26/05/2020

Od ponedjeljka 1. lipnja 2020. nastavlja se nastava u školi za sve učenike od 1. do 6. razreda glazbene škole. Organizirat će se individualna nastava, nastava glazbala. Svaki profesor će organizirati raspored sati u dogovoru s učenicima unutar svoje klase i održavati će nastavu u uvijek istim brojem označenoj učionici.

Škola će osigurati sve uvjete za boravak djece u školi u skladu s uputama dobivenim od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) i preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja (MZO). Djelatnici i učenici će se pridržavati važećih Uputa HZJZ i MZO. Pri ulasku u školu obavezna je dezinfekcija ruku, dezinfekcija obuće, a roditelji koji dovode djecu u školu ne smiju ulaziti u prostore škole. Roditelji trebaju prije polaska u školu izmjeriti temperaturu djetetu. Djeca s povišenom temperaturom ili simptomima bolesti ne dolaze u školu. Ukoliko roditelji zbog objektivnih ili subjektivnih razloga i dalje ne žele slati djecu u školu, molim da o tome obavijeste svoje profesore. Djeca koja ne počinju 1. lipnja mogu se u nastavu uključiti naknadno.

 

Ravnateljica: Marina Kopri, prof.

23/05/2020

OGŠ Kontesa Dora vas poziva da se elektronskim putem prijavite za polaganje prijemnog ispita za upis u 1. razred Osnovne glazbene škole. Djeca koja će u školskoj godini 2020./2021. pohađati 2., 3. ili 4. razred osnovne škole mogu pristupiti prijemnom ispitu (testiranje sluha, ritma i glazbenog pamćenja).

Glazbena škola prima iznimno velik broj učenika na odjel tambure, dok je broj učenika na odjelima klavira, gitare, violine, harmonike, klarineta, flaute, roga, trube i eufonija ograničen.

 

Online prijavnicu moguće je ispuniti u razdoblju od 18. svibnja do 2. lipnja 2020. (uključujući i 2.lipnja 2020.). Obavijest o terminu prijamnog ispita roditelji će dobiti telefonski ili putem e-maila u razdoblju od 3. do 5. lipnja 2020. Prijemni ispiti bit će organizirani 8., 9. i 10. lipnja 2020. godine, u prostoru OGŠ Kontesa Dora, uz pridržavanje preporučenih mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite. Prijavnici pristupite na sljedećem linku: https://kontesadora.hr/obavjesti/upisi-u-glazbenu-skolu-i-igraonicu ili www.kontesadora.hr.

Također, OGŠ Konteas Dora vas poziva da svoju djecu upišete u glazbenu igraonicu. Program igraonice uključuje osnove sviranja, pjevanja, slušanja glazbe, učenje brojalica, plesova, dječjih igara, osnove glazbene pismenosti, razvoj motorike i elemente muzikoterapije. Igraonica je namijenjena polaznicima 1. i 2. razreda redovite osnovne škole i održava se jednom tjedno u trajanju od jednog školskog sata. Sva su djeca dobrodošla, bez provjere glazbenih sposobnosti!

 

Upisi će se vršiti elektronskim putem. Obrazac prijavnice potražite na sljedećoj poveznici https://kontesadora.hr/obavjesti/upisi-u-glazbenu-skolu-i-igraonicu.

 

Ukoliko imate tehničkih problema prilikom slanja prijavnice, nazovite na 031/611-002 ili na mobitel 095/358-0808 i prijavnicu će ispuniti umjesto Vas. Iste brojeve možete kontaktirati i u slučaju nedoumica ili dodatnih pitanja. Sve ostale informacije o našoj školi možete saznati klikom na stranicu www.kontesadora.hr.

21/05/2020

Na 1. International Music Competition – Online u organizaciji Glazbene škole Dugo Selo sudjelovali su i učenici Glazbene škole Kontesa Dora Našice. Natjecanje je organizirano u mjesecu svibnju 2020. u 6 kategorija na koje se odazvalo 70 natjecatelja iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Kine i Bugarske.

Zadanog programa za natjecanje nije bilo, ali su natjecatelji u dogovoru sa svojim profesorima odabrali program koji su poslali. U svakoj kategoriji zajedno su se natjecali učenici raznih glazbenih odjela i instrumenata: klavir, harmonika, violina, orgulje, bisernica, brač, klarinet, pjevanje, gitara i flauta.

 

Našu školu predstavljali su učenici klavirskog i harmonikaškog odjela. U klasi prof. Darije Vlajnić na klaviru u 1. kategoriji natjecala se učenica 3. razreda Nuo Cheng koja je osvojila je 2. nagradu sa 92 boda i učenik 3. razreda Marko Balentić u 2. kategoriji koji je osvojio osvojio diplomu. U klasi prof. Novice Todića na harmonici natjecali su se Matej Buljan, učenik 1. razreda u 1. kategoriji i Gabriel Bračko, učenik 6. razreda u 3. kategoriji koji su osvojili diplomu.

