02/04/2021

Učenici 6.d razreda i razrednica Katarina Graovac Osnovne škole Dore Pejačević Našice sudjelovali su u humanitarnoj akciji u kojoj su prikupili odjeću, hranu, igračke i slatkiše za obitelj sa šestero djece. Razred ove godine sudjeluje i u eTwinning projektu u kojem se ovaj mjesec bavio temom Ljudske vrijednosti. Na satu razrednika su o tome razgovarali i tada su učenici u svoje najvažnije vrijednosti stavili i solidarnost. A ovom su akcijom to i konkretno pokazali. Pomaganje drugima ih je učinilo boljima, ispunilo osjećajem zahvalnosti te ojačalo suradnju među učenicima, navodi razrednica Katarina Graovac.

Izvor: OŠ Dore Pejačević Našice

01/04/2021

Učenici 2.c razreda Osnovne škole Dore Pejačević Našice i njihova učiteljica Ksenija Orešković organizirali su humanitarnu akciju povodom skorašnje blagdana Uskrsa za obitelj iz Petrinje. Uz pomoć i podršku roditelja prikupili smo donaciju hvale vrijednu, iznenadili i uljepšali obitelji Radić Uskrs. Uz sve epidemiološke mjere donacija je uručena obitelji. Učiteljica Ksenija Orešković se zahvaljuje roditeljima i svojim učenicima na pomoći i dijeljenju dobrote potrebitima.

Izvor: OŠ Dore Pejačević Našice

26/03/2021

U ožujku 2021. OŠ Dore Pejačević Našice je dobila oznaku eTwinning škole za 2021. – 2022. što je važno priznanje za osobni uspjeh pojedinačnih učitelja i za postignuće cijelog projektnog tima u školi. Sudjelovanje u eTwinningu donosi učiteljima i školi brojne prednosti: dobru međunarodnu suradnju, stručno usavršavanje i priznanja za rad na razini lokalne zajednice i Europe. Status eTwinningove škole zamišljen je kao razvojni put, napredovanje kroz dvije razvojne faze s objektivno mjerljivim rezultatima. Nakon prijave i ispunjenih uvjeta, naša škola je prepoznata i nagrađena u skupini 2935 škola koje su pioniri i predvodnici u području djelovanja e Twinnig-a: digitalna praksa, praksa e-Sigurnosti, inovativni i kreativni pristupi pedagogiji promicanje stalnog stručnog usavršavanja osoblja i promicanje praksi za suradnju u učenju među osobljem i učenicima, navela je ravnateljica škole Jasminka Falamić.

Oznaka eTwinning škole potvrđuje da škola primjenjuje inkluzivne i inovativne oblike rada u svom svakodnevnom odgojno-obrazovnom radu. Djelatnici i ravnatelji eTwinning škola sudjeluju u programima stručnog usavršavanja, radi učenja, dijeljenja primjera dobre prakse, timskog rada, suradnje i uključivanja u brojne mrežne događaje. Na ovaj način škola postaje i prepoznatljiva na razini Europe, u lokalnoj zajednici i predstavlja model rada za druge škole, navode iz škole.

Ravnateljica Jasminka Falamić čestita svim sudionicima eTwinninga, učiteljima i učenicima, koji su svojim projektnim aktivnostima doprinijeli poboljšanju kvalitete rada škole i statusu kojim škola ponosno nosi oznaku eTwinning škole.

 

25/03/2021

Svjetski dan voda obilježava se svake godine 22. ožujka s ciljem povećavanja svijesti o problemima vezanim za vodu i vodne resurse. Moderni način života, industrija, poljoprivreda i onečišćenje okoliša samo su neki od problema s kojima se svakodnevno negativno utječe na vodu i smanjuje količina pitke vode. Upravo zbog toga, učenici Osnovne škole Dore Pejačević Našice obilježili su ovaj dan izradom prigodnih plakata.

Izvor: OŠ Dore Pejačević Našice

24/03/2021

Učenici Osnovne škole Dore Pejačević Našice sudjelovali su na Županijskom susretu LiDraNo 2021. u literarnom izričaju. Organizacija je ove školske godine bila u Osnovnoj školi „Grigor Vitez“ Osijek, a održala se na internetskoj platformi Zoom. Članovi povjerenstva su bili Jasminka Vrban, profesorica hrvatskoga jezika iz Osijeka, Marina Tomić, književnica iz Osijeka i poznati književnik Jurica Vuco iz Osijeka. Naglasili su važnost njegovanja pisane i usmene riječi kao poticaj i nepresušno vrelo nadahnuća za sljedeće generacije. Od svih pristiglih literarnih radova na Državni susret LiDraNo 2021., plasirali su se Zvonimir Hvizdak, 5.r. i rad „Priča o jednoj zimi”, mentorice Kristine Fedor, prof. te Lana Peić, 7.r. i rad „Suton”, mentorice Senke Lah, prof. Učenici će biti pozvani za sudjelovanje virtualnim načinom na državnu razinu, navode iz škole.

