24/06/2019

U Trogiru se od 16. do 22. lipnja 2019. igralo pojedinačno šahovsko prvenstvo Republike Hrvatske. Na turniru su nastupila 302 mlada igrača i igračice iz preko 70 šahovskih klubova. Igralo se po uzrastima 7, 9, 11, 13 i 15 godina odvojeno dječaci, a odvojeno djevojčice. Igrao se Švicarac, 9 kola, sa tempom 90 min + 30 sec po odigranom potezu.

Iz ŠK Radnik Velimirovac nastupilo je šestero mladih igrača. Na turniru kadetkinja do 15 godina igralo je 20 igračica. Petra Vidović osvojila je osmo mjesto na turniru i medalju za treće mjesto kod igračica do 14 godina. Na turniru kadetkinja do 11 godina nastupilo je 19 igračica. Vrlo uvjerljivo pobijedila je Tina Gretić s 8 osvojenih bodova. Ujedno je Tina osvojila i zlatnu medalju kao igračica do 10 godina.

Na istom turniru nastupile su i osvojile deveto mjesto Mia Dundović, a deseto mjesto Elizabeta Bernat, obje s osvojenih 5 bodova. Na turniru kadeta do 11 godina igralo je 60 igrača. Nikola Tomaić osvojio je 39 mjesto sa 4 osvojena boda.

U najmlađem uzrastu kadeta do 7 godina igralo je 13 igrača. Pobjednik i prvak Hrvatske postao je Matej Tomac sa 7,5 osvojenih bodova. S tim rezultatima ŠK “Radnik” Velimirovac je drugu godinu za redom najuspješniji klub na kadetskom prvenstvu Hrvatske. Upravo se Tina Gretić i Matej Tomac spremaju i idu na kadetsko Europsko prvenstvo u šahu koje se početkom kolovoza igra u glavnom gradu Slovačke, Bratislavi.

 

VEZANI TEKSTOVI
11/06/2019

Odigran 27. Memorijalni turnir “Antun Tomljanović”

U sklopu proslave Grada Našica, u subotu je u prostorijama šahovskog kluba “Slavonac” Našice, s početkom u 19 sati odigran tradicionalni 27. Memorijalni turnir Antun Tomljanović. Prije nekoliko dana, također u sklopu proslave Dana grada Našica, odigran je i turnir kadeta u spomen na pokojnog dugogodišnjeg predsjednika, tajnika Antuna Jakobovića.

Na turniru se okupio veliki broj natjecatelja tako da se igralo po sistemu 5+3 po igraču u 9 kola po Švicarskom sistemu.

Nakon vrlo lijepe igre s prepuno zanimljivih partija prvo mjesto je osvojio Mario Zovko s osvojenih 8 bodova te tako za “dlaku” pobjegao drugoplasiranom Robertu Aleksiću. U stopu ih je pratio Ivica Leaković koji je osvojio zavidnih 6,5 bodova, te na taj način uspio osvojiti treće mjesto na ovom vrlo zahtjevnom turniru.

VEZANI TEKSTOVI
10/06/2019

U društvenom domu u Velimirovcu, u organizaciji ŠK “Radnik” Velimirovac, jučer je odigran 33. Memorijalni turnir Valent Pintarić. Turnir se tradicionalno igra u sklopu programa proslave Dana grada Našica.

Turnir je bio dobro posjećen i vrlo jakoga sastava. Među puno jakih igrača nastupila su i dva velemajstora: Davor Rogić i Ivan Leventić. Ukupno je nastupilo 46 igrača. Igrao se Švicarac, 9 kola sa tempom 7 min + 3 sek po odigranom potezu. Pobjednik memorijala je mladi MK Radoslav Babić iz ŠK Bijelo Brdo sa 7,5 bodova, koliko ima i drugoplasirani MK Zoran Ljikar iz ŠK Sladorana Županja, ali s nešto slabijim dodatnim kriterijima.

Trećeplasirani je velemajstor Davor Rogić iz prvoligaša GŠK Solin – cemex iz Solina s osvojenih 7 bodova. Najbolje plasirani domaći igrač je MK Goran Tomaić, na devetom mjestu, sa 6 bodova. Najbolje plasirani domaći kadet je MK Petra Vidović na 20. mjestu sa 5 osvojenih bodova.

