25/03/2019

Uspješan nastup kadeta ŠK Slavonac Našice na 2. kadetskoj ligi Slavonije i Baranje

U subotu 23.3.2019. u Grabarju kadeti ŠK Slavonac Našice nastupili su na drugom krugu 2. kadetske lige šahovske zajednice županija istok. Na ovom natjecanju nastupa 21 kadetska ekipa s područja svih 5 slavonskih županija, a igra se švicarskim sustavom u devet kola Naši mladi šahisti odigrali su neriješeno s ekipom Slavonskog Broda i Županje, a pobijedili ekipu Vukovara.

Nakon odigranih 6. kola nalaze se na drugom mjestu od ukupno 21 ekipe s ostvarenih 10 meč bodova. Ekipa je nastupila u sastavu Marko Trninić, Patrik Tot, Andrija Žiha i Ivan Miletić. Posljednji treći krug se igra iduću subotu također u Grabarju.

VEZANI TEKSTOVI
18/03/2019

ŠK "Slavonac", Našice odličan u 2. kadetskoj ligi istok

Natjecanje u 2. kadetskoj ligi istok održalo se ove subote u Grabarju, a sudjelovalo je 20 ekipa. Naši mladi šahisti ostvarili su tri pobjede i za sada zauzimaju prvo mjesto. Ekipa je nastupila u sastavu Marko Trninic, Patrik Tot, Andrija Žiha i Ivan Miletić. Nastavak natjecanja je iduće dvije subotu.

VEZANI TEKSTOVI
15/03/2019

Kadetkinje ŠK "Radnik" Velimirovac prvakinje Hrvatske u šahu

U Vinkovcima je od 12. do 14. ožujka 2019. odigrano šahovsko ekipno prvenstvo ŠŠD (školskih športskih društava) iz cijele Hrvatske. Pravo nastupa imali su županijski pobjednici. Na ženskom turniru nastupile su 22 ekipe.

Našu županiju predstavljalo je ŠŠD “Tomislav” OŠ kralja Tomslava iz Našica. Sve članice ekipe su kadetkinje ŠK “Radnik” Velimirovac redom po pločama: Petra Vidović, Tina Gretić, Elizabeta Bernat, Mia Dundović i pričuva Ena Rončević. Učenicama su u pratnji bili učiteljica Ana Govorko i njihov trener Adam Tomaić.

Prvenstvo je prvi puta odigrano po novim pravilima. Prvog dana igrane su kvalifikacije, Švicarskim sustavom, 6 kola sa tempom 20 minuta + 5 sec po potezu. Osam prvoplasiranih igralo je drugi dan u četvrtfinalu na ispadanje. Pobjednici su igrali u polufinalu i nakon toga razigravalo se, poraženi za treće mjesto, a pobjednici za prvaka.

Ekipa ŠŠD “Tomislav” Našice prvi je dan pobijedila u kvalifikacijama s pet pobjeda I jednom neriješenom partijom. Zatim su u četvrtfinalu pobijedile ekipu ŠŠD “Rokus” iz Osijeka. U polufinalu pobijedile su ekipu ŠŠD “Maruševec” iz Maruševca i u finalu odigrale su neriješeno s ekipom ŠŠD “Odra” iz Zagreba. Zbog boljih dodatnih kriterija i pobjede na prvoj ploči ekipa ŠŠD “Tomislav” OŠ kralja Tomislava iz Našica postala je prvak Republike Hrvatske na najmasovnijem školskom natjecanju u šahu.

VEZANI TEKSTOVI
11/03/2019

Proteklog vikenda u Grabarju šahisti ŠK Slavonac Našice nastupili su na Kadetskom prvenstvu Šahovske zajednice županija Istok koje obuhvaća područje svih 5 slavonskih županija. Prvenstvo se igralo švicarskim sustavom u 9 kola s tempom igre 30 minuta po igraču plus 30 sekundi po potezu.

Na turniru igrača do 11 godina bilo je 27 igrača, a nastupila su dva kadeta ŠK Slavonac Našice. Ivan Miletić osvojio je 8 mjesto s 5.5 bodova, a Andrija Trninić 16. mjesto s 4.5 boda.

Dijeljene su medalje u konkurenciji igrača do 9 godina te je Ivan Miletić dobio srebrnu medalju.

Na turniru igrača do 15 godina bilo je 25 igrača, a nastupila su tri igrača ŠK Slavonac Našice. Patrik Tot osvojio je sedmo mjesto s 5.5 bodova, Marko Trninić deveto mjesto s 5 bodova, a Andrija Žiha 13. mjesto s 4.5. boda. U konkurenciji igrača do 13 godina Marko Trninić dobio je srebrnu medalju.

