11/06/2019

Odigran 27. Memorijalni turnir “Antun Tomljanović”

U sklopu proslave Grada Našica, u subotu je u prostorijama šahovskog kluba “Slavonac” Našice, s početkom u 19 sati odigran tradicionalni 27. Memorijalni turnir Antun Tomljanović. Prije nekoliko dana, također u sklopu proslave Dana grada Našica, odigran je i turnir kadeta u spomen na pokojnog dugogodišnjeg predsjednika, tajnika Antuna Jakobovića.

Na turniru se okupio veliki broj natjecatelja tako da se igralo po sistemu 5+3 po igraču u 9 kola po Švicarskom sistemu.

Nakon vrlo lijepe igre s prepuno zanimljivih partija prvo mjesto je osvojio Mario Zovko s osvojenih 8 bodova te tako za “dlaku” pobjegao drugoplasiranom Robertu Aleksiću. U stopu ih je pratio Ivica Leaković koji je osvojio zavidnih 6,5 bodova, te na taj način uspio osvojiti treće mjesto na ovom vrlo zahtjevnom turniru.

VEZANI TEKSTOVI
10/06/2019

U društvenom domu u Velimirovcu, u organizaciji ŠK “Radnik” Velimirovac, jučer je odigran 33. Memorijalni turnir Valent Pintarić. Turnir se tradicionalno igra u sklopu programa proslave Dana grada Našica.

Turnir je bio dobro posjećen i vrlo jakoga sastava. Među puno jakih igrača nastupila su i dva velemajstora: Davor Rogić i Ivan Leventić. Ukupno je nastupilo 46 igrača. Igrao se Švicarac, 9 kola sa tempom 7 min + 3 sek po odigranom potezu. Pobjednik memorijala je mladi MK Radoslav Babić iz ŠK Bijelo Brdo sa 7,5 bodova, koliko ima i drugoplasirani MK Zoran Ljikar iz ŠK Sladorana Županja, ali s nešto slabijim dodatnim kriterijima.

Trećeplasirani je velemajstor Davor Rogić iz prvoligaša GŠK Solin – cemex iz Solina s osvojenih 7 bodova. Najbolje plasirani domaći igrač je MK Goran Tomaić, na devetom mjestu, sa 6 bodova. Najbolje plasirani domaći kadet je MK Petra Vidović na 20. mjestu sa 5 osvojenih bodova.

VEZANI TEKSTOVI
07/06/2019

U organizaciji Šahovskog kluba Slavonac Našice odigran je 3. Memorijalni šahovski turnir “Antun Jakobović”. Turnir u čast našičkom šahistu, državnom sudcu, nekadašnjem dugogodišnjem tajniku i predsjedniku šahovskog kluba „Slavonac“ Našice te dobitniku nagrade Grada Našica za životno djelo održao se u prostorijama šahovskog kluba Slavonac Našice. Na turniru je nastupilo 12 kadeta kluba uz potporu gradonačelnika Grada Našica Josipa Miletića, predsjednika ŠK Slavonac Našice Matiju Gvozdanovića i prijatelji Antuna Jakobovića. Igralo se švicarskim sustavom u 7. kola s tempom igre 7 minuta po igraču uz dodatak od 3 sekunde po potezu, a sudac turnira bilo je Milan Zubak.

Nakon 7. kola borbi na šahovskim poljima pobjednik turnira postao je Marko Trninić sa 7 bodova, drugo mjesto osvojio je Patrik Tot s 5.5 bodova, a treći je bio Ivan Miletić s 5 bodova, koji je na istom mjestu završio i prošle godine. Sva trojica prvoplasiranih dobila su pehare i prigodne poklone, kao i svi natjecatelji. Na turniru su sudjelovali i Lovro Riger, Oliver Ćosić, Andrija Žiha, Filip Dendis, Andrija Trninić, Igor Močević, Zef Kolgjeraj, Marko Flanjak i Šimun Dendis.

VEZANI TEKSTOVI
03/06/2019

Odigran 5. Kadetski šahovski turnir

U Đakovu je jučer, 02. lipnja 2019. godine, u restoranu “Kuća kod dida Tunje” odigran 5. Kadetski šahovski turnir “Memorijal Matej Niderle – Petar Barišić”. Igralo se 9 kola s tempom 7 min + 3 sek po potezu. Nastupilo je 58 igrača od 6 do 16 godina.

