14/10/2020

Učenici 2.a razreda Osnovne škole kralja Tomislava Našice i ove su se godine uključili u obilježavanje Svjetskog tjedna Svemira i tako proširili svoje znanje. Ujedno su se priključili projektu „Odgovori jasno ako te netko pita kako čovjek zavisi od satelita“, Međunarodnom tjednu obilježavanja svemira te eTwinning projektu „Svjetski tjedan svemira 2-Space Week“.

Učenici 2.a razreda s učiteljicom Jasminom Vidaković postavili su i zajedničku izložbu u holu škole s učenicima 4.b razreda i njihovom učiteljicom Sonjom Majer Ćatić. Učenici 4.b razreda izradili su nastambe na Mjesecu uspoređujući uvjete života u raznim predjelima Zemlje (Antarktik, pustinja…) i to su povezali s uvjetima u svemiru. U projektu su sudjelovali i učenici viših razreda pod vodstvom nastavnice Marije Ivanković. U prilogu možete vidjeti video u kojem su prikazane aktivnosti koje su se provodile u razredu povodom Svjetskog tjedna Svemira:

 

Foto: youtube screenshot

10/10/2020

Učenici OŠ kralja Tomislava Našice i PŠ Markovac sudjelovali su na međunarodnom kreativnom natječaju pod nazivom Zvladneme to (Uspjet ćemo) i uz priznanje osvojili značajne nagrade. Natječaj je kreirala i organizirala Jarmila Buchova iz Slovačke, ravnateljica organizacije ISEIA (International Slovak Educational Institution and Association) i profesorica koja djeluje u njemačkom Minhenu kao prosvjetni djelatnik na polju ekonomike i slovačkog jezika.

Učenici su trebali pogledati video zadane zabavne pjesme Zvladneme to, koju pjeva slovački pjevač Miroslav Jaroš, a čiji je sadržaj usko povezan s aktualnom korona situacijom, te riješiti postavljene zadatke u obliku radnih listova. Natječaju se priključilo 176 učenika iz raznih država: Cipar, Francuska, Nizozemska, Hrvatska, Njemačka, Slovačka, Švicarska, Italija, Ukrajina, Velika Britanija, USA.

Učiteljica Ana Marošević je učenike nižih razreda OŠ u Markovcu Našičkom potaknula da zadatke rješavaju u školi na satu, a učenike viših razreda u online nastavi. Tako je 19 učenika iz škole za svoj uspješan trud i rad s gramatičkim sadržajem pjesme dobilo priznanje i raznorazne poklone, kojima su se svi sudionici obradovali. Knjige, majice, školski pribor, kape, torbe, brošure, kalendari, slatkiši i naravno CD spomenutog pjevača poslao je organizator ISEIA na adresu škole. Pokrovitelji su bili Ministarstvo školstva, znanosti, istraživanja i sporta Republike Slovačke, Univerzitet Mateja Bala u Banskoj Bystrici, Univerzitet Komenskog u Bratislavi, Matica slovačka u Martinu, Ured za inozemne Slovake u Bratislavi, Izdavač Class, Asociácia ISEIA sa sjedištem u njemačkom Münchenu i drugi.

Neizmjerno sam sretan što sam sudjelovao, znao riješiti zadatke iz pjesme i na kraju dobio nagradu s priznanjem. Nagradili su me s lijepim školskim priborom.“ – kaže Jan Hvizdak, učenik petog razreda. Karlo Nemet, također iz petog razreda ushićeno komentira svoju nagradu: Majica Bayerna, koju sam dobio na poklon za sudjelovanje u natječaju Zvladneme to mi odlično pristaje i nadam sa da ću i na sljedećim međunarodnim natječajima aktivno sudjelovati. Suučenici Roko Mihovilović Baksa i Dino Dujmić preko Teamsa pišu: Zahvaljujemo našoj učiteljici slovačkog jezika koja nas je motivirala da se malo potrudimo u rješavanju zadataka za natječaj. Ugodno smo se iznenadili kada smo dobili praktičnu torbu, pisaći pribor i odličnu kapu. Sedmaš Manuel Bereš dodaje: Jako je lijepo što se moje ime našlo među svim nagrađenima učenicima iz Europe i Amerike.

03/10/2020

Ove školske godine u Osnovnoj školi kralja Tomislava pokrenut je cjelogodišnji eTwinning projekt „Zelena knjiga” kojim se povezuje knjiga i čitanje s područjem ekologije. Projektom se razvija kultura čitanja, potiče kreativno i kritičko mišljenje, kreativno – stvaralačko izražavanje, praktičan rad i ekološki aktivizam učenika u zajednici. Svim je aktivnostima zajednička knjiga kao poticaj primjene ekoloških načela i osvješćivanja važnosti održivog razvoja.

