14/01/2019

Velimirovčani osvojili 4 pehara i 5 medalja na kadetskom prvenstvu Osječko - baranjske županije u šahuU društvenom domu u Zoljanu je od 11. do 13. siječnja 2019. godine odigrano 20. Otvoreno kadetsko prvenstvo Osječko – baranjske županije u šahu. Nastupilo je ukupno 57 igrača iz 10-ak slavonskih klubova. IZ ŠK “Radnik” Velimirovac nastupilo je 11 kadeta i kadetkinja.

Igrala su se dva turnira do 11 i do 15 godina i na kraju rezultati kadeta i kadetkinja su razdvojeni. Igralo se 9 kola s tempom od 30 minuta + 30 sekundi po odigranom potezu. Na turniru do 15 godina nastupila su 24 igrača. Pobijedio je Stjepan Damjanović iz ŠK “Amater”, Stirizivojna. Petra Vidović iz ŠK “Radnik” Velimirovac osvojila je 2. mjesto kao kadetkinja.

Na turniru do 11 godina igrala su 33 igrača. Fantastičan rezultat ostvarila je Tina Gretić iz ŠK “Radnik” Velimirovac kao dvostruka pobjednica. Apsolutna pobjednica turnira i prva kao kadetkinja Osječko – baranjske županije u uzrastu do 11 godina. Njena klupska kolegica Elizabeta Bernat, u istom uzrastu, osvojila je pehar i medalju za treće mjesto.

Medalje su još osvojile iz ŠK “Radnik” Velimirovac Ena Rončević i Ema Tomaić, kao drugo i treće plasirane u uzrastu do 9 godina.

VEZANI TEKSTOVI
11/01/2019

U prostorijama Društvenog doma Zoljani danas je počelo 20. Otvoreno kadetsko prvenstvo Osječko – baranjske županije u šahu.

Prvenstvo se igra u organizaciji Šahovskog saveza Osječko – baranjske županije i Šahovskog kluba „Slavonac” Našice. Natjecanje je podijeljeno u dva turnira kadeti i kadetkinje do 11 godina na kojem nastupa 33 igrača i igračica te kadeti i kadetkinje do 15 godina na kojem nastupa 24 igrača i igračica. Turniri se igraju u 9 kola švicarskim sustavom s tempom igre 30 minuta + 30 sekundi po potezu.

Na otvaranju turnira sve nazočne su pozdravili Renato Vince predsjednik Županijskog šahovskog saveza i Josip Miletić gradonačelnik Grada Našica koji je otvorio turnir. Glavni sudac turnira Zdravko Birovljević upoznao je natjecatelje s pravilima prije početka natjecanja.

Dnevno se igraju po tri kola s početkom u 9, 11:15 i 14 sati, a turnir završava u nedjelju. Na turniru nastupa veliki broj mladih šahista i šahistica iz ŠK „Slavonac” Našice i ŠK „Radnik” Velimirovac te pozivamo sve sugrađane da ih dođu podržati.

VEZANI TEKSTOVI
31/12/2018

U Bjelovaru je od 26. do 30. prosinca 2018. odigrano Finale kadetskih liga Republike Hrvatske. Pravo nastupa su imali pobjednici po regijama. Nastupilo je po 7 ženskih i 7 muških ekipa. Našu regiju predstavljale su, u ženskoj konkurenciji, kadetkinje ŠK Radnik, Velimirovac.

Liga se igrala na četiri ploče, svako sa svakim, s tempom sat i pol + 30 sekundi po odigranom potezu. Nakon odigranih 7 kola pobjednice su kadetkinje ŠK Picok iz Đurđevca. Kadetkinje ŠK Radnik osvojile su sjajno treće mjesto.

Za ekipu su nastupile: Petra Vidović, Tina Gretić, Valentina Crnković, Elizabeta Bernat i Mia Dundović. Osim pehara i medalja za treće mjesto Valentina, Elizabeta i Mia nagrađene su medaljama i za uspješan nastup na svojim pločama. Tako su kadetkinje za Božić i Novu godinu donijele prekrasan poklon svome klubu, mjestu Velimirovac, gradu Našicama i svojoj Osječko – baranjskoj županiji.

VEZANI TEKSTOVI
30/12/2018

Šahovski klub „Slavonac“ Našice organizirao je u petak u prostorijama kluba 40. Memorijalni šahovski turnir „Teodor Švabe“ u spomen na osnivača kluba, dugogodišnjeg tajnika, igrača, voditelja ekipe i šahovske škole.

Na turniru je nastupilo 18 igrača iz Našica, Velimirovca, Đurđenovca, Valpova, Belišća i Slatine, a igralo se švicarskim sustavom u devet kola s tempom igre 5 minuta + 3 sekunde po odigranom potezu.

