24/04/2019

Povodom izbora za Europski parlament grad Našice je posjetio rekao je Tonino Picula, nositelj SDP-ove liste. Zajedno sa simpatizerima i istomišljenicima sastao se na popodnevnoj kavi kako bi predstavio program rada za sljedeći mandat.

„Drago mi je da sam došao ovdje u Našice, jer ako već govorimo o važnosti izlaska na izbore za Europski parlament treba posjetiti, prije svega, mjesta koja bi trebala imati najveću korist od onoga što Europska unija ovoga trenutka jest i što bi trebala biti. Svi veliki gradovi se ovoga trenutka nalaze korak, dva u prednosti ispred takozvanih malih sredina, digitalna revolucija, 4. industrijska revolucija teče, ali koristi od te revolucije od novih stilova života nisu ravnomjerno raspoređeni Europskom unijom. Upravo sredine kao što su Našice, koji imaju tradiciju i industrijske proizvodnje i jasan kulturni identitet bi morale moći uhvatiti korak sa nekim razvojnim procesima koji su karakteristični u posljednjih 15 godina.” – rekao je Tonino Picula, nositelj SDP-ove liste na izborima za Europski parlament.

Tonino je posjetom htio građane informirati o onom što je radio proteklih 6 godina kao zastupnik u Europskom parlamentu i najaviti što bi se sve moglo napraviti. Njihova ključna riječ u kampanji je „RAVNOPRAVNOST”, u obliku da građani osjete da su ravnopravni s građanima iz drugih zemalja, dugogodišnjih članica, ravnopravnost regija i obnova povjerenja u institucije i politiku.

„Htio bih poručiti žiteljima Našica da su ovo itekako bitni izbori budući da u Europskoj uniji naši zastupnici jako puno mogu učiniti i za Slavoniju i za Hrvatsku.” – rekao Domagoj Hajduković, saborski zastupnik SDP-a koji trenutno obnaša dužnost potpredsjednika Odbora za eurposke poslove i predsjednik SDP-a Osječko – baranjske županije.

„Zahvaljujem se i gospodinu Hajdukoviću i gospodinu Piculi što su prevalili dugi put kako bi došli ovdje. Ja vjerujem u SDP jer ovo je dokaz vjere, čovjek koji je nositelj liste došao u Našice jer je shvatio ovo područje jednako važnim, interesirao se za problematiku koja postoji ovdje, ponudi mogućnost rješenja.” – rekao je Samir Haj Barakat, predsjednik GO SDP Našice.

Zaključili su da Europske izbore svi zanemaruju, a vrlo su bitni i mogu se smatrati i lokalnim izborima jer utječu na sve.

VEZANI TEKSTOVI
23/04/2019

Povodom izbora za Europski parlament, danas je, prvog dana kampanje u Našice došao Karlo Ressler, nositelj liste HDZ-a. Nekoliko sati prije, Karlo je obišao Osijek, a kako ga mnoge uspomene vežu za naš grad, jedno od prvih mjesta u kampanji koji je želio posjetiti su bile upravo Našice.

U centru grada Našica ispred Doma kulture Karla je uz mnogo simpatizera i prijatelja, dočekao gradonačelnik Josip Miletić, dok je na okupljanje i došao i župan Ivan Anušić koji je također želio dati potporu kandidatu Karlu Ressleru. Dobro je poslužilo i lijepo vrijeme, pa se okupio i veliki broj sugrađana koji su odlučili doći u centar grada i dati podršku HDZ-ovom kandidatu, popričati s njim te se fotografirati s njim.

Na kraju posjeta, Karlo Ressler i većina okupljenih učinila je zajedničku fotografiju ispred dvorca Pejačević, te na ovaj način pokazala povezanost Našica, Hrvatske i Europske unije.

Za Našice me puno toga veže i stvarno mi je drago da ću uskoro moći još više pomoći

