11/01/2021
Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice grada Našica na sjednici održanoj u subotu, 9. siječnja 2021. godine donio je odluku da će kandidat za gradonačelnika Našica na predstojećim lokalnim izborima biti dr.med.vet. Krešimir Kašuba.
 
Nekadašnji dugogodišnji gradonačelnik i sadašnji dogradonačelnik Krešimir Žagar za Krešimira Kašubu rekao je kako se do sada već dokazao i kao predsjednik mjesnog odbora, dugogodišnji gradski vijećnik, dogradonačelnik, a trenutno i predsjednik Gradskog vijeća, te da je odličan poznavatelj svih prilika i istinski zaljubljenik u svoj grad.
 
I saborski zastupnik i dogradonačelnik Hrvoje Šimić podržao je kandidaturu, a Krešimira Kašubu vidi kao osobu prepoznatu u zajednici i djelovanju grada koja će nastaviti uspješan razvoj grada i svih prigradskih naselja, s naglaskom na gospodarstvu i poduzetništvu.
 
Krešimir Kašuba je, zahvalivši Gradskom odboru na povjerenju, istaknuo da je iznimno ponosan što ga je Gradski odbor izabrao kao kandidata te kako je siguran u pobjedu na izborima te nastavak uspješne suradnje sa županijskom i državnom razinom vlasti. Hrvatska demokratska zajednica u našemu gradu već desetljećima više nego uspješno obnaša izvršnu vlast, a tako će, siguran je, biti i ubuduće. Ovo je za njega, rekao je, izuzetno velika čast i obaveza. Naglasio je da je vrlo dobro upoznat s radom Gradske uprave kao i gradskih ustanova i poduzeća. Sadašnjem gradonačelniku Josipu Miletiću zahvalio je na svim uspješno završenim, ali i započetim projektima i investicijama, te istaknuo da Našice u budućnosti vidi kao grad gospodarstvenika i poduzetnika, te grad kulture, turizma i ugodnog obiteljskog života. 
 
Gradski odbor HDZ-a Grada Našica
10/12/2020

Počast prvom hrvatskom predsjedniku i osnivaču Hrvatske demokratske zajednice dr. Franji Tuđmanu, povodom obilježavanja 21. obljetnice njegove smrti, odali su danas u Osijeku HDZ Osječko-baranjske županije na čelu s predsjednikom Ivanom Anušićem i dopredsjednikom Krešimirom Kašubom.

Obljetnicu smrti dr. Tuđmana obilježili su danas i članovi Gradske organizacije HDZ-a Našice polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na spomen obilježje “Uskrsla Hrvatska”.

Predsjednik našičkog HDZ-a Krešimir Kašuba podsjetio je na značajnu ulogu dr. Tuđmana u stvaranju suvremene i neovisne Hrvatske te osnivanju stranke koje je bio prvi predsjednik. Odavanju počasti dr. Tuđmanu bio je nazočan i gradonačelnik Našica Josip Miletić.

25/11/2020

Danas se obilježava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama s ciljem podizanja svijesti o neprihvatljivosti svih oblika nasilja nad ženama, uključujući psihičko, tjelesno, spolno i ekonomsko nasilje. Stoga su članovi GO SDP-a Našice i SDFŽ GO Našice pod pokroviteljstvom saborske zastupnice SDP-a Romane Nikolić te županijske organizacije Foruma žena, danas na našičkoj tržnici tradicionalno obilježili ovaj dijeleći ženama crvene ruže, a ove godine i maske za lice.

