13/02/2019

U utorak 12.2.2019. godine u OŠ kralja Tomislava Našice u B – smjeni održano je školsko natjecanje plesnih parova, ples srdaca i izbor najljepšeg odjevenog para povodom Valentinova, a organizatori su bili učenici 7.d razreda i učiteljica Đurđica Mašić. Voditeljica programa bila je Dorotea Horvat. Školsko natjecanje plesnih parova otvorila je ravnateljica Vlatka Zahirović koja je pozdravila sve prisutne natjecatelje i zaželila im puno uspjeha u natjecanju.

Na natjecanju je sudjelovalo 76 plesača i  to učenici od 5. do 8. razreda. Suci natjecanja su bili: ravnateljica Vlatka Zahirović, školska pedagoginja Ivana Šteković, školska knjižničarka Ivana Ostrički, psihologinja Ana Kuric, logoped Nela Balog. Suci su imali težak zadatak u odabiru najboljih plesnih parova u petom, šestom, sedmom i osmom razredu te su u odabiru najljepšeg odjevenog para i stilski usklađene parove. Učenici 7.d razreda prodavali su srca za ples i prikupljali dobrovoljne priloge u holu škole. Prikupljena novčana sredstva ići će u humanitarne svrhe.

Održan je i ples srdaca za učenike od 1. do 8. razreda. Ples je vodila Dorotea Horvat, asistentica Manuela Bereš, Anđela Knežević i Božena Černava. Torte za ples srdaca osvojili su učenici 6.d razreda Lucija Katavić i Renato Batinić te  učenici Ana Đanić i Kristijan Knežević iz 1.c razreda. Najbolje odjevenim parom od  5. do 8. razreda proglašeni su Dina Hovanjec i Marko Pritišanac iz 7.c razreda, od 1. do 4. razreda Mihael Ocelić, 3.c i Edita Mikić-Tabaković iz 3.d razreda.

U svakoj kategoriji razreda proglašena su četiri najuspješnija plesna para, kojima je ravnateljica Vlatka Zahirović uručila medalje, diplome i slatke nagrade.

 

Slijedi popis nagrađenih učenika u Školskom natjecanju plesnih parova:

8.razred

1. Marija Potolovec – Petar Kovačević, 8.d

2. Lea Kaselj – Benjamin Lamot, 8.d

3. Dora Rep – Nikola Dundović, 8.c

4. Paula Tomljanović – Renato Ladnjak, 8.c

 

7.razred

1. Valentina Ocelić – Josip Dundović, 7.c

2. Doris Tržić – Ivan Nemet, 7.c

3. Lara Kranjec – Toni Vuković, 7.c

4. Hana Knežević – Roko Šikić, 7.d

 

6. razred

1. Lucija Vidak – Karlo Knežević, 6.c

2. Elena Liška – Josip Kramarić, 6.d

3. Lorena Ciboci – Grgur Kristek, 6.c

4. Doroteja Mikuličić – Rafael Brnjik, 6.d

 

5. razred

1. Eva Puhanić – Tin Mikuličić, 5.c

2. Ivona Lamot – Bojan Saveljić, 5.d

3. Mirna Butković – Domagoj Sabljak, 5.c

4. Ana Šarić – Lucas Noa Kujundžić, 5.c

 

Učiteljica Đurđica Mašić zahvaljuje se svim sponzorima, bez kojih ovaj događaj ne bi bilo moguće ostvariti, koji su nagradili trud i plesni uspjeh naših učenika: Športskoj zajednici grada Našica, gospodinu Nikoli Antoloviću za medalje i diplome, ” Cukeriji” obrt za izradu slastica Brezik, Silviji Nekić torte za ples srdaca i obitelji Mašić za slatke nagrade Milka čokolade.

Zahvaljuje se  sucima natjecanja, učiteljicama razredne nastave, domaru Goranu Đomešiću i Zoranu Mašiću koji su sudjelovali u pripremi i realizaciji natjecanja.

