06/12/2018

U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a VPŽ Orahovica, a pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja te Grada Orahovice, dana 01.12.2018. godine održana je 12. Memorijalna utrka ”Kokočak – Orahovica” posvećena trojici poginulih hrvatskih branitelja, Momiru Krmpotiću, Milanu Puhaniću i Branku Jakliću koji su prije 27 godina dali život za slobodnu Hrvatsku.

Trkači, hodači i biciklisti prošli su 12 km od Kokočaka do Orahovice, putem se zaustavili kod spomen obilježja Branku Jakliću na mjestu njegove pogibije u Gornjoj Pištani odajući počast, a cilj je bio u središtu Orahovice kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima. Završna svečanost održana je u mjesnom i vatrogasnom domu Nova Jošava gdje je svim sudionicima obratio predsjednik UHBL PTSP VPŽ Miroslav Milovuković. Na ovoj utrci sudjelovali su i trkači URT „ Nexe Team“ koji su na ovaj način odali počast poginulim hrvatskim braniteljima.

Dana 02.12. 2018. Godine Javna ustanova Parka prirode Papuk, PD Mališćak i Općina Velika organizirali su 5. Papučki cener. Utrka se održala u Velikoj, a ista je dio Memorijalnog pohoda na „Anđinu baraku“ u spomen na pogibiju 11 hrvatskih vojnika na Papuku 02.12.1991. godine. I ovu natjecateljsku utrku podržali su članovi URT „Nexe Team“ Jasna Plemeniti i Monika Bizik koji su istu uspješno završile na petom i sedmom mjestu.

Istog dana, u Osijeku, u organizaciji Igora Delač i Atletskog kluba “Slavonija – Žito” Osijek održana je humanitarna utrka na 5 i 10 km „OSIJEK TRČI – I ti to možeš, daruj svoje kilometre“ gdje je sav prihod od startnina doniran u Zakladu Ana Rukavina. Ovu utrku podržali su brojni članovi URT „ Nexe Team“ koji su svojim trčanjem podržali ovu humanitarnu akciju.

Bitka u šumi Rosinjača nedaleko od Osijeka jedna je od najherojskijih epizoda Domovinskog rata. 5. prosinca 1991. godine u Rosinjači je živote za domovinu položilo 16 hrabrih branitelja iz Osijeka koji su puna tri sata odolijevali napadima brojčano i tehnički nadmoćnijeg neprijatelja. Branitelji iz Rosinjače omogućili su obrani Osijeka da se konsolidira i pojača snage na južnim dijelovima grada, što je u konačnici spriječilo daljnje nadiranje JNA i srpskih paravojnih postrojbi prema samome Osijeku.

I ove godine u okviru obilježavanja obljetnice pogibije hrvatskih branitelja u Rosinjači, održana je utrka ”Krug zajedništva ljubavi i mira” od Osijek do Antunovca a u utrci su sudjelovali i članovi URT „Nexe Team“ Tomislav Gall i Josip Bardy.

VEZANI TEKSTOVI
26/11/2018

URT „Nexe Team" sudjelovao na utrci Papuk Trek & Trail 2018.

U Parku prirode Papuk dana 24. 11. 2018. godine održala se, sada već tradicionalna, utrka Papuk Trek & Trail. Organizatori iz Baraber Extreme Teama složili su ponudu “za svakog ponešto” te su se se ljubitelji prirodnog trčanja natjecati u tri kategorije:

Challenger (trek & trail): 28 km/1500 mD+

Active (trail): 18 km/800 mD+ te

Light (trail): 8 km/400 mD+

Članovi URT „Nexe Team” sudjelovali su u ovoj iznimno zahtjevnoj utrci te ostvarili odlične rezultate među gotovo 700 prijavljenih trkača.

