16/04/2021

U Općini Podgorač ostvaren je do sada jedan od najvećih europskih projekata sufinanciran sredstvima Europske unije, Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Projektom vrijednosti 6 milijuna kuna, uređena je infrastruktura Vatrogasnog centra Podgorač. U videu koji slijedi prikazano je uređenje Vatrogasnog centra, svečane sale, uredskih prostora te vatrogasne garaže.

15/04/2021

Općinu Podgorač službeno je posjetila saborska zastupnica Vesna Vučemilović. Održan je radni sastanak s Općinskim načelnikom Goranom Đanićem te predsjednicom Općinskog vijeća Ljiljanom Zidar. Tema radnog sastanka su bili birokratski problemi s kojima se susreće Općina Podgorač te isto tako projekti u Općini Podgorač.

Jedan od najvećih problema je skračeno radno vrijeme poštanskog ureda u Podgoraču i Budimcima. Također su upoznali saborsku zastupnicu s EU projektima i projektima koji su u tijeku na području Općine. Obišli su najveći projekat koji je u završnoj fazi u vrijednosti oko 6 000 000,00 kn, a koji je financiran u 100 % iznosu sredstvima EU te socijalnim projektima kojima je Općina Podgorač zaposlila samostalno te s partnerima 56 osoba. Novi socijalni projekti su u pripremi za koje će se raspisati natječaj za otvaranje novih 11 radnih mjesta.

14/04/2021

Započeli su radovi na izgradnji fontane u Kršincima. Općinski načelnik Goran Đanić obišao je početak radova te je izjavio da se i dalje nastavlja s izgradnjom fontana u Općini Podgorač. Izgradnju fontane je na natječaju dobila tvrtka Temelj d.o.o. Našice. Vrijednost ove investicije je 170.000,00 kn. Rok završetka radova je 01.06.2021. godine, a financijska sredstva su osigurana iz izvornih prihoda iz proračuna Općine Podgorač.

13/04/2021

Likovni uradak Klare Feldi učenice 2. razreda Osnovne škole Hinka Juhna Podgorač, PŠ Stipanovci našao je posebno mjesto na Smotri amaterskog plesa i likovnog stvaralaštva “Veseli ritam pokreta”, virtualnoj učionici za učitelje. Svaki utorak u Webučionici održavaju se webinari “Kreativnost u nastavi” kada učitelji predstavljaju rad iz svojih učionica. Učiteljica Ljiljana Marinjak iz OŠ Ladimirevci – PŠ Ivanovci predstavila je projektne aktivnosti, a zatim i najuspješnija likovna ostvarenja među kojima se našao i likovni uradak učenice PŠ škole iz Stipanovaca čiji je rad stekao veliku naklonost upravo stoga što je Klara unatoč poteškoći sluha koju posjeduje uspjela prikazati zadani likovni motiv„ Glazbu koja pokreće“ nakon slušanja glazbe po izboru. Svojim likovnim ostvarenjem Klara je pokazala kako je moguće glazbu i plesni pokret prikazati iako to ne možemo čuti. Na ovaj način učiteljica Ljiljana je istaknula važnost inkluzivnog obrazovanja u današnjem svijetu te da se puno toga može ostvariti snagom volje iako nam ponekad tjelesne mogućnosti to ne dozvoljavaju. Upravo zbog toga, Klara je za svoje likovno ostvarenje nagrađena i prigodnom nagradom, navodi učiteljica Monika Mužar – Kos.

Izvor: OŠ Hinka Juhna Podgorač

12/04/2021

Učenici Osnovne škole Hinka Juhna Podgorač prije proljetnih praznika priključili su se izazovu u organizaciji Greenpeace Hrvatska. U sklopu kampanje #ZazeleniGrad pripremili su izazov „Kad bi drveće govorilo”. Uz malo kreativnosti i odlazak u školsko dvorište učenici 5.a razreda uključeni u izvannastavnu aktivnost Webnovinarii učiteljice Tajana Tomoković i Jelena Baričević Momčilović izradili su poruke, a učenici 7.a postavili. Učenici 8.b razreda i učiteljica Kristina Marinković također su izradili poruke te su uz svaku poruku napisali i #ZazeleniGrad. Fotografije školskog drveća poslali u Greenpeace Hrvatska gdje će najbolji pristigli radovi biti nagrađeni, navode iz škole.