Ovaj projekt je namijenjen školskim knjižničarima, učiteljima i učenicima razredne nastave, a traje od listopada 2020. do lipnja 2021. Osmislile su ga školska knjižničarka Ivana Ostrički i knjižničarka OŠ Popovac Marijana Kuna. Predloženo je nekoliko područja unutar kojih učitelji samostalno biraju aktivnosti i metode rada. Planirana je izrada mrežne stranice, kao zbirke primjera dobre prakse temeljenih na ekološkim načelima, navode iz škole.

02/10/2020

Osnovna škola kralja Tomislava ove školske godine, u suradnji s projektnim partnerima, pokrenula je cjelogodišnji eTwinning projekt „Smiješak, snima se!- mala škola filma” namijenjen voditeljima filmskih, medijskih i fotoskupina te učenicima predmetne nastave. Pokrenule su ga nastavnica Vesna Kovačević-Tomić i stručna suradnica knjižničarka Ivana Ostrički u suradnji s nastavnicom Marijanom Dostal iz Osnovne škole Bogumila Tonija iz Samobora.

Projekt se provodi od rujna 2020. do lipnja 2021. Učenici će postupno usvajati vještine fotografiranja i snimanja kamerom, koje će moći primijeniti na svojim pametnim telefonima te školskim fotoaparatima i kamerama. Mentori će osmišljavati lekcije te ih svakoga mjeseca prezentirati svojim učenicima. Učenici će nakon svake lekcije dobiti kreativne izazove na temu „Ostani zdrav”, uz koje će pokazati naučene vještine. Lekcije i radovi bit će objavljeni na mrežnoj stranici projekta, koja će kasnije poslužiti kao priručnik za kurikulum filmskih, medijskih i fotoskupina.

 

Planirane su i videokonferencije učitelja, virtualne filmske večeri za učenike i virtualni susret s redateljicom, navode iz škole. Ovim projektom učenici će usvajati temeljne tehničke vještine za snimanje kvalitetne fotografije i kratkog filma, razvijat će kreativno izražavanje, filmsku pismenost i medijsku kulturu, a projektom se potiče i samostalan rad te vršnjačka suradnja učenika. Učitelji će se stručno usavršavati kroz metodu kolegijalnog učenja, samostalnog istraživanja i razmjenu ideja s drugim učiteljima.

27/09/2020

Prošla školska godina bila je iznimno uspješna za 2.a razred i učiteljicu Jasminu Vidaković iz Osnovne škole kralja Tomislava.

Vrijednom 2. a razredu brojni su projekti nagrađeni nacionalnom oznakom kvalitete portala eTwinning koji je namijenjen međunarodnoj suradnji i usavršavanju nastavnog i nenastavnog osoblja od predškolskog obrazovanja do srednje škole. Portal služi nastavnicima i njihovim učenicima za upoznavanje i suradnju s kolegama iz europskih škola kroz različite oblike usavršavanja te rad na zajedničkim virtualnim projektima.

Učenici 2.a nagrađeni su za svoje projekte Webučionica, Svjetski tjedan svemira, Razglednice moga zavičaja i 100.dan škole.

24/09/2020

Iz OŠ kralja Tomislava obavještavaju kako bi se izbjeglo da učenici predmetne nastave idu u školu samo prijepodne ili samo poslijepodne, od sljedećeg tjedna “okreću se” turnusi.

 

Od 28. rujna 2020. do 2. listopada 2020. za 5. i 7. razrede organizirana je nastava u školi, a za 6. i 8. razrede nastava na daljinu. A smjena imat će nastavu prijepodne, a B smjena poslijepodne. Dakle, 5.a, 5.b, 7.a, 7.b bit će prijepodne u školi, a 5.c, 5.d, 7.c, 7.d poslijepodne u školi. Svi šesti i osmi razredi imat će nastavu na daljinu.

 

U tjednu od 5. do 9. listopada 2020. nastavu u školi imat će 6. i 8. razredi, a za 5. i 7. razrede će biti organizirana nastava na daljinu. U tom tjednu B smjena imat će nastavu prijepodne, a A smjena poslijepodne. Dakle, 6.b,6.c,8.c,8.d bit će prijepodne u školi, a 6.a,8.a,8.b poslijepodne u školi. Svi 5. i 7. razredi imat će nastavu na daljinu. Od 28. rujna 2020. do daljnjeg sati će biti skraćeni na 40 minuta, a prijevoz će ići nakon 5. i nakon 6. sata.