Prvih troje igrača osvojili su pehare, a najbolji po uzrastu 10, 12 , 14, 16 godina osvojili su medalje. Iz ŠK “Radnik” Velimirovac nastupilo je 6 kadeta i kadetkinja. Najuspješnija je bila Petra Vidović, koja je osvojila osmo mjesto na turniru sa šest bodova, čime je osvojila i medalju u uzrastu do 14 godina. Odličan turnir odigrao je i šestogodišnji Matej Tomac koji je osvojio 19. mjesto s 5 osvojenih bodova.

Ostali su se plasirali po sljedećim redoslijedu:

31. mjesto Elizabeta Bernat sa 4,5 boda

36. mjesto Tin Pajnić sa 4 boda

41. mjesto Nikola Tomaić s 3,5 boda

50. mjesto Roko Laslavić s 3 boda

VEZANI TEKSTOVI
31/05/2019

Josip i Ivan Miletić

Lijepe sportske vijesti dolaze nam iz mjesta Tolise, u Bosni i Hercegovini. Povodom dana općine u Tolisi organiziran je šahovski festival s kadetskim i seniorskim turnirom na kojem su nastupili brojni šahisti iz Bosne i Hercegovine, šire regije, pa tako i Hrvatske. Uz veliki broj šahista, nastupili su i šahisti iz ŠK Slavonac iz Našica, koji su ujedno, uspješnim nastupom i obilježili ovaj turnir. Naime, uspješna šahovska obitelj Miletić iz Našica, Ivan i njegov tata Josip Miletić osvojili su ovaj kadetski i seniorski šahovski turnir. Ivan Miletić, iako vrlo mlad već nekoliko godina uspješno se bavi šahom te osvaja zapažene rezultate, a tako je i bilo u Tolsi gdje je od 14 igrača osvojio 1. mjesto. Vjerujemo kako je svoje šahovsko znanje dobro naučio od još poznatijeg našičkog šahista Josipa Miletića koji je ujedno i Fide majstor i koji godinama igra za šahovski klub Slavonac, a ujedno obnaša dužnost i gradonačelnika Grada Našica.

Na kadetskom turniru sudjelovalo je 14 mladih igrača koji su odigrali 5 kola uz tempo igre 7 minuta uz dodatak 3 sekunde po potezu. Po završetku turnira sa 4.5 boda prvo mjesto osvojio je Ivan Miletić iz ŠK Slavonac Našice, druga je Nikolina Džoić iz ŠK Sladorana Županja sa 4 boda, treća Andrea Maria Oršolić ŠK Orašje sa 4 boda.

Na seniorskom turniru sudjelovalo je 22 igrača koji su odigrali 9. kola uz tempo igre 3 minute uz dodatak 2 sekunde po potezu. Po završetku turnira sa 7.5 bodova prvo mjesto osvojio je Josip Miletić iz ŠK Slavonac Našice, drugi je Ivica Leaković iz ŠK Slavonac Našice sa 7 bodova, treći Krunoslav Lešić iz ŠK Sladorana Županja sa 6.5 bodova. Šesto mjesto osvojio je Ivica Pintarić iz ŠK Radnik Velimirovac sa 5 bodova.

Na turniru je uručena zahvalnica ŠK Slavonac za dugogodišnje prijateljstvo i sudjelovanju na turniru.

VEZANI TEKSTOVI
20/05/2019

Odigrane kvalifikacije za Sportske igre mladih

U Osijeku su 18, svibnja 2019. odigrane kvalifikacije za SIM (sportske igre mladih) Osječko – baranjske županije. Igrana su četiri turnira po uzrastima, s tempom 15 min po igraču. Iz ŠK Radnik Velimirovac prijavila su se četiri kadeta i kadetkinje.

U uzrastu kadeta do 11 godina igralo je 14 igrača, Roko Laslavić osvojio je sedmo mjesto sa 3 boda. Kod kadetkinja do 15 godina igrale su 4 igračice. Petra Vidović osvojila je drugo mjesto. U uzrastu kadetkinja do 11 godina nastupilo je 6 kadetkinja. Elizabeta Bernat pobjednica je turnira sa osvojena 4,5 boda.Time je Elizabeta stekla pravo nastupa na završnici sportskih igara, državnom natjecanju koje se igra sredinom kolovoza u Splitu. Mia Dundović osvojila je na istom turniru treće mjesto.

VEZANI TEKSTOVI
13/05/2019

Šahovska liga kadetkinja Slavonije i Baranje

U Osijeku se od 11. do 12. svibnja 2019. odigrala šahovska liga kadetkinja Slavonije i Baranje. Igralo se na četiri ploče, pet kola, svatko sa svakim, s tempom 30 min + 30 sec po potezu. Nastupile su kadetkinje iz Vukovara, Osijeka, Velimirovca, Gundinaca i Gradišta. Kadetkinje ŠK Radnik Velimirovac osvojile su drugo mjesto. Osim pehara osvojile su i medalje.

zbog dobrih rezultata po pločama. Za ekipu Radnika igrale su: Petra Vidović, Tina Gretić, Elizabeta Bernat i Mia Dundović. Ovim rezultatom kadetkinje su se plasirale na državno natjecanje Finale kadetskih liga, koje se igra krajem godine.

