02/09/2019

Kadeti ŠK Radnik Velimirovac odlični u Strizivojni

Dana 01. 09. 2019. u Strizivojni, u Hrvatskom domu, odigran je 1. Međunarodni kadetski rapid turnir Open Strizivojna 2019. Nastupilo je ukupno 55 kadeta i kadetkinja. Iz ŠK Radnik prijavilo se na turnir četvero kadeta. Ukupni pobjednik turnira je Mirko Šajin iz BiH fantastičnim rezultatom 9 bodova iz 9 partija. Petra Vidović odigrala je sjajan turnir i osvojila je 3. mjesto na turniru sa osvojenih 7,5 bodova i medalju kao trećeplasirani igrač. Najugodnije iznenađenje cijeloga turnira je mali Matej Tomac na 5. mjestu s osvojenih 6,5 bodova.

VEZANI TEKSTOVI
02/09/2019

Odličan nastup Velimirovčana

U Županji je 31. 08. 2019. organiziran 13. Međunarodni šahovski festival Županja 2019. Odigrana su dva Open turnira – seniorski i kadetski. Na kadetskom turniru nastupilo je 56 igrača. Iz ŠK Radnik Velimirovac prijavilo se troje kadeta i odigrali su sjajan turnir.

Petra Vidović osvojila je 2.mjesto na turniru sa osvojenih 8 bodova, koliko ima i prvoplasirani Karlo Pavčić iz Bosne i Hercegovine. Osvojila je i medalju kao najuspješniji igrač iz Hrvatske do 16 godina. Elizabeta Bernat osvojila je 17. mjesto na turniru sa 5,5 osvojenih bodova i osvojila je medalju za 2. mjesto kao igračica do 12 godina. Šestogodišnji Matej Tomac osvojio je 30. mjesto sa osvojenih 4 boda.

VEZANI TEKSTOVI
13/08/2019

U Bratislavi se prošli vikend održalo Europsko prvenstvo u šahu za mlade. Hrvatsku je ove godine predstavljalo ukupno 23 natjecatelja, a po prvi puta dva predstavnika imao je i Šahovski klub Radnik iz Velimirovca. Kao najbolji poslani su Tina Gretić, koje je igrala u kategoriji kadetkinje do 12 godina i Matej Tomac u kategoriji kadeti do 8 godina.

Tina i Matej išli su na prvenstvo u pratnji svojih očeva i privatnog trenera Renata Dvorskog. „Prvi put u povijesti je šahovski klub ” Radnik” Velimirovac dao 2 igrača koji su predstavljali Hrvatsku na jednom takvom natjecanju.” – rekao je Renato Dvorski te dodao da je Tina prije 2 godine na Europskom prvenstvu u Rumunjskoj zauzela 14. mjesto, dok je Meteju ovo prvo ovakvo prvenstvo. Tina i Matej imaju i svog klupskog trenera Adama Tomaića. U Matejovoj kategoriji nastupilo je 92 natjecatelja, a on je osvojio 3,5 boda od mogućih 9 i zauzeo 72. mjesto. Tina  je u svojoj kategoriji zauzela 57 mjesto u konkurenciji od 85 natjecateljica, osvojivši 4 boda od mogućih 9. U svim kategorijama nastupilo je ukupno 1367 igrača.

„Treba naglasiti da je natjecanje iznimno zahtjevno, a laganih protivnika ovdje nema, jer svaka zemlja je poslala ono najbolje što trenutno ima.” – dodaje Dvorski koji nam je objasnio da se na prvenstvu svaki dan sastoji od analize partija, priprema za novog protivnika i psihološku pripremu, koju trener ističe kao jedan od ključnih faktora kod djece. Bez obzira na rezultat, trener smatra da su mogli i bolje no tu je kumovala trema. „Kao njihov privatni trener ja sam iznimno ponosan na njih što su uopće uspjeli izboriti ovakvo natjecanje i što su stvarno dali sve od sebe.” – dodaje Dvorski.

Tina i Matej osigurali su sljedeće godine Svjetsko prvenstvo u Gruziji ili Europsko u Turskoj jer su ove godine bili prvaci Hrvatske u svojim kategorijama. Zahvale je trener uputio i roditeljima djece, jer bez njihove podrške ovih rezultata ne bi bilo, a zahvale je uputio i svima onima koji su omogućili odlazak na Europsko prvenstvo. „Mi ćemo naporno trenirati i dalje i težiti boljim rezultatima!” – zaključuje Renato Dvorski.

VEZANI TEKSTOVI
09/08/2019

Šahisti iz ŠK Radnik na Europskom prvenstvu u Bratislavi

Članovi šahovskog kluba Radnik iz Velimirovca trenutno su na Europskom prvenstvu u šahu koje se održava u Bratislavi od 1. do 11.kolovoza. Boje kluba, ali i Hrvatske, predstavlja Tina Gretić u kategoriji kadetkinje do 10 godina, dok Matej Tomac predstavlja Hrvatsku u kategoriji kadeti do 8 godina. Uz mlade nade je njihov dugogodišnji trener Renato Dvorski. S dobrim rezultatima, nadamo se, šahisti stižu u Hrvatsku u ponedjeljak.

