18/04/2019

Vjeruj u sebe, trči i pomaži! Moto je pod kojim je dana 14.04.2019. godine održana središnja 23. priredba Homo si teć – Festival sporta i rekreacije. Na programu je bilo čak osam utrka, a u fokusu svakako ona utrka građana u kojoj svi mogu sudjelovati, stići i otrčati je u posljednji tren. Srce Rijeke već izjutra je živjelo bez prometa dijelom svojih glavnih žila kucavica, ali prepuno trkačke i proljetne energije. Ukratko 42, 21, 3×7, 10, 5, 1.8 km…

Cijela priredba dobiva na masovnosti iz godine u godinu te se pojavilo na Korzu više od 15.000 sudionika u utrci građana te njih više od 1.100 u onim zahtjevnijim utrkama iz čak 32 zemlje. Kada smo kod zahtjevnijih utrka, naravno da ona nije mogla proći bez članova URT „Nexe Team“ te se na startu maratona pojavila naša Jasna Plemeniti koja je istrčala svoj prvi službeni maraton i osvojila odlično 10-to mjesto.

Dan prije, u subotu 13. 04. 2019. godine, Sportska udruga Fit&Strong na području jezera Borovik održala je prvu Trail utrku.Trail utrka je utrka trčanja u prirodi gdje je staza označena planinarskim markacijama, trakama i  putokazima. Utrka je zamišljena da privuče opću rekreativnu populaciju, ali i dio trkača  koji se ozbiljnije bave ovom aktivnošću. Utrka  Borovik Trail je članica Slavonske Trail lige koja obuhvaća 11 utrka u rasponu od Osijeka, Baranje, Podunavlja, Slavonskog Broda, sve do Daruvara. Na svakoj od utrka Trail lige očekivani broj sudionika kreće se između 100 i 300 sudionika, svih generacija od 16 do 70 godina.

Uz mnogobrojne trkače sa područja Našica na ovom trail-u našli su se članovi URT „ Nexe Team“

 • Monika Bizik
 • Ana Tomaić – Bernat
 • Duško Panjković
 • Hrvoje Dundović

Uz dobru zabavu svi članovi URT „ Nexe Team“ uspješno su završili ovu vrlo zahtjevnu utrku.

Istog dana u NP Krka odvijala se utrka polumaraton i utrka građana na 5, 6 km. Kao gost udruge maratonaca SMŽ “Heroji ne umiru”  iz Gornje Gračenice sa kojom URT „ Nexe Team“ razvija prijateljske i partnerske odnose našao se i član Nexe Team“ iz mjesta Sunje Marko Srnec, koji je pod bojama svoje udruge uspješno istrčao utrku na 5, 6 km.

Iz URT „ Nexe Team“ doznajemo da i ove godine zajedno sa DVD Našicama organiziraju 2. našički „Vatrogasni cener“ 22. 06. 2019. godine te pozivaju sve građane koji vole trčanje i rekraciju da istrče ovu utrku za koju je pripremljen bogat startni paket i gastronomska ponuda nakon utrke. Također je predstavljena i službena majica ove utrke, a građani se mogu prijaviti za sudjelovanje na sljedećoj poveznici.

VEZANI TEKSTOVI
09/04/2019

Startala 2. generacija „Škole trčanja“ URT „Nexe Team“

Nakon što je 1. generacija „Škole trčanja“ URT „Nexe Team“ u subotu 06. 04 .2019. godine uspješno savladala svoj prvi službeni polumaraton na osječkom „Ferivi“ polumaratonu, već u ponedjeljak 08. 04. 2019. godine startala je druga generacija „Škole trčanja“ koja broji 10-tak novih polaznika.

Uz koordinatoricu Marinu Lozić, svoj prvi trening novi trkači zajednički su odradili s „novim polumaratoncima“ na atletskoj stazi uz stručno vodstvo trenera Damira Mesec. Polaznike je pozdravio i predsjednik URT „Nexe Team “ Tomislav Gall zaželivši im uspješno „školovanje“, ostvarivanje ciljeva i rezultata koje su si zadali dolaskom u „Školu trčanja“.

