20/01/2020

URT „Nexe Team” sudjelovao na atletskoj utrci „Da se ne zaboravi“

Povodom 27. obljetnice Vojno – redarstvene akcije „Maslenica“ dana 19. siječnja 2020. godine pod pokroviteljstvom Zadarske županije i općina Novigrad, Jasenice, Posedarje i Starigrad održana je 16. Atletska utrka „Da se ne zaboravi“ u ukupnoj dužini od 20 kilometara. Start utrke bio je na sjevernoj strani Masleničkog mosta, a cilj ispred općinske zgrade u Novigradu rutom Maslenica – Posedarje – Podgradina – Novigrad.

Ove godine na startu se okupilo rekordnih preko 200 trkača iz brojnih atletskih klubova a boje URT „Nexe Team” Našice branila je Sandra Andrašek, pripadnica HV-a koja je prošle godine osvojila treće mjesto na natjecanju za najspremnijeg pripadnika OSRH: Memorijal bojnik Davor Jović – Prvi za Hrvatsku 2019. Po jakoj buri Sandra je ovu utrku uspješno istrčala te tako simbolično otvorila trkačku natjecateljsku sezonu u 2020. godini.

VEZANI TEKSTOVI
15/01/2020

U organizaciji URT Nexe Team Našice, Općine Sunja, Udruge hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata Općine Sunja, grada Našica, grada Vukovara i MORH-a, u vremenu od 20 do 22. 03. 2020. godine održat će se 3. memorijalni ultramaraton “Od velikog do malog Vukovara” Vukovar – Sunja u dionici od 305 km.

Ovaj projekt podržao je biciklista Tomislav Kolec iz Virovitice koji će izvoziti cjelokupnu dionicu te će mu ovo biti treći put da sudjeluje u ovoj utrci, Udruga maratonaca Sisačko – moslavačke županije “Heroji ne umiru” te brojni ultramaratonci iz zemlje i inozemstva članovi različitih udruga koji će svojim sudjelovanjem podržati ovaj projekt.

Dana 14. 01. 2019 . godine održan je prijem članova URT “Nexe Team” Našice i predstavnika općine Sunja kod gradonačelnika Grada Našica Josipa Miletića te je održan radni sastanak čime je formalno započela organizacija ovog ultramaratona. Iz Sunje su pristigli: Ivica Kozarić, zamjenik općinskog načelnika, Dalibor Medved, predsjednik općinskog vijeća, Ivica Mikulić, predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Sunje i predsjednik vatrogasne zajednice općine Sunja, te Ivica Konjević općinski vijećnik dok su domaćini gostima iz Sunje bili članovi upravnog i nadzornog odbora URT „Nexe Team” Našice – Tomislav Gall, Krešimir Kašuba, Mario Pavičić, Ivica Blagojević i Zdenko Grahovac.

Foto: ustupljene fotografije

VEZANI TEKSTOVI
09/01/2020

Škola trčanja URT „Nexe Team” Našice od svog sponzora “auric barrels” d.o.o. zaprimila je vrijedno sponzorstvo te su tako najmlađi polaznici i članovi udruge na poklon dobili trenirke. Naime, “auric barrels” d.o.o podupire rad s mladima kao i zdrav način života te je u radu URT „Nexe Team“ prepoznala udrugu u koju je spremna dugoročno ulagati.

Ovo je prva u nizu donacija koje će tijekom 2020. godine zaprimiti URT „Nexe Team” Našice od “auric barrels” d.o.o te s istima u potpunosti opremiti polaznike škole trčanja, ali i starije maratonce članove URT „Nexe Team” Našice. Najmlađi članovi sa veseljem su prihvatili svoje trenirke te se spremno fotografirali, a rukovodstvo URT „Nexe Team” Našice zahvalilo se Bruni Alexander Gantenbrink vlasniku “auric barrels” d.o.o i članu URT „Nexe Team” na ovom vrijednom poklonu.

VEZANI TEKSTOVI
08/01/2020

Hladno vrijeme, kiša, pa i snijeg, čine se kao nepovoljni uvjeti za aktivno bavljenje sportom na otvorenom. No kako je većina nas donijela novogodišnju odluku o aktivnom životu i mršavljenju, provjerili smo može li se sad trčati. Jer u samo pola sata trčanja možete potrošiti i do 500 kalorija.

