19/10/2020

Našički stolnoteniski klub je nedavno otvorio novo poglavlje u svojoj dugogodišnjoj sportskoj povijesti. Naime, u svoje redove primili su novog trenera Dražena Stanića, rodom iz Nove Gradiške, koji svoje dugogodišnje trenersko iskustvo nastavlja u Našicama, a on je ujedno i jedan od najboljih igrača prve Hrvatske stolnoteniske lige. Dražen je, kako kaže, od malih nogu zavolio ovaj sport te je odlučio postati trenerom kako bi svoje iskustvo prenio na generacije koje dolaze.

Bila je ovo prilika da posjetimo klub na jednom od svakodnevnih treninga te porazgovaramo s trenerom Draženom, igračem i članom kluba Igorom Androšem te Vladom Keglevićem, predsjednikom kluba kao i s mladim snagama kojih je sve više i ovaj klub ne mora strahovati za svoju budućnost. Treba svakako napomenuti da se svaki trening odvija prema svim epidemiološkim mjerama koje je prepisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

“U Našice sam došao spletom okolnosti pošto je zaručnica iz Našica te sam se odlučio preseliti ovdje i prihvatiti mjesto trenera. Bavim se ovim sportom već 15 godina, trenutno igram u 1. Hrvatskoj ligi za klub iz Nove Gradiške, a na proljeće počinjem igrati za Našice nakon što odradim ugovorne obaveze. Za početak bih rekao nekoliko riječi o samim treninzima – on se sastoji od zagrijavanja, vježbi motorike i koordinacije, a nakon toga kreće rad na stolu. Kod djece je najbitnije da sada razviju dobru koordinaciju pokreta pošto se ona u kasnijoj životnoj dobi teže razvija i zbog toga radimo takve vrste vježbi. Stolnim tenisom se mogu početi baviti djeca već od svoje četvrte godine i poželjno je da krenu što prije.” – naglasio je trener Stanić te se osvrnu na vježbe manjih uzrasta.

“Djeca u toj dobi imaju prilagođene vježbe pošto se od njih ne može očekivati da igraju stolni tenis i oni te vježbe moraju savladati. Po pitanju financija ovaj sport je dosta zahvalan sport i on i ne traži velika ulaganja pošto je najbitniji dio opreme reket. Sam klub je u zadnje vrijeme nabavio dosta opreme i povećao svoje ambicije jer želimo biti što bolji te ulagati u mlađe uzraste. Također smo nabavili i “robota” koji jako pomaže pri radu s djecom, a pogotovo kod početnika i on može vježbati bez kontakta s drugim igračem što je u ovo vrijeme i poželjno.”

“Već nekoliko godina treniram za STK Našice i trenutno igram za prvu ekipu seniora. U klub dolazi sve više djece koja pokazuju veliku zainteresiranost, a situaciju u klubu smo poboljšali dolaskom novog trenera. Treninzi mlađih generacija su ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom dok rekreativci treniraju ponedjeljkom, srijedom i petkom. Prethodnih godina smo se natjecali u županijskim ligama, a zadnje 2, 3 sezone igramo 2. Hrvatsku ligu i nadamo se s dolaskom trenera Dražena da ćemo doći do prvog mjesta, a možda i ući u 1. Hrvatsku stolnotenisku ligu.” – rekao je Igor Androš.

“Već dugi niz godina marljivo radimo na promociji stolnog tenisa na području grada Našica i predstavljamo svu ljepotu stolnoteniske igre. On je individualni sport prilagođen svim generacijama pa tako naš najmlađi član ima 5 godina dok najstariji broji već 85 godina. Imamo velikih planova za razvoj stolnog tenisa i još bolji rezultat će sigurno doći. Jednim upornim radom Uprave STK Našice stvorili smo izvrsne uvjete za igru, a dolaskom novog trenera Dražena Stanića otvorili smo novo poglavlje u povijesti kluba. Osvrnuo bih se i na našu dvoranu koja je sve dane u tjednu u punom pogonu, a imamo još prostora i za nove članove. Ja se stolnim tenisom bavim od svoje desete godine, a počeo sam ga igrati u osnovnoj školi u Granicama te sam se nastavio baviti njime kroz srednju školu, fakultet pa sve do današnjih dana.” – izjavio je, između ostalog, predsjednik kluba Vlado Keglević.

