28/09/2020

U park šumi Jankovac u organizaciji Maraton kluba Hrvatski sokol Osijek te suorganizaciji Parka Prirode Papuk i uz pokroviteljstvo Općine Čačinci dana 26. 09. 2020. godine održana je 13. Brdska utrka „Biser Slavonije“.

Na ovogodišnjem Biseru Slavonije sudjelovala je članica URT „Nexe Team” Našice Jasna Plemeniti koja je zahtjevnu utrku na 12 km uspješno savladala. Ovo je samo jedna u nizu utrka koja je ova vrlo aktivna članica URT „Nexe Team” Našice tijekom godine istrčala uz napomenu da je veći dio sezone trčala ozlijeđena, ali je ni te okolnosti nisu spriječile da se više puta popne na postolje.

Foto: Roberto Bašić, Stjepan Zec

28/09/2020

Dana 27. rujna 1991. godine 67 dragovoljaca s našičkog područja krenulo je u obranu grada Vukovara. Ove godine obilježava se 29. obljetnica polaska vukovarskih branitelja iz Našica. Nažalost, čak osamnaest ih je izgubilo život u vukovarskom ratnom vihoru, a njih četvorica još uvijek se vode kao nestala.

U znak njihove braniteljske odvažnosti i hrabrosti, ali i poštovanja i zahvalnosti za podnesenu žrtvu već se osmu godinu zaredom organizira memorijalna utrka ovaj puta u okolnostima pandemije korona virusa. U memorijalnoj utrci dužine oko 33 km kroz grad Našice i susjedna naselja i općine, Donju Motičinu, Feričance, Đurđenovac i Velimirovac pred spomenicima hrvatskim braniteljima zapalile su se svijeće i izmolile molitve za sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje. Neprekinutost tradicije ove utrke nadahnuta je višemjesečnom snagom i otpornošću vukovarskih branitelja pred višestruko nadmoćnijem neprijateljem u jesen 1991.

21/09/2020

U subotu 19.09.2020. godine treću godina za redom održan je Mazator trail.

Start i cilj svih disciplina je na jezeru Petnja koje se nalazi nedaleko od Sibinja. Utrka se odvijala na obroncima Dilj gore, a najduža disciplina bila je oko cijele Dilj gore. Svi trail zaljubljenici mogli su odabrati između tri discipline, a za one koji žele na UTMB ili druge prestižne svjetske trail utrke, tu su bila i 2 ITRA boda za najdužu stazu. Uz sve navedeno, utrka se boduje u Slavonsko-baranjskoj trail ligi 2020.

DISCIPLINE

Petrinja trail 13km
Pljuskara trail 25 km
Dij trail maraton 46 km

URT „ Nexe Team” Našice koji se u Slavonsko-baranjskoj trail ligi natječe pojedinačno, ali ekipno imao je svoje predstavnike na ovoj prestižnoj trail utrci. U disciplini Petrinja trail nastupili su Mijo Benković, Mislav Pavičić, Vesna Janković.

Vesna Janković ostvarila je izvrsno 6. mjesto dok za Miju Benkovića zbog tehničkih problema do trenutka objavljivanja članka nije zaprimljen službeni rezultat iako bi po vremenu trebao zauzeti od 3-5 mjesta. Posebno treba istaći rezultat mladog Mislava Pavičić kojem je ovo prvi službeni trail kojeg je uspješno istrčao.

U disciplini Pljuskara Trail nastupili su: Dejan Perasić, Jasna Plemeniti, Mario Pavičić i Ana Tomaić Bernat

Dejan Perasić zauzeo je 6. mjesto dok je Ana Tomaić Bernat zauzela 5 mjesto a Jasna Plemeniti 7. mjesto. Mario Pavičić uspješno je završio utrku a ekipa URT „ Nexe Team” Našice marljivo sakuplja bodove u slavonsko-baranjskoj trail ligi te je trenutno Jasna Plemeniti ukupno treća a URT „ Nexe Team” drugi od ekipa koje se natječu u istom natjecanju.

Do kraja lige ima još nekoliko kola te će borba za postolja biti krajnje neizvjesna.

Branko -”Mata” Štefelić i Martina Pavičić logistički su podržali naše trkače te je time uspješno dovršena „ trkačka” subota.

