19/11/2019

U ponedjeljak 18. studenog 2019.godine učenici i djelatnici Osnovne škole Dore Pejačević Našice odali su počast svima koji su herojski obranili Vukovar, grad – simbol hrvatske slobode. Prigodnim programom pod nazivom „Vukovaru u spomen“ koje su pripremile učiteljica Kristina Fedor i Senka Lah dostojanstveno su obilježili sjećanje na tragediju cijeloga jednog grada koji je svoju patnju i herojsku obranu utkao u hrvatsku slobodu i neovisnost.

Svijeću za sve poginule i nestale u obrani grada Vukovara zapalili su predsjednica Vijeća učenika Gabrijela Sarajlić, 7.c i predsjednik Dječjeg gradskog vijeća učenika Robert Golubović, 8.a.

„…neka i naše svijeće svijetle iskazujući žrtvi Vukovara duboko poštovanje i zahvalnost…“

VEZANI TEKSTOVI
18/11/2019

U OŠ Dore Pejačević sutra zbog štrajka nema nastave

Sindikat hrvatskih učitelja najavio je štrajk u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima 19. studenoga 2019. godine. Zbog najavljenog štrajka nije moguće organizirati redovnu nastavu taj dan, 19. studenoga 2019. u OŠ Dore Pejačević Našice. Nastave će biti u PŠ Vukojevci za 4.razred.

Osoba za pružanje odgovarajućih informacija je ravnateljica: Jasminka Falamić. Sve upite o organizaciji nastave možete poslati na mail adresu: jasminka.falamic@skole.hr

VEZANI TEKSTOVI
30/10/2019

Učenici Osnovne škole Dore Pejačević sudjelovali su u Europskom tjednu programiranja, koji se ove godine na razini Europe obilježavao od 14. do 20. listopada. To je inicijativa koja je pokrenuta 2013. godine, a danas se obilježava diljem Europe. Glavna zamisao ove inicijative je učiniti programiranje transparentnijim, te okupiti motivirane ljude u zajedničkom učenju.

U obilježavanju ove inicijative sudjelovalo je oko 90 učenika Osnovne škole Dore Pejačević, koji su na zabavan i kreativan način naučili više o programiranju i digitalnoj pismenosti. Tako su učenici osmih razreda učili kako mogu sažeti tekst o Australiji pomoću kodiranja, a pomoću pripremljenih materijala i koristeći se programiranjem ponovili su gradivo iz engleskog jezika. Zatim su u suradnji sa petim razredima u programskom jeziku Scratch izrađivali animirane digitalne razglednice, pomoću kojih su mogli predstaviti sebe i svoju zemlju. Uz suradnju sa ostalim sudionicima ovog projekta imali su priliku saznati informacije o znamenitostima i kulturi ostalih zemalja Europske unije, kao i vrednovati i uspoređivati radove. Učenici su uz veliku motivaciju i zainteresiranost uživali u zanimljivim aktivnostima, a na koncu su dobili i službenu potvrdu o sudjelovanju EU Code Week 2019.

Zbog velikog interesa i pozitivnih dojmova škola i za iduću godinu najavljuje sudjelovanje u ovoj inicijativi, a naučeno će učenici primjenjivati tijekom cijele školske godine.

VEZANI TEKSTOVI
24/10/2019

Sutra redovna nastava

Sutra, 25. listopada 2019. u OŠ Dore Pejačević Našice nastavlja se redovna nastava.

VEZANI TEKSTOVI
19/10/2019

VEZANI TEKSTOVI
17/10/2019

U Osnovnoj školi Dore Pejačević upriličena je svečana manifestacija kojom su obilježili Dan kruha i Dan zahvalnosti za plodove zemlje. Veliko predvorje škole bilo je puno bogatim stolovima prepunim pekarskih proizvoda od kruha, kiflica, pereca pa sve do slatkih gužvara, krofni i sve popularnijih mafina. Uvod u važnu proslavu održala je ravnateljica škole, Jasminka Falamić potaknuvši djecu da uživaju u obilju, ali i da se sjete to dijeliti s drugima.

„Ovo je dan kada želimo blagovati, ali i blagosloviti kruh te isto tako odati jedno priznanje svim ljudima koji su sudjelovali u pripremi kruha, od toga jesu li to bile vaše male ručice, jesu li to bile vaše mame, bake ili pekari. Bez obzira koliko puno hrane imali moramo naučiti hranu dijeliti, čuvati, poštivati, umjereno blagovati jer postoje milijuni djece koja danas gladuju.” – rekla je ravnateljica i podsjetila da trebamo naučiti poštivati sve one koji su sudjelovali u pripremi kruha da bismo danas mogli blagovati. Posebne zahvale uputila je i našim Slavoncima, vrijednim radnicima koji su prvi u lancu stvaranja kruha. Svečani dio započeo je s nekoliko stihova koje su nam priredili najmlađi učenici, a nakon njih fra Zoran Bibić blagoslovio je sve pripremljene pekarske proizvode i plodove koje nam je jesen donijela.

U slaganju stolova, doslovce u kreativne izložbe sudjelovali su učenici Domaćinstva, dok su nakon objedovanja članovi Eko-patrole razvrstali hranu i pripremili je kako bi je onda Mali volonteri mogli darivati Caritasu, dok će razne tikve darivati Poučnom parku Bizik.

 

VEZANI TEKSTOVI
15/10/2019

U srijedu, 16. listopada 2019. u OŠ Dore Pejačević Našice nastava se odvija po redovnom rasporedu.

VEZANI TEKSTOVI
14/10/2019

VEZANI TEKSTOVI
10/10/2019

U petak, 11. listopada 2019. nastava se odvija po redovitom rasporedu.

VEZANI TEKSTOVI
09/10/2019

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print