„Naravno da je moguće trčati sada, ja trčim cijele godine, po magli, kiši, snijegu. Jedino izbjegavam trčati na zaleđenim podlogama zbog mogućnosti ozljeda.” – rekla nam je Vanja Knežević, strastvena trkačica koja ističe da je posebna uživancija trčati kada padne snijeg. Među trkačima postoji jedna uzrečica – “Ne postoji loše vrijeme, samo loša oprema” – i kažu kako se preko zime treba obući slojevito, što uključuje deblje tajice, majicu kratkih rukava, deblju majicu dugih rukava i tanju vodonepropusnu jaknu, uz kapu, rukavice i maramu oko usta.

S ovim se slaže i predsjednik Udruge rekreativnog trčanja “Nexe Team”, Tomislav Gall, koji ističe da i njihova djeca u Školi trčanja održavaju treninge vani bez obzira na vrijeme, jer upravo je ovo sport koji ne poznaje granice. Pa iako je vrijeme zime predviđeno za održavanja kondicije, održe se i poneke utrke, tako je krajem godine njihova članica Ana Tomaić – Bernat postala viceprvakinja Slavonsko – baranjske trail lige.

Za rekreaciju našički trkači preporučuju obalu Lapovca, srednjoškolsko igralište te put prema Palićevcu.

VEZANI TEKSTOVI
30/12/2019

U subotu, 28. prosinca 2019. godine organizirano je 6. izdanje Božićnog Krndija traila, koje se održava u sklopu 10-og kola Slavonsko – baranjske trail lige 2019. Ovo je bila vrlo bitna utrka za članice URT „Nexe Team” Našice s obzirom da su Ana Tomaić – Bernat i Jasna Plemeniti konkurirale za mjesto na postolju te je ova utrka odlučivala o konačnom poretku.

Na kraju utrke u dužini od 25 km Ana Tomaić – Bernat uspjela je zadržati svoju poziciju te je u trail ligi 2019. na dugim stazama osvojila ukupno drugo mjesto dok je Jasna Plemeniti zauzela četvrto mjesto ali svakako treba istaći da je Jasna veći dio sezone trčala ozlijeđena tako da je ovo izvanredan rezultat našičke trkačice.

Uz spomenute ultramaratonke boje URT „Nexe Team” Našica na ovoj utrci branili su Duško Panjković, Monika Bizik i Mario Pavičić te su svi uspješno završili ovu zahtjevnu utrku. U isto vrijeme održavala se 7. Samoborska zimska trail liga 6. kolo gdje je nastupala članica URT „Nexe Team” Našice Sandra Andrašek koja je uspješno završila ovu utrku u dužini od 7,7 km.

29. 12. 2019. članovi URT „Nexe Team” Našice, Mario Pavičić, Jasna Plemeniti, Vesna Janković, Ivan Špoljarić sa članovima iz Sunje Markom Srnec i Antešom Džombom sudjelovali su na 19. Memorijalnoj utrci „Fokinom stazom” od Pakraca do Omanovca u spomen na Marijana Kulhavija – Foku i 6 Bjelovarčana poginulih 29. 12. 1991. godine. Ovu memorijalnu utrku u duljini od 11 km istrčalo je pedesetak ultramaratonaca pristiglih iz gotovo svih krajeva Hrvatske te jedan ultramaratonac iz Slovenije.

VEZANI TEKSTOVI
22/12/2019

Udruga za šport i rekreaciju u suradnji s gradom Đakovo i Turističkom zajednicom grada Đakova u sklopu programa Advent u Đakovu organizirala je dana 21.12.2019. godine noćnu božićnu utrku na 5 i 10 km. URT Nexe Team Našice nije mogao ljepše proslaviti kraj godine te su njegovi članovi ponovno bili na postolju.

U vrlo jakoj konkurenciji ultramaratonka URT Nexe Team Našice Dubravka Mesec u utrci na 10 km još jednom je dokazala svoju kvalitetu te sa gotovo 2. minute razlike u odnosu na drugoplasiranu trkačicu uvjerljivo osvojila prvo mjesto. Damir Mesec se također natjecao u utrci na 10 km te ga je samo nekoliko sekundi dijelilo od osvajanja postolja te je na kraju osvojio izvrsno 4. mjesto. Hrvoje Tržić, koji se nakon duže ozlijede ponovno počeo vraćati treninzima, trčao je na utrci od 5 km gdje je od 146 trkača zauzeo odlično 24. mjesto što je pokazatelj da se Hrvoje polako vraća u formu i da bi u 2020. godini mogao početi ostvarivati značajnije rezultate koje je imao i prije teške ozlijede.