VEZANI TEKSTOVI
24/06/2019

U Trogiru se od 16. do 22. lipnja 2019. igralo pojedinačno šahovsko prvenstvo Republike Hrvatske. Na turniru su nastupila 302 mlada igrača i igračice iz preko 70 šahovskih klubova. Igralo se po uzrastima 7, 9, 11, 13 i 15 godina odvojeno dječaci, a odvojeno djevojčice. Igrao se Švicarac, 9 kola, sa tempom 90 min + 30 sec po odigranom potezu.

Iz ŠK Radnik Velimirovac nastupilo je šestero mladih igrača. Na turniru kadetkinja do 15 godina igralo je 20 igračica. Petra Vidović osvojila je osmo mjesto na turniru i medalju za treće mjesto kod igračica do 14 godina. Na turniru kadetkinja do 11 godina nastupilo je 19 igračica. Vrlo uvjerljivo pobijedila je Tina Gretić s 8 osvojenih bodova. Ujedno je Tina osvojila i zlatnu medalju kao igračica do 10 godina.

Na istom turniru nastupile su i osvojile deveto mjesto Mia Dundović, a deseto mjesto Elizabeta Bernat, obje s osvojenih 5 bodova. Na turniru kadeta do 11 godina igralo je 60 igrača. Nikola Tomaić osvojio je 39 mjesto sa 4 osvojena boda.

U najmlađem uzrastu kadeta do 7 godina igralo je 13 igrača. Pobjednik i prvak Hrvatske postao je Matej Tomac sa 7,5 osvojenih bodova. S tim rezultatima ŠK “Radnik” Velimirovac je drugu godinu za redom najuspješniji klub na kadetskom prvenstvu Hrvatske. Upravo se Tina Gretić i Matej Tomac spremaju i idu na kadetsko Europsko prvenstvo u šahu koje se početkom kolovoza igra u glavnom gradu Slovačke, Bratislavi.

 

VEZANI TEKSTOVI
11/06/2019

Odigran 27. Memorijalni turnir “Antun Tomljanović”

U sklopu proslave Grada Našica, u subotu je u prostorijama šahovskog kluba “Slavonac” Našice, s početkom u 19 sati odigran tradicionalni 27. Memorijalni turnir Antun Tomljanović. Prije nekoliko dana, također u sklopu proslave Dana grada Našica, odigran je i turnir kadeta u spomen na pokojnog dugogodišnjeg predsjednika, tajnika Antuna Jakobovića.

Na turniru se okupio veliki broj natjecatelja tako da se igralo po sistemu 5+3 po igraču u 9 kola po Švicarskom sistemu.

Nakon vrlo lijepe igre s prepuno zanimljivih partija prvo mjesto je osvojio Mario Zovko s osvojenih 8 bodova te tako za “dlaku” pobjegao drugoplasiranom Robertu Aleksiću. U stopu ih je pratio Ivica Leaković koji je osvojio zavidnih 6,5 bodova, te na taj način uspio osvojiti treće mjesto na ovom vrlo zahtjevnom turniru.

VEZANI TEKSTOVI
10/06/2019

U društvenom domu u Velimirovcu, u organizaciji ŠK “Radnik” Velimirovac, jučer je odigran 33. Memorijalni turnir Valent Pintarić. Turnir se tradicionalno igra u sklopu programa proslave Dana grada Našica.

Turnir je bio dobro posjećen i vrlo jakoga sastava. Među puno jakih igrača nastupila su i dva velemajstora: Davor Rogić i Ivan Leventić. Ukupno je nastupilo 46 igrača. Igrao se Švicarac, 9 kola sa tempom 7 min + 3 sek po odigranom potezu. Pobjednik memorijala je mladi MK Radoslav Babić iz ŠK Bijelo Brdo sa 7,5 bodova, koliko ima i drugoplasirani MK Zoran Ljikar iz ŠK Sladorana Županja, ali s nešto slabijim dodatnim kriterijima.

Trećeplasirani je velemajstor Davor Rogić iz prvoligaša GŠK Solin – cemex iz Solina s osvojenih 7 bodova. Najbolje plasirani domaći igrač je MK Goran Tomaić, na devetom mjestu, sa 6 bodova. Najbolje plasirani domaći kadet je MK Petra Vidović na 20. mjestu sa 5 osvojenih bodova.

