07/07/2020

Na jezeru Lapovac, u organizaciji ŠUD-a Šaran Našice održan je ljetni kup Lapovac, memorijal “Josip Stanić – Jole” u trajanju od četiri dana. Nastupilo je 20 ekipa, a najbolji plasman ostvarila je ekipa CCB Našice s ukupno ulovljenih 177,73 kg ribe.

Drugo mjesto zauzela je ekipa CT Daiwa iz Kutine s 126,98 kg, a treće mjesto osvojila je ekipa CT Antitalenti iz Đurđenovca s 86,69 kg. Treće mjesto u disciplini najulovu osvojili su Vukšo & Draž s prosjekom 13,273kg, drugo mjesto Općina Punitovci s 13,313 kg, a prvo mjesto odnijela je Daiwa s 14, 917 kg ribe. Ulov najvećeg šarana od 20,69 kg ostvario je CT Carp Shop Vukšić. U natjecanju se prvi put okušala ekipa RDC iz Osijeka. Najuspješnijim ribičima podijeljeni su pehari, medalje i nagrade.

Foto: Branko Belošević, ustupljene fotografije

20/06/2020

Danas se na jezeru Lapovac, u organizaciji ŠUD-a Šarana Našice, održala prva “Mala škola ribolova.” Okupljanje je prošlo u dobrom raspoloženju malih ribiča i njihovih pratnji, koji su došli bodriti podmladak u njihovim prvim ribičkim koracima.

Druženje je počelo kratkim uputama i uvodom u ribolov kao sport, s naglaskom na promociju “Ulovi i pusti” pristupa, i nakon tih uvodnih riječi, sudionici su se prihvatili štapova i bacili na konkretan posao. Natjecanje između malih ribiča je trajalo sat vremena i bodovalo se po principu 1 riba – 1 bod, s tim da su dječaci i djevojčice samostalno baratali štapovima, a odrasli su pomagali samo na način postavljanja mamca i skidanja ulova s udice i svi su se odlično snašli u svojim ulogama, što se pokazalo i na količini ulova. Broj ulova se kretao od 17 do 25 komada, tako da su stvarno nijanse odlučivale o pobjedniku. Za 3. mjesto se moralo razigravati pošto su ribiči imali jednaki broj ulovljenih riba.

Sve i svemu, nakon dobrog natjecanja, odrađeno je osvježenje u vidu pizze i sokova, a u drugom dijelu programa djeca su se upoznala i sa slaganjem te puštanjem zmajeva, što je dodatno razveselilo male ribiče. Plan ŠUD-a je raditi ovakve radionice više puta godišnje, o čemu će pravovremeno obavijestiti male ribiče. ŠUD Šaran se zahvaljuje svima na odazivu i najesen se ponovno vidimo na istom mjestu!

Foto: ustupljene fotografije

31/03/2018

Šaranijada u velikom parku u Našicama - Galerija

Tradicionalno, već dugi niz godina u organizaciji ŠUD “Šaran” Našice, povodom Uskrsnih blagdana održava se šaranijada. I ove godine uz članove društva ŠUD “Šaran” bili su tu i prijatelji iz okolnih gradova te su uživali u pecanju, druženju i prekrasnoj prirodi našeg velikog parka.