Predsjednik GO SDP-a Našice dr. Samir Haj Barakat izjavio je kako je SDP-u ovaj dan izrazito bitan te da ga je važno obilježiti jer je nasilje nad ženama i djecom nasilje jačeg nad slabijim, a to je jedan od oblika nepravde koja postoji u svijetu. „Od 1999. godine odlukom Vijeća Ujedinjenih naroda obilježava se ovaj dan kao spomen dan na sve žrtve nasilja, posebice na žene i djecu. Dvadeseto stoljeće je obilježilo ona jedna uzrečica, odnosno pravilo „batina je došla iz raja”. Kada se osvrnemo na njega – s dva svjetska rata u kojima je bilo najviše umrlih ljudi te ružnim završetkom u kojem se raspalo nekoliko država. Vidimo kako ta poslovica 20. stoljeća kojom se vodilo nije donijela ništa dobro. Današnje doba i način odgoja se uveliko promijenio. Više se ne odgaja na način s principom „batina je došla iz raja” nego razgovorom.

 

Razgovor je jedino rješenje za rješavanje svih konflikata. U tomu svemu ja vidim svoju ženu kao veliki uzor koja najviše sudjeluju u odgoju naše djece, a ona ih odgaja na takav način da se svi problemi koji postoje u našoj obitelji rješavaju razgovorom. Ako takvim principom, odnosno razgovorom budemo rješavali probleme u 21. stoljeću u samim obiteljima, smatram da će 21. stoljeće ipak biti obilježeno kao stoljeće mira, stoljeće međusobnog razumijevanja i napretka psihe samog čovjeka.” – rekao je Samir Haj Barakat i pozvao sve sugrađanke i sugrađane da se ovim danom prisjete svog zla koje je postojalo u 20. stoljeću i neka im to bude jedna pouka za budućnost. Za kraj je naglasio kako se jedino razgovorom, tolerancijom, ljubavlju i mirom rješavaju veliki problemi.

 

Vanja Horvat, predsjednica SDFŽ GO Našice izjavila je kako su se unatoč koronavirusu odlučili u ime svih naših lokalnih organizacija kao i županijske organizacije odraditi ovu akciju u skladu s epidemiološkim mjerama i progovoriti o lošoj situaciji u Hrvatskoj po pitanju ženskih prava. „Prema statističkim podacima svaka treća žena je doživjela nekakav oblik nasilja – psihički ili fizički, a takav trend je, nažalost, i u Europi. S dolaskom „lockdowna” porasla je eskalacija nasilja u svim državama članicama EU. Sve to ukazuje da i dalje živimo u patrijarhalnom društvu i da naša žena još uvijek nije uspjela nadvladati strah od nasilnika i to se mora mijenjati. Mi moramo mijenjati i svijest kao i sustav koji se loše odnosi prema većini zlostavljanih žena.

 

Danas, s malom gestom, ženama dijelimo crvene ruže i želja nam je promijeniti klimu u Hrvatskoj, odnosno, staviti ženu na pijedestal koji zaslužuje.” – izjavila je Vanja Horvat i nadodala kako danas počinje i globalna kampanja „16 dana aktivizma” gdje se upravo ovakvim akcijama i medijskim nastupima pokušava osvijestiti sve što je vezano za ljudska prava.

09/07/2020

Nakon izbora za zastupnike Hrvatskog sabora održanog 05. srpnja 2020 godine, HDZ Našice zahvaljuje se građanima i članovima na iskazanom povjerenju. Posebna zahvala za iznimno povjerenje kojim ste nagradili rad Ivana Anušića predsjednika županijskog HDZ-a Osječko – baranjske županije i župana osječko – baranjskog, koji je s 23.679 glasova povjerenja ostvario najbolji rezultat u IV. Izbornoj jedinici.

Kandidat HDZ-a Hrvoje Šimić na području našičkog prstena ostvario je izniman rezultat te je dobio povjerenje od 3004 glasa, što je treći preferencijalni rezultat u IV. Izbornoj jedinici i drugi izborni rezultat u osječko – baranjskoj županiji po broju preferencijalnih glasova. Hrvoje Šimić tako je izabran u 10-i saziv hrvatskog sabora Republike Hrvatske izvornim mandatom i povjerenjem birača.

