16/04/2021

Kako upozoravaju iz HEP-a, zbog radova na električnoj mreži danas (petak, 16. 04. 2021.) će predvidivo od 08:30 pa do 13:00 sati biti prekida u isporuci električne energije.

16/04/2021

Nakon sunčanog petka pred nama je opet svježiji vikend koji će biti oblačniji, povremeno uz kišu i to uglavnom u nedjelju. 3 °C je izmjereno jutros u Našicama, a najviša dnevna temperatura zraka kretat će se oko 12 °C. Pretežno sunčano, a poslijepodne u središnjim, istočnim i južnim krajevima porast naoblake. Vjetar uglavnom slab sjeveroistočni, u Slavoniji i Baranji do umjeren sjeverozapadni.

Biometeorološke prilike će slično prethodnom danu biti razmjerno povoljne. Uz hladno jutro, potrebna je zaštita od hladnoće. Razvoj naoblake poslijepodne kod najosjetljivijih meteoropata i kroničnih bolesnika može doprinijeti manjim tegobama uzrokovanim vremenom. Ujutro na kopnu mraz, najniža jutarnja temperatura između -5 i 0. Najviša dnevna temperatura većinom između 11 i 16 °C.

15/04/2021

Kako upozoravaju iz HEP-a, zbog radova na električnoj mreži danas (četvrtak, 15. 04. 2021.) će predvidivo od 08:30 pa do 13:00 sati biti prekida u isporuci električne energije.

15/04/2021

Slijede nam mirniji, sunčaniji i topliji dani, ali i hladna jutra. U subotu slijedi porast naoblake, no kiša će vjerojatno najčešća biti tek u nedjelju. Četvrtak nam donosi jutarnju temperaturu od 3 °C dok će dnevna biti malo viša od jučerašnje – kretat će se oko 9 °C. Djelomice sunčano, povremeno s povećanom naoblakom, osobito u unutrašnjosti sredinom dana kada lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni.

Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti razmjerno povoljne. Jutro će biti hladno. Danju će uz povremena sunčana razdoblja vrijeme imati povoljan utjecaj na raspoloženje i motivaciju. Manje nestabilnosti u poslijepodnevnim satima mogu kod najosjetljivijih meteoropata uzrokovati manje tegobe. U noći i ujutro u unutrašnjosti lokalno mraz. Najniža temperatura od -4 do 1, najviša između 10 i 15 °C.

14/04/2021

Kako upozoravaju iz HEP-a, zbog radova na električnoj mreži danas (srijeda, 14. 04. 2021.) će predvidivo od 08:30 pa do 14:00 sati biti prekida u isporuci električne energije.

14/04/2021

Zbog vedrijih noći u četvrtak i petak ujutro ponovno je moguć mraz. A za vikend opet gotovo posvuda oblačnije, uz toplije noći, ali i dalje razmjerno svježe dane uz moguću kišu. 2 °C je iznosila jutarnja temperatura zraka u Našicama dok će najviša dnevna biti ispod prosjeka za ovo doba godine – oko 5 °C. U unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, u noći i ujutro moguće i susnježicom. Poslijepodne lokalno može biti pljuskova kiše i snijega, a navečer smanjenje naoblake.

Biometeorološke prilike će u najzapadnijim dijelovima zemlje biti povoljnije u odnosu na prethodni dan. U ostalim krajevima se još prijepodne mogu očekivati izraženije tegobe kod meteoropata i kroničnih bolesnika. Poslijepodne i prema kraju dana u cijeloj će zemlji nepovoljan biometeorološki utjecaj oslabiti pa će mnogi osjetiti poboljšanje općeg stanja. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni, lokalno s jakim udarima. Najniža temperatura zraka od -2 do 3, a najviša dnevna uglavnom između 5 i 10 °C.

13/04/2021

Novi dan i nova promjena vremena. Očekuje nas kiša i pad temperature, a takvo vrijeme će se nastaviti i u srijedu. Tako je jutarnja temperatura ovog utorka u Našicama iznosila 5 °C, a najviša dnevna će biti tek za jedan stupanj viša. Pretežno oblačno s kišom, lokalno obilnom. Na kopnu će vjetar biti umjeren do jak sjeveroistočni i sjeverozapadni.

Brzo premještanje frontalnog poremećaja iznad naše zemlje uzrokovat će nagli pad temperature zraka te posvuda pojačanu naoblaku praćenu mjestimičnom oborinom. Kod meteoropata su mogući bolovi na mjestima ranijih ozljeda, glavobolja i umor. Izraženije tegobe mogu osjećati i kronični bolesnici. Najniža temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom od 0 do 5, a najviša dnevna između 4 i 9 °C.

12/04/2021

Nakon južine i promjenjivog ponedjeljka, u utorak dolazi izražena promjena vremena, uz čestu kišu, praćenu grmljavinom te pad temperature i jak sjeverni vjetar. Ovog ponedjeljka jutarnja temperatura u Našicama iznosila je 12 °C, a najviša dnevna će biti ugodnih 20 °C. Oblačno mjestimice s kišom ili pljuskovima bit će na sjevernom Jadranu i u gorju, a poslijepodne i navečer i u drugdje. Puhat će umjeren jugozapadni vjetar, lokalno na udare i jak.

Biometeorološke prilike će se pogoršavati tijekom dana, pa do večeri može doći do jačanja tegoba kod meteoropata i kroničnih bolesnika. Zbog izražene južine i porasta temperature, mnogi se meteoropati mogu žaliti na umor, razdražljivost, slabiju koncentraciju. Najniža jutarnja temperatura zraka od 5 do 9, na Jadranu od 10 do 13, a najviša dnevna većinom između 15 i 20 °C.