20/05/2019

Odigrane kvalifikacije za Sportske igre mladih

U Osijeku su 18, svibnja 2019. odigrane kvalifikacije za SIM (sportske igre mladih) Osječko – baranjske županije. Igrana su četiri turnira po uzrastima, s tempom 15 min po igraču. Iz ŠK Radnik Velimirovac prijavila su se četiri kadeta i kadetkinje.

U uzrastu kadeta do 11 godina igralo je 14 igrača, Roko Laslavić osvojio je sedmo mjesto sa 3 boda. Kod kadetkinja do 15 godina igrale su 4 igračice. Petra Vidović osvojila je drugo mjesto. U uzrastu kadetkinja do 11 godina nastupilo je 6 kadetkinja. Elizabeta Bernat pobjednica je turnira sa osvojena 4,5 boda.Time je Elizabeta stekla pravo nastupa na završnici sportskih igara, državnom natjecanju koje se igra sredinom kolovoza u Splitu. Mia Dundović osvojila je na istom turniru treće mjesto.

VEZANI TEKSTOVI
13/05/2019

Šahovska liga kadetkinja Slavonije i Baranje

U Osijeku se od 11. do 12. svibnja 2019. odigrala šahovska liga kadetkinja Slavonije i Baranje. Igralo se na četiri ploče, pet kola, svatko sa svakim, s tempom 30 min + 30 sec po potezu. Nastupile su kadetkinje iz Vukovara, Osijeka, Velimirovca, Gundinaca i Gradišta. Kadetkinje ŠK Radnik Velimirovac osvojile su drugo mjesto. Osim pehara osvojile su i medalje.

zbog dobrih rezultata po pločama. Za ekipu Radnika igrale su: Petra Vidović, Tina Gretić, Elizabeta Bernat i Mia Dundović. Ovim rezultatom kadetkinje su se plasirale na državno natjecanje Finale kadetskih liga, koje se igra krajem godine.

 

VEZANI TEKSTOVI
19/04/2019

U prostorijama Šahovskog kluba Slavonac Našice odigran je tradicionalni Uskrsni šahovski turnir za mlade šahiste kluba. Kao i svake godine, odaziv je bio lijep i velik te je i ovoga puta šahovske partije „ukrstilo” 12 mladih šahista iz Našica.

Tako je turnir igralo 12 dječaka, u 7.kola, a po prvi puta svoj prvi pehar osvojio je Filip Dendis. Osim što je Filip osvojio pehar kao ukupni pobjednik podijeljene su po kategorijama i medalje te su ih tako do 11 godina osvojili Ivan Miletić (1.mjesto), Andrija Trninić (2.mjesto) i Jakov Barić (3.mjesto). U kategoriji do 15. godina prvo mjesto je osvojio Filip Dendis, Marko Trninić (2.mjesto) dok je Patrik Tot zauzeo 3.mjesto.

Na kraju turnira i svima su ostalima podijeljeni pokloni povodom Uskrsnih blagdana, a gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić je zaželio svima sve najbolje u nadolazećim danima.

VEZANI TEKSTOVI
01/04/2019

Kadeti ŠK Slavonac Našice osvojili drugo mjesto u 2. kadetskoj ligi Slavonije i Baranje

U subotu 30.3.2019. godine u Grabarju je odigran posljednji treći krug 2. kadetske lige šahovske zajednice županija istok, a mladi kadeti ŠK Slavonac Našice postigli su tri nove visoke pobjede protiv ekipa iz Požege, Vukovara i Velimirovca. Na turniru je nastupila 21 kadetska ekipa s područja svih 5 slavonskih županija.

Nakon odigranih devet kola po švicarskom sustavu ekipa ŠK Slavonac Našice osvojila je odlično drugo mjesto s čak sedam pobjeda i 2 neriješena rezultata te je imala jednaki broj meč bodova kao i ekipa Županje, ali nešto slabije dodatne kriterije. Za ekipu Slavonca nastupili su Marko Trninić 7 bodova iz 9 partija, Patrik Tot 6.5 bodova iz 9 partija, Andrija Žiha 6 bodova iz 9 partija i Ivan Miletić 8 bodova iz 9 partija.

VEZANI TEKSTOVI
27/03/2019

Jučer je u prostorijama ŠK „Slavonac” Našice održana Izvještajna skupština kluba. Na skupštini su uz mnogobrojne članove kluba bili i gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić, predsjednik mjesnog odbora Našice Josip Matek, predsjednik Športske zajednice Grada Našica Nikola Antolović, tajnik Športske zajednice Grada Našica Srečko Sobodić, i predstavnik ŠK „Radnik” Velimirovac Ivica Pintarić.