VEZANI TEKSTOVI
08/04/2019

URT „ Nexe Team“ na 15.-tom osječkom „Ferivi“ polumaratonu

Dana 06. travanja 2019. godine u gradu na Dravi održan je 15. Osječki „Ferivi“ polumaraton. Našičani su nestrpljivo očekivali ovu utrku s obzirom da su se polaznici „Škole trčanja“ gotovo 6 mjeseci pripremali za ovu utrku koja im je trebala poslužiti kao „diplomski ispit“.

Uz „diplomce“ našli su se na istom mjestu i prekaljeni polumaratonci, članovi URT „Nexe Team“ koji su došli istrčati ovu stazu sa ciljem što boljeg rezultata, a članovima URT „Nexe Team“ u zajedničkom druženju priključili su se i ostali trkači sa područja Našica kao i članovi iz Osijeka i Belišća. Osim polumaratona održavala se i utrka na 5 km za koju su članovi URT „Nexe Team“ također imali svoje natjecatelje.

Već od ranih jutarnjih sati Osijek je bio pod „okupacijom“ trkača koji su stigli iz raznih krajeva naše države, ali i inozemstva. Vesela i mnogobrojna ekipa URT „ Nexe Team“ Našice sa svojim atraktivnim klubskim majicama i zastavom spremno su se našli u mnoštvu trkača te koncentrirano čekali početak utrke. Na znak starta, gotovo 1000 trkača krenulo je ulicama Osijeka, a među njima i naši našičani koji su spremno krenuli u osvajanje naziva „polumaratonac„.

Damir Mesec, trener prve generacije „Škole trčanja“ koji je i sam sudjelovao u ovoj utrci izrazio je zadovoljstvo upornošću i napretkom svojih polaznika koji su spremno stali na „startnu traku“ odlučni da istrče svojih 21,0975 km.

URT „Nexe Team“ Našice iškolovao prvu generaciju polumaratonaca. Nakon gotovo 2 sata trčanja na ne baš lakoj stazi u cilj su ušli „novi polumaratonci“:

 1. Ivana Devald
 2. Marina Lozić
 3. Branka Grahovac
 4. Sanja Portnar
 5. Mario Pavičić
 6. Dario Dasović

Predsjednik udruge Tomislav Gall ne skrivajući zadovoljstvo iskazao je da su ovi rezultati mjerilo i dokaz rada udruge koja predstavlja Grad Našice na humanitarnim, sportskim i memorijalnim utrkama te je čestitao svim polaznicima Škole trčanja“ na izvrsnom rezultatu. Tomislav Gall također se osvrnuo na članicu URT „Nexe Team“ Našice Moniku Bizik, viceprvakinju Slavonsko – baranjske trail lige 2018. koja je bez treninga zadnjih 3 mjeseca uspješno istrčala ovu stazu. Utrku su uspješno završili Tomislav Gall, Dragan Jović, Žana Bilandžić, Ivan Špoljarić, Ana Tomaić Bernat te Jasna Plemeniti koja je bila potpora Moniki Bizik te je zbog prijateljice svoj rezultat stavila u drugi plan.

Monika Bizik je borac i prekaljeni ultramaratonac te je uz „nove polumaratonce“ za našu udrugu pobjednik ovog polumaratona i siguran sam da će nam se uskoro vratiti još brža i jača, navodi Tomislav Gall.

Svakako da treba istaći i dobre rezultate članova URT „ Nexe Team“ u ovoj utrci te u ženskoj kategoriji posebno veseli povratak ultramaratonke Dubravke Mesec koja je nakon porodiljne stanke, još uvijek nedovoljno pripremljena zauzela izvrsno 6 mjesto u vrlo jakoj kategoriji. U muškoj kategoriji Damir Mesec, koji je nastupio ozlijeđen zauzeo je ukupno odlično 20 mjesto dok je legenda našičkog trčanja Duško Panjković zauzeo 98. mjesto od 598 trkača. Na 5 km, u muškoj kategoriji, Zdenko Grahovac koji se oporavlja nakon operacije prednjih križnih ligamenta osvojio je odlično 49. mjesto te Hrvoje Dundović koji je u istoj kategoriji osvojio 56 mjesto od ukupno 191 natjecatelja. Nakon održane utrke članovi URT „Nexe Team“ zajednički su proslavili sudjelovanje na ovom odlično organiziranom polumaratonu.