„Iznimno sam sretan i drago mi je da smo našu kampanju započeli upravo u Našicama i u Osječko – baranjskoj županiji. Voditi ćemo pozitivnu i afirmativnu kampanju, a želja nam je predstaviti sve konkretne prednosti članstva u Europskoj uniji. Upravo je u Osječko – baranjskoj županiji i u Našicama već puno toga napravljeno, pa me sve to istinski veseli, jer znam kako ovdje radi stručan i odgovoran tim, na čelu s gradonačelnikom Josipom Miletićem. Preko 90 milijuna kuna planira se ugovoriti za obnovu dvorca, a planovi su i puno širi i to ne samo za obnovu kulturne nego i prirodne baštine Grada Našica. Isto tako, drago mi je vidjeti mnoga poznata lica, jer sam blisko povezan s Našičanima i to od djetinjstva kada sam bio u posjetu bake i djeda. Naravno i dalje dolazim u Našice i to ovoga puta i poslovno gdje se susrećem s gradonačelnikom kojem i ovom prilikom želim zahvaliti, jer uz stručne ljude uspijeva iskoristi sav potencijal članstva u Europskoj Uniji. Uspio je pokrenuti određene stvari, uspijeva napraviti razliku koji i mi želimo pokazati i na ovim izborima. Želja nam je pokazati razliku između onih koji mogu povezati lokalnu, nacionalnu i europsku razinu, jer je u tako složenim sustavima to upravo i presudno. Upravo na taj način se može pokazati kako to nisu izbori samo za EU parlament nego su ovo hrvatski izbori gdje se odlučuje i o hrvatskim nacionalnim interesima, ali i ono što je još važnije kako žive i građani i Grada Našica svakoga dana. Uvjeren sam kako možemo pokrenuti optimizam i raditi promjene bez obzira na poteškoće i izazove koji se događaju kako u Hrvatskoj, ali i u diljem Europe. Vjerujemo u Hrvatsku, Europu i Slavoniju.” -rekao je među ostalim Karlo Ressler nositelj HDZ-ove liste na izborima za Europski parlament.

VEZANI TEKSTOVI
20/04/2019

U središtu Našica – na Trgu dr. Franje Tuđmana – mladež Hrvatske demokratske zajednice danas je organizirala tradicionalnu akciju podjele uskrsnih pisanica.

Ovom tradicionalnom druženju pridružio se gradonačelnik Josip Miletić, članovi Gradskog odbora HDZ-a i predsjednik Stjepan Pintarić te Zajednica žena HDZ-a “Katarina Zrinski”. U ime Gradskog odbora HDZ-a, predsjednik Stjepan Pintarić poželio je svim sugrađanima sretan i blagoslovljen Uskrs.

VEZANI TEKSTOVI
18/03/2019

Na današnji dan prije 29 godina u Našicama je održana osnivačka skupština HDZ-a za tadašnju općinu Našice.

Sve je počelo 20. veljače 1990. godine u Lovačkoj sali hotela “Park” kada je inicijativni odbor pokrenuo osnivanje, a 18. ožujka održana je i osnivačka skupština.

Povodom današnje obljetnice Gradski odbor HDZ-a svim članovima i simpatizerima čestita 29.obljetnicu stranke.

VEZANI TEKSTOVI
07/06/2018

Najava proširene sjednice županijskog odbora Zajednice žena HDZ „Katarina Zrinski“ Osječko- barajske županije

U subotu, 9.lipnja, s početkom u 11 sati u prostorijama Gradske vijećnice Grada Našica održati će se proširena sjednica Županijskog odbora Zajednice žena HDZ „Katarina Zrinski“ Osječko – baranjske županije.

Na dnevnom redu nalaze se brojne teme poput izvještaja o sudjelovanju na sjednici Predsjedništva ZŽ KZ te informiranje o izmjenama Statuta Hrvatske demokratske zajednice, zatim izvještaj o sudjelovanju na proslavi 19. obljetnice osnivanja Zajednice žena HDZ Katarina Zrinski održane u Splitu 3. svibnja 2018., potom akcija „ Projekt ruksak“ , kao i predavanje „Europski parlament:razvoj, izazovi i uloga hrvatskih zastupnika“ te ostale.

U sklopu predavanja „Europski parlament: razvoj, izazovi i uloga hrvatskih zastupnika“ velika nam je čast najaviti gošću Romanu Ćosić, regionalnu asistenticu u uredu za informiranje hrvatskih zastupnika hdz -/epp grupe u europskom parlamentu .

Predsjednica GO Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ Grada Našica,

Ivana Domnjak

VEZANI TEKSTOVI
20/04/2018

Jučer je u Hotelu Park Panolija održana zajednička konferencija za novinare HSP Ante Starčević i stranke Desno.

Na konferenciji su koordinator HSP-a Ante Starčević za Osječko – baranjsku županiju Goran Stipanović i član glavnog Odbora stranke Desno i povjerenik stranke za grad Našice Perica Perić govorili o inicijativi za okupljanje stranaka desnice.

Koordinator stranke HSP Ante Starčević za Osječko – baranjsku županiju Goran Stipanović o inicijativi je izjavio.

„Kao što je MOST okupio nezavisne stranke nama je cilj okupiti sve pravaške stranke. Pravaške stranke su razjedinjene, imamo 5 pravaških stranaka. Ideja nam je formirati jednu veliku organizaciju na strani desnice gdje bi bili lideri HSP Ante Starčević i stranka Desno te pozivamo ostale pravaše da nam se priključe. Postoji veliki prostor za političko djelovanje i ljudima nedostaje desna opcija. Mi se vidimo kao predvodnici jedne velike pravaške koalicije.”

