11/11/2018

Policija do kraja godine nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), kao i prekršaje vozača mopeda i motocikala te ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima. U poduzimanje aktivnosti uključen je maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge i dr.

S obzirom na navedeno, a u cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, odnosno povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, kako na razini cijele Republike Hrvatske, tako i na području koje pokriva Policijska uprava Osječko – baranjska, a tako i Policijska postaja Našice, tijekom vikenda od 09.11.2018. godine od 06,00 sati do 12.11.2018. godine do 06,00 sati vršit će pojačane preventivno represivne aktivnosti usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje uz prisutnost alkohola u krvi.

Pozicije na kojima će se vršiti nadzor vozača odredit će se sukladno vremenskoj i prostornoj analizi počinjenih prekršaja vožnje uz prisutnost alkohola u krvi i prometnih nesreća koje su se dogodile upravo zbog vožnje uz prisutnost alkohola u krvi, sukladno iskustvima iz prethodnih godina.

Kao upozorenje vozačima mogu poslužiti i prošlogodišnji rezultati Martinja, kada je na području Republike Hrvatske, na vožnju pod utjecajem alkohola i droga, ukupno kontrolirano 12.780 vozača. Od tog broja, pod utjecajem alkohola zatečeno je 848 vozača, a 20 vozača je odbilo alkotestiranje. Također, 11 vozača na preliminarnom testiranju na droge bilo je pozitivno, dok je 15 odbilo testiranje na droge. Najveći broj vozača koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola bio je u dobnoj skupini od 18 do 24 godine – 231 vozača, od 31 do 40 godina – 225 vozača, 25 do 30 godina – 181 vozača itd. Najveći broj vozača imao je koncentraciju alkohola u rasponu od 0,5 do 1,0 g/kg – 375 vozača.

VEZANI TEKSTOVI
06/11/2018

Za "Martinje" pojačane mjere u prometu

Proslave narodnog običaja krštenja mošta „Martinja“ obilježavat će se tijekom cijelog vikenda od 09.11.2018. godine do 12.11.2018. godine, a slijedom čega se i u cestovnom prometu očekuje veći broj sudionika koji će konzumirati alkoholna pića.

S obzirom na navedeno, a u cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, odnosno povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, kako na razini cijele Republike Hrvatske, tako i na području koje pokriva Policijska uprava Osječko – baranjska, a tako i Policijska postaja Našice, tijekom vikenda od 09.11.2018. godine od 06,00 sati do 12.11.2018. godine do 06,00 sati vršit će pojačane preventivno represivne aktivnosti usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje uz prisutnost alkohola u krvi.

Pozicije na kojima će se vršiti nadzor vozača odredit će se sukladno vremenskoj i prostornoj analizi počinjenih prekršaja vožnje uz prisutnost alkohola u krvi i prometnih nesreća koje su se dogodile upravo zbog vožnje uz prisutnost alkohola u krvi, sukladno iskustvima iz prethodnih godina.

VEZANI TEKSTOVI
12/10/2018

Pojačano postupanje Policije u nadzoru cestovnog prometa

Iz policije upozoravaju kako će se i ovog kao i protekloga vikenda kako na području cijele Republike Hrvatske tako i na području Policijske postaje Našice, u cilju smanjenja broja prometnih nesreća provoditi pojačano postupanje policije u nadzoru cestovnog prometa.

Na ovu obavijest iz policije dodajemo i jedno upozorenje za sve sudionike u prometu da prilagode vožnju uvjetima na cesti, za vrijeme vožnje ne telefoniraju te a ukoliko sjedaju za volan ne konzumiraju alkohol. Isto tako treba voditi računa o obaveznom vezanju sigurnosnim pojasevima uz napomenu kako se i na zadnjim sjedalima mora koristiti pojas. Za kraj moramo još jednom reći kako je zbog ljepšeg vremena na cestama i dalje povećan broj motociklista pa je dobro obratiti pozornost i na njih.

VEZANI TEKSTOVI
09/10/2018

Rezultati akcije pojačanog nadzora u prometu

Na području PU osječko – baranjske od 5. do 8. listopada policijski službenici u prometu su zatekli 34 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi, od čega 32 vozača osobnog automobila i dva vozača bicikla.

U navedenom periodu osim prekršaja nedozvoljene koncentracije alkohola u krvi vozača, evidentirana su još 437 prekršaja, od čega 234 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 78 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 34 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 7 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, tri prekršaja upravljanja pod zabranom, jedan prekršaj upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 80 ostalih prekršaja.

Od 10 do 13 sati 5. listopada na području PP Belišće provedene su pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom. Policijski službenici utvrdili su ukupno 48 prekršaja i to 31 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 9 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, dva prekršaja pješaka, tri prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozilom, dva prekršaja tehničke neispravnosti vozila i jedan ostali prekršaj.

