09/12/2018

U sklopu projekta “Volontiramo i mi” članovi Udruge “Otvoreno srce” povodom blagdana Svetog Nikole posjetili su OŠ J.J. Strossmayera Đurđenovac, odgojno obrazovnu skupinu 1 i odgojno obrazovnu skupinu 3. Među posjetiteljima bili su ravnateljica Jasminka Falamić, djelatnici OŠ D. Pejačević, mame volonterke Eva Balog I Draženka Galović, predsjednik Udruge „Prijateljstvo“ iz Feričanaca – Alen Dado i djelatnici OŠ J.J. Strosmayera Đurđenovac. Igrom, pjesmom, plesom, a najviše međusobnom interakcijom svih prisutnih, izmamio se osmijeh na lice djece.

VEZANI TEKSTOVI
06/12/2018

Jučer su u Osijeku, povodom Dana volontera, u prostorima Arheološkog muzeja dodijeljene volonterske nagrade. Jedna od nagrađenih je i članica udruge Otvoreno srce, Našice te maturantica 4. razreda jezične gimnazije Laura Martić. Ona je primila nagradu za Volonterski angažman pojedinca u 2018. godini. Udruga Otvoreno srce primila je posebno priznanje u kategoriji za najbolje primjere dobre prakse uključivanja volontera. U obraćanju nazočnima Laura je rekla “… nisam očekivala nagradu, jer je volontiranje nagrada sama po sebi.” Radosni smo što je cijeli ovaj put razvoja volontiranja i rad mladog ljudstva u temeljima naših pedagoških smjernica Srednje škole Isidora Kršnjavoga.

Jedan od programa udruge u kojem je Laura volontirala usmjeren je na rad s osobama s Down sindromom. Kroz aktivnosti poučavanja korisnika u pisanju, njihovu inkluziju i integraciju kroz ples, pjesmu, likovne i glazbene radionice, sportske igre, plivanje te ostale aktivnosti u lokalnoj zajednici volonterka svoj angažman obavlja na zadovoljstvo i sreću naših korisnika.

VEZANI TEKSTOVI
09/10/2018

Zajednica tehničke kulture Grada Našica poziva na prezentaciju radionice 3D printanja i modeliranja te objave početka rada ostalih radionica u sklopu Centra tehničke kulture grada Našica  koja će se održati u Osnovnoj školi Dore Pejačević Našice u srijedu 10. listopada 2018. godine s početkom od 12.30 sati. 

Pozivaju se i učenici osnovnih i srednjih škola da se jave na radionice tehničke kulture koje se održavaju kroz program Centra tehničke kulture.

VEZANI TEKSTOVI
10/09/2018

Zmajada u Našicama

U sklopu Festivala Dani slavonskih šuma, u subotu, 8. rujna 2018. u organizaciji Zajednice tehničke kulture Grada Našice i Aero kluba Delta krila Našice, u velikom parku iza Dvorca Pejačević održana je Zmajada. Od 9,00 sati vršena je prijava i podjela zmajeva. Kroz prigodnu radionicu je slijedilo uz potrebne upute mentora sastavljanje zmajeva i proba letenja te je u 10,30 sati održano natjecanje u letenju zmajem. Ocjenjivalo se vrijeme održavanja zmaja u zraku, visina letenja i upravljanje njime.

 Nakon natjecanja ocjenjivačka skupina je proglasila pobjednike i to:

  1. mjesto: Marta Blagojević
  2. mjesto: Sebastijan Kušenić
  3. mjesto: Marija Bukvić
  4. mjesto: Kristijan Perković

Svim učesnicima Zmajade koji su sudjelovali u prezentaciji i natjecanju ostavljeni su zmajevi na poklon i sjećanje uz poruku da ga i dalje koriste u učenju i igri.

Istovremeno je na istom prostoru pored Dvorca Pejačević u organizaciji Aero kluba prezentiran let dronovima i radio upravljanim modelima aviona te let paraglajderom.

Let dronovima ujedno je iskorišten za snimanje aktivnosti i okoline iz visine. U Parku je i Radio klub Našice prezentirao rad na amaterskoj radio postaji i izložio neke svoje uređaje i opremu.

