10/01/2021

Odlukom Hrvatskog atletskog saveza na sjednici održanoj 30.12.2020. godine URT „Nexe Team” Našice ispunio je sve pristupne uvjete te je našička udruga postala punopravna članica saveza i ona će se vrlo brzo uključiti s najjačim klubovima u Hrvatskoj u punopravni sustav natjecanja. Ovo je ujedno i povijesni događaj za Našice s obzirom da je Grad dobio prvi put svoju udrugu u Hrvatskom atletskom savezu.

Naime, u URT „Nexe Team” Našice ističu da je u udruzi izuzetno puno perspektivnih trkača kao i talentirane djece i mladeži u školi trčanja te da je ovaj ulazak u Hrvatski atletski savez bio logičan potez usmjeren na daljnji razvitak udruge. S obzirom na trenutnu situaciju sa pandemijom COVIDA-19, neizvjesnošću održavanja utrka i završeni prijelazni rok našička udruga 2021. godinu iskoristit će kao pripremnu godinu, a nakon toga će u 2022. godini ući u sustav natjecanja.

 

Već ulaskom u ovu godinu udruga se pojačala s 14 novih članova od kojih svakako treba istaknuti Roberta Radojkovića, trostrukog državnog prvak u maratonu i trostrukog pobjednika najveće globalne utrke na svijetu Wings for Life World Run.

 

Osim spomenutog, udruzi su pristupili i poznati trkački bračni par Nikola i Vlasta Biter iz Osijeka te će oni, uz domaće trkače i još nekoliko trkača s kojima su pregovori u tijeku, činiti okosnicu ekipe koja će ući u sustav natjecanja 2022. godine. Rad udruge podignut je na još jednu veću razinu – u tijeku su završni radovi i u klupskim prostorijama koje je udruga dobila na korištenje od Nexe grupe, a isti prostor je postao nužan za normalno funkcioniranje udruge koja je postavila visoke ciljeve i koja svakim danom evidentno sve više napreduje.

 

Izvor: URT “Nexe Team” Našice

08/01/2021

Odlukom upravnog odbora URT „Nexe Team“ Našice dana 06. 01. 2021. donesen je zaključak o inicijativi, organizaciji i održavanju 1. memorijalnog ultramaratona „132. brigada Hrvatske vojske“. Kroz ovu herojsku postrojbu prošlo je preko 5000 branitelja, poginulo je 59, a više od 200 branitelja je ranjeno.

Ovom utrkom URT „Nexe Team“ Našice želi evocirati ratne uspomene 132 brigade te podsjetiti da se doprinos pripadnika ove postrojbe nikada ne smije biti zaboravljen, a posebno žrtva poginulih branitelja koji su dali živote za slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Iz udruge ističu da i u svojem članstvu imaju pripadnike 132. brigade koji će s ponosom istrčati ovaj ultramaraton. Utrka će sukladno epidemiološkim preporukama biti organizirana u sklopu obilježavanja 30. godina ustroja 132. brigade Hrvatske vojske, a o svim detaljima kao i suorganizatorima iz udruge će izvijestiti naknadno.

29/12/2020

Iako je 2020. godinu obilježila pandemija COVID-19 trkači URT „Nexe Team“ Našice bilježe uspješnu sezonu. Zbog otkazivanja utrka natjecateljska trkačka sezona bila je relativno kratka, ali ni to nije spriječilo članove našičke trkačke udruge da se više puta popnu na postolje te na najbolji mogući način predstave boje svoje udruge kao i Grad Našice.

