09/12/2019

U nedjelju je u centru Zagreba održano četvrto izdanje humanitarne utrke Advent Run na kojoj je nastupilo rekordnih 3150 sudionika. Uz zabavnu i veselu atmosferu te podršku brojnih gledatelja, sudionici su trčali protiv melanoma, a u znak podrške radu Udruge za prevenciju tumora i drugih bolesti kože „Zdravi pod suncem.” Start utrke označili su gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i jedan od najboljih tenisača svijeta Marin Čilić.

Svake godine interes za Zagreb Advent Runom se povećava pa su se tako ove godine, uz gradonačelnika Milana Bandića i tenisača Marina Čilića, utrci pridružili i drugi poznati Hrvati. Sudionike su predvodile zaljubljenice u trčanje Ashley Colburn i Doris Pinčić Rogoznica, koje su ove godine, uz Nevenu Rendeli Vejzović, ambasadorice utrke. URT „Nexe Team” Našice predvodila je mješovita sunjsko – našička ekipa Marko Srnec i Hrvoje Tržić koji su spremno podržali ovaj humanitarni projekt te uspješno istrčali utrke na 10 km.

Također, URT „Nexe Team“ Našice spremno je podržao projekt facebook grupe Tri šešira te je uz ostale klubove sa našičkog područja donirao službeni dres koji se našao na javnoj aukciji, a od kojih prikupljenih sredstva će biti uplaćena za pomoć dječjem SOS selu Ladimirevci.

VEZANI TEKSTOVI
04/12/2019

Memorijalna i humanitarna utrka - „Nexe Team” i dalje aktivan

U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko – podravske županije, a pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar – Kitarović, Ministarstava hrvatskih branitelja i Ministarstva obrane, Virovitičko – podravske i Osječko – baranjske županije te Grada Orahovice, u subotu je održana 13. Memorijalna utrka Kokočak – Orahovica u spomen na tri hrvatska branitelja, Momira Krmpotića, Milana Puhanića i Branka Jaklića, koji su poginuli 04. i 05. prosinca 1991. godine, tijekom vojno – redarstvene akcije “Papuk 91”.

Na ovoj utrci sudjelovali su već tradicionalno članovi URT „Nexe Team“ Našice koji su sa stotinu trkača iz cijele kontinentalne Hrvatske odali počast Hrvatskim herojima koji su dali svoj život za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

U nedjelju 1. prosinca održana je humanitarna utrka na pet i deset kilometara povodom proslave Dana grada, pod nazivom “OSIJEK TRČI – I ti to možeš, daruj svoje kilometre”. Grad Osijek je pokrovitelj utrke, a bila još jedna manja utrka za djecu i početnike – trkače.

Sav prihod od utrke, kao i od donacija građana i sponzora, bit će darovan Klinici za pedijatriju – KBC Osijek, a trkači URT „Nexe Team“ Našice koji su se već više puta dokazali podupiranjem humanitarnih projekata ponovno su se našli na stazi. Također su se ovoj humanitarnoj utrci pridružili i polaznici škole trčanja URT „Nexe Team“ Našice, a treba istaknuti izvrsna osvojena druga mjesta Damira i Dubravke Mesec na utrkama od 10 km te istrčanu prvu službenu utrku na 5 km članice Martine Pavičić.

VEZANI TEKSTOVI
25/11/2019

Udruga rekreativnog trčanja „Nexe Team“ iz Našica dana 23.11.2019. godine organizirala je 3. Memorijalni ultramaraton „Vukovar to smo MI“ u dionici od 90 km od Našica do Vukovara u spomen na sve heroje koji su podmuklo ubijeni braneći Vukovar.

U ovoj utrci sudjelovalo je 50. sportaša domoljuba iz različitih mjesta Hrvatske te jedan ultramaratonac iz BiH – Široki Brijeg te su i ovom prilikom ultramaratonci svojim trčanjem poslali poruku da žrtve Vukovara nikada ne smiju biti zaboravljene.

Predsjednik Udruge rekreativnog trčanja „ Nexe Team“ Našice Tomislav Gall ističe da su svi sudionici ponosni što su se zastave iz njihovih mjesta i udruga zavijorile u Vukovaru kao podsjećanje da Hrvatska nije zaboravile branitelje Vukovar.

