23/06/2019

Drugi našički Vatrogasni cener održan je u organizaciji Udruge rekreativnog trčanja NEXE team Našice i DVD-a Našice, te u suradnji s mnogobrojnim udrugama iz Našica i okolice. Utrku u duljini nešto većoj od 10 km uspješno je istrčalo nekoliko desetaka rekreativaca, ozbiljnih trkača i vatrogasaca, a ovaj događaj još jedan je u sklopu Programa proslave Dana Grada Našica.

Najbolji su nagrađeni u dvije kategorije, građanstvo i vatrogasci, a start i cilj utrke organizatori su smjestili našičkom auto poligonu, tako da se s njega cestovnim putevima trčao kroz prirodu. U kategoriji građanstvo najbrži od muških bio je Damir Mesec dok je kod žena prva bila Maja Urban iz Osijeka. Drugi je bio Krešimir Žagar URT NEXE Team Našice, treći Denis Vuković, a u ženskoj konkurenciji druga je bila Vlasta Biter AK Maksimir, a treća Dubravka Mesec URT NEXE Team Našice. U kategoriji vatrogasci, od muških je slavio Antonio Đurčević iz DVD Brestovac dok je kod žena najbolja bila Jasmina Kadija JVP Zagreb. Drugi je bio Davor Blažević DVD Đakovo, a treći Igor Vuković DVD Gornja Gračenica, dok je u kategoriji žene drugo mjesto zauzela je Dijana Vanjek JVP Novska, a treće Ivana Žgela DVD Đakovo. Prvacima, ali i drugom i trećem mjestu medalje i nagrade uručili su predsjednik URT NEXE Team Našice Tomislav Gall i zapovjednik DVD-a Našice Zvonko Ljubljanović.

“Prvi puta u Našicama utrku mjerimo u službenim mjerenju vremena, pa je ovo ujedno i prva prava utrka ovdje. Trkači su prošlogodišnji cener ocijenili odličnim, pa sam uvjeren da će i ovaj biti isti. Ovo je ujedno promocija i vatrogastva i trkača, ali i trčanja općenito. “- rekao je Tomislav Gall te se zahvalio i udrugama koje su u sklopu utrke predstavile svoj rad, Gradskom društvu Crvenog križa Našice, policiji, Gorskoj službi spašavanja, Biciklističkom klubu Našice i drugima.

“Mi surađujemo sa svim udrugama na području grada, tako da smo se odazvali i na poziv gospodina Galla odlučili za organizaciju i našeg cenera. Ovakve utrke tradicionalne su u većini društva u Hrvatskoj pa smo htjeli i da našički kraj ima svoju.” – rekao je Zvonko Ljubljanović.

VEZANI TEKSTOVI
17/06/2019

Dana 15.06.2019. godine održana je “Baranja Night Trail” noćna utrka ukupne duljine 14 i 20km, a start i cilj nalaze se na istom mjestu. Staza je trail koncept što znači da je označena službenim oznakama organizatora i nije potrebno čitanje niti posjedovanje karte. 

Utrka je namijenjena građanima, rekreativcima i profesionalnim sportašima, a ujedno je i dio Slavonsko baranjske trail lige. Cilj ove utrke pustolovnog karaktera je upoznavanje lokalnog stanovništva sa trail trčanjem i popularizacija sporta na području Baranje.

Na startu staze duljine 20 km zvanoj „Stellar trail“ nalazili su se i članovi URT „Nexe Team“ Našice. Ovo je simpatična, ali izuzetno naporna i zahtjevna utrku za koju trkači sa osmijehom znaju reći znaju reći: „Kada čuješ pucanj, bježi! Dok bježiš, sjeti se: ti si gost u šumi, a divlja svinja domaćin!“

U 20,15 sati označen je start utrke te je započela borba sa sportskom konkurencijom, mrakom, visokom vegetacijom i komarcima kojih je Baranja prepuna. Nakon nešto više od 2 sata trčanja na cilj su počeli pristizati trkači URT „Nexe Team“-a koji je ponovno ostvario vrhunski rezultat u ženskoj kategoriji te su jedna iza druge pristizale Ana Tomaić Bernat sa osvojenim drugim mjestom, Jasna Plemeniti sa osvojenim trećim mjestom te Monika Bizik koja je u cilj ušla kao četvrta.