VEZANI TEKSTOVI
11/03/2019

Odigrano pojedinačno kadetsko i juniorsko prvenstvo u šahu za 2019. godinu

U Grabarju je od 08. do 10. ožujka 2019. godine odigrano pojedinačno kadetsko i juniorsko prvenstvo u šahu za 2019. godinu. Igrana su 3 turnira, 9 kola sa tempom 30 min + 30 sekundi po odigranom potezu. Juniorska prvakinja postala je Paula Njegovanović Ocelić iz ŠK Radnik Velimirovac.

Na turniru kadeta do 15 godina nastupilo je 25 igrača među kojima i 4 kadetkinje. Na kraju su njihovi rezultati razdvojeni. Fantastičan rezultat postigla je Petra Vidović iz ŠK Radnik Velimirovac, koja je pobijedila na ovome turniru s 8 osvojenih bodova.

1. mjesto Petra Vidović

21. mjesto David Crnković

 

Na turniru mlađih kadeta do 11 godina nastupilo je 27 igrača. Iz Radnika su nastupili:

11. mjesto Nikola Tomaić

13. mjesto Tin Pajnić

14. mjesto Matej Tomac

17. mjesto Roko Laslavić

18. mjesto Toni Smolčić

 

Na turniru kadetkinja do 11 godina nastupilo je 10 igračica. Fantastičan rezultat ostvarila je Tina Gretić, koja je osvojila 1. mjesto sa 100% učinkom, devet bodova iz devet partija.

1. mjesto Tina Gretić

3. mjesto Mia Dundović

4. mjesto Elizabeta Bernat

6. mjesto Ena Rončević

8. mjesto Ema Tomaić

Osvojili smo četiri pehara (tri prva mjesta i treće mjesto Mije Dundović) i dvije medalje za drugo i treće mjesto u uzrastu kadetkinja do 9 godina. Prvenstvo Slavonije i Baranje je izlučno natjecanje za odlazak na prvenstvo Hrvatske. Dobrim rezultatima u svome uzrastu plasirali su se: Paula Njegovanović Ocelić, Petra Vidović, Nikola Tomaić, Tina Gretić, Mia Dundović, Elizabeta Bernat i Matej Tomac. Nadamo se njihovu dobru nastupu kao i prošle godine. Matej Tomac i Tina Gretić pripremaju se i za Europsko kadetsko prvenstvo koje se igra u Bratislavi početkom kolovoza.

VEZANI TEKSTOVI
05/03/2019

U petak, 01.03.2019. u prostorijama Šahovskog kluba „Radnik“ održana je redovna godišnja izvještajna skupština. Uz članove kluba istoj su prisustvovali gradonačelnik grada Našica Josip Miletić, predsjednik Šahovskog kluba Slavonac Matija Gvozdanović, predsjednik mjesnog odbora Velimirovac Marin Knežević, a ispred sportske zajednice grada Našica je prisustvovao Vanja Prošić.

Sve prisutne je pozdravio predsjednik kluba Goran Tomaić koji se zahvalio na potpori Gradu Našicama, Športskoj zajednici grada Našica i Športskoj zajednici Osječko – Baranjske županije, te je potom iznio i financije za 2018. godinu kao i financijski plan za narednu 2019. Tajnik i trener kluba Adam Tomaić je dao iscrpno izvješće o radu za prethodnu godinu, a posebno se osvrnuo na Kadetsko prvenstvo Hrvatske gdje je ŠK „Radnik“ bio najtrofejniji klub i gdje smo osvojili 4 pehara, a naša 2 igrača su izborila Europsko natjecanje koje će se održati u Bratislavi u Slovačkoj.

VEZANI TEKSTOVI
25/02/2019

Dana 23.02.2019.odigrano je zadnje kolo kadetskog prvenstva za 2019.godinu u ŠK “Radnik” Velimirovac. Nastupilo je 14 kadeta. Igrao se Švicarac, 9 kola s tempom 30 min + 30 sekundi za odigrani potez.

Nakon devet odigranih kola najuspješnija je Petra Vidović sa 100% učinkom. Osvojila je devet bodova iz devet partija.Troje prvoplasiranih nagrađeno je s medaljama, a pobjednica je osvojila i prijelazni pehar na koji se upisuje njezino ime.

