20/01/2020

Veličanstvena pobjeda naših kauboja nad Njemačkom, kao i sama njihova ovosezonska igra, među najaktualnijim je temama posljednjih dana. Svi vjerni gledatelji i navijači dobro znaju o čemu govorimo, jer ovoj nepobjedivoj generaciji reprezentativaca san je postao stvarnost.

Pobjedom Njemačke, Hrvatska je ušla u polufinale, a već danas se u 16 sati odigrat će se vrlo zanimljiva i napeta utakmica. Idući suparnik hrvatske reprezentacije bit će Češka, a naši igrači spremni su na nove izazove i vjeruju u još jednu pobjedu. U to vjeruje i pomoćni trener hrvatske reprezentacije, ujedno i trener RK Nexe, Hrvoje Horvat, koji ih, uz trenera Linu Červara, čvrsto podržava na svakom koraku. Svi zajedno hrabro iščekuju današnji dvoboj, a navijačima zahvaljuju na velikoj potpori.

Foto: ustupljene fotografije

VEZANI TEKSTOVI
16/01/2020

Na svečanom prijemu kod župana Ivana Anušića, kao predstavnici nositelja kvalitete sporta, ali i sportaša s ostvarenim visokim međunarodnim rezultatima s područja Osječko – baranjske županije, prisustvovali su i članovi Rukometnog kluba Nexe.

„Uz ostale dobrobiti koje donosi, sport je i mogućnost izlaska mladih na pravi put, osobito ako u tomu ne uspiju obitelj, škola i uopće društvena zajednica. Županija je na planu sporta napravila dobre iskorake, imamo puno vrhunskih i svjetski priznatih sportaša te rekreativnih sportaša koji su i najzastupljeniji, a nastojimo da tako i ostane.” – rekao je župan Ivan Anušić. Nazočnim sportašima i sportskim djelatnicima obratili su se pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Tatjana Roth, predsjednica Športske zajednice Osječko – baranjske županije Zvjezdana Tuma – Pavlov i glavni tajnik Dubravko Ižaković te rektor Sveučilišta J. J. Strossmayera dr. sc. Vlado Guberac.

U ime Rukometnog kluba Nexe svečanom prijemu nazočili su Marko Sertić, Vedran Zrnić i Fran Mileta. Veliko je to priznanje za našički klub jer oni osim što predstavljaju grad Našice, pravi su predstavnici i Osječko – baranjske županije, ovdje ali i u svijetu.

„Nama je prvenstveno drago da smo svojom kvalitetom zaslužili biti pozvani na ovakav prijem kod župana, a također nam je drago što župan općenito prepoznaje da danas sport, osim dobrih uspjeha, ujedno i reklamira turizam županije, regije i države. Smatram da Rukometni klub Nexe velikim dijelom sudjeluje u takvoj promociji, kako glavnog našeg sponzora Nexe grupe, grada Našica i županije.” – rekao je Marko Sertić te pohvalio projekt sportskog inkubatora koji je predstavljen na prijemu. „Vjerujem da to doprinijeti kvaliteti i razvoju sporta u županiji posebice mlađih dobnih skupina, tako da u svakom smislu mi kao klub podržavamo takvu ideju.” – dodao je Sertić.

Podsjetimo, RK Nexe već godinama razvija svoj vlastiti „inkubator” za mlade naraštaje kroz dobro organiziranu školu rukometa u kojoj treniraju i odgajaju svoje buduće igrače.

„Lijepo je da strukture koje financiraju i koje podržavaju sport u našoj regiji imaju interesa za nastavak istog. Smatram da smo mi nositelji i vrhunskog i amaterskog i školskog i studentskog športa i mislim da je to važno za našu regiju. Sportski inkubator o kojem je bilo riječi svakako je važan za svu djecu, jer upravo ona koja se bave nekim sportom izrastaju u normalne i zdrave ljude, a mi to isto promičemo kroz našu školu rukometa u kojoj imamo velik broj djece. Mladi sportaši budućnost su našeg grada, regije i za cijelu Hrvatsku.” – rekao je Vedran Zrnić, nakon prijema.

„Mislim da je to bila velika čast za cijeli klub i sve igrače, i bitno je da se sport razvija ali i priznaje na razini županije. Mi ćemo se i dalje nastaviti truditi kao cijela ekipa, a ovo priznanje kroz poziv župana još je jedno u nizu koje je naš klub osvojio ili dobio.” – rekao je igrač RK Nexe Fran Mileta.

