12/08/2019

Utrka za Gordana Lederera

Trkači URT “Nexe Team” iz Sunje Marko Srnec i Anteša Džomba su u subotu 10.08.2019. godine uz organizatore, Udrugu maratonaca Sisačko – moslavačke županije “Heroji ne umiru” i trkače iz Udruge maratonaca Virovitičko – podravske županije ”Glasnici istine” istrčali 1. Memorijalnu utrku „Lovča – Čukur“ i zapalili svijeće povodom obilježavanja 28. godišnjice pogibije HRT-ova snimatelja Gordana Lederera.

Gordan Lederer kao ratni snimatelj kamerom izvješćuje za Hrvatsku televiziju o stradanjima i događajima u Domovinskome ratu sa svih bojišta. Snimao je događanja u Kruševu, Kijevu, Kninu, Lovincu, Pakracu, Vinkovcima i brojnim drugim gradovima, a novinarski zadatak na Baniji i u hrvatskome Pounju bio je, nažalost, njegov posljednji zadatak. U kasno poslijepodne 10. kolovoza 1991. smrtno je pogođen snajperskim metkom na brdu Čukur kraj Hrvatske Kostajnice.

Gordan Lederer svojom kamerom pronosio je istinu o ratu u Republici Hrvatskoj i ostavio dragocjena svjedočanstva, među kojima se dokumentarnom autentičnošću i estetskom vrijednošću izdvajaju legendarna Banijska ratna praskozorja koja su mnogima ostala u trajnome sjećanju do danas kao jedna od najdojmljivijih uspomena na Domovinski rat.

VEZANI TEKSTOVI
08/08/2019

U organizaciji atletskih klubova Atletski klub „Alojzije Stepinac“ i Kluba atletskih veterana Zadar, nedjelju 04.08.2019. godine na Višnjiku održana je 8. atletska utrka “Pozdrav domovini” na 6 kilometara  u sklopu “Kupa Oluje”. Na utrci su se našli i trkači URT „Nexe Team-a“ te je ova utrka bila „Dan pobjede“ za Našičane.

U utrci u dječjoj kategoriji 1. mjesto je osvojila polaznica škole trčanja URT „ Nexe Team“ Ema Devalda, a mali Niko Devald također polaznik škole trčanja osvojio je 5. mjesto. U glavnoj trci u kategoriji Ž40 1. mjesto je osvojila je Branka Grahovac, a u kategoriji Ž30, 3. mjesto je osvojila Ivana Devald dok je u M50 kategoriji Zdenko Grahovac bio četvrti.

VEZANI TEKSTOVI
01/08/2019

2. Memorijalna utrka “Vitezovi Dalja”

Danas su članovi Udruga rekreativnog trčanja “Nexe Team” Našice prija početka utrke „Vitezovi Dalja” zapalili svijeće ispred spomen obilježja „Uskrsla Hrvatska”. Njima su se jutros pridružili i predstavnici Grada odavši tako počast svim poginulim hrvatskim braniteljima.

Nazočne su pozdravili pročelnik Ureda gradonačelnika Goran Blagojević i predsjednik Udruge “Nexe Team” Tomislav Gall istaknuvši važnost i simboliku ove utrke i cjelokupnog sjećanja na današnju tužnu obljetnicu. Druga Memorijalna utrka „Vitezovi Dalja” u organizaciji je i Policijske uprave Osječko – baranjske, a trči se na relaciji Nemetin – Dalj u dužini od 15,4 km. Utrka se realizira u spomen na vitezove koji su tragično poginuli braneći Policijsku postaju Dalj.

Foto: ustupljene fotografije

VEZANI TEKSTOVI
29/07/2019

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata općine Sunja povodom obilježavanja Dana hrvatskih branitelja općine Sunja i 28. godišnjice napada na Sunju, kojim je 1991. godine započeo rat na sunjskom području organizirala je  27.07.2019. memorijalnu utrku „Crtom bojišnice“ Bobovac – Sunja.

Ovom utrkom odala se počast braniteljima Sunje, njihovim legendarnim zapovjednicima i svima koji su sudjelovali u obrani suvereniteta Republike Hrvatske. 2. Memorijalna utrka „Crtom bojišnice“ Bobovac – Sunja u dužini od 19 kilometara koja nije natjecateljskog karaktera ima za cilj evocirati uspomene koje promiču domoljubne i sportske vrijednosti,  prisjetiti se presudnih trenutaka Domovinskog rata i žrtava iznimno hrabrih ljudi koji su se borili za očuvanje hrvatske slobode.