Naše trčanje je mala žrtva za živote koji su dali heroji Vukovara te smo se na putu dugačkom 90 km prisjetili svih onih koji su dali svoje živote kako bi mi danas mogli živjeti u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj.

U ovoj memorijalnoj utrci pripadnik ATJ Lučko Gabrijel Lešić istrčao je svih 92 km, a u Vukovaru je sudionike dočekao Zlatko Zaoborni, član savjeta za branitelje Grada Vukovara.

Osim članova URT „Nexe Team” Našice na ovom ultramaratonu sudjelovali su pripadnici Hrvatske kopnene vojske, djelatnici MUP-a te gosti ultramaratonci:

 • Krešimir Šimić – ultramaraton klub Mazator Slavonski Brod
 • Goran Draksler – Udruga Maratonaca VPŽ „Glasnici Istine”
 • Gabrijel Lešić – ATJ Lučko
 • Robert Radojković – Hrvatski reprezentativac u ultramaratonu, IPA Istra
 • Duško Štrbac – Udruga Maratonaca VPŽ „ Glasnici Istine”/ Udruga maratonaca SMŽ „Heroji ne umiru”
 • Marijo Soldo – Maraton klub Široki Brijeg
 • Dejan Šoufek – Udruga maratonaca SMŽ „Heroji ne umiru”
 • Ivica Lenard – Udruga „Hrvatski dragovoljac” Osijek
VEZANI TEKSTOVI
22/11/2019

Škola trčanja za „Vukovar to smo Mi””

Po prvi puta polaznici škole trčanja URT „Nexe Team” Našice sudjelovati će na memorijalnoj utrci „Vukovar to smo Mi”, te time poslati poruku da najmlađi članovi URT Nexe Team Našice nisu zaboravili žrtvu Vukovara.

U udruzi ističu da je iz našičkog kraja 27. rujna 1991. godine 67 dragovoljaca otišlo u napadnuti grad Vukovar te su posebno ponosni što će svojim trčanjem ponovno spojiti ova dva grada i što će se našička zastava ponovno zavijoriti u Gradu heroju. U ovoj utrci sudjelovati će 50 sportaša domoljuba iz različitih mjesta Hrvatske (Našice, Zagreb, Slatina, Slavonski Brod, Osijek, Kutina, Sunja, Široki Brijeg….) te će svojim trčanjem poslati poruku da žrtve Vukovara nikada ne smiju biti zaboravljene.

Posebno smo ponosni što će po prvi puta u ovoj utrci pod stručnim vodstvom trenere Damira Meseca sudjelovati naši najmlađi članovi koji će svojim trčanjem podsjetiti mladež na žrtvu Grada Heroja ističe predsjednik udruge Tomislav Gall.

Polaznici škole trčanja URT „ Nexe Team” Našice koji će sudjelovati u utrci „ Vukovar to smo Mi” su:

 • Paula Tomljanović
 • Vanessa Kruljac
 • Ema Kovačević
 • Nikola Tomaić
VEZANI TEKSTOVI
17/11/2019

Udruga rekreativnog trčanja „Nexe Team“ iz Našica dana 23.11.2019. godine organizira 3. Memorijalni ultramaraton „Vukovar to smo MI“ u dionici od 90 km od Našica do Vukovara u spomen na sve heroje koji su podmuklo ubijeni braneći Vukovar.

U ovoj utrci sudjelovati će 50. sportaša domoljuba iz različitih mjesta Hrvatske (Našice, Zagreb, Slatina, Slavonski Brod, Osijek, Kutina, Sunja, Široki Brijeg….) te će svojim trčanjem poslati poruku da žrtve Vukovara nikada ne smiju biti zaboravljene.

Ponosni smo što će se Našička zastava ponovno zavijoriti u Vukovaru kao podsjećanje da Našice nisu zaboravile branitelje Vukovar. Naše trčanje je mala žrtva za živote koji su dali heroji Vukovara te ćemo se na putu dugačakom 90 km prisjetiti svih onih koji su dali svoje živote kako bi mi danas mogli živjeti u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj.