 

Detaljan raspored smjena i turnusa dostupan je na stranici škole.

03/09/2020

U ponedjeljak 7. rujna 2020. počinje nastava za sve učenike Osnovne škole kralja Tomislava Našice. Zbog epidemiološke situacije nastava će se odvijati u turnusima na sljedeći način: učenici od 1. do 4. razreda, kao i učenici posebnih odjela i posebne odgojno – obrazovne skupine idu u školu prema redovnom rasporedu, a učenici od 5. do 8. razreda nastavu će pohađati u kombinaciji nastave u školi i nastave na daljinu.

Tijekom prvog tjedna nastava će biti organizirana prema posebnom rasporedu kako bi učenici mogli preuzeti udžbenike te kako bi se učenike upoznalo sa sigurnosnim mjerama za boravak u školi i oko nje za vrijeme trajanja epidemije COVID-19.

 

U ponedjeljak 7. rujna 2020. u školu dolaze učenici prvih i petih razreda te učenici posebnih razrednih odjela i posebne odgojno – obrazovne skupine prema odgovarajućim smjenama. Od utorka 8. rujna 2020. u školu kreću svi učenici razredne nastave, a učenici predmetne nastave izmjenjivat će se u školi kako bi se izbjeglo miješanje skupina različitih razrednih odjela. Šesti razredi trebaju doći u školu u utorak, sedmi razredi u srijedu, a osmi razredi u četvrtak prema odgovarajućim smjenama.

 

B smjena kreće u školu prijepodne (početak u 8.00 sati), a A smjena poslijepodne (početak u 13.30 sati). Prijevoz će biti organiziran, a učenici putnici trebaju čekati autobuse na svojim stajalištima u uobičajeno vrijeme uz obavezno nošenje maski u autobusu.

 

U Područnoj školi Gradac nastava počinje u ponedjeljak 7. rujna 2020. u prijepodnevnoj smjeni. U Područnoj školi Markovac nastava počinje u ponedjeljak 7. rujna 2020. za učenike prvog razreda te od utorka 8. rujna za sve ostale učenike. Prvi i treći razred prijepodne, a drugi i četvrti razred poslijepodne. U Područnoj školi u Velimirovcu nastava počinje u ponedjeljak 7. rujna 2020. za učenike prvog razreda te od utorka 8. rujna za sve ostale učenike. Za sve razredne odjele u PŠ Velimirovac nastava se odvija u prijepodnevnoj smjeni.

 

Sve informacije možete pronaći na mrežnoj stranici škole http://os-kralja-tomislava-na.skole.hr/ ili ih dobiti na telefon 615-271 te putem elektroničke pošte ured@os-kralja-tomislava-na.skole.hr.

 

Svim učenicima i učiteljima želimo sretan i uspješan početak nove školske godine.

30/06/2020

Danas je u predvorju Osnovne škole kralja Tomislava održana svečana podjela svjedodžbi učenicima osmih razreda na kojoj su proglašeni i jedni od najboljih učenika, oni koji su sve razrede osnovne škole prošli s prosjekom ocjena 5.0. Iz 8.a razreda to su Janica Bjelokapić, Lara Dumenčić, zatim Mate Knežević i Iva Vidaković iz 8.b, Anita Kubica, Petra Vidović, Doris Tržić, Dina Hovanjec te Lea Hegediš iz 8.c te Hana Knežević, 8.d. Također, dodijeljene su i nagrade za sportašicu i sportaša godine, a ove godine to su Petra Vidović i Stjepan Topalović. Njima je u ime rukometnog kluba Nexe nagrade uručio Ivan Žiži Dević.

Za najboljeg učenika generacije izabran je Mate Knežević iz 8.b koji je osim prosjeka 5.0 u svim razredima osnovne škole, kroz cijelo obrazovanje imao uzorno vladanje te je i školu predstavljao na mnogobrojnim natjecanjima. Svim osmašima obratila se ravnateljica škole Vlatka Zahirović te im poželjela sve najbolje u nastavku školovanja i budućem životu.

Danas smo upriličili ispraćaj učenika osmih razreda u obliku svečane podjele svjedodžbi, s obzirom da se ove godine nismo imali priliku oprostiti s njima na onaj standardni način, uz njihovu zabavu u dvorani. Ovu smo priliku iskoristili da podijelimo učenicima nagrade koje su ove godine, unatoč tome što zbog pandemije koronavirusa školska godina nije bila standardna, osvojili na mnogim razinama. Bile je to prilika da im još jednom zahvalimo i da ih nagradimo, s obzirom da su na najljepši način predstavili i sebe i školu. Čestitamo im na uloženom trudu i želimo puno sreće u daljnjem školovanju. Također bih se htjela zahvaliti i rukometnom klubu Nexe na odličnoj dugogodišnjoj suradnji kao i predstavniku kluba Ivanu Žižiju Deviću koji je uručio nagrade najboljim sportašima naše škole.” – izjavila je, između ostalog,  ravnateljica Zahirović.

