07/12/2018

 

Učenici Osnovne glazbene škole Kontesa Dora, kao natjecatelji komornih sastava, sudjeluju na 56. državnom natjecanju učenika i studenata glazbe sa tri komorna sastava, krovnom natjecanju glazbenih škola i akademija u RH. Organizatori natjecanja su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje te Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga.

5. prosinca 2018. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu natjecao se prvi komorni sastav u disciplini glasovirski duo u II. kategoriji. Učenice Gabrijela Vrbanić i Jelena Mataija osvojile su 3. nagradu s 94,98 bodova. Mentorica je Darija Vlajnić.

6. prosinca 2018. u disciplini trio u I. kategoriji, učenici Luka Nađ na bisernici, Mihaela Suk na braču i Hana Knežević uz glasovir, osvojili su 2. nagradu s 96,40 bodova. Mentorica je Sanja Vazdar. Tehničku potporu kod ugađanja instrumenata dao je pročelnika odjela tambure, Daniel Kopri.

7. prosinca 2018., u petak, natječe se tamburaški komorni sastav u disciplini 6-9 članova u I. kategoriji. Učenici Marina Marenjak (bisernica), Toni Tomljanović (bisernica), Antun Ganzberger (bisernica), Mihaela Suk (brač), Božena Černava (brač), Luka Mihalj (brač), Ivan Vrekalović (brač), Matija Mitrić (bugarija) i Luka Baričević (berde) svoje bodove ćuti će u poslijepodnevnim satima. Mentor je Dean Kopri. Tehničku potporu dati će pročelnika odjela tambure, Daniel Kopri.

VEZANI TEKSTOVI
03/12/2018

Svečanost povodom predstavljanja 6. broja časopisa Kontesa Dora Pejačević

Svečanost predstavljanja 6. broja, sada već kultnog časopisa Kontesa Dora Pejačević, ponovno je potvrdio koncertnu dvoranu Osnovne glazbene škole kao našički hram kulture i umjetnosti. U prebogatoj lepezi glazbeno, pjesničkih i video light show produkcijskih, do sada u ovom prostoru neviđenih mogućnosti, svjedočili su i emotivno zatitrani posjetitelji!

Ispričati priču o sadašnjem trenutku postojanja kroz sjećanja grofice Marije Pejačević (kćerke Marka – brata Dore Pejačević), glazbu u Našicama u 19. stoljeću, sedam svevremenskih umno razumljivih pjesama libanonskog pjesnika, umjetnika, filozofa i mistika Kahlila Gibrana mogli su samo nekom nevidljivom Rukom odabrani sudionici – izvođači te večeri.

Sandra Lončarić, Našičanka, dobitnica Velike Zlatne Arene na Filmskom festivalu u Puli, nagrade Zlatni osmijeh u kazalištu Kerempuh, nagradu hrvatskog glumišta… a napose Nagradu grada Našica. Uvijek je javno isticala ljubav prema gradu svoga odrastanja, a ponizno i prema Ženi skladateljici kontesi Dori Pejačević. Eva Kirchmayer Bilić, hrvatska pijanistica, profesorica, predavačica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, urednica časopisa Hrvatsko slovo i kreativna promotorica dvije žene skladateljice Ivane Lang i Dore Pejačević. Blanka Došen, dobitnica nagrade Porin, njegovateljica hrvatske glazbene tradicije putem starogradske i folklorne ostavštine, jedina u Hrvatskoj, promicateljica ruske glazbene baštine.

Profesori, djelatnici OGŠ, Kristina Brkić, Ivan Krajačić, Dean Kopri, Mario Huj i Matija Medverec nezaobilazne su i ustaljene glazbeno – umjetničke veličine bez kojih se ne može zaokružiti sam smisao ovakvog duhovnog sadržaja.

Ana Šostar, nekadašnja učenica OGŠ, a sada studentica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu svojim sazrijevanjem kao glazbenica nesvjesno pokazuje ljubav prema temeljima ulaska u neki drugi svijet, svijet glazbe – kraljice svih umjetnosti.

Robert Dudjak (vokal, gitara), Zlatko Kovač (vokal, gitara), Zdravko Erlbeck (harmonika) potvrda su prijateljstva koje je glazba armiranim betonom uvezala do kraja ovo materijalnog postojanja…

Helena Dadić, Tešanjka, studentica biologije i fizike, vokalni je biser svih zadnje godišnjih koncertnih putešestvija Tamburaškog društva Dora Pejačević i Osnovne glazbene škole u Našicama.

Ana Jazbec, nekadašnja učenica našičke OGŠ, magistrirala je muzikologiju i nadahnuto obradila temu Glazba u Našicama u 19. stoljeću.

I za kraj, a to bi uvijek trebao biti početak… smisao pedagoškog poslanja nas učitelja je sačuvati i nadograditi kod svakog djeteta kodiranu Čežnju Duše za Životom!

Neiscrpnom energijom svoje čežnje u programu su nadahnuto muzicirali: Luka Nađ (bisernica), Mihaela Suk (brač), Hana Knežević (klavir), Marina Marenjak (bisernica), Toni Tomljanović (bisernica), Antun Ganzberger (bisernica), Božena Černava (brač), Luka Mihalj (brač), Ivan Vrekalović (čelo), Luka Baričević (berde), Matija Mitrić (bugarija) i Nuo Cheng (klavir).