Naš veteran Duško Panjković – Dule došao je u cilj 11-ti te ostvario vrlo dobar rezultat u jakoj muškoj kategoriji. Podrška i logistika našičkim trkačima bio je Hrvoje Dundović. Nakon završene utrke Našičani su se u rano jutarnjim satima vratili sretno kući. 

Idući vikend URT „Nexe Team“ domaćin je trkačima te će 22.06.2019. godine u 17,00 sati sa auto – poligona (Put Mojmira) startati 2. Našički „Vatrogasni cener“. Po prvi put u Našicama bit će organizirana utrka s elektronskim mjerenjem vremena što je uvod u niz aktivnosti koje će u narednom periodu poduzimati ova udruga.

VEZANI TEKSTOVI
11/06/2019

Izvrsne nastupe imali su naši trkači koji su ovaj vikend nastupali na Papuk Extreme Challenge  u Orahovici i 2.GBT noćnom ceneru Grada Popovače. Po ekstremno visokim temperaturama i izuzetno teškoj i zahtjevnoj stazi u subotu 08.06.2019. godine članovi URT „ Nexe Team“ odvažili su se na utrke od 21. i 11. Km u Orahovici na Papuk Extreme Challenge.

Naša ultramaratonka Jasna Plemeniti ponovno je pokazala tko suvereno vlada Slavonskim trailom te je tako na stazi od 21 km utrčala prva i još jednom stavila oko vrata zlatnu medalju. Na stazi od 11 km naša članica Ivana Devald pokazala je da i u ovoj kategorije našičanke imaju „što za reći“ te ja tako nakon niza dobrih rezultata utrčala u cilj kao druga te zasluženo osvojila srebrnu medalju.

Od naših predstavnika na ovim utrkama nalazili su se Mario Pavičić, Marina Lozić i Ana Tomaić Bernat te su svi uspješno završili utrke. S obzirom na konfiguraciju staze a pogotovo na visoke temperature ovi rezultati su veliki uspjeh članova URT „Nexe Team“.

Nešto zapadnije u 19,00 sati u Popovači startala je utrka 2.GBT noćni cener Grada Popovače.

Na poziv Igora Vukovića, predsjednika prijateljske udruge maratonaca sisačko – moslavačke županije „Heroji ne umiru“ na utrku su otišli: Dubravka Mesec, Damir Mesec, Vesna Janković te Tomislav Gall dok je iz mjesta Sunja došao Marko Srnec

Ova utrka bila je ujedno i mali test za ponajbolju cestovnu hrvatsku dugoprugašicu Dubravku Vešligaj koja se nakon porodiljnog dopusta, ali i niza nesretnih i nespretnih ozlijeda počinje vraćati u „natjecateljske vode.“ Kako je bilo i očekivano Dubravka je na stazi koja i nije njena specijalnost, s obzirom na makadamske i zemljane dijelove, osvojila prvo mjesto dok je nesalomljiva i jedinstvena Vesna Janković u cilj ušla kao treća. Na istoj stazi Damir Mesec, trener škole trčanja URT „Nexe Team“ u cilj je dotrčao kao drugi dok su Tomislav Gall i Marko Srnec uspješno završili ovu utrku.

Postoljem u Popovači dominirale su majice URT „Nexe Team“ Našice koji je sada dobro poznat u atletskim krugovima, a naši trkači izazivaju svojim ponašanjem i sportskim rezultatima puno poštovanje sportskih suparnika. Bio je ovo veliki vikend URT „Nexe Team” Našice, a s obzirom na predanost i marljivo treniranje možemo očekivati do kraja sezone još jako puno pehara i medalja.

