20/05/2020

U sklopu posjeta IV. izborne jedinice, jučer je naš grad posjetio predsjednik SDP-a Hrvatske Davor Bernardić. U organizaciji GO SDP-a Našice tako je upriličen doček i ugodno druženje, a predsjednik Samir Haj Barakat rekao je kako je svim članovima SDP-a Našice drago što je Bernardić došao u naš grad.

“Drago mi je da mogu ugostiti predsjednika SDP-a Hrvatske u našem gradu. Priredili smo mu topao doček i nadam se da će mu biti ugodan boravak u Našicama.” – rekao je Samir Haj Barakat naglasivši kako se nada da ćemo Davora Bernardića ubrzo gledati kao premijera Hrvatske s kojim ćemo se okrenuti Europi i mladima koji su naša budućnost.

 

Predsjednik SDP-a Hrvatske Davor Bernardić rekao je kako mu je uvijek drago doći u Slavoniju te da mu je izuzetno drag ovaj posjet Našicama. “Izuzetno mi je drago da sam danas ovdje u Našicama, na teritoriju cijele četvrte izborne jedinice. Inače dio svojih korijena vučem odavde iz Slavonije i uvijek mi je drago doći u Slavoniju koja nažalost zadnjih trideset godina, prvo zbog rata, a onda zbog poraća gospodarski zaostaje. Zbog toga smo napravili i predstavili plan za razvoj Slavonije, „Slavonija 20-30.“ Cilj nam je ovdje stvoriti infrastrukturni okvir za dovlačenje strateške industrije, dignuti poljoprivrednu proizvodnju i razviti kontinentalni turizam kao dodatnu potporu ruralnom razvoju. U planu nam je u sljedeća dva mandata revitalizirati Slavoniju i Baranju jer kao što je i moja majka znala govoriti „bogata Slavonija, bogata Hrvatska“, a tada će i cijela naša zemlja krenuti naprijed .” – rekao je Bernardić naglasivši kako je Slavonija ključ uspjeha naše zemlje.

Bernardić se osvrnuo i na program SDP-a te na Restart koaliciju koja nudi potpune promjene za novi početak Hrvatske. Naglasio je kako se ne može živjeti samo od turizma i da to jednostavno nije dovoljno te kako je poljoprivredna proizvodnja mala i nedostatna od one koju bi Hrvatska mogla imati.

 

“Došlo je vrijeme da Hrvatska napravi restart, da napravimo novi početak na zdravim osnovama, zato je naš plan rast poljoprivredne proizvodnje, rast industrije, poticanje izvoza kroz porezno rasterećenje s jedne strane plaća i troška rada, i s druge strane kroz poticanje investicija. Naši poduzetnici, OPG-ovci, poljoprivrednici trebaju moći dobiti puno više resursa i potpore kroz europska sredstva, ali i kroz kreditne garancije HBOR-a i ostalih banaka, a to je nešto što ćemo sasvim sigurno napraviti kad preuzmemo odgovornost za našu zemlju.” – rekao je Bernardić i naglasio kako je to potrebno Slavoniji, a i cijeloj Hrvatskoj.

 

Bernardić je pozvao sve Slavonke i Slavonce da izađu na Parlamentarne izbore i izaberu promjene koje su Hrvatskoj potrebne. Na kraju je izrazio zadovoljstvo radom Samira Haj Barakata, predsjednika našičkog SDP-a. “Drago mi je da je ovdje s nama i moj domaćin i uvaženi član doktor Samir Haj Barakat koji zajedno sa svojim timom konkretno pokazuje kako se živi socijaldemokracija pomažući prije svega onima kojima je pomoć najpotrebnija kroz bolnički sustav. Pokazao je odgovornost u ovoj koronakrizi te ono što ljudi na prvoj liniji obrane mogu napraviti. Na Samira računamo na državnoj razini i on će s našim ljudima iz zdravstvenog sustava napraviti da zdravstvo u Hrvatskoj krene putem uspjeha.” – rekao je Davor Bernardić i naglasio kako im je cilj modernizirati zdravstvo i zdravstvenu infrastrukturu i učiniti javno zdravstvo svima dostupnim.

01/05/2020

Drage sugrađanke i sugrađani. kao i svake godine i ove godine G.O. SDP-a Našice čestita svima građanima našeg Grada Međunarodni praznik rada, doduše, zbog novonastale situacije nešto skromnije, jer ove godine ne možemo s vama zajedno proslaviti ga uz tradicionalni grah.

