27/09/2020

Možda će netko reći sada kako smo se razmazili, kada govorimo kako je hladnije, ali sigurno kada temperatura padne za 10-tak stupnjeva da je hladnije.

Još prije nekoliko dana svi su nosili kratke rukave, a danas je takvih „junaka” stvarno malo. Temperatura od 11 stupnjeva u jutarnjim satima, a dnevna od 17 ne dozvoljava ljetne aktivnosti poput nošenja kratkih majica ili hlača. To vrijeme je iza nas i najvjerojatnije ćemo se u kratko vratiti tek nagodinu. Vrijeme koje je ispred nas sve više će izgledati poput današnjeg, ako ne i s nižim temperaturama, tako da slobodno možete kratku obleku vratiti u ormar.

Sada je više za nešto deblje, možda koju vestu ili popularnu duksu. Ako baš ne volite stil Tupurkovski, (pogledajte: https://hr.wikipedia.org/wiki/Vasil_Tupurkovski) onda možda da razmislite o nošenju odijela, za koja, moram priznati nisam nikada bio, ali tko voli neka izvoli.

U svakom slučaju dobro vam jutro gdje god da se nalazite i u kakvom stilu oblačenja uživate.

26/09/2020

Kao što smo i najavili, promjenjivo, kišno i dosta veliko zahlađenje. Čak 10-tak stupnjeva je niža temperatura od jučerašnje, pa nije ni čudo da su samo oni najodvažniji s kratkim rukavima izašli van.

Danas nas tako očekuju temperature od 8 celzija ujutro, a popodne sve do 17 stupnjeva. Uz ovu noćašnju kišu, nje preko dana ne bi trebalo biti, a ako i bude to će biti samo nešto slabijeg intenziteta. Uz ovakav tmurniji i kišni dan, hladniji vjetar sigurno ne pridonosi dobrom ugođaju, tako da obavezno na sebe navucite nešto topliju odjeću.

Za kraj napomena vozačima da prilagode vožnju uvjetima na cesti. Pošto kiša nije dugo padala, kolnici zbog toga mogu biti dosta kliski i vrlo nezgodni za vožnju.

25/09/2020

Već nekoliko dana najavljujemo kišu i pad temperature. Pad temperature bi trebao biti od sutra, a kiša bi mogla pasti već danas. Jutarnja temperatura od 12 stupnjeva preko dana bi trebala skočiti na 27 pa bi nam moglo ponovo biti dosta toplo. Međutim, ovo promjenjivo vrijeme može se lako preokrenuti na kišno tako da nije na odmet pri ruci imati nekakav kišobran.

 

Upravo zbog ovakvog nestabilnog vremena nije ni čudo ako vas boli glava ili imate sličnih problema jer su prijelazna razdoblja proljeće – ljeto i ljeto – jesen pogodni za takve tegobe. Isto tako sve više je viroza, tako da su šmrcavice pa i temperature sve češće.

 

Sve u svemu lagano i bez prevelikih opterećenja u ove dane.

24/09/2020

Iako smo najavili kako će pad temperature i kiša biti već u petak, sve se pomiče za subotu. Naime, danas je temperatura oko ugodnih 15 stupnjeva, a preko dana bi se mogla povisiti sve do 27. nešto oblaka, sunca, slično kao i jučer. Najtoplije bi trebalo biti negdje oko 16 sati, a onda vrlo brzi pad kako nam se približava noć.

 

Sutra, u petak slično vrijeme kao i danas, a kiša će nam u nešto manjem obujmu nego što smo očekivali biti u subotu i slijedeći ponedjeljak.

 

Sve u svemu, još je lijepih dana ispred nas pa je lijepo takvo vrijeme iskoristiti za šetnju, sa ženom, djecom, kućnim ljubimcima (kao što je to učinio i naš maneken Žiži).

23/09/2020

Naslov malo zbunjuje, ali nije ni čudno što smo ga tako napisali jer jedni govore kako će biti kiše, drugi, da neće i tako slično. Dakle, u svakom slučaju promjenjivo vrijeme nam se smiješi.

Ipak, danas ukoliko se možemo pouzdati u neke vremenske prognoze neće biti kiše, ali bi moglo biti dosta oblaka i hladnijeg vjetra. Temperature u Našicama će se kretati od jutarnje 14 stupnjeva, pa tamo preko dana do ugodnih 26 celzija.

Ovakvo vrijeme trebalo bi biti do petka kada nas očekuje stvarna kiša i kudikamo veće zahlađenje s jutarnjim temperaturama od 10, a preko dana tek do 17 stupnjava. Dakle sniženje od 10-tak stupnjeva će se itekako osjetiti, a tu mislimo prije svega na meteoropate koji koji ovako promjenjivo vrijeme itekako osjećaju.