VEZANI TEKSTOVI
05/06/2019

Aktivan vikend Udruge rekreativnog trčanja „Nexe Team”

Vukovar Half Marathon naziv je prvog polumaratona koji je u subotu 01.06.2019. godine održan u Vukovaru. Uz polumaraton održana je i utrka za građane dužine pet kilometara. Ove dvije utrke okupile su gotovo 900 sudionika iz Vukovara, cijele Hrvatske ali i inozemstva. Jedan od sudionika bio je iz Nepala. Bilo je tu djece, žena, starijih osoba, roditelja koji su trčali s kolicima u kojima su bila njihova djeca.

Sudionici polumaratona tako su trčali kroz središte grada ali i pored brojnih znamenitosti grada na Dunavu Na ovom polumaratonu našli su se i trkači URT „Nexe Team” Našice, a koji su uspješno završili utrku: Ana Tomaić Bernat, Dragan Jović, Hrvoje Dundović, Ivan Špoljarić, Jasna Plemeniti i Vesna Janković.

25. 05. 2019. održana je Polojska utrka u Slavonskom Brodu

U štafeti na 50km gdje je dozvoljeno sudjelovanje dva natjecatelja natjecale su se sestre i članice URT „Nexe Team“ Jana Plemeniti i Vesna Janković. U ovoj zahtjevnoj i iscrpljujućoj utrci ove ultramaratonke ostvarile su izvrstan rezultat. Utrka je počela u 18.00 h, a Jasna i Vesna su ju završile u 22.19 h te tako osvojile drugo mjesto od svih kategorija (muških, miješanih i ženskih).

Kako saznajemo u tijeku su pripreme za 2. Našički „Vatrogasni cener“ koji će se održati 22. 06. 2019. u organizaciji URT „Nexe Team“ i DVD Našice u Našicama, a za sada je prijavljeno 70-tak natjecatelja iz zemlje, ali i inozemstva. Predsjednik udruge URT „Nexe Team“ poziva sve sportaše i rekreativce koji žele istrčati utrku u prirodi da se prijave na ovu utrku koja uz pregršt vrijednih nagrada, bogatog startnog paketa, unikatnih majica nudi odličnu gastro ponudu, druženje i prezentaciju udruga.

Prijave su moguće na sljedećoj poveznici: URT Nexe Team

Foto: ustupljene fotografije

VEZANI TEKSTOVI
17/05/2019

Održana 1. cross utrka za djecu

Danas je u našičkom parku održana 1. cross utrka za osnovce i srednjoškolce te djecu s invaliditetom. Organizator je bila Udruga rekreativnog trčanja Našice „Nexe Team”, a sudjelovalo je više od 100 djece. Prvo je održana utrka djece sa invaliditetom u kojoj su sudjelovali učenici Odgojno – obrazovne skupine iz Đurđenovca, a utrkivali su se na 200 metara.

Nakon njih slijedila je utrka na 600 metara u kojoj su se natjecali učenici 5. i 6. razreda osnovnih škola, zatim duža utrka na 1100 metara u kojoj su sudjelovala 3 učenika 7 i 8. razreda, te utrka na istoj duljini staze, ona u kojoj su snage odmjerili učenici od 1. do 4. razreda srednje škole. Na natjecanju su uz svoja pratnje tako sudjelovali učenici Osnovne škole kralja Tomislava, Osnovne škole Dora Pejačević te Srednje škole Isidora Kršnjavog.

„Organizirali smo utrku iz jednog jasnog razloga što pokušavamo djecu naučiti zdravom životu. A trčanje je jedan vid zdravog života pogotovo kod mlađe populacije i jako sam zadovoljan pogotovo s odazivom srednjoškolaca. Cijelo vrijeme smo gledali u nebo i nadali se ovakvom danu, mi smo se jako puno pripremali oko ovog,a a nabavili smo vrijedne nagrade za pobjednike. Ovo je bio nama jedan test i mislim da smo ga dobro položili. Staza je klasična cross, mekana, a naš park nudi sve za rekreaciju i trkače.” – rekao je predsjednik udruge Tomislav Gall koji je istaknuo da je već obavio neke razgovore sa djecom i nadaju se da će neki od njih postati i članovi Udruge Nexe Team.

Rezultati:

Utrka djece s invaliditetom:

1. mjesto osvojila je Valerija Cukor

2. mjesto Ivan Balog

3. mjesto Anamarija Brkanić.