Nažalost, situacija s pandemijom koronavirusa koja nije zaobišla ni naš Grad, zahtjeva od nas veću dozu odgovornosti i brige prema svojim bližnjima ali i kolektivnu odgovornost, te nam ne dopušta okupljanja kojim možemo ugroziti zdravlje nas samih i stanovnika našeg grada. S jedne strane tužni zbog toga, a s druge strane ponosni na većinu građana koji su ozbiljno shvatili savjete i upute Kriznog stožera, nadamo se što skorijem završetku ove pandemije i radujemo se ljepšim vremenima koje polako, ali sigurno dolaze.

 

Mi kao stranka koja zastupa prava ponajprije svakog radnika, seljaka, ali i poštenog poslodavca svjesni smo i socioekonomske krize koja je pred nama, upozorili smo i uputili dopis našem gradonačelniku kojim smo zatražili olakšavanje i rasterećenje svih privrednih subjekata u zakonskim okvirima dopuštenog koji itekako trpe, predložili pomoć ugroženim građanima te davali naše savjete kojima je cilj pomoći preproditi ovu krizu, sve u cilju zajedničkog djelovanja, jer ovo su trenuci u kojima ne smiju postojati političke, socijalne ili bilo koje druge podjele, već jedinstvo, ne samo svih političkih čimbenika, već jedinstvo svih, nas, cijele nacije bez obzira na razne svjetonazorske i druge poglede koje imamo.

 

Još jednom svima Vama želim u svoje ime, te u ime GO SDP-a Našica čestitati Međunarodni praznik rada i poželjeti vam prvenstveno zdravlja i sreće, te zadovoljstva u radu u nadi da ćemo se uskoro opet vratiti u normalan život !!!

Samir Haj Barakat, predsjednik GO SDP-a Našica

Foto: arhiva

18/03/2020

Danas je paljenjem svijeća kod spomenika “Uskrsla Hrvatska” na trgu dr. Franje Tuđmana obilježena 30. obljetnica osnutka HDZ-a na području bivše općine Našice.

Vršitelj dužnosti predsjednika GO HDZ Našice Krešimir Kašuba u pratnji dionika toga doba, utemeljitelja HDZ-a, sukladno mjerama i ograničenjima u vremenu u kojem se nalazimo zbog pandemije koronavirusa obilježili su 30 obljetnicu osnutka, dok će proslava te obljetnice biti održana kada se za to steknu uvjeti.
U ime Gradske organizacije HDZ-a Našice, čestitamo svim utemeljiteljima, članicama i članovima, te simpatizerima Hrvatske demokratske zajednice 30.obljetnicu osnivanja HDZ-a u Našicama.  
08/03/2020

Gradska organizacija SDP-a Našice jučer je tradicionalno obilježila Međunarodni dan žena. Uz čestitke za njihov dan, SDP-ovci su sugrađankama dijelili karanfile.

Predsjednik našičkog SDP-a Samir Haj Barakat istaknuo je kako na ovaj način simbolično izražavaju potporu daljnjoj ravnopravnosti žena. “Na Međunarodni dan žena slavi se ekonomska, socijalna i politička ravnopravnost žena. Uoči ovogodišnjeg Dana žena, ženama je poželio izjednačavanje u potpunosti u stvarnom životu, a ne samo na papiru.” izjavio je, između ostalog, Samir Haj Bartakat.

Podsjetio je kako SDP u Hrvatskoj uistinu zagovora prava žena jer je prva stranka koja je imala obveznu kvotu od 50 posto žena, zastupljenih na svim listama od lokalnih pa do parlamentarnih izbora i time su jako ponosni.

Predsjednica Foruma žena SDP-a Našice Vanja Horvat rekla je kako je ovo treća godina da našički SDP organizira obilježavanje, a inicijativu su pokrenule kolege iz stranke na čijoj je potpori zahvalila.

Također, danas su u Đurđenovcu koordinator sektora SDP Našice Hrvoje Ostrički te član stranke Tihomir Šramek nastavili s obilježavanjem Međunarodnog dana žena.

02/02/2020

Protekli petak je u Mjesnom domu Makloševac održana osnivačka konvencija Mjesne organizacije Makloševac s početkom u 20.00 sati. Uz mnogobrojne sumještanke i sumještane prisutni su bili i članovi Gradske organizacije SDP-a Našica koji su došli podržati ovu inicijativu vrijednih članova SDP-a koji su na prethodnim predsjedničkim izborima ostvarili pobjedu i izrazili želju za još jačim uključivanjem u rad stranke.