Podnesena i usvojena su izvješća predsjednika kluba, tajnika kluba, rizničara kluba, nadzornog odbora kluba za 2018. godinu te Prijedlog programa rada Kluba za 2019. godinu i Financijskog proračuna za 2019. godinu.

Predsjednik kluba Matija Gvozdanović u izvješću je istaknuo da je protekle 2018. godine bio veliki broj nastupa u ekipnim i pojedinačnim natjecanjima u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji, a jedan od najvećih uspjeha kluba je četvrto mjesto na Ekipnom brzopoteznom prvenstvu Hrvatske u konkurenciji najjačih ekipa iz cijele države. Klub je tijekom godine organizirao i mnogobrojne turnire među njima i memorijalne turnire „Teodor Švabe”, Antun Tomljanović i „Antun Jakobović”. Jedna od najvažnijih stvari je da u klubu djeluje škola šaha s dvadesetak polaznika što je vrlo važno za budućnost kluba. Također mladi šahisti su počeli osvajati medalje na pojedinačnim natjecanjima te ostvarivati sve bolje rezultate i na ekipnim natjecanjima.

Skupštinu su pozdravili Josip Miletić gradonačelnik Grada Našica, Josip Matek predsjednik mjesnog odbora Našice, Nikola Antolović predsjednik Športske zajednice grada Našica i Ivica Pintarić predstavnik ŠK „Radnik” Velimirovac koji su pohvalili rad kluba, a posebno rad šahovske škole kluba.

VEZANI TEKSTOVI
25/03/2019

Uspješan nastup kadeta ŠK Slavonac Našice na 2. kadetskoj ligi Slavonije i Baranje

U subotu 23.3.2019. u Grabarju kadeti ŠK Slavonac Našice nastupili su na drugom krugu 2. kadetske lige šahovske zajednice županija istok. Na ovom natjecanju nastupa 21 kadetska ekipa s područja svih 5 slavonskih županija, a igra se švicarskim sustavom u devet kola Naši mladi šahisti odigrali su neriješeno s ekipom Slavonskog Broda i Županje, a pobijedili ekipu Vukovara.

Nakon odigranih 6. kola nalaze se na drugom mjestu od ukupno 21 ekipe s ostvarenih 10 meč bodova. Ekipa je nastupila u sastavu Marko Trninić, Patrik Tot, Andrija Žiha i Ivan Miletić. Posljednji treći krug se igra iduću subotu također u Grabarju.

VEZANI TEKSTOVI
18/03/2019

ŠK "Slavonac", Našice odličan u 2. kadetskoj ligi istok

Natjecanje u 2. kadetskoj ligi istok održalo se ove subote u Grabarju, a sudjelovalo je 20 ekipa. Naši mladi šahisti ostvarili su tri pobjede i za sada zauzimaju prvo mjesto. Ekipa je nastupila u sastavu Marko Trninic, Patrik Tot, Andrija Žiha i Ivan Miletić. Nastavak natjecanja je iduće dvije subotu.

VEZANI TEKSTOVI
15/03/2019

Kadetkinje ŠK "Radnik" Velimirovac prvakinje Hrvatske u šahu

U Vinkovcima je od 12. do 14. ožujka 2019. odigrano šahovsko ekipno prvenstvo ŠŠD (školskih športskih društava) iz cijele Hrvatske. Pravo nastupa imali su županijski pobjednici. Na ženskom turniru nastupile su 22 ekipe.

Našu županiju predstavljalo je ŠŠD “Tomislav” OŠ kralja Tomslava iz Našica. Sve članice ekipe su kadetkinje ŠK “Radnik” Velimirovac redom po pločama: Petra Vidović, Tina Gretić, Elizabeta Bernat, Mia Dundović i pričuva Ena Rončević. Učenicama su u pratnji bili učiteljica Ana Govorko i njihov trener Adam Tomaić.

Prvenstvo je prvi puta odigrano po novim pravilima. Prvog dana igrane su kvalifikacije, Švicarskim sustavom, 6 kola sa tempom 20 minuta + 5 sec po potezu. Osam prvoplasiranih igralo je drugi dan u četvrtfinalu na ispadanje. Pobjednici su igrali u polufinalu i nakon toga razigravalo se, poraženi za treće mjesto, a pobjednici za prvaka.

