16/01/2020

Oldtimer klub Našice nastavlja sa svojim aktivnostima i izložbama. U subotu, 18. siječnja, zajedno sa još sedam klubova iz istočne Hrvatske gostuju u Nuštru, a organizator okupljanja je predsjednik Oldtimer kluba „Stari sjaj” Vinkovci, Tomislav Šunjić. Prvi susret u okolici Našica najavljuju 19. ožujka, na izložbi u Đurđenovcu, na koju sve zaljubljenike u stare aute i ostale zainteresirane već sada ljubazno pozivaju.

16/12/2019

Ovog vikenda održana je 23. redovna skupština Oldtimer kluba Našice, koja je ujedno bila i izborna. Za novog starog predsjednika izabran je Franjo Hofer za potpredsjednika Duško Rađenović te za tajnika Goran Flisak. Uz jednoglasno prihvaćena sva izvješća aktualnog vodstva, proglašen je i najoldtameraš godine, Đevad Vereget. Nagrađeni su i Milan Vidaković, Ivan Peršić i Mirko Šimunović plaketom za 20 godina aktivnog djelovanja u klubu.

Foto: ustupljena fotografija

09/10/2019

Jučer su održani 2. Oldtimer susreti u organizaciji Oldtimer kluba “Peti kotač” iz Brezika Našičkog. Tradicionalno okupljanje i doček gostiju počeo je u Breziku, a nakon toga uslijedila je vožnja do Našica i izložba vozila na središnjem trgu. U podne se nastavila vožnja gradom te odlazak u Beljevinu gdje je oldtimer klub, zajedno sa svojim gostima,  sudjelovao u humanitarnoj akciji “Svi za Marka”.

Potom se odlazi za Feričance u pogone “Feravina” gdje su berba i prerada grožđa na vrhuncu te se nastavlja zajedničko druženje sa gostima. OTK „Peti kotač” posebno se zahvaljuje svim gostima, gostujućim klubovima iz Nove Gradiške, Vinkovaca, Osijeka, Mjesnom odboru Brezika, gradu Našicama, gradonačelniku te svim sponzorima.

 

22/09/2019

Jučer je u Breziku Našičkom Oldtimer klub “Peti kotač” iz Brezika Našičkog organizirao izložbu automobila svojih članova povodom dana Mjesnog odbora Brezik (kirvaja), Dana pobjede nad tzv.JNA i desetogodišnjice kluba. OTK “Peti kotač” se ujedno zahvaljuje na dosadašnjoj pomoći MO-u Brezik, Gradu Našicama i Gradonačelniku, te ujedno najavljuje oldtimer susret koji će se održati 08. listopada 2019.

26/08/2019

20. međunarodni oldtimer susreti u Našicama

Oldtimer klub Našice prvi je takve vrste oformljen u Slavoniji, a djeluje već 23. godine i ovaj vikend organizirao je jubilarne 20. međunarodne oldtimer susrete u Našicama. Ovogodišnji su se od prijašnjih razlikovali u pređenim kilometrima. Nekada su sudionici automobilima prelazili i po 200 kilometara, a ove godine naglasak je bio na druženju pa su ukupno prešli 52 kilometra, na potezu od Našica do Orahovice.

„Na ovom 20. međunarodnom susretu okupili su se ljubitelji starih automobila iz Slovenije, Slovačke, Bosne i Hercegovine i Srbije. A mogu reći da se jako puno ljudi odazvalo iz cijele Hrvatske, sa otoka Krka, iz Rijeke, Splita, Samobora, Bjelovara, Zagreba i svi iz 8 klubova iz istočne Slavonije.” – rekao je Franjo Hofer predsjednik Oldtimer kluba Našice. Otvorenje susreta održano je na glavnom gradskom trgu u Našicama gdje je bilo izloženo 48 automobila i još nekoliko motocikala. Okupljeni odltimeraši su se nakon otvorena uputili u Zavičajni muzej u Našicama gdje ih je ravnateljica Silvija Lučevnjak upoznala sa našičkom povijesti. Nakon čega su krenuli put Feričanaca gdje su sudjelovali na otvorenju bočarskog turnira, a onda su posjetili Feravino i degustirali vina.