Nije prošlo ni 24 sata a sestre Jasna Plemeniti i Vesna Janković uputile su se u Varaždin gdje su sudjelovale na 26. Varaždinskom „ Joma „ polumaratonu. Iako iscrpljene od traila održanog dan prije legendarne sestre uspješno su istrčale ovu cestovnu utrku i time zaključile odlične nastupe našičke trkačke udruge.

U Našicama je dana 21.09.2020. godine ispred spomen obilježja Uskrsla Hrvatska obilježen 21. rujna 1991. godine, dan kada se slavi pobjeda nad tzv. JNA u Gradu Našicama kao i Dan hrvatskih branitelja Grada Našica.

URT „ Nexe Team „ Našice koja u svojim aktivnostima obilježava obljetnice vezane uz Domovinski rat imala je čast sa svojim polaznicima škole trčanja te zajedno sa predstavnicima Grada Našica, djecom preminulih branitelja, predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnicima policije i vojske, predstavnicima političkih stranaka i drugi sugrađani zapaliti svijeće i položiti bijele ruže za sve poginule Hrvatske branitelje.

URT „ Nexe Team” Našice koji organizira i sudjeluje u memorijalnim utrkama diljem RH pod sloganom „ Mi trčimo da se ne zaboravi” tako je na još jedan način iskazao spomen na sve poginule Hrvatske branitelje

Foto: URT „ Nexe Team Našice”, Ultramaraton klub „ Mazator

17/09/2020

Zbog povećanog interesa za školu trčanja URT „Nexe Team“ Našice ponovno otvara upis škole trčanja za odrasle. Upis je namijenjen za apsolutne početnike i za one koji bi željeli naučiti sve o tome kako da se uspješno bave ovim sjajnim i jako popularnim oblikom rekreacije. Datum početka biti će naknadno određen, a prijavom na poveznicu osigurajte svoje mjesto u školi trčanja URT „Nexe Team“ Našice: https://docs.google.com/forms/d/1tHa2mb4-qfwEyxVAXuBocSQ4Z9dnQ99-yC4FvqMIt1c/viewform?fbclid=IwAR1cP9ln0hSWOd5aUJlXtguAGscpiS5iRxyO0jK6AMwH_1vYZyj4SeVoz_s&edit_requested=true.

14/09/2020

Prekrasan jesenski dan okupio je u subotu 12. rujna 2020. godine trkače u Parku prirode „ Kopački rit” na 5. Baranjskom Ferivi polumaratonu. Uz mnoštvo zabavnih sadržaja i savršenu organizaciju, AK Slavonija – Žito ponudio je prekrasnu utrku Parkom prirode koju ljubitelji trčanja nisu željeli propustiti. Uz dvorac Tikveš ovaj put dominirao je i Dvorac Pejačević koji je na majicama URT „Nexe Team” Našice privlačio pažnju budući da se u „Kopačkom ritu” okupio velik broj članova Udruge.

Tek u šali, sportski prijatelji iz drugih trkačkih udruga spominjali su članove URT „Nexe Team” Našice kao „sakupljače željeza” i „tvornicu medalja” misleći pri tom da Našičani nisu došli samo trčati nego i osvajati i bili su u pravu.

URT „Nexe Team” Našice na utrci 21 km predstavljali su:

Krešimir Žagar

Dubravka Mesec

Damir Mesec

Vesna Janković

Dejan Perasić

Jasna Plemeniti i

Tomislav Gall

Na utrci na 5 km URT „Nexe Team” Našice predstavljali su:

Valerija Šimić

Tomislava Kuricek

Dražen Ganzberger

Žana Bilandžić

Mihaela Zorkić

Hrvoje Dundović

Na utrci djece bili su članovi URT „Nexe Team” Našice

Mia Hajnal

Nika Hajnal i Filipa Šimić

Logistika i podrška Ivona Gall, Mario Pavičić, Mislav Pavičić, Martina i Mia Pavičić.

Velika sparina i vlažnost koja je dominirala Parkom prirode u mnogome je utjecala na rezultate te su vremenski uvjeti bili ekstremni i izuzetno teški za trčanje. Svaki trkač koji je ušao u cilj bio je pobjednik i popraćen velikim aplauzom navijača i građanstva koje je došlo vidjeti ove ljude kojima ni najteže vremenske prilike nisu zapreka da bi ostvarili vlastite ciljeve.