VEZANI TEKSTOVI
07/01/2020

Rukometaši RK Nexe danas službeno završavaju s odmorom, a već u 17 sati u dvorani kralja Tomislava u Našicama odraditi će svoj prvi trening. Time će se započeti s pripremnim razdobljem koje će sigurno kulminirati kvalifikacijskim utakmicama za nastavak natjecanja u SEHA Gazprom ligi protiv RK Eurofarm Rabotnik.

Isto tako, važno je za reći kako ove subote je pred nama prva prijateljska utakmica i to na gostovanju u Bjelovaru, a upravo povodom početka priprema razgovarali smo i s glavnim tajnikom RK Nexe Franjom Lelićem.

„Nakon praznika i dobrog odmora vrijeme je da se vratimo na parket. Upravo tako će biti već danas kada počinjemo s pripremama za drugi dio sezone, koje ćemo zbog obveza u reprezentaciji glavnog trenera Hrvoja Horvata voditi mi pomoćnici, treneri Ninoslav Pavelić, Mirko Krolo i ja U ovom pripremnom razdoblju želimo odigrati što više utakmica pa smo uspjeli dogovoriti već ove subote prvu i to onu protiv Bjelovara u Bjelovaru. Nakon toga igramo utakmicu s našim starim prijateljima Komlom i to 15.01. , dok 17. i 18. 01. igramo dvije utakmice na gostovanju u Beču protiv Kremsa i Fiversom. Nakon tih utakmica ponovo odlazimo u goste u Komlo gdje igramo s Komlom. Dobro je za spomenuti kao su dečki svi na okupu i spremni, kako za treninge tako i ove prijateljske utakmice koje su pred nama kao i povratku na staze SEHA lige. Ostaje mali žal što neki od naših rukometaša nisu s reprezentacijom, ali, što je tu je. Njihovo ostanak ćemo ipak što bolje iskoristiti da ih što bolje pripremimo za nadolazeće razdoblje. Kao što sam spomenuo ranije, prva utakmica nam je već za nekoliko dana, točnije 11.01.2020. u Bjelovaru, onda slijede i druge s kojima ćemo sigurno dobiti bolju sliku što i kako dalje. Nakon pripremnih dvoboja slijede dvije vrlo važne utakmice protiv makedonskog rukometnog kluba Eurofarm Rabotnik, a o njima ovisi da li ćemo natjecanje nastaviti u SEHA Gazprom ligi. ” izjavio je, između ostalog, glavni tajnik kluba Franjo Lelić.

Za kraj ovog prvog javljanja, svakako je dobro za spomenuti da ćemo već danas biti na treningu naših Gromova kako bi naše čitatelje i sve navijače što bolje upoznali sa svim novostima koje nam RK Nexe donosi. Uvjerenja smo kako je pred RK Nexe dobar i uspješan nastavak sezone,  a mi ćemo i dalje, uostalom kao i do sada izvještavati o svakom njihovom koraku i uspjehu.

VEZANI TEKSTOVI
17/12/2019

Nedjeljna izvanredna pobjeda RK Nexe nad HC Vardarom bila je samo šlag na torti proslave 60 godina rukometa u Našicama i Rukometnog kluba Nexe. Ovaj spektakl, osim mnogobrojnih navijača koji su popunili Sportsku dvoranu kralja Tomislava do zadnjeg mjesta, podržali su i važni uzvanici predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac, glavni tajnik HRS-a Damir Poljak, direktor SEHA Gazprom lige Siniša Ostoić kao i Lino Červar, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, župan Osječko – baranjske županije Ivan Anušić, gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić i mnogi drugi.

Rođendan našičkog prvoligaša proslavljen je u svečanom tonu i zelenoj, zaštitničkoj boji u dvorani Glamour gdje je goste zabavljao Stravianae band. Prigodni program vodio je Danko Justić čestitajući rođendan našičkom klubu i pozdravivši istaknute gošće. Na samom početku održana je minuta šutnje za sve umrle rukometaše i rukometašice.

Osim igrača, koji su svoje znanje i sportski duh pokazali na utakmici, ponosan je bio i predsjednik kluba Josip Ergović koji je istaknuo kako je osobita čast biti na čelu RK Nexe.