U Orahovici, gradu domaćinu ovogodišnjih susreta, dočekani su prigodnim nastupom DVD puhačkog orkestra pa su druženje nastavili uz još jednu izložbu vozila u centru grada. Zašto baš Orahovica kao grad domaćin, pojasnio nam je Hofer, jer je čak 16 njihovih članova iz tog grada. Jedan od svakako vizaulno najzanimljivijih izložaka bio je onaj milicijskog automobila jednog od članova osječkog Oldtimer kluba. Popularna Zastava 1300 „Tristač” iz 1968. uz prepoznatljivu plavu boju ima i originalnu svjetlosnu signalizaciju. Iako ovaj susret nije bio natjecateljskog karaktera za najljepše vozilo izabran je MG T5 iz 1951. godine vlasnika Romana Kovača iz Seređa u Slovačkoj. Najbrojniji klub bio je Oldtimer klub iz Đakova odakle je došao i najmlađi sudionik. Najstariji motocikl bio je BMW iz 1937. vlasnika Ivana Škopljanca iz Slavonskog Broda.

U ovim susretima sudjelovalo je puno udruga i institucija, pa se iz našičkog Oldtimer kluba zahvaljuju Policijskoj postaji Našice koja je kolonu vozila pratila do Feričanaca. Uz to zahvaljuju se i restoranu Egghus koji su bili domaćini gostima i osigurali vrhunska jela i veselu atmosferu. Isto tako oldtarmeraši se zahvaljuju i Gradu Našicama, koji ih i kroz godinu financijski prati na njihovim aktivnostima, Turističkoj zajednici Grada Našice i Grada Orahovice, Općini Feričanci, Gradu Orahovici koji su im svesrdno pomogli. Susret je, ističu iz kluba, prošao bez kvarova, što je u ovom „sportu” izuzetno bitno. Jer prepravak pa i popravak ovakvih automobila vrlo je skup. Podsjetimo još da je Oldtimer klub Našice osnovan 20. travnja 1997. godine na osnivačkoj skupštini u hotelu Park u Našicama na kojoj je bilo prisutno 17 članova – osnivača. Našički je klub prvi i tako najstariji u istočnoj Hrvatskoj, a iz njega su se kroz godine razvili i svi danas registrirani.

20/08/2019

Oldtimer Klub Našice organizira tradicionalni međunarodni susret u kolovozu, a ovdje se možete upoznati s planom susreta Oldtimer kluba:

 

23.08. – petak

 • prijem gostiju u restoranu “Egghus”Našice od 18 h
 • od 20 sati u centru grada noć Oldtimera i humanitarna akcija Dar dobrote, gastro ponuda, glazba i zabava

24.08. – subota

 • do 10.00 h prijem, doručak
 • u 10.00 h svečano otvorenje 20-tog MOS-a
 • program i obilazak znamenitosti grada Našica
 • 10.45 h start prve etape
 • Feričanci,izložba oldtimer vozila na nogometnom igralištu Fešk Feričanci
 • posjet Vinarija Feravino Feričanci, degustacija,
 • otvorenje Memorijalnog turnira Mate Buljan Karin u boćanju, okrijepa i osvježenje
 • u 13.15 h start druge etape
 • izložba oldtimer vozila u centru Orahovice
 • dobrodošlica, ručak, degustacija, obilazak grada Orahovice uz stručnog vodiča
 • 15.30 h start treće etape
 • dolazak na Orahovačko jezero, kupanje
 • posjet Ružica gradu iz 13-tog stoljeća
 • osvježenje na terasi
 • 17.00 h start četvrt etape
 • dolazak u Našice, restoran i prenoćište Egghus
 • svečana večera, dodjela pehara, zahvalnica i poklona uz tamburice
 • za sudionike trodnevnog susreta,večera u 21.00 i nastavak druženja

25.08. – nedjelja

 • od 07.00 h do 9.00 h doručak u restoranu Egghus
 • od 09:00 h do 12:00 h druženje u gradu i završetak oldtimer susreta

15/08/2019

20. međunarodni oldtimer susreti - Najava

Oldtimer Klub Našice organizira tradicionalni međunarodni susret u kolovozu. Nakon nedavnog posjeta Oldtimer klubu Seređ u Slovačkoj, Našičani su spremni ugostiti svoje prijatelje iz raznih zemalja i okolice.

