13/09/2020

Nakon 15 godina kontinuiranog humanitarnog rada, Moto kluba Racing Našice zasluženo je dobio svoje nove prostorije. Grad Našice prepoznao je trud, rad i zalaganje našičkih bajkera i dodijelio im prostore u Gradcu Našičkom. Jučerašnjem svečanom otvorenju, nazočili su brojni bajkeri i predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica Krešimir Kašuba.

“Našice se mogu pohvaliti brojnim sportskim, tehničkim i kulturnim udrugama i klubovima. Grad Našice prepoznaje njihov dobar rad i nastoji im uvijek pomoći. To je prepoznato i kod MK Racing gdje se vidi jedan red, sklad i zajedništvo. Članovi ovog kluba nadaleko su poznati po svom humanitarnom radu i suradnji s brojnim udrugama. Možemo reći da našički bajkeri svojim radom podižu kvalitetu života u našem gradu, a isto tako promoviraju i svoj grad diljem Hrvatske.” – rekao je Krešimir Kašuba i pohvalio njihov humanitarni i volonterski rad.

Predsjednik Gradskog vijeća prisjetio se i svojih bajkerskih dana koje je spletom okolnosti morao prekinuti. Naglasio je kako taj način života uvijek ostane u krvi i kako mu je puno srce sreće što je došao podržati bajkere. Mk Racing broji 43 punopravna člana koji su sami uredili svoje nove prostore. Pri obnovi novih prostora koje su dobili, članovi MK Racing izuzetno su se potrudili. Renovirano je sve, od toaleta, do podova, zidova, električnih instalacija.

Predsjednik MK Racing Našice Mladen Grujo Marks, naglasio je kako je ovo rezultat rada svih članova Kluba te grada i sponzora bez kojih ništa ne bi bilo moguće. “Ovo je znak uvažavanja, jako nam je drago što je Grad prepoznao naš rad i dodijelio nam prostore. Prostorije nam jako puno znače, imamo puno prijatelja iz Hrvatske, a i brojnih drugih zemalja i sada imamo mjesto gdje ih možemo dovesti, počastiti ih i podružiti se s njima. Imamo svoj roštilj, pecaru, stolove, stolice imamo sve što nam treba kako bi mogli ljude koji su u putu ugostiti.” – rekao je predsjednik Kluba i naglasio kako su dobili idealno mjesto s prostorom za motore, a uz to, tom cestom prolaze i mnogi bajkeri drugih klubova koji će moći odmoriti na svom putu.

Mladen Grujo Marks naglasio je kako biti bajker prije svega znači biti humanitarac. Biti bajker znači voljeti motore, voljeti upoznavati nova mjesta i ljude i biti spreman pomoći. “Naš cilj nije jurnjava na motoru i utrkivanje i divljanje po cesti, mi to ne radimo. To je strogo zabranjeno kodeksom kluba. Klub ima odličnu suradnju s Gradom Našice. Imamo vrhunsku suradnju s policijom s kojom organiziramo edukacije. Prometna policija drži članovima predavanja o sigurnosti prometa na cestama, a isto tako mi policiji pomažemo prilikom nekih događaja.” – rekao je Mladen Marks.

Osvrnuo se i na trenutnu situaciju i rekao kako je korona nažalost ove godine utjecala na brojne planove Kluba. Tako nisu mogli održati Moto susrete i posjetiti brojne druge događaje, no, naglasio je kako imaju velike planove za iduću godinu. Predsjednik Kluba na kraju se zahvalio Gradu Našicama na pomoći te brojnim sponzorima bez kojih ne bi uspjeli srediti prostorije. Veliku pomoć za uređenje prostorija dali su Osječko pivo, Klesarstvo Tekavčić. Prijevoz i trgovina Tomislav i Slavko Uremović, AMB grupa, Keramika Modus, MK Tsunami Požega, Rakije Đanić, Barić dizajn, Termoelektro, Wap tattoo studio, Studio Hm i Lovačko društvo Krndija.