„Velika je čast biti predsjednik kluba na njegov 60. rođendan jer u zadnjih 15 godina napravili smo značajne uspjehe i osobno sam izrazito ponosan. Mi smo deseterostruki viceprvak Hrvatske, pa iako dolazimo iz malog grada Našica, poznat smo klub na svjetskoj rukometnoj karti. 2006. godine ušli smo u prvu ligu i tada je sve krenulo. Klub sa velikom tradicijom od samog osnutka koji je iznio i mnoge reprezentativce . Razvoj mladih i suradnja s lokalnom zajednicom su temelji na kojima se bazira naš rad, a iz toga se nadam da će proizići još veći uspjesi jednoga dana.” – poručio je Josip Ergović, predsjednik kluba, i istaknuo da će se svi zajedno truditi da budu najbolji.

Na kraju svog pozdravnog govora, predsjednik kluba, pozvao je okupljene da pogledaju 14- minutni dokumentarni film od nastanka kluba do današnjih uspjeha.

Priznanje RK Nexe uručio je Tomislav Grahovac, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, te im zaželio nastavak odličnog rada s posebnom pohvalom upućenom prema vlastitoj školi rukometa.

„U ime Hrvatskog rukometnog saveza i u svoje ime želim kao prvo čestitati veliki jubilej, 60 godina. Jer 60 godina u životu čovjeka nije mala stvar, a kamoli u postojanju jednog sportskog kluba. Svaka vam čast što ste izdržali sve te godine i da ste osobito u zadnjih petnaestak godina, Josipu na čast, napravili jedan veliki iskorak jer je RK Nexe postao klub koji je davnih dana prešao granice Hrvatske po svojoj kvaliteti. Tako danas predstavlja vrlo respektabilan rukometni klub u europskim okvirima. Želim da samo tako nastavite sa svojim radom, a posebno je lijepo vidjeti da imate registriranih 180 igrača u vašoj školi rukometa. Dokaz da ste postali vrlo ozbiljni u svom radu je i činjenica da na svakom okupljanju nacionalne reprezentacije imamo sve veći broj igrača iz Nexe-a. Vrlo rana i dobra selekcija kvalitetnih mladih reprezentativaca koji u relativno kratkom roku, uz kvalitetan rad u vašem klubu, postaju reprezentativci u A reprezentaciji, a neki od njih i nositelji igre.” – rekao je Tomislav Grahovac, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, napomenuvši da je RK Nexe napravio ozbiljnu organizaciju upravljanja klubom, a samim time postali su, kao klub, vrlo važan faktor u europskim okvirima.

Puno sreće u daljnjem radu poželio im je i Lino Červar, izbornik Hrvatske rukometne reprezentacije.

„Dragi prijatelji htio bih sve vas pozdraviti, ali toplo, jednakim pozdravim. Jednakim pozdravom jer da bi Nexe bio Nexe svi su zaslužni, i onaj koji financira, i onaj koji radi i koji igra. Ja bi bio izuzetno sretan da se uvijek na ovakvim događanjima pozdrave baš svi, bez razlike. Obitelj Ergović prava je obitelj, a ja znam što znači obitelj. Ja sam rastao i izrastao u jednom malom klubu, baš kao i vi u jednom malom gradu, ali došli smo do prve lige. I zato to iznimno cijenim. Nigdje nema toliko osmijeha, toliko zadovoljstva i sreće kao u sportu.”– rekao je u svom obraćanju Lino Červar, izbornik rukometne reprezentacije Hrvatske.

Podsjetimo rukomet se u Našicama počeo igrati 1956. godine, a prva službena rukometna utakmica odigrana je 28.02.1960 godine između našičkog kluba i RK Polet iz Markovca Našičkog. Sedamdesetih godina klub je djelovao pod različitim nazivima, od RK Partizan, RK NAŠK, RK Kobra Jeans te RK Našice i to vrijeme sudjeluje u raznim rangovima natjecanja u Hrvatskoj. Iako ratna zbivanja donose prekid svih rukometnih aktivnosti, on se ne prestaje igrati u Našicama. Tako je u tim godinama gost našičkog kluba bio dvostruki europski prvak Badel 1862 Zagreb koji odigrava utakmice s „132. brigadom HV“. Kroz godine klub je rastao, a lansiranju prema velikim uspjesima pogodovalo je dovršenje sportske dvorane 2003. godine. U sezoni 2005./06. konačno je ostvaren san svih generacija i RK Našice su ušle u Prvu hrvatsku rukometnu ligu. Od sezone 2006./07. uz financijsku pomoć sponzora Nexe Grupe te donacije Grada klub djeluje pod imenom RK Nexe.