VEZANI TEKSTOVI
07/06/2019

U organizaciji Šahovskog kluba Slavonac Našice odigran je 3. Memorijalni šahovski turnir “Antun Jakobović”. Turnir u čast našičkom šahistu, državnom sudcu, nekadašnjem dugogodišnjem tajniku i predsjedniku šahovskog kluba „Slavonac“ Našice te dobitniku nagrade Grada Našica za životno djelo održao se u prostorijama šahovskog kluba Slavonac Našice. Na turniru je nastupilo 12 kadeta kluba uz potporu gradonačelnika Grada Našica Josipa Miletića, predsjednika ŠK Slavonac Našice Matiju Gvozdanovića i prijatelji Antuna Jakobovića. Igralo se švicarskim sustavom u 7. kola s tempom igre 7 minuta po igraču uz dodatak od 3 sekunde po potezu, a sudac turnira bilo je Milan Zubak.

Nakon 7. kola borbi na šahovskim poljima pobjednik turnira postao je Marko Trninić sa 7 bodova, drugo mjesto osvojio je Patrik Tot s 5.5 bodova, a treći je bio Ivan Miletić s 5 bodova, koji je na istom mjestu završio i prošle godine. Sva trojica prvoplasiranih dobila su pehare i prigodne poklone, kao i svi natjecatelji. Na turniru su sudjelovali i Lovro Riger, Oliver Ćosić, Andrija Žiha, Filip Dendis, Andrija Trninić, Igor Močević, Zef Kolgjeraj, Marko Flanjak i Šimun Dendis.

VEZANI TEKSTOVI
03/06/2019

Odigran 5. Kadetski šahovski turnir

U Đakovu je jučer, 02. lipnja 2019. godine, u restoranu “Kuća kod dida Tunje” odigran 5. Kadetski šahovski turnir “Memorijal Matej Niderle – Petar Barišić”. Igralo se 9 kola s tempom 7 min + 3 sek po potezu. Nastupilo je 58 igrača od 6 do 16 godina.

Prvih troje igrača osvojili su pehare, a najbolji po uzrastu 10, 12 , 14, 16 godina osvojili su medalje. Iz ŠK “Radnik” Velimirovac nastupilo je 6 kadeta i kadetkinja. Najuspješnija je bila Petra Vidović, koja je osvojila osmo mjesto na turniru sa šest bodova, čime je osvojila i medalju u uzrastu do 14 godina. Odličan turnir odigrao je i šestogodišnji Matej Tomac koji je osvojio 19. mjesto s 5 osvojenih bodova.

Ostali su se plasirali po sljedećim redoslijedu:

31. mjesto Elizabeta Bernat sa 4,5 boda

36. mjesto Tin Pajnić sa 4 boda

41. mjesto Nikola Tomaić s 3,5 boda

50. mjesto Roko Laslavić s 3 boda

VEZANI TEKSTOVI
31/05/2019

Josip i Ivan Miletić

Lijepe sportske vijesti dolaze nam iz mjesta Tolise, u Bosni i Hercegovini. Povodom dana općine u Tolisi organiziran je šahovski festival s kadetskim i seniorskim turnirom na kojem su nastupili brojni šahisti iz Bosne i Hercegovine, šire regije, pa tako i Hrvatske. Uz veliki broj šahista, nastupili su i šahisti iz ŠK Slavonac iz Našica, koji su ujedno, uspješnim nastupom i obilježili ovaj turnir. Naime, uspješna šahovska obitelj Miletić iz Našica, Ivan i njegov tata Josip Miletić osvojili su ovaj kadetski i seniorski šahovski turnir. Ivan Miletić, iako vrlo mlad već nekoliko godina uspješno se bavi šahom te osvaja zapažene rezultate, a tako je i bilo u Tolsi gdje je od 14 igrača osvojio 1. mjesto. Vjerujemo kako je svoje šahovsko znanje dobro naučio od još poznatijeg našičkog šahista Josipa Miletića koji je ujedno i Fide majstor i koji godinama igra za šahovski klub Slavonac, a ujedno obnaša dužnost i gradonačelnika Grada Našica.

Na kadetskom turniru sudjelovalo je 14 mladih igrača koji su odigrali 5 kola uz tempo igre 7 minuta uz dodatak 3 sekunde po potezu. Po završetku turnira sa 4.5 boda prvo mjesto osvojio je Ivan Miletić iz ŠK Slavonac Našice, druga je Nikolina Džoić iz ŠK Sladorana Županja sa 4 boda, treća Andrea Maria Oršolić ŠK Orašje sa 4 boda.

Na seniorskom turniru sudjelovalo je 22 igrača koji su odigrali 9. kola uz tempo igre 3 minute uz dodatak 2 sekunde po potezu. Po završetku turnira sa 7.5 bodova prvo mjesto osvojio je Josip Miletić iz ŠK Slavonac Našice, drugi je Ivica Leaković iz ŠK Slavonac Našice sa 7 bodova, treći Krunoslav Lešić iz ŠK Sladorana Županja sa 6.5 bodova. Šesto mjesto osvojio je Ivica Pintarić iz ŠK Radnik Velimirovac sa 5 bodova.