Ivana Devald natjecala se u kategoriji „Light“ te ostvarila izvrsno 18. mjesto od 115 trkačica. Ivana je odnedavno članica URT „Nexe Team “ i polaznica škole trčanja sa kratkim trkačim stažom te uzimajući u obzir da joj je ovo prva službena trail utrka i da je na istu stigla ozlijeđena njen rezultat je iznimno vrijedan i zasigurno je URT „Nexe Team“ u svoje redove doveo još jednu odličnu trkačicu.

U iznimno teškoj „Active“ kategoriji sudjelovale su iskusne već poznate u trkačkim krugovima članice i ultramaratonke URT „Nexe Team” Jasna Plemeniti, Monika Bizik i Vesna Janković Na zahtjevnoj stazi u jakoj konkurenciji između 218 trkačica našičanke su ostvarile izvrsne rezultate pa je Jasna Plemeniti osvojila 12. mjesto, Monika Bizik 20. mjesto te Vesna Janković 31. mjesto.

U istoj kategoriji u muškoj konkurenciji Dragan Jović ostvario je odlično 50. mjesto od 204. natjecatelja,a posebno treba navesti da su ovu “Active“ utrku odvažili trčati i članovi Marina Lozić i Mario Pavičić ujedno polaznici škole trčanja URT „Nexe Team” koji su po prvi puta trčali ovakvu zahtjevnu i tešku utrku te ju uspješno završili na čemu im iskreno čestitamo ističe predsjednik udruge Tomislav Gall.

VEZANI TEKSTOVI
21/11/2018

URT „Nexe Team” održala predavanje učenicima OŠ kralja Tomislava Našice

Članovi Udruge rekreativnog trčanja „ Nexe Team“ Dami Mesec, Dubravka Mesec i Marina Lozić i dalje nastavljaju s predavanjima u sklopu novoosnovane „škole trčanja“ te su s najmlađima protekla dva tjedna proveli u OŠ kralja Tomislava u Našicama.

Učenicima su uz predavanje pokazali video prezentaciju o trčanju i brojnim prednostima bavljenja trčanjem te su istaknuli da je cilj udruge približiti trčanje mlađim i starijim dobnim skupinama u Našicama i okolici.

Svi zainteresirani učenici mogu se upisati u školu trčanja srijedom od 20 h u školskoj dvorani osnovne škole Dore Pejačević u Našicama ili sve informacije dobiti na mail skolatrcanja.nexeteam@gmail.com i telefon 091-5091594.

VEZANI TEKSTOVI
15/11/2018

Video 2. memorijalne utrke „Vukovar to smo MI”

Udruga rekreativnog trčanja „Nexe Team“ iz Našica dana 10.11.2018. godine organizirala je drugi memorijalni ultramaraton „Vukovar to smo MI“ u dionici od 90 km od Našica do Vukovara u spomen na sve heroje koji su podmuklo ubijeni braneći Vukovar. U ovoj utrci sudjelovali su 45. sportaša domoljuba iz različitih mjesta Hrvatske (Našice, Virovitica, Osijek, Slatina, Kutina, Sunja…) te su svojim trčanjem poslali poruku da žrtve Vukovara nikada ne smiju biti zaboravljene.

Objavljeni video ustupila nam je Udruga rekreativnog trčanja „Nexe Team“ Našice.

Foto i video : Udruga rekreativnog trčanja „Nexe Team“ Našice

VEZANI TEKSTOVI
12/11/2018

Udruga rekreativnog trčanja „Nexe Team“ iz Našica dana 10.11.2018. godine organizirala je drugi memorijalni ultramaraton „Vukovar to smo MI“ u dionici od 90 km od Našica do Vukovara u spomen na sve heroje koji su podmuklo ubijeni braneći Vukovar. U ovoj utrci sudjelovali su 45. sportaša domoljuba iz različitih mjesta Hrvatske (Našice, Virovitica, Osijek, Slatina, Kutina, Sunja…) te su svojim trčanjem poslali poruku da žrtve Vukovara nikada ne smiju biti zaboravljene. Našičani su posebno ponosni što se našička zastava ponovno zavijorila u Vukovaru kao podsjećanje da Našice nisu zaboravile branitelje Vukovara.

