15/03/2020

Zbog koronavirusa OŠ Dora Pejačević u Našicama od sutra za učenike od 5. do 8. razreda organizira virtualne učionice, dok će razredi od 1. do 4. imati nastavu preko HRT 3 programa.  Svi smo svjesni kako je ovo posve novi način učenja te da će prilagodba možda biti nešto teža kako za učenike, ali tako i za nastavnike. U svakom slučaju, nadamo se kako ćemo svi zajedno iz svega izići još jači, tako da u ovom trenutku, ukoliko dođe do kakvih poteškoća, pogotovo u početku moramo imati strpljenja oko svega. Za sve je ovo jedna novost s kojom ćemo se u narednim danima, a ako ne i mjesecima trebati suočiti. 

Razredna nastava

Učenici razredne nastave će pratiti nastavni program na  programu HRT 3 pod nazivom „Škola na Trećem“:

  1. Razred od 8 – 10 sati
  2. Razred od 10 – 12,30 sati
  3. Razred od 13 – 16 sati
  4. Razred od 16 – 19 sati

Komunikacija s učiteljima bit će putem Vibera u grupama.

Škola će osigurati prihvat učenika razredne nastave čiji roditelji nisu u mogućnosti osigurati nadzor kod kuće. Molimo roditelje da kontaktiraju razrednike u slučaju navedene potrebe.

Predmetna nastava

Za učenike predmetne nastave razrednici su otvorili virtualne učionice u kojima će se odvijati on-line nastava, a linkovi su za svaki razred dolje:

5.A 6.A 7.A 8.A
5.B 6.B 7.B 8.B
5.C 6.C 7.C 8.C
5.D 6.D 8.D
28/02/2020

U mjesecu veljači, u glazbenoj školi održane su tri radionice poticanja kreativnosti i timskog rada, kreativni treninzi za djelatnike, učitelje i učiteljice Osnovne glazbene škole Kontesa Dora iz Našica. Edukaciju, svoje autorsko djelo, osmislila je i vodila Ivana Marijančić iz Zagreba. Cilj radionica je prvenstveno osobni razvoj kroz vježbe kreativnih zadataka, a dramske igre i vježbe namijenjene su da budu kreativni alati u životu ili radu.

Što je improvizacija? Improvizacija = lat. improvisus = nepredviđen, nenadan, neslućen.

Autorica Ivana Marijančić piše:

Improvizacija je fokusirana na ono što čini rad timskim. Kroz improvizaciju grupa uči kako sagraditi tim. Što čini uspješnu improvizaciju, te kada situacija ide u pozitivnom smjeru naprijed, a kada je blokirana i što je potrebno za uspješnu suradnju, polaznici će proći kroz dinamične zabavne vježbe. Osvijestit će kada tim napreduje i isprobat će osnovne vještine za dobro improviziranje: zapažanje, slušanje, prihvaćanje i kreativna nadgradnja.

Dinamične team building vježbe i improvizacijske igre i vježbe prakticiraju se s odraslima diljem svijeta kao dio osobnog razvoja, a mnoge škole Impro satove imaju integrirane kao izbornu aktivnost za učenice/učenike. Učiteljicama i učiteljima glazbene škole su se pridružile i odgajateljice, popularne tete iz Dječjeg vrtića Zvončić – Grad Našice.

24/02/2020

U Hotelu Park „Panolija” danas i sutra održava se koncert pod maskama s mladim učenicima Osnovne glazbene škole Kontesa Dora Našice. Koncert započinje u 19 sati, a sve prisutne zabavljat će učenici svih odjela glazbene škole, prikazujući svoj talent u sviranju i maskiranju.

Foto: arhiva

16/02/2020

Nuo oduševila mnogobrojnu publiku

26. Međunarodno natjecanje Mladi virtuozi održano je u Zagrebu od 12. do 16. veljače 2020. na Muzičkoj akademiji Zagreb. Natjecanje se odvijalo u pet kategorija, dok su najmlađi kandidati nastupali u subotu u reviji.

Glazbenu školu Kontesa Dora iz Našice predstavljala je učenica trećeg razreda Nuo Cheng u klasi prof. Darije Vlajnić. Nuo je na klaviru izvela tri vrlo zahtjevne kompozicije: Cramerovu Etidu br.1, Urbanov Memory i Chopinov Valcer u a molu. Nastup je oduševio mnogobrojnu publiku, ali i međunarodni stručni sud koji se sastojao 7 renomiranih profesora: Peter Eicher, Ruben Dalibaltayan, Vladimir Babin, Srđan Ćaldarović, Venceslava Ilievska, Nina Patarčec i Jelica Kuzmin.

12/02/2020

04/02/2020

Osnovna glazbena škola Kontesa Dora organizirala je radionicu poticanja kreativnosti i timskog rada za djelatnike, učitelje i učiteljice Osnovne glazbene škole Kontesa Dora kojima su se pridružile i odgajateljice iz Dječjeg vrtića Zvončić. Edukaciju, svoje autorsko djelo, osmislila je i vodila Ivana Marijančić iz Zagreba.

Cilj navedene radionice bio je osobni razvoj kroz vježbe kreativnih zadataka. Učitelji glazbene škole su se zaigrali, osvijestili važne trenutke za kreativan razvoj i nastup, a ujedno će iz toga lako moći izvući elemente koje će uvesti u dinamiku svog rada u razredu, u učenju ili podizanju motivacije, intenzivnog upoznavanja i suradnje među polaznicima. U skorije vrijeme, planiraju se još dvije radionice s novim dramskim igrama i vježbama.

Foto: ustupljene fotografije

29/01/2020

Koncertna dvorana glazbene škole, srijeda, 5. veljače 2020. od 19:00 sati! Program je izuzetno atraktivan i u takvoj koncepciji ga još nikad nitko nije svirao u Hrvatskoj, a vjerujem i šire. Babin inače nastupa i kao vrstan jazz – pianist, njegov CD „Jazzyland“ naišao je na izvrstan prijem kod publike i kritike. Uz spomenute, Babin je snimio i CD-e i sa svjetski poznatom vokalnom solisticom Radojkom Šverko (Croatia records, 2018) čiji je redoviti pratitelj – pijanista na njenim koncertima. Za Našice program će biti skraćen, a sve u trajanju od 60 minuta bez stanke.

14/12/2019

Gromoglasnim pljeskom nagradili izvođače u SŠIK

Povodom nadolazećih božićnih blagdana u višenamjenskoj dvorani Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice jučer je održan božićno – novogodišnji koncert. Prigodni glazbeni program izveo je Pjevački zbor SŠ I. Kršnjavoga Našice, uz Tamburaški orkestar OGŠ „Kontesa Dora”, Tamburaško društvo „Dora Pejačević” Našice i Pjevački zbor OGŠ „Kontesa Dora”.

Program su upotpunili Mario Huj na gitari, Kristina Brkić, Helena Dadić, Elena Granat i Ana Umiljanović, uz pratnju združenog zbora. Dirigentica koncerta bila je Marina Kopri. U vrhom punoj dvorani odzvanjao je pljesak kao nagrada za izvrsne izvedbe božićnih i novogodišnjih pjesama.

 

image_pdfimage_print