 

Popis plesnih parova:

5. razred

1. Eva Puhanić – Tin Mikuličić, 5.c

2. Ana Šarić – Lucas Noa Noa Kujundžić, 5.c

3. Mirna Butković – Domagoj Sabljak, 5.c

4. Ivona Lamot – Bojan Saveljić, 5.d

5. Nives Delić – Borna Tomljanović, 5.d

6. Lara Brajnović – David Štrk, 5.d

7. Lea Butković – Roko Potolovec, 5.d

 

6. razred

1. Lucija Vidak – Karlo Knežević, 6.c

2. Lucija Helebrant – Rafael Brodar, 6.c

3. Lorena Ciboci – Grgur Kristek, 6.c

4. Anđela Kruljac – Petar Keglević, 6.c

5. Zvjezdana Saveljić – Gabrijel Brodar, 6.c

6. Mia Devald – Emanuel Stanić, 6.d

7. Elena Liška – Josip Kramarić, 6.d

8. Rea Minarek – Goran Krupa, 6.d

9. Doroteja Mikuličić – Rafael Brnjik, 6.d

10. Lucija Katavić – Renato Brnjik, 6.d

 

7. razred

1. Ema Jović – Mateo Sajda, 7.d

2. Anja Stojaković – David Hvizdak, 7.d

3. Hana Knežević – Roko Šikić, 7.d

4. Dora Šenk – Borna Fruk, 7.d

5. Nikolina Tutnjević – Marko Šimunek, 7.d

6. Lana Zebić – David Crnković, 7.d

7. Valentina Ocelić – Josip Dundović, 7 .c

8. Laura Zahirović – Marko Stilin, 7.c

9. Marko Pritišanac – Dina Hovanjec, 7.c

10. Lara Kranjec – Toni Vuković, 7.c

11. Doris Tržić – Ivan Nemet, 7.c

12. Anita Kubica – Carlo Batrinić, 7.c

 

8. razred

1. Marija Potolovec – Petar Kovačević, 8.d

2. Iva Osječanin – Luka Vidak, 8.d

3. Karla Mikinac – Patrick Kujundžić, 8.d

4. Lea Kaselj – Benjamin Lamot, 8.d

5. Magdalena Flegar – Luka Teskera, 8.d

6. Paula Tomljanović – Renato Ladnjak, 8.c

7. Lana Novaković – Luka Majcen, 8.c

8. Dora Rep – Nikola Dundović, 8.c

9. Sara Kapelac – Tomislav Mikuličić, 8.c

 

VEZANI TEKSTOVI
07/02/2019

Učenici 4.a i učiteljica Jasmina Vidaković OŠ kralja Tomislava Našice obilježili su Svjetski dan igre u školi (6. veljače, Global School Play Day 2019.). Cilj je bio dopustiti učenicima da šire igračke po učionici ili izvan učionice i neka se igraju! Učitelj ne organizira ništa za svoje učenike, ne govori kako se igra s igračkama / igrama, ne ometa svoje učenike ako ne vidi nešto što bi moglo dovesti do opuštanja. Pušta da im bude dosadno.

Ovo je dan nestrukturirane igre, a ne razigranih lekcija pod vodstvom učitelja. GSPD je dan za pobjeći od zurenja u ekrane i umjesto toga učenici bi trebali biti u interakciji s vršnjacima.

[Napomena: organizatori GSPD-a se NE protive upotrebi tehnologije za djecu.]

VEZANI TEKSTOVI
31/01/2019

Poštovani roditelji! Molimo Vas da u razdoblju od 1. veljače 2019. do 15. veljače 2019. prijavite svoje dijete za upis u prvi razred na broj telefona 615-281 (psihologinja) ili na broj 615-278 (defektologinja) ili na broj 615-273 (pedagoginja). Dijete možete prijaviti i elektronskom poštom na adresu: ana.kuric1@skole.hr. U poruci molimo Vas navedite ime i prezime djeteta, očevo ime, datum rođenja, adresu stanovanja i broj telefona/mobitela. Nije potrebno dolaziti uškolu i dovoditi dijete.