Ekipa ŠŠD “Tomislav” Našice prvi je dan pobijedila u kvalifikacijama s pet pobjeda I jednom neriješenom partijom. Zatim su u četvrtfinalu pobijedile ekipu ŠŠD “Rokus” iz Osijeka. U polufinalu pobijedile su ekipu ŠŠD “Maruševec” iz Maruševca i u finalu odigrale su neriješeno s ekipom ŠŠD “Odra” iz Zagreba. Zbog boljih dodatnih kriterija i pobjede na prvoj ploči ekipa ŠŠD “Tomislav” OŠ kralja Tomislava iz Našica postala je prvak Republike Hrvatske na najmasovnijem školskom natjecanju u šahu.

VEZANI TEKSTOVI
11/03/2019

Proteklog vikenda u Grabarju šahisti ŠK Slavonac Našice nastupili su na Kadetskom prvenstvu Šahovske zajednice županija Istok koje obuhvaća područje svih 5 slavonskih županija. Prvenstvo se igralo švicarskim sustavom u 9 kola s tempom igre 30 minuta po igraču plus 30 sekundi po potezu.

Na turniru igrača do 11 godina bilo je 27 igrača, a nastupila su dva kadeta ŠK Slavonac Našice. Ivan Miletić osvojio je 8 mjesto s 5.5 bodova, a Andrija Trninić 16. mjesto s 4.5 boda.

Dijeljene su medalje u konkurenciji igrača do 9 godina te je Ivan Miletić dobio srebrnu medalju.

Na turniru igrača do 15 godina bilo je 25 igrača, a nastupila su tri igrača ŠK Slavonac Našice. Patrik Tot osvojio je sedmo mjesto s 5.5 bodova, Marko Trninić deveto mjesto s 5 bodova, a Andrija Žiha 13. mjesto s 4.5. boda. U konkurenciji igrača do 13 godina Marko Trninić dobio je srebrnu medalju.

VEZANI TEKSTOVI
11/03/2019

Odigrano pojedinačno kadetsko i juniorsko prvenstvo u šahu za 2019. godinu

U Grabarju je od 08. do 10. ožujka 2019. godine odigrano pojedinačno kadetsko i juniorsko prvenstvo u šahu za 2019. godinu. Igrana su 3 turnira, 9 kola sa tempom 30 min + 30 sekundi po odigranom potezu. Juniorska prvakinja postala je Paula Njegovanović Ocelić iz ŠK Radnik Velimirovac.

Na turniru kadeta do 15 godina nastupilo je 25 igrača među kojima i 4 kadetkinje. Na kraju su njihovi rezultati razdvojeni. Fantastičan rezultat postigla je Petra Vidović iz ŠK Radnik Velimirovac, koja je pobijedila na ovome turniru s 8 osvojenih bodova.

1. mjesto Petra Vidović

21. mjesto David Crnković

 

Na turniru mlađih kadeta do 11 godina nastupilo je 27 igrača. Iz Radnika su nastupili:

11. mjesto Nikola Tomaić

13. mjesto Tin Pajnić

14. mjesto Matej Tomac

17. mjesto Roko Laslavić

18. mjesto Toni Smolčić

 

Na turniru kadetkinja do 11 godina nastupilo je 10 igračica. Fantastičan rezultat ostvarila je Tina Gretić, koja je osvojila 1. mjesto sa 100% učinkom, devet bodova iz devet partija.

1. mjesto Tina Gretić

3. mjesto Mia Dundović

4. mjesto Elizabeta Bernat

6. mjesto Ena Rončević

8. mjesto Ema Tomaić

Osvojili smo četiri pehara (tri prva mjesta i treće mjesto Mije Dundović) i dvije medalje za drugo i treće mjesto u uzrastu kadetkinja do 9 godina. Prvenstvo Slavonije i Baranje je izlučno natjecanje za odlazak na prvenstvo Hrvatske. Dobrim rezultatima u svome uzrastu plasirali su se: Paula Njegovanović Ocelić, Petra Vidović, Nikola Tomaić, Tina Gretić, Mia Dundović, Elizabeta Bernat i Matej Tomac. Nadamo se njihovu dobru nastupu kao i prošle godine. Matej Tomac i Tina Gretić pripremaju se i za Europsko kadetsko prvenstvo koje se igra u Bratislavi početkom kolovoza.

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print