2020. godina donijela je dvije pozivnice za Hrvatsku ultramaratonsku reprezentaciju, ali i odlične pojedinačne rezultate u lokalnoj trail ligi. Iz URT „Nexe Team” Našice izdvajaju sljedeće rezultate:

Dubravka Mesec

1. mjesto (1X)

2. mjesto (1X)

3. mjesto (1X)

Brončana na prvenstvu Hrvatske na 100 km sa pozivom u Hrvatsku reprezentaciju

11. na svjetskoj rang listi trkača i trkačica na 100 km

 

Damir Mesec

2. mjesto (1X)

Srebrni na prvenstvu Hrvatske na 100 km sa pozivom u Hrvatsku reprezentaciju

22 na svjetskoj rang listi trkača i trkačica na 100 km

 

Vesna Janković

1. mjesto (2X)

2. mjesto (1X)

3. mjesto (2X)

Vice prvak Valpovačke ljetne lige

Sudionik štafete 2X50 km

Sudionik utrke na 6 sati sa istrčanih 51,54 km

 

Jasna Plemeniti

3. mjesto (4X)

Vice prvak slavonsko baranjske trail lige na dugim stazama

Sudionik štafete 2X50 km

Sudionik utrke na 6 sati sa istrčanih 42,6 km

 

Krešimir Žagar

3. mjesto (1X)

 

Dejan Šoufek

2. mjesto (1X)

 

Mia Hajnal

2. mjesto ( 1X)

 

Mijo Benković

Vice – prvak u slavonsko – baranjskoj trail ligi na kratkim stazama

 

Ukupno 16 medalja: 3 zlatne, 5 srebrnih medalja te 8 brončanih kao i pojedinačni vice – prvak slavonsko – baranjske trail lige ženska kategorija, pojedinačni vice – prvak slavonsko – baranjske trail lige muška kategorija, pojedinačni vice – prvak valpovačke ljetne lige ženska kategorija, pojedinačni vice – prvak Hrvatske na 100 km muška kategorija, dva reprezentativca u ultramaratonu na 100 km, klupski vice – prvaci slavonsko baranjske trail lige.

 

URT „Nexe Team“ Našice zahvaljuje na potpori i podršci te sugrađanima žele sretan i blagoslovljen Božić i uspješnu 2021. godinu.

 

[fts_facebook type=album_photos id=175909019125252 posts=1 title=no title_align=left description=no words=45 popup=yes album_id=3474263502623104 image_width=200px image_height=200px space_between_photos=1px hide_date_likes_comments=no center_container=yes]

23/11/2020

Povodom prvog obilježavanja državnog praznika Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 18. studenoga 2020., trkači i prijatelji Vukovar Half Marathona u suradnji sa Udrugom roditelja djece s poteškoćama u razvoju “Vukovarski leptirići” organizirali su virtualnu humanitarnu utrku “Vukovaru sa srcem”.

Ukupan prihod utrke preusmjerava se izravno na tekući račun Udruge te će se koristiti isključivo u svrhu unapređenja i olakšanja rada Udruge u izazovnim vremenima izazvanima pandemijom koronavirusa, a koji značajno otežava određene aspekte rada udruge, ističu organizatori. Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju “Vukovarski leptirići – Vukovar” je dobrovoljna, nevladina, neprofitna udruga djece s teškoćama u razvoju, njihovih roditelja, članova njihovih obitelji, skrbnika i ostalih građana sa socijalno – humanitarnim ciljem koji svojim radom žele pomoći unapređivanju kvalitete življenja djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji.

Članovi URT „Nexe Team” Našice spremno su podržali ovaj humanitarni projekt te svojim trčanjem u Našicama, Nizi, Sunji, Osijeku i Kutini pomogli udruzi „Vukovarski leptirići”, ali i podsjetili na na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Zbog trenutne epidemiološke situacije URT „Nexe Team” Našice brinući o zdravlju ljudi i pridržavajući se svih preporuka Stožera morao je otkazati svoj 4. memorijalni ultramaraton „Vukovar to smo Mi” koji se trči na relaciji Našice – Vukovar i koji je jedan od najbrojnijih memorijalnih ultramaratona s obzirom da u istome sudjeluje 60-tak trkača, ali su članovi odlučili spremno dati svoj doprinos aktivnostima kroz virtualne utrke.

