13/05/2019

Kadetkinje SK "Našice" ostvarile najbolji rezultat u povijesti kluba

U nedjelju, 12. svibnja 2019. godine u Valpovu je održano Prvenstvo Hrvatske u streljaštvu, disciplina Serijska zračna puška za kategoriju kadeta i kadetkinja (2004. godište ili mlađi). Natjecanju je pristupilo 155 sudionika iz 34 streljačka kluba, a među njima i kadetkinje Streljačkog kluba “Našice” u sastavu Marina Tušek, Dorotea Horvat i Rea Markulić.

Natjecanje je održano na elektronskim metama, a gađalo se 20 hitaca. U izuzetno jakoj konkurenciji djevojke su s 544 kruga osvojile ekipno 3. mjesto što je najbolji rezultat u povijesti kluba. Pojedinačno, Marini je za samo jedan krug izmaklo finale. S pogođenih 183 kruga je bila 9., Dorotea 12. sa 182, a Rea 18. sa 179 pogođenih krugova.

VEZANI TEKSTOVI
06/05/2019

Kadetkinje SK "Našice" izvrsne na Prvenstvu Hrvatske

U subotu, 4. svibnja u Čakovcu je održano Prvenstvo Hrvatske u disciplini zračna puška/pištolj (ISSF – međunarodni program) za kategorije kadetkinja i kadeta (20 hitaca). Nastupilo je oko 150 natjecatelja iz 37 klubova, a među njima i kadetkinje Streljačkog kluba “Našice”.

Ekipa u sastavu Marina Tušek, Dorotea Horvat i Rea Markulić je s 573 krugova osvojila izvrsno 6. mjesto. Marina je pogodila 192,9 krugova i u pojedinačnom poretku osvojila 19. mjesto. Dorotea je sa 192,0 zauzela 21., a Rea sa 188,1 pogođenih krugova 29. mjesto.

VEZANI TEKSTOVI
29/04/2019

Kadetkinje SK „Našice” nastupile na Prvenstvu Hrvatske u streljaštvu

U organizaciji Hrvatskog streljačkog saveza i Streljačkog saveza Međimurske županije, u Čakovcu je 27. travnja 2019. održano Prvenstvo Hrvatske u streljaštvu, disciplina Serijska zračna puška 40 hitaca, za kategoriju juniora i juniorki (1999. – 2003. godište). Na tom natjecanju su sudjelovale i kadetkinje Streljačkog kluba „Našice” (2004. godište ili mlađe) i plasmanom na ekipno 5. mjesto ostvarile drugi najbolji rezultata u povijesti kluba. Ekipa u sastavu Dorotea Horvat, Marina Tašuk i Rea Markulić je ostvarila rezultat od 1002 kruga. Pojedinačno, Dorotea je pogodila 341 krug i zauzela 14. mjesto, Marina je s 338 krugova bila 16., a Rea s 323 kruga 21.

Ovu ekipu u idućim danima očekuje natjecanje u njihovoj kadetskoj kategoriji i to 04. svibnja Prvenstvo Hrvatske u disciplini Zračna puška (ISSF – međunarodni program), ponovno u Čakovcu, 05. svibnja Prvenstvo županije Osječko – baranjske i 12. svibnja Prvenstvo Hrvatske u disciplini Serijska zračna puška. S obzirom da su ove sezone u natjecinjima sa starijim kategorijama ostvarile izvrsne rezultate za očekivati je da ćemo s njihovih nastupa u navedenim natjecanjima dobiti još lijepih vijesti.

VEZANI TEKSTOVI
21/04/2019

Streljački klub "Našice" odličan i ovaj vikend

U subotu, 20. travnja 2019. je u Osijeku, na streljani Pampas, održano Županijsko prvenstvo u streljaštvu za kadete i kadetkinje (2004. godište i mlađi) u disciplini Zračna puška (ISSF, međunarodni program) 20 hitaca. Na istom su nastupili mladi strijelci Streljačkog kluba “Našice” i postigli izvrsne rezultate.