Nakon velikog broja zanimljivih i uzbudljivih šahovskih mečeva pobjednik turnira postao je majstorski kandidat Matej Jusup ŠK Slatina s 8 bodova, drugo mjesto osvojio je majstorski kandidat Robert Aleksić ŠK „Slavonac“ Našice sa 7 bodova, a treći je bio majstorski kandidat Marijan Špoljar ŠK Slatina sa 6 bodova.

Pobjednik turnira dobio je pehar, a i svi ostali igrači dobili su prigodne nagrade.

VEZANI TEKSTOVI
24/12/2018

Dana 22. prosinca 2018. u prostorijama ŠK “Radnik” Velimirovac odigrani su trdicionalni Božićni šahovski turniri. U prijepodnevnim satima turnir su odigrali kadeti i kadetkinje ŠK “Radnik” Velimirovac. Nastupilo je 10 mladih igrača. Najuspješniji na turniru su bili Petra Vidović, Nikola Tomaić i Tina Gretić.

Svi sudionici nagrađeni su i lijepim prigodnim poklonima. U večernjim satima organiziran je Božični domjenak.Okupili su se seniori ŠK “Radnika”,roditelji kadeta i članovi prijatelji kluba. Prvo je odigran brzopotezni turnir. Nastupilo je 10 seniora. Najuspješniji su bili Goran Tomaić, Neomi Grgić i Renato Dvorski. Nakon turnira nastavljeno je druženje uz jelo i piće.

VEZANI TEKSTOVI
21/12/2018

Jučer je u prostorijama ŠK „Slavonac” Našice odigran tradicionalni Božićni šahovski turnir.

Na turniru je nastupilo 17 kadeta iz ŠK „Slavonac” Našice, a igralo se švicarskim sustavom u 7 kola. Nakon velikih borbi na šahovskim poljima pobjednik turnira postao je Ivan Miletić sa 6 bodova, drugo mjesto osvojio je Marko Trninić s 5 bodova, a treći je bio Filip Dendis s 5 bodova. Proglašeni su i najbolji u kategoriji igrača do devet godina i tu je prvo mjesto osvojio Ivan Miletić, drugi je bio Lovro Riger, a treći Andrija Trninić. U kategoriji igrača do 15 godina prvo mjesto osvojio je Marko Trninić, drugi je bio Filip Dendis, a treći Patrik Tot.

Na kraju turnira predsjednik kluba Matija Gvozdanović i gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić uručili su pehare najboljima, a ujedno i svi igrači dobili su lijepe prigodne poklone.

VEZANI TEKSTOVI
10/12/2018

Uspješan nastup šahista ŠK „Slavonac” Našice na turnirima u Valpovu

Ovog vikenda u Valpovu je po dugogodišnjoj tradiciji održano više šahovskih turnira u ženskoj, kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

Na 15. kadetskom turniru “IOVALLIUM” nastupio je čak 91 kadet iz cijele Hrvatske. Iz ŠK „Slavonac” Našice vrlo dobar rezultat ostvario je Marko Trninić koji je osvojio sedmo mjesto s 5 bodova iz 7 partija. Nastupili su još kadeti ŠK „Slavonac” Našice Patrik Tot, Ivan Miletić, Lovro Riger, Andrija Žiha, Filip Dendis, Andrija Trninić i Jakov Barić.

Odigran je i seniorski 10. brzopotezni turnir “ROMBERG GENS UNA SUMUS” na kojem je nastupilo 42 igrača iz Slavonije i Baranje. U vrlo jakoj konkurenciji u kojoj je bilo velemajstora, međunarodnih majstora, FIDE majstora i veliki broj majstorskih kandidata član ŠK „Slavonac” Našice Robert Aleksić osvojio je odlično drugo mjesto s 8 bodova iz 11 partija.

VEZANI TEKSTOVI
10/12/2018

Odigran ženski šahovski turnir „Čarobni prsten”

U Valpovu je od 7. do 9. 12. 2018. odigran 21. ženski šahovski turnir “Čarobni prsten” otvoreno prvenstvo Osječko – baranjske županije za seniorke. Uz taj turni odigrana su još dva turira, kadetski i juniorski. Na svim turnirima igrao se Švicarac, 7 kola sa tempom 30 minuta plus 30 sekundi po odigranom potezu.

Na Čarobnom prstenu nastupilo je 10 seniorki. Pobijedila je Ema Bevanda, višestruka prvakinja Hrvatske iz ŠK “Picok” Đurđevac sa 5,5 bodova. Odličan turnir odigrala je i Petra Vidović iz ŠK “Radnik” Velimirovac koja je zauzela visoko 4. mjesto sa 4 osvojena boda.