Najveća prisutnost alkohola policijski službenici evidentirali su 7. listopada u 4,54 sata u Đakovu, kada su zaustavili 31-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 2,39 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U subotu 6. listopada u 1,50 sati u Budimcima policijski službenici zatekli su 35-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,05 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Istoga dana u 23,50 sati policijski službenici zatekli su u Belom Manastiru 42-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,79 grama po kilogramu. Sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U 9,55 sati 7. listopada u Prolazu Snježne Gospe u Osijeku policijski službenici zatekli su 39-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač je uhićen sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

Istoga dana u 15,10 sati u Dardi, zatečen je 24-godišnji hrvatski državljanin koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Sukladno članku 134. Prekršajnog zakona vozač je uhićen.

Na državnoj cesti broj 517 na području Baranje u 20,10 sati 7. listopada dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Počinitelj, 21-godišnji hrvatski državljanin, vozač osobnog automobila, imao je alkohola u krvi od 1,24 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U 13,43 sati 7. listopada na državnoj cesti broj 2 (južna obilaznica), u prekršaju prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila policijski su službenici zaustavili osobni automobil marke „Honda Civic 1.6“, kojim je upravljao 29-godišnji hrvatski državljanin. Prethodno su uređajem za nadzor brzine kretanja vozila marke „Traffivision“ utvrdili da se vozilo kretalo brzinom od 179 kilometara na sat na dionici ceste van naselja gdje je brzina ograničena prometnim znakom na 90 kilometara na sat.

VEZANI TEKSTOVI
05/10/2018

U prvih devet mjeseci 2018. Godine na području PP Našice evidentirano je 146 prometnih nesreća (2017 – 139), od čega tri prometne nesreće sa poginulim osobama (2017 – 5), 61 sa ozlijeđenim osobama (2017 – 48) i 76 prometnih nesreća sa materijalnom štetom (2017 – 87). U odnosu na isti period 2017. godine veći je ukupni broj prometnih nesreća za 7, broj prometnih nesreća s poginulim osobama manji je za 2, s ozlijeđenim osobama veći je za 13 i s materijalnom štetom manji je za 11 prometnih nesreća.

U prometnim nesrećama ukupno je stradalo 90 osoba (2017 – 72), od čega su četiri sobe smrtno stradale (2017 -6), 14 osoba zadobile su teške tjelesne ozlijede (2017 – 14) i 72 osoba zadobilo je lake tjelesne ozlijede (2017 – 54). U odnosu na isti period 2017. godine veći je broj ukupno stradalih osoba za 18, broj poginulih osoba manji je za 2, broj teško ozlijeđenih osoba ostao je isti i broj lako ozlijeđenih osoba veći je za 18.

U 47 prometnih nesreća gdje je uzrok bila neprilagođena brzina ukupno je stradalo 37 osoba od čega su 3 osobe poginule, 6 osobe zadobile teške tjelesne ozlijede i 28 osoba zadobilo je lake tjelesne ozlijede.

Ukupno je evidentirano 3444 prekršaja prekoračenja brzine kretanja ili 73,27 prekršaja na 1 prometnu nesreću u kojoj je uzrok bila brzina.

Od 20 prometnih nesreća koje su skrivili alkoholizirani vozači ukupno je stradalo 14 osoba od čega je jedna osoba smrtno stradala, četiri osobe zadobilo je teške tjelesne ozlijede i devet osoba zadobilo je lake tjelesne ozlijede.

Ukupno je evidentirano 221 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.

Od ukupno 47 prometnih nesreća gdje je uzrok bila neprilagođena brzina kretanja u 12 prometnih nesreća kod sudionika je utvrđena koncentracija alkohola u krvi. U tim prometnim nesrećama 1 osoba je smrtno stradala, 3 osobe zadobilo je teške tjelesne ozlijede i 6 osoba zadobilo je lake tjelesne ozlijede.

Mladi vozači su sudjelovali u 17 prometnih nesreća od čega u pet prometnih nesreća sa ozlijeđenim osobama i 12 prometnih nesreća sa materijalnom štetom. Ukupno je stradalo 5 osoba koje su u prometnim nesrećama zadobile lake tjelesne ozlijede. Mladi vozači su počinitelji u navedenim prometnim nesrećama.

Kako se i nadalje nastavlja nepovoljan trend koji se tiče stanja i sigurnosti u cestovnom prometu kako na području cijele Republike Hrvatske tako i na području Policijske postaje Našice, policijski službenici će u cilju smanjenja prometnih nesreća, a naročito u dane vikenda do kraja 2018. godine pojačano vršiti nadzor cestovnog prometa.

