12/04/2021

Učenici OŠ kralja Tomislava Našice i PŠ Markovac Našički sudjelovali su na ovom natječaju svojim kreativnim radovima, koje je raspisao Slovački centar za kulturu u Našicama za sve učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj koji uče slovački jezik i kulturu. Na poticaj učiteljice Ane Marošević svi su se motivirali i trudili koliko su znali i umjeli te svoje originalne ideje kreirali u likovne radove u kojima su oblikovali crteže s prigodnim slovačkim riječima.

Nagrade su stigle u školu učenicima:

Zoja Ličinić, učenica 3. razreda iz PŠ Markovac – 1. mjesto u kategoriji nižih trećih razreda,

Leon Dragić, učenik 2.b razreda – 1. mjesto u kategoriji nižih drugih razreda,

Marija Glavati, učenica 1. razreda iz PŠ Markovac – 2. mjesto u kategoriji drugih nižih razreda,

Eleonora Krištofik, učenica 2. razreda iz PŠ Markovac – 2. mjesto u kategoriji drugih nižih razreda,

Mark Vida, učenik 4. razreda iz PŠ Markovac – 3. mjesto u kategoriji četvrtih nižih razreda,

Paula Komjetan, učenica 6.a razreda – 3. mjesto u kategoriji viših razreda,

Ivana Ivančić, učenica 6.a razreda – 4. mjesto u kategoriji viših razreda,

Grupni rad 5.a i 5.b razreda – 4. mjesto u kategoriji grupnih radova.

Dobitnici nagrada dobili su diplome s prigodnim poklon knjigama i školskim priborom, a svi ostali sudionici zahvalnice, koje su im uručili članovi stručne komisije iz SKC-a u njihovim školama, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Nakon zahvale ravnateljici centra Sandri Kralj Vukšić, Marku Kurteku i Antoneli Topolovec na posjetu, djeca su se, uz zajedničko fotografiranje na kraju, veselo zasladila slatkišima i bombonima. Sve radove možete pogledati na izložbi u prostorijama SKC na adresi Braće Radića 68, Našice u terminu od 1.4.2021. do 10.6.2021., koja je otvorena radnim danom od 8.00 do 16.00 sati.

Foto: Marko Kurtek i Ana Marošević

09/04/2021

Učenici 2.a i učiteljica Jasmina Vidaković, 3.a s učiteljicom Ljiljanom Kubašom te 3.b i učiteljica Marina Bukvić iz OŠ kralja Tomislava sudjelovali su u projektu spajanja razreda s učiteljem Bojanom Iličićem i na taj način pomogli razredima u području pogođenim potresom. Na takav način učitelji stvaraju nova prijateljstva s učiteljima, a učenici pronalaze nove prijatelje. Školski pribor, poruke podrške i dječji crteži otputovali su u OŠ braće Ribar u Sisku i OŠ 22.lipnja Sisak.

 
 

 

06/04/2021

U okviru aktivnosti Učeničke zadruge Tomislav, učenici Likovne skupine Osnovne škole kralja Tomislava Našice otiskivali su likovne radove na majice. Upotrijebili su tehniku visokog tiska linoreza. Motivi na matricama linoreza su našički dvorac obitelji Pejačević i učenički dizajn grba škole. Dijelove koje su učenici izrezali s modelirkama za linorez neće se otisnuti, a dijelovi koji su ostali nedirnuti otiskuju se. U otiskivanju su sudjelovali učenici Manuel Bereš i Luka Djedović, učiteljica Kemije i voditeljica Učeničke zadruge Tomislav Nataša Kruljac i učitelj Likovne kulture Josip Kanis, navode iz škole.

Izvor: OŠ kralja Tomislava Našice

01/04/2021

Učenici 2. razreda Područne škole Velimirovac, kroz istraživački rad su saznali brojne zanimljivosti o slonovima. Na satu lektire, učenici su se, kroz djelo Dubravka Horvatića Stanari u slonu, zapitali koliko smo zahvalni “stanari” našeg planeta. Kako navodi njihova učiteljica Andrea Gorša, učenike su iznenadile zanimljivosti o slonovima koje su doznali kroz istraživački rad, ali su ih i rastužili podaci o ugroženosti ove životinjske vrste.

Izvor: OŠ kralja Tomislava našice

25/03/2021

Učenici 5.b razreda Osnovne škole kralja Tomislava Našice zajedno sa svojim roditeljima uključili su se u humanitarnu akciju te pokazali spremnost pomoći učenicima čija je škola stradala u potresu i označena je crvenom naljepnicom. Tijekom veljače pripremali su paketiće sa školskim priborom za učenike 6.a razreda iz Petrinje.

Kako navode iz škole, učenici su brižno pripremali pakete u koje su stavljali sav potreban školski pribor koji bi učenicima mogao zatrebati u njihovom radu. Osim školskog pribora, mogli su u svoje paketiće spakirati slatkiše ili još neke sitnice. Svi su učenici 5.b razreda napisali i lijepe ohrabrujuće poruke za učenike 6.a razreda iz 1. osnovne škole Petrinje, a neki su učenici ostavili i svoj kontakt kako bi se mogla razviti i neka nova lijepa prijateljstva.