Prošle godine izloženo je ukupno 60 vozila iz svih država BIH, Slovenije, Srbije i Mađarske, uključujući članove Veteran klub Nitra iz Slovačke. Uz njih gostovali  su članovi klubova iz Samobora, Đakova, Bjelovara, Čakovca, Rijeke, Karlovca, Krka te drugih klubova i gradova lijepe naše.

Prije početka ovogodišnjih susreta prisjetimo se prošlogodišnjih nagrađenih sudionika.

 • Za najbolje restaurirano vozila pehar je dobio Milan Latečka iz Veteran kluba Nitra za vozilo Citren c11 iz 1953.
 • Za najstarije  vozilo pehar je dobila vlasnica Eva Bublova za  Citren Bl11 iz 1944  iz Veteran klub Nitra.
 • Za najstariji motocikl Triumph B 204 300 iz 1938  pehar je dobila vlasnica Bernarda Perčić iz Čakovca.
 • Za najbolju restauraciju motocikla dobio je pehar Božuh Baranović iz Levica  za Javu c2 300 iz 1960 .
 • Najbrojniji klub bio je Oldtimer klub Pećuh s 14 sudionika.
 • Najudaljeniji klub bio je klub Veteran klub Nitra.
 • Najstariji sudionik bio je Jožef Bode star 72 godine iz Oldtimer kluba Pečuh.
 • Najmlađi sudionik bila je Tia Šavorić s 10 godina iz Oldtimer kluba Bjelovar.
 • Za naj pehista s kvarom bio je Čedo Ivanković iz Oldtimer kluba Našice

PROGRAM XX. MEĐUNARODNIH OLDTIMER SUSRETA, 23.-25.08.2019. godine

Petak, 23.08.2019.

Od 18,00 sati  prijem gostiju i sudionika u restoranu Egghus,  dobrodošlica

Od 20,00 sati  odlazak u centar grada gdje ćemo očekivano zaplesati i zabaviti se uz sastave zabavne i tamburaške glazbe.

na trgu će nas dočekati udruge i poljoprivredna gospodarstva s 10-ak vrsta jela koja će se kuhati i peći na trgu

Subota, 24.08.2019.

10,00: okupljanje sudionika u centru na platou. Doček gostiju, kava, doručak i osvježavajuća pića za put.

10,00 : otvaranje 20.-ih međunarodnih susreta. Pozdravna riječ gradonačelnika Josipa Miletića uz sudjelovanje gradske glazbe i mažoretkinja. Obilazak znamenitosti Našica, a tijekom cijelog susreta zabavljati će nas naš tamburaški sastav.

11,00: polazak u Orahovicu

Na gradskom trgu će nas dočekati gradonačelnica  Ana-Marija Petin, duhački orkestar DVD Orahovica, kao i predsjednica turističke zajednice.
Ponovno ćemo imati priliku za naš najbolji sport: degustacija vina, hrane te ostale zabavne stvari

Nakon toga idemo u posjet podrumima PP ORAHOVICA

Ručak je u kušaonici.

Nakon ručka laganom vožnjom dolazimo u vinograde za kušanje vina i grožđa.

U završetku obilaska Orahovice  odlazimo na Orahovačko jezero.

17,00: povratak u Našice, restoran Egghus.

Slijedi svečana večera, dodjela zahvalnica, pehara, paketa vina i ostalih poklona.