 

REZULTATI ZA IZBOR ZASTUPNIKA U HRVATSKI SABOR 2020.:

DONJA MOTIČINA HDZ 48,75%

ĐURĐENOVAC HDZ 46,78%

FERIČANCI HDZ 45,80%

KOŠKA HDZ 51,10%

PODGORAČ HDZ 34,34%

NAŠICE HDZ 47,43%

 

Ovaj izniman rezultat Hrvatske demokratske zajednice rezultat je povjerenja birača i pobjeda hrvatskog naroda, koji su u ovim iznimno izazovnim vremenima prepoznali sigurnost i snagu, ljude koji su spremni preuzeti odgovornost za dobrobit, zdravlje i sigurnost našeg kraja, Slavonije i Baranje, kao i svakog kutka naše domovine. Pozivamo sve koji žele dijeliti vrijednosti i pomoći u viziji razvijene i jake Slavonije i Baranje da nam se pridruže kroz rad mladeži Hdz-a, Zajednice Katarine Zrinski i temeljnih organizacija Hdz-a. Hvala Vam!

Vd. Predsjednik gradske organizacije Hdz-a Grada Našica

Krešimir Kašuba dr.med.vet.

06/07/2020

Birališta su zatvorena u 19 sati, a u 21 sat DIP je počeo objavljivati rezultate izbora. Prema još uvijek neslužbenim rezultatima HDZ je osvojio 66 mandata, Restart koalicija 41, Domovinski pokret 16, Most 8, Platforma Možemo! 7, Pametno – Fokus – SSIP 3, Reformisti 1 te HNS 1 mandat.

U našoj, IV. izbornoj jedinici Hrvatska demokratska zajednica osvojila je 8 mandata, a među ostalima u Sabor ide i ravnatelj OBŽ Našice Hrvoje Šimić koji je osvojio 3. mjesto prema broju preferencijalnih glasova. Također trebamo napomenuti da je i Našičanka Vesna Vučemilović na listi Domovinskog pokreta ušla u novi saziv Hrvatskog sabora, tako da će od sada dvije osobe iz našičkog kraja biti u Saboru.

Povodom ovog velikog uspjeha liste HDZ-a, kako na državnoj tako i u našoj izbornoj jedinici, nekoliko riječi rekli su predstavnici Gradskog odbora HDZ-a Našice.

“S obzirom na ostvarenje povijesnog rezultata Hrvatske demokratske zajednice, iskazujemo zahvalu svim biračima koji su jučer izašli na izbore. Osam mandata u 4.izbornoj jedinici i ukupna pobjeda na izborima, predstavlja jednu veliku čast, ali i obavezu u smislu odgovornog i sigurnog predstavljanja hrvatskih građana u vremenima koja nam predstoje. Našice, ali i naše gravitirajuće općine će zahvaljujući svom odabiru, imati svog zastupnika u Hrvatskom saboru.”

03/07/2020

Ulaganja u Osječko – baranjsku županiju kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem ovih su dana premašila 5 milijardi kuna. Riječ je o projektima koji se realiziraju europskih sredstvima i koje bez pomoći Vlade RH gradovi i općine ne bi mogli realizirati iz svojih proračuna.

Osječko – baranjska županija proteklih godina bilježi porast gospodarske aktivnosti što je ključno za razvoj istoka Hrvatske i ostanak mladih obitelji na svojoj zemlji. Započeti infrastrukturni projekti poput izgradnje Koridora Vc u punom profilu, izgradnja luke za rasute terete te rekonstrukcija željezničke mreže stvorit će preduvjete za snažnije iskorištavanje gospodarskih potencijala. Stoga je kontinuitet razvoja koji nudi Vlada na čelu s Andrejem Plenkovićem i u drugom mandatu ključna za njihovu punu realizaciju.