Foto: URT Nexe Team Našice

16/11/2020

Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u maratonu za 2020. godinu održano je na Plitvicama 15. studenog ove godine. Osim maratona (42,195 km), organizator je ponudio trkačima polumaraton (21,0975 km), utrku na 5 km i utrku „štafeta”. Budući da se radilo o pojedinačnom i ekipnom prvenstvu Hrvatske ove utrke okupile su najbolje dugo i srednje – prugaše u Hrvatskoj. S obzirom na situaciju sa Covidom 19 ova utrka održana je uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera nacionalnog Stožera civilne zaštite.

Na polumaratonu uspješno je nastupila i članica URT „Nexe Team” Našice Jasna Plemeniti koja je ovu vrlo lijepu, ali i zahtjevnu stazu uspješno istrčala te je na taj način „NexeTeam” Našice na najbolji način predstavila u Plitvicama. Ovo je ujedno i zadnja utrka koja se boduje za ekipno i pojedinačno prvenstvo Hrvatske pa je samim time i natjecateljska trkačka sezona završena.

 

Foto: URT „ Nexe Team” Našice

26/10/2020

Uzimajući u obzir nove mjere Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a koje se posebno odnose na fizičku distancu na otvorenom prostoru od metar i pol te od dva metra u zatvorenim prostorima kao i zabranu svih javnih okupljanja s više od 50 osoba upravni odbor URT Nexe Team Našice donio je odluku o otkazivanju 4. memorijalnog ultramaratona “Vukovar to smo Mi” 21.11.2020. godine i obustavi grupnih treninga „ Škole trčanja”.

Iz udruge poručuju da odgovorno shvaćaju nove upute, da nisu u mogućnosti osigurati provedbu svih propisanih mjera Stožera civilne zaštite te da kroz svoje aktivnosti ne smiju niti jednim postupkom ugroziti zdravlje ljudi. U svezi navedenog s danom 26.10.2020. godine obustavljaju se i grupni treninzi “Škole trčanja” za odrasle i djecu te se prelazi na individualne treninge sukladno prethodnom dogovoru s trenerom Damirom Mesec.

19/10/2020

Dolaskom maratonaca kod spomen obilježja na Ovčari završen je ultramaraton od 13. do 17. listopada i nosi naziv „Putevima dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata“. Organiziran je u znak sjećanja na pripadnike zagrebačkog HOS-a koji su u rujnu i listopadu 1991. iz Zagreba krenuli u Vukovar i uključili se u obranu grada.


Ultramaraton Zagreb – Vukovar dug je 344,1 kilometar i slovi kao jedan od težih u ovom dijelu Europe. Trčao se kroz pet dionica i to: Zagreb – Ivanić Grad (50, 6 km), Ivanić Grad – Novska (70 km), Novska – Slavonski Brod (90,5 km), Slavonski Brod – Osijek (84 km) i Osijek – Ovčara (47km). Organizator ultramaratona Zagreb – Vukovar je Udruga dragovoljaca Hrvatskih obrambenih snaga grada Zagreba.

Na zadnjoj dionici našli su se članovi URT „Nexe Team” Našice Jasna Plemeniti, Vesna Janković i Mario Pavičić te tako dali podršku ultramaratoncima, ali i u ime URT „Nexe Team” Našice odali spomen svim pripadnicima HOS-a kojima je i posvećena ova memorijalna utrka.

U nedjelju, 18.10.2020. održalo se 6. izdanje „Podunavlje traila“

Utrka je podijeljena u 3 kategorije i primjerena je za sve kategorije sportaša ali i rekreativaca (za koje je i posebno osmišljena). Ovaj kros sa obilježenom stazom prolazi pokraj mnogih znamenitosti ovoga povijesnog hrvatskog kraja. 

URT „Nexe Team” Našice predstavljali su:

Plava staza-23 km

Dejan Perasić

Ana Tomaić-Bernat

Jasna Plemeniti

 

Zelena staza-12 km

Mijo Benković

 

Crvena staza – 5 km

Žana Bilandžić

Svi naši trkači uspješno su istrčali utrke te prikupili bodove koji se zbrajaju u Slavonsko – baranjskoj trail ligi.