Na turniru je uručena zahvalnica ŠK Slavonac za dugogodišnje prijateljstvo i sudjelovanju na turniru.

VEZANI TEKSTOVI
20/05/2019

Odigrane kvalifikacije za Sportske igre mladih

U Osijeku su 18, svibnja 2019. odigrane kvalifikacije za SIM (sportske igre mladih) Osječko – baranjske županije. Igrana su četiri turnira po uzrastima, s tempom 15 min po igraču. Iz ŠK Radnik Velimirovac prijavila su se četiri kadeta i kadetkinje.

U uzrastu kadeta do 11 godina igralo je 14 igrača, Roko Laslavić osvojio je sedmo mjesto sa 3 boda. Kod kadetkinja do 15 godina igrale su 4 igračice. Petra Vidović osvojila je drugo mjesto. U uzrastu kadetkinja do 11 godina nastupilo je 6 kadetkinja. Elizabeta Bernat pobjednica je turnira sa osvojena 4,5 boda.Time je Elizabeta stekla pravo nastupa na završnici sportskih igara, državnom natjecanju koje se igra sredinom kolovoza u Splitu. Mia Dundović osvojila je na istom turniru treće mjesto.

VEZANI TEKSTOVI
13/05/2019

Šahovska liga kadetkinja Slavonije i Baranje

U Osijeku se od 11. do 12. svibnja 2019. odigrala šahovska liga kadetkinja Slavonije i Baranje. Igralo se na četiri ploče, pet kola, svatko sa svakim, s tempom 30 min + 30 sec po potezu. Nastupile su kadetkinje iz Vukovara, Osijeka, Velimirovca, Gundinaca i Gradišta. Kadetkinje ŠK Radnik Velimirovac osvojile su drugo mjesto. Osim pehara osvojile su i medalje.

zbog dobrih rezultata po pločama. Za ekipu Radnika igrale su: Petra Vidović, Tina Gretić, Elizabeta Bernat i Mia Dundović. Ovim rezultatom kadetkinje su se plasirale na državno natjecanje Finale kadetskih liga, koje se igra krajem godine.

 

VEZANI TEKSTOVI
19/04/2019

U prostorijama Šahovskog kluba Slavonac Našice odigran je tradicionalni Uskrsni šahovski turnir za mlade šahiste kluba. Kao i svake godine, odaziv je bio lijep i velik te je i ovoga puta šahovske partije „ukrstilo” 12 mladih šahista iz Našica.

Tako je turnir igralo 12 dječaka, u 7.kola, a po prvi puta svoj prvi pehar osvojio je Filip Dendis. Osim što je Filip osvojio pehar kao ukupni pobjednik podijeljene su po kategorijama i medalje te su ih tako do 11 godina osvojili Ivan Miletić (1.mjesto), Andrija Trninić (2.mjesto) i Jakov Barić (3.mjesto). U kategoriji do 15. godina prvo mjesto je osvojio Filip Dendis, Marko Trninić (2.mjesto) dok je Patrik Tot zauzeo 3.mjesto.

Na kraju turnira i svima su ostalima podijeljeni pokloni povodom Uskrsnih blagdana, a gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić je zaželio svima sve najbolje u nadolazećim danima.

VEZANI TEKSTOVI
01/04/2019

Kadeti ŠK Slavonac Našice osvojili drugo mjesto u 2. kadetskoj ligi Slavonije i Baranje

U subotu 30.3.2019. godine u Grabarju je odigran posljednji treći krug 2. kadetske lige šahovske zajednice županija istok, a mladi kadeti ŠK Slavonac Našice postigli su tri nove visoke pobjede protiv ekipa iz Požege, Vukovara i Velimirovca. Na turniru je nastupila 21 kadetska ekipa s područja svih 5 slavonskih županija.

Nakon odigranih devet kola po švicarskom sustavu ekipa ŠK Slavonac Našice osvojila je odlično drugo mjesto s čak sedam pobjeda i 2 neriješena rezultata te je imala jednaki broj meč bodova kao i ekipa Županje, ali nešto slabije dodatne kriterije. Za ekipu Slavonca nastupili su Marko Trninić 7 bodova iz 9 partija, Patrik Tot 6.5 bodova iz 9 partija, Andrija Žiha 6 bodova iz 9 partija i Ivan Miletić 8 bodova iz 9 partija.

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print