Osječko – baranjska županija uskoro će dobiti novi prostor za kongresna i sajamska događanja i međunarodne manifestacije. Riječ je o Gospodarskom centru koje u završnoj fazi projektiranja, a investicija je vrijedna 500 milijuna kuna. Uskoro će biti raspisan i natječaj za izradu projektne dokumentacije za revitalizaciju područja OLT-a koji će sadržavati javne i društvene sadržaje te sadržaje za razvoj kulturnih i kreativnih industrija. Uskoro počinje i izgradnja Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće, a intenzivno se grade i sustavi za navodnjavanje kako bi osigurali uvjete poljoprivrednicima i za intenzivnu poljoprivrednu proizvodnju. Regionalni distribucijski centar omogućiti će malim OPG-ovima da skladište svoje proizvode i na tržište ih plasiraju kada se za to stvore uvjeti. Obnavljaju se i opremaju škole, domovi zdravlja, domovi za stare i nemoćne i druge zgrade javne namjene. Potpisani su ugovori za dva centra kompetencije koji će unaprijediti učenje i razvoj učenika, a jedino je u Osječko-baranjskoj županija besplatan obrok za sve osnovnoškolce.

Tijekom posljednje tri godine, Osječko – baranjska županija na čelu s Ivanom Anušićem kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem provela je projekte vrijedne gotovo 500 milijuna kuna, dodamo li tome i ulaganja državnih tvrtki i institucija, projekti se broje u milijardama kuna. Od iznimne je važnosti istaknuti projekte koje je je Vlada RH pokrenula za mlade, od potpunog poreznog rasterećenja plaće za mlade do 25 godina do podizanja rodiljnih naknada. U iduće četiri godine osigurati će 130 000 kuna za mjere samozapošljavanja za mlade te 50 000 novih stipendija za učenike i studente.

Povećat ćemo poljoprivrednu proizvodnju za 30%, odnosno na 22 milijarde kuna, a 300 000 hektara poljoprivrednog i šumskog zemljišta stavit će se u funkciju stočarske i biljne proizvodnje. Nastavit će se razvijati gospodarstvo, podizati životni standard i zaposlenost naših građana. Uložit će 25 milijardi kuna u projekte pametne Hrvatske, 20 milijardi kuna u ravnomjerni regionalni razvoj cijele Hrvatske. Regulirat ćemo rad trgovina nedjeljom, da radnicima nedjelju provedu s obitelji. Upravo je zbog toga važno nastaviti razvijati Slavoniju i Baranju s Vladom koja je pokazala da joj je važan ravnomjeran razvoj cijele Hrvatske. Put kontinuiteta i razvoja moguće je nastaviti samo zajedničkim radom, u sinergiji lokalne, regionalne i nacionalne razine. Vlada Andreja Plenkovića garancija je sigurnosti i stabilnosti kao i pune realizacije započetih projekata.

[fts_facebook type=album_photos id=175909019125252 posts=10 title=no title_align=left description=no words=45 popup=yes album_id=2966520873397372 image_width=200px image_height=200px space_between_photos=1px hide_date_likes_comments=no center_container=yes]

Sponzorirani članak

03/07/2020

Goran Đanić, kandidat koalicijske liste broj 11 HNS-a i HSS-a braće Radić pod rednim brojem 13 te načelnik Općine Podgorač večeras završava s predizbornom kampanjom. Tako će večeras u 18:30 sati mještanima svoje Općine, Općine Podgorač predstaviti svoj izborni program uz nastup tamburaškog sastava “Salaš” te besplatnim kobasicama i pivom, a skup će se održati ispred vatrogasnog doma. Centralni događaj ove predizborne kampanje će se održati večeras u 20:00h u centru Našica ispred robne kuće i to pod velikim šatorom. Svi prisutni će se moći informirati o izbornom programu Gorana Đanića te će, također, moći poslušati legendarni tamburaški sastav “Slavonia Band” iz Đakova uz bogatu, besplatnu gastro ponudu. 

