01/01/2019

Našičke profesorice među 100 najboljih

Rad “Molekule života” profesorica Osnovne škole Dore Pejačević iz Našica izabran je među 100 najboljih digitalnih obrazovnih sadržaja. Rad je prvenstveno nastao kako bi se prezentirala upotreba digitalnih pomagala u izvođenju nastave, a prvi puta je javno predstavljen na 20.CARNET konferenciji održanoj u Šibeniku. Glavni inicijator izrade rada s temom iz biologije profesorica je biologije Leopoldina Vitković, no kako bi proširila sadržaj i ponudila nešto novo, u projekt je uključila kolegice iz drugih područja. Tako “Molekula života” uključuje i razne matematičke zadatke što ih je osmislila profesorica matematike Branka Burazer, koja je omogućila i printanje molekule DNK u 3D printeru. Profesorica likovne kulture Sanja Portnar pomogla je u snimanju pokusa, profesorica kemije Ivana Feldi – Drašinac svoj je doprinos dala crtanjem molekula u digitalnom programu, a opće je značenje ovom projektu dala učiteljica razredne nastave Ksenija Orešković, koja sa svojim učenicima već duže vrijeme radi na korištenju osnovnih digitalnih alata u nastavi.

“Cilj je kreiranja digitalnih obrazovnih sadržaja, sukladno reformi obrazovanja, izrada digitalne baze obrazovnih sadržaja koji će biti na raspolaganju svim učiteljima i učiteljicama. Mi u školi već koristimo ovakve načine učenja i djeca su iznimno zainteresirana te su ih brzo prihvatila” – izjavila je inicijatorica, prof. biologije Leopoldina Vitković, koja napominje da će zajednički sadržaj svima biti dostupan početkom 2019. godine.

VEZANI TEKSTOVI
13/11/2018

Najava akcije prikupljanja starog papira

Ovim putem obavještavaju se učenici, roditelji i sugrađani da će se u četvrtak, 15. i petak 16. studenog 2018. godine, održati sakupljanje starog papira u OŠ Dore Pejačević Našice. Akcija je humanitarnog karaktera, prikupljanje sredstava za uređenje školskog igrališta.

 

Papir možete predati

  • u četvrtak od 13:00 do 17:00 sati
  • u petak od 8:00 do 13:00 sati

Nadamo se da ćete se, kao i do sada, odazvati našoj akciji.

Unaprijed zahvaljujemo na Vašem odazivu, a svim razredima želimo puno uspjeha!

VEZANI TEKSTOVI
10/09/2018

Najava akcije prikupljanja starog papiraObavještavamo učenike, roditelje i sugrađane da će se u srijedu, 12. i četvrtak 13. rujna 2018. godine, održati sakupljanje starog papira u OŠ Dore Pejačević Našice. Akcija je humanitarnog karaktera kojom će se prikupiti sredstva za uređenje školskog igrališta.

Papir možete predati u srijedu od 14:00 do 18:00 sati te u četvrtak od 8:00 do 13:00 sati.

Nadamo se da ćete se, kao i do sada, odazvati našoj akciji.

Unaprijed zahvaljujemo na Vašem odazivu, a svim razredima želimo puno uspjeha!

VEZANI TEKSTOVI
31/08/2018

Obavijest o početku nastave u OŠ Dore Pejačević

Nova školska godine počinje u ponedjeljak 3. rujna 2018., ujutro ide A – smjena.

Početak nastave: A – smjena 8.00, B – smjena 13.30 sati.

Udžbenici

Za ovu školsku godinu Grad Našice donira besplatne udžbenike koje će učenici preuzeti prvi dan nastave.

 

Prijevoz učenika

Prijevoz se odvija prema rasporedu. Napomena putnicima iz Martina: Zbog radova na cesti, učenici čekaju autobus na autobusnoj stanici uz glavnu cestu.

 

Školska kuhinja

Za sve učenike osiguran je školski obrok prema projektu Osječko – baranjske županije “Školski obrok za sve”, od ponedjeljka 3. rujna 2018.

VEZANI TEKSTOVI
10/06/2018

Gradu u Čast – Osnovna škola Dore Pejačević

Tradicionalno u Osnovnoj školi Dore Pejačević u holu škole, a povodom Dana grada Našica i završetka školske godine, održan je svečani program „Gradu u čast“.

Gradu u Čast – Osnovna škola Dore Pejačević

Učenici su tako izveli prigodan program pun pjesama, plesa i recitacija i na ovaj prekrasan način uspješno zaključili svoju školsku godinu. Nakon programa uslijedilo je nagrađivanje najboljih učenika, a nagrade su uručili ravnateljica Jasminka Falamić i ostale učiteljice škole uz prisustvo gradonačelnika Grada Našica Josipa Miletića.