 

27/06/2020

Moto klub 4. gardijska iz Splita obilježava 29. obljetnicu ustroja istoimene ratne postrojbe i tom prigodom obilaze mjesta diljem hrvatske te ostavljaju krunice na spomenicima podignutim u čast braniteljima. Jedno od tih mjesta već petu godinu za redom je i Našice, gdje su danas bajkeri ostavili krunicu na spomen obilježju hrvatskim braniteljima “Uskrsla Hrvatska”. I ove godine su krenuli iz Splita te su došli do Slavonije, a u Split se vraćaju za nekoliko dana.

U Našicama su ih dočekali članovi Moto kluba Racing na čelu s predsjednikom Mladenom Grujom Marksom te gradonačelnik Josip Miletić koji im se zahvalio što su i ove godine posjetili Našice te što nastavljaju obilježavati ovu važnu obljetnicu.

 

Skupu se obratio i Zlatko Borojević predsjednik Moto kluba 4. gardijska iz Splita. “Ovo je 5. godina od kada dolazimo u Našice, a sedam godina kako vozimo ovu karavanu u čast naše godišnjice. Nažalost, zbog pandemije koronavirusa ove smo godine morali smanjiti planirane aktivnosti, ali smo ipak odlučili nastaviti s tradicijom. Već smo jako dobri prijatelji s Moto klubom Racing i uvijek nam je ugodno ovdje doći.”

“Kao i svake godine karavana 4. gardijske brigade je došla u Našice te smo zapalili svijeće i ostavili krunicu u čast poginulim braniteljima. Izuzetno smo zahvalni na njihovoj požrtvovnosti i jako mi je drago što nastavljamo jednu prijateljsku suradnju. Nažalost, neke aktivnosti smo morali odgoditi zbog svima nam znane situacije s koronavirusom, ali nadamo se da ćemo ih uskoro realizirati. Na kraju bih se još jednom zahvalio mojoj ekipi iz kluba, gradonačelniku grada Našica Josipu Miletiću te svima koji su bili nazočni.” – izjavio je, između ostalog, predsjednik Moto kluba Racing Mladen Grujo Marks. Uz dobre želje za put, nakon paljenja svijeća ispred spomenika bajkeri su nastavili putovanje.

23/06/2020

Moto klub “Racing” Našice u klupskim prostorima održao je izvanrednu izbornu Skupštinu na kojoj je izabran novi predsjednik te nova kompletna Uprava. Za novog predsjednika izabran je jedan od osnivača Moto kluba i prvi predsjednik Mladen Grujo Marks, dopredsjednika Damir Šalek, tajnika kluba Tin Bakač, blagajnika Saša Granat. Upravu od tri člana činit će Siniša Granat, Krešo Martinović i Antun Hrženjak. Klub je postao bogatiji i za još jednog člana, u punopravno članstvo primljena je Tatjana Mandić.

Skupštinu je vodio dosadašnji predsjednik Kluba Siniša Granat koji je rekao kako je napustio mjesto predsjednika Kluba zbog privatnih razloga. “Nisam više mogao obnašati dužnost predsjednika zbog privatnih razloga, obiteljskih obaveza i povećanja opsega posla. To je i prirodan slijed izmjenjivati predsjednike kako bi se rasporedio posao, ali i radi novih ideja za poboljšanje rada Klubu. Ostat ću i dalje u Upravi i pomagati radu Kluba.” – rekao je Siniša Granat.

Osvrnuo se i na trenutnu situaciju vezanu uz koronavirus i odgođene Moto susrete te rekao kako su na dan kada su se trebali održati Moto susreti organizirali vožnju po Slavoniji na koju su se odazvali gotovo svi članovi Kluba.

Novi predsjednik Mladen Marks jedan je od osnivača Moto kluba u kojem od samog osnutka 2005. godine aktivno djeluje kao prvi predsjednik Kluba. Kako navodi, nakon nekog vremena, iz privatnih razloga uzeo je jednu pauzu, a sada će se ponovno aktivirati kako bi Klub i dalje nastavio surađivati sa svim našičkim udrugama i humanitarno pomagati svojim sugrađanima kao i za vrijeme bivšeg predsjednika.

