03/03/2019

Članovi Lions kluba podružili se s građanima i skupljali humanitarne priloge

Maškare su tradicionalno obilježili i članovi Lions kluba koji su građanima ponudili domaću slasticu pokladnice te domaće, ističe predsjednik kluba, Samir Haj Barakat zdrave makovnjače. Obilježavanje ovog dana održavaju već dugi niz godina, a prikupljene humanitarne doprinose dodijelit će najugroženijoj obitelji s ovog područja.

Iako je kiša skoro odgodila sva događanja u gradu, građani su ipak izašli na trg i potpomogli rad udruge i njihove humanitarne aktivnosti.

“Priključili smo se ovom tradicionalnom karnevalu, doduše u nešto malo drugačijem obliku nego prošle godine. Nadamo se uspješnoj akciji prikupljanja financijskih sredstava koje ćemo predati najugroženijoj obitelji. Ove godine uz krofne, odlučili smo se za reklamu našeg domaćeg hrvatskog proizvoda koji također prigodno ide uz današnji dan, domaća makovnjača.”- istakao je predsjednik Lions kluba Samir Haj Barakat.

VEZANI TEKSTOVI
15/01/2019

Lions klub predao humanitarni dar Udruzi slijepih Našice

Jučer je u prostorijama Hotela Park održano svečano uručivanje humanitarnog dara u vidu tehničke opreme za Udrugu slijepih iz Našica.

Udruga je tako dobila na korištenje dva laptopa i čitač zvučnih kartica. Humanitarni dar se prikupio na proslavi 25. godišnjice djelovanja Lions kluba u Našicama, na čijem se svečanom balu okupilo preko 150 gostiju kako iz Našica te okolnih mjesta, a prisutni su bili i članovi Lions klubova iz cijele Hrvatske i gosti iz Bitole u Makedoniji.

Na svečanom uručivanju sudjelovali su predsjednik Samir Haj – Barakat, prvi osnivač kluba Zorko Šimunić i veliki broj drugih predsjednika klubova te predsjednik Udruge slijepih Rolando Butković uz veliki broj volontera i simpatizera.

Predsjednik Lions kluba Samir Haj – Barakat izrazio je veliko zadovoljstvo prikupljenim humanitarnom donacijom u iznosu većem od 10 000,00 kuna. Zahvalio se svim članovima Lions kluba koji požrtvovno rade na aktivnostima koje klub provodi, a Udruzi slijepih poželio sve najbolje u budućem radu.

„Udruga slijepih radi na puno projekata, a svoj rad posvećuje i mladima što nas dodatno veseli. Do sad smo imali dosta kontakta s predsjednikom udruge i, nakon njihovog javljanja i iskazivanja potrebe za opremom, shvatili smo da je njima uistinu potrebna modernizacija opreme jer, realno gledajući, u 21. stoljeću je teško funkcionirati bez tehnologije. Svi se možemo složiti da je bit svih ljudi, neovisno o svojoj invalidnosti, da što više funkcioniraju u okolini zajedno sa svim ostalima jer nije dobro da se zatvaraju u sebe. Smatramo da je ova donacija posebno potrebna učenicima, ali i drugim članovima udruge jer pomoću nje otvaraju im se mogućnosti da dodatno prošire svoja znanja i svoje aktivnosti. Isto tako smatramo da će se ovako motivirati svi članovi, ali i općenito i ljudi koji su slabovidni ili slijepi, na što veću socijalnu aktivnost, a nama je to bio najveći razlog za suradnju.

Treba napomenuti i to da je Lions klub u Našicama proslavio 25. godišnjicu djelovanja zbog čeka ova humanitarna akcija ima dodatnu simboliku, jer Lions klub je nastao još početkom 20. stoljeća u SAD-u i upravo su njihove prve aktivnosti bile vezane uz slijepe. Članove kluba tada su nazivali vitezovima slijepih, a kasnije su svoje djelovanje članovi proširili i na neke druge aktivnosti. Tako da je uistinu posebno što su se upravo te aktivnosti spojile na našu obljetnicu i zaokružile jednu kompletnu cjelinu. Napomenuo bih i da se veselimo budućoj suradnji, i da podsjetio bih članove Udruge slijepih i da smo tu za njihove druge potrebe. Bila nam je uistinu velika čast jer su nam ukazali svoje povjerenje, a svim članovima udruge želimo da više uživaju u društvenom životu, što manje osjećaju invalidnost kao teret, da žive punim plućima i da imaju sve mogućnosti kao i ostali.” ističe predsjednik Lions cluba koji za sljedeću aktivnosti najavljuje tradicionalni humanitarni događaj prikupljanja dobrovoljnih priloga uz dijeljenje pokladnica i toplih napitaka.