Posebno veseli aktivnost polaznika škole trčanja URT „Nexe Team” Našice gdje je dječak Petar Vojtek u već navedenoj utrci od 5 km ostvario izvrstan rezultat osvojivši 51. mjesto uz napomenu da je trčao u konkurenciji sa daleko starijim trkačima, a Valerija Šimić je po prvi puta istrčala službenu utrku te je tako škola trčanja URT Nexe Team Našice službeno dobila još jednu trkačicu.

Iz URT Nexe Team Našice također ističe da se bliži kraj Slavonsko – baranjske trail lige gdje će zadnje kolo 28. 12. 2019. odlučivati o podjeli postolja a trenutno Ana Tomaić – Bernat zauzima 2. mjesto dok je Jasna Plemeniti na 4. mjestu.

Foto: arhiva

VEZANI TEKSTOVI
09/12/2019

U nedjelju je u centru Zagreba održano četvrto izdanje humanitarne utrke Advent Run na kojoj je nastupilo rekordnih 3150 sudionika. Uz zabavnu i veselu atmosferu te podršku brojnih gledatelja, sudionici su trčali protiv melanoma, a u znak podrške radu Udruge za prevenciju tumora i drugih bolesti kože „Zdravi pod suncem.” Start utrke označili su gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i jedan od najboljih tenisača svijeta Marin Čilić.

Svake godine interes za Zagreb Advent Runom se povećava pa su se tako ove godine, uz gradonačelnika Milana Bandića i tenisača Marina Čilića, utrci pridružili i drugi poznati Hrvati. Sudionike su predvodile zaljubljenice u trčanje Ashley Colburn i Doris Pinčić Rogoznica, koje su ove godine, uz Nevenu Rendeli Vejzović, ambasadorice utrke. URT „Nexe Team” Našice predvodila je mješovita sunjsko – našička ekipa Marko Srnec i Hrvoje Tržić koji su spremno podržali ovaj humanitarni projekt te uspješno istrčali utrke na 10 km.

Također, URT „Nexe Team“ Našice spremno je podržao projekt facebook grupe Tri šešira te je uz ostale klubove sa našičkog područja donirao službeni dres koji se našao na javnoj aukciji, a od kojih prikupljenih sredstva će biti uplaćena za pomoć dječjem SOS selu Ladimirevci.

VEZANI TEKSTOVI
04/12/2019

Memorijalna i humanitarna utrka - „Nexe Team” i dalje aktivan

U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko – podravske županije, a pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar – Kitarović, Ministarstava hrvatskih branitelja i Ministarstva obrane, Virovitičko – podravske i Osječko – baranjske županije te Grada Orahovice, u subotu je održana 13. Memorijalna utrka Kokočak – Orahovica u spomen na tri hrvatska branitelja, Momira Krmpotića, Milana Puhanića i Branka Jaklića, koji su poginuli 04. i 05. prosinca 1991. godine, tijekom vojno – redarstvene akcije “Papuk 91”.

Na ovoj utrci sudjelovali su već tradicionalno članovi URT „Nexe Team“ Našice koji su sa stotinu trkača iz cijele kontinentalne Hrvatske odali počast Hrvatskim herojima koji su dali svoj život za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

U nedjelju 1. prosinca održana je humanitarna utrka na pet i deset kilometara povodom proslave Dana grada, pod nazivom “OSIJEK TRČI – I ti to možeš, daruj svoje kilometre”. Grad Osijek je pokrovitelj utrke, a bila još jedna manja utrka za djecu i početnike – trkače.

Sav prihod od utrke, kao i od donacija građana i sponzora, bit će darovan Klinici za pedijatriju – KBC Osijek, a trkači URT „Nexe Team“ Našice koji su se već više puta dokazali podupiranjem humanitarnih projekata ponovno su se našli na stazi. Također su se ovoj humanitarnoj utrci pridružili i polaznici škole trčanja URT „Nexe Team“ Našice, a treba istaknuti izvrsna osvojena druga mjesta Damira i Dubravke Mesec na utrkama od 10 km te istrčanu prvu službenu utrku na 5 km članice Martine Pavičić.