 

Utrka za djecu 5. i 6. razreda osnovne škole (600m)

u kategoriji muški

1. mjesto Tomislav Ledinski

2. mjesto Jona Vukšić

3. mjesto Emanuel Puhanić

 

u kategoriji ženski

1. mjesto Ivna Maričić

2. mjesto Ema Devald

3. mjesto Paula Kašuba

Utrka za djecu 7. i 8. razreda (1100m)

u kategoriji muški

1. mjesto Domagoj Nemet

2. mjesto Jan Valek

u kategoriji ženski

1. mjesto Nika Kuricek koja je ujedno bila i pobjednica cijele utrke ove kategorije.

 

Utrka za djecu od 1. do 4. razreda srednje škole (1100m)

u kategoriji muški

1. mjesto Filip Kasapović,

2. mjesto Dominik Hvizdak

3. mjesto Dino Resler

u kategoriji ženski

1. mjesto Helena Slivka

2. mjesto Marijana Đanić

3. mjesto Sabina Janžek

Nakon utrke djecu je dočekalo osvježenje koje su pripremili organizatori, ali i medalje i pokali. Nakon dolaska na cilj svima se na licima vidio umor te ponos na vlastito postignuće, a onima koji su bili najbolji neizmjerna sreća.

„Nije bilo toliko teško koliko sam očekivala.” – rekla je pobjednica u ženskoj kategoriji Helena Slivka s kojom se složila i trećeplasirana Sabina koja je dodala da su je drugi trkači poticali da trči još brže i definitivno će ponovno sudjelovati.

„Malo je teško na uzbrdicama i dijelovima gdje je bilo blato. Nisam se pripremamo za utrku, a o uključenju u školu trčanja ću razmisliti.” – rekao je Domagoj Nemet.

Ljetna škola trčanja omogućava svim amaterima i zaljubljenicima u trčanje motivacijsku, fizičku i psihičku pripremu i treninge te vodstvo kroz buduće utrke.

„Sviđa mi se što ima jako puno djece koja dobro trče i nadam se da će nam se pridružili u Školi trčanja. Ljetna škola trčanja traje cijelo ljeto, a upisi su svake sijede u 8 sati u dvorani Osnovne škole Dore Pejačević. Trčanje je za svakoga i imamo puno talenata kod djece i bilo bi žalosno da se to ne iskoristi.” – rekla je koordinatorica Škole trčanja Marina Lozić.

Za kraj natjecanja organizatori su uputili i motivacijsku poruku.

„Svi koji ste danas došli i svi koji ste stali na pred start ste pobjednici.” – rekao je Tomislav Gall, predsjednik udruge koji je istaknuo da se sljedeće godine nada još većem broju sudionika.

VEZANI TEKSTOVI

(više…)

VEZANI TEKSTOVI
13/05/2019

URT „Nexe Team„ Našice nastavlja seriju dobrih rezultata

SRK „Žuti šešir“ u Osijeku u subotu 11. svibnja 2019. godine organizirao je „Osječki cener“ , cestovnu utrku na 10 km. Ova utrka ima svoju standardnu kružnu stazu koja prolazi osječke mostove i dio uz rijeku Dravu po šetnici Osječka promenada.

Ovu iznimno posjećenu utrku obilježio je član URT „ Nexe Team“ i trener „Škole trčanja“ URT „Nexe Team“ Damir Mesec koji je u vrlo jakoj konkurenciji osvojio prvo mjesto te su se tako u „Slavonskoj metropoli“ našičani ponovno našli na pobjedničkom postolju. U ženskoj konkurenciji natjecala se rekreativka Žana Bilandžić, članica URT „Nexe Team“ s adresom u Osijeku koja je uspješno, nakon dužeg izbivanja zbog ozlijede, završila ovu utrku.

Dana 12. svibnja održana je “Bromara 2019“. – tradicionalni 16. po redu polumaraton grada Slavonskog Broda. Staza polumaratona u duljini od 21 kilometra bila je od središnjeg gradskog trga, šetnicom nizvodno do Poloja, pa od Poloja šetnicom do Naselja Mikrorajon u smjeru Bjeliša i cestom prema Gornjoj Vrbi, gdje je i bilo i okretište staze. Nakon toga sudionici polumaratona krenuli su obrnutim smjerom natrag do cilja na Korzu.

