21/01/2020

Blagdan svetog Vinka, odnosno Vincevo ili Vince, tradicionalno su obilježili članice i prijatelji Udruge hrvatska žena Našičko Novo Selo. Na 13. manifestaciji „Novoselsko Vince” održalo se ocjenjivanje devet zaprimljenih uzoraka vina, koje je kušao stručni žiri iz Udruge voćara i vinogradara Našice.

U kategoriji plemenitog bijelog vina natjecao se Davor Domiter, u kategoriji neplemenitog bijelog prvo mjesto osvojila je Nada Runje, a drugo Dragutin Sabljak, a u kategoriji neplemenitog rozea na samom vrhu bila je također Nada Runje, dok su ju slijedili Milan Tomičić, Dragutin Domiter i Matija Prevolšek. U kategoriji neplemenitog crnog vina natjecali na prvom mjestu je bio Jurica Čačić, a iza njega Rade Malenica.

Nakon ocjenjivanja uslijedila je vesela zabava, koju je upotpunila grupa „Tri Asa” iz Đurđenovca. S ciljem i namjerom očuvanja seoske tradicije i običaja, pekle su se lepinje, jeo se kuhani kukuruz, koji ih je na koncu naveo na tradicionalnu igru natjecanja u jedenju kukuruza. Jasmina Vonić je u najkraćem roku pojela kukuruz. Uz to se odigrala i još jedna igra, u kojoj se radilo neobičnom ispijanju vina – žlicom iz tanjura. Dva decilitra bijelog vina prvi je pojeo Željko Petek, a time je i odnio zasluženu pobjedu. U igrama su mogli sudjelovati svi prisutni, a zabave i smijeha bilo je pregršt.

Foto: ustupljene fotografije

VEZANI TEKSTOVI
20/01/2020

Autoklub Panonija Našice nedavno je u prostorijama društvenog doma Klokočevci održao redovnu godišnju izvještajnu skupštinu, na kojoj se raspravljalo o budućim planovima i programima, ali i o prijemu novih članova.

Nakon dugog pripremanja i uhodavanja kluba u svijetu auto sporta, novim članovima nudi se prilika uključenja. Natjecati se mogu osobe sa najmanje 16 godina, naravno, uz suglasnost roditelja ili skrbnika, te svi oni koji žele predstavljati našički autoklub u svijetu auto sporta. U ovu malu sportsku obitelj već se uključilo nekoliko novih članova, a najveća i najvažnija novost je ta što se upisala i prva vozačica, Lorena Josipović. Ona dolazi iz Nove Gradiške, a već se uvelike priprema za natjecanje u Ocjensko spretnosnim vožnjama. Auto klub Panonija s nestrpljenjem očekuje nove članove, koje, kažu, očekuje pregršt uzbuđenja i adrenalina.

VEZANI TEKSTOVI
14/01/2020

Nova godina, vrijeme je novih odluka i novih hobija, pa zašto to ne bi bilo članstvo u Auto klubu Panonija Našice. Ljubitelji limenih ljubimaca i mirisa benzina u procesu su upisa novih članova. „Nakon pune dvije godine postojanja, godine dana uhodavanja u svijetu auto sporta, s ponosom najavljujemo stvaranje uvjeta za prijem novih članova.” – poručuju iz kluba te sve zainteresirane pozivaju da im se jave na sjedeći e-mail: autoklub.panonija@gmail.com ili putem službene Facebook stranice.

Podsjetimo Autoklub Panonija postao je jedan od tri slavonska autokluba u članstvu Hrvatskog auto i karting saveza (HAKS). Tim članstvom klub je postao u punom smislu riječi sportski autoklub, nakon samo dvije godine od osnutka. Članstvom su ostvarili prava natjecanja u svim disciplinama na regionalnoj, državnoj i međunarodnoj razini, ali i bolju promociju sporta te mogućnost boljeg financiranja. Trenutno Autoklub Panonija okuplja 15 članova, a glavne su aktivnosti kluba ponajprije okupljanje i privlačenje zaljubljenika u autosport te odlazak na natjecanja u disciplinama ocjensko – spretnosne vožnje (OSV), autoslalom, kronometar vožnje i utrke ubrzanja na Prvenstvu regije Sjever, Državnom prvenstvu te u budućnosti i natjecanja na međunarodnoj razini. 

Foto: ustupljena fotografija

VEZANI TEKSTOVI
13/01/2020

Udruga Hrvatska žena Našičko Novo Selo i ove godine organizira tradicionalno “Novoselsko Vince” koje će se održati, u subotu, 18. siječnja. Vesela družina iz naselja, ali i okolice, u 20 sati okupit će se u prostorima Društvenog doma.