Predsjednik Udruge slijepih iz Našica Roladno Butković zahvalio se na ovom poklonu, te dodao kako će nova tehnologija uvelike pomoći radu udruge a posebno članovima udruge.

„Ova donacija od Lions kluba će doslovce ubrzati modernizaciju našeg rada, jer smo se do sada oslanjali na staru tehnologiju, naše računalo koje je staro desetak godina. Naš je cilj što više sudjelovati u EU projektima, a do sada nas je uvijek nešto nedostajalo ili ljudstvo ili oprema. Sad napokon ne moramo tražiti izlike nego možemo nesmetano raditi. Na jedan EU projekt smo se već prijavili, pa bi do kraja siječnja trebali dobiti povratnu informaciju da li idemo u realizaciju tog projekta pod nazivom „Videći pratitelj”. Ovaj projekt će nam omogućiti zapošljavanje 2 osobe na puno radno vrijeme, pa mislim da će oprema upravo tada doći do punog izražaja. Vrijednost projekta je 446 000,00 kuna, a cilj je projekta omogućiti prijevoz slijepih osoba od mjesta stanovanja do institucija, trgovina, suda, ambulante i na društvena događaja.

Istaknuo bih od doniranog, čitač zvučnih kartica, namijenjen slijepim učenicima i studentima, za koji se nadam da će potaknuti na modernizaciju i starije članove društva. Udruga trenutno ima 3 učenika i svi su 7. razred osnovne škole, Borna Bela i Lara Fišer idu u integrirano obrazovanje, zajedno sa videćom djecom dok Dalibor Gvozdić iz Donje Motičine ide u školu za slijepe u Zagrebu. Trenutno nemamo studenata, ali bih ja istaknuo jednog bivšeg studenta i člana udruge Krunu Drenskog, koji je prvi uspješno završio fakultet bez dodatnih moderniziranih pomagala.

Ovaj će uređaj slijepim učenicima i studentima skratiti vrijeme učenja i snimanja. Uređaj je dobar i za starije jer omogućava čitanje i drugih knjiga, iako je danas, na pohvalu sve više knjižnica koje imaju odjel za slijepe i slabovidne koji sadržava zvučne zapise stručne literature i beletristike.” – rekao je predsjednik Udruge slijepih i nadodao kako se, bez obzira na stanje u široj zajednici, ne može požaliti jer im društvena zajednica i pojedinci često pomažu, pa tako i često Lions klub.

VEZANI TEKSTOVI
03/12/2018

U subotu u hotelu Park u Našicama održan je Lions bal kojim se obilježilo 25. obljetnica djelovanja Lions Cluba Našica, a kao što je i tradicija i ovoga puta je bio humanitarnog karaktera. Ideja organizatora je bila skupljanje sredstva za kupnju informatičke opreme Udruzi slijepih Našice.

Na balu se okupilo preko 150 gostiju kako iz Našica te okolnih mjesta, a prisutni su bili i članovi Lions klubova iz cijele Hrvatske i gosti iz Bitole u Makedoniji.

Sve prisutne goste pozdravili su past guverner Lionsa za Hrvatsku Mladen Kajganić, predsjednik Lions cluba Našice Samir Haj Barakat, ispred Grada Našica gradonačelnik Josip Miletić te drugi uvaženi gosti.

Goste su zabavljali Zorica kondža, Joško Banov i Tamburaški sastav „Žitna Polja”, a kako smo saznali, uspješno je prikupljeno 10000 kuna kojih će se u potpunosti udijeliti Udruzi slijepih Našice. Mladen Kajganić je istaknuo kako se Lionsi već više od sto godina bave humanitarnim radom, a jedna od glavnih aktivnosti im je svakako pomoć slijepim osobama.