Ekipa URT „Nexe Team“ Našice u sastavu Tomislav Gall, Sandra Andrašek, Mario Pavičić, Matija Gall gostovala je na ovoj memorijalnoj utrci koja e trčala na temperaturi od gotovo 40 stupnjeva. Uz Našičane utrku su trčali i članovi URT „Nexe Team“ iz Sunje, Marko Srnec i Anteša Džomba te su nakon utrke Tomislav Gall i Marko Srnec zapalili svijeću na groblju u Sunji u spomen na sve preminule heroje Sunje.

VEZANI TEKSTOVI
10/07/2019

2. memorijalna utrka „Crtom bojišnice” - Najava

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata općine Sunja prigodom Dana hrvatskih branitelja općine Sunja 27. srpnja 2019. (subota) godine organizira 2. memorijalnu utrku “Crtom bojišnice” od sela Bobovac do mjesta Sunja. Poziv za ovu utrku dobila je i URT „Nexe Team” Našice koja je i prošle godine zajedno sa drugim maratonskim udrugama iz RH sudjelovala u ovoj utrci. Našičke trkače veže posebno prijateljstvo sa mjestom Sunja koje je uspostavljeno tijekom organiziranja najvećeg štafetnog ultramaratona u RH „Od velikog do malog Vukovara“, Vukovar – Sunja, u dionici od 349 km.

URT „Nexe Team“ posebno je ponosan na svoje članove, maratonce iz mjesta Sunje koji promiču vrijednosti Našice i Sunje dok se URT „Nexe Team“ Našice može pohvaliti zastavom Sunje, koju je dobila u trajno vlasništvo i koju s ponosom na svim memorijalnim utrkama ističu uz našičku zastavu. Ovo je jedna u nizu nadolazećih memorijalnih utrka na kojima će sudjelovati URT „Nexe Team“ Našice i prilika za susret i druženje sa starim prijateljima iz Sunje.

Foto: ustupljene fotografije

VEZANI TEKSTOVI
08/07/2019

Atletski klub Varaždin organizirao je 5. utrku za mač grofa Draskovicha, koja se održala oko Trakošćanskog jezera u nedjelju 7. srpnja sa startom u 10 sati. Uz suorganizatora AK Slobodu, pokrovitelji utrke bili su Općina Bednja, Muzej Dvor Trakošćan i Hotel Trakošćan. Trčalo se isključivo šetnicom oko jezera uz samo jezero i u hladovini, a staza je bila ravna ili blago valovita te dobro utvrđena. Cilj utrke je na ulazu u dvorac na podiznom mostu lančane kule, a posljednjih 400 m staze trčao se uspon. Na ovoj prekrasnoj utrci URT „Nexe Team“ Našice predstavljali su Zdenko Grahovac, Branka Grahovac, Mario Pavičić i logistička podrška Marija Kramarić. Na stazi dužine 10 km, po izrazito sparnom i teškom vremenu na utrci je sudjelovalo 300- tinjak trkača, a Našičani su uspješno savladali sve prepreke i sretno stigli u cilj.

U subotu, 06. srpnja, Ana Tomaić Bernat i Monika Bizik nalazile su se na jezeru Borovik gdje je održan triatlon “Borovik 2019“.

Ova vrlo zahtjevna disciplina obuhvaća:

  • plivanje: 400 m
  • bicikl: brdsko – biciklistička 21 km
  • trčanje: 5 km.

Članice URT „Nexe Team” Našice ostvarile su odlične rezultate te je tako Ana Tomaić Bernat osvojila deveto, dok je Monika Bizik osvojila deseto mjesto.

U petak, 05. srpnja u okviru manifestacije ”Gradiško ljeto”, a u organizaciji Atletsko – rekreativnog kluba Gradiška, održan je 1. Gradiški noćni cener. U glavnoj utrci na 10 km Jasna Plemeniti u vrlo jakoj konkurenciji osvojila je izvrsno 7. mjesto te samo nastavila s kontinuitetom dobrih rezultata.

Foto: ustupljene fotografije

VEZANI TEKSTOVI
05/07/2019

Skupina zaljubljenika u trčanje našičkim parkom i ove će subote biti aktivna, stoga poziva sve istomišljenike da im se pridruže. Grupa Park Runners okuplja se svake subote u 9 sati na ulazu u park kod planinarske kućice. Tamo su da vas bodre, potiču i trče s vama, jer nema boljeg okruženja od drveća koji cijelom stazom pravi hlad. Trkači poručuju da obavezno ponesete vode, sprej protiv komaraca, sunčane naočale i obučete laganu odjeću. „Dođite s nama pokrenuti jednu prejaku priču u kojoj su svi pobjednici! Oživimo grad zajedničkim snagama.” – poručuju članovi Park Runnersa. Pridružite im se!