Vezano za izbore, Goran Đanić, kandidat koalicije HNS-a i HSS-a braće Radić, predstavio nam je dio svog izbornog programa te način na koji namjerava poboljšati život stanovnicima ovoga kraja ako postane zastupnik u Hrvatskom saboru. “Ovdje se okupio velik broj ljudi koji prepoznaju moj program za napredak Hrvatske, program kojeg primjenjujem na lokalnoj razini već dugi niz godina. Već sam prije dvadeset i tri godine, kada sam ušao u lokalnu politiku, pričao isključivo o Slavoniji i područjima mikroregija, poput našičkog kraja. Mene osobno ovdje najviše interesira našički kraj, odnosno Općina Donja Motičina, Općina Feričanci, Općina Đurđenovac, Koška i, naravno, Općina Podgorač, kao i područje grada Našica, koji je centar ove naše mikroregije. Pokrenuli su se mnogi projekti u tim općinama i mjestima, kao i u samom gradu, ali sigurno se nisu mogli pokrenuti onim intenzitetom kojim bi trebali, a razlog je decentralizacija novca. I sada u ovoj predizbornoj kampanji započinju priče o ukidanju općina te spajanju mjesta, a nitko ne priča o decentralizaciji novca. Smatram da nema potrebe smanjivati ovaj sadašnji broj općina jer se svi mogu financirati ako se vrate sredstva. Mi smo svjedoci da veliki dio naših sredstava završava u Zagrebu. Naravno, Zagreb je glavni grad Hrvatske, a tako treba i ostati, ali ipak smatram da novac mora biti vraćen jer mi možemo upravljati svim prijeko potrebitim sustavima.

To su stvari kojima trebamo upravljati mi, a ne drugi koji će nam na kapaljku davati novac. Naravno, svi umirovljenici, socijalni slučajevi koji su stvarni, nezaposleni koji ne mogu raditi niti dobiti posao u struci, svi oni trebaju dobiti božićnice, uskrsnice, ali ne iz lokalnih blagajni, nego iz državne. Nedopustivo je da se dogodi da nema ni jednog saborskog zastupnika s ovih područja. Razlog moje želje da budem saborski zastupnik su konkretno liste stranaka koje su favorizirane, a ljudi dolaze, guraju se na liste, neki isplivaju preko noći kao nositelji liste i zato se događa situacija da takvi ljudi uzmu mandate i više nemaju veze s našičkim krajem. Neki od njih su bili u saboru, ali nisu nikada ni spomenuli našički kraj. Ja sam prije svega za ljude s našičkog kraja te da oni sudjeluju na najvišim nivoima vlasti. Sada vidimo koliko smo mi ovdje slabi i nemoćni za razliku od lobija iz Osijeka i Zagreba, a to nije dobro za ovaj naš kraj. Mi jednostavno moramo biti jaki i raditi zajednički. Ja nikako ne želim biti ničiji poslušnik, niti raditi po tuđim pravilima. Pričam i radim što mislim da je najbolje. No, mi smo ovdje sirovinska baza i to se počne pričati tek desetak dana prije izbora, što je strašno. Nemamo ni jednu klaonicu, ni jedan preradbeni pogon za namještaj i proizvode od drveta, niti išta slično. Pogledajmo što se događa sa šumama u našoj okolici. Problem je što je jedan dio ljudi potkupljen i šuti, a drugi dio ima vlastite lobističke interese i na kraju se događa da našički kraj ostaje bez preradbenih pogona. Pojedinac poput mene možda to ne može promijeniti, ali može potaknuti razmišljanja u drugom smjeru o Slavoniji i Baranji, Osječko – baranjskoj županiji te cjelokupnom našičkom kraju. Nitko više ne spominje brzu cestu Našice – Požega. O tome se pričalo zadnji put prije deset godina. Mi danas vidimo situaciju da nositelji, glavni kandidati za premijere govore da će u naredne četiri godine izgraditi brzu cestu tek do Bjelovara, a takvim intenzitetom do Našica neće doći još narednih trideset godina. To je apsurdno! Zbog toga Slavonci moraju dobro otvoriti oči i uši te dobro paziti koga će zaokružiti. Ne trebaju nasjedati na političke i stranačke parole.