Kao važan dio proslave Vinceva, nekoliko godina za redom održava se i ocjenjivanje vina, pa organizatori pozivaju sve zainteresirane proizvođače da svoje uzorke vina donesu 16. siječnja u vremenu od 16:00 do 18:00 sati, također u prostorije Društvenog doma u Našičkom Novom Selu. Nakon ocjenjivanja stručnog žirija, na proslavi Vinceva bit će uručene nagrade najboljima, a nakon službenog dijela slijedi zabava uz grupu “Tri Asa” iz Đurđenovca.

Foto: ustupljena fotografija

VEZANI TEKSTOVI
19/12/2019

Poduzeće Radlovac d.d. Orahovica odlučilo je razveseliti u ovo blagdansko vrijeme članove Udruge učenika,mladih i učenika s teškoćama “Prijateljstvo” – Feričanci, a najviše učenike, sa novim printerom koji je bio nužan za što kvalitetniji rad Udruge. Udruga pomaže učenicima u njihovim obavezama i uvijek stoji na raspolaganju za potrebe printanja, skeniranja ili kopiranja. Ovaj printer sa svim mogućnostima razveselit će učenike i mještane koji dolaze nešto kopirati, printati ili skenirati. U ime poduzeća Radlovac d.d. Orahovica vrijednu donaciju predsjedniku Udruge Alenu Dadi je uručio gospodin Zoran Vida

VEZANI TEKSTOVI
14/12/2019

Još jednu humanitarnu akciju za svu dječicu SOS Dječjeg sela Ladimirevci pokrenule su i realizirale marljive članice Udruge žena Lila. One su kroz nekoliko tjedana prikupljale donacije u vidu materijala za kolače, te u isto vrijeme pripremali svoje mališane za blagdanski program. Prošlog vikenda vrijednu donaciju, uz razigrane dječje pjesmice i recitacije, predali su u Dječje selo. Nakon predstave mališani iz Lile podijelili su dječici u Ladimirevcima ručno rađene čestitke.

I vi, kao i oni, poklonite svoje vrijeme drugima

“Zahvaljujemo se domaćinima na lijepom prijemu, a svim ljudima poručujemo da poklone i oni ovog Božića svoje vrijeme nekome.” – rekle su članice udruge. Posebne zahvale uputile su i DVD-u Lila koji su djecu prevezli uz pomoć mame Zlatice Krajpl.

VEZANI TEKSTOVI
13/12/2019

Danas u 14 sati na Radio postaji Našice poslušajte svečanu 500-tu emisiju “Runda za sve”, koju vodi naš sugrađanin, predsjednik Udruge slijepih, Rolando Butković. Ovoga puta za vas je povodom obljetnice pripremio pregršt ugodnih iznenađenja. Jedna od njih ide onome tko smisli najoriginalniji novi slogan emisije, umjesto “Runda za sve – emisija u kojoj ćete vaš radio i vi – biti na ti!” Uz javljanja preko telefona uživo u studio, sudjelujte i porukama na Facebooku te osobnim dolaskom.

VEZANI TEKSTOVI
12/12/2019

Veća minimalna plaća i manji PDV teme su današnjeg seminara

U Hotelu Park održava se stručni seminar u organizaciji Udruge računovođa i financijskih djelatnika Našice. Zadnji seminar u ovoj godini okupio je pedesetak zainteresiranih, što članova udruge, što građana Našica i okolice. Predavanja se temelje na izradi završnog računa, uz nove izmjene koje na snagu startaju od početka 2020. godine, a tiču se povećanje minimalne plaće te izmjene u području ugostiteljstvu gdje se PDV smanjuje na 13 %.

Seminar je otvorio nekadašnji dugogodišnji predsjednik Antun Kuricek, koji je okupljene upoznao s tijekom predavanja te materijalima koji su dobili. Nama je objasnio način prijave na seminar te promjene u zakonima.

„Svi zainteresirani dobiju predpoziv, otprilike desetak dana prije održavanja seminara i nakon što uplate kotizaciju, čija visina ovisi o temama i sadržaju samog seminara, mogu sudjelovati na istom. Većina današnjih tema tiče se izmjena koje je donijela Vlada, a na snagu stupaju od 1.1.2020. te priprema za izradu završnih računa. Zakoni se tako brzo mijenjaju, pa sve ono što čujemo na seminaru nadograđujemo na internetu. Jer nema više stabilnosti u zakonima.” – rekao nam je bivši predsjednik Udruge, Antun Kuricek.

Predavači su, od kako udruga postoji od 1979., uvijek članovi Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika iz Zagreba, koja je ujedno krovna organizacija svih udruga na razini Hrvatske. Sljedeći seminar, najavljuju, bit će organiziran početkom mjeseca veljače jer se do 29. veljače predaju obračuni poreza na dohodak.

VEZANI TEKSTOVI
09/12/2019

Na redovnoj izbornoj skupštini Udruge računovođa i financijskih djelatnika Našice izabrano je novo vodstvo, a za predsjednika je izglasan Dražen Ibriks. On je dugi niz godina bio dopredsjednik udruge pa je ova nova razina dodatna potvrda njegovog predanog rada.