Od gostiju posebeno je veliki aplauz dobio bivši saborski zastupnik i predsjednik županijske skupštine gosp. Antun Kapraljević koji je upozorio na važnost borbe protiv korupcije koja svoje uporište ima baš tu, na lokalnom nivou, te važnost borbe protiv svih vrsta diskriminacije. Skupu su se obratile i potpredsjenice GO SDP Našice Biljana Kajgana Petričević i Anita Stanić Plemeniti, te kordinator za našički prsten Hrvoje Ostrički koji je na krilima dobrih rezultata predsjedničkih izbora i ohrabren pojačanom zainteresiranošću za uključivanje u SDP najavio daljnja osnivanja i Općinskih i mjesnih organizacija na širem području Našica.

Novoizabrani predsjednik Dorian Rajić u ime novoizabrano rukovodstva MO SDP Makloševac zahvalio se GO SDP Našice na pomoći, ukazao je na probleme u selu poput nedostatka pitke vode, problema s odlaganjem smeća i nedostatke nekih drugih, nužno potrebnih stvari za normalno funkcioniranje mjesta, a koje su zanemarivane godinama unatoč molbama.

Za kraj se obratio i predsjednik GO SDP Našice koji čestitao novoizabranom rukovodstvu i ponudio svoju pomoć kao i pomoć svih članova GO SDP Našice i najavio nastavak stvaranja MO SDP u Našicama kako bi u svakom mjestu imali ljude koji mogu pomoći u detektiranju svih problema i time im pomoći u rješavanju istih. „Vrijeme je da se SDP dođe u svako selo i mjesto i obrati svakom radniku i seljaku, pogotovo egzistencijalno ugroženim ljudima, ljudima koji doživljavaju svakodnevno nepravdu, diskriminaciju jer oni su razlog nastanka ideje socijaldemokracije, oni su ti kojima treba zaštita u borbi protiv neravnopravnosti.”

Dr. Barakat je izjavio da politika GO SDP nije rušenje i uništavanje HDZ-a, već oslanjanje na vlastite snage i ideje koje misle i znaju da ovaj grad može bolje. „Mi smo prvi koji ćemo pohvaliti dobre projekte u Našicama poput konačnog punjenja industrijske zone, započetih i dovršenih infrastrukturnih projekata kojih dugo nije bilo, ali istodobno izražavamo čuđenje da nitko od pripadnika političara vladajućeg HDZ-a nije javno reagirao prilikom razbijanja Uprave šuma kojim je bivši ministar Tolušić, uz opću poslušnu stranačku tišinu stranački poslušnika ostvario svoj interes na uštrp našeg grada, oduzevši većinu šumarija što je nastavak uništavanja ovoga grada koji već ima puno praznih i napuštenih zgrada poput prazne zgradu HEP-a, ugašenih radnih mjesta poput suda, i mnogih drugih stvari kojima se gubi ne samo radna mjesta a time i stanovništvo našeg grada, već i konture grada kao kulturnog i gospodarskog središta ovog kraja.“

Postoje potrebe obnove i uređenja našičke tržnice, knjižnice, povećanja kapaciteta postojećeg ili otvaranje novog vrtića u samom gradu, izrade DUP-a , centra mladih, sportsko rekreacijskog centra jer mi smo jedini grad u Hrvatskoj bez bazena za koje znamo, jača povezanost i suradnja s privatnicima, izrada jasnog dugoročnog plana razvoja turizma klasterima i povezivanjima kako međusobno privatnika koji se bave turizmom, tako i drugih turističkih zajednica. „Nemojmo zaboraviti da je turizam grana privrede u kojoj se najbrže vraća uloženi novac.„ Nadalje je najavio daljnje osnivanje specifičnih odbora pri SDP kojima se mogu pridružiti i nestranački ljudi kako bi se mogao izraditi jasan plan za razvoj ovog grada i njegovog kraja.

06/01/2020

Zoran Milanović je u jučerašnjem drugom krugu predsjedničkih izbora – objavio je DIP privremene rezultate nakon svih obrađenih biračkih mjesta –  dobio je 1.034.389 glasova birača odnosno 52,67 posto. Kolinda Grabar Kitarović dobila je 929.488 glasova ili 47,33 posto.

Na području naše Osječko baranjske županije, Kolinda Grabar Kitarović dobila je 66.577 glasova, a Zoran Milanović 56.428.

Na području Grada Našica za Kolindu Grabar Kitarović glasovalo je 3.828 birača, a za Zorana Milanovića 3.174.

U Općini Đurđenovac Kolinda Grabar-Kitarović dobila je 1.427 glasova, a Zoran Milanović 1.174.

