17/11/2019

Udruga rekreativnog trčanja „Nexe Team“ iz Našica dana 23.11.2019. godine organizira 3. Memorijalni ultramaraton „Vukovar to smo MI“ u dionici od 90 km od Našica do Vukovara u spomen na sve heroje koji su podmuklo ubijeni braneći Vukovar.

U ovoj utrci sudjelovati će 50. sportaša domoljuba iz različitih mjesta Hrvatske (Našice, Zagreb, Slatina, Slavonski Brod, Osijek, Kutina, Sunja, Široki Brijeg….) te će svojim trčanjem poslati poruku da žrtve Vukovara nikada ne smiju biti zaboravljene.

Ponosni smo što će se Našička zastava ponovno zavijoriti u Vukovaru kao podsjećanje da Našice nisu zaboravile branitelje Vukovar. Naše trčanje je mala žrtva za živote koji su dali heroji Vukovara te ćemo se na putu dugačakom 90 km prisjetiti svih onih koji su dali svoje živote kako bi mi danas mogli živjeti u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj.

VEZANI TEKSTOVI
15/10/2019

URT „Nexe Team“ Našice dobio još jednu maratonku

Dana 13. 10. 2019. godine u Zagrebu se održao 28. Zagrebački maraton. Centar grada Zagreba od jutra su preplavili trkači i njihovi navijači. Više od šest tisuća natjecatelja iz 72 zemlje prijavilo se na Zagrebački maraton. Osim polumaratona i maratona kao glavnih utrka, po prvi puta se održala i utrka Gramin na deset kilometara te utrka štafeta na kojoj je trčalo četiri trkača, svaki po četiri dionice.

Najviše natjecatelja prijavilo se na polumaraton, njih tri tisuće dvjesto četrdeset i šest, dok se na maraton prijavilo tisuću i sedamdeset i osam trkača. URT „Nexe Team“ Našice na ovoj utrci je imao svoje predstavnike koji su postigli osobne izvrsne rezultate. U najtežoj atletskoj disciplini maraton, po prvi puta je 42,195 km službeno istrčala Ana Tomaić – Bernat, a njoj se pridružila iskusna Jasna Plemeniti kojoj je ovo treći službeni istrčani maraton.

Na polumaratonu su se našli Zdenko Grahovac koji je postigao osobni rekord i Mario Pavičić koji je uspješno istrčao utrku. Na Garmin utrci od 10 km startala je Branka Grahovac koja je uspješno završila utrku sa odličnim osobnim rezultatom.

Dana 14.10.2019. godine Marko Srnec iz Sunje, član URT „Nexe Team“ sudjelovao je na memorijalna trci Banova Jaruga – Bujavica u organizaciji Udruge maratonaca SMŽ “Heroji ne umiru” iz Gornje Gračenice te time zaključio aktivnosti URT „Nexe Team“ Našice.

VEZANI TEKSTOVI
14/10/2019

Međuškolsko natjecanje u crossu

U velikom parku u Našicama održano je natjecanje u krosu učenika osnovnih škola s područja Našica u kojem su sudjelovali učenici od 5. do 8. razreda. Brzinu u timskom trčanju pokazali su najbolji iz Osnovne škole kralja Tomislava, Osnovne škole Hinka Juhna iz Podgorača, Osnovne škole Ivana Brnjika Slovak iz Jelisavca, te ovogodišnjeg domaćina Osnovne škole Dore Pejačević.

Natjecanje se odvijalo u četiri kategorije, 5. i 6. razredi djevojčice i dječaci, te 7. i 8. razredi djevojčice i dječaci i to na 800, 1000 i 1200 metara. „Bilo nam je lijepo vrijeme, toplo i ugodno, a sportska atmosfera odlična. Sudionici su glasno navijali i bodrili svoje školske kolege. „- rekla je ravnateljica domaćinske škole, Jasminka Falamić te dodala da je ovo tradicionalno natjecanje, a svake godine jedna škola na sebe preuzima domaćinstvo. Više od 60 učenika u raznobojnim dresovima i majicama koje nose nazive škola udahnuli su svježi zrak te na još jedan način bili aktivni, u sportskom smisli. Ovo je međuškolsko natjecanje, ujedno i prednatjecanje na županijsku razinu na kojoj će nastupiti oni najbolji.

