17/06/2018

Poziv na klavirskii koncert Ane Šostar

Nekadašnja učenica Glazbene škole Kontesa Dora, Ana Šostar a sada studentica Muzičke akademije Zagreb, poziva vas na koncert u koncertnu dvoranu našičke OGŠ Kontesa Dora. Program će izvesti uz profesora Filipa Faka, na dva klavira.

Poziv na klavirskii koncert Ane Šostar

VEZANI TEKSTOVI
29/05/2018

Poziv na 41. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe

Ovim putem vas pozivamo na 41. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe koji će se održati u:

  • četvrtak, 31. svibnja 2018. s početkom u 19 sati, dvorana Doma Hrvatske vojske u Osijeku
  • petak, 1. lipnja 2018. s početkom u 20 sati, Centar kulture “Matija Petar Katančić”, Valpovo
  • subotu, 2. lipnja 2018. s početkom u 19 sati, Dom kulture Našice
  • nedjelju, 3. lipnja 2018. s početkom u 18 sati, Centar za kulturu Đakovo

Našički tamburaški orkestar po 25. put nastupa na festivalu i do sada je osvojio 2 srebra i 22 zlatna odličja “Tambura Paje Kolarića”. Osvojio je i deset nagrada Hrvatskog društva skladatelja za najbolje izvedenu praizvedbu ”Nagrada dr. Josip Andrić”, dok je dirigentica Marina Kopri nekoliko puta proglašavana najboljom dirigenticom natjecanja.

Svojim dolaskom, brojnošću i pljeskom bodriti će te našičke učenike te podržati samo natjecanje kako bi u najugodnijoj atmosferi pridonijeli tamburaškom zajedništvu.

Ulaz na sve koncerte u okviru Festivala je slobodan.

Više informacija o Festivalu pogledajte na:

http://htso.hr/

Poziv na 41. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe

Poziv na 41. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe

VEZANI TEKSTOVI
28/05/2018

U Beogradu održano natjecanje klavirista za najmlađe

Međunarodno natjecanje Mladi virtuoz održava se u Beogradu od 22. do 28. svibnja. U petak, 25. svibnja u Beogradu održano je natjecanje klavirista za najmlađe. Našičku glazbenu školu Kontesa Dora predstavljala je sedmogodišnja učenica Nuo Cheng, koja je postigla izvrstan rezultat. Kao najmlađa natjecateljica u 1. kategoriji, instrument klavir, osvojila je 1. nagradu i 1. mjesto sa maksimalnih 100 bodova po odluci četveročlanog žirija. Vrijednu i talentiranu Nuo pripremila je mentorica prof. Darija Vlajnić.

U Beogradu održano natjecanje klavirista za najmlađe

“Kroz igru i zabavu sa Nuo (Sindi) počela sam raditi kada je imala samo 6 godina. Prepoznala sam njen talent i upornost koja se pokazala već tijekom ove godine kada je upisala našu glazbenu školu. Uz veliku podršku njenih roditelja, kojima ovim putem još jednom čestitam, Sindi je u ovoj školskoj godini osvojila četiri prve nagrade. Prvo njeno natjecanje bilo je u Novom Marofu, zatim u Virovitici, Belišću, te, kao kruna svega, ovo međunarodno natjecanje u Beogradu gdje je osvojila 100 bodova. Nastupala je i na Glazbenom tjednu u Belišću, a posebno zadovoljstvo nam je bilo pripremati se i nastupiti na Festivalu mladih pijanista u Varaždinu 20. i 21. travnja 2018.

U Beogradu pojedini članovi žirija su nam osobno došli čestitati te su Sindi i meni poželjeli puno uspjeha u daljnjem radu što će nam svakako biti veliki poticaj. Veselimo se idućoj školskoj godini jer je pred nama puno rada, putovanja i nadam se opet lijepih i uspješnih natjecanja”. izjavila je mentorica Darija Vlajnić, prof.

VEZANI TEKSTOVI
24/05/2018

24 - Kontesa2.jpg

VEZANI TEKSTOVI
21/05/2018

ŠŠD Mladost treće u državi u streljaštvu

U organizaciji Hrvatskog školskog športskog saveza i Hrvatskog streljačkog saveza u subotu je u Zagrebu održano Prvenstvo Hrvatske u streljaštvu za osnovne škole, na kojem su nastupile Rea Markulić, Kristina Peić i Marina Tušek, kadetkinje Streljačkog kluba „Našice“, inače učenice Osnovne škole Dore Pejačević (ŠŠD Mladost).

Natjecanje je bilo ekipno u disciplini serijska zračna puška. Pucalo se 20 hitaca. Na žalost, Marinu je i ovog puta pratila nesreća, jer joj se u toku meča pokvarila puška, pa je, uz probleme vezano za to, pogodila za nju iznimno skromnih 156 krugova, Kristina je pogodila 172, a Rea izvrsnih 183 od mogućih 200 krugova. Ipak, i uz sve nedaće, ekipa OŠ Dore Pejačević je (za njih vrlo niskih 511 krugova) osvojila 3. mjesto, te su se kući vratile s brončanom medaljom. Ovdje treba istaknuti kako je Rea, svojom zadnjom serijom (94 od maksimalnih 100 krugova) neslužbena pojedinačna pobjednica ovog natjecanja.

21 - streljastvo1.jpg

Ekipu škole vodila je profesorica Sandra Glavaš Tolj uz mentora Miroslava Markulić, iz streljačkog kluba Našice.