Školski obveznici za školsku godinu 2019./2020. su djeca rođena od 01.travnja 2012. do 31. ožujka 2013. Pregledi prije upisa u prvi razred će se obavljati tijekom ožujka i travnja, o čemu ćete biti naknadno telefonom obaviješteni.

Zahtjev za prijevremeni upis u prvi razred (ukoliko je Vaše dijete rođeno nakon 31. ožujka 2013.) podnosi se Uredu državne uprave u Našicama najkasnije do 31. ožujka 2019.

Prilažemo popis ulica i naselja upisnog područja Osnovne škole kralja Tomislava. U slučaju da živite na našem upisnom području, a dijete upisujete u drugu školu, molimo Vas da nam se javite.

Osnovnoj školi kralja Tomislava pripada sljedeće upisno područje:

  1. Našice – ulice: Antuna Mihanovića, Ulica Matice hrvatske, Ivana Gorana Kovačića, dr. Ante Starčevića, Zlatka Balokovića, Zdravka Hermana, Hinka Juhna, Velebitska, Mosorska, Žrtava fašizma, Jakova Gotovca, Ferde Livadića, Ivana Zajca, Josipa Runjanina, Kralja Petra Krešimira IV, Mavre Špicera, Otona Ivekovića, Miroslava Kraljevića, Vlahe Bukovca, Adolfa Waldingera, Ivana Mažuranića, Ruđera Boškovića, Josipa Jurja Strossmayera, Braće Radić (od neparnog broja 87 i parnog broja 94, od raskrižja Ulice braće Radića i Tavanačke ceste prema Markovcu)
  2. Brezik
  3. Gradac – Mala i Velika Londžica, Marinović brdo
  4. Zoljani – Poljana, Donja Mala, Tajnovac, Štukino brdo, Našički Zoljan
  5. Markovac
  6. Velimirovac
  7. Šipovac
  8. Lila
VEZANI TEKSTOVI
25/01/2019

Tijekom godina osnovna škola kralja Tomislava iz Našica je postala poznata, u okolici ali i šire, po svojim humanitarnim akcijama i po volonterskom djelovanju učenika i učitelja škole. Humanitarni rad ove škole na visokoj razini započeo je već godinu dana nakon njenog otvaranja, upravo s profesoricom tjelesnog Đurđicom Mašić.

„Svake godine organizira se niz humanitarnih akcija, od čega dio organiziramo sami, a vrlo rado se uključujemo i u sve humanitarne akcije na području grada, županije ili šire.” ističe ravnateljica Vlatka Zahirović, koja kaže da bez obzira što su se generacije izmjenjivale kolegica Mašić je neprestano ispočetka kretala s radom i poticanjem djecom, odnosno odgojem da postanu mali humanitarci. Svi učenici se vrlo rado uključuju u humanitarne i volonterske aktivnosti, a ono što je također bitno, ističe ravnateljica, je to da se kao škola zaista trudimo djelovati na odgojnoj razini jer je naša zadaća da kroz humanitarne i volonterske akcije pomognemo drugima.

Ovi učenici zajedno s nastavnicom u neprestanoj su potrazi za osobama, pa čak i životinjama koje su u potrebi. Cilj je ovih aktivnosti da djeca sama uvide koliko je važno pomagati drugima koji u osobi budi poseban osjećaj, jer nešto što njima znači vrlo malo, nekom predstavlja puno. Donacije, u novčanom ali i materijalnom obliku poput hrane, odjeće predavali su godinama Caritasu, Crvenom križu te Socijalnoj samoposluzi. Kroz razne akcije pomogli smo i velikom broju naših učenika, pa smo tako osigurali određenu svotu za financiranje ekskurzija, i onih višednevnih i onih jednodnevnih. Osim brige za ljude, ovi mališani brinu se i o životinjama, pa često posjećuju i daruju Poučni park Bizik, udruga Farmica te udruga Na 4 šape.