Izvor: OŠ Hinka Juhna Podgorač

12/04/2021

Socijaldemokratska partija (SDP) Općine Podgorač pojačala se za jednog vijećnika u Općinskom vijeću Općine Podgorač. Novi član SDP-a je Ivana Hideg, dosadašnja nezavisna vijećnica u Općinskom vijeću te bivša članica HNS-a. Zamjenik općinskog načelnika i predsjednik SDP-a Općine Podgorač Josip Mojzeš čestitao je Ivani Hideg što se odlučila pristupiti SDP-u te se nada odličnoj suradnji.

Ivana Hideg, dosadašnja nezavisna vijećnica, izjavila je da je već i do sada odlično surađivala sa SDP-om u Općinskom vijeću te da je zadovoljna radom SDP-a na području Općine Podgorač i nada se još boljoj suradnji u interesu stanovništva kao i razvoja Općine Podgorač.

12/04/2021

Započeli su radovi na rekonstrukciji vatrogasnog doma Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vuka Razbojište. Početak radova su danas obišli Općinski načelnik Goran Đanić i predsjednik DVD-a Vuka Razbojište Dragan Mitrić. Predsjednik DVD-a Vuka Dragan Mitrić izjavio je da je vrijednost investicije 35 000 kuna, a radove izvodi tvrtka Temelj d.o.o iz Našica te da se radovi u cijelosti financiraju kapitalnom donacijom Općine Podgorač.

Općinski načelnik Goran Đanić izjavio je da je Općina Podgorač u svom proračunu iz izvornih prihoda osigurala financijska sredstva za kapitalnu donaciju te je napomenuo kako je cilj Općine Podgorač ravnomjeran razvoj svih mjesta na području Općine.

 
 

 

09/04/2021

Učenici prirode i biologije Osnovne škole Hinka Juhna Podgorač iako rado pohađaju nastavu, vrijeme učenja najradije provode na otvorenom prostoru, navodi njihova učiteljica Kristina Marinković. Budući da su ljudi  dio  žive prirode, najbolje se osjećaju u prirodnom okruženju. U slučaju lošijeg vremena u klupe ih može vratiti samo eksperiment ili eventualno nekakav model. Za sada, na prvom mjestu među modelima se nalazi model čovječjeg kostura. Svi žele biti u njegovom društvu. Svi viši razredi najviše vole takav način rada na prirodi i biologiji, bez iznimke, navode iz škole.

Izvor: OŠ Hinka Juhna Podgorač

09/04/2021

Općinskom načelniku Goranu Đaniću, u ime tvrtke Lider Projekt d.o.o. Glina, projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju nogostupa u Podgoraču uručio je Ivica Cestarić. Projektna dokumentacija se sastoji od Opće mape, Projekta pješačke staze I. i II. dio te Projekta zaštite instalacija

Rekonstrukcija nogostupa se odnosi na sve ulice u naselju Podgorač. Po projektnom zadatku, nogostup će se izvesti kao kombinacija asfalta i opločnih kocki. Dužina nogostupa je 9 500 metara. Načelnik Đanić izjavio je da će raspisivanjem europskih natječaja Općina Podgorač nominirati prioritet, te da se do kraja godine očekuje početak rekonstrukcije nogostupa.

09/04/2021

U Osnovnoj školi Hinka Juhna Podgorač ponovno je oživio živi kutić. Naime, učenici i učiteljice zbog potrebe stvaranja e – lekcija za studente uključili su se na molbu savjetnika i metodičara Biološkog odsjeka PMF – a iz Zagreba u stvaranje i oživljavanje živog kutića. Biološke sadržaje koje koriste u nastavi, bit će inspiracija za buduće profesore tako da se škola rado odazvala pozivu, navodi učiteljica Kristina Marinković. Zbog neobičnog načina rada tijekom pandemije koronavirusom, živi kutić su morali staviti u drugi plan, no, sada ga opet krase paličnjaci, ribice, kornjače i mala zbirka sukulenata, navode iz škole.

Izvor: OŠ Hinka Juhna Podgorač