VEZANI TEKSTOVI
03/04/2019

URT „Nexe Team” i dalje vrlo aktivna

Treći put osječki SRK Žuti šešir organizirao je sportsko – rekreativnu utrku Banovo brdo Run&Bike (Trk&Bic). Održale su se dvije utrke, jedna za bicikliste duljine 800 metara i 100 metara visinske razlike na koju se prijavilo njih 14, i druga, dužine 8 kilometara za 75 prijavljenih trkača, od kojih je trku završilo njih 57 (200 metara visinske razlike). Ove trke 31.3.2019. počele su i završile na atraktivnoj lokaciji Vidikovca na Banovom brdu (vinske ceste Baranje).

URT „Nexe Team“ predstavljala je Vesna Janković koja je osvojila 5. mjesto dok su se na utrci natjecali i članovi Biciklističkog kluba „Našice“ Matej i Mario Firšt koji su uspješno završili utrku.

31.03.2019 organiziran je od strane Atletskog kluba „Plitvice“ drugi memorijal u čast prvog hrvatskog poginulog redarstvenika Josipa Jovića u dužini od 12,5 km. Preko sto sudionika iz cijele Hrvatske uz prelijepo vrijeme obilježilo je ovo sjećanje na dostojanstven način, a u utrci su sudjelovali i članovi URT „ Nexe Team“ Marko Srnec i Anteša Džomba iz Sunje te Josip Bardy i Tomislav Gall iz Našica

Tomislav Gall zahvalio se organizatoru na pozivu te istakao da su posebno ponosni što su Josip Bardy i on ovu memorijalnu utrku trčali i kao predstavnici Policijske uprave Osječko – baranjske koja im je omogućila kao njihovim djelatnicima sudjelovanje na ovoj utrci.

VEZANI TEKSTOVI
29/03/2019

Bogat vikend imali su članovi URT „Nexe Team“ Našice. Dok je jedna ekipa od 22. do 24. 03. 2019. nizala 349 kilometara od Vukovara do Sunje u najvećem memorijalnom ultramaratonu „Od velikog do malog Vukovara“ drugi dio ekipe nastupio je na utrci  „Kalnik Trail 2019.“ prekrasnim krajolikom Kalničkog gorja .

Na stazi  „BOR“ nazvanoj po mjestu Borje, u duljini od 7. km članica URT „Nexe Team“ Našice, Vesna Janković ubjedljivo je osvojila prvo mjesto dok je u isto vrijeme, njezina sestra Jasna Plemeniti trčala je na stazi „POTOK“ nazvanoj po Kalničkom Potoku, u duljini od 14 km te isto kao i svoja sestra zauzela prvo mjesto.

Predsjednik udruge Tomislav Gall ne skriva zadovoljstvo radom udruge i ostvarenim rezultatima te je čestitao sestrama na izvrsnom rezultatu.

„Ovo je najbolji primjer da su Našice morale dobiti udrugu kao što je naša jer naše aktivnosti i rezultati u memorijalnim, humanitarnim i sportskim aktivnostima su najbolji dokaz da Našice imaju odlične trkače koji spremno trče za boje svog grada“ ističe Tomislav Gall.

„Od velikog do malog Vukovara“

Tomislav Gall također ističe da je od 22. do 24.03.2019. godine na inicijativu Udruga rekreativnog trčanja “Nexe team” iz Našic,a a u suorganizaciji sa udrugom “Glasnici istine” Virovitičko – podravske županije, “Heroji ne umiru” iz Gornje Gračenice i udrugom Hrvatskih branitelji liječeni od PTSP-a iz Virovitice održan 2. Memorijalni ultramaraton „ Od velikog do malog Vukovara“ pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar – Kitarović, a više od 40 trkača neprekidno su kroz tri dana istrčala više od 349 kilometara.

