18/11/2019

U petak, 15. 11. 2019. godine Mali humanitarci 8.d razreda i Đurđica Mašić iz OŠ kralja Tomislava Našice pozvali su u goste volontere Udruge za zaštitu životinja “Prijatelji” Našica gospođu Sonju Petrović i gospodina Eduarda Hazurovića.

U ime Malih humanitaraca Dorotea Horvat je uručila 30 kg hrane za 17 napuštenih pasa koje su volonteri spasili na našičkom području. Humanitarci su odlučili pomoći Udruzi “Prijatelji” kako bi makar malo olakšali financijsku situaciju jer volonteri sami od svojih prihoda plaćaju čipiranje, liječenje, cijepljenje, hranu. Na kraju su se gospođa Petrović i gospodin Hazurović zahvalili malim humanitarcima na doniranoj hrani. Humanitarci mole sve građane dobre volje da pomognu Udruzi novčano ili u hrani.

VEZANI TEKSTOVI
13/11/2019

Učenica 8. d razreda OŠ kralja Tomislava Dorotea Horvat iz Našica, dobitnica godišnje nagrade „Luka Ritz“ za promicanje tolerancije i škole bez nasilja za školsku godinu 2018./2019., provodi projekt „Prevencija nasilja u školama“. U okviru projekta organizira likovni natječaj na temu Dan tolerancije – stop nasilju, na kojem mogu sudjelovati učenici osnovne škole u četiri kategorije (1. i 2., 3. i 4., 5. i 6. te 7. i 8. razred).

Na poleđini likovnoga rada potrebno je napisati sljedeće podatke: ime i prezime učenika, razred, naziv rada, škola i mjesto. Natječaj je otvoren do 20. studenoga 2019. godine, a radovi se mogu poslati poštom ili osobno donijeti u Osnovnu školu kralja Tomislava u Našicama Dorotei Horvat ili njenoj razrednici Đurđici Mašić. Rezultati natječaja bit će objavljeni 25. studenoga 2019. godine na mrežnoj stranici škole.

VEZANI TEKSTOVI
11/11/2019

U četvrtak, 7.11.2019. učenici i učiteljica Đurđica Mašić iz OŠ kralja Tomislava Našice posjetili su volontere skloništa Udruge za dobrobit i zaštitu pasa i mačaka  Farmica iz Našica, donirali su im 30 kg jabuka, posudice za hranu, dekice, povodce, hranu i 812,00 kuna za napuštene pse i mačke. Inicijator ove humanitarne akcije na razini škole bila je mala humanitrka Dorotea Horvat.

Dorotea Horvat je u ime učenika i razrednika pozdravila, uručila donaciju i 812,00 kuna vrijednim volonterima Mateji Kilibardi i Nenadu Kneževiću. Mateja se zahvalila u ime Udruge „Famica“ na donaciji.

Učenici Dorotea Horvat, 8.d, Ivana Kovačević, 8.c, Petar Keglević, 7.c, Mia Devald, 7.d, Elena Liška, 7.d, Eva Puhanić, 6.d i Tia Marks, 4.c zatekli su volontere „Farmice“ u hranjenu i čišćenju boksova. Mateja i Nenad su učenike poveli u obilazak „Farmice” gdje su učenici upoznali stanovnike koji su sklonjeni s ulice. Doznali su da trenutno četiri volontera vode brigu o Udruzi „Farmica“ za napuštene životinje: magarca magu Miška, svinju Ružu, dvije vijetnamske svinje, oko 70 pasa, koza, mačaka, kokoši i pataka, imena životinja, koliko su stare, te koliko ih se do sada udomilo. Na kraju posjete učenici su ispratili malu Ledu na udomljenje. Učenici su doznali da su udruzi potrebna novčana sredstva za veterinarske troškove: za bolesne pse i mačke,  sterilizaciju, operacije pasa i mačaka, čipiranje i druge neophodne stvari.

Molimo sve građane velikog srca da pomognu radu skloništa za pse i mačke te donirajući slamu, zob, stare deke, krpe, ručnike, povodce i ogrlice koje više ne koristite, kao i hranu za pse i mačke. Učenici i učiteljica Mašić se zahvaljuju zapovjedniku DVD Našice Zvonku Ljubljanoviću, vatrogascu Robertu Hrenu za prijevoz i profesoru Rajku Kusturiću na jabukama. 

VEZANI TEKSTOVI
09/11/2019

Započeo je Tjedan bajki u kraljevstvu Osnovne škole kralja Tomislava, i to doslovno, jer cijelo predvorje pretvoreno je u kulise poznatih svjetskih bajki. Na samom ulazu dočekala nas je kosa Zlatokose, a ušli smo i u slatku kuću, znate onu iz priče o Ivici i Marici, nešto dalje našli smo i našički dvorac Pejačević, lokalnu bajku, koja govori o ljepoti i važnosti ovog kraja.

Kada smo prošetali malo dalje ugledali smo polje lizalica, i to najvećih ikad viđenih, stvarno nam je došlo da ih probamo. Tjedan obavijen čarolijom potrajat će do 13. studenoga, a uz ovo posjetitelji mogu uživati u mnogobrojnim izložbama koje su pripremili učenici, kao i u radionicama izrade origamija i maski, kazalištu sjena, čitanju priča skrivenih u knjižnici, školi i dvorištu i drugom i još mnogo toga. Organiziran je i obiteljski dan, 12. studenog od 17 sati u školskoj knjižnici kada uz roditelje mogu doći i mlađi članovi obitelji, a učit će se o važnosti čitanja, a čitat će se i najljepše bajke.

