02/12/2019

U Đakovu je 01. prosinca 2019. odigran 7. Turnir prijatelja 2019. – kadetski turnir na kome je nastupilo 32 mlada igrača iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Igralo se osam kola s tempom 10 minuta + 5 sekundi za odigrani potez. Prvih troje na turniru nagrađeno je sa peharima dok su po uzrastima podijeljene medalje. Na turniru je nastupilo petero mladih igrača iz ŠK Radnik Velimirovac.

Odličan turnir odigrala je Petra Vidović sa osvojenim drugim mjestom. Petra je osvojila i zlatnu medalju za igrača do 14 godina dok je Matej Tomac osvojio srebrnu medalju u uzrastu do 8 godina. Plasman igrača ŠK Radnik na turniru: 2. mjesto Petra Vidović sa 6 bodova, 9. mjesto Mia Dundović s 5 bodova, 15. mjesto Elizabeta Bernat sa 4 boda, 23. mjesto Matej Tomac sa 3,5 boda te 26. mjesto Tin Pajnić s 3 boda.

VEZANI TEKSTOVI
25/11/2019

U Osijeku, u hotelu “Osijek” od 23. do 24. studenoga 2019. godine odigrana je II. Hrvatska šahovska liga za seniorke, koja je ujedno bila i kvalifikacijska za ulazak u I. HŠL za žene.

Nastupile se četiri ekipe:

 1. Šahovski klub Tolerancija plus iz Vukovara
 2. Šahovski klubr Radnik iz Velmirovca
 3. Šahovski klub Dama iz Đakova
 4. Šahovski klub Picok iz Đurđevca.

Dvije prvoplasirane ekipe plasirale su se u I. Hrvatsku šahovsku ligu – seniorke za 2020. godinu.

Pobijedila je ekipa ŠK Dama iz Đakova, dok je 2. mjesto zauzela ekipa ŠK Radnik iz Velimirovca i time postigla najveći uspjeh od postojanja kluba.

“U ŠK Radnik godinama radi šahovska škola, u kojoj su nekoliko generacija stvarani odlični mladi igrači. U zadnjih desetak godina uspjeli smo doći u sam vrh kadetskog šaha u Hrvatskoj. Ipak, najveći uspjeh je ostvaren u radu s kadetkinjama, gdje smo stvorili nekoliko prvakinja Hrvatske, od Neomi Grgić, Elizabete Bernat do Tine Gretić. Upravo to ulaganje u vlastite igrače, urodilo je plodom i naše juniorke Kristina Lijić, Paula Njegovanović Ocelić i kadetkinje Petra Vidović, Elizabeta Bernat i Mia Dundović ostvarile su ovaj izuzetan rezultat u seniorskoj konkurenciji.” – istaknuo je trener Adam Tomaić.

VEZANI TEKSTOVI
22/11/2019

Na školskom prvenstvu Osječko – baranjske županije koje je održano u Strizivojni u srijedu 20. studenog 2019., školska šahovska ekipa osvojila je 2. mjesto i plasman na državno natjecanje. Ekipu čine učenici: Patrik Tot, Ivan Miletić, Nikola Tomaić, Matej Tomac i Tin Pajnić. Mentorica je učiteljica Ana Tomaić Bernat, a učenici su bili na natjecanju u pratnji učitelja Marka Blaževića. Dječaci su članovi Šahovskog kluba radnik Velimirovac i Slavonac Našice. Čestitamo našim učenicima!

VEZANI TEKSTOVI
21/11/2019

U Strizivojni, 20.11.2019. godine u Osnovnoj školi “Ivana Brlić Mažuranić” održano je županijsko natjecanje u šahu za djevojčice i dječake osnovnih škola. Na natjecanju su sudjelovale najbolje šahovske ekipe djevojčica osnovnih škola Osječko – baranjske županije iz Osijeka, Bizovca, Đakovačkih Selaca i Našica.

U konkurenciji djevojčica sudjelovalo je 4 ekipe. Prvo mjesto zauzela je ekipa Osnovne škole kralja Tomislava Našice i stekla pravo sudjelovanja na državnom natjecanju.