Članovi URT „Nexe Team” Našice ostvarili su izvrsne rezultate pa su na 21 km osvojili – Krešimir Žagar, prvo mjesto u starosnoj kategoriji i osmo mjesto u ukupnom poretku, Damir Mesec, prvo mjesto u starosnoj kategoriji i peto mjesto u ukupnom poretku, Dubravka Mesec, drugo mjesto u starosnoj kategoriji i četvrto mjesto u ukupnom poretku, Vesna Janković, treće mjesto u starosnoj kategoriji i deveto mjesto u ukupnom poretku. Dejan Perasić, Jasna Plemeniti i Tomislav Gall uspješno su istrčali ovu zahtjevnu disciplinu te na najbolji način završili uspješan dan članova URT „Nexe Team” Našice u disciplini polumaraton. U utrci na 5 km treba izdvojiti izvrstan rezultat Valerije Šimić koja je u svojoj starosnoj kategoriji zauzelo drugo mjesto dok je Dražen Ganzberger osvojio u svojoj starosnoj kategoriji četvrto mjesto. Žana Bilandžić, Mihaela Zorkić te Tomislava Kuricek i Hrvoje Dundović uspješno su istrčali utrku s vrlo dobrim osobnim rezultatima.

 

Škola trčanja URT „Nexe Team” Našice predstavila je svoje tri mlade i perspektivne trkačice pa je tako Mia Hajnal osvojila izvrsno četvrto mjesto, a Nika Hajnal i Filipa Šimić uspješno su završile svoje utrke. Jedan prekrasan trkački dan tako je na najbolji način završio u prelijepoj Baranji uz dominaciju članova URT „Nexe Team” Našice koji ove godine nižu fantastične rezultate i time na najbolji način prezentiraju svoj Grad Našice.

07/09/2020

U subotu 05.09.2020. godine održano je peto izdanje Popišanac traila. Ova renomirana utrka dio je i Slavonsko – baranjske trail lige, a i ove se je godine tradicionalno održala u sklopu obilježavanja Dana grada Slatine pa je tako sudionike prije samog starta pozdravila dogradonačelnica Sanja Mrzljak Jovanić poželjevši im dobrodošlicu.

Na stazi dužine 12 km nalazili su se trkači URT „ Nexe Team” Našice;

Vesna Janković

Mijo Benković

Mario Pavičić

Hrvoje Dundović

Na stazi dužine 25 km nalazili su se trkači URT „ Nexe Team” Našice

Jasna Plemeniti

Dragan Jović

Ana Tomiać Bernat

Dejan Perasić

Kao podrška našičkim trkačima bila je Valerija Šimić.

Našičani ovo utrku neće pamtiti po dobrome jer su tijekom utrke trkači napadnuti od stršljenova te su Jasna Plemeniti i Vesna Janković morale odustati od utrke jer su pretrpjele veći broj uboda što ih je udaljilo od daljnjeg natjecanja. Svi ostali našički trkači su uspješno završili utrku, neki sa ubodima stršljenova ali na svu sreću bez ozbiljnih zdravstvenih problema.

U popodnevni satima Vesna Janković nalazila se na proglašenju 7. „Valpovačke ljetne lige trčanja„ koje se trčalo od 20.06 do 29.08.2020. godine. U ženskoj kategoriji Vesna je osvojila izvrsno drugo mjesto te na taj način još jednom svoj „Nexe Team” dovela na postolje.

Dana 06.09.2020. godine održavala se i utrka „Rastoke trail” gdje je dionicu od 7 km uspješno savladao član URT „Nexe Team” Našice Dejan Šoufek. Našička trkačka udruga vikend je zaključila sudjelovanjem na Danima našičkog sporta gdje je udruga kao i škola trčanja prezentirala svoj rad.

Foto: ustupljene fotografije

03/09/2020

Predsjednik URT „Nexe Team“ Našice Tomislav Gall izvijestio je tijekom današnjeg dana da je Nexe d.d. bez naknade ustupio na korištenje URT „Nexe Team“ Našice prostorije u Našicama, ul. Braće Radića 26 kako bi udruga mogla još bolje i kvalitetnije obavljati svoje djelatnosti budući da nemaju svoje klubske prostorije.

