05/08/2020

Od 31. srpnja do 2. kolovoza, na zagrebačkom Jarunu održavalo se Državno prvenstvo Hrvatske u kajaku i kanuu na mirnim vodama. Na ovom Prvenstvu nastupalo je oko 250 kajakaša iz 14 hrvatskih klubova: Matija Ljubek, Jarun, Zagreb, Končar, Belišće, Aljmaš, Kupa, Odra, Hrvatska Kostajnica, Rab, Olimpik, Mračaj, Marsonia i Oriolik.

Kajak klub Belišće predstavljalo je 17 članova: treneri Tea Galić i Ivan Orešković, reprezentativci Marko Jelkić i Petar Ivić, juniori i kadeti Filip Arsenić, Jan Kukec, Bruno Mesić, Šimun Petranović, Dino Zanoški, Leon Potočki, Ian Andraković, Sara Mikulić, Paula Savić, Klara Čakalić i Mia Stojaković. Vođa ekipe je Ivica Sopek uz pratnju predsjednika kluba Stjepana Krznarića. Kajakaši i kanuisti veslali su utrke na 200, 500, 1000 i 5000 metara raspoređene kroz tri dana.

 

Belišćani osvojili 30 medalja

Na ovom prvenstvu članovi Kajak kluba Belišće osvojili su 30 medalja. 17 zlatnih, 9 srebrnih i 4 brončanih medalja. Prvoga dana su seniori i juniori veslali utrke na 200 metara te osvojili 3 zlata i dvije bronce. Drugi dan prvenstva bio je i za juniore , seniore i kadete te su u utrkama na 1000 metara osvojili još 12 medalja, 8 srebra i 4 zlata. 13 medalja od kojih 10 zlata, 1 srebro i dvije bronce osvojili su Belišćani trećeg dana u utrkama na 500 metara.

 

Kadeti i kadetkinje ekipno treći u državi

Pravo iznenađenje bili su kadeti među kojima su nastupili i 4. mlađa kadeta, odnosno kadetkinja, te osvojili pehar za 3. ekipno mjesto u državi. Kadetski kajakaški četverac u sastavu Leon Potočki i Ian Andraković koji su ujedno mlađi kadeti, te Šimun Petranović i Dino Zanoški dvostruki su prvaci države, na 500 i 1000 metara. Djevojke u četvercu na 1000 metara su bile srebrne , a na 500 državne prvakinje. Među djevojkama također su bile dvije mlađe kadetkinje Mia Stojaković i Klara Čakalić, a s njima su veslale i Paula Savić i Sara Mikulić. Među kadetima dvostruki viceprvak u kanuu bio je Jan Kukec na 500 i 1000 metara. Kadeti su veslali i K1 te K2 utrke na 500 i 1000 metara s vrlo dobrim plasmanima koji su im donijeli dodatne bodove. S ukupno 71 bodom osvojili su nakon dugo vremena 3. ekipno mjesto u državi iza Olimpika (96) i Oriolika (80) te tako donijeli još jedan pehar za kolekciju najtrofejnijeg kluba Kajak kluba Belišće. Kadeti i kadetkinje belišćanskog kluba samo u jednoj utrci nisu osvojili bodove.

Mlađi juniori odlični u jačoj kategoriji

Za juniore nastupio je mlađi junior kanuist Bruno Mesić koji se okitio srebrom i dvije bronce. Na ovom prvenstvu nastupio je i Filip Arsenić, kajakaš mlađi junior, u kategoriji juniora na 200, 500 i 1000 metara te izborio dva finala. Juniori su na kraju završili na 5. mjestu.

 

Vrhunski treneri veslali u svakoj utrci

Svakako treba posebno istaknuti trud i rad trenera Tee Galić i Ivana Oreškovića bez kojih ovi rezultati ne bi bili ovakvi. Na prvenstvu pomno su pratili sve utrke te veslačima davali instrukcije. Malo je reći da je trenerica Tea Galić u rolama na zagrebačkom Jarunu pratila sve utrke među kadetima te im davala pravovremene upute i tako im je bila drugo, treće i peto veslo u utrkama. Trener Ivan pratio je i mlađe i one nešto starije na biciklu od starta do finiša.

 

Naši reprezentativci potvrdili svoju dominaciju

Osim mlađih kategorija nastupili su i reprezentativci Marko Jelkić i Petar Ivić koji su još jednom zlatom dokazali u C2 na 200 metara da su s razlogom među sedam najboljih posada svijeta, dok su u C1 na 200 metara osvojili zlato i broncu. Seniori su se kitili srebrom i na 1000 metara i to u C2 Ivan Orešković i Marko Jelkić. Na 500 metara osvojili su također zlato Petar i Marko u C2, dok je Jelkić u C1 osvojio broncu. Seniori Kajak kluba Belišće zasjeli su na 5. mjestu ukupnog poretka.

 

Rezultati ekipnog duha i truda

Svakodnevni naporni rad se isplatio, a ovo su rezultati ekipnog duha i truda svih zajedno, kako trenera tako i sportaša. Prvenstvo je bilo organizirano uz stroge mjere i preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite. U narednom periodu nastavljaju se intenzivni treninzi s kajakašima i kanuistima te pripreme za nadolazeća natjecanja, ako ih bude s obzirom na situaciju s epidemijom Covid – 19.