Predsjednik Lions cluba Našice Samir Haj Barakat zahvalio se svima koji su pomogli u realizaciji ove humanitarne akcije te je u nastavku izjavio:

“Ovo je jedna iznimna večer na kojoj prikupljamo sredstva za udrugu slijepih koja na području grada Našica djeluje već dugi niz godina. Sami nemaju dovoljno sredstava za nabavu određene opreme, pa smo se mi odlučili uključiti te im pomoći na ovaj naš svojstven način i to upravo na 25. obljetnicu Lions cluba Našice. Ponosni smo na 25 godina djelovanja Lions cluba Našice koji cijelo svoje vrijeme sudjeluju u mnogim humanitarnim akcijama kako prema udrugama, a što prema pojedincima. Danas je meni kao predsjedniku pripala čast govoriti o radu Lionsa u Našicama o ovih 25 godina djelovanja, a moram naglasiti kako je kroz to vrijeme kroz Lions klub Našice prošlo mnogo dobrotvora, anđela humanosti. Osim gostiju iz okolnih Lions klubova iz Slavonije sa nama su danas tu i gosti iz drugih krajeva Hrvatske, iz Poreča, a kao posebno bih istaknuo i nama drage goste iz bratskog Lions kluba iz Bitole. Mi trenutno u Našicama brojimo oko dvadesetak članova, a za vrijeme mog mandata, kao cilj sam si postavio prijem i ženskih članica.” – rekao je među ostalim predsjednik kluba Lions Našice Samir Haj Barakat.

Par riječi o ovoj humanitarnoj akciji rekao je i predsjednik udruge slijepih Našice Rolando Butković koji se zahvalio na donaciji te je čestitao 25-tu obljetnicu djelovanja Lionsa u Našicama.

„Čestitam 25 godišnjicu Lions kluba Našice i u tih 25 godina djelovanja su nekoliko puta pomogli našoj udruzi. Moram svakako istaknuti kako je ova donacija jedna od najvećih i to nam je stvarno velika pomoć, jer ćemo s njom uspjeti nabaviti informatičku opremu koja nam je prijeko potrebna. Plan nam je aplicirati se za projekte koji se financiraju iz europskih fondova, a uvjeren sam kako će nabave nove opreme podići rad naše udruge na jednu veću razinu. U udruzi je aktivno 45 osoba, i uvjeren sam kako će se s ovom i sličnim akcijama svima njima omogućiti dostojanstveniji život. Još jednom, u ime Udruge slijepih zahvaljujem se Lions clubu Našice na ovoj svemu.” – rekao je Rolando Butković, predsjednik udruge slijepih Našice.

 

VEZANI TEKSTOVI
30/11/2018

U subotu 1.12.2018. u hotelu Park Panolija Našice s početkom od 19:30 sati Lions club Našice povodom 25 godina djelovanja organizira humanitarni bal kojim će se prikupljati sredstva za nabavu opreme za Udrugu slijepih u Našicama. Sve okupljene goste na humanitarnom balu zabavljati će Zorica Kondža i i Joško Banov, kao i Tamburaški sastav “Žitna polja”, a ulaznice se mogu kupiti na recepciji hotela.

Predsjednik Lions cluba Našice Samir Haj Barakat o ovoj humanitarnoj akciji i djelovanju Lionsa u Našicama je između ostalog izjavio.

“Ovo je jubilarna 25 godišnjica od osnivanja Lions clube Našice. Svake godine organiziramo humanitarni bal koji u pravilu bude u 12. mjesecu i prikupljena sredstva se daju potrebitima. Ove godine ulaznica je 150 kuna, a u programu će nam nastupiti Zorica Kondža i Joško Banov te Tamburaški sastav „Žitna polja“. Osnovna svrha Lions cluba je skupljanje pomoći za one kojima je to najpotrebnije. Nisu to samo velike humanitarne akcije kao ovaj Lions bal nego i za svaku individualnu osobu ili obitelji koje su stradale, doživjele neku tragediju ili je došlo do nekih financijskih problema. Kada nam se individualno obrate mi se tada aktiviramo i skupljamo novac kako bi se pomoglo ljudima. Znači mi pomažemo svim potrebitima, ne samo udrugama nego i pojedinačno ljudima koji su iz nekog razloga ostali u teškoj financijskoj situaciji. Osim što skupljamo donacije od privatnih osoba i poslovnih subjekata s područja Grada Našica, imamo jako dobru suradnju s Gradom Našicama i Mjesnim odborom te susjednim općinama koje su se također ove godine odazvale pozivu za skupljanje sredstava za ovako jednu važnu stvar kao što je nabava opreme za Udrugu slijepih u Našicama. Ova udruga je izrazito aktivna i puno djeluje i surađuje sa školama i gdje god postoje slijepi učenici, radnici i apsolutno djeluju u svim tim poljima. Realno gledajući, imaju jako malo opreme koja im je potrebna da bi mogli funkcionirati. Ovim putem pozivam ljude da kupe ulaznice i pridruže se ovoj humanitarnoj akciji.” – rekao je Samir Haj Barakat.