Naime, Nexe grupa je od prvog dana podrška našičkoj trkačkoj udruzi i ustupanje prostora je dodatna potpora koju Nexe grupa daje trkačima i udruzi koja je trenutno najaktivnija u gradu i promovira trčanje, sportske i domoljubne vrijednosti te Grad Našice. Predsjednik URT „Nexe Team“ Našice zahvalio se članu uprave Nexe d.d. Josipu Ergoviću što Nexe d.d. prati aktivnosti trkača te prepoznaje njihove rezultate, a prostorije koje je udruga dobila na korištenje velika je pomoć te motivacija članovima udruge za ostvarivanje još boljih sportskih rezultata.

30/08/2020

Odbojkaški klub Strizivojna dana 29.8.2020. organizirao je Noćni cener najdužom ulicom u Hrvatskoj te utrku na 5 km. Sama staza je asfaltna bez visinske razlike te je kao takva savršena za postizanje osobnih rekorda. Ove godine u muškoj i ženskoj kategoriji bila je velika konkurencija, a na utrku su došli hrvatski reprezentativci u ultramaratonu iz raznih klubova iz Hrvatske.

U utrci na 10 km u ženskoj konkurenciji članica URT „Nexe Team” Našice Dubravka Mesec odnijela je pobjedu te se okitila zlatnom medaljom dok je Valerija Šimić uspješno istrčala utrku s vrlo dobrim osobnim rezultatom. U muškoj konkurenciji Damir Mesec osvoji je odlično četvrto mjesto dok je Hrvoje Dundović također uspješno istrčao utrku s odličnim osobnim rezultatom.

U utrci na 5 km pojavio se nakon dugo vremena Hrvoje Tržić koji je bez jačih treninga osvojio izvrsno sedmo mjesto te tako uspješno zaključio nastupe trkača URT „Nexe Team” Našice.

U isto vrijeme u Zagrebu odvijala se utrka Grawe noćni maraton prikladnog naziva „Zapisano u zvijezdama“, a na njoj su nakon prošlo tjednog niza uspjeha sudjelovale sestre Vesna Janković i Jasna Plemeniti. I ovaj put našičke trkačice nisu iznevjerile te je Vesna Janković uspješno istrčala polumaraton (21,0975 km) dok je Jasna Plemeniti istrčala maraton (42,195 km).

Kako našička udruga ima uspješne sestre u seniorskoj kategoriji tako se s ponosom može pohvaliti i sestrama u mlađoj kategoriji tj. sestrama Nikom i Miom Hajnal, ujedno i polaznicama škole trčanja Nexe Team koje su u subotu 29.08.2020. godine sudjelovale u rekreativnoj „Panonskoj utrci” u Osijeku bez mjerenja vremena i službenih rezultata Djevojčice su bez ikakvih problema istrčale zadane dionice, a istima se priključila i Žana Bilandžić članica iz Osijeka koja je utrku iskoristila kao odličan trening.

 

24/08/2020

Drugo po redu izdanje utrke manifestacije Sunset Run održano je dana 22.08.2020. godine na Osječkoj šetnici. Trčalo se u predviđene tri discipline (7, 14 i 21 km), a najduža dionica je ujedno bila i prvi osječki noćni polumaraton. Ovaj trkači događaj nije mogao proći bez članova URT „Nexe Team” Našice koji su u Osijek pristigli optimistični te sretni što što zbog pandemije korona virusa ovaj trkački događaj nije otkazan.

Na utrci od 7. km sudjelovali su:

Bilandžić Žana

Dundović Hrvoje

Pavičić Mario

Pavičić Mislav

Šimić Valerija

Zorkić Mihaela i

Grahovac Branka

Posebno treba istaknuti rezultat Šimić Valerije koja je u svoj starosnoj kategoriji osvojila izvrsno drugo mjesto.

Na utrci od 14 km sudjelovali su Mesec Dubravka koja je u vrlo jakoj konkurenciji osvojila drugo mjesto dok je Zdenko Grahovac osvojio drugo mjesto u svojoj starosnoj kategoriji. U utrci na 21 km sudjelovao je Dejan Persić koji je osvojio dvadeseto mjesto što je odličan rezultat našičkog trkača budući da je i u ovoj kategoriji natjecateljska konkurencija bila vrlo jaka. Sve utrke praćene su uz budno oko logističara i podrške Branka Štefelića, a našičani su se poslije utrke sretni vratili kući.