Članica URT „Nexe Team“ Jasna Plemeniti ponovno se našla na postolju osvojivši 2. mjesto (1. mjesto u svojoj starosnoj kategoriji), a ispred nje našla se samo Ines Jozić pobjednica humanirarne utrke “Wings for life” u Zadru i u ovom trenutku jedna od najboljih dugoprugašica u Hrvatskoj. Legendarni našički trkač, veteran, Duško Panjković – Dule, zauzeo je u ukupnom poretku u 6. mjesto (1. mjesto u svojoj starosnoj kategoriji) te još jednom dokazao svoju iznimnu fizičku spremnost s obzirom da će se vrlo brzo natjecati u zahtjevnoj planinskoj utrci.

Također, tijekom vikenda URT „Nexe Team“ Našice održao je redovinu izvještajna skupštinu te su   izabrani i novi članovi Uprave. Dužnost dopredsjednika povjerena je Krešimiru Kašubi, za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Zdenko Grahovac, a u Upravni odbor izabran je Saša Ljubljanović kao novi član. Nazočne članove Udruge i goste  pozdravio je predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Kašuba koji je pohvalivši rad Udruge obećao i dalje punu podršku Grada.

Na prvu redovnu izvještajnu skupštinu došao je i Ivica Kozarić, zamjenik Općinskog načelnika mjesta Sunja s kojom URT „Nexe Team“ vežu posebne prijateljske veze izgrađene najvećim memorijalnim ultramaratonom „Od velikog do malog Vukovara“ Vukovar – Sunja.

 

VEZANI TEKSTOVI
07/05/2019

Nexe Team trči po cijeloj Hrvatskoj

Dana 01.05.2019. godine, već tradicionalno, članovi Atletskog kluba Nova Gradiška, organizirali su 8. Memorijalnu utrku „ Bljesak 2019„ Nova Gradiška – Okučani, a povodom 24. godišnjice Vojno redarstvene akcije „Bljesak“. Na utrci su sudjelovali Sunjani, članovi URT „Nexe Team“ Našice, Marko Srnec i Anteša Džomba. Utrka dužine startala je ispred Spomen obilježja hrvatskim braniteljima u Novoj Gradišci i trčala se do središta Okučana gdje su trkači dočekani ispred cijelog državnog vrha.

Dana 04.05.2019. godine održana je utrka „Moslavina trail 2019“ gdje su Našičani imali svoje natjecatelje. Na „Humka stazi“ u dužini od 8 km Vesna Janković popela se na postolje zauzevši odlično 3 mjesto dok je Anteša Džomba u vrlo jakoj muškoj kategoriji uspješno došao do cilja 17-ti. Na dužoj „Pavlinskoj stazi“ u dužini od 18 km natjecale su se Monika Bizik i Ana Tomaić –Bernat koje su uspješno završile utrku na 15-tom i 17-tom mjestu.

Šestu godinu zaredom,  5. svibnja 2019., startala je u Zadru utrka  „Wings for Life World Run”. U 13 sati po hrvatskom vremenu ista je  započela na nekoliko desetaka lokacija diljem svijeta. Utrka je ovo koja nema ciljnu liniju pa ju zato može završiti baš svatko. Ciljna linija presretačko je vozilo koje starta 30 minuta nakon trkača te se kreće određenom brzinom prema njima. U onom trenutku kada prestigne pojedinog trkača, za njega je utrka završena, a posljednji trkač i trkačica na svijetu koji ostanu trčati globalni su pobjednici Wings for Life World Run utrke.

Među 9000 trkača našli su se članovi URT „Nexe Team“, Marina Lozić, Ivana Devald, Matija Gall, Tomislav Gall i Ivona Gall kao pratnja te su naši trkači uspješno završili ovu humanitarnu utrku čija su sredstva namijenjena za pronalazak lijeka za ozljede leđne moždine. Stopostotna vrijednost iznosa startnine i donacija namijenjena je najmodernijim istraživačkim projektima diljem svijeta.