Smatram da se u Saboru mora donijeti zakon o Slavoniji i Baranji kao cjelokupnom ruralnom području kako se donio i zakon o otocima. Naši otoci su predivni, ali mi štitimo neke druge interese tim zakonom. Također, što je sa zračnom lukom? Sve stoji, a mi imamo saborske zastupnike koji to uopće ne spominju. Priče o ustašama i partizanima trebaju ostati u povijesnim ladicama, ali, naravno, ne smiju se zaboraviti. Ipak, to nisu teme o kojima se ovdje treba razgovarati. Koliko vidimo, ova sučeljavanja samo se svede na svađu umjesto na programe kako nešto pokrenuti. Upravo me to natjeralo da uđem u ovaj ring i borbu za glasove, kako bih mogao reći ljudima da izađu na izbore, ali da ne glasaju za stranke, nego za ljude koje poznajete. Ako je ova borba za preferencijske glasove, onda glasujte za ljude s ovog kraja, jer stranke iz Osijeka, Zagreba i ostalih većih gradova neće zastupati naš kraj i Slavoniju. To je moja poruka, da ljudi ni u kojem slučaju ne ostaju kod kuće, nego da izađu i glasuju. Ne bojte se koronavirusa jer na našem području nema zabilježenih slučajeva, prije smo se susreli s time, ali obranili smo se jer imamo sjajnu struku koja sve to prati. Prema tome, ljudi se ne bi trebali bojati, već bi trebali izaći na izbore, pozorno vidjeti tko su ljudi na listama i zaokružiti ljude, a ne liste. To je moj moto, ne glasajte za stranke, nego za ljude!” – poručio je Goran Đanić, kandidat koalicijske liste broj 11 HNS-a i HSS-a braće Radić pod rednim brojem 13.

[fts_facebook type=album_photos id=175909019125252 posts=75 title=no title_align=left description=no words=45 popup=yes album_id=2965507723498687 image_width=200px image_height=200px space_between_photos=1px hide_date_likes_comments=no center_container=yes]

Sponzorirani članak

02/07/2020

Na predstojeće parlamentarne izbore Hrvatska demokratska zajednica izlazi u IV. Izbornoj jedinici, a na području Osječko – baranjske županije sa značajnim imenima. Listu nosi aktualni župan i potpredsjednik stranke Ivan Anušić koji je prije tri godine na lokalnim izborima nakon više od desetljeća vratio HDZ na čelo županije. 12 godina bio je načelnik Općine Antunovac, a tijekom tri godine mandata župana pokrenuo je brojne projekte kroz županijski proračun te inicirao projekte koji se sufinanciraju državnim, ali i europskim novcem. Osječko – baranjska županija jedina je županija koja svim osnovnoškolcima osigurava besplatan obrok u školi.

Kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem za područje Osječko – baranjske županije ugovoreni su projekti vrijedni više od pet milijardi kuna. Kreće se sa izgradnjom Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće, Regionalnog centra za gospodarenje otpadom, Gospodarskog centra, I. gimnazije u Osijeku, novog KBC-a. Sve su to projekti koje u sinergiji s nacionalnom razinom razvija Osječko – baranjska županija. Posljednjih godina brojnim je potporama i projektima potaknuta i gospodarska aktivnost, pa županija bilježi najznačajniji porast obrta u Hrvatskoj, osjetan je razvoj građevinskog sektora, a i turizam bilježi rekordne brojke. Iako je pandemija koronavirusa nakratko zaustavila aktivnosti u turizmu, već u lipnju na području naše županije bilježimo veći postotak broja gostiju nego je to slučaj na Jadranu.

Pozitivnim trendovima zasigurno doprinose i projekti Hrvatskih voda i Hrvatskih cesta čiji se čelni ljudi također nalaze na listi za Hrvatski sabor. Zoran Đuroković rođeni je Osječanin koji je Slavoncima i Baranjcima poznat još iz vremena mnogobrojnih poplava na ovom području, gdje je kao rukovoditelj obrane od poplava uspješno koordinirao sprječavanje većih šteta uslijed ovih prirodnih nepogoda. Tijekom posljednje tri godine na području Osječko – baranjske županije ugovoreno je više od dvije milijarde kuna vodno – komunalnih projekata kroz aglomeracije kako bi se podigla kvaliteta života građana na području Županije. Josip Škorić, također Osječanin, za vrijeme svog 15-godišnjeg rada u Hrvatskim cestama sudjelovao je u realizaciji velikih investicijskih projekata na području Slavonije i Baranje. Riječ je o obilaznicama Osijeka, Virovitice, Našica, Donjeg Miholjca i ovih dana završene obilaznice oko Petrijevaca, a uskoro se potpisuju ugovori i za izgradnju obilaznice oko Belog Manastira.