Novi predsjednik osvrnuo se i na buduće događaje te rekao kako imaju jako dobru suradnju sa SOS dječjim selom Ladimirevci. “Odradili smo već nekoliko većih donacija bicikala i rola, opreme, higijenskih potrepština kako bi uveselili život mališana. Pribavili smo i nove bicikle, no, zbog situacije vezane uz koronavirus još nije izrealizirana predaja, no, uskoro ćemo i to odraditi kako bi se djeca mogla voziti sad po lijepom vremenu.” – rekao je Mladen Marks te najavio dolazak karavane Moto kluba 4. gardijske brigade iz Splita, ali se još ne zna pod kojim će se uvjetima dočekati zbog vraćanja koronavirusa, no, javnost će biti obaviještena kada se nešto više bude znalo.

Foto: ustupljene fotografije

08/05/2020

Uprava MK Racing obavijestila je kako se sukladno trenutnoj situaciji vezanoj uz koronavirus u Hrvatskoj i svijetu, 14. motosusreti u Našicama neće održati u 2020. godini. Tako će ove godine izostati posjet mnogobrojnih bajkera uz defile kroz naš grad te koncert za sve ljubitelje motora i dobre glazbe u Velikom parku. Kako navode, ove godine prekinut je niz od 13 lijepih godina, no, nadaju se kako će nagodinu motosusreti biti još brojniji, veći i veseliji.

03/02/2020

Moto klub Racing ovog je vikenda proslavio rođendan organiziravši nikad veću proslavu na kojoj se okupilo nekoliko stotina bajkera, ljubitelja starog rocka, kao i sugrađana. Velike pripreme prethodile su ovom tradicionalnom, sad već devetom po redu Winter partiju koji je održao u Društvenom domu u Zoljanu.

Za sve bajkere domaćini su priredili besplatnu večeru, dok je ostalim posjetiteljima ponuđen velik asortiman alkoholnog i bezalkoholnog pića. Za odličnu zabavu bilo je zaslužan, dugogodišnji prijateljski band našičkog kluba, band Company. Domaći i strani rock dodatno je zagrijao okupljenu ekipu koju je činilo čak 50 klubova iz bliže okolice i iz susjednih zemalja. Među njima bili su bajkeri MK Posavac iz Orašja, MK United iz Žepča te MK Prnjavora iz Bosne i Hercegovine, a pristigli su i gosti iz Slovenije i Srbije.

„Proslavili smo 16. rođendan našim Winter partijem na koji su gosti došli automobilima. Dok naši motocikli spavaju zimski san mi slavimo. Svake godine povećavamo količinu poslužene večere kao i pića, jer nas posjećuje sve veći broj klubova i naših prijatelja, što nas istinski veseli.” – rekao je Siniša Granat, predsjednik MK Racing Našice. Prije same proslave održana je redovna izvještajna skupština kluba na kojoj je rezimirana prošla godina te doneseni planovi za 2020. godinu u kojoj je i dalje cilj posjetiti što veći broj moto susreta.

Potrebno je i naglasiti da se kroz godina rada promijenilo čak 70 posto članstva, no također treba izdvojiti da niti jednog od njih nisu izgubili u nesreći, nego su ljudi iz svojih osobnih razloga izašli iz kluba. Uz to najavljeni su i ovogodišnji našički moto susreti od 29. do 31. svibnja na još ne utvrđenoj lokaciji, jer će našički park u to vrijeme biti u obnovi. Ovaj odličan party nastavio se do dugo u noć, a posjetio ga je i gradonačelnik Josip Miletić, poželivši svim bajkerima sve najbolje u novoj godini.

Cijelu galeriju slika pogledajte na facebook na https://www.facebook.com/TVNasice/

24/01/2020

I ove zime našički Moto klub “Racing” organizira pod pokroviteljstvom grada Našica i TZ grada Našica tradicionalno druženje, 9. po redu, namijenjeno prijateljima bikerima i svima ostalima koji vole domaći Rock!!! Zabavljat će nas naš poznati lokalni band Company u sali DVD-a Zoljan. Ova lokacija nudi obilje prostora, veliki parking te blizinu smještajnih objekata za eventualno noćenje (Antiša, Egghus). Ulaz je besplatan za sve! Dobro nam došli!!!