Gradu u Čast – Osnovna škola Dore Pejačević

Ostale slike vaše djece možete zatražiti putem službenog emaila tvnasice@gmail.com

VEZANI TEKSTOVI
19/05/2018

 Jučer je u dvorani Osnovne škole Dore Pejačević Našice održana svečana akademija povodom Dana škole.  Na početku akademije sve nazočne pozdravili su i čestitali Dan škole ravnateljica škole Jasminka Falamić i gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić.  Slijedila je dodjela mnogobrojnih priznanja učenicima škole i njihovim mentorima za uspjehe na županijskim i državnim natjecanjima. Također pohvaljeni su i učitelji koji su sudjelovali u brojnim projektima škole.  Poslije podjele priznanja održan je zanimljiv glazbeni, plesni i dramski program u kojem su natupili učenički pjevački zbor, recitatori, plesna skupina i dramska skupina.  Ravnateljica škole Jasminka Falamić nakon svečanosti je izjavila.  „Na ovoj svečanosti već tradicionalno pohvaljujemo i nagrađujemo učenike koji su bili najuspješniji na međunarodnim, državnim natjecanjima i natječajima te koji su postigli prva tri mjesta na županijskoj razini na natjecanjima koja su u organizaciji ministarstva i Agencije za odgoj i obrazovanje. Isto tako pohvaljujemo i nagrađujemo njihove mentore. Ovim putem zahvaljujemo se i brojnim učiteljima koji su sudjelovali u brojnim projektima koji su obilježili rad u ovoj školskoj godini i pridonjeli kvalitetnom radu našeg obrazovnog sustava. Još jednom iskrene čestitke svim učenicima, njihovim mentorima na uspješnim rezultatima, pohvala svim učiteljima za sudjelovanje u projektima i svim učenicima, učiteljima i djelatnicima čestitam Dan škole.“

Jučer je u dvorani Osnovne škole Dore Pejačević Našice održana svečana akademija povodom Dana škole.

Na početku akademije sve nazočne pozdravili su i čestitali Dan škole ravnateljica škole Jasminka Falamić i gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić.

Slijedila je dodjela mnogobrojnih priznanja učenicima škole i njihovim mentorima za uspjehe na županijskim i državnim natjecanjima. Također pohvaljeni su i učitelji koji su sudjelovali u brojnim projektima škole.

Svečana akademija povodom Dana škole Dore Pejačević Našice

Poslije podjele priznanja održan je zanimljiv glazbeni, plesni i dramski program u kojem su nastupili učenički pjevački zbor, recitatori, plesna skupina i dramska skupina.

Ravnateljica škole Jasminka Falamić nakon svečanosti je izjavila.

Svečana akademija povodom Dana škole Dore Pejačević Našice - Jasminka Falamić

„Na ovoj svečanosti već tradicionalno pohvaljujemo i nagrađujemo učenike koji su bili najuspješniji na međunarodnim, državnim natjecanjima i natječajima te koji su postigli prva tri mjesta na županijskoj razini na natjecanjima koja su u organizaciji ministarstva i Agencije za odgoj i obrazovanje. Isto tako pohvaljujemo i nagrađujemo njihove mentore. Ovim putem zahvaljujemo se i brojnim učiteljima koji su sudjelovali u brojnim projektima koji su obilježili rad u ovoj školskoj godini i pridonijeli kvalitetnom radu našeg obrazovnog sustava. Još jednom iskrene čestitke svim učenicima, njihovim mentorima na uspješnim rezultatima, pohvala svim učiteljima za sudjelovanje u projektima i svim učenicima, učiteljima i djelatnicima čestitam Dan škole.“

VEZANI TEKSTOVI
09/05/2018

9 - dan-skole_dora-p.gif

VEZANI TEKSTOVI
23/04/2018

U organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanje te Agencije za odgoj i obrazovanje, u Našicama je održano dvodnevno Državno natjecanje – izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna LIK 2018., a domaćin je bila Osnovna škola Dore Pejačević. Naime, na prošlogodišnjem natjecanju, Pavle Ergović osvojio je prvo mjesto u kategoriji osnovnih škola, uz mentoricu Sanju Portnar i time je OŠ Dora Pejačević odabrana da bude domaćin ovogodišnjeg natjecanja. Ove godine natjecalo se trideset i devet učenika osnovnih i srednjih škola te škola likovnih i primijenjenih umjetnosti i dizajna iz cijele Hrvatske, a tema natjecanja je bila Mitovi i legende.

Uvodna svečanost i otvorenje Državnog natjecanje je održano u holu Osnovne škole Dore Pejačević, a prigodan glazbeno – scenski program izveli su učenici škole. Sudionicima se prigodnim riječima obratila ravnateljica škole domaćina Jasminka Falamić koje ja predstavila grad, školu i uspješne školske projekte.

