21/01/2021

Udruga “Prijateljstvo” Feričanci svoje projekte provodi redovno i u ovo vrijeme epidemije koronavirusa. Projekt “Pomažem ti u učenju” je jedan od projekata kojeg Udruga svake godine provodi, a posebno je potreban u ovo vrijeme epidemije i od velikog je značaja za djecu i roditelje. Kako navode iz Udruge, učenici koji imaju određene nejasnoće ili potrebu za dodatnim utvrđivanjem gradiva, pomoć i podršku imaju putem ovog projekta.

Učenicima pomažu učiteljice/učitelji i profesorice/profesori koju predaju u osnovnim i srednjim školama. Termini se utvrđuju prema dogovoru, rad za vrijeme korone je individualan, a učenicima su na raspolaganju razna nastavna sredstva i pomagala. Udruga “Prijateljstvo” nastoji što bolje opremiti učionicu i stalno ulažu kako bi djeca, učenici, mladi i učenici s teškoćama imali što bolje uvjete za rad. Zadovoljstvo učenika i roditelja nakon pružene stručne pomoći im je najbolja potvrda uspješnosti ovog projekta. Također, zahvaljuju se učiteljicama/učiteljima i profesoricama/profesorima na podršci.

 

Foto: ilustracija

07/01/2021

Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata “Orao” Orahovica – Našice nakon odlaska 02.01.2021. i pomoći ponovno su, u kratkom vremenu, skupili prehrambene proizvode, higijenske potrepštine, grijalice i ostalo te su u ponedjeljak 8 članova i 3 djece hrvatskih branitelja po drugi puta posjetili Petrinju. Najprije Sisak, gdje su kuharima iz Virovitičko – podravske i Osječko – baranjske županije dostavili potrebne prehrambene namjernice te su oni pripremili jela za građane stradale u potresu i volontere, a zatim su krenuli put Petrinje i mjesta Pecki.

Tokom dana sanirali su više krovišta na obiteljskim kućama u mjestu Pecki jednom od potresom najpogođenijih područja Petrinje, Gline i Siska. Ovim putem Udruga se zahvaljuje OPG Paulić na doniranju hrane i pomoći prilikom prijevoza. Mjesto Pecki na Banovini bilo je jedna od prva crta bojišnice obrane grada Petrinje u Domovinskom ratu gdje su početkom Domovinskog rata 16. kolovoza 1991. godine srpski teroristi počinuli masakr i pokolj nad hrvatskim policajcima i seljanima mjesta.

02/01/2021

Ovih dana svjedočimo iznimno velikoj pomoći i zalaganju cijele Hrvatske potresom stradalih područja. Tako se i Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata Orao Orahovica – Našice uključila u humanitarnu akciju. Udruga se u srijedu uputila put Petrinje gdje su pomogli ljudima u saniranju nastalih šteta te pokrivanju krovova. U ponedjeljak kreće druga grupa koja će ponijeti pomoć u hrani i higijenskim proizvodima, grijalicama i ostalim potrepštinama, a, naravno, ostat će i raditi.

01/01/2021

Potres katastrofalnih razmjera koji je pogodio Petrinju, Sisak i Glinu odnosno cijelu Baniju ujedinio je cijelu Hrvatsku u pomoći stradalnicima kao i mnogo puta do sada. Svoj doprinos u okvirima svojih mogućnosti dala je i UDHOS – Orahovica, koja je izdvojila novčana sredstva za kupnju većih količina prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština koje su trenutno prijeko potrebne stradalima u potresu.

Kupljene namirnice i higijenske potrepštine udruga je predala u Gradski Crveni Križ Grada Orahovica, a sve u interesu kako bi što prije iste došle u ruke kojima je najviše potrebno. To nije kraj pomoći UDHOS-a Orahovica. Udruga će nastaviti i u narednom razdoblju dok je god potrebno pomagati unesrećenima u potresu u skladu s njihovim mogućnostima.

31/12/2020

Udruga Hrvatska žena Našičko Novo Selo te DVD Našičko Novo Selo jučer su u svojim prostorijama organizirali prikupljanje sredstava za pomoć potresom pogođenim područjima. Nakon završetka akcije dva dupkom puna kombija krenuli su put Gline, međutim završili su u manjem mjestu Jošavice gdje su predali svu prikupljenu pomoć. Ovim putem se zahvaljuju svim ljudima dobre volje, donatorima kao i volonterima koji su svojim trudom, radom i zalaganjem postigli da se ova akcija provede do kraja.

