12/02/2019

Neptun trail prva je trail (cross) utrka na području Osijeka. Koncept utrke i trasu osmislilo je društvo volontera i entuzijasta iz kluba „Žuti Šešir“. Trčalo se u subotu, 9. Veljače 2019. godine. Na utrci duljine 21 kilometar Maja Domnjak Lelić ostvarila je izvrsno 3. mjesto te tako nastavila niz osvajanja postolja trkačica URT „Nexe Team“ dok su jasna Plemeniti i Ana Tomaić Bernat ušle 6. i osma 8. u cilj.

Na utrci 12 km brojnu ekipu URT „Nexe Team“ predvodio je Duško Panjković koji je stigao 8. u cilj, a iza njega su bili Dragan Jović 9., Hrvoje Dundović četrdeseti 40. te Mario Pavičić 51. U ženskoj kategoriji Vesna Janković osvojila je trinaesto mjesto dok je Sanja Potnar polaznica „Škole trčanja“ URT „ Nexe Team“ na svojoj prvoj službenoj utrci osvojila izvrsno 23. mjesto.

VEZANI TEKSTOVI
04/02/2019

U povodu obilježavanja 26. obljetnice vojno – redarstvene akcije Maslenica, jedne od najuspješnijih oslobodilačkih operacija HV-a i policije, koja je bila prekretnica u Domovinskom ratu te čijom su uspješnom izvedbom ponovno spojeni odsječeni dijelovi srednje i sjeverne Hrvatske s ostatkom domovine, veterani 3. gardijske brigade Hrvatske vojske “Kune”, organizirali su 01. veljače 2019. godine 7. memorijalni maraton ˝Maslenica˝ od Zelenog hrasta u Islamu Latinskom do Novigrada, preko Paljuva i Kašića u duljini od 18 km.

Utrka se trčala u spomen na poginule pripadnike 3. Bojne 3. GBR „Kobre“ gdje je tijekom akcije u samo jednoj noći poginulo u mjestu Kašiću i okolici 25 pripadnika navedene bojne. Po prvi puta na ovoj memorijalnoj utrci trčali su članovi URT „Nexe Team“ Našice koji su na zadarskom području gostovali u organizaciji Udruge maratonaca Sisačko – moslavačke županije „ Heroji ne umiru“, a na navedenoj utrci trčali su i trkači Udruge maratonaca Virovitičko – podravske županije “Glasnici Istine”, Trkački klub Brace Slavonski Brod, Udruga „Hrvatski dragovoljac “ iz Osijeka te druge partnerske maratonske udruge.

Osim istrčane spomenute memorijalne utrke, trkači URT „ Nexe Team“ i „ Heroji ne umiru“ zapalili su svijeće u mjestu Škabrnja kod spomenika žrtvama pokolja u Skabrnji i na Plitvicama kod spomenika poginulom redarstveniku Josipu Joviću. URT „Nexe Team“ koja je i ovaj put u svojim redovima imala svoje članove maratonce iz Sunje zadržala se na zadarskom području tri dana te su se u nedjelju 3. veljače 2019. godine oko 19 sati sretno vratili u Našice.

VEZANI TEKSTOVI
31/12/2018

URT „Nexe Team“ nije mogao na bolji način zaključiti bogatu trkačku sezonu. Našičanke Jasna Plemeniti, Monika Bizik i Vesna Janković osvojile su prva tri mjesta u Slavonsko – baranjskoj trail ligi 2018. godine i time dokazale da ove godine našičanke suvereno vladaju ovom kategorijom.

Dana 29.12.2018. godine održan je zadnji „ Božićni Krndija trail„ gdje je Jasna Plemeniti ponovno osvojila prvo mjesto te time samo potvrdila primat najbolje trkačice trail lige 2018. godine. Vesna Janković osvojila na ovoj utrci peto mjesto dok je Monika Bizik osvojila 6 mjesto. U ukupnom poretku trail lige Monika Bizik osvojila je drugo mjesto dok je Vesna Janković zauzela treće mjesto.