Nexe Team trči po cijeloj Hrvatskoj

VEZANI TEKSTOVI
03/05/2019

VEZANI TEKSTOVI

U Slavonskom Brodu u subotu 27.04.2019 godine  održana je humanitarna utrka pod nazivom „I ja imam prijatelja policajca“. Utrku je organizirala Policijska uprava brodsko – posavska, Zaklada policijske solidarnosti u suradnji s Ultramaraton klubom Mazator, a povodom obilježavanja trinaeste godine postojanja Zaklade policijske solidarnosti.

Tako je svoj trkački korak prema Poloju pružilo oko 150 trkača a po prvi put službeno na natjecanju našao i jedan polaznik Škole trčanja URT „Nexe Team“ koji se sa svojim vršnjacima natjecao u utrci na 600 metara.

Ekipu URT „Nexe Team“ Našice predstavljali su Zdenko Grahovac, Matija Gall i Tomislav Gall koji su uspješno završili svoje utrke na 5 km dok je David Blagojević, učenik 6. razreda osnovne škole i polaznik Škole trčanja URT „ Nexe Team“ osvojio treće mjesto i tako uz prvi službeni nastup našičke škole trčanja po prvi put donio medalju svom timu.

Istog dana članovi URT Nexe Team-a nastavili su sa utrkama te sudjelovali na Jugovača Trailu u Belišću koji se sastojao od duge (17km) i kratke (11km) staze. Na dugoj stazi trčali su Duško Panjković koji je osvojio 7. mjesto, te Mario Pavičić koje je svoju utrku završio na 25. mjestu. Na kratkoj stazi sudjelovali su od žena Ivana Devald sa odličnim 4. mjestom i Marina Lozić na 7. mjestu, dok je u muškoj kategoriji Hrvoje Dundović osvojio 21.mjesto.

Staza je predivna i trčalo se velikim djelom uz rijeku Dravu gdje su pogledi zaista oduzimali dah, a ugodno i svježe vrijeme je pridonijelo tome da su svi natjecatelji na kraju bili iznimno zadovoljni svojim rezultatima, kao i cijelom atmosferom poslije utrke.

Veliki trkački vikend zaključen je utrkom u nedjelju 28.04.2019. godine pod pokroviteljstvom grada Požege i Zagrebačke banke a u organizaciji Atletskog kluba Požega  gdje je održana 46. po redu memorijalna utrka Zvonko Panežić.

Bilo je 99 natjecatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Nizozemske a veći broj, njih 57 trčali su na dužoj dionici Velika – Požega koja je staza dugačka 15,6 kilometara. 42 natjecatelja krenula su sa startnog cilja iz Mihaljevaca koja je dužina staze 5 km.

Članice URT „Nexe Team„ Našice ostvarile su vrhunske rezultate te je tako Jasna Plemeniti osvojila prvo mjesto na stazi u dužini 15, 6 km dok je njezina sestra Vesna Janković prvo mjesto osvojila na utrci od 5 km

S obzirom na „staž“ udruge koja je 22.04.2019. godine napunila prvu godinu svog postojanja predsjednik udruge Tomislav Gall vrlo je zadovoljan rezultatima svojih članova te ovim putem još jednom poziva sve zainteresirane građane da se priključe školi trčanja jer osim što je ogromna korist po pitanju zdravlja polaznici će biti u mogućnosti s URT „Nexe Team“ ići na utrke koje su uvijek puno više od samog trčanja.

Za više informacija o udruzi, o utrkama i o školi trčanja mogu posjetiti facebook stranice: URT „Nexe Team“ i Škola trčanja „Nexe Team“ Našice.

Iz udruge podsjećaju zainteresirane rekreativce i članove drugih sportskih udruga da se u Našicama organizira 2. Vatrogasni cener, koja će se održati 22. lipnja ove godine sa startom na Poligonu (na putu za Mojmir).

Sve natjecatelje očekuje bogat startni paket, gastronomska ponuda i prekrasna staza.

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print