VEZANI TEKSTOVI
07/06/2019

U organizaciji Šahovskog kluba Slavonac Našice odigran je 3. Memorijalni šahovski turnir “Antun Jakobović”. Turnir u čast našičkom šahistu, državnom sudcu, nekadašnjem dugogodišnjem tajniku i predsjedniku šahovskog kluba „Slavonac“ Našice te dobitniku nagrade Grada Našica za životno djelo održao se u prostorijama šahovskog kluba Slavonac Našice. Na turniru je nastupilo 12 kadeta kluba uz potporu gradonačelnika Grada Našica Josipa Miletića, predsjednika ŠK Slavonac Našice Matiju Gvozdanovića i prijatelji Antuna Jakobovića. Igralo se švicarskim sustavom u 7. kola s tempom igre 7 minuta po igraču uz dodatak od 3 sekunde po potezu, a sudac turnira bilo je Milan Zubak.

Nakon 7. kola borbi na šahovskim poljima pobjednik turnira postao je Marko Trninić sa 7 bodova, drugo mjesto osvojio je Patrik Tot s 5.5 bodova, a treći je bio Ivan Miletić s 5 bodova, koji je na istom mjestu završio i prošle godine. Sva trojica prvoplasiranih dobila su pehare i prigodne poklone, kao i svi natjecatelji. Na turniru su sudjelovali i Lovro Riger, Oliver Ćosić, Andrija Žiha, Filip Dendis, Andrija Trninić, Igor Močević, Zef Kolgjeraj, Marko Flanjak i Šimun Dendis.

VEZANI TEKSTOVI
03/06/2019

Odigran 5. Kadetski šahovski turnir

U Đakovu je jučer, 02. lipnja 2019. godine, u restoranu “Kuća kod dida Tunje” odigran 5. Kadetski šahovski turnir “Memorijal Matej Niderle – Petar Barišić”. Igralo se 9 kola s tempom 7 min + 3 sek po potezu. Nastupilo je 58 igrača od 6 do 16 godina.

Prvih troje igrača osvojili su pehare, a najbolji po uzrastu 10, 12 , 14, 16 godina osvojili su medalje. Iz ŠK “Radnik” Velimirovac nastupilo je 6 kadeta i kadetkinja. Najuspješnija je bila Petra Vidović, koja je osvojila osmo mjesto na turniru sa šest bodova, čime je osvojila i medalju u uzrastu do 14 godina. Odličan turnir odigrao je i šestogodišnji Matej Tomac koji je osvojio 19. mjesto s 5 osvojenih bodova.

Ostali su se plasirali po sljedećim redoslijedu:

31. mjesto Elizabeta Bernat sa 4,5 boda

36. mjesto Tin Pajnić sa 4 boda

41. mjesto Nikola Tomaić s 3,5 boda

50. mjesto Roko Laslavić s 3 boda

VEZANI TEKSTOVI
31/05/2019

Josip i Ivan Miletić

Lijepe sportske vijesti dolaze nam iz mjesta Tolise, u Bosni i Hercegovini. Povodom dana općine u Tolisi organiziran je šahovski festival s kadetskim i seniorskim turnirom na kojem su nastupili brojni šahisti iz Bosne i Hercegovine, šire regije, pa tako i Hrvatske. Uz veliki broj šahista, nastupili su i šahisti iz ŠK Slavonac iz Našica, koji su ujedno, uspješnim nastupom i obilježili ovaj turnir. Naime, uspješna šahovska obitelj Miletić iz Našica, Ivan i njegov tata Josip Miletić osvojili su ovaj kadetski i seniorski šahovski turnir. Ivan Miletić, iako vrlo mlad već nekoliko godina uspješno se bavi šahom te osvaja zapažene rezultate, a tako je i bilo u Tolsi gdje je od 14 igrača osvojio 1. mjesto. Vjerujemo kako je svoje šahovsko znanje dobro naučio od još poznatijeg našičkog šahista Josipa Miletića koji je ujedno i Fide majstor i koji godinama igra za šahovski klub Slavonac, a ujedno obnaša dužnost i gradonačelnika Grada Našica.

Na kadetskom turniru sudjelovalo je 14 mladih igrača koji su odigrali 5 kola uz tempo igre 7 minuta uz dodatak 3 sekunde po potezu. Po završetku turnira sa 4.5 boda prvo mjesto osvojio je Ivan Miletić iz ŠK Slavonac Našice, druga je Nikolina Džoić iz ŠK Sladorana Županja sa 4 boda, treća Andrea Maria Oršolić ŠK Orašje sa 4 boda.

Na seniorskom turniru sudjelovalo je 22 igrača koji su odigrali 9. kola uz tempo igre 3 minute uz dodatak 2 sekunde po potezu. Po završetku turnira sa 7.5 bodova prvo mjesto osvojio je Josip Miletić iz ŠK Slavonac Našice, drugi je Ivica Leaković iz ŠK Slavonac Našice sa 7 bodova, treći Krunoslav Lešić iz ŠK Sladorana Županja sa 6.5 bodova. Šesto mjesto osvojio je Ivica Pintarić iz ŠK Radnik Velimirovac sa 5 bodova.

Na turniru je uručena zahvalnica ŠK Slavonac za dugogodišnje prijateljstvo i sudjelovanju na turniru.

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print