Od tada RK Nexe je deset godina uzastopno doprvak Hrvatske, te tri godina finalist  hrvatskog rukometnog Kupa. Uz sve to klub rezultatima raste i u Europi. Nakon što je 2011./12. ispao u osmini finala EHF Kupa, a 2013./14. ostao kratak za jedan pogodak i ulazak u skupinu, to se napokon dogodilo sljedeće sezone. U sezoni 2017./18. zaustavljeni su u četvrt završnici od Fuchse Berlina gdje je također presudio jedan pogodak, a drugi nastup u skupini EHF Kupa ostvaren je prošle sezone. Osim u kupu Nexe se uspinjao i u SEHA – Gazprom ligi čiji je član od samog početka. Vrhunac je bio ovogodišnji nastup na Final 4 u Bjelorusiji te osvojeno četvrto mjesto. Kao što su gosti proslave i pohvalili, bitan je rad i s mladima te vlastita proizvodnja igrača, koja u Našicama djeluje od 1974. godine. Nexe tako ima svoju vlastitu rukometnu školu koja okuplja više od stotinu mališana.

VEZANI TEKSTOVI
14/12/2019

Uvjereni smo kako većina navijača RK Nexe zna da nam ove nedjelje, a u sklopu SEHA Gazprom lige u Našice dolazi aktualni Europski prvak RK Vardar.

S Vardarom smo igrali nekoliko puta, a ove sezone u SEHA ligi smo se susreli još u 9. mjesecu u Skopju, gdje smo vrlo tijesno izgubili rezultatom 27:25. Ovoga puta, mi smo domaćini, a svi znamo kako RK Nexe u Našicama pred domaćim navijačima daje sve od sebe, pa smo uvjereni kako ćemo i ovako jakom klubu kakav je Vardar itekako zadati glavobolje. Iako RK Vardar do sada ima samo jedan kiks protiv rukometnog kluba Motor Zaporozhye i trenutno se nalazi na prvom mjestu grupe A SEHA lige, pa je samim time i lagani favorit u sutrašnjoj utakmici, Gromovi sigurno neće propustiti priliku da za 60. rođendan kluba to proslave pobjedom. Upravo zbog toga ovim putem pozivamo sve navijače RK Nexe, a i one koji će to tek postati, da u nedjelju 15.12.2019. u 17 sati dođu u dvoranu kralja Tomislava u Našicama i gromoglasno podrže svoj omiljeni klub, a ujedno proslave ovako lijepu i veliku godišnjicu kakvu slavi RK Nexe.

Ulaz na utakmicu RK Nexe vs RK Vardar je besplatan.

Što o utakmici s Varadarom kaže trener Hrvoje Horvat i igrač Halil Jaganjac poslušajte u video prilogu koji slijedi.

VEZANI TEKSTOVI
12/12/2019

Nakon jučerašnje velike pobjede protiv RK Beijing Sport Universitya Gromovi ulaze u zadnje kolo SEHA Gazprom lige bez opterećenja. Naime, čeka nas prava rukometna poslastica u Našicama protiv Vardara koja je na rasporedu u nedjelju 15. prosinca s početkom u 17 sati, a ulaz je BESPLATAN.

Moramo se svakako osvrnuti i na jučerašnju utakmicu gdje je RK Nexe pokazao jako dobru igru, pogotovo u drugom dijelu, igru za koju se nadamo da će ponoviti iduće nedjelje svih 60 minuta. Također moramo spomenuti i sjajne partije naših golmana – Morena Cara i Mihaila Radovanovića koji su uspjeli skupiti 16 obrana te Marina Jelinića koji je zabio 7 golova te tako bio i najučinkovitiji igrač RK Nexe.

Rukometni klub Vardar, klub koji nam dolazi u nedjelju, ima bogatu rukometnu povijest, dvostruki i aktualni prvak Europe i svi smo svjesni kako ih nikako u ovoj utakmici ne smijemo podcijeniti. Trenutno se nalaze na prvom mjestu grupe A SEHA Gazprom lige s 24 boda gdje su ubilježili samo jedan poraz i to onaj u drugom kolu na uvijek neugodnom gostovanju u Ukrajini kada su izgubili s jednim golom razlike. Gromovi su jako dobro upoznati s igrom makedonske momčadi pošto su se susreli u 3. kolu kada je RK Nexe pokazao jednu od najboljih utakmica ovog dijela sezone koju su, nažalost, zbog malog nedostatka sportske sreće, ipak izgubili s dva gola razlike.