Mentori razigranim učenicima bili su i bit će: Sanja Vazdar, Dean Kopri i Darija Vlajnić.

I pred kraj, a to bi uvijek trebao biti početak… smisao pedagoškog poslanja nas učitelja je sačuvati i nadograditi kod svakog Djeteta kodiranu Čežnju Duše za Životom, što je do sada radio i radit će uspješno tandem „dvije materije – jedna hrabra duša“ inspicijentica Marina Kopri i moja producentska malenost Daniel Kopri.

A što naravno za pravi kraj, nego Dorin aforizam: „Tko želi ljubiti Život, taj mora živjeti Ljubav!“

VEZANI TEKSTOVI
23/11/2018

VEZANI TEKSTOVI
16/11/2018

U srijedu, 14. studenog 2018. u Hotelu Park Panolija Našice održao se skup – 2.Konferencija o superviziji: Integrativna supervizija u odgoju i obrazovanju – Rješavanje problema i vođenje.

Pozdravne i uvodne riječi stručnom skupu, koji se održava od 14. do 16. studenoga, uputile su voditeljice, više savjetnice Agencije za odgoj i obrazovanje, Mirela Skelec i Marina Ništ. Pozdravila je skup i ravnateljica glazbene škole, Marina Kopri te ukratko opisala djelovanje našičke glazbene škole i najavila nastup tamburaškog komornog sastava od 9 članova koji se upravo vratio iz Opatije s regionalnog 56. hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe gdje je osvojio 1. nagradu. Ravnateljica se zahvalila višoj savjetnici Mireli Skelec na pozivu i mogućnosti muziciranja na svečanom otvorenju Konferencije.

Mentor komornog sastava, Dean Kopri, mag.mus., najavio je tri kompozicije u trajanju od 10 minuta, koje su ujedno i bile natjecateljski program. Preko sto sudionika Konferencije bogatim pljeskom nagradilo je mlade glazbenike.

 

VEZANI TEKSTOVI
14/11/2018

Na krovnom natjecanju glazbenih škola za cijelu Hrvatsku, na 56. regionalnom natjecanju učenika i studena glazbe u disciplini komorni sastavi, Osnovna glazbena škola Kontesa Dora sudjelovala je s četiri sastava. Natjecanje se održalo u Opatiji u prostorima Hotela Palace od 7. do 9. studenoga 2018.Učenice Gabrijela Vrbanić i Jelena Mataija, nastavnice Darije Vlajnić, osvojile su prvu nagradu s 91 bodom u kategoriji glasovirski duo. Luka Nađ, Mihaela Suk i Hana Knežević, nastavnice Sanje Vazdar, osvojili su također prvu nagradu i 91 bod u kategoriji trio.

Odjel tambure iznjedrio je dva komorna sastava za disciplinu 6-9 članova. “Stariji” tamburaški komorni sastav nastavnika Deana Koprija osvojio je prvu nagradu s 93,20 bodova. Time su ova tri sastava osvojila izravan odlazak na državno natjecanje. “Mlađi” tamburaški sastav nastavnika Daniela Koprija osvojio je drugu nagradu s 88,60 bodova. Dan nakon natjecanja tamburaši su imali organizirani nastup pred učenicima i profesorima Gimnazije Andrije Mohorovičića Rijeka te su kratkim nastupom predstavili slavonske tambure i svoj natjecateljski program.

Našičani su iskoristili lijepo vrijeme te uživali u šetnji uz opatijsko more.

VEZANI TEKSTOVI
26/10/2018

VEZANI TEKSTOVI
16/10/2018

U OŠ Dore Pejačević Našice 16. listopada 2018. obilježeni su Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha.

Svečanost obilježavanja i blagoslov bio je za vrijeme velikog odmora u obje smjene.

Ravnateljica škole Jasminka Falamić srdačno je pozdravila sve učenike, učitelje i ostale djelatnike škole. Posebno je uputila zahvalu svim roditeljima koji su pridonijeli bogatstvu ove svečanosti. Naš župnik i gvardijan fra Zoran Bibić blagoslovio je kruh i hranu nakon čega je uslijedilo zajedničko druženje i blagovanje.

VEZANI TEKSTOVI
15/10/2018

VEZANI TEKSTOVI
30/09/2018

Poziv na koncert gudačkog kvartete „Porin”

Koncert gudačkog kvartet „Porin” održat će se 4. listopada (četvrtak) u 18:30 sati u koncertnoj dvorani Osnovne glazbene škole Kontesa Dora, Našice.

Program gudačkog kvarteta:

Luka Sorkočević: Simfonija u D-duru

Allegro

Andante

Presto

 

Ivo Parać: Andante amoroso za gudački kvartet

 

W. A. Mozart: Gudački kvartet u C – duru, KV 685, „Disonantni“

Adagio-Allegro

Andante cantabile

Menuet

Molto allegro

VEZANI TEKSTOVI
05/09/2018

Poziv na Dan osnovne glazbene škole Kontesa Dora

Osnovna glazbena škola Kontesa Dora Našice poziva na “24. Memorijal Dore Pejačević” i proslavu Dana glazbene škole 10. i 11. rujna 2018. godine.

Nastupat će japanski umjetnici, a izvoditi će se Dorina djela, djela europskih i japanskih skladatelja. Također će biti predstavljen japanski čajni obred.

Ovim koncertima obilježava se i 25 godina uspješnih diplomatskih odnosa Japana i Republike Hrvatske.

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print