Iz URT „Nexe Team” Našice ističu da je objavljena svjetska tablica tj. rang lista trkača i trkačica na 100 km te je Dubravka Mesec ove godine sa svojim ostvarenim rezultatom na 11. mjestu dok je Damir Mesec na 22. mjestu. Ovo je zaista izniman rezultat Našičana i naših reprezentativaca te veliko ostvarenje udruge koja ima svoju školu trčanja sa kojima marljivo radi Damir Mesec i koja možda u svojim redovima ”skriva” nove reprezentativce.

Foto: ustupljene fotografije

13/10/2020

U subotu 10.10. 2020. godine održano je drugo izdanje Borovik Trail-a s najbržom stazom u Slavonsko – baranjskoj Trail ligi. Uz lijepo vrijeme i prekrasnu stazu uz jezero Borovik trkači su mogli birati sljedeće utrke – Veliki trail: 21,1km, visinske razlike 181m te Mali trail: 12 km, visinske razlike 150m.

Mnogobrojna i vesela ekipa URT „ Nexe Team” Našice u svojim poznatim majicama i trenirkama nije propustila ovu utrku te su na Velikom trailu nastupili:

Dragan Jović,

Dejan Perasić,

Ana Tomiać Bernat i

Jasna Plemeniti

te su svi uspješno završili utrke sa vrlo dobrim osobnim rezultatima.

Na Malom trailu boje URT „ Nexe Team” Našice predstavljali su:

Krešimir Žagar,

Mijo Benković,

Vesna Janković,

Ivana Devald i

Dražen Ganzberger

te su svi uspješno završili utrku, ali treba posebno istaknuti rezultat Krešimira Žagara koji je u vrlo jakoj konkurenciji osvojio izvrsno 4. mjesto.

Uz podršku logistike Tomislave Kuricek i Branka Štefelića ekipa URT „Nexe Team”, s osvojenim ekipnim i pojedinačnim bodovima u Slavonsko – baranjskoj trail ligi, sretno se vratila u Našice.

Foto: URT „Nexe Team” Našice

06/10/2020

Udruga rekreativnog trčanja „Nexe Team“ iz Našica dana 21.11.2020. godine organizira u dionici od 90 km 4. Memorijalni ultramaraton „Vukovar to smo MI“ od Našica do Vukovara u spomen na sve heroje koji su podmuklo ubijeni braneći Vukovar. U ovoj utrci sudjelovati će osim sportaša domoljuba iz različitih mjesta Hrvatske i pripadnici Hrvatske vojske s kojima URT „Nexe Team” Našice ima odličnu suradnju te će trkači svojim trčanjem poslati poruku da žrtve Vukovara nikada ne smiju biti zaboravljene.

Četvrtu godinu za redom Našička zastava ponovno će se zavijoriti u Vukovaru kao podsjećanje da Našice nisu zaboravile Vukovar. Iz udruge ističu da je trčanje ovog ultramaratona simbol i spomen sjećanja na sve žrtve Vukovara te velika čast za svakog trkača koji će dotrčati do Vukovara i odati počast svim poginulima kod spomen – križa na ušću Vuke u Dunav.

28/09/2020

U park šumi Jankovac u organizaciji Maraton kluba Hrvatski sokol Osijek te suorganizaciji Parka Prirode Papuk i uz pokroviteljstvo Općine Čačinci dana 26. 09. 2020. godine održana je 13. Brdska utrka „Biser Slavonije“.

Na ovogodišnjem Biseru Slavonije sudjelovala je članica URT „Nexe Team” Našice Jasna Plemeniti koja je zahtjevnu utrku na 12 km uspješno savladala. Ovo je samo jedna u nizu utrka koja je ova vrlo aktivna članica URT „Nexe Team” Našice tijekom godine istrčala uz napomenu da je veći dio sezone trčala ozlijeđena, ali je ni te okolnosti nisu spriječile da se više puta popne na postolje.

Foto: Roberto Bašić, Stjepan Zec