Konačni rezultat natjecanja je sljedeći:

 1. OŠ kralja Tomislava, Našice
 2. OŠ Vladimira Becića, Osijek
 3. OŠ Bratoljuba Klaića, Bizovac
 4. OŠ Đakovački Selci, Đakovački Selci.

Ekipu djevojčica su činile:

 • Petra Vidović, 8.c
 • Mia Dundović, 5.c
 • Elizabeta Bernat, 5.c
 • Tina Gretić, 5.c
 • Ena Rončević, 3.v

Ekipu djevojčica na natjecanje je vodila učiteljica Đurđica Mašić u suradnji s vanjskim suradnikom Adamom Tomaićem.

VEZANI TEKSTOVI
04/11/2019

U Strizivojni je 02.11.2019.odigran zadnji krug juniorske lige Slavonije i Baranje. Nastupilo je 8 ekipa koji su odigrali Berger svako sa svakim. Nakon 7 kola pobijedila je ekipa ŠK Amater Strizivojno. Drugo mjesto osvojila je ekipa ŠK Vinkovci dok je ekipa ŠK Radnik Velimirovac osvojila treće mjesto.

Odličan turnir odigrale su kadetkinje Radnika Petra Vidović i Elizabeta Bernat. Petra je osvojila zlatnu medalju na drugoj ploči sa 100 % učinkom dok je Elizabeta bila druga na četvrtoj ploči sa četiri osvojena boda iz pet partija.

VEZANI TEKSTOVI
27/09/2019

Šahovska škola ŠK “Slavonac” Našice djeluje već više od pedeset godina i odgojila je generacije šahista od kojih su mnogi postigli uspjehe na državnim pojedinačnim i ekipnim natjecanjima.

Trenutno je u šahovskoj školi dvadesetak djece, a od prošle godine vodi ju majstorski kandidat Ivica Leaković član prve ekipe ŠK “Slavonac “ s dugogodišnjim iskustvom upravo u radu s djecom. Uz učenje igranja šaha, tijekom godine mladi šahisti imaju prilike nastupati na mnogobrojnim pojedinačnim i ekipnim natjecanjima te se družiti s djecom iz drugih šahovskih klubova.

Šah je jedna od najstarijih, ali i najpopularnijih igara svih generacija, te uz igru šahovski klub Slavonac Našice svakako pruža mogućnost lijepog druženja u velikom broju hrvatskih gradova. I u ovoj godini, kao i nizu prošlih članovi ŠK “Slavonac” Našice sudjelovali su na velikim natjecanjima kako u Slavoniji tako i diljem lijepe naše.

Pozivaju se zainteresirani roditelji za upis djece u Šahovsku školu da dođu s djecom utorkom ili četvrtkom od 19 sati u prostorije Šahovskog kluba Slavonac Našice u Ulici Josipa Jurja Strossmayera 9. Dodatne informacije mogu se dobiti na na mobitel 095 570 8706 (Matija), 099 513 4290 (Milan).

VEZANI TEKSTOVI
02/09/2019

Kadeti ŠK Radnik Velimirovac odlični u Strizivojni

Dana 01. 09. 2019. u Strizivojni, u Hrvatskom domu, odigran je 1. Međunarodni kadetski rapid turnir Open Strizivojna 2019. Nastupilo je ukupno 55 kadeta i kadetkinja. Iz ŠK Radnik prijavilo se na turnir četvero kadeta. Ukupni pobjednik turnira je Mirko Šajin iz BiH fantastičnim rezultatom 9 bodova iz 9 partija. Petra Vidović odigrala je sjajan turnir i osvojila je 3. mjesto na turniru sa osvojenih 7,5 bodova i medalju kao trećeplasirani igrač. Najugodnije iznenađenje cijeloga turnira je mali Matej Tomac na 5. mjestu s osvojenih 6,5 bodova.

VEZANI TEKSTOVI
02/09/2019

Odličan nastup Velimirovčana

U Županji je 31. 08. 2019. organiziran 13. Međunarodni šahovski festival Županja 2019. Odigrana su dva Open turnira – seniorski i kadetski. Na kadetskom turniru nastupilo je 56 igrača. Iz ŠK Radnik Velimirovac prijavilo se troje kadeta i odigrali su sjajan turnir.