VEZANI TEKSTOVI
04/10/2018

U proizvodnim pogonima tvrtke Našicecement d.d. Našice danas je spaljena droga zaplijenjena i oduzeta u kriminalističkim istraživanjima.

Spaljivanju su prisustvovali ravnatelj Ureda za suzbijanje zloporabe droga Vlade Republike Hrvatske Željko Petković, pomoćnica ministra pravosuđa i članica Povjerenstva za uništavanje oduzetih droga Vlade Republike Hrvatske Jana Špero, predsjednica Povjerenstva za uništavanje oduzetih droga Vlade Republike Hrvatske Ljubica Tomašek, članica Povjerenstva za uništavanje oduzetih droga Vlade Republike Hrvatske Sanja Mikulić, pomoćnica načelnice Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ Maja Jelena Čop, voditelj Službe kriminaliteta droga Uprave kriminalističke policije Dražen Rastović, načelnik PU osječko-baranjske Ladislav Bece, pročelnik Carinskog ureda u Osijeku Berislav Leko i njegov pomoćnik Anto Antunović, član Uprave Našicecementa d.d. za proizvodnju i tehničke poslove Stjepan Ergović, voditeljica Ureda Uprave Nešicecementa d.d. Silvija Tomljanović i ostali uzvanici.

Spaljivanjem je uništeno gotovo četiri tone droge, i to 121,39 kilograma heroina, 6,91 kilograma kokaina, više od 3771,45 kilograma marihuane i hašiša, 3,35 kilograma MDMA i derivata (tablete i prah), više od 13 kilograma amfetamina, 344 komada LSD markica te drugih ilegalnih opojnih droga i sredstava. Vrijednost navedene droge iznosi preko 89 i pol milijuna kuna.

U svom govoru uoči spaljivanja droge ravnatelj Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske Željko Petković je iskazao je zadovoljstvo radom policije, koja kao dio jedinstvenog nacionalnog sustava za borbu protiv ovisnosti o drogama ima nezaobilaznu ulogu u otkrivanju počinitelja i organiziranih kriminalnih skupina, presijecanju krijumčarskih lanaca, zapljenama droga te prikupljanju relevantnih dokaza za vođenje kaznenih postupaka. Istaknuo da je i da u zadnjih devet godina u ovom postrojenju postupkom spaljivanja uništeno oko 14 tona različitih vrsta droge i prekursora, ali s obzirom na značajne količine droga koje se zapljenjuju, i u narednom razdoblju nastavit će se s kontinuiranim postupcima uništavanja. U nastavku govora dodao je da, kako bi se nastavilo s pozitivnim trendovima vezani uz stabilizaciju problematike droga u Republici Hrvatskoj, neophodno je intenzivirati provedbu raznih oblika preventivnih aktivnosti i to posebice onih koje bi se provodile u suradnji s obrazovnim sustavom. U tom smislu izrađen je prijedlog nove Nacionale strategije koja će po prvi puta pored droga obuhvatiti i ostale vrste ovisnosti, uključujući alkohol, duhan, kocku i ostala ovisnička ponašanja. 

Pomoćnica načelnice Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ Maja Jelena ČopGlavni pozdravila je prisutne te je nakon nekoliko riječi o Centru i između ostalog rekla da današnje, trinaesto po redu uništavanje oduzetih droga predstavlja drugu najveću količinu droge koju uništavamo od kada se to obavlja u suradnji s Nexe grupom Našicecement d.d.. Od ukupnih 4000 kilograma droge koja se danas uništava, više od polovice odnosi se na marihuanu i hašiš tijekom prošle i ove godine pronađenih u akvatoriju PU dubrovačko – neretvanske. Napomenula je i kako je u 2017. godini zabilježeno rekordnih 11 123 slučajeva zapljene droge, gdje je u 1797 predmeta osim pohrane, od Centra zatraženo i njeno vještačenje. Na kraju obraćanja, čestitala je kolegicama i kolegama na dobro obavljenom poslu.

Voditelj Službe kriminaliteta droga Uprave kriminalističke policije Dražen Rastović naglasioje da je današnje uništavanje oduzete droge dokaz i potvrda dobre međuresorne suradnje, jer niti jedno provedeno kriminalističko istraživanje i kazneni postupak ne bi bilo uspješno bez koordiniranih aktivnosti policije, carine, državnog odvjetništva, sudova i drugih državnih tijela. Nadalje je istaknuo i odličnu suradnju hrvatske policije s regionalnim, europskim, svjetskim policijama i agencijama za borbu protiv droga, čiji je jedan od rezultata u okviru kriminalističkog istraživanja kodnog imena Nana i uhićenje pripadnika međunarodnog zločinačkog udruženja koju su pretežito činili hrvatski državljani. Današnje spaljivanje droge kraj je tog procesa u kojem se oduzeta droga, u ovom slučaju iz ukupno 1039 predmeta, uništava. Dodao je da Republika Hrvatska uglavnom tranzitna zemlja kada su u pitanju marihuana te zemlja odredišta tijekom ljetnih mjeseci, kada su u pitanju sintetičke droge. Tijekom ljetnih mjeseci i održavanja glazbenih festivala bilježi se povećana konzumacija, pa time i zapljene svih vrsta droga, radi čega hrvatska policija ciljano provodi akcije suzbijanja zlouporabe droga u popularnim turističkim odredištima.