Na zadnjoj trail utrci sezone sudjelovala je Ivana Devald osvojivši odlično 13. mjesto s obzirom da je nastupila još nedovoljno oporavljena od ozlijede. U muškoj kategoriji nakon dužeg vremena nastupio je Krešimir Žagar koji je osvojio izvrsno drugo mjesto te Mario Pavičić koji je ovu zahtjevnu utrku uspješno završio.

Rukovodstvo URT „ Nexe Team“ zahvalilo je svojim članicama i najboljima trkačicama trail lige na odličnom rezultatu, promidžbi udruge i Grada Našica te ih nagradilo skromnim poklonima.

VEZANI TEKSTOVI
06/12/2018

U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a VPŽ Orahovica, a pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja te Grada Orahovice, dana 01.12.2018. godine održana je 12. Memorijalna utrka ”Kokočak – Orahovica” posvećena trojici poginulih hrvatskih branitelja, Momiru Krmpotiću, Milanu Puhaniću i Branku Jakliću koji su prije 27 godina dali život za slobodnu Hrvatsku.

Trkači, hodači i biciklisti prošli su 12 km od Kokočaka do Orahovice, putem se zaustavili kod spomen obilježja Branku Jakliću na mjestu njegove pogibije u Gornjoj Pištani odajući počast, a cilj je bio u središtu Orahovice kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima. Završna svečanost održana je u mjesnom i vatrogasnom domu Nova Jošava gdje je svim sudionicima obratio predsjednik UHBL PTSP VPŽ Miroslav Milovuković. Na ovoj utrci sudjelovali su i trkači URT „ Nexe Team“ koji su na ovaj način odali počast poginulim hrvatskim braniteljima.

Dana 02.12. 2018. Godine Javna ustanova Parka prirode Papuk, PD Mališćak i Općina Velika organizirali su 5. Papučki cener. Utrka se održala u Velikoj, a ista je dio Memorijalnog pohoda na „Anđinu baraku“ u spomen na pogibiju 11 hrvatskih vojnika na Papuku 02.12.1991. godine. I ovu natjecateljsku utrku podržali su članovi URT „Nexe Team“ Jasna Plemeniti i Monika Bizik koji su istu uspješno završile na petom i sedmom mjestu.

Istog dana, u Osijeku, u organizaciji Igora Delač i Atletskog kluba “Slavonija – Žito” Osijek održana je humanitarna utrka na 5 i 10 km „OSIJEK TRČI – I ti to možeš, daruj svoje kilometre“ gdje je sav prihod od startnina doniran u Zakladu Ana Rukavina. Ovu utrku podržali su brojni članovi URT „ Nexe Team“ koji su svojim trčanjem podržali ovu humanitarnu akciju.

Bitka u šumi Rosinjača nedaleko od Osijeka jedna je od najherojskijih epizoda Domovinskog rata. 5. prosinca 1991. godine u Rosinjači je živote za domovinu položilo 16 hrabrih branitelja iz Osijeka koji su puna tri sata odolijevali napadima brojčano i tehnički nadmoćnijeg neprijatelja. Branitelji iz Rosinjače omogućili su obrani Osijeka da se konsolidira i pojača snage na južnim dijelovima grada, što je u konačnici spriječilo daljnje nadiranje JNA i srpskih paravojnih postrojbi prema samome Osijeku.

I ove godine u okviru obilježavanja obljetnice pogibije hrvatskih branitelja u Rosinjači, održana je utrka ”Krug zajedništva ljubavi i mira” od Osijek do Antunovca a u utrci su sudjelovali i članovi URT „Nexe Team“ Tomislav Gall i Josip Bardy.

VEZANI TEKSTOVI
26/11/2018

URT „Nexe Team" sudjelovao na utrci Papuk Trek & Trail 2018.