 

VEZANI TEKSTOVI
19/04/2019

U prostorijama Šahovskog kluba Slavonac Našice odigran je tradicionalni Uskrsni šahovski turnir za mlade šahiste kluba. Kao i svake godine, odaziv je bio lijep i velik te je i ovoga puta šahovske partije „ukrstilo” 12 mladih šahista iz Našica.

Tako je turnir igralo 12 dječaka, u 7.kola, a po prvi puta svoj prvi pehar osvojio je Filip Dendis. Osim što je Filip osvojio pehar kao ukupni pobjednik podijeljene su po kategorijama i medalje te su ih tako do 11 godina osvojili Ivan Miletić (1.mjesto), Andrija Trninić (2.mjesto) i Jakov Barić (3.mjesto). U kategoriji do 15. godina prvo mjesto je osvojio Filip Dendis, Marko Trninić (2.mjesto) dok je Patrik Tot zauzeo 3.mjesto.

Na kraju turnira i svima su ostalima podijeljeni pokloni povodom Uskrsnih blagdana, a gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić je zaželio svima sve najbolje u nadolazećim danima.

VEZANI TEKSTOVI
01/04/2019

Kadeti ŠK Slavonac Našice osvojili drugo mjesto u 2. kadetskoj ligi Slavonije i Baranje

U subotu 30.3.2019. godine u Grabarju je odigran posljednji treći krug 2. kadetske lige šahovske zajednice županija istok, a mladi kadeti ŠK Slavonac Našice postigli su tri nove visoke pobjede protiv ekipa iz Požege, Vukovara i Velimirovca. Na turniru je nastupila 21 kadetska ekipa s područja svih 5 slavonskih županija.

Nakon odigranih devet kola po švicarskom sustavu ekipa ŠK Slavonac Našice osvojila je odlično drugo mjesto s čak sedam pobjeda i 2 neriješena rezultata te je imala jednaki broj meč bodova kao i ekipa Županje, ali nešto slabije dodatne kriterije. Za ekipu Slavonca nastupili su Marko Trninić 7 bodova iz 9 partija, Patrik Tot 6.5 bodova iz 9 partija, Andrija Žiha 6 bodova iz 9 partija i Ivan Miletić 8 bodova iz 9 partija.

VEZANI TEKSTOVI
27/03/2019

Jučer je u prostorijama ŠK „Slavonac” Našice održana Izvještajna skupština kluba. Na skupštini su uz mnogobrojne članove kluba bili i gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić, predsjednik mjesnog odbora Našice Josip Matek, predsjednik Športske zajednice Grada Našica Nikola Antolović, tajnik Športske zajednice Grada Našica Srečko Sobodić, i predstavnik ŠK „Radnik” Velimirovac Ivica Pintarić.

Podnesena i usvojena su izvješća predsjednika kluba, tajnika kluba, rizničara kluba, nadzornog odbora kluba za 2018. godinu te Prijedlog programa rada Kluba za 2019. godinu i Financijskog proračuna za 2019. godinu.

Predsjednik kluba Matija Gvozdanović u izvješću je istaknuo da je protekle 2018. godine bio veliki broj nastupa u ekipnim i pojedinačnim natjecanjima u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji, a jedan od najvećih uspjeha kluba je četvrto mjesto na Ekipnom brzopoteznom prvenstvu Hrvatske u konkurenciji najjačih ekipa iz cijele države. Klub je tijekom godine organizirao i mnogobrojne turnire među njima i memorijalne turnire „Teodor Švabe”, Antun Tomljanović i „Antun Jakobović”. Jedna od najvažnijih stvari je da u klubu djeluje škola šaha s dvadesetak polaznika što je vrlo važno za budućnost kluba. Također mladi šahisti su počeli osvajati medalje na pojedinačnim natjecanjima te ostvarivati sve bolje rezultate i na ekipnim natjecanjima.

Skupštinu su pozdravili Josip Miletić gradonačelnik Grada Našica, Josip Matek predsjednik mjesnog odbora Našice, Nikola Antolović predsjednik Športske zajednice grada Našica i Ivica Pintarić predstavnik ŠK „Radnik” Velimirovac koji su pohvalili rad kluba, a posebno rad šahovske škole kluba.

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print