Od ove godine u ovom ultramaratonu sudjelovali su pripadnici Hrvatske kopnene vojske te veseli buduća suradnja MORH-a i URT „Nexe Team“ navodi Gall.

URT „ Nexe Team“ primljena u Športsku zajednicu Grada Našica

Također, na skupštini Športske zajednice Grada Našica donešena je i odluka o prijemu u Športsku zajednicu Grada Našica Udruge rekreativnog trčanja „Nexe Team” Našice te sada zajednica ima 37 članica.

Predsjednik Udruge rekreativnog trčanja Tomislav Gall zahvalio je na prijemu u članstvo Športske zajednice te je izrazio nadu kako će udruga „Nexe team” pridonijeti boljitku sporta u gradu. Sjednici su bili nazočni gradonačelnik Josip Miletić i predsjednik vijeća Mjesnog odbora Grada Našica Josip Matek koji su, čestitajući članicama na postignutim rezultatima u prošloj godini, zaželjeli puno uspjeha i u ovoj godini uz punu potporu Grada Našica.

Škola trčanja

U tijeku su upisi u drugu generaciju škole trčanja URT „ Nexe Team“ te se pozivaju svi zainteresirani da se pridruže udruzi i postanu dio pozitivne priče.

Prva generacija škole trčanja pod stručnim vodstvom trenera Damira Mesec za samo 6. mjeseci pripremljena je za svoj prvi službeni polumaraton te će se odlučno pojaviti na 15. osječkom Ferivi polumaratonu.

Imamo odličnog trenera i nadam se da će našičani doći u našu školu iako su „malo sramežljivi“.

Mi imamo polaznike koji prije 6. mjeseci nisu nikada trčali, a sada će istrčati 21,0975 km.

Uz izvrsne uvjete svi su u drugoj generaciji početnici zato dođite i nećete požaliti jer uz našeg trenera uživati ćete u svakom metru i spoznati da su vaše mogućnosti daleko veće nego što mislite ističe Tomislav Gall.

VEZANI TEKSTOVI
23/03/2019

Ultramaratonci iz Našica krenuli put „Od velikog do malog Vukovara”

Ultramaratonce, organizatore i sudionike 2. Memorijalnog maratona “Od velikog do malog Vukovara”, Vukovar – Našice – Sunja iz nekoliko udruga primio je gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić koji im je poželio dobrodošlicu te puno sreće na utrci.

Gradonačelinku i okupljenima obratili su se predstavnici udruga, ali i Nikola Antolović koji je istaknuo da je svoju potporu ovoj utrci dala i Sportska zajednica Grada Našica. Nakon svečanog prijema predstavnici udruga ponijeli su svoje zastave na blagoslov u crkvu Sv. Antuna Padovanskog u Našicama. U mimohodu došli su pred spomenik Uskrsla Hrvatska gdje su položili svijeće za sve poginule branitelje.

Drugi je ovo po redu ultramaraton koji je organiziran na inicijativu Udruga rekreativnog trčanja “Nexe team” iz Našica. Utrka se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar – Kitarović, a više od 40 trkača će neprekidno kroz tri dana istrčati više od 340 kilometara.

Uz Našičane u ultramartonu sudjeluju i udruge “Glasnici istine” Virovitičko – podravske županije, “Heroji ne umiru” iz Gornje Gračenice, Hrvatski branitelji liječeni od PTSP-a iz Virovitice te od ove godine i pripadnici Hrvatske kopnene vojske.

“Poruka ultramaratona je da se ne zaboravi. Mi trčimo za žrtve Domovinskog rata i poginule branitelje. Sunja je mjesto 20 kilometara od Siska koja je nepravedno zapostavljena iz svih knjiga, udžbenika, a oni su dali tešku žrtvu i nikad nisu pali. Između Sunje i Našica stvorilo se jedno lijepo prijateljstvo, ja sam i emotivno vezan za njih, ja nosim njihovu zastavu na utrkama, a i naša udruga ima mnoštvo Sunjana za članove.