 

Na HDZ-ovoj listi je i predsjednik stranačke organizacije Grada Osijeka, mladi Ivan Radić koji posljednje dvije godine, koliko je na čelu gradskog HDZ-a kontinuirano upozorava na poteškoće u realizaciji projekata s kojima se susreće Grad Osijek te nudi rješenja i nove projekte. Boje županije brani i Nataša Tramišak, županijska pročelnica zaslužna za realizaciju brojnih investicija na području županije. Tramišak je kroz projekte energetske obnove realizirala obnovu 54 zgrade javne namjene vrijednu gotovo 180 milijuna kuna, a priprema i projekt Gospodarskog centra, projekt revitalizacije starog OLT-a i brojne druge. Baranjski načelnik Stipan Šašlin osnivač je i član HDZ-a od 1990. godine, dragovoljac je Domovinskog rata i načelnik Općine Draž posljednja tri mandata. Marin Mandarić gradonačelnik je Đakova, grada koji posljednje tri godine razvija brojne projekte na dobrobit lokalnog stanovništva.

Hrvoje Šimić, ravnatelj Opće županijske bolnice u Našicama i zamjenik našičkog gradonačelnika, u našičkom je kraju cijenjeni liječnik te dugogodišnji sportski djelatnik. Pod brojem 12. na listi HDZ-a nalazi se i zamjenik župana Osječko – baranjske županije, Goran Ivanović, načelnik Stožera civilne zaštite Osječko – baranjske županije i široj javnosti otprije poznat kao glazbenik, urednik i voditelj emisije o tradiciji i kulturi Slavonije i Baranje. HDZ je ovim sastavom liste pokazao i snagu i širinu, uključivši najistaknutije članove koji pokrivaju iznimno široko područje interesa, a u prilog svakom od njih govore rezultati dosadašnjeg rada. Kako su neki od kandidata ove liste ujedno i ključni ljudi Stožera civilne zaštite županije, kampanju tijekom pandemije koronavirusa stavili su u drugi plan. Izostali su veliki skupovi, a aktivnosti su se prebacile na komunikaciju na društvenim mrežama. Povjerenje građana za novi mandat HDZ-ove Vlade i nastavak kontinuiteta izgradnje i razvoja Slavonije i Baranje zatražit će od građana – na temelju svoga dosadašnjeg rada.

 

[fts_facebook type=album_photos id=175909019125252 posts=10 title=no title_align=left description=no words=45 popup=yes album_id=2966520873397372 image_width=200px image_height=200px space_between_photos=1px hide_date_likes_comments=no center_container=yes]

 

Sponzorirani članak

01/07/2020

Danas su Našicama program Restart koalicije predstavili kandidati za 4. izbornu jedinicu – saborska zastupnica i nositeljica liste broj 15 Sabina Glasovac, Saborski zastupnik i kandidat Domagoj Hajduković te dr. Samir Haj Barakat, kandidat za Hrvatski sabor pod rednim brojem 14. Zajednička poruka kandidata bila je da u nedjelju građani imaju priliku izabrati – ako žive dobro neka biraju dosadašnje, a ako žele promjene i novi početak – neka biraju Restart.