Iako je njihova glavna motivacija za aktivnosti poticaj profesorice Mašić, dodatno im gode i brojne nagrade koje su godinama stekli. Pa su tako osvojili nagradu „Učiniti nevidljivo vidljivim” Volonterskog centra Osijek za doprinos razvoja školskog volonterstva za projekt „Park za pse u Gradu Našicama” 2015., a prošle su godine dobili priznanje Lokalnog volonterskog centra Našice za volonterski angažman obrazovne ustanove, zahvalnicu za sudjelovanje u projektu, u koji su uključeni posljednjih 10 godina, „Škola za Afriku od UNICEFA te zahvalnicu za sudjelovanje u aktivnostima skupljanja plastičnih čepova za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske u Čakovcu u kojem sudjeluju posljednje tri godine.

Od istančanijih nagrada u posljednjim godinama tu je „Povelja humanosti” Osječko – baranjske županije koju du dobili 2010. godine te nagrada „Luka Ritz- za promicanje tolerancije i škole bez nasilja” od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta koju je dobila Ivona Farkaš, bivša učenica. Ove godine sudjelovali su u projektu „Zelena čistka” kroz koju su očistili Veliki park u Našicama, čestitali 99 rođendan najstarijoj osobi u Našičkom kraju, sudjelovali su u projektu Marijanski obroci -pomoć siromašnoj djeci Afrike te zajedno skupili 65 ruksaka, proveli su samostalnu akciju povodom božićnih praznika za učenike s posebnim potrebama te su na razini škole organizirali humanitarnu akciju prikupljanja higijenskih i prehrambenih potrepština za osobe u potrebi za Socijaknu samoposlugu Našice. Svojim akcijama uklopili su se i u tradicionalne manifestacije grada poput Dani slavonske šume te Mali grad velikog srca.

„Odgovornost djece u njihovom radu je vidljiva na svakoj akciji jer se uvijek okupe u velikom broju. Najveća vrijednost ovog programa je prijateljski i partnerski odnos lokalne zajednice i učenika, jer su do sada na svakoj akciji učenici imali svesrdnu i potpunu podršku lokalne zajednice.„- ističe nastavnica Mašić, koja kaže da u osmišljavanju aktivnosti sudjeluju i druga djeca, koja prvo ideju prezentiraju ravnateljici, a nakon usvajanja poziv se širi po cijeloj školi. Jedini problem oko održavanja akcija je činjenica da su većina djece putnici, pa vikendom često ne mogu iz osobnih razloga sudjelovati a akcije se većinom održavaju izvan školskog programa.

Mali humanitarci i ove godine nastavljaju s radom, a nada se nastavnica, neki će od njih kao i prijašnje generacije s istim žarom i voljom svoj humanitarni i volonterski rad nastaviti i nakon završetka osnovnoškolskog obrazovanja.

VEZANI TEKSTOVI
16/12/2018

Na prijedlog male humanitarke Dorotee Horvat, malih humanitarca i učiteljice Đurđice Mašić na razini škole organizirana je humanitatrna akcija pod nazivom “Pomozimo obiteljima u potrebi povodom Božića” za obitelji s puno djece čija djeca pohađaju OŠ kralja Tomislava Našice. U humanitarnoj akciji sudjelovali su učenici, roditelji, učitelji, djelatnici i asistenti škole.

Mali humanitarci su prikupljali, razvrstavali i pakirali hranu:

rižu, brašno, šećer, tjesteninu, kavu, ulje, vegetu, čaj, juhe u kocki, umjetne juhe, paštete, konzerve, sol, bombone, kekse, čips, čokolade …higijenske potrepštine: šampon, dezodorans, britvice, pjena za brijanje, pastu za zube, sapun, gel za tuširanje, štapiće za uši…. sredstva za čišćenje i pranje: kupaonice, spužvice za pranje suđa, namještaja, prašak i omekšivač za rublje, domestos, likvi, pur, kuhinjske krpe…

Učiteljica Đurđica Mašić i mali humanitarci od srca zahvaljuje svima koji su sudjelovali u ovoj hvalevrijednoj humanitarnoj akciji i pomogli obiteljima u potrebi: učenicima, roditeljima, učiteljima, djelatnicimai, asistentima, psihologinji Ani Kuric, defektologinji Ivi Ramljak, te vozaču Miji Kapetanoviću koji je prevezao kombijem hranu i higijenske potrepštine obiteljima u potrebi.