U Općini Podgorač za Kolindu Grabar Kitarović glasovao je 571 birač, a za Zorana Milanovića 437 birača. 

U Općini Feričanci Kolinda Grabar Kitarović dobila je 463 glasa, a Zoran Milanović 402.

Na području Općine Donja Motičina, za Kolindu Grabar Kitarović glasovalo je 472 birača, a za Zorana Milanovića 218.

Foto: Facebook

18/12/2019

U ispunjenom našičkom Domu kulture jučer je održano druženje članova HDZ-a i simpatizera u organizaciji Gradskog odbora HDZ-a, a samo druženje je bilo u znaku Adventa. Sve nazočne pozdravio je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Krešimir Kašuba te je zaželio svima sretne blagdane. Počasni gosti blagdanskog druženja bili su dožupan Osječko – baranjske županije Goran Ivanović – Lac te Marinko Miloš, predsjednik Zajednice poduzetnika i obrtnika HDZ-a Osječko – baranjske županije.

U prigodnom govoru rečeno je nekoliko riječi o dosadašnjim postignutim rezultatima u gradu Našicama, a istaknuto je potpisivanje ugovora od strane gradonačelnika Josipa Miletića za obnovu kulturne baštine u vrijednosti 100 milijuna kuna te potpisivanje ugovora za aglomeraciju Našice vrijednosti 166 milijuna kuna u suradnji s “Našičkim vodovodom”. Okupljeni su nakon formalnog dijela druženja, nastavili opušteno u Adventskom šatoru uz kuhano vino, kobasice i tamburaše.

Foto: ustupljene fotografije

20/11/2019

U utorak 19. studenog 2019.g. održana je 29. sjednica Gradskog odbora HDZ Našice. Na sjednici je izabran vršitelj dužnosti predsjednika GO HDZ Našice Krešimir Kašuba, dr. med. vet. koji će obavljati tu dužnost slijedećih 6 mjeseci do redovnih unutarstranačkih izbora. Gradski odbor izabrao je prema Statutu v.d. predsjednika nakon iznenadne i prerane smrti predsjednika G.O. HDZ Našice i dopredsjednika Županijskog odbora HDZ Osječko-baranjske, Stjepana Pintarića,  mag.ing.aedif.

Pod ostalim točkama Dnevnog reda raspravljalo se o predstojećim izborima za Predsjednicu Republike Hrvatske, prikupljanju potpisa za kandidaturu Kolinde Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima, aktivnostima Izbornog stožera, te o narednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Našica.
20/11/2019

U organizaciji GO SDP Našice, u subotu 16.11. 2019. godine, u Našicama se održala sjednica Predsjedništva Županijske organizacije SDP Osječko – baranjske županije.

Razgovarajući o tekućim pitanjima i stanju u stranci, planirajući predstojeću predsjedničku kampanju, nazočni članovi predsjedništva dotakli su se i tekućih i nagomilanih problema kako u svojim gradovima, tako i u cjelokupnoj županiji gdje smo svjedoci lošeg upravljanja resursima , a gdje je na vlasti HDZ. Kako je zaključio saborski zastupnik Tomić jedina svjetla točka razvoja i rada je grad Osijek, gdje SDP participira u vlasti.

Svjesni odgovornosti i vremena koja su pred Osječko – baranjskom županijom i njenim građanima koji još uvijek čekaju na ispunjavanje nekih predizbornih obećanja i započetih i nikada dovršenih projekata u gotovo svakom gradu, pred svim lokalnim organizacijama je puno posla, ali i realna mogućnost za postavljanje temelja za preuzimanje vlasti i dovođenje u red najugroženijeg dijela RH. Između ostalih problema u Baranji, i osvrnuvši se na “Projekat Slavonija“, potpredsjednik ŽO SDP OBŽ, Marko Bogatić, smatra da on postoji samo kao statistička kategorija, ali od njega se ništa nije ostvarilo, odnosno pod njega se podvode sve intervencije i investicije koje su nastale čak i prije 2017. godine kada je on nastao, a stvarni učinci samog projekta, zapravo, ne postoje.

U svom obraćanju Predsjedništvu ŽO SDP OBŽ, domaćin i predsjednik GO SDP Našice, Samir Haj Barakat, upoznao je nazočne o Našicama, našičkom segmentu turističke ponude i razvoja, ali i o problematici našičke privrede i gubitka upravnih tijela. Naveo je gubitak uprave Hrvatskih šuma i kako se formiranje “slatinske Šumarije“ odrazilo na ukupno bogatstvo drvnog gospodarstva našičkog kraja, koliko ga je osiromašilo i koje su posljedice loše politike koju je nadležno ministarstvo vodilo i još uvijek vodi u našem kraju.