VEZANI TEKSTOVI
06/08/2018

Udruga umirovljenika unutarnjih poslova Osijek obilježila obljetnicu pogibije kolega

Članovi Udruge umirovljenika unutarnjih poslova Osijek, Podružnice Našice, prethodnih dana obilježili su 25. obljetnicu pogibije svojih kolega Željka Kotriša i Marka Jakšića – hrvatskih redarstvenika koji su 05. kolovoza 1993. godine poginuli u obrani domovine na pakračkom području.

Udruga umirovljenika unutarnjih poslova Osijek obilježila obljetnicu pogibije kolega

U sjećanje na Marka i Željka, izaslanstvo Podružnice 02. kolovoza položili su cvijeće i zapalili svijeće na Markov grob u Cerni i na Željkov grob u Podgoraču, odali dužnu počast i podsjetili na njihovu nesebičnu žrtvu u obrani Domovine.

Udruga umirovljenika unutarnjih poslova Osijek obilježila obljetnicu pogibije kolega

Jednako tako, dana 03. kolovoza izaslanici Podružnice posjetili su mjesto njihove pogibije u Gornjim Grahovljanima kod Pakraca te na spomen obilježje položili cvijeće i zapalili svijeće.

VEZANI TEKSTOVI
16/06/2018

Održani Dani otvorenih vrata tehničke kulture

Danas su u Našicama na trgu ispred robne kuće u sklopu proslave Dana Grada Našica održani dani otvorenih vrata tehničke kulture.

Ovu manifestaciju je organizirala Zajednica tehničke kulture Grada Našica u suradnji sa zajednicom tehničke kulture Osječko – baranjske županije, a na njoj su prikazane radionice u kojima su prikazani rad 3D printera, robota, pametnih kuća.

Manifestaciju i razna nova čuda tehnike pogledali su mnogobrojni sugrađani, a među njima i gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić.

Održani Dani otvorenih vrata tehničke kulture

Predsjednik Zajednice tehničke kulture Našice Mirko Košturjak o manifestaciji je između ostalog izjavio.

„S obzirom da 9.6. zbog lošeg vremena nismo mogli prikazati sve što smo predvidjeli. Jedan dio radionica koje nismo mogli tada održati održavamo danas. Cilj nam je bio prikazati 3D printanje, trenutno radimo privjeske, a izradili smo i model dvorca. Imamo i za djecu robotski nogomet, gdje djeca upravljaju s dva robota, modelarsku radionice gdje se izrađuju beđevi. Također imamo i model pametne kuće koja se upravlja daljinski i u kojoj se automatski uključuju peć klima i slično. Prikazana je i upotreba elektroničkih sklopova koje su sami učenici složili i isprogramirali. Uglavnom prikazane su stvari koje smo radili tijekom godine u Centru tehničke kulture Našice.”

 

VEZANI TEKSTOVI
09/06/2018
Dani tehničke kulture u Našicama
Dani tehničke kulture u Našicama
U sklopu Programa proslave Dana Grada Naišica i Dana državnosti Zajednica tehničke kulture Grada Našica uz sudjelovanje ZTK OBŽ i ZTK Osijek, orgnizira tradicionalni DAN OTVORENIH VRATA TEHNIČKE KULTURE GRADA NAŠICA u subotu, 9. 6. 2018. od 9 – 13 sati na Trgu dr.Franje Tuđmana u sklopu kojeg će se organizirati niz zanimljivosti i radionica.
Posjetitelji će moći sami sudjelovati u nekim radionicama (izrada  privjesaka ili drugog, sudjelovati u robotskom nogometu, programirati, iskušati se i u drugim vidovima tehnike. Najzanimljivije je da će moći vidjeti mogućnosti 3D printanja, let dronova i radioupravljanih modela aviona.
Ujedno će se posjetitelji moći upoznati s radionicama koje će za mlade i djecu biti organizirane u sklopu Centra tehničke kulture Grada Našica.
Ovim pozivamo građane i mlade da nas posjete te se uključe u aktivnosti tehničke kulture.
VEZANI TEKSTOVI
05/05/2018

Udruga umirovljenika unutarnjih poslova Podružnice Našice obilježila 20. obljetnicu osnutka

U Zoljanu u Rasadniku, jučer je Udruga umirovljenika unutarnjih poslova Poružnice Našice Svečanom sjednicom obilježila 20. obljetnicu godišnjice osnutka.