Rezultati krosa su:

u konkurenciji curice 5. – 6.razred:

 1. OŠ kralja Tomislava,
 2. OŠ Ivana Brnjika Slovaka,
 3. OŠ Dora Pejačević Našice,

u konkurenciji dečki 5. – 6.razred:

 1. OŠ Hinka Juhna,
 2. OŠ Dora Pejačević Našice,
 3. OŠ kralja Tomislava
 4. OŠ Ivana Brnjika Slovaka,

u konkurenciji curice 7. – 8.razred:

 1. OŠ Dora Pejačević Našice,
 2. OŠ kralja Tomislava,
 3. OŠ Hinka Juhna,

u konkurenciji dečki 7. – 8.razred:

 1. OŠ Ivana Brnjika Slovaka
 2. OŠ Dora Pejačević Našice
 3. OŠ Hinka Juhna
 4. OŠ kralja Tomislava
VEZANI TEKSTOVI
05/10/2019

Udruga rekreativnog trčanja „Nexe Team“ iz Našica 23.11.2019. organizirat će 3. memorijalni ultramaraton „Vukovar to smo MI“, u dionici od 90 km od Našica do Vukovara, u spomen na sve heroje koji su podmuklo ubijeni braneći Vukovar.

Tim povodom jučer je za održavanje utrke  zaprimljeno pokroviteljstvo Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović što je posebno priznanje Našičkoj udruzi koja svojim trčanjem diljem RH promiče vrijednosti Domovinskog rata na spomen svim žrtvama koje nikada ne smiju biti zaboravljene.

Predsjednik URT “Nexe Team” Našice ističe da je iz našičkog kraja 27. rujna 1991. godine 67 dragovoljaca otišlo u napadnuti grad Vukovar te da je uduga posebno ponosna što je predsjednica Republike Hrvatske za ovo utrku dodjelila Našičkoj udruzi visoko pokroviteljstvo.

VEZANI TEKSTOVI
29/09/2019

Toplo subotnje popodne dana 28. rujna 2019. godine okupilo je 90-tak trkača u Feričancima na utrci 1. Feričanci Wine Run. Ova zanimljiva utrka održava se u okviru 2. Festivala frankovke a trčala se u dužini od 9 km kroz vinograde. Utrka je dovela u Feričance mnogobrojnu ekipu URT „Nexe Team“ Našice koja je bila više nego prepoznatljiva po svojim klubskim majicama.

U vrlo jakoj konkurenciji na „pogon Mesec“ URT Nexe Team Našice osvojio je pobjede u muškoj i ženskoj kategoriji te su se tako bračni par Damir i Dubravka Mesec prvi protrčali kroz cilj te time donijeli pobjedu sebi i svojoj udruzi. Posebno veseli rezultat Dubravke Mesec koja je tek nedavno počela trenirati nakon ozlijede i duže pauze. Rezultati svih ostalih trkača URT „ Nexe Team“ Našice bili su odlični a nakon proglašenja pobjednika i dodjele nagrada nastavilo se sa zajedničkim druženjem.

U isto vrijeme u Zagrebu održala se utrka “Trčanjem do boljeg mentalnog zdravlja”. Riječ je o cestovnoj utrci u organizaciji Centra za mentalno zdravlje Visoke policijske škole Ministarstva unutarnjih poslova kojom se želi podsjetiti da je tjelesna aktivnost najbolje sredstvo za postizanje i održavanje mentalnog zdravlja. URT „Nexe Team“ Našice predstavljao je Marko Srnec iz Sunje koji je uspješno istrčao utrku.

VEZANI TEKSTOVI
26/09/2019

Dana 26 .09. 2019. godine u prostorijama kompanije “auric barrels” d.o.o. članovi URT „Nexe Team“ Našice Tomislav Gall i Mario Pavičić održali su poslovni sastanak sa vlasnikom kompanije “auric slavonian oak products” Brunom Alexander Gantenbrink.