VEZANI TEKSTOVI
28/11/2018

U subotu 1.12.2018. u hotelu Park Panolija Našice s početkom od 19:30 sati Lions club Našice povodom 25 godina djelovanja organizira humanitarni bal kojim će se prikupljati sredstva za nabavu opreme za Udrugu slijepih u Našicama. Sve okupljene goste na humanitarnom balu zabavljati će Zorica Kondža i i Joško Banov, kao i Tamburaški sastav “Žitna polja”, a ulaznice se mogu kupiti na recepciji hotela.

Predsjednik Lions cluba Našice Samir Haj Barakat o ovoj humanitarnoj akciji i djelovanju Lionsa u Našicama je između ostalog izjavio.

“Ovo je jubilarna 25 godišnjica od osnivanja Lions clube Našice. Svake godine organiziramo humanitarni bal koji u pravilu bude u 12. mjesecu i prikupljena sredstva se daju potrebitima. Ove godine ulaznica je 150 kuna, a u programu će nam nastupiti Zorica Kondža i Joško Banov te Tamburaški sastav „Žitna polja“. Osnovna svrha Lions cluba je skupljanje pomoći za one kojima je to najpotrebnije. Nisu to samo velike humanitarne akcije kao ovaj Lions bal nego i za svaku individualnu osobu ili obitelji koje su stradale, doživjele neku tragediju ili je došlo do nekih financijskih problema. Kada nam se individualno obrate mi se tada aktiviramo i skupljamo novac kako bi se pomoglo ljudima. Znači mi pomažemo svim potrebitima, ne samo udrugama nego i pojedinačno ljudima koji su iz nekog razloga ostali u teškoj financijskoj situaciji. Osim što skupljamo donacije od privatnih osoba i poslovnih subjekata s područja Grada Našica, imamo jako dobru suradnju s Gradom Našicama i Mjesnim odborom te susjednim općinama koje su se također ove godine odazvale pozivu za skupljanje sredstava za ovako jednu važnu stvar kao što je nabava opreme za Udrugu slijepih u Našicama. Ova udruga je izrazito aktivna i puno djeluje i surađuje sa školama i gdje god postoje slijepi učenici, radnici i apsolutno djeluju u svim tim poljima. Realno gledajući, imaju jako malo opreme koja im je potrebna da bi mogli funkcionirati. Ovim putem pozivam ljude da kupe ulaznice i pridruže se ovoj humanitarnoj akciji.” – rekao je Samir Haj Barakat.

VEZANI TEKSTOVI
13/11/2018

Lions club Našice povodom 25. godina djelovanja organizira humanitarnu akciju koja će se održati u hotelu Park Panolija 1.12.2018. s početkom od 20 sati. Ovom akcijom prikupljati će se sredstva za nabavu opreme za Udrugu slijepih u Našicama.

O djelovanju Lions cluba Našice predsjednik Samir Haj Barakat je istaknuo.

„Lions club Našice djeluje 25 godina i u svom djelovanju organizira humanitarne aktivnosti kojima pomaže potrebitima i institucijama od javnog dobra. Ovim se aktivnostima nastoji prepoznati potrebe osoba i institucija koje se u redovnim poslovanjima ne mogu ostvariti.”

Također, kako saznajemo, na humanitarnoj akciji sve okupljene goste zabavljati će Zorica Kondža i i Joško Banov, kao i Tamburaški sastav “Žitna polja”, a ulaznice možete kupiti u hotelu Park Panolija na recepciji.

O ovoj humanitarnoj i hvale vrijednoj akciji, u organizaciji Lions cluba Našice, ćemo pisati još nekoliko puta, jer svaka pomoć je dobro došla, stoga ovim putem pozivamo sve naše čitatelje da se uključe i pomognu svojim dolaskom onima kojima je pomoć stvarno potrebna.

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print