27/06/2020

14/01/2020

Grupa skijaša iz Slavonskog Broda, Našica i Osijeka po sedmi put je boravila na zimovanju sa školom skijanja u Slovačkoj. U gradu Tále boravili su od 5. do 11. siječnja. Mnoge zanimljivosti, uz skijanje, druženje, slavonske delicije, folklor i pjesmu, učinile su izlet izrazito ugodnim. Slobodno vrijeme većinom su proveli odmarajući na bazenima u hotelu Stupka, gdje su uživali u jacuzziju i sauni, pa čak i kartanju belota. Završna večer prošla je uz podjelu nagrada i medalja sa natjecanja u slalomu, koje je organizirao učitelj skijanja Mirko Kruljac iz Našica.

Rezultati slaloma su sljedeći:

Napredna skupina skijačica:

  1. Ivana Bagarić (Našice)
  2. Julijana Đanić (Našice)
  3. Lucija Ljubičić (Slavonski Brod)

Rekreativna skupina skijašica:

  1. Mandica Galović (Osijek)ostal
  2. Ružica Jeđup (Osijek)
  3. Mijana Perić (Osijek)

Rekreativna skupina skijaša:

  1. Milan Stanić (Slavonski Brod)
  2. Nino Ljubičić (Slavonski Brod)
  3. Darko Galović (Osijek)

„Kamo sreće, radosti i zdravlja da se iduće skijaške sezone ponovno sretnemo u što većem broju na snježnim padinama Niske Tatre uz obilje snijega i zimskih radosti. I na kraju: bilo kuda, na skijanju Glišo i RK Nexe svuda!”, rekao je učitelj Mirko Kruljac.

04/01/2020

Skijanje je iznimno zahtjevan sport, osim složenih treninga, potrebno je puno truda, rada i odricanja da bi osoba prerasla u profesionalnog skijaša. Međutim, kako uopće započeti sa pripremama i vježbama? Ponajprije, potrebno je znati nekoliko pravila kojih bi se svaki skijaš trebao pridržavati.

Prije svega, potrebno je obratiti pažnju na ostale, kako ne bi došlo do sudara i ozljeda, koje mogu ostaviti trajne posljedice. Skijati treba učiti polako i obzirno, jer, bez obzira na njegovu popularnost, ovaj sport može biti prilično opasan. Prvo skijanje za većinu predstavlja veliko uzbuđenje i nervozu, ali uz adekvatnu pripremu i dobre savjete ipak se može naučiti. No, prije nego što osoba stane na skije, potrebno je da uz sebe ima iskusnog i kvalitetnog učitelja, koji neće burno reagirati na pogreške i koji će stručno pokazati korake prema napretku. Osim kvalitetnog učitelja, valja imati i kvalitetnu opremu. Potrebno je znati da, unatoč snijegu, na skijaškim stazama nije hladno onima koji se kreću, odnosno skijašima.

Debela zimska jakna nije potrebna, jer za skijanje postoji prikladna, vodonepropusna i prozračna odjeća, koja će spriječiti znojenje i omogućiti tijelu da se lakše kreće. Uz to se valja i dobro zaštititi, a za to služe štitnici za zglobove, zaštitne naočale i kaciga. Mnogi misle da se i bez toga može skijati, ali većina onih koji su koristili skije bez zaštitne opreme završili su na hitnim prijemima. Ozljede glave udarcem u tvrdu površinu, poput leda, kamena ili kacige drugog skijaša, ono su od čega kaciga štiti. Zaštitne naočale štite oči od snijega i svega što bi moglo uletjeti u oči i privremeno onemogućiti skijaša da kvalitetno vidi. No, nisu dovoljne samo obične sunčane naočale, koje izazivaju glavobolje, naprezanje očiju, suzenje očiju i slično.

Skijaške zaštitne naočale dio su cjelokupne opreme i upravo zato imaju takav naziv. One štite oči iz svih uglova, a opet, prozračne su i imaju dvostruku leću kako bi zaštitile od sunčevog bljeska. Skijaška oprema s razlogom postoji i iz istog ju je potrebno koristiti na skijanju. Međutim, osim nužne skijaške opreme, postoje i drugi čimbenici koji bi mogli olakšati ili otežati skijanje. Recimo, odabir mjesta za skijanje. Svi znamo da se za to plaća unaprijed, a samim time valja odabrati lokaciju koja će tada biti dovoljno visoka i hladna da na njoj ostane snijeg, te da će biti u skladu sa imovinskim resursima. Također, isplativo je odabrati pansion koji je blizu skijališta. Unazad nekoliko godina najpopularnija skijališta su u Austriji, Sloveniji, Italiji i Francuskoj. Cjelokupna organizacija zimovanja koje uključuje skijanje trebala bi biti dobro isplanirana, a u planiranje ulazi i odabir mjesta gdje je bliže ono u čemu uživate. Tako će vaš odmor biti još bolji i ugodniji.