Možda tamo otvorimo i podružnicu jer javlja se dosta ljudi zainteresiranih za trčanje. Inicijativa za ovaj memorijalni ultramaraton stigla je sasvim slučajno prošle godine kad smo trčali utrku u našoj organizaciji od Našica do Vukovara koja se zove „Vukovar to smo mi”. Dok sam se vozio u kombiju gledao sam video zapise i izbacio mi se jedan o Sunji i pjesma Sunja Vukovaru, i onda sam se dosjetio – hajmo trčati za Sunju. I četiri mjeseca nakon otrčali smo prvi ultramaraton.”- rekao je Tomislav Gal, predsjenik URT „Nexe team”.

“Ovo je hvalevrijedna akcija, stoga prije svega čestitam svima onima koji sudjeluju u organizaciji, našoj udruzi rekreativnog trčanja „Nexe team” jer dali su puno truda da se ova utrka realizira. Nama je posebno značajno što utrka kreće iz Našica što će blagoslov biti upravo u našoj župnoj crkvi. Lijepa priča i lijepa poveznica Vukovara, Sunje i Našica. Puno je Našičana sudjelovalo u Domovinskom ratu i dalo svoje živote, stoga ne smijemo nikad zaboraviti njihovu žrtvu. Sretan sam što je puno mladih uključeno u utrku, a podršku grada i sponzorstvo će od nas uvijek imati.” – istaknuo je gradonačelnik Josip Miletić.

Na prijemu kod gradonačelnika bio je i zamjenik općinskog načelnika Sunje Ivica Kozarić.

“Ne može se osjećaj ovog ultramaratona riječima iskazati, a cilj su uspomene koje imamo prenijeti na našu djecu da oni kroz zabavu, utrku i druženju spoznaju istinu o Domovinskom ratu. Ekipe su se odlično uklopile, a mi samo pružamo potporu njihovim idejama. Prošle godine je bilo odlično, kako je to bila prva godina bilo nas je malo strah, no dečki su dotrčali i svi zajedno smo se slikali kraj vodotornja i to je ono što nas povezuje s Vukovarom.”- istaknuo je Ivica Kozarić.

Cilj ultramaratonaca je u Sunju u nedjelju u 12 sati.

VEZANI TEKSTOVI
13/03/2019

 

VEZANI TEKSTOVI
12/03/2019

Aktivno proljeće URT „Nexe Team“ Našice

Dana 03.03.2019. održana je utrka Holjevka 2019 s pogledom na Zagreb koja je otvorila sezonu trčanja. Ništa nije moglo spriječiti trkače da uživaju u prekrasnoj panorami grada i Parka prirode Medvednica, a sunčano vrijeme samo je dodatno motiviralo trkače.

Start je krenuo na sredini Mosta slobode, u smjeru koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, zatim se trčalo pored Nacionalne sveučilišne knjižnice u smjeru Avenije Dubrovnik te pored Muzeja suvremene umjetnosti natrag prema startu, odnosno Mostu slobode. Takva dva kruga bila su zadana rute, dok je završetak utrke bio na Bundeku. U utrci na 10 km boje URT „ Nexe Team“ „branio“ je Tomislav Gall koji je uspješno završio utrku.

2. Memorijalni ultramaraton Glina – Kutina

Dana 09.03.2019. Udruga maratonaca Sisačko – moslavačke županije “Heroji ne umiru” organizirala je Drugi memorijalni štafetni ultramaraton Glina – Kutina kako bi ukazala na veliku žrtvu hrvatskih branitelja i na veliko stradanje mještana Sisačko – moslavačke županije u Domovinskom ratu.

 

Uz mnogobrojne ultramaratonce iz cijele Hrvatske stazu dugu 85 km pretrčali su i trkači URT „ Nexe Team“ Našice sa svojim članovima iz Sunje te na taj način još jednom pokazali da članovi URT „Nexe Team“ Našice svojim trčanjem evociraju uspomene koje promiču Domoljubne i sportskih vrijednosti gdje se istodobno prisjećaju presudnih trenutaka Domovinskog rata,te žrtava iznimno hrabrih ljudi koji su položili život za očuvanje hrvatske slobode.