VEZANI TEKSTOVI
25/11/2019

Udruga rekreativnog trčanja „Nexe Team“ iz Našica dana 23.11.2019. godine organizirala je 3. Memorijalni ultramaraton „Vukovar to smo MI“ u dionici od 90 km od Našica do Vukovara u spomen na sve heroje koji su podmuklo ubijeni braneći Vukovar.

U ovoj utrci sudjelovalo je 50. sportaša domoljuba iz različitih mjesta Hrvatske te jedan ultramaratonac iz BiH – Široki Brijeg te su i ovom prilikom ultramaratonci svojim trčanjem poslali poruku da žrtve Vukovara nikada ne smiju biti zaboravljene.

Predsjednik Udruge rekreativnog trčanja „ Nexe Team“ Našice Tomislav Gall ističe da su svi sudionici ponosni što su se zastave iz njihovih mjesta i udruga zavijorile u Vukovaru kao podsjećanje da Hrvatska nije zaboravile branitelje Vukovar.

Naše trčanje je mala žrtva za živote koji su dali heroji Vukovara te smo se na putu dugačkom 90 km prisjetili svih onih koji su dali svoje živote kako bi mi danas mogli živjeti u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj.

U ovoj memorijalnoj utrci pripadnik ATJ Lučko Gabrijel Lešić istrčao je svih 92 km, a u Vukovaru je sudionike dočekao Zlatko Zaoborni, član savjeta za branitelje Grada Vukovara.

Osim članova URT „Nexe Team” Našice na ovom ultramaratonu sudjelovali su pripadnici Hrvatske kopnene vojske, djelatnici MUP-a te gosti ultramaratonci:

 • Krešimir Šimić – ultramaraton klub Mazator Slavonski Brod
 • Goran Draksler – Udruga Maratonaca VPŽ „Glasnici Istine”
 • Gabrijel Lešić – ATJ Lučko
 • Robert Radojković – Hrvatski reprezentativac u ultramaratonu, IPA Istra
 • Duško Štrbac – Udruga Maratonaca VPŽ „ Glasnici Istine”/ Udruga maratonaca SMŽ „Heroji ne umiru”
 • Marijo Soldo – Maraton klub Široki Brijeg
 • Dejan Šoufek – Udruga maratonaca SMŽ „Heroji ne umiru”
 • Ivica Lenard – Udruga „Hrvatski dragovoljac” Osijek
VEZANI TEKSTOVI
22/11/2019

Škola trčanja za „Vukovar to smo Mi””

Po prvi puta polaznici škole trčanja URT „Nexe Team” Našice sudjelovati će na memorijalnoj utrci „Vukovar to smo Mi”, te time poslati poruku da najmlađi članovi URT Nexe Team Našice nisu zaboravili žrtvu Vukovara.

U udruzi ističu da je iz našičkog kraja 27. rujna 1991. godine 67 dragovoljaca otišlo u napadnuti grad Vukovar te su posebno ponosni što će svojim trčanjem ponovno spojiti ova dva grada i što će se našička zastava ponovno zavijoriti u Gradu heroju. U ovoj utrci sudjelovati će 50 sportaša domoljuba iz različitih mjesta Hrvatske (Našice, Zagreb, Slatina, Slavonski Brod, Osijek, Kutina, Sunja, Široki Brijeg….) te će svojim trčanjem poslati poruku da žrtve Vukovara nikada ne smiju biti zaboravljene.

Posebno smo ponosni što će po prvi puta u ovoj utrci pod stručnim vodstvom trenere Damira Meseca sudjelovati naši najmlađi članovi koji će svojim trčanjem podsjetiti mladež na žrtvu Grada Heroja ističe predsjednik udruge Tomislav Gall.

Polaznici škole trčanja URT „ Nexe Team” Našice koji će sudjelovati u utrci „ Vukovar to smo Mi” su:

 • Paula Tomljanović
 • Vanessa Kruljac
 • Ema Kovačević
 • Nikola Tomaić
VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print