Redoslijed na turniru je sljedeći:

 1. Petra Vidović, 9 bodova
 2. Tina Gretić, 8 bodova
 3. Nikola Tomaić, 6 bodova
 4. Elizabeta Bernat, 6 bodova
 5. Roko Laslavić, 4,5 boda
 6. Matej Tomac, 4,5 boda
 7. Mia Dundović, 4,5 boda
 8. Ena Rončević, 4 boda
 9. Jakov Bernat, 4 boda
 10. Tin Pajnić, 4 boda
 11. David Crnkovć, 3 boda
 12. Ema Tomaić, 2 boda
 13. Toni Smolčić, 2 boda
 14. Franka Tomaić, 1,5 bod  

VEZANI TEKSTOVI
18/02/2019

Proteklog vikenda u Valpovu je odigran 12. Kup Šahovskog saveza Osječko – baranjske županije. Na natjecanju je nastupilo 11 ekipa iz naše županije, svaka ekipa imala je po četiri igrača, a igralo se švicarskim sustavom u pet kola s temom igre od 90 minuta po igraču plus 30 sekundi po odigranom potezu.

Ekipa ŠK „Slavonac Našice postigla je 4 pobjede i jedan neriješen rezultat i zasluženo osvojila prvo mjesto. Za ekipu su nastupili majstorski kandidat Zvjezdan Grandić 3,5 boda iz 5 partija, majstorski kandidat Robert Aleksić 3 boda iz 4 partije, Fide majstor Josip Miletić 3,5 bodova iz 4 partije, majstorski kandidat Ivica Leaković 4 boda iz 5 partija, Željko Zubak pola boda iz jedne partije i Milan Zubak pola boda iz jedne partije. Igrači ŠK Slavonac Našice na cijelom turniru nisu izgubili niti jednu pojedinačnu partiju.

Ovom veličanstvenom pobjedom ŠK Slavonac Našice plasirao se na Finale Kupa Republike Hrvatske koje će se održati u svibnju u Malom Lošinju.

VEZANI TEKSTOVI
14/01/2019

Velimirovčani osvojili 4 pehara i 5 medalja na kadetskom prvenstvu Osječko - baranjske županije u šahuU društvenom domu u Zoljanu je od 11. do 13. siječnja 2019. godine odigrano 20. Otvoreno kadetsko prvenstvo Osječko – baranjske županije u šahu. Nastupilo je ukupno 57 igrača iz 10-ak slavonskih klubova. IZ ŠK “Radnik” Velimirovac nastupilo je 11 kadeta i kadetkinja.

Igrala su se dva turnira do 11 i do 15 godina i na kraju rezultati kadeta i kadetkinja su razdvojeni. Igralo se 9 kola s tempom od 30 minuta + 30 sekundi po odigranom potezu. Na turniru do 15 godina nastupila su 24 igrača. Pobijedio je Stjepan Damjanović iz ŠK “Amater”, Stirizivojna. Petra Vidović iz ŠK “Radnik” Velimirovac osvojila je 2. mjesto kao kadetkinja.

Na turniru do 11 godina igrala su 33 igrača. Fantastičan rezultat ostvarila je Tina Gretić iz ŠK “Radnik” Velimirovac kao dvostruka pobjednica. Apsolutna pobjednica turnira i prva kao kadetkinja Osječko – baranjske županije u uzrastu do 11 godina. Njena klupska kolegica Elizabeta Bernat, u istom uzrastu, osvojila je pehar i medalju za treće mjesto.

Medalje su još osvojile iz ŠK “Radnik” Velimirovac Ena Rončević i Ema Tomaić, kao drugo i treće plasirane u uzrastu do 9 godina.

VEZANI TEKSTOVI
11/01/2019

U prostorijama Društvenog doma Zoljani danas je počelo 20. Otvoreno kadetsko prvenstvo Osječko – baranjske županije u šahu.

Prvenstvo se igra u organizaciji Šahovskog saveza Osječko – baranjske županije i Šahovskog kluba „Slavonac” Našice. Natjecanje je podijeljeno u dva turnira kadeti i kadetkinje do 11 godina na kojem nastupa 33 igrača i igračica te kadeti i kadetkinje do 15 godina na kojem nastupa 24 igrača i igračica. Turniri se igraju u 9 kola švicarskim sustavom s tempom igre 30 minuta + 30 sekundi po potezu.

Na otvaranju turnira sve nazočne su pozdravili Renato Vince predsjednik Županijskog šahovskog saveza i Josip Miletić gradonačelnik Grada Našica koji je otvorio turnir. Glavni sudac turnira Zdravko Birovljević upoznao je natjecatelje s pravilima prije početka natjecanja.

Dnevno se igraju po tri kola s početkom u 9, 11:15 i 14 sati, a turnir završava u nedjelju. Na turniru nastupa veliki broj mladih šahista i šahistica iz ŠK „Slavonac” Našice i ŠK „Radnik” Velimirovac te pozivamo sve sugrađane da ih dođu podržati.

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print