VEZANI TEKSTOVI
07/11/2019

U kraljevstvo Osnovne škole kralja Tomislava i ove godine ušetale su vile, vještice, divovi i patuljci jer tamo se od 6. studenog održava Tjedan bajki. Šaroliki program namijenjen je učenicima, roditeljima, mlađim sestrama i braći, ali i sugrađanima, a svi će zajedno uživati u velikom broju bajki, izložbi, nastupa, radionica i igraonica.

VEZANI TEKSTOVI
04/11/2019

U kraljevstvo Osnovne škole kralja Tomislava i ove godine ušetale su vile, vještice, divovi i patuljci jer tamo se od 6. studenog održava Tjedan bajki. Šaroliki program namijenjen je učenicima, roditeljima, mlađim sestrama i braći, ali i sugrađanima, a svi će zajedno uživati u velikom broju bajki, izložbi, nastupa, radionica i igraonica.

VEZANI TEKSTOVI
30/10/2019

U OŠ kralja Tomislava svaka školska godina počinje poticanjem kreativnosti i mašte učenika. Tako su i ove godine članovi Likovne skupine škole, s učiteljem Josipom Kanisom, odlučili uljepšali svoju školu jer do sada su zanimljivim crtežima oslikali velik dio hodnika. Ovaj put na red je došlo oslikavanje učionice likovne kulture kako bi ona postala što inspirativnije okruženje za nastajanje novih likovnih djela. Kao uzor i inspiraciju za ovo preuređenje, učenici i učitelj su odabrali djela Pieta Mondriana, Victora Vasarelyja te Vincenta van Gogha. Ovom akcijom učenici su usvojili organizacijske vještine te crtačke i slikarske tehnike kojima će uspješno realizirati sve zajedničke ideje za novu školsku godinu.

Foto: ustupljena fotografija

VEZANI TEKSTOVI
30/10/2019

Jučer su Mali humanitarci 8.d razreda i učiteljica Đurđica Mašić iz OŠ kralja Tomislava Našice, pozvali u goste predsjednicu Udruge za zaštitu životinja NA 4 šape Našice Zenitu Ocelić kako bi donirali hranu za  napuštene  pse i mačke. U ime Malih humanitaraca 8.d razreda Dorotea Horvat uručila je 30 kg hrane za privremeno udomljene pse i 6 kg hrane za mačke, a novčana sredstva za kupnju hrane prikupljena su na humanitarnim akcijama povodom festivala Dani slavonske šume i Dani kruha.

Volonterka Zenita Ocelić se zahvalila u svoje ime i u ime malobrojnih, vrijednih članova volontera Udruge za zaštitu životinja NA 4 šape. Rekla je da se Udruga brine o udomljavanju zdravih i bolesnih pasa, mačaka, i drugih životinja bez doma na našičkom području te će im ova donacija puno pomoći. Ukazala je na važnost kastracije kućnih ljubimaca i zašto ne treba kupovati psa bez papira od tzv. štancera.

Ovim putem molimo građane Našica i našičkog kraja da svojim donacijama u hrani i novcu pomognu u radu Udruge. Svi zainteresirani koji žele pomoći Udruzi NA 4 šape, mogu donirati novčana sredstva na žiro račun:

Udruga za zaštitu životinja NA 4 šape Našice

IBAN: HR75 2402006-1100769422
Erste & Steiermarkische Bank d.d.

VEZANI TEKSTOVI
28/10/2019

Učenici 7.c i 8.c razreda, sa voditeljicama Vesnom Kovačević – Tomić i Ivanom Ostrički, filmom „Supertehno” osvojili su vrijednu opremu za Osnovnu školu kralja Tomislava. Povodom HEP-ove akcije pod nazivom „Za naše male genijalce – runda šesta”, učenici su osmislili dvominutni film, u kojem su na zanimljiv i zabavan način predstavili kvalitetu i ljepotu svoje škole, ali i potrebu za novim računalima. Osnovna škola kralja Tomislava na taj je način zavrijedila mjesto među 29 osnovnih škola koje će HEP nagraditi sa 100 novih računala, a cilj takvih akcija je doprinos razvoju informatičke i medijske pismenosti učenika.

Foto: ustupljena fotografija

VEZANI TEKSTOVI
28/10/2019

Na prijedlog Dorotee Horvat Mali humanitarci i učiteljica Đurđica Mašić iz OŠ kralja Tomislava Našice organizirali su na razini škole prikupljanje odjeće, obuće i igračaka za Crveni križ Našice. U humanitarnoj akciji sudjelovali su učenici, roditelji i djelatnici škole.

U petak 25.10.2019. Mali humanitarci: Iva Bogdanović, Tea Butković, David Crnković, Božena Černava, Borna Fruk, Dorotea Horvat, David  Hvizdak, Ema Jović,  Hana Knežević, Ana Kranic, Stjepan Marjančević, Lana Poljak, Dora Rogač, Matea Sajda, Anja Stojaković, Dora Šenk, Marko Šimunek, Roko Šikić, Tin Tipura, Marino Topić, Nikolina Tutnjević, Lana Zebić i učiteljica Đurđica Mašić odnijeli su odjeću, obuću i igračake u Crveni križ Našice. Dorotea Horvat je u ime škole pozdravila i predala prikupljenu odjeću, obuću i igračke ravnatelju Igoru Feldiju. Ravnatelj se zahvalio na donaciji i počastio učenike sokom i keksima.

Humanitarci se zahvaljuju svima koji su sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji: učenicima, roditeljima, djelatnicima škole, zapovjedniku DVD Našice Zvonku Ljubljanoviću, vatrogascu Lončariću i školskom vozaču Luki za prijevoz.

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print