 

Nagrade i natjecanja 2019./2020.

 

Prijedlog za državnu smotru “Lidrano” 2020

 • Josip Zebić, 8.b

mentorica Brankica Živković

 • Jelena Gull, 7.a

mentorica Branka Turza

 

Međunarodno Hippo natjecanje u poznavanju engleskog jezika, plasman u polufinale (regionalno)

 • Borna Belošević 5.c

 • Luka Djedović, 6.b

 • Mate Knežević, 8.b

 • Lara Dumenčić, 8.a

 • Dora Rogač, 8.d

mentorice: Ana Katruša, Monika Sobodić, Ksenija Mamilović

 

Državno natjecanje u šahu za djevojčice 1. mjesto

 • Petra Vidović, 8.c

 • Tina Gretić, 5.c

 • Elizabeta Bernat, 5.c

 • Mia Dundović, 5.b

voditelj ekipe Đurđica Mašić

vanjski suradnik Adam Tomaić

 

Županijsko natjecanje u stolnom tenisu za dječake 3. mjesto

 • Luka Ivanek, 7.b

 • Josip Kramarić, 7.d

 • Roko Baksa Mihovilović, 4.M

 • Marko Kovačević,8.c

voditelj ekipe Đurđica Mašić

 

Županijsko natjecanje u rukometu za dječake 7. i 8. razred 2. mjesto

 • Stjepan Topalović, 8.b

 • Karlo Božić, 8.a

 • Luka Pavić, 8.a

 • Marko Lovrić, 8.b

 • Borna Fruk, 8.d

 • David Mirković, 7.b

 • Tin Magličić, 7.a

 • Patrik Vincan, 7.b

 • Gabrijel Dević, 6.a

 • Petar Keglević, 7.c

 • Luka Ivanek, 7.b

 • Filip Topalović, 6.a

 • Borna Tomljanović, 6.c

voditelj Marko Žigić

 

Županijsko natjecanje iz informatike – programiranje Logo: 1. mjesto

 • Karlo Hanižjar, 5.a

 • Mate Knežević, 8.b

mentorica Marija Ivanković

 

Natjecanja u robotici – županijsko i međunarodno

 • Mate Knežević, 8.b

 • Martin Kuric, 8.b

 • Karlo Komjetan, 8.b

mentorica Marija Ivanković

 

Dabar (međunarodna inicijativa) – natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja 10% najboljih

 • Karlo Grubač, 8.a

 • Mate Knežević, 8.b

mentorica Marija Ivanković

 

Croatian Makers Liga

mlađa skupina

 • Antonio Marković, 6.a

 • Karlo Hanižjar, 5.a

 • Darian Krištofik, 5.a

 • Mia Šutak, 5.a

starija skupina

 • David Malovčak, 7.b

 • Fran Knežević 7.b

 • Tin Magličić 7.a,

 • Marko Sklepić 7.a

mentorica Marija Ivanković

 

Gerbocova literarna Snina- počasna priznanja

 • Mark Vida, 3. M

 • Robert Pajtl, 5.a

 • Karlo Malovčak, 6.a

mentorica Ana Marošević

 

Nacionalni projekt za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja – Natjecanje u znanju i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda“ za OŠ u organizaciji Hrvatske mreže školskih knjižničara u kategoriji ispit znanja, na državno natjecanje plasirali su se

 • Lejla Ćatić, 4.a

 • David Štrk, 6.c

 • Anita Kubica, 8.c

mentorice Ivana Ostrički i Tanja Majdandžić

 

Nagrada Luka Ritz

Dorotea Horvat, 8.d

mentorica Đurđica Mašić

 

Atom liga Prošli su prvo kolo, drugo nije održano

 • Josip Zebić, 8.b

 • Adam Zebić, 8.b

 • Iva Vidaković 8.b

 • Mate Knežević 8.b

 • Anita Kubica 8.c

 • Dina Hovanjec, 8.c

mentor za fiziku Danijel Rončević

mentor za kemiju Nataša Kruljac

mentor za matematiku Blaženka Dudjak

 