Mladi strijelci Streljačkog kluba „Našice“, nakon izvrsnih rezultata postignutih zadnjih tjedana, imaju 20-tak dana vremena za „brušenje forme“ i pripremu za nastup na 8. Trofeju grada Našica, koji će se, povodom Dana grada Našica, održati 09.lipnja na 12-staznoj streljani OŠ Kralja Tomislava. Za podsjetnik brane prošlogodišnje zlato.

 

VEZANI TEKSTOVI
02/05/2018

Dorin posljednji dolazak
Dorin posljednji dolazak

Koncert “Dorin posljednji dolazak” – 95. obljetnica smrti i sahrane Dore Pejačević u Našicama

4. svibnja 2018. u 19 sati
Kapela Uzašašća Gospodnjega (Mauzolej obitelji Pejačević)

  • komemoracija na grobu
  • Kulturno povijesna baština mauzoleja obitelji Pejačević – prof. Silvija Lučevnjak
  • koncert profesora glazbene škole
VEZANI TEKSTOVI
04/04/2018

Najava državnog natjecanja LIK 2018.

Od 16. do 18. travnja 2018. održava se državno Natjecanje – izložbe učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna LIK 2018. Organizator državnog natjecanja je Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Agencija za odgoj i obrazovanje, a naša škola je Škola – domaćin ovogodišnjeg natjecanja. Na natjecanju sudjeluje 39 učenika i njihovih mentora, te 10 članova državnog povjerenstva i suradnici. Natjecanje se odvija u tri kategorije: osnovne škole, srednje škole i škole primijenjene umjetnosti i dizajna.

Na prošlogodišnjem državnom natjecanju, učenik naše škole Pavle Ergović osvojio je prvo mjesto u kategoriji osnovnih škola, uz mentoricu Sanju Portnar i time smo odabrani kao domaćini ovogodišnjeg natjecanja.

Program državnog natjecanja započinje 17. travnja 2018. u 17.00 sati svečanim otvorenjem u našoj školi. Uz prigodan program naših učenika, učenike, mentore i članove državnog povjerenstva će pozdraviti gosti uzvanici: predstavnici Osječko – baranjske županije, Grada Našica, Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Nakon natjecanja, za učenike i mentore bit će organizirano turističko razgledavanje grada u suradnji sa Zavičajnim muzejom grada Našica te posjet Poučnog parka Bizik. Na svečanosti zatvaranja prigodan program pripremit će učenici i djelatnici Osnovne glazbene škole Kontesa Dora, a natjecanje će završiti otvorenjem izložbe u Izložbenom prostoru Zavičajnog muzeja Grada Našica.

VEZANI TEKSTOVI
22/03/2018

Moje notice i tri točkice

VEZANI TEKSTOVI
20/03/2018

Osnovna glazbena škola Dore Pejačević Našice

23. ožujka 2018., petak, koncertna dvorana OGŠ Kontesa Dora

Natjecanje “Moje notice i tri točkice” za učenike Osnovne glazbene škole Kontesa Dora održat će se u jednom danu, u petak, 23. ožujka 2018. s početkom u 10 sati.

Po drugi puta omogućit će se svim učenicima provjera svojih sposobnosti na školskom nivou. Učenici će se uz pomoć svojih nastavnika natjecati u 6 kategorija, po razredima, od 1. do 6. razreda. Bodovat će ih ocjenjivački sud od5 članova iz reda nastavničkog kadra. Dodijelit će se priznanja – Diplome za osvojena mjesta i poredak, “Zlatna nagrada” za prvo mjesto u svakoj kategoriji te nagrada “Teodora” apsolutnom pobjedniku po broju bodova ovog natjecanja.

Prijavio se 51 učenik. Natjecateljski program izvesti će se na osam različitih instrumenata: na glasoviru, tamburama – bisernica, čelo i brač, te na gitari, violini, flauti i trubi. Pojedina se djela izvode uz pratnju na glasoviru. Ovo je natjecanje prilika da se učenici ohrabre u svojoj sredini. Većem broju djece daje se prilika da upoznaju svoje mogućnosti. Naučena djela se izvode napamet po propozicijama iz Pravilnika – najmanje dvije skladbe s određenim trajanjem u svakoj kategoriji.

Dodjela diploma i priznanje biti će u 18 sati u koncertnoj dvorani za sve sudionike natjecanja.

VEZANI TEKSTOVI
08/03/2018

„Glazba pokreće naše emocije“

Učenici Osnovne glazbene škole „Kontesa Dora“ Našice održali su u srijedu 7.ožujka 2018. animacijske koncerte za sve učenike razredne nastave u obje smjene. Koncert je zamišljen kao poticaj djece za upis u glazbenu školu u sljedećoj školskoj godini. Ovo je i prilika da učenici vide i čuju koji se instrumenti podučavaju u glazbenoj školi.

Djeca oduševila sve prisutne

Učenici su nastupili kao solisti, u duetu  ili uz klavirsku pratnju svojih nastavnika mentora. Program je uredila i kao animatorica vodila Darija Vlajnić, mag.mus. Poticajnim pitanjima djecu je navodila na prepoznavanje naziva žičanih, puhačkih i instrumenata s tipkama. Pod tim glazbalima se smatraju gitara, violina, bisernica, klarinet, rog, flauta, truba, saksofon, harmonika, klavir.

Učenici osnovne škole Dora Pejačević posjetom obradovali starije sugrađane

Zanimljive izvedbe i melodije kompozicija potakle su djecu na pokrete tijela i ples, a to je pokazatelj kako glazba budi naše osjećaje i pozitivno utječe na naš život.

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print