 

VEZANI TEKSTOVI
08/12/2018

Na prijedlog male humanitarke Dorotee Horvat iz OŠ kralja Tomislava Našice na razini škole organizirana je humanitarna akcija pod nazivom „Pomozimo obiteljima u potrebi povodom Božića” za obitelji s puno djece koja pohađaju OŠ kralja Tomislava Našice. U humanitarnoj akciji sudjeluju učenici, roditelji, učitelji, djelatnici i asistenti Osnovne škole kralja Tomislava Našice.

Humanitarna akcija će trajati do 11.12.2018.godine, a prikupljaju se – hrana: riža, brašno, šećer, tjestenina, kava, ulje, vegeta, čaj, juhe u kocki, umjetne juhe, paštete, konzerve, sol, bombone, keksi, čips, čokolade …

Higijenske potrepštine: šampon, dezodorans, britvice, pjena za brijanje, pastu za zube, sapun, gel za tuširanje, štapiće za uši….

Sredstva za čišćenje i pranje: kupaonice, spužvice za pranje suđa, namještaja, prašak i omekšivač za rublje, domestos, likvi, pur, kuhinjske krpe…

VEZANI TEKSTOVI
07/12/2018

U Osijeku 5. prosinca 2018. godine povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera, Osnovna škola kralja Tomislava Našice – Mali humanitarci, dobili su posebno priznanje koje dodjeljuje Volonterski centar Osijek pod nazivom „Učiniti nevidljivo vidljivim“ u kategoriji za doprinos razvoja volontiranja u obrazovanju.

U Arheološkom muzeju Osijek po trinaesti put su dodijeljene godišnje volonterske nagrade i priznanja u kategorijama: volonterski angažman pojedinca, primjeri dobre prakse uključivanja volontera i doprinos razvoju volontiranja u obrazovanju.

OŠ kralja Tomislava Našice – Mali humanitarci dobili su priznanje za svoj volonterski rad. U ime OŠ kralja Tomislava Našice posebno priznanje preuzeli su mali humanitarci: Roko Šikić, Ema Jović, Iva Bogdanović, Tea Butković, David Crnković, Borna Fruk, David Hvizdak, Anđela Knežević, Stjepan Marjančević, Lana Poljak, Mateo Sajda, Anja Stojaković, Dora Šenk, Marko Šimunek, Nikolina Tutnjević, Lana Zebić, Karlo Kneževi,6.c, Anđela Kruljac, 6.c i Rea Minarek, 6.d i Đurđica Mašić, a priznanje im je svečano uručila izvršna direktorica Volonterskog centra Osijek Lejla Šehić Relić.

Tijekom cijele godine Mali humanitarci: Iva Bogdanović, Tea Butković, David Crnković, Božena Černava, Dorotea Horvat, Borna Fruk, David Hvizdak, Ema Jović, Anđela Knežević, Hana Knežević, Ana Kranic, Stjepan Marjančević, Lana Poljak, Dora Rogač, Mateo Sajda, Anja Stojaković, Roko Šikić, Dora Šenk, Marko Šimunek, Marino Topić, Nikolina Tutnjević, Lana Zebić, Karlo Kneževi,6.c, Anđela Kruljac,6.c i Rea Minarek, 6.d i Đurđica Mašić aktivno su sudjelovali u volonterskom radu, a ovim priznanjem nagrađeni su za svoje zalaganje i promoviranje volonterskog rada u lokalnoj zajednici.

Poslije dodjele nagrada i priznanja nagrađeni pozvani su na domjenak i druženje.