Ultramaraton su trčali:

 • Jasna Plemeniti
 • Ana Tomaić Bernat
 • Ivica Risek
 • Aleksandar Ljubljanović
 • Josip Bardy
 • Mario Pavičić
 • Marko Srnec
 • Anteša Džomba

Crazy Hill Trail 2019

Dana 10.03.2019. u organizaciji Športsko rekreativnog društva BSV u Ludbregu je održan 7. Crazy Hill Trail 2019, koji se sastojao od dviju utrka – na stazama duljine 34 kilometara s vremenskim limitom od 7,5 sati, te na 16 kilometara s limitom 5 sati.

Na stazi od 16 km nastupili su i članovi URT „ Nexe Team“; Mario Pavičić, Sanja Potnar, Ivana Devald i Marina Lozić koji su uspješno završili ovu izuzetno zahtjevnu Trail utrku.

VEZANI TEKSTOVI
12/02/2019

Neptun trail prva je trail (cross) utrka na području Osijeka. Koncept utrke i trasu osmislilo je društvo volontera i entuzijasta iz kluba „Žuti Šešir“. Trčalo se u subotu, 9. Veljače 2019. godine. Na utrci duljine 21 kilometar Maja Domnjak Lelić ostvarila je izvrsno 3. mjesto te tako nastavila niz osvajanja postolja trkačica URT „Nexe Team“ dok su jasna Plemeniti i Ana Tomaić Bernat ušle 6. i osma 8. u cilj.

Na utrci 12 km brojnu ekipu URT „Nexe Team“ predvodio je Duško Panjković koji je stigao 8. u cilj, a iza njega su bili Dragan Jović 9., Hrvoje Dundović četrdeseti 40. te Mario Pavičić 51. U ženskoj kategoriji Vesna Janković osvojila je trinaesto mjesto dok je Sanja Potnar polaznica „Škole trčanja“ URT „ Nexe Team“ na svojoj prvoj službenoj utrci osvojila izvrsno 23. mjesto.

VEZANI TEKSTOVI
04/02/2019

U povodu obilježavanja 26. obljetnice vojno – redarstvene akcije Maslenica, jedne od najuspješnijih oslobodilačkih operacija HV-a i policije, koja je bila prekretnica u Domovinskom ratu te čijom su uspješnom izvedbom ponovno spojeni odsječeni dijelovi srednje i sjeverne Hrvatske s ostatkom domovine, veterani 3. gardijske brigade Hrvatske vojske “Kune”, organizirali su 01. veljače 2019. godine 7. memorijalni maraton ˝Maslenica˝ od Zelenog hrasta u Islamu Latinskom do Novigrada, preko Paljuva i Kašića u duljini od 18 km.

Utrka se trčala u spomen na poginule pripadnike 3. Bojne 3. GBR „Kobre“ gdje je tijekom akcije u samo jednoj noći poginulo u mjestu Kašiću i okolici 25 pripadnika navedene bojne. Po prvi puta na ovoj memorijalnoj utrci trčali su članovi URT „Nexe Team“ Našice koji su na zadarskom području gostovali u organizaciji Udruge maratonaca Sisačko – moslavačke županije „ Heroji ne umiru“, a na navedenoj utrci trčali su i trkači Udruge maratonaca Virovitičko – podravske županije “Glasnici Istine”, Trkački klub Brace Slavonski Brod, Udruga „Hrvatski dragovoljac “ iz Osijeka te druge partnerske maratonske udruge.

Osim istrčane spomenute memorijalne utrke, trkači URT „ Nexe Team“ i „ Heroji ne umiru“ zapalili su svijeće u mjestu Škabrnja kod spomenika žrtvama pokolja u Skabrnji i na Plitvicama kod spomenika poginulom redarstveniku Josipu Joviću. URT „Nexe Team“ koja je i ovaj put u svojim redovima imala svoje članove maratonce iz Sunje zadržala se na zadarskom području tri dana te su se u nedjelju 3. veljače 2019. godine oko 19 sati sretno vratili u Našice.

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print