22/09/2020

Sve više i više se govori kako se ljeto razdužilo te da ovako lijepi dani u 9 mjesecu nisu baš česti. Rijetko je kada bilo da 9 mjesec imamo suh kao ovaj. Tavo vrijeme bi nam trebalo biti još nekoliko dana, točnije do petka kada bi nam kiša ipak mogla pokucati na vrata.

 

Što se tiče temperature, danas nas očekuje od hladnijih 13 do dosta visokih 27 stupnjeva, uz nešto malo sunca i oblaka. Slično vrijeme, u srijedu i četvrtak, a onda kao što smo rekli dolazi nagli pad temperature s jutarnjim od 7 pa preko dana do 18 stupnjeva.

 

Dakle, uživajte u ovih nekoliko dana koje su pred nama.

21/09/2020

Nekoliko zadnjih dana, vrijeme je bilo vrlo stabilno, ali nešto hladnije pa smo iz ormara počeli vaditi deblju odjeću. Danas, bi nas moglo očekivati slično vrijeme, s koji stupnjem više, ali ipak nedovoljno da se vratimo u kratke rukave.

Jutarnja temperatura je oko 10-tak stupnjeva, a preko dana bi se živa mogla popeti i do ugodnih 26 celzija. Ovakvo vrijeme moglo bi potrajati još koji dan, tako da uz jutarnje razgibavanje na poslu, ipak čim zatvorite vrata radnog mjesta, preporučamo izlazak u prirodu. Svaki dan je novi i treba ga u potpunosti iskoristit.

20/09/2020

11 °C je izmjereno jutros u Našicama dok će najviša dnevna temperatura zraka biti 22 °C. Pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku. Vjetar na kopnu slab i ponegdje umjeren sjeveroistočni. U ponedjeljak će na kopnu prevladavati sunčano vrijeme. U utorak na istoku još pretežno sunčano. Vjetar slab, a u srijedu umjeren jugozapadni. Temperatura u blagom porastu.

U većem dijelu Hrvatske će biometeorološke prilike biti povoljne cijelog dana, a boravak i rekreacija na otvorenom ugodni, uz zaštitu od UV zračenja sredinom dana. No, valja upozoriti na hladno i maglovito jutro mjestimično u gorskim područjima jer bi zbog toga reumatičari te bolesnici od plućnih i krvožilnih bolesti mogli imati tegobe. Najviša dnevna temperatura zraka od 19 do 23, na Jadranu između 26 i 29 °C.

 

 

Jutros u 6 sati za Našice izmjereni su sljedeći hidrometeorološki podaci:

 

 • Vjetar: IJI 7 km/h
 • Naleti: 11 km/h
 • Vlažnost: 56 %
 • Točka orošavanja: 10° C
 • Pokrivenost oblacima: 19 %
 • Vidljivost: 10 km
 • Vjerojatnost oborina: 2 %
 • Oborine: 0.0 mm
 • Kiša: 0.0 mm
 • Snijeg: 0.0 cm
 • Led: 0.0 mm
19/09/2020

Jutarnja temperatura ove subote u Našicama bila je prohladnih 11 °C, a najviša dnevna će biti slična jučerašnjoj – kretat će se oko 21 °C. Pretežno sunčano uz mjestimice umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni.

Biometeorološke prilike će biti povoljne u cijeloj zemlji. Ni kronični bolesnici niti meteoropati neće imati tegobe uzrokovane vremenom. Većina ljudi će se stoga osjećati dobro, imat će dobar san i koncentraciju. Rad na otvorenom niti sredinom dana neće biti otežan previsokim temperaturama zraka u unutrašnjosti, a na Jadranu ga tada treba izbjegavati. Najniža jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na Jadranu između 17 i 22, a najviša dnevna od 19 do 23, na Jadranu između 26 i 29 °C.

 

 

Jutros u 6 sati za Našice izmjereni su sljedeći hidrometeorološki podaci:

 

 • Vjetar: SI 6 km/h
 • Naleti: 9 km/h
 • Vlažnost: 59 %
 • Točka orošavanja: 7° C
 • Pokrivenost oblacima: 70 %
 • Vidljivost: 10 km
 • Vjerojatnost oborina: 0 %
 • Oborine: 0.0 mm
 • Kiša: 0.0 mm
 • Snijeg: 0.0 cm
 • Led: 0.0 mm
18/09/2020

Kako upozoravaju iz HEP-a, zbog radova na električnoj mreži danas (petak, 18. 09. 2020.) će predvidivo od 08:00 pa do 12:30 sati biti prekida u isporuci električne energije.