Kroz međusobno predstavljenje kompanije i udruge Bruno Alexander Gantenbrink izrazio je zadovoljstvo radom URT „Nexe Team“ Našice poglavito radom s mladima te je navedena kompanija spremna za daljnju suradnju u smislu potpisivanja dugoročnog sponzorskog ugovora. Naime, “auric barrels” d.o.o., rad sa mladima kao i zdrav način života te je u radu URT „Nexe Team“ prepoznala udrugu u koju je spremna dugoročno ulagati.

Predsjednik URT „Nexe Team“ Našice Tomislav Gall ne skrivajući zadovoljstvo zahvalio se na povjerenju Bruni Alexander Gantenbrink koji je od nedavno i član URT „Nexe Team“ Našice te je predmetnom kao članu i budućem sponzoru uručio službeni dres udruge na kojemu će se u budućem periodu nalaziti logotip kompanije. Nakon održanog sastanka članovi URT „Nexe Team“ Našice sa vlasnikom kompanije obišli su proizvodne hale i upoznali se sa tehnologijom proizvodnje. U narednom periodu očekuje se novi sastanak predstavnika te svečano potpisivanje ugovora o sponzorstvu.

VEZANI TEKSTOVI
25/09/2019

Udruga rekreativnog trčanja „Nexe Team“ iz Našica dana 23. 11. 2019. godine organizirati će 3. Memorijalni ultramaraton „Vukovar to smo MI“ u dionici od 90 km od Našica do Vukovara u spomen na sve heroje koji su podmuklo ubijeni braneći Vukovar.

Vezano za navedeni ultramaraton jučer je službeno predstavljena majica koju će nositi sudionici, a u ovoj utrci sudjelovati će ultramaratonci iz cijele Hrvatske te će svojim trčanjem poslati poruku da žrtve Vukovara nikada ne smiju biti zaboravljene. U udruzi ističu da je s našičkog kraja 27. rujna 1991. godine 67 dragovoljaca otišlo u napadnuti grad Vukovar te su posebno ponosni što će svojim trčanjem ponovno spojiti ova dva grada te će se našička zastava ponovno zavijoriti u „Gradu Heroju“.

VEZANI TEKSTOVI
23/09/2019

Dana 21.rujna 2019. godine povodom obilježavanja Dana grada Donjeg Miholjca održane su utrke za djecu. Među najmlađim sudionicima našla se i polaznica Škole trčanja URT „Nexe Team“ Našice Mia Hajnal koja je u svojoj kategoriji osvojila prvo mjesto te tako na najbolji način predstavila svoju školu trčanja i grad Našice. Rezultat koji je ostvarila Mia Hajnal samo je jedan od dokaza da trener Damir Mesec radi kvalitetno s najmlađim polaznicima kojih je sve više u Školi trčanja URT „Nexe Team“ Našice.

Dilj gora i jezero Petnja, 21.09.2019, okupili su najbolje trail trkače Slavonsko – baranjske trail lige. Radi se o Ligi koja broji 11 trail utrka diljem Slavonije i Baranje. Mazator trail prvi je puta održan prošle godine u rujnu, te je za prvo izdanje okupio oko 70-ak trail zaljubljenika. Ove godine, organizatori Ultramaraton klub Mazator i Udruga Kultura tijela, odlučili su proširiti discipline kako bi baš svaki trail trkač našao utrku za sebe.

Discipline su:

 • Petnja 6km / +190m
 • Pljuskara 14km / + 390m
 • Dilj gora 25km / + 660m

Pljuskara i Dilj gora boduju se za plasman u Slavonsko – baranjskoj trail ligi, dok se Petnja ne boduje i namjenjena je početnicima i onima koji žele upoznati prirodu oko jezera Petnja.

Član URT „Nexe Team„ Našice Duško Panković – Dule nije mogao propustiti ovaj izazov te se našao na najtežoj stazi od 25 km koju je uspješno istrčao.

U Parku prirode Kopački rit već četvrtu godinu za redom održala se sportska manifestacija pod nazivom Baranjski Ferivi polumaraton.