U kategoriji kadeta nastupio je Noa Plemeniti i s rezultatom 183,1 krug zauzeo 5. mjesto. U kategoriji kadetkinja nastupile su Rea Markulić, Dorotea Horvat i Marina Tušek te su ekipno s 563,9 krugova premoćno osvojile prvo mjesto. Pojedinačno je Marina s 186,5 krugova zauzela 5. mjesto, Dorotea s 188,5 je bila 2., a Rea je prvakinja naše županije s 188,9 krugova. Čestitke zaslužuju svi, a posebno djevojke kojima je ovo već četvrti ovogodišnji ekipni naslov prvakinja županije Osječko – baranjske.

VEZANI TEKSTOVI
09/04/2019

Prošle nedjelje, na streljani Pampas u Osijeku je održano prvenstvo županije Osječko – baranjske u streljaštvu, disciplina Serijska zračna puška (40 hitaca) u kategorijama seniorke/seniori te juniorke i juniori. Na natjecanju su nastupile kadetkinje Streljačkog kluba „Našice” u kategoriji juniorke te su ekipno i pojedinačno osvojile 1. mjesto.

Ekipno su s 999 krugova bile najbolje ispred ekipa SK Valpovo i SK Koška. U pojedinačnoj konkurenciji Dorotea Horvat je osvojila 1. mjesto s 350 krugova, Marina Tušek je bila četvrta s 328 krugova, a Rea Mikulić šesta s 321 krugom.

VEZANI TEKSTOVI
08/04/2019

U Osijeku, na streljani Pampas, prošlog je vikenda održano seniorsko streljačko polufinale Kupa Hrvatske zračnim oružjem za regiju broj 5, koja obuhvaća Vukovarsko – srijemsku, Osječko – baranjsku, Požeško – slavonsku i Brodsko – posavsku županiju.

Natjecanje je održano u disciplinama zračna puška i zračni pištolj ISSF (međunarodni program) 60 hitaca. Na natjecanju su u disciplini zračna puška ISSF nastupile i kadetkinje streljačkog kluba „Našice” u sastavu Marina Tušek, Dorotea Horvat i Rea Markulić i u ekipnoj konkurenciji kod žena osvojile prvo mjesto s 1706,6 krugova. Marina je pogodila 572,7, Dorotea 567,7, a Rea 566,2 kruga.

VEZANI TEKSTOVI
25/02/2019

Kadetkinje streljačkog kluba „Našice” odlične na juniorskom prvenstvu OBŽ

Na streljani Pampas u Osijeku, u nedjelju 24. veljače održano je juniorsko prvenstvo Osječko – baranjske županije u disciplini zračna puška i pištolj ISSF (međunarodni program), na kojem su nastupili i strijelci Streljačkog kluba “Našice” iz Našica.

U disciplini zračna puška ISSF (60 hitaca), naše su kadetkinje u sastavu Marina Tušek, Dorotea Horvat i Rea Markulić, nastupom u juniorskoj kategoriji osvojile prvo mjesto s rezultatom 1701,1 krug. Tim rezultatom su ispunile normu za nastup na prvenstvu Hrvatske.

Kako su djevojke u 2019. godini već postale ekipne prvakinje Osječko – baranjske županije u seniorskoj i juniorskoj kategoriji u ovoj disciplini, s pravom možemo očekivati dobre vijesti i s natjecanja u njihovoj, kadetskoj kategoriji.

VEZANI TEKSTOVI
04/02/2019

Jučer je na streljani Pampas u Osijeku održano seniorsko prvenstvo županije Osječko – baranjske u disciplini zračna puška i pištolj ISSF (međunarodni program) na kojem su nastupili i članovi streljačkog kluba „Našice”. U zračnoj disciplini puška ISSF (60 hitaca) kadetkinje našeg kluba u sastavu Marina Tušek, Dorotea Horvat i Rea Markulić, nastupom u seniorskoj kategoriji, osvojile prvo mjesto te tako postale seniorske prvakinje županije s rezultatom 1657,6 krugova.