 

VEZANI TEKSTOVI
02/11/2018

U Mjesecu školskih knjižnica i Mjesecu hrvatske knjige, održan je Tjedan bajki u matičnoj i područnim školama od 24. do 31. listopada. Osim stvaranja ugodnog ozračja u školi, ciljevi ovoga projekta su razvoj kreativnog izražavanja i mašte, razvoj čitalačke pismenosti i predčitalačkih vještina te poticanje ranog čitanja u obitelji.

Učiteljice, učitelji, učenici i stručna služba škole osmislili su i pripremili bogate i zanimljive aktivnosti u kojima su se pridružila i djeca Dječjeg vrtića Zvončić te roditelji, bake, mlađe sestre i braća učenika. Na radionicama se pjevalo, slikalo, slušalo čitanje i pripovijedanje priča, glumilo, spremalo čarobne napitke, gledalo crtiće, plesalo i uživalo u čaroliji bajki!

Obiteljski dan u školskoj knjižnici bio je posvećen mlađoj braći i sestrama učenika, s ciljem razvijanja ranog čitanja, stvaranja poticajne atmosfere u knjižnici i poticanja čitanja u obitelji. U aktivnosti su se rado uključili i stariji učenici pa su učenice 8.b razreda Korina Budoš i Gracia Hlobik čitale priče mlađoj djeci. Defektologinja Iva Ramljak i knjižničarka Ivana Ostrički osmislile su igre za razvoj predčitalačkih vještina i letke za roditelje sa savjetima o čitanju. Letke će postaviti u Dječjem vrtiću Zvončić, Hrvatskoj narodnoj knjižnici i čitaonici Našice i Domu zdravlja Našice.

Zahvaljujemo na sudjelovanju u našim aktivnostima roditeljima, bakama i mlađoj braći i sestrama naših učenika te ravnateljici Dječjeg vrtića Zvončić Snježani Kanđera, pedagoginji Marini Lazar, odgajateljicama i djeci Vrtića. Ponosni smo na naše učenike i učitelje koji su u aktivnosti uložili puno truda, kreativnosti i vremena, kako bi našu kraljevsku školu pretvorili u kraljevstvo iz bajki!

VEZANI TEKSTOVI
29/10/2018

VEZANI TEKSTOVI
25/10/2018

Mali humanitarci 7.d razreda i učiteljica Đurđica Mašić iz OŠ kralja Tomislava Našice pozvali su u goste predsjednicu Udruge za zaštitu životinja NA 4 šape Našice Zenitu Ocelić, kako bi poklonili hranu za napuštene i ostavljene životinje osobama koji ih privremeno udomljuju. U ime Malih humanitaraca 7.d razreda Dorotea Horvat predala je 13 kg hrane za privremeno udomljene pse i 13 kg hrane za mačke, a novčana sredstva za kupnju hrane prikupljena su na humanitarnim akcijama povodom festivala Dani slavonske šume i Dani kruha.

Volonterka Zenita Ocelić se zahvalila u svoje ime i u ime malobrojnih, vrijednih članova volontera Udruge za zaštitu životinja NA 4 šape. Rekla je da Udruga ima na skrbi puno mačaka i da im je trenutačno potrebna hrana za mačke u konzervama, a ova donacija će im puno pomoći. Govorila je o napuštenim psima i mačkama, o njihovom nekontroliranom razmnožavanju kao i o potrebi kastracije mačaka i pasa.

Molimo građane Našica i našičkog kraja da svojim donacijama u hrani i novcu pomognu radu Udruge. Psi i mačke trebaju privremene udomitelje, a novčana sredstva su potrebna za liječenje životinja, cijepljenje, čipiranje, kastraciju i još puno drugih stvari. Svi zainteresirani koji žele pomoći Udruzi NA 4 šape, mogu donirati novčana sredstva na žiro račun:

Udruga za zaštitu životinja NA 4 šape Našice

IBAN: HR75 2402006-1100769422
Erste & Steiermarkische Bank d.d.

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print