Član glavnog odbora stranke Desno i povjerenik stranke Desno za Grad Našice Perica Perić o inicijativi je izjavio.

„Ova inicijativa je pokrenuta zbog nesuglasica i razjedinjenosti desnice. Cilj je da se okupimo u jednu cjelinu, a pošto su visoki dužnosnici stranke Desno i HSP Ante Starčević Ante Đapić i Pero Ćorić uspjeli neke svoje nesuglasice izgladiti znači da tu ima prostora za suradnju. Ovim putem kao povjerenik za Grad Našice pozivam sve bivše pravaše, sadašnje pravaše, ljude koji su desno orijentirani da se priključe. Mogu se javiti gospodinu Stipanoviću ili meni i otvorena su vrata svim strankama koje su desno orijentirane. Spremni smo za jednu suradnju na višem nivou. Imam i na Općini Podgorač kontakte s određenim ljudima koji su desno orijentirani da se i tamo udružimo.”

VEZANI TEKSTOVI
15/04/2018

Humanitarna akcija "Omiljeni cvijet Ane Rukavine" u Našicama

U subotu, 14. travnja 2018.g. na Trgu Franje Tuđmana u Našicama održana je po prvi put humanitarna akcija „ Omiljeni cvijet Ane Rukavine „ u organizaciji Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Našice i GO SDP-a Našice, kojoj je svrha skupiti novčana sredstva za Zakladu Ana Rukavina i time doprinijeti razvoju Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, ali i osvijestiti građane o važnosti ostvarenja cilja da se što većem broju oboljelih od leukemije pruži adekvatno liječenje i osigura šansa da pronađu podudarnog darivatelja. Svakome tko je dao novčani prilog uzvraćeno je omiljenim cvijetom prerano preminule Ane Rukavine Erceg – tulipanom.

Humanitarna akcija "Omiljeni cvijet Ane Rukavine" u Našicama

Treba napomenuti da je dosadašnjim radom Zaklada uspjela upisati u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica preko 45 000 ljudi, a time je preko 50 ljudi u Hrvatskoj dobilo šansu za život.

Socijaldemokratski forum žena SDP-a Hrvatske je ove godine provelo akciju u preko 100 gradova i općina Lijepe naše, a po prvi puta je navedena akcija bila i u našem gradu. Akciju je predvodila Vanja Horvat, predsjednica Socijaldemokratskog foruma žena Našice sa svojim članicama, a u ovoj humanitarnoj akciji su učestvovali i ostale članice i članovi, te simpatizeri SDP-a Našice.

Humanitarna akcija "Omiljeni cvijet Ane Rukavine" u Našicama

Izrazito smo ponosni na naše sugrađanke i sugrađane koji su velikom broju podržali akciju i time pokazali veliku svijest u solidariziranju s ljudima oboljelim od ove teške bolesti.

 

Veliko Vam Hvala !!!

 

Vanja Horvat, predsjednica Socijaldemokratskog foruma žena Našice

Samir Haj Barakat, predsjednik GO SDP-a Našice

VEZANI TEKSTOVI
31/03/2018

Povodom blagdana Uskrsa - HDZ Našice

Povodom blagdana Uskrsa , članovi HDZ-a Našice danas su na glavnom trgu Franje Tuđmana tradicionalno darivali sugrađane pisanicama, slatkišima i naravno čestitkama.

Povodom blagdana Uskrsa , članovi HDZ-a Našice danas su na glavnom trgu Franje Tuđmana tradicionalno darivali sugrađane pisanicama, slatkišima i naravno čestitkama.

Download slike u originalu: HDZ Našice

VEZANI TEKSTOVI
17/03/2018

Priopćenje za javnost, sjednica Županijskog odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije

Osijeku održana je sjednica Županijskog odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije na koji je uz prošireni sastav Županijskog odbora na čelu s predsjednikom Ivanom Anušićem sudjelovao i Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković. Pobjednički HDZ Osječko-baranjske županije još je jednom pokazao zajedništvo raspravljajući s Glavnim tajnikom najbitnije nacionalne teme.

Zajedništvo unutar HDZ najveće slavonske županije osnažuje se otkako ga je još 2013. godine konsolidirao Ivan Anušić dolaskom na mjesto predsjednika organizacije što su građani i nagradili na lokalnim izborima prošle godine vraćajući HDZ-u odgovornost za razvoj i boljitak svih žitelja Osječko-baranjske županije.

Jandroković je prisutne upoznao s najvažnijim nacionalnim temama napominjući kako Vlada RH na čelu s Andrejom Plenkovićem sustavno radi na rješavanju prvenstveno gospodarskih izazova koji se pred njih postavljaju.