16/03/2019

Održano državno prventsvo u badmintonu

Prošli tjedan u Zadru je održano državno prvenstvo u badmintonu, za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola. Ponosni smo što smo ove godine na državnom prvenstvu imali tri ekipe : OŠ Josipa Jurja Strossmayera iz Đurđenovca (učenice s mentoricom Spomenkom Mihačić), OŠ Brnjika Slovaka iz Jelisavca (učenici s mentorom Milenkom Krolom) te ekipu Srednje škole Isidora Kršnjavoga iz Našica (učenice s mentoricom Slađanom Mihalj).

U svakoj kategoriji natjecalo se 22 ekipe, a naši predstavnici završili su na 9. mjestu. Ekipe su svojom igrom pokazale pravi sportski i natjecateljski duh te svojim primjerom postali uzor i ostalim učenicima koji će se uključiti u ovaj šport.

14/01/2019

Već nekoliko godina za redom turistička agencija Adria Brod iz Slavonskog Broda organizira skijanje u Slovačkoj na skijalištu Tale na Niskim Tatrama.

Od 6. do 12. 1. 2019. godine sudjelovali su skijaši iz Slavonskog Broda, Našica i Osijeka – njih 25. Na prekrasno uređenim stazama, uz lijepo vrijeme, uživali su skijati na skijalištu Tale nedaleko od Banske Bystrice. Hotel Stupka, u kojem su boravili skijaši, je smješten u borovoj šumi nedaleko od skijališta, a nudi niz sadržaja poput kupanja u bazenu, jaccuzi, saune, trim kabineta…

Natjecanje u slalomu je organizirano u ženskoj i muškoj konkurenciji, a pobjednici su Ivana Bagarić iz Našica i Darko Biljan iz Osijeka. Svi sudionici natjecanja nagrađeni su prigodnim nagradama i medaljama. Stazu za slalom je postavio Mirko Kruljac iz Našica koji je ujedno i organizator natjecanja.

Foto: arhiva

21/12/2018

Iznimna nam je čast upoznati Vas s prošlotjednim uspjehom učenika okolnih osnovnih i srednje škole u ne tako poznatom sportu – badmintonu. Iako na širem našičkom području ne postoji niti jedan badminton klub, uspjeh je samim time još veći i značajniji. Županijsko natjecanje u badmintonu održano je prošli tjedan u Osijeku, a na tom natjecanju našičko područje predstavljale su učenice OŠ Josipa Jurja Strossmayera (Andrea Trošelj, Sara Knežević, Antonija Škrnjug, Ana Turičar te mentorica: Spomenka Mihačić), učenici OŠ Ivana Brnjika Slovaka (Toni Kuric, Slavko Oreški, Antun Fišer, Mateo Kubala te mentor: Milenko Krolo) te 2 našičke ekipe – učenice (Mirta Vučinić, Iva Ostrun, Leonarda Fridl te Mia Banaj) i učenici SŠ Isidora Kršanjavoga (Luka Miškulin, Josip Knežević, Flip Stojanović, Domagoj Žagar te mentorica: Slađana Mihalj).

Učenice iz Đurđenovca na samom natjecanju bile su prve, učenici iz Jelisavca drugi, baš kao i učenice našičke srednje škole, dok su učenici srednje škole završili treći te ih je samo jedno mjesto dijelo od odlaska na državnu završnicu i da uspjeh bude četiri od četiri ekipe.

04/11/2018

Utakmica 4. kola na rasporedu je u ponedjeljak (05. 11.) u 21h u dvorani OŠ Kralja Tomislava. Pozivamo sve da dođu na utakmicu te uživaju u odličnim predstavama naših malonogometaša, koji nakon nedavno održanog FINAL FOUR-a te nastupa na istom s velikanima hrvatskog futsala – nastavljaju s dobrim igrama i trenutno su vodeći nakon tri odigrana kola, te isto toliko ostvarenih pobjeda. Redom su ‘padali’ MNK Autodijelovi Tokić – Požega (5-2), MNK Mala mljekara – Valpovo (8-4), te u posljednjem kolu izravni konkurenti te ponajbolja ekipa u ligi MNK Aurelia futsal u Vinkovcima gdje su naši odličnom obranom ostvarili pobjedu od 0-2.

Ulaz je besplatan!

25/10/2018

Povodom 26. obljetnice osnutka 5. gardijske brigade “Sokolovi” i 11. obljetnice ustrojavanja 1. mehanizirane bojne “Sokolovi”, održan je malonogometni turnir u dvorani OŠ kralja Tomislava Našice. Na turniru je sudjelovalo 8 ekipa iz sastava gardijsko oklopno mehanizirane brigade i ekipa policijske postaje Našice. U iznimno jakoj konkurenciji pobjednik turnira je ekipa Inžinjerijske bojne koja je sa 3:0 savladala bPZO. Treće mjesto osvojila je ekipa domaća ekipa Sokolova. Nakon završetka turnira odigrana je revijalna utakmica između 1. mehanizirane bojne “Sokolovi” i ekipe PP Našice.