„Ovo je u pravilu planiran scenarij, jer ja sam već 30 godina član udruge i uvijek sam bio u vodećim strukturama, nazočan na svim aktivnostima, pratio sam sve dosadašnje predsjednike, pripremao se za ovu funkciju i u dogovoru sa članstvom te radnim tijelima, preuzimam udrugu. Ovu sam ulogu prihvatio svjestan izazova i mogućih problema, jer dugo sam se pripremao i mislim da ovo neće biti neki preveliki teret.” – rekao je Dražen Ibriks, novi predsjednik dodavši da su smanjili broj članova izvršnog odbora te su se pomladili s ciljem da bi sve bilo kooperativnije, odluke se donosile brže, a ciljevi ostvarivali lakše.

Podsjetimo da je glavni cilj ove udruge promicanje značaja i ugleda računovodstvene i financijske struke kroz razne oblike usavršavanja, a upravo im je edukacija članstva oduvijek prioritet. Udrugu čini velik broj članova s područja Našica, Orahovice, Donjeg Miholjca i Slatine, koji aktivno djeluju već 40 godina i 125 članova.

Upravo je ova nova odluka, još jedna prekretnica u radu udruge jer nakon gotovo dva desetljeća na čelu, Antuna Kuriceka zamijenjuje mlađi član.

„Nažalost ili nasreću godine su prošle, stoga mislim da je red da mlađi preuzmu vođenje. Mi stariji ćemo uvijek biti tu kako bi pripomogli. Od mojih početaka, jako puno se toga promijenilo, nas je znalo biti po 300 do 350 članova, a na godišnjim skupštinama skupljalo se do 250 što domaćih, što gostiju iz ostalih desetak udruga s područja Slavonije i Baranje. Naš budući predsjednik je već najavio da ćemo se uokviriti u ono što već imamo, to ćemo održavati i nadam se da će rad udruge, kao i do sada, biti kvalitetan.” – rekao je bivši predsjednik Udruge računovođa i financijskih djelatnika Našice Antun Kuricek.

U svom oproštajnom govoru stari predsjednik prisjetio se velikog broja aktivnosti koje su realizirane za vrijeme njegovog mandata, putovanja u Pulu, Dubrovnik, Zlatibor, Jahorinu, pa sve do Praga i Beč. Bilo je tu njih i više, no teško se sjetiti, jer članovi ove udruge godišnje odlaze na dva putovanja te održavaju između dva i četiri seminara ovisno o promjenama u poreznom sustavu.

„Zahvaljujem se svim članovima, sponzorima i sipatizerima koji nas prate sve ove godine.” – zaključio je obraćanje Kuricek te najavio da u udruzi ostaje kao član. Kaže, nikad se neće nametati, no ako ga zatrebaju, tu je.

Prva aktivnost nakon izbora je seminar, i to već u četvrtak 12. prosinca. Stoga sve članove, zainteresirane građane pozivaju u hotel Park gdje će se govoriti o izmjenama koje na snagu stupaju s početkom 2020. godine.

VEZANI TEKSTOVI
05/12/2019

Ovaj tjedan, kroz nekoliko događanja, organiziran ja kao obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom. Zajednica udruga osoba s invaliditetom Našice zajedničkim je snagama tako odlučila potaknuti javnost, ali prije svega i buduće članove da se upoznaju s njihovim radom. Obilježavanje je započelo u ponedjeljak kada je Udruga slijepih Našice u svojim prostorima organizirala završnicu kviza “Tko zna – zna”.

Kviz se sastojao od pet igara, prva je od „Naprijed do nazad”, druga „Sreća i pamet”, zatim „Tri za tri”, „Pola minute” te „Finta lijevo prolaz desno” u kojem su se natjecala četiri natjecatelja. Bili su to odabrani, oni koji su tijekom godine u kvizovima briljirali, a ovaj poseban kviz osvojio je relativno novi član udruge Milan Forintić, 80-godišnji umirovljenik. Nagrade najboljima uručio je predsjednik Udruge slijepih Našice Rolando Butković koji je pozvao članove udruge i građane da im se pridruže u obilježavanju Međunarodnog dana osoba s invaliditetom tijekom tjedna.

U utorak je održana edukacija o životu osoba s invaliditetom s naglaskom na sportske aktivnosti, u organizaciji Športske udruge tjelesnih invalida, na kojoj se raspravljalo o aktivnostima osoba s invaliditetom, preseljenju prostora zajednice i nastavku rada. Srijeda je slovila za dan otvorenih vrata Udruge slijepih u Gregerovoj vili kako bi se građani upoznali sa jednim radnim danom ove udruge. U četvrtak će, u organizaciji Udruge invalida rada, posjetiti članove svojih udruga u njihovim domovima uz „sitnice koje život znače”. Dok je zadnji dan posvećen najmlađima, i mladim volonterima udruga, za koje su osigurani slatki pokloni povodom dana sv. Nikole.

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print