19/05/2020

Elektronskim putem prijavite se za polaganje prijemnog ispita za upis u glazbenu školu ili se izravno upišite u glazbenu igraonicu. Djeca koja će u školskoj godini 2020./2021. pohađati 2., 3. ili 4. razred osnovne škole mogu pristupiti prijemnom ispitu za upis u 1. razred glazbene škole. Na prijemnom ispitu provjeravat će se ritam, sluh i glazbenog pamćenja.

OGŠ prima iznimno velik broj učenika na odjel tambure, dok je broj učenika na odjelima klavira, gitare, violine, harmonike, klarineta, flaute, roga, trube i eufonija ograničen. Za najmlađe, uzrast prvog i drugog razreda redovite osnovne škole, djeluje glazbena igraonica. Program igraonice uključuje osnove sviranja, pjevanja, plesova, dječjih igara, razvoj motorike i elemente muzikoterapije. U glazbenu igraonicu svi su dobrodošli bez prijemnog ispita.

 

Online prijavnicu za polaganje prijemnog ispita za upis u glazbenu školu ili upisnicu za glazbenu igraonicu pronađite na web stranici Kontesa Dora ili se informirajte telefonskim putem na broj telefona 031/611-002 ili mobitela 095/358-0808. Online prijavnice dostupne su od 18. svibnja do 2. lipnja 2020. godine.

 

Foto: arhiva

28/02/2020

U mjesecu veljači, u glazbenoj školi održane su tri radionice poticanja kreativnosti i timskog rada, kreativni treninzi za djelatnike, učitelje i učiteljice Osnovne glazbene škole Kontesa Dora iz Našica. Edukaciju, svoje autorsko djelo, osmislila je i vodila Ivana Marijančić iz Zagreba. Cilj radionica je prvenstveno osobni razvoj kroz vježbe kreativnih zadataka, a dramske igre i vježbe namijenjene su da budu kreativni alati u životu ili radu.

Što je improvizacija? Improvizacija = lat. improvisus = nepredviđen, nenadan, neslućen.

Autorica Ivana Marijančić piše:

Improvizacija je fokusirana na ono što čini rad timskim. Kroz improvizaciju grupa uči kako sagraditi tim. Što čini uspješnu improvizaciju, te kada situacija ide u pozitivnom smjeru naprijed, a kada je blokirana i što je potrebno za uspješnu suradnju, polaznici će proći kroz dinamične zabavne vježbe. Osvijestit će kada tim napreduje i isprobat će osnovne vještine za dobro improviziranje: zapažanje, slušanje, prihvaćanje i kreativna nadgradnja.

Dinamične team building vježbe i improvizacijske igre i vježbe prakticiraju se s odraslima diljem svijeta kao dio osobnog razvoja, a mnoge škole Impro satove imaju integrirane kao izbornu aktivnost za učenice/učenike. Učiteljicama i učiteljima glazbene škole su se pridružile i odgajateljice, popularne tete iz Dječjeg vrtića Zvončić – Grad Našice.

24/02/2020

U Hotelu Park „Panolija” danas i sutra održava se koncert pod maskama s mladim učenicima Osnovne glazbene škole Kontesa Dora Našice. Koncert započinje u 19 sati, a sve prisutne zabavljat će učenici svih odjela glazbene škole, prikazujući svoj talent u sviranju i maskiranju.

Foto: arhiva

16/02/2020

Nuo oduševila mnogobrojnu publiku

26. Međunarodno natjecanje Mladi virtuozi održano je u Zagrebu od 12. do 16. veljače 2020. na Muzičkoj akademiji Zagreb. Natjecanje se odvijalo u pet kategorija, dok su najmlađi kandidati nastupali u subotu u reviji.

Glazbenu školu Kontesa Dora iz Našice predstavljala je učenica trećeg razreda Nuo Cheng u klasi prof. Darije Vlajnić. Nuo je na klaviru izvela tri vrlo zahtjevne kompozicije: Cramerovu Etidu br.1, Urbanov Memory i Chopinov Valcer u a molu. Nastup je oduševio mnogobrojnu publiku, ali i međunarodni stručni sud koji se sastojao 7 renomiranih profesora: Peter Eicher, Ruben Dalibaltayan, Vladimir Babin, Srđan Ćaldarović, Venceslava Ilievska, Nina Patarčec i Jelica Kuzmin.

12/02/2020

04/02/2020

Osnovna glazbena škola Kontesa Dora organizirala je radionicu poticanja kreativnosti i timskog rada za djelatnike, učitelje i učiteljice Osnovne glazbene škole Kontesa Dora kojima su se pridružile i odgajateljice iz Dječjeg vrtića Zvončić. Edukaciju, svoje autorsko djelo, osmislila je i vodila Ivana Marijančić iz Zagreba.

Cilj navedene radionice bio je osobni razvoj kroz vježbe kreativnih zadataka. Učitelji glazbene škole su se zaigrali, osvijestili važne trenutke za kreativan razvoj i nastup, a ujedno će iz toga lako moći izvući elemente koje će uvesti u dinamiku svog rada u razredu, u učenju ili podizanju motivacije, intenzivnog upoznavanja i suradnje među polaznicima. U skorije vrijeme, planiraju se još dvije radionice s novim dramskim igrama i vježbama.

Foto: ustupljene fotografije