16/02/2020

Udruga žena Lila nakon mnogobrojnih humanitarnih akcija organizira još jednu, ovog puta u suorganizaciji sa Gradskim društvom Crvenog križa Našice. Cilj akcije je prikupljanje uredne i čiste odjeće za potrebite, pa pozivaju sve one koji imaju kakav višak u svom ormaru, a žele ga donirati da ga donesu u prostore Udruge, na adresi Pejačević 24 u Lili. Važno je da odjeća bude čista i čitava. U komunikaciji sa Crvenim križem doznali su, pa poručuju i vama da ne treba donositi kapute i muška odjela.

11/02/2020

Grad Našice dobio je još jednu udrugu koja će djelovati na području promicanja tradicije i sportova iz povijesti s ciljem održavanja slavonskih običaja. Prvom sjednicom osnivačke skupštine 9. veljače 2020. godine nastala je Udruga Konopaša i Bučaroša Krndija. Sjednica je održana u Našicama u Restoranu Bricks na kojoj je za zapisničara jednoglasno izabrana Jelena Makov, a za ovjerovitelje zapisnika Valerija Varga i Mirko Juričević. Novi predsjednik tek osnovane udruge je Romeo Makov, za potpredsjednika Anabela Golubović, a za tajnika Emanuela Kalazić.

Foto: ustupljena fotografija

08/02/2020

U četvrtak, 6. veljače 2020. godine s početkom u 20,00 sati u svojim je prostorijama Zajednica tehničke kulture Grada Našica održala svoju redovnu izvještajnu godišnju skupštinu s uobičajenim dnevnim redom: raspravljanje i usvajanja izvješća za 2019. i donošenju planova za 2020. godinu. Skupštini nije mogao prisustvovati njen predsjednik jer je tog dana iznenada završio u bolnici pa su mu nazočni uputili želje za brzo ozdravljenje i oporavak.

Prošla godina je ocijenjena kao veoma uspješna i plodna, s mnogo aktivnosti kroz gotovo čitavu godinu. Kroz radionice u Centru tehničke kulture prošlo je preko 420 djece u školama što je doprinijelo i njihovim uspjesima na natjecanjima u djelatnosti tehničke kulture. Mnoge radionice prezentirane su i u javnosti prigodom raznih manifestacija koje se obilježavaju i održavaju u Gradu Našicama što pridonosi afirmaciji tehničke kulture među mladima te ujedno pridonosi i očuvanju tradicije bavljenja tehničkim znanjima.

Skupštini je nazočio g. Krešimir Kašuba, predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica koji je veoma pozitivnim ocijenio rad i nastojanja Zajednice tehničke kulture i njenih članica, zahvalio im u ime Grada na sudjelovanju u raznim manifestacijama koje se organiziraju i provode te prezentiranju Grada i ovog kraja kroz tehničku kulturu i očuvanju njene tradicije.

Na kraju skupštine su podijeljena priznanja i nagrade a Aero klub i Foto video klub Našice su primili plakete povodom obilježavanja 40 godina od osnivanja i njihovog rada.Nakon skupštine, kako je to uobičajeno uslijedilo je druženje uz prigodan domjenak i osvježavajuća pića.

Foto: arhiva i ustupljene fotografije

27/01/2020

Ove subote održana je 9. redovna godišnja Skupština Udruge žena „Lila”. Nazočne je pozdravila predsjednica Udruge gđa. Katarina Potolovec. Skupština je nastavila s radom pod vodstvom Predsjednice Skupštine Katarine Fruk koja je i kao tajnica Udruge iznijela izvješće o radu u 2019. godini. Treba svakako navesti da je Udruga osim raznih zanimljivih aktivnosti dosta radila i na humanitarnom području. Izvješća su iznijele predsjednica verifikacijske komisije gđa. Dijana Horvat, blagajnica gđa. Snježana Potolovec te predsjednica Nadzornog odbora gđa. Valentina Repinc.

Od gostiju prisutni su bili predstavnici NK „Lila” i DVD Lila, župnik Patrik Alatić i predstavnici Grada Našica – gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić, predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Kašuba, Hrvoje Šimić, ravnatelj Opće županijske bolnice Našice, direktor Našičkog parka Hrvoje Žiha te Mario Repinc, član Uprave Našičkog vodovoda. Udruga posluje pozitivno i tako planira nastaviti i dalje.

21/01/2020

Blagdan svetog Vinka, odnosno Vincevo ili Vince, tradicionalno su obilježili članice i prijatelji Udruge hrvatska žena Našičko Novo Selo. Na 13. manifestaciji „Novoselsko Vince” održalo se ocjenjivanje devet zaprimljenih uzoraka vina, koje je kušao stručni žiri iz Udruge voćara i vinogradara Našice.

U kategoriji plemenitog bijelog vina natjecao se Davor Domiter, u kategoriji neplemenitog bijelog prvo mjesto osvojila je Nada Runje, a drugo Dragutin Sabljak, a u kategoriji neplemenitog rozea na samom vrhu bila je također Nada Runje, dok su ju slijedili Milan Tomičić, Dragutin Domiter i Matija Prevolšek. U kategoriji neplemenitog crnog vina natjecali na prvom mjestu je bio Jurica Čačić, a iza njega Rade Malenica.