VEZANI TEKSTOVI
12/06/2018

Održano Otvoreno kadetsko prvenstvo grada Našica u streljaštvu

U organizaciji streljačkog kluba Našice, a u sklopu obilježavanja Dana grada Našica, na streljani za zračnu pušku u Našicama održan je 8. Trofej grada Našica za mlađe kategorije. Nastupilo je 19 kadeta/kadetkinja streljačkih klubova Mars (Beli Manastir), Koške, Požege, Suhopolja, Valpova i domaćina Našica.

U kategoriji kadeta prvo mjesto osvojio je Darko Tomašević (Mars) s 190 krugova. Drugi je njegov klupski kolega Matija Barić (180) dok je treći Emil Momčilović (Valpovo) 177. Kod kadetkinja prva tri mjesta osvojile su Našičanke, Rea Markulić (181) je prva, slijede Marina Tušek (178) i Dorotea Horvat (175). Ekipno je najbolji „Mars“ sa 536 krugova, slijede SK Našice I (529), SK Našice 2 (486), Suhopolje (475) i Koška (470).

Održano Otvoreno kadetsko prvenstvo grada Našica u streljaštvu

U ime pokrovitelja Grada Našica gradonačelnik Josip Miletić je pogledao natjecanje, iskazao zadovoljstvo brojem sudionika te spremnost da se streljačkom klubu pomogne u nabavi jedne kvalitetne puške. Predsjednik Športske zajednice grada Našica Nikola V. Antolović i predsjednik Županijskog streljačkog saveza Zvonimir Kovačević uručili su odličja najboljima.

 

VEZANI TEKSTOVI
07/05/2018

Kadetkinje streljačkog kluba Našice četvrte na državnom prvenstvu

Proteklog vikenda se u Osijeku, na streljani „Pampas“, održalo Prvenstvo Hrvatske u streljaštvu, disciplina zračna puška i pištolj (ISSF – međunarodni program) za kategoriju kadeta i kadetkinja. Pucalo se 20 hitaca. U disciplini zračna puška je nastupilo 5 strijelaca Streljačkog kluba „Našice“.

Ekipa kadetkinja u sastavu Marina Tušek, Rea Markulić, Kristina Peić i Dorotea Horvat, kao prvakinje županije Osječko – baranjske i jedina ekipa u disciplini zračna puška iz Slavonije je u izuzetno jakoj konkurenciji osvojila 4. mjesto sa 567,8 krugova. Pojedinačno, Marina je pogodila čak 197,4 kruga i tim rezultatom izborila finale u kojem je osvojila izvrsno 8. mjesto. Rea je s 189,0 krugova bila 23., sa 186,0 krugova Dorotea je bila 26., a Kristina 29. s 181,4 kruga. U kategoriji kadeta je nastupio Noa Plemeniti i s rezultatom od 178,1 krug zauzeo 24. mjesto.

Ekipno četvrto mjesto kadetkinja je najbolji plasman na prvenstvima Hrvatske u povijesti kluba, te mladi strijelci zaslužuju svaku pohvalu.

Kadetkinje streljačkog kluba Našice četvrte na državnom prvenstvu

Novi izazov i nastup na još jednom Prvenstvu Hrvatske, ali ovaj puta u okviru športa u Osnovnim školama, može biti 19. svibnja, kad se u Zagrebu održava Prvenstvo Hrvatske u streljaštvu za osnovne škole. Kako OŠ „Dore Pejačević“ pohađaju Rea, Marina i Kristina, na više navedenom bi se natjecanju ponovno mogao očekivati odličan rezultat i borba za ekipnu pobjedu. Ali o tom nastupu odlučuje osnovna škola „Dore Pejačević“, koja ih jedina može prijaviti.

 

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print