 

Nedjelja, 25.08.2018.

8,00: doručak, odlazak u grad na kavu i druženje

12,00: završetak 20.-ih međunarodnih susreta u Našicama

Sudjelovanje na susretu je u skladu sa zakonom o sigurnosti prometa na cestama. Sva vozila moraju biti registrirana, a organizator ne odgovara za eventualne štete i posljedice kod sudionika i vozila.

Broj osoba i vozila je ograničen pa molimo zainteresirane da nam se jave na telefone:

091/ 605 0761 predsjenik Franjo Hofer

095/818 1332 tajnik Goran Flisak

Napomena: uprava zadržava pravo promjene programa.

22/04/2019

U Našicama je danas 22. travnja, na Uskršnji ponedjeljak organizirana tradicionalna međunarodna oldtimer izložba. Glavni organizator je Oldtimer klub Našice, a sudjelovali su u ovoj manifestiaciji i Grad Našice, Turistička zajednica Grada Našica, Policija u zajednici Našice, Tehnička kultura Našice, Našičke Mažoretkinje Dora i Gradska glazba Našice.

Na izložbi okupio se veliki broj oltimer vozila, a izložbu je u 10 sati otvorio i gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić, koji je ujedno i preuzeo Zahvalnicu za izniman doprinos Grada u promicanju rada kluba i tehničke kulture.

19/04/2019

Najava tradicionalne izložbe Oldtimer vozila na Uskrsni ponedjeljak

Tradicionalna međunarodna izložba Oldtimer Kluba Našice će se održati na Uskrsni ponedjeljak 22.04.2019. Na izložbi ćete se moći upoznati s radom Kluba i pogledati vrijedne izloške članova i gostiju. Izložba će biti postavljena u centru grada Našica na prostoru parkirališta.

 

Program izložbe:

 • Vozila dovesti i urediti u razdoblju od 07:00h do 10:00h
 • 10:00h svečano otvaranje izložbe – pozdravljanje sudionika i gostiju
 • 10:30-11:00 podjela zahvalnica svim izlagačima, proglašenje najljepših i najuređenijih primjeraka prema sudu ocjenjivačke komisije, te uručenje posebnih nagrada
 • 12.00 promotivna vožnja
 • 13:00h svečani ručak, podjela zahvalnica svim izlagačima, proglašenje najljepših i najuređenijih primjeraka prema sudu ocjenjivačke komisije, te uručenje posebnih nagrada.
09/10/2018

U organizaciji Oldtimer kluba “Peti kotač” iz Brezika Našičkog u nedjelju je organiziran susret starodobnih vozila. Sve je počelo okupljanjem vozila i gostiju u Breziku Našičkom uz izložbu koja je počela u 9 sati. Izložba je trajala do 10 sati, a nakon toga je uslijedila vožnja gradom do Trga dr. Franje Tuđmana gdje su vozila bila izložena do 12 sati. Lijepo vrijeme i atraktivna vozila privukli su mnoštvo sugrađana. Zatim se kolona uputila prema centru Podgorača gdje su vozači i suputnici iznimno lijepo primljeni kod načelnika Gorana Đanića. Nakon okrijepe slijedila je vožnja do jezera Borovik gdje je organiziran ručak i program za sudionike uz podjelu prigodnih nagrada.

Na susretima je bilo 56 sudionika iz klubova OTK “Stari sjaj” Vinkovci, OTK “Classic 99” Nova Gradiška, OTK “Požega”, OTK “Osijek”, OTK “Našice” te ostali pojedinci.

Na pomoći pri organizaciji iskreno se zahvaljujemo gradonačelniku Grada Našica gospodinu Josipu Miletiću i Gradu Našicama, gospodinu Franji Baričeviću i Mjesnom odboru Brezik, Općini Podgorač i načelniku Goranu Đaniću, “Našicecement” d.d., Našice, “City Caffe”-u i gospodinu Josipu Baričeviću te svima ostalim koji su pripomogli u organizaciji ovog susreta.