Izvor: OŠ Dore Pejačević Našice

23/03/2021

Učenici Osnovne škole Dore Pejačević Našice obilježili su Dan lastavica. Tim povodom, učenici predmetne nastave su izradili prigodni plakat i proveli različite aktivnosti. Cilj aktivnosti bio je obilježiti njihov povratak s juga koji nagovješćuje početak proljeća. Učenici su se upoznali s osobinama, izgledom, načinom života i drugim zanimljivostima koje su vezane za lastavice. Dan lastavica se obilježava svake godine 19. ožujka. Ova godina je posebno važna za lastavice jer je u ovogodišnjem izboru za pticu 2021. godine izabrana upravo lastavica, navode iz škole.

Izvor: OŠ Dore Pejačević Našice

 

22/03/2021

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana sreće koji se svake godine obilježava 20. ožujka, u Osnovnoj školi Dore Pejačević Našice provela se kreativna potraga za srećom. Učenici, učitelji i stručna služba okušali su se u izradi vlastitih recepata sreće te u ukrašavanju staklenki sreće koje su ispunili svakodnevnim sretnim trenucima. Često se tragajući za srećom teži materijalnim vrijednostima pri čemu zaboravljamo kako sreću čine male stvari. Uspješnost potrage dokazuju brojni učenički radovi, navode iz škole.

Izvor: Osnovna škola Dore Pejačević Našice

09/03/2021

Učenici 4. c razreda Osnovne škole Dore Pejačević Našice tijekom zimske radionice su čitali knjigu Heidi, Johanne Spyri.

Nakon čitanja knjige Heidi, komentirali su pročitano djelo izražavajući se drugačijim načinom, kroz jedan vrlo zanimljiv i kreativan projekt. Izradili su Pizza lektiru uz nekoliko uputa, a kako svatko voli drugačiju pizzu, svatko je na svoju Pizza lektiru dodao i vlastiti „sastojak“ po želji. Prezentacija radova i analiza lektirnog djela je bila iznimno uspješna. Učionicom se širio opojan miris radosti, veselja, znanja, mudrosti i zadovoljstva ostvarenim projektima. Za kraj su napravili i izložbu učeničkih radova koja ih je uveseljavala svakim dolaskom u učionicu, navodi njihova učiteljica Marina Mihalj.

25/02/2021

Učenici OŠ Dore Pejačević Našice sudjelovali su jučer na Međuopćinskom susretu LiDraNo 2021. u literarnom izričaju. Kako navode iz škole organizacija je ove godine pripala Osnovnoj školi Ante Starčevića, Viljevo, a održala se na internetskoj platformi Teams. Od pristigla 24 literarna rada na Županijski susret LiDraNo 2021., koji će se održati u OŠ “Grigor Vitez” u Osijeku 18. 3. 2021. (četvrtak), plasirali su se Zvonimir Hvizdak, 5.r. i rad Priča o jednoj zimi te Lana Peić, 7.r. i rad Suton te im ovim putem čestitamo!

 

Izvor: OŠ Dore Pejačević

24/02/2021

I ove su godine učenici i djelatnici OŠ Dore Pejačević Našice obilježili Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, poznatijeg kao Dan ružičastih majica, tako što su odjenuli majicu ružičaste boje.

Osim takvog načina pružanja podrške toj borbi, u Područnoj školi u Vukojevcima održana je radionica u sklopu projekta ,,Želim život bez nasilja“. Budući da su djeca i mladi najvitalniji dio društva, tim se projektom nastoji podići svijest o problemu vršnjačkog nasilja koji može imati teške posljedice u kratkoročnoj i dugoročnoj perspektivi razvoja djece – navode iz škole. Osim radionice, učenici su dobili ružičaste majice na poklon. Organizatori aktivnosti su Gradski savjet mladih Grada Našica, Županijski savjet mladih Osječko – baranjske županije i Odjel za prevenciju policijske uprave Osječko – baranjske županije, gospodin Darko Ćorković i gospodin Stjepan Prišć.

 

Izvor: OŠ Dore Pejačević Našice