“Čast mi je ugostiti kandidate Restart koalicije IV. izborne jedinice za Hrvatski sabor. Obišli smo veliki dio Slavonije i Baranje, a danas smo u našičkom kraju gdje predstavljamo svoj izborni program. Svi znamo da su Našice grad koji je nekada bio od puno veće važnosti, a to je znak da nedostaje “glas” iz Našica na državnom nivou. Sabor je vrhovna institucija koja može uvelike pomoći i ondje trebamo osobu iz ovog kraja koji bi pomogao u ostvarivanju projekata od vitalne važnosti za ovaj kraj. Ovim putem bih pozdravio moje goste, saborske zastupnike i kandidate Restart koalicije, a posebno dosadašnjeg saborskog zastupnika Domagoja Hajdukovića te našu Našičanku Sabinu Glasovac koja je ujedno i nositeljica liste koji su izdvojili svoje vrijeme da bi se upoznali s problemima koje postoje u našičkom kraju.” – izjavio je, između ostalog, dr. Samir Haj Barakat, kandidat Restart koalicije broj 15 pod rednim brojem 14.

Prije svega, zahvaljujem Našičankama i Našičanima što su nas ovako lijepo primili. Slavonija, pa i Našice, imaju sve. Vrijedne ljude, poštenje, zemlju, šume, vode, želju raditi i od rada dostojanstveno živjeti. No, na žalost, jedino što ima tržišnu vrijednost u posljednjih 25 godina je iskaznica HDZ-a. Način na koji funkcionira Našice i cjelokupna Slavonija i Baranja je „ili si s nama, ili si protiv nas”, a ako si protiv, za tebe šanse nema. Ne možeš kreirati svoju budućnost. To je jedan od ključnih razloga zašto ljudi svih životnih dobi, ne samo mladi, odlaze u bolji život izvan granica Hrvatske i napuštaju Slavoniju. Stoga, drage Našičanke i Našičani, u nedjelju imate priliku izabrati. Ako živite dobro, birajte one koje ste birali do sad. Ako želite promjene i novi početak, birajte restart. HNS nije rješenje jer je vaše povjerenje odnio HDZ-u i u protekle 4 godine dozvolio da novci za projekt Slavonija završe kod HDZ-ovih tajkuna i moćnika, koji su taj novac namijenjen Slavoncima ulagali u luksuzne hotele na obali. Nadalje, naš program je namijenjen za dostojanstven život svakog umirovljenika, kvalitetno obrazovanje svakog djeteta, zdravstvo bez dugih lista čekanja te društvo bez korupcije. Posebno želim istaknuti da je važno da birate one koji ne žele odlučivati umjesto vas, koji će vam dozvoliti slobodu, a ne da si uzimaju za pravo da država i oni, pogotovo muškarci, odlučuju što biste vi trebali raditi sa svojim tijelom i izborom. Mislite na svoje kćerke jer one trebaju dostupno obrazovanje, radna mjesta te slobodu odlučivanja o vlastitom reproduktivnom zdravlju, što je njihovo ljudsko pravo.” – rekla je saborska zastupnica i nositeljica kandidacijske liste Restart koalicije u IV. izbornoj jedinici Sabina Glasovac.

Nekoliko riječi o kampanji i izbornom programu imao je dugogodišnji saborski zastupnik Domagoj Hajduković, ujedno i kandidat Restart koalicije. “Htio bih upitati stanovnike ovoga kraja žive li bolje nakon više od 1300 dana provođenja projekta “Slavonija”? Ako je odgovor negativan onda ih pozivam da podršku daju Restart koaliciji, listi broj 15, jer cijeli naš kraj treba jedan novi početak, jedan restart. Mi se zalažemo za Hrvatsku bez diskriminacije u kojoj nije bitno koje si nacionalnosti, koje si vjeroispovijesti nego je najbitnije da si čovjek i da poštuješ zakone koji su ovdje da štite nas. Također, političari i institucije su ovdje zbog nas, a ne mi zbog njih.” – naglasio je Hajduković.

[fts_facebook type=album_photos id=175909019125252 posts=48 title=no title_align=left description=no words=45 popup=yes album_id=2963661590349967 image_width=200px image_height=200px space_between_photos=1px hide_date_likes_comments=no center_container=yes]

Sponzorirani članak