Na kadetskom turniru nastupio je 91 igrač. Iz ŠK “Radnik” sudjelovalo je 10 kadeta i kadetkinja. Najuspješnija u uzrastu do 11 godina bila je Mia Dundović sa 4 osvojena boda, koliko ima i njena klupska kolegica Elizabeta Bernat koja je osvoijila brončanu medalju. Odličan turnir odigrali su i Nikola Tomaić i Matej Tomac sa 4 osvojena boda.

Plasman igrača ŠK “Radnik” Velimirovac:

29. mjesto Mia Dundović 4 boda

31. mjesto Matej Tomac 4 boda

34. mjesto Elizabeta Bernat 4 boda

39. mjesto Nikola Tomaić 4 boda

57. mjesto Tin Pajnić 3 boda

69. mjesto Toni Smolčić 2,5 boda

71. mjesto David Crnković 2,5 boda

78. mjesto Roko Laslavić 2 boda

86. mjesto Ena Rončević 1 bod

88. mjesto Ema Tomaić 1 bod

VEZANI TEKSTOVI
03/12/2018

Šahovska simultanka povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Danas je u Hotelu Park u Našicama povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom odigrana šahovska simultanka između gradonačelnika Grada Našica Josipa Miletića, koji je poznati šahist s titulom FIDE majstora i članova udruga invalida s našeg područja te ostalih zainteresiranih građana.

Na ovaj zanimljivi meč odvažilo se 13 protivnika, a prvi potez povukao je Rolando Butković predsjednik Zajednica udruga osoba s invaliditetom Našice. Nakon sat i pol borbi na šahovskim poljima rezultat je bio 9.5 : 3.5 za gradonačelnika Josipa Miletića.

Gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić o ovoj zanimljivoj akciji je između ostalog izjavio.

„Čestitam Dan osoba s invaliditetom i zahvaljujem našim udrugama na kontinuiranom vrijednom i marljivom radu. Ovo je još jedna u nizu akcija koje se događaju cijele godine, zabavili smo se uz šahovske figure a i odigrao sam simultanku sa svima koji su se željeli priključiti. Uvjeren sam da će ova akcija rezultirati s pozitivnim pomacima i aktivacijom u sportu. Ovim putem pozivam sve građane koji su zainteresirani za bavljenjem šahom da se priključe u četvrtak u večernjim satima u Šahovskom klubu „Slavonac” Našice. To je slobodan termin kada svi zainteresirani mogu doći i igrati šah.”

Nekoliko riječ nakon odigrane simultanke o svemu rekao je i Rolando Butković predsjednik Zajednice udruga osoba s invaliditetom Našice i organizator ovog događaja.

„U ovoj simultanki uspjeli smo oteti gradonačelniku dva boda. Davor Stošić i Branko Crnković koji su predstavljali Udrugu invalida pobijedili su našeg gradonačelnika. Ideja se pokazala kao zanimljiva i svi sudionici uključujući i gradonačelnika i predstavnike udruga s invaliditetom s našeg područja su jako zadovoljni, a već su se rodile neke ideje za iduću godinu. Zahvaljujem se gradonačelniku Josipu Miletiću i svima koju su sudjelovali i hrabro se suprotstavili na 64 crno bijela polja.”

 

 

VEZANI TEKSTOVI
03/12/2018

Odigran 6. turnir prijatelja

U Đakovu je ove nedjelje, u hotelu Blaža, odigran 6. turnir prijatelja, međunarodni kadetski turnir na kojem je nastupilo 50 mladih šahista. Igrao se Švicarac 8 kola s tempom 10 minuta + 5 sekundi po odigranom potezu. Prvih troje na turniru nagrađeno je peharima dok su s medaljama nagrađeni troje prvoplasiranih po uzrastima. Pobjednik turnira je Nikola Skenderović iz Srbije sa 7,5 bodova, koliko ima i fantastična kadetkinja iz ŠK “Radnik” iz Velimirovaca Petra Vidović na 2. mjestu. Treće mjesto na turniru osvojio je sa 6 bodova Borna Stjepić iz ŠK Sladorana, Županja. Petra Vidović je ujedno i najuspješniji igrač do 14 godina. U uzrastu do 10 godina najuspješnija je Tina Gretić sa 5,5 bodova, dok je u istom uzrastu 3. mjesto sa 5 bodova osvojila Mia Dundović, obje iz ŠK “Radnik”.

 

Plasman igrača ŠK “Radnik” na turniru:

2. mjesto Petra Vidović, 7,5 bodova

6. mjesto Tina Gretić, 5,5 bodova

12. mjesto Mia Dundović, 5 bodova

16. mjesto Elizabeta Bernat, 5 bodova

22. mjesto Nikola Tomaić, 4 boda

24. mjesto Roko Laslavić, 4 boda

29. mjesto Ena Rončević, 4 boda

32. mjesto David Crnković, 3,5 boda

35. mjesto Tina Pajnić, 3 boda

47. mjesto Ema Tomaić, 2 boda

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print