26/09/2020

Na terasi rasadnika u Zoljanu, u posebnim uvjetima, Stolnoteniski klub Našice održao je izvještajnu i izbornu skupštinu.

Zainteresiranost za rad i funkcioniranje jedinog stolnoteniskog kluba u našem gradu svojom nazočnošću potvrdili su gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić, predsjednik gradskog vijeća Grada Našica Krešimir Kašuba kao i mnogi drugi poštovani uzvanici te članovi kluba.

Nekoliko riječi o radu rekao je i predsjednik kluba Vlado Keglević koji je među ostalim naglasio kako usprkos krizi u vrijeme ove korona pandemije klub i dalje radi punom parom.

 

„Naravno, poštujemo sve propisane mjere, tako da uspješno funkcionira rekreacijiski i natjecateljski pogon. Radimo i sa starijima, ali i našim uzdanicama, najmlađim sugrađanima primjenjujući suvremenu opremu, a angažirali smo i jednog od ponajboljih igrača prve Stolnoteniske lige Dražena Stanića koji je trener mlađih kategorija. To je sve garancija dobrog napretka kluba i njegov još veći uspon.” – spomenuo je među ostalim predsjednik Keglević.

 

Nakon podnesenog izvješća predsjednika kluba, gradonačelnik Josip Miletić istakao je zadovoljstvo postignutim rezultatima kao i planovima za daljnji razvoj kluba. Isto tako, predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Kašuba pohvalio je organizacijski oblik kluba koji okuplja sve generacije te poželio svim članovima uspjeh u budućem radu. Za riječ se javio i predstavnik Športske zajednice Grada Našica Vanja Prošić koji je pozdravio sve prisutne te pozvao vodstvo kluba da se nastavi javljati sa svojim programima na raspisane natječaje.

 

U izboru za novi predsjednički mandat ponovo je izabran dosadašnji predsjednik Vlado Keglević, za novog predsjednika Nadzornog odbora izabran je David Ferčec, a dosadašnjem predsjedniku Nadzornog odbora Ivici Pintariću predan je prigodni poklon uz kratki emotivni govor i riječi zahvale koje je u ime kluba uputio stari-novi predsjednik Vlado Keglević.

11/09/2020

Prozivku najperspektivnije grupe mladih igrača STK Našica jučer je obavio novi trener Dražen Stanić. Prije prozivke predsjednik Upravnog odbora Vlado Keglević novog trenera predstavio je igračima. Dražen Stanić dosadašnje je trener STK Strmac iz Nove gradiške i jedan od ponajboljih igraća prve lige. Želja stolnoteniskog kluba Našice je da svoje bogato igračko i trenersko iskustvo prenese na mlade naraštaje našičana.

Dražen kao igrač pravo nastupa stječe tek iduće sezone jer je do tada vezan ugovorom za dosadašnji klub, ali trenersku palicu preuzima odmah. Obraćanje za medije trener odgađa za jedan od budućih treniga kad će organizirati prezentaciju jednog treninga koristeći suvremene metode i opremu. Cilj medijskog predtavljanja sebe i stolnoteniske igre je omasovljenje broja djece koji se žele baviti stolnim tenisom.

 

Foto: ustupljena fotografija

12/03/2020

Zbog prevencije širenja koronavirusa odgađa se i tradicionalni turnir u stolnom tenisu Zlatko Repinc “Cerin” koji se trebao održati ove subote, 14. 03. u Lili.