Nakon ocjenjivanja uslijedila je vesela zabava, koju je upotpunila grupa „Tri Asa” iz Đurđenovca. S ciljem i namjerom očuvanja seoske tradicije i običaja, pekle su se lepinje, jeo se kuhani kukuruz, koji ih je na koncu naveo na tradicionalnu igru natjecanja u jedenju kukuruza. Jasmina Vonić je u najkraćem roku pojela kukuruz. Uz to se odigrala i još jedna igra, u kojoj se radilo neobičnom ispijanju vina – žlicom iz tanjura. Dva decilitra bijelog vina prvi je pojeo Željko Petek, a time je i odnio zasluženu pobjedu. U igrama su mogli sudjelovati svi prisutni, a zabave i smijeha bilo je pregršt.

Foto: ustupljene fotografije

20/01/2020

Autoklub Panonija Našice nedavno je u prostorijama društvenog doma Klokočevci održao redovnu godišnju izvještajnu skupštinu, na kojoj se raspravljalo o budućim planovima i programima, ali i o prijemu novih članova.

Nakon dugog pripremanja i uhodavanja kluba u svijetu auto sporta, novim članovima nudi se prilika uključenja. Natjecati se mogu osobe sa najmanje 16 godina, naravno, uz suglasnost roditelja ili skrbnika, te svi oni koji žele predstavljati našički autoklub u svijetu auto sporta. U ovu malu sportsku obitelj već se uključilo nekoliko novih članova, a najveća i najvažnija novost je ta što se upisala i prva vozačica, Lorena Josipović. Ona dolazi iz Nove Gradiške, a već se uvelike priprema za natjecanje u Ocjensko spretnosnim vožnjama. Auto klub Panonija s nestrpljenjem očekuje nove članove, koje, kažu, očekuje pregršt uzbuđenja i adrenalina.

14/01/2020

Nova godina, vrijeme je novih odluka i novih hobija, pa zašto to ne bi bilo članstvo u Auto klubu Panonija Našice. Ljubitelji limenih ljubimaca i mirisa benzina u procesu su upisa novih članova. „Nakon pune dvije godine postojanja, godine dana uhodavanja u svijetu auto sporta, s ponosom najavljujemo stvaranje uvjeta za prijem novih članova.” – poručuju iz kluba te sve zainteresirane pozivaju da im se jave na sjedeći e-mail: autoklub.panonija@gmail.com ili putem službene Facebook stranice.

Podsjetimo Autoklub Panonija postao je jedan od tri slavonska autokluba u članstvu Hrvatskog auto i karting saveza (HAKS). Tim članstvom klub je postao u punom smislu riječi sportski autoklub, nakon samo dvije godine od osnutka. Članstvom su ostvarili prava natjecanja u svim disciplinama na regionalnoj, državnoj i međunarodnoj razini, ali i bolju promociju sporta te mogućnost boljeg financiranja. Trenutno Autoklub Panonija okuplja 15 članova, a glavne su aktivnosti kluba ponajprije okupljanje i privlačenje zaljubljenika u autosport te odlazak na natjecanja u disciplinama ocjensko – spretnosne vožnje (OSV), autoslalom, kronometar vožnje i utrke ubrzanja na Prvenstvu regije Sjever, Državnom prvenstvu te u budućnosti i natjecanja na međunarodnoj razini. 

Foto: ustupljena fotografija

13/01/2020

Udruga Hrvatska žena Našičko Novo Selo i ove godine organizira tradicionalno “Novoselsko Vince” koje će se održati, u subotu, 18. siječnja. Vesela družina iz naselja, ali i okolice, u 20 sati okupit će se u prostorima Društvenog doma.

Kao važan dio proslave Vinceva, nekoliko godina za redom održava se i ocjenjivanje vina, pa organizatori pozivaju sve zainteresirane proizvođače da svoje uzorke vina donesu 16. siječnja u vremenu od 16:00 do 18:00 sati, također u prostorije Društvenog doma u Našičkom Novom Selu. Nakon ocjenjivanja stručnog žirija, na proslavi Vinceva bit će uručene nagrade najboljima, a nakon službenog dijela slijedi zabava uz grupu “Tri Asa” iz Đurđenovca.

Foto: ustupljena fotografija

19/12/2019

Poduzeće Radlovac d.d. Orahovica odlučilo je razveseliti u ovo blagdansko vrijeme članove Udruge učenika,mladih i učenika s teškoćama “Prijateljstvo” – Feričanci, a najviše učenike, sa novim printerom koji je bio nužan za što kvalitetniji rad Udruge. Udruga pomaže učenicima u njihovim obavezama i uvijek stoji na raspolaganju za potrebe printanja, skeniranja ili kopiranja. Ovaj printer sa svim mogućnostima razveselit će učenike i mještane koji dolaze nešto kopirati, printati ili skenirati. U ime poduzeća Radlovac d.d. Orahovica vrijednu donaciju predsjedniku Udruge Alenu Dadi je uručio gospodin Zoran Vida

14/12/2019

Još jednu humanitarnu akciju za svu dječicu SOS Dječjeg sela Ladimirevci pokrenule su i realizirale marljive članice Udruge žena Lila. One su kroz nekoliko tjedana prikupljale donacije u vidu materijala za kolače, te u isto vrijeme pripremali svoje mališane za blagdanski program. Prošlog vikenda vrijednu donaciju, uz razigrane dječje pjesmice i recitacije, predali su u Dječje selo. Nakon predstave mališani iz Lile podijelili su dječici u Ladimirevcima ručno rađene čestitke.

I vi, kao i oni, poklonite svoje vrijeme drugima

“Zahvaljujemo se domaćinima na lijepom prijemu, a svim ljudima poručujemo da poklone i oni ovog Božića svoje vrijeme nekome.” – rekle su članice udruge. Posebne zahvale uputile su i DVD-u Lila koji su djecu prevezli uz pomoć mame Zlatice Krajpl.

image_pdfimage_print