27/01/2021

Općinski načelnik Goran Đanić i direktor Veterinarske stanice Našice, Darko Damjanović, sklopili su Ugovor o sufinanciranju umjetnog osjemenjivanja u stočarstvu na obiteljskim gospodarstvima u 2021. godini na području Općine Podgorač.

Veterinarska stanica Našice će provoditi umjetno osjemenjivanje u stočarstvu na zahtjev vlasnika goveda na području Općine Podgorač dok će Općina Podgorač sufinancirati svako prvo umjetno osjemenjivanje krava i junica iznosom od 150,00 kuna s PDV-om po plotkinji goveda i umjetno osjemenjivanje krmača i nazimica iznosom od 50,00 kuna s PDV-om po plotkinji. Sufinancirani iznos se odnosi na cijenu rada umjetnog osjemenjivanja. Sve ostale troškove snosi vlasnik goveda. Prethodno tome, općinski načelnik Goran Đanić sklopio je Ugovor o sufinanciranju umjetnog osjemenjivanja u stočarstvu i s Veterinarskom stanicom Đakovo.

19/01/2021

Općinski načelnik Goran Đanić i ravnateljica Dječjeg vrtića “Zvončić” Našice Snježana Kanđera, u pratnji pedagoginje Marine Lazar, održali su danas radni sastanak vezan uz rad područnog dječjeg vrtića u Podgoraču za vrijeme trajanja pandemije uzrokovane koronavirusom te nadolazećih aktivnosti programa predškole.

19/01/2021

Općinski načelnik Goran Đanić obavještava mještane Općine Podgorač da se akcija prikupljanja pomoći za Banovinu nastavlja i danas. Donacije kućanskih i higijenskih potrepština, hrane sa dužim rokom trajanja, grijalica i sl., možete dostaviti u prostorije Dobrovoljnog vatrogasnog društva Podgorač danas do 15:00 sati. Također, donacije stočne hrane možete dostaviti danas do 15:00 sati u tvrtku “Anagalis” u Podgoraču. Prije dostave stočne hrane obavezno se najavite na broj mobitela 091 302 93 28.

18/01/2021

Općinski načelnik Goran Đanić obavještava mještane Općine Podgorač da je i dalje u tijeku akcija prikupljanja kućanskih i higijenskih potrepština, hrane s dužim rokom trajanja te grijalica za stanovnike Banovine. Svoje donacije možete dostaviti do sutra, 19.01.2021. godine do 10:00 sati. Prikupljanje je organizirano u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Podgorač od 08:00 do 14:00 sati.

Također, u tijeku je i akcija prikupljanja stočne hrane za područje pogođeno potresom. Svoje donacije možete dostaviti u tvrtku “Anagalis” u Podgoraču, također, do sutra 19.01.2021. godine do 10:00 sati. Sva hrana koju donirate mora biti u vrećama od 50 kg, radi lakše distribucije. Općina Podgorač raspolaže s određenom količinom vreća te ako su vam potrebne, možete se javiti na broj mobitela 091 302 93 28. Prije dostave stočne hrane u tvrtku “Anagalis”, obavezno se javiti na broj mobitela 091 302 93 28. Općina Podgorač organizira prijevoz za svu stočnu hranu koja bude prikupljena.

 

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane mještane da se odazovu ovoj akciji!

15/01/2021

Obavještavaju se mještani Općine Podgorač da se nastavlja akcija prikupljanja kućanskih i higijenskih potrepština te hrane s dužim rokom trajanja, za stanovnike Banovine. Prikupljanje je organizirano u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Podgorač radnim danom od 08:00 do 14:00 sati.

Općinski načelnik Goran Đanić obavještava mještane Općine Podgorač i šire da se i dalje nastavlja akcija prikupljanja stočne hrane za područje Banovine. Hrana koju donirate mora biti u vrećama od 50 kg radi lakše distribucije. Općina Podgorač raspolaže s određenom količinom vreća te ako su vam potrebne, možete se javiti na broj mobitela 091 302 93 28.

 

Sva pristigla hrana će se skladištiti u skladištima tvrtke “Anagalis”. Prije dostave stočne hrane u tvrtku “Anagalis” obavezno se javite na broj mobitela 091 302 93 28. Općina Podgorač organizira prijevoz za svu stočnu hranu koja bude prikupljena. Isporuka kreće u utorak, 19. siječnja 2021. godine, u 09:00 sati. Ovim putem pozivaju se svi zainteresirani da se odazovu ovoj akciji!

08/01/2021

Općina Podgorač danas je nastavila s humanitarnom akcijom pomoći potresom pogođenim područjima. U ovu akciju, na čelu s načelnikom Goranom Đanićem, uključili su se mnogobrojni mještani Općine kao i nekoliko OPG-ova te tvrtka “Anagalis” iz Podgorača. Ovo je već četvrta akcija kojoj je cilj bio, prije svega, prikupljanje stočne hrane, kolača te ostalih potrepština.