Za dostavu paketa u Petrinju pomoć su potražili u Gradskom društvu Crvenoga križa Našice. Ravnatelj Igor Feldi, djelatnici i volonteri našičkoga Crvenoga križa spremno su se odazvali molbi te prevezli paketiće u Petrinju te im se učenici od srca zahvaljuju.

 Paketi su dostavljeni u petrinjsku Područnu školu Hrastovica gdje se privremeno odvija nastava za učenike te je ujedno ondje i smješten dio administrativnoga osoblja. Ovi mali znakovi pažnje učenika našičke Osnovne škole donijeli su veliku radost i osmjehe na lica učenika 6. a razreda. Razrednica 6.a razreda Ivana Radečić Dabić preuzela je i knjige koje je za njihovu školsku knjižnicu donirao jedan učenik 5.b razreda te podijelila paketiće sa slatkišima koje je za sve učenike pripremila obitelj Vanevski, navode iz škole te se zahvaljuju svima koji su na bilo koji način pomogli i sudjelovali u realizaciji ove hvalevrijedne humanitarne akcije.

Izvor: OŠ kralja Tomislava Našice

23/03/2021

Učenici 3. b razreda Osnovne škole kralja Tomislava Našice proučavali su temu iz prirode i društva pod nazivom Moj zavičaj u prošlosti. Uz učenje o prošlosti Našica i sami učenici su bili mali istraživači. Tako su proučavali znamenite osobe svog zavičaja te kulturnu materijalnu i nematerijalnu baštinu svog kraja. Sve zadatke i materijale su pronašli u e-knjizi te su se dodatno služili različitim izvorima znanja. Kako je najlakše učiti suradnički, posudili su i film o Našicama kojeg je snimila nastavnica Vesna Kovačević i njezini učenici koji je poslužio u temi proučavanja kao još jedan izvor znanja, navode iz škole.

Izvor: OŠ kralja Tomislava Našice

 

20/03/2021

U dogovoru s učiteljicom Jelenom Šimunović Antunović, učenike 1. razreda Područne škole Velimirovac posjetila je gošća u razredu. Posjetila ih je Lea Antunović, članica Taekwondo kluba Našice. Lea je upoznala učenike s osnovnim tehnikama borbe, značenjima pojasa po bojama, pozdravima i usklicima u tom sportu. Učenici su imali priliku i vježbati na fokuserima te primijeniti naučeno, navode iz škole.

Izvor: OŠ kralja Tomislava Našice

16/03/2021

Učenici 7.a i 7.b razreda Osnovne škole kralja Tomislava Našice na kreativan način su obradili i ponovili sadržaje nastavnih tema Industrijska revolucijarazvoj gradova i radničko pitanje te Umjetnost modernoga doba. Zadatak učenicima je bio odabrati dio teme, neki pojam, izum, osobu iz toga razdoblja i izraditi lapbook (krilatu knjigu ili knjiga na preklop; lap = krilo/preklop; book = knjiga) i prezentirati je pred razredom u nekoliko rečenica. Lapbook je spoj crteža, priča, grafikona, vremenske trake, dijagrama, u njemu se može naći i pisani rad i printani dijelovi sadržaja. Izlažući svoje radove pred drugim učenicima ujedno su i vježbali samopouzdanje i nastup pred drugima.

Učenici su na taj su način prikazali svoj pristup modernom suvremenom učenju, a nastavni su sadržaji ponovljeni i utvrđeni na kreativan i zabavan način. Ovo je situacija kada prestaje tradicionalno učenje, a nastaje mogućnost nečeg novog, zabavnog i edukativnog, navode iz škole.

Izvor: OŠ kralja Tomislava Našice

15/03/2021

Na županijskom natjecanju iz informatike u Domu tehnike u Osijeku sudjelovao je i učenik Osnovne škole kralja Tomislava Karlo Hanižja. Učenik 6.a razreda u pratnji mentorice Marije Ivanković osvojio je 1. mjesto u kategoriji programiranja LOGO 6. Iz škole navode kako su zadaci bili zahtjevni, natjecanje je trajalo punih 120 minuta te su presretni odličnim rezultatom njihovog učenika.

Izvor: OŠ kralja Tomislava Našice

 

12/03/2021

U kolovozu prošle godine područje grada Našica je zahvatilo veliko nevrijeme. Olujno nevrijeme pogodilo je cijeli grad, stradali su krovovi, srušena su brojna stabla te su oštećena brojna vozila. Tijekom pola sata grmljavinskog nevremena, praćeno jakim vjetrom, kišom i ledom, uništen je i drvored paulovnija ispred Osnovne škole kralja Tomislava Našice. Stoga je jučer uljepšan okoliš škole sadnjom šest novih stabala likvidambara. Likvidambar je listopadno stablo koje s kuglicama izgleda vrlo dekorativno, kao da je okićeno božićnim kuglicama. Iz škole navode kako se raduju što će brojne generacije učenika uživati u hladu drvoreda, jesenskim bojama stabala i šuškanju lišća ispred prozora svojih učionica.

Izvor: OŠ kralja Tomislava Našice