VEZANI TEKSTOVI
15/10/2019

URT „Nexe Team“ Našice dobio još jednu maratonku

Dana 13. 10. 2019. godine u Zagrebu se održao 28. Zagrebački maraton. Centar grada Zagreba od jutra su preplavili trkači i njihovi navijači. Više od šest tisuća natjecatelja iz 72 zemlje prijavilo se na Zagrebački maraton. Osim polumaratona i maratona kao glavnih utrka, po prvi puta se održala i utrka Gramin na deset kilometara te utrka štafeta na kojoj je trčalo četiri trkača, svaki po četiri dionice.

Najviše natjecatelja prijavilo se na polumaraton, njih tri tisuće dvjesto četrdeset i šest, dok se na maraton prijavilo tisuću i sedamdeset i osam trkača. URT „Nexe Team“ Našice na ovoj utrci je imao svoje predstavnike koji su postigli osobne izvrsne rezultate. U najtežoj atletskoj disciplini maraton, po prvi puta je 42,195 km službeno istrčala Ana Tomaić – Bernat, a njoj se pridružila iskusna Jasna Plemeniti kojoj je ovo treći službeni istrčani maraton.

Na polumaratonu su se našli Zdenko Grahovac koji je postigao osobni rekord i Mario Pavičić koji je uspješno istrčao utrku. Na Garmin utrci od 10 km startala je Branka Grahovac koja je uspješno završila utrku sa odličnim osobnim rezultatom.

Dana 14.10.2019. godine Marko Srnec iz Sunje, član URT „Nexe Team“ sudjelovao je na memorijalna trci Banova Jaruga – Bujavica u organizaciji Udruge maratonaca SMŽ “Heroji ne umiru” iz Gornje Gračenice te time zaključio aktivnosti URT „Nexe Team“ Našice.

VEZANI TEKSTOVI
14/10/2019

Međuškolsko natjecanje u crossu

U velikom parku u Našicama održano je natjecanje u krosu učenika osnovnih škola s područja Našica u kojem su sudjelovali učenici od 5. do 8. razreda. Brzinu u timskom trčanju pokazali su najbolji iz Osnovne škole kralja Tomislava, Osnovne škole Hinka Juhna iz Podgorača, Osnovne škole Ivana Brnjika Slovak iz Jelisavca, te ovogodišnjeg domaćina Osnovne škole Dore Pejačević.

Natjecanje se odvijalo u četiri kategorije, 5. i 6. razredi djevojčice i dječaci, te 7. i 8. razredi djevojčice i dječaci i to na 800, 1000 i 1200 metara. „Bilo nam je lijepo vrijeme, toplo i ugodno, a sportska atmosfera odlična. Sudionici su glasno navijali i bodrili svoje školske kolege. „- rekla je ravnateljica domaćinske škole, Jasminka Falamić te dodala da je ovo tradicionalno natjecanje, a svake godine jedna škola na sebe preuzima domaćinstvo. Više od 60 učenika u raznobojnim dresovima i majicama koje nose nazive škola udahnuli su svježi zrak te na još jedan način bili aktivni, u sportskom smisli. Ovo je međuškolsko natjecanje, ujedno i prednatjecanje na županijsku razinu na kojoj će nastupiti oni najbolji.

Rezultati krosa su:

u konkurenciji curice 5. – 6.razred:

 1. OŠ kralja Tomislava,
 2. OŠ Ivana Brnjika Slovaka,
 3. OŠ Dora Pejačević Našice,

u konkurenciji dečki 5. – 6.razred:

 1. OŠ Hinka Juhna,
 2. OŠ Dora Pejačević Našice,
 3. OŠ kralja Tomislava
 4. OŠ Ivana Brnjika Slovaka,

u konkurenciji curice 7. – 8.razred:

 1. OŠ Dora Pejačević Našice,
 2. OŠ kralja Tomislava,
 3. OŠ Hinka Juhna,

u konkurenciji dečki 7. – 8.razred:

 1. OŠ Ivana Brnjika Slovaka
 2. OŠ Dora Pejačević Našice
 3. OŠ Hinka Juhna
 4. OŠ kralja Tomislava
VEZANI TEKSTOVI
05/10/2019

Udruga rekreativnog trčanja „Nexe Team“ iz Našica 23.11.2019. organizirat će 3. memorijalni ultramaraton „Vukovar to smo MI“, u dionici od 90 km od Našica do Vukovara, u spomen na sve heroje koji su podmuklo ubijeni braneći Vukovar.