Voditelj Rastović istaknuo je i da, osim represivnih aktivnosti, hrvatska policija provodi i niz preventivnih mjera i aktivnosti poput sudjelovanja u radu Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske kao i u Radnoj skupini za izradu nove Nacionalne strategije za suzbijanje ovisnosti za razdoblje od 2018. – 2020. i novog Zakona o drogama. Dodao je i da je u 2017. godini evidentirano 199 slučajeva uzgoja marihuane, kojom prilikom je zaplijenjeno 6350 stabljika marihuane. Državnim odvjetništvima prijavljena su 2584 kaznena djela kriminaliteta droga te 9190 prekršaja po Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga, a za počinjenje kaznenih djela kriminaliteta droga državnom odvjetništvu prijavljeno je 1166 osoba.

Naglasio je da je jedan od trendova koji najviše zabrinjava i na kojem u budućnosti treba najviše poraditi s nacionalnim i međunarodnim partnerima porast korištenja anonimnih virtualnih tržišta na internetu („Darknet“), putem kojih, uglavnom mladi, sve više naručuju drogu. Tijekom 2017. godine uspješno je završeno 45 kriminalističkih istraživanja povezanih s ovim oblikom kriminaliteta. Pri kraju obraćanja prisutnima, istaknuo je da, usprkos svemu navedenom, stanje i kretanje problematike droga u Hrvatskoj je, kao i u prethodnim godinama, relativno stabilno te da aktivnosti kriminalnih organizacija i kriminalnih grupa koje se bave povezanih  s proizvodnjom i trgovinom drogama nisu destabilizirale hrvatski ekonomski i politički sustav. 

VEZANI TEKSTOVI
02/10/2018

Predavanje o sigurnosti u prometu u Srednjoj školi “Isidora Kršnjavoga”

U sklopu provedbe Nacionalnog programa sigurnosti u cestovnom prometu u Srednjoj školi “Isidora Kršnjavoga” u Našicama održano je predavanje učenicima završnih razreda o sigurnosti u prometu. Organizator predavanja je Policijska uprava Osječko – baranjska u suradnji s Hrvatskim autoklubom. Cilj predavanja je da se učenicima ukaže na odgovorno ponašanje u prometu i upozori na posljedice ne pridržavanja sigurnosnih mjera u prometu.

Predavanje je u višenamjenskoj dvorani Srednje škole “Isidora Kršnjavoga” Našice održao Krešimir Viduka voditelj ureda sigurnosti cestovnog prometa Hrvatskog autokluba. U sklopu predavanja prikazano je nekoliko dokumentarnih filmova koji prikazuju uzroke i posljedice prometnih nesreća te dani savjeti kojih se pravila treba pridržavati pri vožnji u automobilu.

Krešimir Viduka voditelj ureda sigurnosti cestovnog prometa Hrvatskog autokluba o ovim predavanjima je između ostalog izjavio.

„Hrvatski autoklub provodi preventivno edukativnu akciju program KLIK sigurnosni pojas navika odgovornog ponašanja diljem cijele Hrvatske. Cilj je da što veći broj učenika završnih razreda srednjih škola obuhvatimo ovim programom. Program sadržava informacije što nam se događa u prometu i dajemo savjete kako biti sigurniji u prometu i na koji način se zaštititi da ne bi došlo do prometne nesreće, a ako i dođe do prometne nesreće da smanjimo rizik ozljeđivanja i pogibije. Projekt KLIK je do sada prošao preko 100 škola svake godine u Hrvatskoj i u Našicama u suradnji s kolegama iz policije provodimo ovaj projekt u Srednjoj školi „Isidora Kršnjavoga. Imamo i simulatore sudara i prevrtanja koji rade u kontroliranim uvjetima i brzine su male jer simulator sudara simulira sudar pri brzini od 18 km/h, ali dovoljno brzo da postanemo svjesni da snagom svojih mišića ne možemo se oduprijeti silama koje tada nastaju i da je potreban pojas. Jednako tako pri prevrtanju pri malim brzinama mi se ne možemo sami održati u vozilu i u slučaju da ne koristimo sigurnosni pojas došlo bi do ozljeda i pri tako malim brzinama. Ako ne vežemo pojas deset puta je veći rizik da ćemo poginuti u prometnoj nesreći, a ako nismo vezani na stražnjim sjedištima pet puta je veći rizik za one na prednjim sjedištima. Tri od četiri osobe ispadnu iz automobila i poginu ako nisu vezane. Devedeset posto nesreća će nam se dogoditi u krugu 50 km od mjesta stanovanja. Najveći rizik je kada idemo na posao, kod prijatelja, na izlaske, u trgovinu i tada moramo biti posebno pozorni i voditi računa o sebi da nam se slučajno ne dogodi prometna nesreća zbog loše koncentracije.”