Prema riječima načelnika Gorana Đanića, mještani Općine su opet pokazali veliko srce te i dalje nastavljaju neumorno raditi na prikupljanju pomoći stanovnicima Banije.

“Podgorač je uvijek budan i uvijek je spreman pomoći. Moram naglasiti da stanovnici naše Općine imaju veliko srce. Ovo je već četvrta humanitarna akcija za potresom pogođeno područje, a u nju je bilo uključeno tridesetak žena koje su ispekle kolače koji će biti podijeljeni stanovništvu Banije. Organizirali smo dva kombija za prijevoz pomoći – u jednom vozimo akcijom prikupljene potrepštine, dok u drugom vozimo dimnjak za jednu obitelj u Majskim Poljanama i sav potrebni materijal za zidanje. Također, Općina Podgorač, na čelu sa mnom i mojim vijećnicima, je kupila 20 tona stočne hrane, a u tu akciju uključila se i tvrtka “Anagalis” iz Podgorača te nekoliko OPG-ova. U dogovoru sa Stožerom iz Petrinje jedan dio hrane ćemo predati u jednom petrinjskom skladištu, a drugi dio u skladištu u Glini. Tako da danas kreće još jedan humanitarni konvoj iz Podgorača, a dolazak se očekuje u poslijepodnevnim satima.”

“Želim dati potporu svim ljudima pogođenim potresom i neka budu sigurni da ih nećemo zaboraviti. Svi smo uz vas i dalje vam stojimo na raspolaganju.” – rekao je Perica Salitrežić, vlasnik istoimenog OPG-a.

“Ovo je velika tragedija i svi smo se uključili u akciju – prikupljamo, između ostalog, zob, ječam, kukuruz za pomoć životinjama na potresom ugroženom području.” – izjavio je, između ostalog, Milorad Beronja, vlasnik OPG-a.

 

“Priključila sam se ovoj akciji pečenja kolača za Banovinu koju je pokrenuo naš načelnik Goran Đanić. Ispekli smo veću količinu nekvarljivih kolača te želim poručiti svim stanovnicima toga područja da budu hrabri, mi smo cijelo vrijeme uz vas i pružat ćemo pomoć koliko god bude bilo potrebno.” rekla je Sandra Kovač iz Ostrošinaca, a na njezine riječi nadovezala se i volonterka Marina Sili iz Stipanovaca. “Ja sam se, također, priključila akciji za ljude stradale u potresu. Jako je strašno to što im se dogodilo, svi se suosjećamo s njima i odlučili smo se pomoći koliko god možemo.”

 

07/01/2021

Obavještavaju se mještani Općine Podgorač da će sutra 08. siječnja 2021. godine, od 07:00 do 11:00 sati, u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Podgorač, biti organizirana još jedna akcija prikupljanja kolača te higijenskih i kućanskih potrepština za stanovnike Banovine pogođene potresom.

07/01/2021

U sklopu energetskog projekta, danas je izvršena provjera javne rasvjete na području Općine Podgorač kojim će se dobiti procjena investicije zamjene starih natrijevih žarulja sa novim LED žaruljama, uz procjenu godišnje uštede potrošnje električne energije. Sukladno Zakonu o energetskoj učinkovitosti, u tijeku je izrada energetskog certifikata javne rasvjete Općine Podgorač, kojeg provodi Renata Miletić Ilinić, dipl. inženjer elektrotehnike, ovlašteni energetski certifikator.

06/01/2021

Općinski načelnik Goran Đanić obavještava mještane Općine Podgorač i šire da će se u četvrtak, 07. siječnja, od 07:00 do 15:00 sati te u petak, 08. siječnja, od 07:00 do 11:00 sati prikupljati stočna hrana za područje Banovine. Općina Podgorač je do sada kupila oko 20 tona stočne hrane koja će biti isporučena na navedeno područje.

U akciju se već uključila tvrtka “Anagalis” i nekoliko vlasnika OPG-a sa područja Općine Podgorač. Ovim putem Općina Podgorač poziva sve zainteresirane da se odazovu ovoj akciji. Također vas obavještavaju da hrana koju donirate mora biti u vrećama od 50 kg radi lakše distribucije. Općina Podgorač raspolaže s određenom količinom vreća te ukoliko su vam potrebne, možete se javiti na broj mobitela 091 302 93 28. Sva pristigla hrana će se skladištiti u skladištima tvrtke “Anagalis”. Prije dostave stočne hrane u tvrtku “Anagalis”, obavezno se javiti na broj mobitela 091 302 93 28. Općina Podgorač organizira prijevoz na područje Banovine za svu stočnu hranu koja bude prikupljena.

01/01/2021

Dana 31.12.2020. godine, u poslijepodnevnim satima su isporučeni kolači koje su pripremile mještanke Općine Podgorač te higijenske i kućanske potrepštine građanima Banovine koji su stradali u potresu. Ovim putem se zahvaljujemo mještanima Općine Podgorač na donacijama!