Bez obzira na ishod susreta Nexe vs Vardar, Gromovi nastavljaju s natjecanjima u SEHA Gazprom ligi kada se u veljači iduće godine igra eliminacijski susret, a mi ćemo tada igrati s četvero-plasiranom momčadi.

Ovim putem još jednom pozivamo sve navijače i ljubitelje rukometa da u nedjelju 15. 12. 2019. u 17 sati dođu na utakmicu te navijanjem i dobrom atmosferom u dvorani zajedno ostvarimo još jedan veliki uspjeh našeg kluba! Ulaz na utakmicu je besplatan, a za sve koji nisu u mogućnosti doći prijenos je na kanalu Arena Sport 6 od 17 sati.

VEZANI TEKSTOVI
11/12/2019

(više…)

VEZANI TEKSTOVI
05/12/2019

(više…)

VEZANI TEKSTOVI
03/12/2019

(više…)

VEZANI TEKSTOVI
02/12/2019

Ostao je još samo jedan dan do izuzetno bitne utakmice. Naime, u 8. kolu SEHA Gazprom lige Gromovima u goste dolazi ukrajinska ekipa HC Motor Zaporozhye. Ostala su još tri kola do kraja prve runde skupnog dijela natjecanja i RK Nexe lovi sve tri pobjede da bi bili sigurni u nastavak sudjelovanja u SEHA ligi. Motor Zaporozhye je jedna respektabilna momčad koja već godinama u vrhu europskog, a samim tim i svjetskog rukometa, ali ipak se ne trebamo bojati. Sudeći prema prvoj utakmici koju je RK Nexe odigrao u listopadu protiv ukrajinaca na njihovom terenu velike su šanse da našičani dobiju ovu utakmicu. Podsjetimo, ondje je RK Nexe izgubio sa samo dva gola razlike i to sa momčadi koja je bila obilježena ozljedama.

Prije samog spektatkularnog dvoboja porazgovarali smo s trenerom Gromova Hrvojem Horvatom koji nam je prenio svoja razmišljanja o predstojećoj utakmici te o stanju u momčadi. „Motor Zaporozhye je ekipa koja neće oprostiti naše moguće pogreške i slabosti. Sigurni smo da ćemo odigrati bolju utakmicu no što smo je odigrali u Ukrajini gdje smo bili blizu pobjedi. Očekujem jedan borbeni nastup i teški dvoboj, a najbolje rješenje protiv nedavnog ispadanja iz EHF kupa bi bila pobjeda u utorak protiv Motora. Od mojih igrača nećemo moći računati na Mrđenovića koji ima problema s trbušnim zidom, ozljedu koju je zadobio na gostovanju protiv Benfice stoga nam je prvi zadatak da postavimo agresivno obranu te da ne dozvolimo puno prostora gostujućim napadačima. Ukrajinci imaju jedan od najboljih napada od svih momčadi koje sudjeluju u Ligi prvaka, zabijaju više od 30 golova po utakmici, a na meni i ekipi je da ih u tome spriječimo. Svakako očekujem od navijača da će doći u velikom broju, a oni će nam, kao i uvijek, biti dodatna pomoć te potrebni vjetar u leđa u pobjedi nad gostima iz Ukrajine. Sezona je na početku i imamo još puno toga dobrog napraviti i dosta toge je pred nama.”

I za kraj ćemo ponoviti poziv navijačima ekipe trenera Horvata da dođu u što većem broju i da budu 8. igrač koji će svojom podrškom pomoći Gromovima da dođu do potrebnih bodova. Ulaznice za ovaj dvoboj se mogu kupiti, osim na ulazu u dvoranu, u pretprodaji u Caffe baru Radić, Sport caffeu, Beer gardenu i Caffe baru Escobar. Ukoliko nećete moći doći sutra od 19:00h u dvoranu kralja Tomislava, utakmicu možete pratiti i na Arena Sport 1 kanalu.

Sretno Gromovi, a svi ostali, vidimo se u dvorani!

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print