Nakon predavanja na parkiralištu pokraj srednje škole učenici su mogli praktično isprobati kako to izgleda kada dođe do prevrtanja automobila ili sudara na HAK-ovim simulatorima.

Darko Ćorković policijski službenik odjela prevencije Policijske uprave Osječko – baranjske o ovoj preventivnoj akciji je između ostalog izjavio.

„Policijska uprava Osječko – baranjska provodi projekt sigurnost u cestovnom prometu gdje je jedna komponenta tog projekta mladi vozači u cestovnom projektu. Želimo educirati mlade kao buduće vozače da preventivno djelujemo na glavne uzroke prometnih nesreća. U Republici Hrvatskoj to su prekomjerna brzina, vožnja pod utjecajem alkohola, ne korištenje sigurnosnog pojasa i korištenje mobitela tijekom vožnje. Cilj nam je da mladi prije nego što sjednu kao putnici u neko vozilo reagiraju ako je taj vozač njihov prijatelj ili rođak pod utjecajem alkohola ili ako tijekom vožnje vozi brže. Također kada oni postanu vozači da poštuju prometne propise i da stvorimo prometnu kulturu kako bi bilo manje prometnih nesreća, a time i manji broj smrtno stradalih i povrijeđenih. Projekt provodimo u suradnji s Hrvatskim autoklubom i dovezeni su simulatori prevrtanja vozila i simulatori sudara. Ovo je prilika da djeca i mladi vide kako to izgleda kada dođe do prevrtanja vozila ili sudara.”

 

VEZANI TEKSTOVI
29/09/2018

U četvrtak, 27. rujna u prostorijama PU osječko – baranjske svečano je obilježen Dan policije, blagdan svetog Mihaela, zaštitnika policije. Još od 1992. godine blagdan svetog Mihaela, 29. rujna, tradicionalno se slavi kao Dan svih hrvatskih policajaca.

Svečano obilježavanje je započelo u 10 sati svetom misom u kapelici svetog Jeronima unutar PU osječko – baranjske, kojoj su, uz djelatnike policijske uprave, prisustvovali obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, djelatnici hrvatske vojske, predstavnici konzulata s područja Albanije i Mađarske, predstavnici lokalne samouprave te predstavnici braniteljskih udruga.

Ispred spomen obilježja poginulim pripadnicima PU osječko – baranjske pored ulaza u policijsku upravu u 11 sati položili su vijence i zapalili svijeće načelnik PU osječko – baranjske Ladislav Bece, obitelji poginulih, nestalih i umrlih policijskih službenika, izaslanik Ministarstva hrvatskih branitelja, izaslanik Županije osječko – baranjske, predstavnici Grada Osijeka, predstavnici hrvatske vojske, pravosuđa, lokalne samouprave, udruge proizašle iz Domovinskog rata i sindikati.

S početkom u 11,45 sati u prostorijama policijske uprave uslijedilo je potpisivanje Sporazuma o suradnji na provođenju i financiranju preventivnih projekata između Grada Osijeka i Policijske uprave osječko – baranjske. Sporazum su potpisali načelnik PU osječko – baranjske Ladislav Bece i gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Vrkić. Potpisani sporazum obuhvaća rad na zajedničkom provođenju deset projekata, od kojih je sedam u nadležnosti policijske uprave. Načelnik Bece istaknuo je zadovoljstvo suradnjom s Gradom Osijekom te je naglasio da je prevencija na prvom mjestu rada policije. Preventivni projekti služe poboljšanju sigurnosti i boljitku građana Osijeka. Svoje zadovoljstvo potpisanim sporazumom istaknuo je i gradonačelnik Ivan Vrkić, naglasivši kako je Grad podržavao i podržava provedbu ovih značajnih projekata te vjeruje da će policija nastaviti kvalitetan rad kakav je bio i do sada. Gradonačelnik Vrkić naglasio je i da će zajednički raditi na rješavanju problema vezanih uz razne oblike ovisnosti: droge, kocke i društvenih mreža te pojačavanju sigurnosti života i imovine u Gradu Osijeku.