Foto: arhiva

22/01/2020

U Donjem Miholjcu nedavno je održano županijsko natjecanje u stolnom tenisu, na kojem je sudjelovala ženska ekipa Školskog sportskog društva Srednjoškolac Našice. Uz još sedam ekipa djevojke su uspjele osvojiti četvrto mjesto, a njihov voditelj bio je profesor Vilim Bosak. Natjecale su se Lana Horvat, 4. jezične gimnazije, Kristina Kovač, 4. a opće gimnazije i Helena Vulić, 2. prirodoslovno matematičke gimnazije. Teren su napustile sa osmijehom i pozitivnim stavom.

Foto: ustupljena fotografija

18/11/2019

U srijedu, 13. 11. 2019. godine u OŠ Hinka Juhna Podgorač održano je međuopćinsko natjecanje u stolnom tenisu za dječake i djevojčice osnovnih škola. Voditelj natjecanja je bio učitelj Mario Gajski. Na natjecanju su sudjelovale ekipe: OŠ Josipa Jurja Strossmayera Đurđenovac, OŠ Hinka Juhna Podgorač i OŠ kralja Tomislava Našice. 

Rezultati natjecanja u kategoriji dječaka:

  1. OŠ kralja Tomislava Našice – voditelj Đurđica Mašić
  2. OŠ Hinka Juhna Podgorač – voditelj Mario Gajski

Rezultati natjecanja u kategoriji djevojčica:

  1. OŠ Josipa Jurja Strossmayera Đurđenovac – voditelj Spomenka Mihačić
  2. OŠ Hinka Juhna Podgorač – voditelj Mario Gajski

Na kraju natjecanja diplome je uručio učitelj tjelesne i zdravstvene kulture Mario Gajski. U ime ekipe dječaka OŠ kralja Tomislav diplomu je preuzeo Luka Ivanek.

Ekipu dječaka OŠ kralja Tomislava Našice činili su:

  1. Luka Ivanek, 7.b
  2. Roko Mihovilović Baksa, 4.M
  3. Josip Kramarić, 7.d
  4. Marko Kovačević, 8.c

Voditeljica ekipa je bila učiteljica Đurđica Mašić.

26/03/2019

Učenici Srednje škole Isidora Kršnjavog Našice koji su dio ekipa Srednjoškolac sudjelovali su od 23.-25. ožujka na državnom natjecanju u stolnom tenisu za mladiće u kategoriji srednjih škola. Ekipu su činili učenici Marin Poljak 4.pmg, Ivan Breskovac 4. ekonomije, Adrian Golub 2.pmg i Adnan Ribo 1.pmg uz voditelja Kristijana Reljca, profesora.

Ekipa Srednjoškolac plasirala se u četvrtfinale. Na natjecanju je sudjelovalo 24 ekipe, a ekipa naše srednje škole ušla je među 8 najboljih ekipa u Hrvatskoj. Učenici su bili na zavidnoj razini kako ponašanjem tako i u svojim sportskim nastupima. „Sve je prošlo u najboljem redu, a ja sam kao voditelj prezadovoljan s njima!”- izjavio je voditelj ekipe Kristijan Reljac.

13/03/2019

Održana izvještajna skupština STK „Našice”

U ponedjeljak, 11-tog ožujka u 19 sati, članovi stolnoteniskog kluba „Našica” održali su izvještajnu skupštinu za 2018 godinu. U stolnoteniskoj dvorani skupštini su bili nazočni predstavnici grada Našica i Športske zajednice: gradonačelnik Josip Miletić, podpredsjednik Gradskog vijeća Stjepan Pintarić, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Josip Matek i predsjednik Športske zajednice Nikola Antolović.

Izvješće o radu kluba iznio je predsjednik Vlado Keglević. U svom izlaganju istaknuo je činjenicu da se klub razvija u zacrtanom pravcu. Tri dobne skupine prepoznatljiv su obilježje kluba. Rad sa početnicima, natjecanje u drugoj ligi osječko – baranjske županije, natjecanje u II. ligi hrvatskog stolnoteniskog saveza regija istok i održavanje veteranskih vježbi trajno su opredjeljenje kluba.