Dodijeljeno je 19 priznanja najuspješnijim učenicima za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto, a svim su mentorima uručene zahvalnice, dok su pohvalnice dobili učenici koji su sudjelovali na natjecanju, a nisu dobili priznanja za najuspješnije radove.

Državno povjerenstvo je radilo u sastavu Marko Amidžić, Josip Bosnić, Miroslav Huzjak, Mak Melcher, Majda Leskovar, Blaga Petreski, Sanja Portnar, Zvjezdana Prohaska, Lana Skender i Sonja Vuk.

Svečanost dodjele priznanja najuspješnijim učenicima održana je koncertnoj dvorani Osnovne glazbene škole Kontesa Dora, a za glazbenu uvertiru pobrinuo se Tamburaški orkestar OGŠ i solisti te Tamburaško društvo Dora Pejačević. Na zatvaranju su bili nazočni i gradonačelnik Josip Miletić, ravnateljica Zavičajnog muzeja Silvija Lučevnjak, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Osječko-baranjske županije Snježana Staščik te tajnica Državnog povjerenstva za ocjenjivanje likovnih radova učenika Zvjezdana Prohaska, koji su čestitali nagrađenim učenicima i mentorima. Nazočnima se obratila i ravnateljica OGŠ Kontesa Dora Marina Kopri koja je predstavila glazbenu školu i rezultate tamburaškog orkestra.

Najuspješniji likovni radovi postavljeni na izložbi u Zavičajnom muzeju Našice, a rezultat su kreativnosti i kvalitete koju su postigli učenici uz pomoć mentora.

Učenici, učitelji i nastavnici (mentori) su tijekom boravka u Našicama u organizaciji škole domaćina posjetili Zavičajni muzej gdje su pogledali stalne postave.

VEZANI TEKSTOVI
28/03/2018

Dani otvorenih vrata u OŠ "Dore Pejačević" Našice

Danas je u OŠ „Dore Pejačević” Našice održana 15. škola otvorenih vrata. Zajednička tema je bila „Učimo kroz igru”, a ovom događaju ravnateljica škole Jasminka Falamić je izjavila.

„Danas se održava 15. škola otvorenih vrata. Ovo je 15 godina duga tradicija i svake godine imamo neku novu temu. Ove godine nam je zajednička tema „Učimo kroz igru”. Želimo razviti digitalne kompetencije učitelja i učenika, a slijedeće godine će biti neka druga tema. Odlučili smo se za ovu temu iz dva razloga. Jedan je da djecu motiviramo za aktivno uključivanje u nastavu, da nastavne sadržaje prihvate na zanimljiviji način jer smo se odlučili za različite društvene igre, scenarije, a najvažnije nam je kroz pilot projekt e-škole digitalne igre. Cilj svake radionice danas će biti jedan digitalni proizvod tako da će za djecu ono što je njima igra biti način učenja kroz računala, tablete, pametne ploče, kroz digitalne igre, video igre, a opet u svrhu učenja i usvajanja novog gradiva.

Realizacija škole otvorenih vrata zamišljena je na način da svaki učitelj organizira jednu radionicu u trajanju od 2 školska sata tako da se nastavni predmet prikaže na jedan drugačiji način.

Predmetna nastava ima 2 blok sata, a u razrednoj nastavi su učitelji pripremili radionicu u trajanju od 3 sata gdje će jednu temu kroz različite igre obraditi sa svojom djecom.

Dani otvorenih vrata u OŠ "Dore Pejačević" Našice

U školu smo pozvali kao goste brojne naše suradnike, a posjetiti će nas centar tehničke kulture iz Osijeka koji će nam prezentirati 3D printer što će biti još jedan zanimljiv događaj za djecu u školi.

Drag nam je gost i profesor Marijan Bakač koji će još jednom u našoj školi prezentirati jednu zanimljivu temu, a to je fizika u igračkama. Tu će djeca kroz starinske drvene igračke upoznati kako one funkcioniraju kroz fizikalna načela.

Dani otvorenih vrata u OŠ Dore Pejačević Našice

Također su nam tu brojni suradnici i naši roditelji jer su učitelji odabrali različite teme za nastavne sadržaje. Od učenja o zubima, učenja o mikroskopiranju pa do sportskih igara kao rukomet tako da su nam došli igrači iz RK Nexe. Znači roditelji s lokalnom zajednicom, djecom svi zajedno uče i druže se. Očekujemo jedan uspjeh za školu i radost za djecu prije svega uoči proljetnih praznika.”

VEZANI TEKSTOVI
26/03/2018

15. škola otvorenih vrata

 

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print