U 12 sati u prostorijama PU osječko – baranjske održan je i prigodni program na kojem je načelnik policijske uprave Ladislav Bece svim djelatnicima čestitao Dan policije te zaželio i daljnji uspješan rad. Načelnik policijske uprave dodijelio 65 pohvalnice djelatnicima koji su svojim dosadašnjim radom, zalaganjem i ponašanjem ostvarili radne rezultate koji su pozitivno utjecali na kvalitetu rada i ugled službe. Za uspješnu suradnju u provedbi preventivnih projekata načelnik Bece dodijelio je i šest zahvalnica partnerima u provedbi projekata.

VEZANI TEKSTOVI
25/09/2018

Obilježavanje Dana policije

Kao i prethodnih godina, policija tradicionalno obilježava blagdan svetog Mihaela, sveca zaštitnika hrvatske policije, i to u srijedu, 26. rujna 2018. godine te u četvrtak, 27. rujna 2018. godine.

U srijedu, 26. rujna 2018. godine u dvorani Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, s početkom u 9,00 sati, glumci Gradskog kazališta Beli Manastir izvest će predstavu „Priča o prometu“.

Isti dan na Trgu slobode u Osijeku policijski službenici od 10,00 do 14,00 sati građanima će prezentirati rad policije. Na štandovima će biti izložena tehnika i oprema koju u svom radu koristi policija te policijska vozila. U sklopu nacionalnog preventivnog projekta „Manje oružja, manje tragedija“, građanima će biti predstavljen i protueksplozijski robot Teodor. Građani će, također, imati mogućnost vidjeti i Mobilni preventivni centar policije, odnosno, kombi vozilo koje omogućava veću i lakšu dostupnost svih preventivnih sadržaja. Ovom prilikom policija poziva građane da donesu plastične čepove boca (čepovi boca vode, sokova, jogurta, ulja, omekšivača i slično), koje i dalje, unutar projekta „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ skupljaju policijski službenici. Čepovi će, u suradnji s tvrtkom E-Kolektor Osijek biti dostavljeni tvrtki Gradskom komunalnom poduzeću Čakom d.o.o. Čakovec, koja će naknadu za prikupljene čepove proslijediti Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske, za nabavu skupih lijekova.

U četvrtak, 27. rujna 2018. godine, u 11,00 sati ispred ulaza u PU osječko – baranjsku održat će se polaganje vijenaca i paljenje svijeća pred spomen obilježjem poginulim pripadnicima. Nakon polaganja vijenaca, u 11,45 sati, u prostorijama policijske uprave održat će se potpisivanje Sporazuma o suradnji na provođenju i financiranju preventivnih projekata između Grada Osijeka i Policijske uprave osječko – baranjske.

VEZANI TEKSTOVI
22/09/2018

Sigurnost djece u prometu

Ozljede su vodeći uzrok smrti djece u dobi od 1 do 19 godina, a najviše djece smrtno strada zbog prometnih nesreća. Prema podacima MUP-a u prometnim je nesrećama u Hrvatskoj 2017. godine nastradalo 965 djece u dobi od 0 do 13 godina (ukupno umrli i ozlijeđeni). Poginulo je osmero, a ozlijeđeno 957 djece. Njih 618 (64 %) stradalo je u svojstvu putnika, 242 (25,1 %) kao pješaci, a 105 (10,9 %) kao vozači. Od osmero poginule djece petero je smrtno stradalo u svojstvu putnika, dvoje u svojstvu pješaka, a jedno dijete u svojstvu vozača. Prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova RH u posljednjih se dvadeset godina bilježi trend smanjenja smrtnosti djece od prometnih nesreća.

Posljednjih se godina u Hrvatskoj povećava udio djece stradale u prometu u svojstvu suputnika u vozilu. U ovom slučaju posebno veliku odgovornost snose odrasli vozači, najčešće roditelji. Prema izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama (NN 92/14), djeca do 135 cm visine trebaju biti smještena u posebnoj sigurnosnoj sjedalici ili postolju pričvršćenom posebnim kopčama ili pojasom. Djeca visine od 135 do 150 cm smiju se prevoziti tako da su pravilno vezana sigurnosnim pojasom za odrasle osobe, ali samo na stražnjem sjedalu. Vozač motornog vozila ne smije prevoziti dijete smješteno u sigurnosnoj sjedalici okrenutoj suprotno od smjera vožnje na putničkom sjedalu zaštićenom prednjim zračnim jastukom, ako zračni jastuk nije deaktiviran, čak i u slučajevima kada se zračni jastuk automatski isključuje.