Generalni sponzor: Pivovara Osijek

Medijski pokrovitelji: TV Našice, Radio Našice, Pin Art

07/01/2020

Moto klub “Racing” Našice i ove godine organizira tradicionalno okupljanje bajkera, prijatelja i simpatizera, a sve s ciljem zabave i druženja u hladnijim zimskim danima, dok su im, kažu motocikli u dubokom zimskom snu. Kao i na Moto susretima, ostali su vjerni poznatom bandu Company, koji će rasplesati okupljene u društvenom domu u Zoljanu, 1. veljače. Bit će ovo posebno okupljanje, jer našički bajkeri, nekoliko dana kasnije, 4. veljače proslavljaju 16. rođendan moto kluba. Ulaz je besplatan.

Foto: arhiva

12/12/2019

Grad Našice svakim danom broji sve više humanitaraca, a među onima koji se svake godine u tome ističu su članovi Moto kluba „Racing”, koji su odlučili uljepšati blagdane djeci na odjelu pedijatrije Opće županijske bolnice Našice. Djeci su poklonili poklone, a u njihovoj pratnji bio je i Djed Mraz koji je jako razveselio djecu. Djelatnici OŽB Našice, kao i djeca odjela pedijatrije, srdačno su zahvalili na poklonima i ugodnom posjetu. Predsjednik Moto kluba „Racing”, Siniša Granat, izrazio je želju da se ovakve aktivnosti ponavljaju i svake narodne godine kako bi postale tradicija.

Foto: ustupljena fotografija

20/11/2019

Karavana bikera „Zajedno u ratu, zajedno u miru“

Karavani predvođenoj Moto klubom Korčula, u obilježavanju 28. obljetnice Sjećanja na žrtvu Vukovara, pridružili su se i članovi Moto klub Racing Našice. Moto Klub Korčula, ovu tradicionalnu vožnju motociklima od Prevlake do Vukovara, organizirao je u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i moto klubovima iz cijele Hrvatske.

Karavana je krenula 13. studenog, a u nedjelju je stala i u Našicama, gdje su njeni članovi ispred spomen obilježjem Uskrsla Hrvatska zapalili svijeće i odali počast žrtvama Vukovara. Svi bikeri, nakon dolaska u Vukovar, 18. studenog, pridružili su se Koloni sjećanja, a svoje putovanje pod imenom „Zajedno u ratu, zajedno u miru“ realizirali su u pet etapa.

Foto: facebook

25/05/2019

U Našicama na još jednim Moto susretima u organizaciji Moto kluba Racing sudjelovalo je nekoliko stotina bajkera iz cijele Hrvatske, a stigli su i gosti iz susjednih zemalja.

Događaj se održava pod pokroviteljstvom Grada Našica i Turističke zajednice Grada Našica.

Svake godine ovaj događaj okuplja sve više bajkera, ali i gostiju koji su danas mogli uživati u defileu motorista kroz grad, a jučer u posebno biranom glazbenom repertoaru. Svakako su osim glazbe pažnju Našičana privukli i akrobatski pokreti hrabrih, spretnih i, definitivno, adrenalinski nastrojenih bajkera. Njihove nastupe pratio je velik broj okupljenih, a svaka akrobacija nagrađena je pljeskom.

Nakon programa u centru grada u Velikom parku nastavljaju se Moto igre, a sve vas, organizatori, pozivaju na koncert Zabranjenog pušenja te odličnu zabavu koja će potrajati do dugo u noć. Posebnost ovih susreta je i akcija koju su bajkeri proveli u suradnji s policijom kao prevenciju nesreća u prometu te ukazati na ranjivost vozača na dva kotača.

Ne zaboravite, ovi Moto susreti, kao i ostali do sada imaju humanitarnu notu, pa osim što ćete se odlično zabaviti pomoći ćete i korisnicima Socijalne samoposluge u Našicama.