U nedjelju, 22. rujna 2019., ispred dvorca Tikveš startao je polumaraton, obiteljska utrka, poslovna štafeta i neizostavne dječje utrke. Ekipa URT „Nexe Team“ Našice našla se na ovim utrkama i to:

 • Mario Pavićić
 • Hrvoje Dundović
 • Dražen Ibriks
 • Ivan Špoljarić i
 • Žana Bilandžić

te su svi uspješno istrčali svoje dionice.

Na utrbi djece našli su se polaznici Škole trčanja URT „Nexe Team“ Našice Ema i Niko Devald koji su uspješno istrčali svoje utrke u vrlo jakoj konkurenciji polaznika raznih atletskih klubova sa regije te su na taj način stekli još jedno iskustvo koje će im zasigurno koristiti u budućim natjecanjima.

Izaslanstvo URT „Nexe Team“ Našice Tomislav Gall, Mario Pavičić, Zdenko Grahovac i Matija Gall dana 21 rujna. 2019. godine bilježilo je Dan pobjede nad tzv. JNA u Našicama i Dan našičkih branitelja .Vijence je na spomen – obilježje “Uskrsla Hrvatska” položilo je državno, županijsko i gradsko izaslanstvo te udruge proizašle iz Domovinskog rata među kojima i URT „Nexe Team“ Našice. 

URT „Nexe Team“ Našice dobio je u svojim redovima i službeno maratonku. Naime 22. rujna 2019. godine Vesna Janković startala je na Pulskom maratonu te po prvi puta službeno istrčala ovu vrlo zahtjevnu disciplinu.

Predsjednik udruge Tomislav Gall čestitao je svim trkačima koji su bili aktivni ovog vikenda te istakao da je rezultat kao i niz aktivnosti koji članovi URT „Nexe Team“ Našice poduzimaju prethodnih mjeseci mjerilo kako je URT „Nexe Team“ jedna od najaktivnijih udruga u gradu.

 

VEZANI TEKSTOVI
16/09/2019

U Kutini se u nedjelju 15. rujna 2019 godine održala tradicionalna utrka Kutina – Voloder „Voloderska jesen“. Riječ je o međunarodnoj utrci koja je obnovljena prije deset godina i nastavlja tradiciju nekadašnje ugasle istoimene utrke koja se trčala osamdesetih godina prošlog stoljeća. Dužina staze je 15 kilometara, većinom ravna do umjereno valovita kroz Kutinu, Repušnicu, Gornju Gračenicu i Voloder.

Na utrci su se našli renomirani maratonci iz atletskih klubova cijele Hrvatske, a među njima i članovi URT „Nexe Team“ Našice koji su osvojili sve što se moglo u njihovim kategorijama:

Damir Mesec – 1. mjesto u kategoriji M35

Duško Panjković – 3. mjesto u kategoriji M55

Jasna Plemeniti – 1. mjesto u kategoriji Ž40

Samo dan ranije tj. 14. rujna sportsko rekreacijski klub ”Baraber Extreme Team” iz Belišća i Zajednica športskih udruga grada Belišća i ove godine organizirali su rekreativnu trkačku utrku “Belišćanski cener“ – utrka kružnih tokova. Na stazi dužine 10 km natjecala se i članica URT „Nexe Team“ Našice Vesna Janković koja je nastavila sa nizom odličnih rezultata te na ovoj utrci osvojila izvrsno drugo mjesto.

Članovi URT “Nexe Team“ Našice bili su aktivni i na memorijalnim utrkama pa je u organizaciji Grada Karlovca i udruge specijalne jedinice policije Grom organiziran dana 14.09. 2019. 2. ultramaraton posvećen hrvatskom vitezu Domovinskog rata Miroslavu Perisu. Na ovoj utrci na poziv sportskih prijatelja iz maratonske udruge “Heroji ne umiru” iz Gornje Gračenice sudjelovao je Sunjanin i clan URT “Nexe Team” Našice Marko Srnec. Ovo je ponovno bio vrlo aktivan vikend Našičke udruge koja nastavlja sa osvajanjem medalja na svim trkačkim natjecanjima na koja dolazi.