Trkače su u Našicama ispratili gradonačelnik Našica Josip Miletić, predsjednik DVD Našice Zvonimir Ljubljanović te fra Stjepan Hrkač koji je blagoslovio sudionike i zastave.

Osim URT „Nexe Team“ iz Našica u ovom memorijalnom ultramaratonu sudjelovali su članovi udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije ˝Glasnici istine˝ te članovi Udruga maratonaca SMŽ “Heroji ne umiru”.

U Vukovaru je ultramaratonece dočekao Zlatko Zaoborni, član Savjeta za branitelje Grada Vukovara a predsjednici maratonskih udruga zapalili su svijeće ispred spomenika „Uskrsloj Hrvatskoj“ u Našicama, spomenika u Bogdanovcima na spomeniku „Križ“ na ušću Vuke u Dunav u Vukovaru.

Članovi maratonske udruge „Glasnici istine” Goran Draksler i Duško Štrbac istrčali su cijelu dionicu od 90 kilometara, a najmlađi član utrke bio je David Blagojević (12 godina) član URT „Nexe Team“.

U redovima URT „Nexe Team“ nalazili su se maratonci iz Sunje koji su također u ime herojske Sunje simboličnog imena „mali Vukovara“ zapalili svijeće i poklonili žrtvama Vukovara.

VEZANI TEKSTOVI
09/11/2018

Udruga rekreativnog trčanja „Nexe Team“ iz Našica dana 10.11.2018. godine organizira drugi memorijalni ultramaraton „Vukovar to smo MI“ u dionici od 90 km od Našica do Vukovara u spomen na sve heroje koji su podmuklo ubijeni braneći Vukovar. U ovoj utrci sudjelovati će 45. sportaša domoljuba iz različitih mjesta Hrvatske (Našice, Virovitica, Osijek, Slatina, Kutina, Sunja…) te će svojim trčanjem poslati poruku da žrtve Vukovara nikada ne smiju biti zaboravljene. Ponosni smo što će se Našička zastava ponovno zavijoriti u Vukovaru kao podsjećanje da Našice nisu zaboravile branitelje Vukovara. Početak utrke je u subotu, 10. 11. 2018., u 6 sati u Našicama ispred spomenika “Uskrsla Hrvatska”.

VEZANI TEKSTOVI
09/11/2018

U Valpovu je prošli tjedan održano županijsko natjecanje u krosu, a na natjecanju su sudjelovali učenici osnovnih i srednjih škola, raspoređenih po kategorijama. Na natjecanju je nastupilo oko 40 ekipa i preko 150 učenika s područja cijele Osječko – baranjske županije. Učenici iz Đurđenovca (OŠ Josipa Jurja Štrossmayera) osvojili su 2. mjesto (kategorija učenika 7. i 8. razreda) te su izborili nastup na državnoj završnici.

Učenici iz Podgorača (OŠ Hinka Juhna) su, također, ostvarili izvrstan rezultat osvojivši treće mjesto (kategorija učenika 5. i 6. razreda). Na natjecanju su sudjelovale i ekipe iz Našica sa sljedećim razultatima: OŠ kralj Tomislav (5. mjesto u kategoriji djevojčica 5. i 6. razreda), OŠ Dore Pejačević (4. mjesto u kategoriji učenica 7. i 8. razreda) te SŠ Isidora Kršnjavoga (5. mjesto u kategoriji učenika, a 6. mjesto u kategoriji učenica).

 

VEZANI TEKSTOVI
01/11/2018

URT „Nexe Team" održao predavanje u SŠ „Isidora Kršnjavog“ Našice

Delegacija URT „Nexe Team“ dana 30. 10. 2018. godine održala je predavanje u prostorijama SŠ „Isidora Kršnjavog“ Našice.