Savjeti roditeljima i drugim odraslim osobama koje skrbe za djecu – preporuke u cilju povećanja sigurnosti djece u prometu:

  • Vlastitim primjerom pokažite djetetu kako se treba ispravno ponašati u prometu (ne prelazite kolnik na crveno za pješake, ne pretrčavajte kolnik izvan pješačkog prijelaza, vežite sigurnosni pojas u automobilu i sl.).
  • Razgovarajte s djecom o prometu i ukažite im na potencijalne opasnosti; ukažite im na negativne, ali i pozitivne primjere ponašanja u prometu.
  • Vježbajte s djecom sigurno prelaženje kolnika.
  • Objasnite im svrhu pješačkog prijelaza i semaforskih uređaja, kao i razloge zbog kojih ih treba koristiti, te ulogu prometnog policajca.
  • Ako je Vaše dijete prvoškolac, posebnu pozornost posvetite putu u i iz škole.
  • Odaberite najsigurniji put do škole (ne nužno i najkraći) i uvježbavajte s djetetom sigurno kretanje po njemu, ukažite djetetu na sva opasna mjesta na tom putu.
  • U situacijama kada dočekujete dijete pred školom ili kućom, ne činite to na suprotnoj strani ulice.
  • Ako se Vaše dijete kreće u prometu noću ili u uvjetima smanjene vidljivosti, pobrinite se da bude vidljivo, da na sebi ima odjeću i obuću što svjetlijih boja, te odjeću, obuću i školsku torbu s ugrađenim reflektirajućim tvarima.
  • Naučite dijete koristiti kacigu za vrijeme vožnje biciklom.
  • Djecu u vozilima trebate prevoziti isključivo na propisan način, vezanu u odgovarajućim sjedalicama.

Deset strategija za povećanje sigurnosti djece u prometu

Svaki dan od posljedica prometnih nesreća smrtno strada 500 djece u svijetu. Prema procjenama Svjetske zdravstvene organizacije, prometne se nesreće nalaze među prva četiri uzroka smrtnosti u djece u dobi od 5 do 17 godina. Najviše su stope smrtnosti zbog prometnih nesreća u slabo i srednje razvijenim državama svijeta. U prometnim nesrećama u svijetu djeca najviše stradaju kao pješaci (38 %), zatim kao putnici/vozači u osobnim vozilima (36 %), motociklisti (14 %), biciklisti (6 %) te u svojstvu ostalih sudionika u prometu (7 %).

Svjetska zdravstvena organizacija izdvaja deset učinkovitih strategija/mjera za povećanje sigurnosti djece u prometu:

Kontrola brzine u prometu

Prekomjerna ili neprimjerena brzina jedan je od najvećih rizika za nastanak prometnih nesreća. Smatra se da prekomjerna/neprimjerena brzina doprinosi nastanku najmanje jedne trećine prometnih nesreća u visokorazvijenim državama, dok je u slabo i srednje razvijenim državama taj udio i veći. Kako bi se smanjio broj prometnih nesreća zbog brzine, potrebno je ograničiti brzinu sukladno namjeni prometnica, ograničiti brzinu do 30 km/h u dijelovima prometa s povećanim brojem pješaka, koristiti kamere za brzinu te prometne znakove, prometna svjetla i opremu za smirivanje prometa (primjerice uzdignute plohe i izbočine).

U Londonu je u posljednjih dvadeset godina uvedeno obavezno ograničenje brzine na 30 km/h u okolini škola, što je dovelo do smanjenja stradavanja pješaka za 50 %, a biciklista za 28 % u razdoblju od 1987 do 2006. godine.

Ograničenje alkohola u prometu

Alkohol je jedan od poznatih rizika za prometne nesreće. Rizik za nastanak prometnih nesreća je povećan i kod koncentracije alkohola od 0.04 g/dl (0.4 promila) u krvi vozača. Stoga se preporučuje zakonskim odredbama ograničiti maksimalno dopuštenu količinu alkohola u krvi vozača na 0.5 promila ili manje, a za mlade vozače 0.02 promila ili manje, povećati primjenu zakonskih odredbi češćim provjerama koncentracije alkohola u krvi vozača te zakonski ograničiti prodaju alkohola maloljetnicima.

Korištenje kaciga za bicikliste i motocikliste

Za djecu koja voze bicikl i/ili moped/motocikl, korištenje kaciga je najbolja mjera zaštite od ozljeda glave. Pravilno korištenje kaciga smanjuje rizik od ozljeda glave za 69 % u biciklista svih dobi, kod motociklista za 40 %, a od težih ozljeda glave za čak 70 %.

Stoga bi se trebalo osigurati primjenu standarda za određene tipove kaciga, osigurati dostupnost kaciga za potencijalne korisnike, poticati edukaciju roditelja i djece o važnosti upotrebe zaštitnih kaciga pri vožnji bicikla/mopeda/motocikla.