U Parku prirode Papuk dana 24. 11. 2018. godine održala se, sada već tradicionalna, utrka Papuk Trek & Trail. Organizatori iz Baraber Extreme Teama složili su ponudu “za svakog ponešto” te su se se ljubitelji prirodnog trčanja natjecati u tri kategorije:

Challenger (trek & trail): 28 km/1500 mD+

Active (trail): 18 km/800 mD+ te

Light (trail): 8 km/400 mD+

Članovi URT „Nexe Team” sudjelovali su u ovoj iznimno zahtjevnoj utrci te ostvarili odlične rezultate među gotovo 700 prijavljenih trkača.

Ivana Devald natjecala se u kategoriji „Light“ te ostvarila izvrsno 18. mjesto od 115 trkačica. Ivana je odnedavno članica URT „Nexe Team “ i polaznica škole trčanja sa kratkim trkačim stažom te uzimajući u obzir da joj je ovo prva službena trail utrka i da je na istu stigla ozlijeđena njen rezultat je iznimno vrijedan i zasigurno je URT „Nexe Team“ u svoje redove doveo još jednu odličnu trkačicu.

U iznimno teškoj „Active“ kategoriji sudjelovale su iskusne već poznate u trkačkim krugovima članice i ultramaratonke URT „Nexe Team” Jasna Plemeniti, Monika Bizik i Vesna Janković Na zahtjevnoj stazi u jakoj konkurenciji između 218 trkačica našičanke su ostvarile izvrsne rezultate pa je Jasna Plemeniti osvojila 12. mjesto, Monika Bizik 20. mjesto te Vesna Janković 31. mjesto.

U istoj kategoriji u muškoj konkurenciji Dragan Jović ostvario je odlično 50. mjesto od 204. natjecatelja,a posebno treba navesti da su ovu “Active“ utrku odvažili trčati i članovi Marina Lozić i Mario Pavičić ujedno polaznici škole trčanja URT „Nexe Team” koji su po prvi puta trčali ovakvu zahtjevnu i tešku utrku te ju uspješno završili na čemu im iskreno čestitamo ističe predsjednik udruge Tomislav Gall.

VEZANI TEKSTOVI
21/11/2018

URT „Nexe Team” održala predavanje učenicima OŠ kralja Tomislava Našice

Članovi Udruge rekreativnog trčanja „ Nexe Team“ Dami Mesec, Dubravka Mesec i Marina Lozić i dalje nastavljaju s predavanjima u sklopu novoosnovane „škole trčanja“ te su s najmlađima protekla dva tjedna proveli u OŠ kralja Tomislava u Našicama.

Učenicima su uz predavanje pokazali video prezentaciju o trčanju i brojnim prednostima bavljenja trčanjem te su istaknuli da je cilj udruge približiti trčanje mlađim i starijim dobnim skupinama u Našicama i okolici.

Svi zainteresirani učenici mogu se upisati u školu trčanja srijedom od 20 h u školskoj dvorani osnovne škole Dore Pejačević u Našicama ili sve informacije dobiti na mail skolatrcanja.nexeteam@gmail.com i telefon 091-5091594.

VEZANI TEKSTOVI
15/11/2018

Video 2. memorijalne utrke „Vukovar to smo MI”

Udruga rekreativnog trčanja „Nexe Team“ iz Našica dana 10.11.2018. godine organizirala je drugi memorijalni ultramaraton „Vukovar to smo MI“ u dionici od 90 km od Našica do Vukovara u spomen na sve heroje koji su podmuklo ubijeni braneći Vukovar. U ovoj utrci sudjelovali su 45. sportaša domoljuba iz različitih mjesta Hrvatske (Našice, Virovitica, Osijek, Slatina, Kutina, Sunja…) te su svojim trčanjem poslali poruku da žrtve Vukovara nikada ne smiju biti zaboravljene.

Objavljeni video ustupila nam je Udruga rekreativnog trčanja „Nexe Team“ Našice.