VEZANI TEKSTOVI
11/09/2019

U Slatini se 7. rujna održalo 6. kolo Slavonsko – baranjske trekk i trail lige 2019. – četvrti po redu Popišanac Trail i Canicross. Cilj manifestacije je promocija sporta, kretanja, boravka u prirodi i zdravog načina života te turističke ponude grada Slatine i Virovitičko – podravske županije.

Utrka je ove godine imala tri staze: Veliki Popišanac u dužini od 25 km, Mali Popišanac 12 km i Canicross (utrka u kojoj sudjeluju zajednički trkač i pas) od 7 km. URT „Nexe Team“ Našice imao je svoje predstavnike i to na najtežoj stazi od 25 km gdje je u muškoj konkurenciji Duško Panjković osvojio 9. mjesto a Dragan Jović 12. mjesto U ženskoj konkurenciji Jasna Plemeniti je osvojila 6. mjesto dok je Ana Tomaić – Bernat osvojila 7. mjesto.

Amaterski triatlon Vinkovci

Unatoč kiši i lošem vremenu, 48 odvažnih i hrabrih natjecatelja sudjelovalo je 07. rujna 2019. godine na Amaterskom Triatlonu Vinkovci 2019. Plivanje, bicikliranje i trčanje nije bilo jednostavno po lošim vremenskim uvjetima, no svaki od natjecatelja uspio je uspješno završiti utrku. Na triatlonu je nastupila članica URT „ Nexe Team“ Našice Monika Bizik koja je u svojoj starosnoj kategoriji osvojila izvrsno 3. mjesto.

Coca – Cola noćna desetka

Već tradicionalna noćna utrka od 10 km se održala i ove godine nedjelju, 8. rujna 2019. godine u Osijeku. Utrka na promenadi okupila je veliki broj natjecatelja među kojima su se našli trkači URT „Nexe Team“ Našice Ivan Špoljarić i Mihaela Zorkić. Uz dobru zabavu i pregršt pozitivne energije naši trkači uspješno su završili ovu lijepu utrku.

Mliječna staza

Više od 2300 odraslih i djece, među kojima su bili i našički zdravstveni djelatnici u čijim redovima se nalazila članica URT „ Nexe Team“ Našice Ivana Devald sudjelovalo je na UNICEF-ovoj humanitarnoj utrci Mliječna staza kako bi sve novorođene djevojčice i dječaci u Hrvatskoj imali najbolji mogući početak u životu.

UNICEF je kroz kotizacije trkača te donacije građana i tvrtki ove godine prikupio više od 700.000 kuna koje će biti usmjerene nabavci specijalizirane opreme za sva rodilišta u Hrvatskoj i edukaciji zdravstvenih djelatnika. Ivana je iako ozlijeđena podržala ovu utrku te uspješno istrčala 10 km te time dala svoj doprinos u realizaciji ovog projekta.

3. Memorijalni ultramaraton „ Vukovar to smo Mi“ Našice – Vukovar

URT „Nexe Team“ Našice je na svojim stranicama objavio održavanje 3. Memorijalnog ultramaratona „Vukovar to smo MI“ Našice – Vukovar, u dužini od 90 km. Navedeni ultramaraton održat će se 23. 11. 2019. godine, a posvećen je žrtvama Vukovara gdje se sada već tradicionalnim trčanjem šalje simbolična poruku kako žrtve Vukovara nikada ne smiju biti zaboravljene.

U udruzi ističu da je sa našičkog kraja 27.09.1991.godine 67 dragovoljaca otišlo u napadnuti grad Vukovar te su posebno ponosni što će svojim trčanjem ponovno spojiti ova dva grada te će se našička zastava ponovno zavijoriti u „Gradu Heroju“. Po prvi put na ovoj utrci sudjelovati će kao gost URT “Nexe Team” Našice Robert Radojković, državni reprezentativac u maratonu i ultramaratonu. a što je veliko priznanje našičkoj udruzi na njenom dosadašnjem radu.

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print