U isto vrijeme u Slavonskom Brodu održavala se „ Slavonska utrka” u kategorijama 5, 10 i 21 km. Naravno da je i tamo URT „Nexe Team” Našice imao svoje trkače a zadužene za „skupljanje” medalja bile su već legendarne sestre Janković – Plemeniti. Na utrci od 10 km Jasna Plemeniti osvojila je treće mjesto dok je Vesna Janković na utrci od 21 km osvojila drugo mjesto te je na najbolji mogući način URT „Nexe Team” Našice zatvorio natjecateljsku subotu.

 

Nedeljne jutarnje sunčane zrake ponudile su novu utrku i novi izazov za našičke trkače. Utrka Močvara trail odvijala se kroz sjeverne močvare PP Kopački rit, a natjecatelji su se mogli natjecati u dvije kategorije, tj. na 11 i 21 km. U utrci na 21 km ponovno se pojavila Jasna Plemeniti i osvojila treće mjesto iako je samo 10-tak sati prije trčala u Slavonskom Brodu.

U utrci na 11 km nakon dužeg vremena imali smo priliku vidjeti jednu od legendi našičkog trčanja i člana URT „Nexe Team” Našice, dogradonačelnika Krešimira Žagara koji je osvojio izvrsno treće mjesto dok je u ženskoj konkurenciji nesalomljiva Vesna Janković osvojila prvo mjesto iako je i ona, kao i sestra, odradila 10-tak sati prije vrlo tešku utrku u Slavonskom Brodu. Na istoj dionici Tomislava Kuricek osvojila je sjajno četvrto mjesto što je veliki uspjeh našičke trkačice i zasigurno dodatni motiv za daljnja natjecanja dok je Mijo Benković osvojio odlično osmo mjesto i time zaokružio prekrasan trkački vikend.

 

Iz URT „Nexe Team” Našice ne skrivaju zadovoljstvo ostvarenim rezultatima te ističu da su njihove aktivnosti prepoznale tvrtke Auric barells d.o.o. koji je trkače opremio sa prekrasnim i prepoznatljivim trenirkama i torbama dok su u tijeku zavšni razgovori s „Nexe Grupom” koja će ovoj ambicioznoj i vrlo aktivnoj udruzi ustupiti prostor kako bi mogli na još bolji i kvalitetniji način obavljati sve svoje aktivnosti.

Predsjednik udruge Tomislav Gall zahvalio se Auric barells d.o.o i Nexe grupi te ističe da je u tijeku niz razgovora oko ostvarivanja drugih projekata tijekom 2021. godine, a posebno veseli i suradnja s Hrvatskom vojskom s kojom URT „Nexe Team” Našice planira nastaviti obilježavati obljetnice vezane za Domovinski rat.

 

 

Foto: URT “Nexe Team” Našice

10/08/2020

Najaktivnija našička udruga ponovno je protekli tjedan imala niz aktivnosti u kojima je sudjelovala sa svojim trkačima. U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 25. obljetnice VRO “Oluja” – Udruga maratonaca Virovitičko – podravske županije “Glasnici istine” po šesti puta je organizirala memorijalni maraton Čavoglave – Knin.

Članovi udruge rekreativnog trčanja Nexe team iz Našica Jasna Plemeniti, Vesna Janković i Dejan Šoufek sudjelovali su u ovom događaju te su dana 05. 08. 2020. godine zajedno s ostalim trkačima iz drugih udruga istrčali ovaj memorijalni maraton.

U povodu 25. obljetnice završetka VRO „Oluja” dana 09. 08. 2020. godine u Dvoru Udruga maratonaca Sisačko – moslavačke županije ‘Heroji ne umiru’ organizirala je 1. memorijalnu utrku Dvor – Kukljani u dužini od 15 km. Uz 40-tak trkača iz cijele hrvatske sudjelovali su trkači URT „Nexe Team” Našice Dejan Perasić, Marko Srnec, Tomislav Gall i Branko Štefelić (potpora) koji su po iznimno teškim uvjetima zbog visoke temperature i sparine uspješno istrčali ovu memorijalnu utrku. Po dolasku u Dvor trkače je dočekalo visoko izaslanstvo na čelu sa županom Sisačko – moslavačke županije Ivom Žinićem. Nakon završetka utrke našički trkači su produžili do prijateljske Sunje gdje su nastavali druženje sa svojim članovima i prijateljima.