Predsjednik udruge Tomislav Gall obratio se učenicima te predstavio djelovanje i rad URT „Nexe Team“, a nakon toga je Dubravka Mesec, inače profesorica biologije i kemije istoimene škole te vrhunska ultramaratonka nacionalne klase i članica URT „Nexe Team“, učenicima objasnila važnost trčanja te svoje sportske rezultate koje ostvarila treniranjem.

Glavni dio predavanja uz prezentaciju održao je Damir Mesec (Ironman Coach) trener specijaliziran za trčanje, biciklizam i triatlon, profesionalni sportaš i ultramaratonac nacionalne klase, član i trener u školi trčanja URT „Nexe Team“. Učenici su sa zanimanje pratili ovo predavanje, a u URT „Nexe Team“ se nada da će kroz ovo edukativno predavanje zainteresirati mladež za bavljenjem rekreativnim trčanjem. Za istaknuti je da je URT „Nexe Team“ dobila i svoju web stranicu pa se građani o ovoj udruzi mogu informirati na adresi URT “Nexe Team”.

Javnosti je također predstavljena i službena majica za nadolazeći 2. Memorijalni ultramaraton „Vukovar to smo Mi“, Našice – Vukovar u dužini od 90. km, a koju utrku su našički trkači posvetili svim žrtvama Vukovara i trčat će je 10. 11. 2018. godine zajedno sa srodnim maratonskim udrugama „Glasnicima Istine“ Virovitičko – podravske županije i „Herojima ne umiru“ Sisačko – moslavačke županije.

VEZANI TEKSTOVI
31/10/2018

URT „Nexe Team“ odala počast žrtvama „Trokuta“

Na spomen obilježju Trokut – Novska, novljanskoj bojišnici u kojoj je život izgubilo 314 hrvatskih branitelja iz 17 postrojbi, u četvrtak 29. listopada okupili su se rodbina, prijatelji, suborci i sugrađani kako bi odali počast svima koji su položili život na oltar Domovine 1991. godine.

U organizaciji Udrugu maratonaca SMŽ “Heroji ne umiru” organiziran je i Memorijalni ultramaraton G. Gračenica – Novska – Trokut u dužini 45 km za sve žrtve, a osim organizatora ultramaraton su trčali članovi Udruge maratonaca Virovitičko – podravske županije „Glasnici Istine“ te članovi URT „Nexe Team“ iz Našica.

U sastavu URT „ Nexe Team“ nalazili su se i djelatnici PU Osječko – baranjske inače aktivni članovi URT „Nexe Team“ koji su također odali počast žrtvama „ Trokuta“.

Trčali su slijedeći članovi URT „Nexe Team“:

Tomislav Gall

Matija Gall

Niko Milanovič

Josip Bardy

Ivan Risek i

Marko Srnec koji je kao član URT „Nexe Team“ sa svojim ocem Mirom Srnec došao iz Sunje.

Tomislav Gall, predsjednik URT „Nexe Team“ posebno se zahvalio PU Osječko – baranjskoj koja je u bitnome pomogla u organizaciji odlaska na utrku našičkih trkača a kako nadalje saznajemo u tijeku su završne pripreme za ultramaraton „Vukovar to smo Mi“ Našice – Vukovar, u dužini od 90 km, a koji će okupiti 40 ultramaratonaca koji će dana 10. 11. 2018. godine krenuti odati počast vukovarskim žrtvama.

VEZANI TEKSTOVI
23/10/2018

23. ASICS Dunavski polumaraton održan je 21.10.2018. godine u Apatinu. Na polumaratonu su nastupli i trkači URT „Nexe Team“ Hrvoje Dundović, Ana Tomaić-Bernat i Vesna Janković dok je na 10 km nastupila Marina Lozić. Naši trkači zahvaljujući odličnom vremenu, ravnoj stazi i dobro pripremljenoj utrci zabilježili su osobne rekorde, a Vesna Janković u svojoj kategoriji zauzela je treće mjesto te time nastavila tradiciju odličnih rezultata našičkih polumaratonki.

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print