Natječaj HEP-a “Za naše male genijalce” Film SUPERTEHNO

 • Montaža: Mateo Purgar, 8. c

 • Snimateljice: Lucija Vidak i Tamara Buljan, 7. c

 • Glavna uloga: Luka Alajica, 7. c

 • U filmu su glumili i učenici 7. c
  Anđela Kruljac
  Zvjezdana Saveljić
  Lorena Ciboci
  Petar Keglević
  Andro Mandić
  Rafael Brodar
  Gabriel Brodar
  David Ilišin
  Patrik Cebić

Voditeljice medijske skupine: Ivana Ostrički i Vesna Kovačević-Tomić

 

Projekt Europska noć istraživača

 • Karlo Božić, 8.a

 • Lucija Dasović, 8. a

 • Kiara Kojić, 6.a

 • Matej Lovošević, 6.a

 • Filip Topalović, 6.a

 • Andrija Žiha, 6. a

mentorica Ivana Mesić Kiš

 

Najbolji čitatelji:

u kategoriji učenika 1. r. – Fran Zavada, 1.a

u kategoriji učenika od 2. do 4. r. – Lejla Ćatić, 4.a

u kategoriji učenika 5. i 6. r. – David Štrk, 6.c

u kategoriji učenika 7. i 8. r. – Anita Kubica, 8.c

 

Najbolja sportašica: Petra Vidović, 8.c

 

Najbolji sportaš: Stjepan Topalović, 8.b

 

Najbolji učenici škole u školskoj godini 2019./2020.

Jana Ibriks, 1.a

Matej Buljan, 2.b

Hana Ćatić, 3.a

Lejla Ćatić, 4.a

Tina Gretić, 5.c

Filip Topalović, 6.a

Mia Devald, 7.d

Mate Knežević, 8.b

 

Najbolji učenik škole: Mate Knežević, 8.b

 

Učenici koji su s 5.0 završili svih osam razreda:

Janica Bjelokapić, 8.a

Lara Dumenčić, 8.a

Mate Knežević, 8.b

Iva Vidaković, 8.b

Anita Kubica, 8.c

Petra Vidović, 8.c

Doris Tržić, 8.c

Dina Hovanjec, 8.c

Lea Hegediš, 8.c

Hana Knežević, 8.d

28/06/2020

Ova školska godina nije bila nimalo uobičajena i jednostavna za 1.a razred Osnovne škole kralja Tomislava Našice. Prvašići su redovno krenuli u školu, sjeli u svoje klupe, započeli s redovitim školskim aktivnostima i tada ih je prekinula pandemija koronavirusa. Škole su zatvorene i nastava se počela održavati na daljinu putem virtualnih učionica. Nakon gotovo tri mjeseca učenici su se vratili u školu i uspjeli završiti školsku godinu u svojim školskim klupama. No, unatoč svemu opisanom učenici 1.a razreda i učiteljica Jasmina Vidaković uspjeli su napraviti čuda

Snimili su video u kojem su pokraj redovitih školskih aktivnosti koje su odradili vezano uz usvajanje ishoda u 1. razredu, prikazane i aktivnosti sudjelovanja u čak šest projekata od toga pet na eTwining-u te sudjelovanje u Međunarodnom projektu koji su unatoč burnoj godini uspješno privedeni kraju. Tijekom trajanja redovne nastave, učenici su uspjeli obilježiti Dječji tjedan, Play Day i Stoti dan škole. U videu je prikazano kako su učenici bili vrlo marljivi i za vrijeme boravka kod kuće što je prikazano brojnim radovima. Po povratku u školu snimljen je ples podrške učenika svom medicinskom osoblju u borbi protiv koronavirusa. Školska godina je završila, a učenici mogu na zaslužene praznike.

24/06/2020

Upisi u prvi razred osnovne škole provodit će se 6. i 7. srpnja 2020. godine (ponedjeljak i utorak) prema sljedećem rasporedu:

Matična škola: 6. i 7. srpnja od 12 do 18 sati

PŠ Markovac: 6. srpnja od 12 do 17 sati

PŠ Velimirovac: 6. srpnja od 10 do 12 sati

PŠ Gradac: upisi u matičnoj školi

 

Roditelji koji upisuju učenike u područne škole, a nisu u mogućnosti na upise doći u navedenom vremenu, mogu doći u matičnu školu. U obvezi ste ponijeti sa sobom samo osobnu iskaznicu ili uvjerenje o mjestu prebivališta, odnosno drugu javnu ispravu kojom se može utvrditi Vaš identitet i mjesto prebivališta ili boravišta. Molimo roditelje da na upise ne dovode buduće učenike 1. razreda.