Pohvalivši razvoj industrijske zone koja se polako širi, ali se ipak širi, to još uvijek nije dovoljno da bi se vratilo na iskorištenost svih potencijala koje ona ima. Upoznavajući nazočne s našičkim problemima vezanim za infrastukturne projekte koji ne prate potrebe i želje , naglasivši i dobre aspekte obnove županijskih cesta, zaključio je da su Našice suočene i s populacijskim odlivom, što će uvelike utjecati na kulturu, društvenu sliku i ukupni razvoj našičkog kraja.

U neformalnom dijelu subotnje sjednice, članovima Predsjedništva ŽO SDP OBŽ, pridružili su se i uzvanici iz drugih slavonskih županija, članovi GO SDP Našice, te uvaženi gosti europarlamentarka Biljana Borzan i tajnik SDP Nikša Vukas koji su se i, nakratko, obratili nazočnima, dajući svoju punu potporu radu i razvoju SDP-a u Slavoniji i Baranji.

Pozivaju se građani Grada Našica da podrže kandidaturu Zorana Milanović svojim potpisom koji će se prikupljati ispred PBZ-a u ovu subotu u prijepodnevnom terminu.

29/10/2019

U sklopu dvodnevnog posjeta Slavoniji, a u organizaciji GO SDP Našice, jučer 27.listopada 2019. Godine, upriličen je doček i ugodno druženje s predsjedničkim kandidatom Zoranom Milanovićem, europarlamentarkom Biljanom Borzan, te saborskim zastupnicima Domagojem Hajdukovićem i Damirom Tomićem.

Brojni građani su imali priliku i osobno se upoznati s njima i obratiti im se sa svojim problemima i razmišljanjima kako bi trebao izgledati život u Slavoniji, te iznijeti svu problematiku života u kraju koji je pomalo zapostavljen.

I sam svjestan situacije u kojoj se Slavonija zatekla još od Domovinskog rata, Zoran Milanović rekao je da “treba voditi računa o tome da smo jedna država i da jedan dio Hrvatske može živjeti od turizma i to je jedna vrsta rente, a drugi dio ne… dakle solidarnost. I, normalno, razvojne šanse, s tim da to ne mogu biti samo razvojni fondovi jer to nije dovoljno. To je uvijek dojam za Slavoniju. Inače pitom, lijep kraj, mirni ljudi.

Borim se za normalnu Hrvatsku i na tome ću probati motivirati, i vjerujem da ću i uspjeti, što veći broj naših ljudi, da ovo nenormalno stanje i jedno tupo ludilo u kojem se nalazimo kao nacija preokrenemo i da se ljudi u Hrvatskoj, jednostavo, osjećaju dobro. Ništa više od toga.“

U svjetlu dobrog domaćina okupljenima se obratio i predsjednik GO SDP Našice, Samir Haj Barakat koji se u svom izlaganju osvrnuo i na to “da Zoran Milanović nije samo kandidat SDP-a, nego je kandidat jednog slobodnog svijeta, jednog slobodnog svjetonazora, dakle, on ne predstavlja samo SDP, predstavlja sve one ljude koji su željni slobode, demokracije i svega onoga što predstavlja EU. Mi vidimo i sada da se EU dijeli, na neki način, na one nove članice koje , iskreno rečeno, u etičkom smislu i u nastojanju razvoja ,nisu, zapravo ono što je EU predstavljala svima nama prije ’90.-tih, zapravo, jedan kompletan zapadni slobodan svijet.

Upravo zato, u Zoranu Milanoviću vidimo šansu da Hrvatska konačno postane dio zapadnog svijeta, dakle svijeta u kojem se tolerira, svijeta u kojem se drži do ravnopravnost, do solidarnosti , u kojem se svakom čovjeku omogućavaju jednaka prava i mogućnosti za razvoj. Isto tako, osvrnuvši se na ono što je Zoran Milanović spomenuo glede turizma, Našice imaju izuzetno velike šanse za razvoj turizma, od lovstva, pa nadalje, koji se, zapravo, samo treba objediniti. Treba nam netko tko će voditi Hrvatsku na način da je voli i da daje za Hrvatsku, a ne da maše zastavama Hrvatske i da ,zapravo, od Hrvatske samo traži.“ Iako je posjet kratko trajao, sam Zoran Milanović izrazio je želju da ovo ne bude i posljednje druženje i da već pri idućem susretu bolje upozna Našice i našičku okolicu.

Sponzorirani članak