Na sjednici je osim velikog broja članova Podružnice bilo i godtiju iz prijateljskih uduga iz Belišća, Valpova, Osijeka, kao i predstavnik Grada Našica gradski vijećnik Josip Matek.

Nakon minute šutnje za sve preminule i poginule pripadnike unutarnjih poslova predsjednik Ivan Ilić je opisao kako je došlo do nastanka Podružnice. Naime, kako je jučer na sjednici naglasio predsjednik dana 27. ožujka 1998. godine dvanaestorica umirovljenih policajaca Policijske postaje Našice odlučilo je da u okviru Udruge umirovljenika unutarnjih poslova Osijek osnuju Podružnicu Našice kroz koju bi lakše artikulirali zahtjeve i štitili prava koja proističu iu mirovinskih propisa. Isto tako, značajan dio aktivnosti Podružnice usjmejren je na obilježavanje značajnih datuma i događaja iz Domovinskog rata, te odavanje počasti poginulim policijskim službenicima.

Udruga umirovljenika unutarnjih poslova Podružnice Našice obilježila 20. obljetnicu osnutka

U proteklih 20 godina kroz Podružnicu je evidentirano preko 70 članova. Trenutno Podružnica ima 43 aktivna člana, a 11 članova je tijekom ovog razdoblja preminulo, od toga, kako napominje sam predsjednik Ilić, tri osnivača ove udruge.

Josip Matek - Udruga umirovljenika unutarnjih poslova Podružnice Našice obilježila 20. obljetnicu osnutka

Na kraju svečane sjednice devetorici osnivača kao i tijelima lokalne samoupave, privrednim subjektima i pojedincima uručene su prigodne zahvalnice dok se predstavnik Grada Našica Josip Matek posebno zahvalio udruzi i svim članovima za sve ono što postižu svojim radom i zalaganjem.

VEZANI TEKSTOVI
30/04/2018

30 - secer1.jpg

Udruga dijabetičara Našice održala je akciju mjerenja razine šećera u krvi u Našičkoj Breznici. Ovo je akcija koja se tradicionalno održava jednom godišnje u Našičkoj Breznici od osnivanja udruge. Cilj akcije je omogućiti ljudima iz manjih i udaljenijih mjesta da provjere razinu šećera kako bi se na vrijeme mogli javiti liječnicima i započeti s liječenjem ako se ustanovi povećana razina šećera u krvi. Dio stanovnika Našičke Breznice već redovito dolazi svake godine na akciju, a uvijek ima i novih ljudi koji dođu provjeriti razinu šećera u krvi.

VEZANI TEKSTOVI
07/04/2018

Udruga mladih „Info“ Našice

Jučer je u prostorijama ŠK „Slavonac“ Našice održana Izvještajno izborna skupština Udruge informatičara „Info“ Našice.

Na skupštini je dosadašnji predsjednik Robert Rigo iznio izvješće što je sve udruga radila od osnivanja na promicanju informatičke kulture u Našicama.

Na skupštini je donesen novi statut udruge kojim su proširena područja djelovanja udruge, a također je i promijenjeno ime udruge u Udruga mladih „Info“ Našice.

Slijedilo je razrješenje Predsjednika Udruge, Izvršnog odbora Udruge te je izabran novi predsjednik Udruge Dražen Ganzberger, novi Izvršni odbor od 9 članova u sastavu Dražen Ganzberger, Ivan Keglević, Mia Čeme, Ante Bušljeta, Tomislav Keglević, Anamarija Matek, Ines Resler, Ana Vrlja, Ana Gašper i novi nadzorni odbor od 3 člana u sastavu Tamara Strapač, Goran Konjetić, Mario Ganzberger.

Na sjednici novog Izvršnog odbora za dopredsjednika udruge izabran je Ivan Keglević, za tajnicu udruge Mia Čeme, a za blagajnika Ante Bušljeta.

Novi predsjednik Dražen Ganzberger je izrazio vjeru da će se oživiti rad udruge i da će se uspjeti realizirati novi projekti uz pomoć sredstava iz EU fondova.

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print