„Danas možemo reći da smo za Agrokor učinili mnogo vodeći se interesom naših ljudi i štiteći njihova radna mjesta kao i gospodarsku stabilnost cijele države. Problemi s Agrokorom nisu od jučer, no kad smo preuzeli odgovornost za vođenje Hrvatske, preuzeli smo i ovaj gorući problem. Predsjednik Vlade RH sa svojim timom razgovara i s drugim velikim kompanijama štiteći gospodarstvo naše države i interese svih radnika.“ – kazao je Jandroković.

Nezaobilazna tema sastanka bila je i ratifikacija takozvane Istanbulske konvencije. Županijski odbor HDZ-a Osječko-baranjske županije iskazao je povjerenje i podršku politici Andreja Plenkovića kad je riječ o ratifikaciji konvencije.

„HDZ je najveća i najsnažnija stranka u Republici Hrvatskoj koja na demokratski način promišlja o svim temama. Svi imaju pravo iznijeti svoje stavove, što smo i danas imali priliku čuti, no nakon argumentirane rasprave, velika većina u potpunosti podržava stav stranke brinući pri tome o očuvanju jedinstva naše stranke na lokalnoj i na nacionalnoj razini.“ – rekao je predsjednik županijske organizacije Ivan Anušić.

Priopćenje za javnost, sjednica Županijskog odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije
Poseban naglasak stavljen je i na problem iseljavanja iz Slavonije i Baranje te je Glavni tajnik još jednom istaknuo kako Vlada RH kroz niz mjera iz Projekta Slavonija pokazuje posebnu brigu za razvoj gospodarstva istočne Slavonije. Posljednjih nekoliko mjeseci u Osječko-baranjskoj županiji potpisani su ugovori s milijunskim iznosima koji će osigurati kvalitetnu infrastrukturu te sve druge poljoprivredne, gospodarske i turističke uvjete potrebne za razvoj županije što će za posljedicu imati sprječavanje iseljavanja mladih i stručnih kadrova.

Gordan Jandroković nakon Osječko-baranjske županija obići će i druge županijske organizacije s ciljem osnaživanja kontinuirane suradnje između lokalnih i županijskih organizacija sa središnjicom stranke te je najavio i imenovanje pomoćnika Glavnog tajnika koji će biti zaduženi za kontakt s regionalnim organizacijama.

VEZANI TEKSTOVI
09/03/2018

SDP Našice tradicionalno darivao sugrađanke cvijećem

Jučer na trgu Franje Tuđmana SDP je tradicionalno darivao naše sugrađanke povodom Međunarodnog Dana žena cvijećem, davajući time zahvalnost i priznanje ljepšem spolu da danas , iako u demokratskoj državi zapadnog usmjerena, žene još uvijek nisu u potpunosti ravnopravne i izjednačene sa svojim muškim kolegama kako na poslu, tako i u mnogim obiteljima , te u opće-društvenom i političkom životu. Zato će SDP Hrvatske s ponosom biti prva stranka koja će uvesti kvotu od 50 % žena u na svim listama. Razlog je jasan. Žene u današnje doba su možda i u težoj situaciji nego prije. Na poslovnom polju na njih se gleda kao na problem jer one rađaju, odlaze na bolovanja zbog djece, nose teret obitelji. Na obiteljskom polju se i dalje pokušava na njih svaliti sav teret obiteljskih problema.

U nadirućem patološkom neokonzervativizmu često oni od kojih se očekuje da se čvrsto drže moralnih i zakonskih okvira dobivamo da promoviraju nepravdu i zlu tišinu jer danas cijeli demokratski , zapadni svijet usvojio je jasan i jedinstven stav da žena ne mora i ne smije trpiti nepravdu, pogotovo kad govorimo o nasilju nad ženama koja je u porastu.

SDP Našice tradicionalno darivao sugrađanke cvijećem

U politici danas mahom muškarci diskutiraju o reprodukciji, “bijeloj kugi”, pravu žena na prekid trudnoće, te u nizu drugih “ženskih pitanja” o kojima SDP smatra da bi se više trebao čuti ženski glas, jer one su ravnopravni partneri muškarcu od kojih se puno toga može naučiti i mnogi neriješeni problemi mogu riješiti. Dakle, žena treba preuzeti i društvenu i političku odgovornost i to joj se mora omogućiti.

Još jednom Sretan Međunarodni Dan Žena ispred GO SDP Našice želi Samir Haj Barakat, predsjednik GO SDP Našice, te predsjednica Foruma žena SDP Našice Vanja Horvat koja je ujedno i pozvala žene da se aktivno uključe u rad Foruma.

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print