VEZANI TEKSTOVI
03/07/2019

URT „NexeTeam“ Našice predstavio novi dres

Trkači URT „Nexe Team“ Našice osim odličnih rezultata ovih dana mogu se pohvaliti i novim službenim dresom. Jučer je objavljen novi dres za sezonu 2019. – 2020. godinu, a koji ćemo zasigurno vrlo brzo vidjeti u našem gradu. Ovaj put dres je u plavoj boji s jasno izraženim identitetom Udruge te pripadnosti Našicama, a kako saznajemo dres će službeno biti predstavljen 01.08.2019. godine na 2. Memorijalnoj utrci „Vitezovi Dalja“ koju našička udruga organizira sa PU osječko – baranjskom u čast 39-torici hrvatskih branitelja koji su tragično poginuli braneći policijsku postaju Dalj.

VEZANI TEKSTOVI
01/07/2019

U subotu, 29. lipnja 2019., u organizaciji Maraton kluba Hrvatski sokol i suorganizaciji Parka prirode Papuk, a pod pokroviteljstvom općine Čačinci održna je 12. Brdska utrka “Biser Slavonije” Jankovac. Seniorke i seniori trčali su na dionici od 12 km, a svi ostali 5 km. Članice URT „Nexe Team” Našice Jasna Plemeniti i Ana Tomaić – Bernat sudjelovale su na utrci od 12 km te ostvarile izvrsne rezultate.

Jasna Plemeniti nastavlja sa nizom pobjeda te je tako ponovno osvojila prvo mjesto dok je Ana Tomaić – Bernat osvojila peto mjesto, ali je u svojoj starosnoj kategoriji osvojila prvo mjesto. Istog dana u večernjim satima održana je 2. „ALFA“ ulična trka u Modriči u dužini od 10 km na kojoj je nastupila Vesna Janković. U vrlo jakoj konkurenciji Vesna je u svojoj starosnoj kategoriji osvojila prvo mjesto te je tako URT Nexe Team imao na postolju svog trkača i u susjednoj BIH.

VEZANI TEKSTOVI
23/06/2019

Drugi našički Vatrogasni cener održan je u organizaciji Udruge rekreativnog trčanja NEXE team Našice i DVD-a Našice, te u suradnji s mnogobrojnim udrugama iz Našica i okolice. Utrku u duljini nešto većoj od 10 km uspješno je istrčalo nekoliko desetaka rekreativaca, ozbiljnih trkača i vatrogasaca, a ovaj događaj još jedan je u sklopu Programa proslave Dana Grada Našica.

Najbolji su nagrađeni u dvije kategorije, građanstvo i vatrogasci, a start i cilj utrke organizatori su smjestili našičkom auto poligonu, tako da se s njega cestovnim putevima trčao kroz prirodu. U kategoriji građanstvo najbrži od muških bio je Damir Mesec dok je kod žena prva bila Maja Urban iz Osijeka. Drugi je bio Krešimir Žagar URT NEXE Team Našice, treći Denis Vuković, a u ženskoj konkurenciji druga je bila Vlasta Biter AK Maksimir, a treća Dubravka Mesec URT NEXE Team Našice. U kategoriji vatrogasci, od muških je slavio Antonio Đurčević iz DVD Brestovac dok je kod žena najbolja bila Jasmina Kadija JVP Zagreb. Drugi je bio Davor Blažević DVD Đakovo, a treći Igor Vuković DVD Gornja Gračenica, dok je u kategoriji žene drugo mjesto zauzela je Dijana Vanjek JVP Novska, a treće Ivana Žgela DVD Đakovo. Prvacima, ali i drugom i trećem mjestu medalje i nagrade uručili su predsjednik URT NEXE Team Našice Tomislav Gall i zapovjednik DVD-a Našice Zvonko Ljubljanović.

“Prvi puta u Našicama utrku mjerimo u službenim mjerenju vremena, pa je ovo ujedno i prva prava utrka ovdje. Trkači su prošlogodišnji cener ocijenili odličnim, pa sam uvjeren da će i ovaj biti isti. Ovo je ujedno promocija i vatrogastva i trkača, ali i trčanja općenito. “- rekao je Tomislav Gall te se zahvalio i udrugama koje su u sklopu utrke predstavile svoj rad, Gradskom društvu Crvenog križa Našice, policiji, Gorskoj službi spašavanja, Biciklističkom klubu Našice i drugima.

“Mi surađujemo sa svim udrugama na području grada, tako da smo se odazvali i na poziv gospodina Galla odlučili za organizaciju i našeg cenera. Ovakve utrke tradicionalne su u većini društva u Hrvatskoj pa smo htjeli i da našički kraj ima svoju.” – rekao je Zvonko Ljubljanović.

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print