Tim povodom jučer je za održavanje utrke  zaprimljeno pokroviteljstvo Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović što je posebno priznanje Našičkoj udruzi koja svojim trčanjem diljem RH promiče vrijednosti Domovinskog rata na spomen svim žrtvama koje nikada ne smiju biti zaboravljene.

Predsjednik URT “Nexe Team” Našice ističe da je iz našičkog kraja 27. rujna 1991. godine 67 dragovoljaca otišlo u napadnuti grad Vukovar te da je uduga posebno ponosna što je predsjednica Republike Hrvatske za ovo utrku dodjelila Našičkoj udruzi visoko pokroviteljstvo.

VEZANI TEKSTOVI
29/09/2019

Toplo subotnje popodne dana 28. rujna 2019. godine okupilo je 90-tak trkača u Feričancima na utrci 1. Feričanci Wine Run. Ova zanimljiva utrka održava se u okviru 2. Festivala frankovke a trčala se u dužini od 9 km kroz vinograde. Utrka je dovela u Feričance mnogobrojnu ekipu URT „Nexe Team“ Našice koja je bila više nego prepoznatljiva po svojim klubskim majicama.

U vrlo jakoj konkurenciji na „pogon Mesec“ URT Nexe Team Našice osvojio je pobjede u muškoj i ženskoj kategoriji te su se tako bračni par Damir i Dubravka Mesec prvi protrčali kroz cilj te time donijeli pobjedu sebi i svojoj udruzi. Posebno veseli rezultat Dubravke Mesec koja je tek nedavno počela trenirati nakon ozlijede i duže pauze. Rezultati svih ostalih trkača URT „ Nexe Team“ Našice bili su odlični a nakon proglašenja pobjednika i dodjele nagrada nastavilo se sa zajedničkim druženjem.

U isto vrijeme u Zagrebu održala se utrka “Trčanjem do boljeg mentalnog zdravlja”. Riječ je o cestovnoj utrci u organizaciji Centra za mentalno zdravlje Visoke policijske škole Ministarstva unutarnjih poslova kojom se želi podsjetiti da je tjelesna aktivnost najbolje sredstvo za postizanje i održavanje mentalnog zdravlja. URT „Nexe Team“ Našice predstavljao je Marko Srnec iz Sunje koji je uspješno istrčao utrku.

VEZANI TEKSTOVI
26/09/2019

Dana 26 .09. 2019. godine u prostorijama kompanije “auric barrels” d.o.o. članovi URT „Nexe Team“ Našice Tomislav Gall i Mario Pavičić održali su poslovni sastanak sa vlasnikom kompanije “auric slavonian oak products” Brunom Alexander Gantenbrink.

Kroz međusobno predstavljenje kompanije i udruge Bruno Alexander Gantenbrink izrazio je zadovoljstvo radom URT „Nexe Team“ Našice poglavito radom s mladima te je navedena kompanija spremna za daljnju suradnju u smislu potpisivanja dugoročnog sponzorskog ugovora. Naime, “auric barrels” d.o.o., rad sa mladima kao i zdrav način života te je u radu URT „Nexe Team“ prepoznala udrugu u koju je spremna dugoročno ulagati.

Predsjednik URT „Nexe Team“ Našice Tomislav Gall ne skrivajući zadovoljstvo zahvalio se na povjerenju Bruni Alexander Gantenbrink koji je od nedavno i član URT „Nexe Team“ Našice te je predmetnom kao članu i budućem sponzoru uručio službeni dres udruge na kojemu će se u budućem periodu nalaziti logotip kompanije. Nakon održanog sastanka članovi URT „Nexe Team“ Našice sa vlasnikom kompanije obišli su proizvodne hale i upoznali se sa tehnologijom proizvodnje. U narednom periodu očekuje se novi sastanak predstavnika te svečano potpisivanje ugovora o sponzorstvu.

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print