16/10/2018

U OŠ Dore Pejačević Našice 16. listopada 2018. obilježeni su Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha.

Svečanost obilježavanja i blagoslov bio je za vrijeme velikog odmora u obje smjene.

Ravnateljica škole Jasminka Falamić srdačno je pozdravila sve učenike, učitelje i ostale djelatnike škole. Posebno je uputila zahvalu svim roditeljima koji su pridonijeli bogatstvu ove svečanosti. Naš župnik i gvardijan fra Zoran Bibić blagoslovio je kruh i hranu nakon čega je uslijedilo zajedničko druženje i blagovanje.

VEZANI TEKSTOVI
15/10/2018

VEZANI TEKSTOVI
30/09/2018

Poziv na koncert gudačkog kvartete „Porin”

Koncert gudačkog kvartet „Porin” održat će se 4. listopada (četvrtak) u 18:30 sati u koncertnoj dvorani Osnovne glazbene škole Kontesa Dora, Našice.

Program gudačkog kvarteta:

Luka Sorkočević: Simfonija u D-duru

Allegro

Andante

Presto

 

Ivo Parać: Andante amoroso za gudački kvartet

 

W. A. Mozart: Gudački kvartet u C – duru, KV 685, „Disonantni“

Adagio-Allegro

Andante cantabile

Menuet

Molto allegro

VEZANI TEKSTOVI
05/09/2018

Poziv na Dan osnovne glazbene škole Kontesa Dora

Osnovna glazbena škola Kontesa Dora Našice poziva na “24. Memorijal Dore Pejačević” i proslavu Dana glazbene škole 10. i 11. rujna 2018. godine.

Nastupat će japanski umjetnici, a izvoditi će se Dorina djela, djela europskih i japanskih skladatelja. Također će biti predstavljen japanski čajni obred.

Ovim koncertima obilježava se i 25 godina uspješnih diplomatskih odnosa Japana i Republike Hrvatske.

VEZANI TEKSTOVI
21/06/2018

Obilježavanje Svjetskog dana glazbe u Našicama

Danas se obilježava Svjetski dan glazbe.

Obilježavanje Svjetskog dana glazbe u Našicama

Povodom toga učenici Osnovne glazbene škole „Kontesa Dora” imaju nastupe instrumentalnih solista, zbora i orkestra na Trgu dr. Franje Tuđmana u Našicama.

VEZANI TEKSTOVI
18/06/2018

Najava koncerta u povodu Svjetskog dana glazbe

Najava koncerta u povodu Svjetskog dana glazbe

VEZANI TEKSTOVI
17/06/2018

Poziv na klavirskii koncert Ane Šostar

Nekadašnja učenica Glazbene škole Kontesa Dora, Ana Šostar a sada studentica Muzičke akademije Zagreb, poziva vas na koncert u koncertnu dvoranu našičke OGŠ Kontesa Dora. Program će izvesti uz profesora Filipa Faka, na dva klavira.

Poziv na klavirskii koncert Ane Šostar

VEZANI TEKSTOVI
29/05/2018

Poziv na 41. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe

Ovim putem vas pozivamo na 41. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe koji će se održati u:

  • četvrtak, 31. svibnja 2018. s početkom u 19 sati, dvorana Doma Hrvatske vojske u Osijeku
  • petak, 1. lipnja 2018. s početkom u 20 sati, Centar kulture “Matija Petar Katančić”, Valpovo
  • subotu, 2. lipnja 2018. s početkom u 19 sati, Dom kulture Našice
  • nedjelju, 3. lipnja 2018. s početkom u 18 sati, Centar za kulturu Đakovo

Našički tamburaški orkestar po 25. put nastupa na festivalu i do sada je osvojio 2 srebra i 22 zlatna odličja “Tambura Paje Kolarića”. Osvojio je i deset nagrada Hrvatskog društva skladatelja za najbolje izvedenu praizvedbu ”Nagrada dr. Josip Andrić”, dok je dirigentica Marina Kopri nekoliko puta proglašavana najboljom dirigenticom natjecanja.

Svojim dolaskom, brojnošću i pljeskom bodriti će te našičke učenike te podržati samo natjecanje kako bi u najugodnijoj atmosferi pridonijeli tamburaškom zajedništvu.

Ulaz na sve koncerte u okviru Festivala je slobodan.

Više informacija o Festivalu pogledajte na:

http://htso.hr/

Poziv na 41. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe

Poziv na 41. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe

VEZANI TEKSTOVI
28/05/2018

U Beogradu održano natjecanje klavirista za najmlađe

Međunarodno natjecanje Mladi virtuoz održava se u Beogradu od 22. do 28. svibnja. U petak, 25. svibnja u Beogradu održano je natjecanje klavirista za najmlađe. Našičku glazbenu školu Kontesa Dora predstavljala je sedmogodišnja učenica Nuo Cheng, koja je postigla izvrstan rezultat. Kao najmlađa natjecateljica u 1. kategoriji, instrument klavir, osvojila je 1. nagradu i 1. mjesto sa maksimalnih 100 bodova po odluci četveročlanog žirija. Vrijednu i talentiranu Nuo pripremila je mentorica prof. Darija Vlajnić.

U Beogradu održano natjecanje klavirista za najmlađe

“Kroz igru i zabavu sa Nuo (Sindi) počela sam raditi kada je imala samo 6 godina. Prepoznala sam njen talent i upornost koja se pokazala već tijekom ove godine kada je upisala našu glazbenu školu. Uz veliku podršku njenih roditelja, kojima ovim putem još jednom čestitam, Sindi je u ovoj školskoj godini osvojila četiri prve nagrade. Prvo njeno natjecanje bilo je u Novom Marofu, zatim u Virovitici, Belišću, te, kao kruna svega, ovo međunarodno natjecanje u Beogradu gdje je osvojila 100 bodova. Nastupala je i na Glazbenom tjednu u Belišću, a posebno zadovoljstvo nam je bilo pripremati se i nastupiti na Festivalu mladih pijanista u Varaždinu 20. i 21. travnja 2018.

U Beogradu pojedini članovi žirija su nam osobno došli čestitati te su Sindi i meni poželjeli puno uspjeha u daljnjem radu što će nam svakako biti veliki poticaj. Veselimo se idućoj školskoj godini jer je pred nama puno rada, putovanja i nadam se opet lijepih i uspješnih natjecanja”. izjavila je mentorica Darija Vlajnić, prof.

VEZANI TEKSTOVI
24/05/2018

24 - Kontesa2.jpg

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print