Foto i video : Udruga rekreativnog trčanja „Nexe Team“ Našice

VEZANI TEKSTOVI
12/11/2018

Udruga rekreativnog trčanja „Nexe Team“ iz Našica dana 10.11.2018. godine organizirala je drugi memorijalni ultramaraton „Vukovar to smo MI“ u dionici od 90 km od Našica do Vukovara u spomen na sve heroje koji su podmuklo ubijeni braneći Vukovar. U ovoj utrci sudjelovali su 45. sportaša domoljuba iz različitih mjesta Hrvatske (Našice, Virovitica, Osijek, Slatina, Kutina, Sunja…) te su svojim trčanjem poslali poruku da žrtve Vukovara nikada ne smiju biti zaboravljene. Našičani su posebno ponosni što se našička zastava ponovno zavijorila u Vukovaru kao podsjećanje da Našice nisu zaboravile branitelje Vukovara.

Trkače su u Našicama ispratili gradonačelnik Našica Josip Miletić, predsjednik DVD Našice Zvonimir Ljubljanović te fra Stjepan Hrkač koji je blagoslovio sudionike i zastave.

Osim URT „Nexe Team“ iz Našica u ovom memorijalnom ultramaratonu sudjelovali su članovi udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije ˝Glasnici istine˝ te članovi Udruga maratonaca SMŽ “Heroji ne umiru”.

U Vukovaru je ultramaratonece dočekao Zlatko Zaoborni, član Savjeta za branitelje Grada Vukovara a predsjednici maratonskih udruga zapalili su svijeće ispred spomenika „Uskrsloj Hrvatskoj“ u Našicama, spomenika u Bogdanovcima na spomeniku „Križ“ na ušću Vuke u Dunav u Vukovaru.

Članovi maratonske udruge „Glasnici istine” Goran Draksler i Duško Štrbac istrčali su cijelu dionicu od 90 kilometara, a najmlađi član utrke bio je David Blagojević (12 godina) član URT „Nexe Team“.

U redovima URT „Nexe Team“ nalazili su se maratonci iz Sunje koji su također u ime herojske Sunje simboličnog imena „mali Vukovara“ zapalili svijeće i poklonili žrtvama Vukovara.

VEZANI TEKSTOVI
09/11/2018

Udruga rekreativnog trčanja „Nexe Team“ iz Našica dana 10.11.2018. godine organizira drugi memorijalni ultramaraton „Vukovar to smo MI“ u dionici od 90 km od Našica do Vukovara u spomen na sve heroje koji su podmuklo ubijeni braneći Vukovar. U ovoj utrci sudjelovati će 45. sportaša domoljuba iz različitih mjesta Hrvatske (Našice, Virovitica, Osijek, Slatina, Kutina, Sunja…) te će svojim trčanjem poslati poruku da žrtve Vukovara nikada ne smiju biti zaboravljene. Ponosni smo što će se Našička zastava ponovno zavijoriti u Vukovaru kao podsjećanje da Našice nisu zaboravile branitelje Vukovara. Početak utrke je u subotu, 10. 11. 2018., u 6 sati u Našicama ispred spomenika “Uskrsla Hrvatska”.

VEZANI TEKSTOVI
09/11/2018

U Valpovu je prošli tjedan održano županijsko natjecanje u krosu, a na natjecanju su sudjelovali učenici osnovnih i srednjih škola, raspoređenih po kategorijama. Na natjecanju je nastupilo oko 40 ekipa i preko 150 učenika s područja cijele Osječko – baranjske županije. Učenici iz Đurđenovca (OŠ Josipa Jurja Štrossmayera) osvojili su 2. mjesto (kategorija učenika 7. i 8. razreda) te su izborili nastup na državnoj završnici.

Učenici iz Podgorača (OŠ Hinka Juhna) su, također, ostvarili izvrstan rezultat osvojivši treće mjesto (kategorija učenika 5. i 6. razreda). Na natjecanju su sudjelovale i ekipe iz Našica sa sljedećim razultatima: OŠ kralj Tomislav (5. mjesto u kategoriji djevojčica 5. i 6. razreda), OŠ Dore Pejačević (4. mjesto u kategoriji učenica 7. i 8. razreda) te SŠ Isidora Kršnjavoga (5. mjesto u kategoriji učenika, a 6. mjesto u kategoriji učenica).

 

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print