29/12/2020

Pozdrav svim ljudima dobre volje i koji su danas u mislima s ljudima koji su proživjeli potres!

Potreseni današnjom situacijom koja je zadesila Petrinju, Sisak i okolicu, AMK Venom je odlučio skupljati pomoć potrebitima koji su se našli u ovoj strašnoj situaciji!

Prikupljanje stvari održat će se ispred restorana EGGHUS sutra 29.12 i 30.12.

PRIKUPLJA SE SVE OSIM NOVCA!!!!

SKUPLJAMO HRANU,PIĆE,OBUĆU,ODJEĆU I SVE ŠTO MISLITE DA JE POTREBNO ONIMA KOJI SU OSTALI BEZ SVOJIH DOMOVA!!!! POSEBNO OBRATIMO PAŽNJU NA DJECU I STARIJE!!!!

Nadam se da ćemo biti složni u ovome i pomoći kojima je potrebno!

Broj za sve informacije 091 955 4559 Marko.

#prayforpetrinjasisak

28/12/2020

Udruga “Prijateljstvo” Feričanci održala je blagdansko darivanje, ali bez Božićnog koncerta zbog zabrane okupljanja. Djed Božićnjak je unatoč koronavirusu razveselio najmlađe mještane. Nazočne je pozdravio i načelnik Općine Feričanci Marko Knežević i predsjednik Udruge Alen Dado.

 

Ove godine je Udruga osigurala preko 200 paketića za Božić i to za svu djecu do 6 godina u Općini Feričanci, učenike od 1. do 4. razreda u Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Feričancima, učenike posebnih odjela i odgojno obrazovne skupine u Osnovnoj školi kralja Tomislava u Našicama, učenike u odgojnim skupinama u Osnovnoj školi J.J. Strossmayera u Đurđenovcu, odjel pedijatrije u bolnici u Našicama i djecu članove Udruge.

 

Da bi uspjeli nabaviti ovoliku količinu paketića, Udruga se zahvaljuje donatorima: gospodinu Siniši Dukariću, gospodinu Alenu Jukiću, prijevoz i trgovina Tomislav i Slavko Uremović, Feraplast i Općina Feričanci. Drago im je što sve više osoba želi pomoći radu Udruge jer su prepoznali velik trud i rad za boljitak zajednice, a posebno za bolje uvjete za najmlađe. Veliko hvala i volonterima Udruge.

 

24/12/2020

U ovo blagdansko vrijeme Udrugu Prijateljstvo iz Feričanaca obradovala je donacija koju su primili od poduzeća Radlovac d.d. Orahovica. Poduzeće Radlovac je doniralo 2 nova kauča kako bi 90 djece koje provodi svoje vrijeme kroz razne aktivnosti u Udruzi imala što udobnija sjedeća mjesta dok se druže i igraju svoje omiljene igrice na PlayStationu.

Stare i dotrajale kauče zamijenili su novi i udobni. U ime Radlovca, vrijednu donaciju je uručio gospodin Zoran Vida. Poduzeće Radlovac svake godine redovno pomaže u radu Udruge. Iz Udruge se zahvaljuju Radlovcu d.d. Orahovica i gospodinu Stjepanu Kapraljeviću na prijevozu kauča do Udruge!

Foto: ustupljena fotografija

23/12/2020

Volonteri udruge učenika, mladih i učenika s teškoćama “Prijateljstvo” – Feričanci su uručili prigodne paketiće povodom blagdana Božića za djecu koja se nalaze na odjelu pedijatrije u Općoj županijskoj općoj bolnici u Našicama.

Volonteri i Djed Božićnjak su darove uručili medicinskom osoblju i doktorici Gabrijeli Rendulić Wolf rukovoditeljici odjela za pedijatriju. Predsjednik udruge Alen Dado je izrazio zadovoljstvo što je Udruga i ove godine osigurala poklone, dovela Djeda Božićnjaka i makar na ovaj način malo razveselila djecu koja se nalaze na odjelu pedijatrije u OŽB Našice.

21/12/2020

Udruga Prijateljstvo iz Feričanaca tradicionalno daruje djecu i učenike u predblagdansko vrijeme. Volonteri Alen i Mario posjetili su Osnovnu školu kralja Tomislava u Našicama i razveselili učenike posebnih odjela, odgojno obrazovne skupine i razredne nastave. Djed Božićnjak je djeci izmamio osmijeh na lica i razveselio ih te im podijelio paketiće i slatkiše koje je osigurala Udruga. Iz Udruge najavljuju i nova darivanja ovaj tjedan.

Foto: Udruga “Prijateljstvo” Feričanci