Petra Vidović osvojila je 2.mjesto na turniru sa osvojenih 8 bodova, koliko ima i prvoplasirani Karlo Pavčić iz Bosne i Hercegovine. Osvojila je i medalju kao najuspješniji igrač iz Hrvatske do 16 godina. Elizabeta Bernat osvojila je 17. mjesto na turniru sa 5,5 osvojenih bodova i osvojila je medalju za 2. mjesto kao igračica do 12 godina. Šestogodišnji Matej Tomac osvojio je 30. mjesto sa osvojenih 4 boda.

VEZANI TEKSTOVI
13/08/2019

U Bratislavi se prošli vikend održalo Europsko prvenstvo u šahu za mlade. Hrvatsku je ove godine predstavljalo ukupno 23 natjecatelja, a po prvi puta dva predstavnika imao je i Šahovski klub Radnik iz Velimirovca. Kao najbolji poslani su Tina Gretić, koje je igrala u kategoriji kadetkinje do 12 godina i Matej Tomac u kategoriji kadeti do 8 godina.

Tina i Matej išli su na prvenstvo u pratnji svojih očeva i privatnog trenera Renata Dvorskog. „Prvi put u povijesti je šahovski klub ” Radnik” Velimirovac dao 2 igrača koji su predstavljali Hrvatsku na jednom takvom natjecanju.” – rekao je Renato Dvorski te dodao da je Tina prije 2 godine na Europskom prvenstvu u Rumunjskoj zauzela 14. mjesto, dok je Meteju ovo prvo ovakvo prvenstvo. Tina i Matej imaju i svog klupskog trenera Adama Tomaića. U Matejovoj kategoriji nastupilo je 92 natjecatelja, a on je osvojio 3,5 boda od mogućih 9 i zauzeo 72. mjesto. Tina  je u svojoj kategoriji zauzela 57 mjesto u konkurenciji od 85 natjecateljica, osvojivši 4 boda od mogućih 9. U svim kategorijama nastupilo je ukupno 1367 igrača.

„Treba naglasiti da je natjecanje iznimno zahtjevno, a laganih protivnika ovdje nema, jer svaka zemlja je poslala ono najbolje što trenutno ima.” – dodaje Dvorski koji nam je objasnio da se na prvenstvu svaki dan sastoji od analize partija, priprema za novog protivnika i psihološku pripremu, koju trener ističe kao jedan od ključnih faktora kod djece. Bez obzira na rezultat, trener smatra da su mogli i bolje no tu je kumovala trema. „Kao njihov privatni trener ja sam iznimno ponosan na njih što su uopće uspjeli izboriti ovakvo natjecanje i što su stvarno dali sve od sebe.” – dodaje Dvorski.

Tina i Matej osigurali su sljedeće godine Svjetsko prvenstvo u Gruziji ili Europsko u Turskoj jer su ove godine bili prvaci Hrvatske u svojim kategorijama. Zahvale je trener uputio i roditeljima djece, jer bez njihove podrške ovih rezultata ne bi bilo, a zahvale je uputio i svima onima koji su omogućili odlazak na Europsko prvenstvo. „Mi ćemo naporno trenirati i dalje i težiti boljim rezultatima!” – zaključuje Renato Dvorski.

VEZANI TEKSTOVI
09/08/2019

Šahisti iz ŠK Radnik na Europskom prvenstvu u Bratislavi

Članovi šahovskog kluba Radnik iz Velimirovca trenutno su na Europskom prvenstvu u šahu koje se održava u Bratislavi od 1. do 11.kolovoza. Boje kluba, ali i Hrvatske, predstavlja Tina Gretić u kategoriji kadetkinje do 10 godina, dok Matej Tomac predstavlja Hrvatsku u kategoriji kadeti do 8 godina. Uz mlade nade je njihov dugogodišnji trener Renato Dvorski. S dobrim rezultatima, nadamo se, šahisti stižu u Hrvatsku u ponedjeljak.

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print