Prijevoz djece u sjedalicama/postoljima

Kako bi se smanjilo ozljeđivanje djece u vozilima, djeca trebaju biti smještena i pravilno vezana u odgovarajućim stolicama ili postoljima sukladno svojoj dobi, visini i težini. U usporedbi s korištenjem samo sigurnosnog pojasa za odrasle, korištenje postolja u djece dobi od 4 do 7 godina smanjuje rizik od težih ozljeda prilikom prometnih nesreća za 59 %.

Preporuke za siguran prijevoz djece uključuju izradu i primjenu zakonskih odredbi za siguran prijevoz djece (autosjedalice, postolja), osiguranje dostupnosti dječjih autosjedalica, obvezu proizvođača automobila za ugradnju isofix sustava za bolje učvršćivanje autosjedalica, edukaciju roditelja za pravilno korištenje auto sjedalica i postolja za djecu.

Povećanje vidljivosti djece u prometu

Kako bi se smanjilo stradavanje pješaka i biciklista u prometu, preporučuje se nošenje svijetle odjeće, korištenje reflektirajućih materijala na odjeći, torbama i sličnoj opremi, obavezna uporaba svjetala na biciklima, korištenje upaljenih svjetala na motociklima tijekom cijelog dana, te primjereno osvjetljenje prometnica.

Poboljšanje cestovne infrastrukture

Prilikom izgradnje novih prometnica treba voditi računa o sigurnosnim mjerama. Isto tako, postojeće prometnice treba poboljšati da bi se povećala sigurnost svih sudionika u prometu. To se može postići postavljanjem odgovarajućih prometnih znakova, svjetala, signalizacije, pješačkih prijelaza, zatim primjerenim osvjetljenjem prometnica, odvajanjem različitih sudionika u prometu, izgradnjom nogostupa za pješake, biciklističkih staza i fizičkim odvajanjem prometnica za kretanje vozila u suprotnim smjerovima.

Unapređenje dizajna i sigurnosnih standarda vozila

Dizajn i i primjena sigurnosnih standarda pri proizvodnji vozila doprinosi povećanju sigurnosti odraslih i djece kako u samom vozilu tako i izvan njega, primjerice redizajn vanjskog prednjeg dijela vozila u cilju smanjenja ozljeda prilikom naleta na pješake, zračni jastuci, ugradnja kamera i alarmnog sustava za detekciju manjih objekata i sl.

Smanjenje rizika za mlade/nove vozače

U nekim je državama dozvoljena donja dobna granica za upravljanje osobnim vozilima 15 godina. Mladi vozači su posebno rizična skupina sudionika za stradavanje u prometu. Zbog neiskustva, češće upotrebe alkohola ili droga, potrebe za dokazivanjem pred vršnjacima (brza vožnja posebno za mlađe vozače muškog spola) češće uzrokuju prometne nesreće. Da bi se smanjio broj prometnih nesreća u kojima sudjeluju mladi ili novi vozači, preporučuje se uvođenje obaveznog osposobljavanja za upravljanje vozilima kroz više stupnjeva.

U državama u kojima je uvedeno obavezno osposobljavanje vozača za upravljanje vozilom kroz razrede/stupnjeve došlo je do smanjenja prometnih nesreća u kojima su sudjelovali novi/mladi vozači za 46 %.

Osiguranje zbrinjavanja djece ozlijeđene u prometnim nesrećama

Unapređenje hitnog medicinskog zbrinjavanja, transporta i rehabilitacije ozlijeđenih u prometnim nesrećama povećava preživljavanje i smanjenje teških posljedica kao što je invalidnost. Potrebno je osigurati edukaciju prosvjetnih radnika i drugih osoba koji se brinu o djeci za primjenu osnovnih postupaka pružanja prve pomoći kod ozljeda, te osigurati primjenu suvremenih metoda zbrinjavanja, primjeren transport ozlijeđene djece do zdravstvenih ustanova, i vozila hitne pomoći s posebnom opremom za zbrinjavanje djece. Isto je tako potrebno povećati broj bolnica prijatelja djece u cilju pružanja sveobuhvatnog zbrinjavanja djece, uključujući i psihičke posljedice stradanja u prometnim nesrećama te unaprijediti pedijatrijske zdravstvene zaštite djece predškolske dobi i osigurati savjetovališta o legislativnim i financijskim aspektima prometnih nesreća.

Nadzor djece u blizini škola

Mala djeca ne mogu potpuno procijeniti opasnosti iz okoline, stoga roditelji i drugi staratelji imaju važnu ulogu u podučavanju djece opasnostima prometa i učenju sigurnog ponašanja u prometu. Nadzor u blizini škola podrazumijeva provjeru nošenja zaštitnih kaciga kod djece biciklista, pravilan prijevoz djece u vozilima (u auto sjedalicama i postoljima) te postavljanje protokola za sigurne zone oko škole.

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print