24/02/2020

S obzirom na to da nam je proljeće stiglo malo ranije, Hrvatska narodne knjižnica i čitaonica Našice svima zainteresiranima, bez obzira na članstvo, poklanja sjemenje povrća i žitarica za sadnju u vrtu. Sve što trebate učiniti je doći u našičku knjižnicu i potpuno besplatno preuzeti svoja četiri paketića sjemenja po izboru, a na policama vas čekaju i zanimljivi savjeti i ideje koje bi vam mogle poslužiti pri sadnji.

U asortimanu će biti sjeme raznih vrsta velikih i malih rajčica, papričica, kukuruza, kikirikija, bundeva, lubenica, graha i ostalih zdravih namirnica koje ovog proljeća možete posaditi u svom vrtu potpuno besplatno. Sjemenje je uzgojio i donirao Đuro Rajh, mag. informatol., a cilj ove akcije je očuvanje bioraznolikosti.

13/02/2020

U akciju Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice Našice pod nazivom “Čitam, dam, sretan sam” uključilo se i Gradsko društvo Crvenog križa Našice. Tako je predsjednik GDCK-a Igor Feldi ravnateljici knjižnice Silviji Šokić uručio 20 doniranih slikovnica. “Ovim činom potvrđena je još jedna uspješna suradnja Knjižnice i GDCK-a. Zahvaljujem gospodinu Igoru Feldiju kao i svim članovima Crvenog križa na donaciji.” – izjavila je Silvija Šokić, ravnateljica našičke knjižnice.

12/02/2020

Povodom Međunarodnog dana darivanja knjigom Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice organizirala je zanimljivu akciju koja traje od ponedjeljka do petka. Cilj akcije “Čitam, dam, sretan sam” je darivati slikovnice i dječje knjige Knjižnom kutku Dječjeg vrtića Zvončić. Stoga ako imate nešto od navedenog što su vaši mališani ili prerasli ili vam one više ne trebaju donesite ih u redovno radno vrijeme u našičku knjižnicu. “Svoju knjigu daruj, tuđe srce obraduj” – poručuju organizatori s nadom da će ova akcija biti vrlo uspješna.

09/02/2020

Povodom Međunarodnog dana darivanja knjigom Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice organizira zanimljivu akciju koja će trajati od ponedjeljka do petka. Cilj akcije “Čitam, dam, sretan sam” je darivati slikovnice i dječje knjige Knjižnom kutku Dječjeg vrtića Zvončić. Stoga ako imate nešto od navedenog što su vaši mališani ili prerasli ili vam one više ne trebaju donesite ih u redovno radno vrijeme u našičku knjižnicu. “Svoju knjigu daruj, tuđe srce obraduj” – poručuju organizatori s nadom da će ova akcija biti vrlo uspješna.

23/12/2019

Osim organizacije blagdanskih programa za najmlađe, Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice, vrijedno radi i za čitatelje. Pa je u svom gustom rasporedu uspjela uvesti dugoočekivane nove kartične članske iskaznice na zadovoljstvo svih djelatnika i članova Knjižnice. Nove iskaznice olakšat će posuđivanje, ali i praćenje posuđenih naslova. “Članovi Knjižnice svoje iskaznice mogu podići svaki radni dan od 7 do 19 sati i subotom od 8 do 13 sati.” – poručuju iz knjižnice.

16/12/2019

U knjižnici se tražilo mjesto više, a sljedeće subote pripremaju program iznenađenja

„Čarobna božićna priča” u Hrvatskoj narodnoj knjižnici i čitaonici Našice okupila je velik broj mališana, pa se tražilo i mjesto više. Jer nastupe svojih mališana podržali su i roditelji, braća, sestre te bake i djedovi. U izložbenom salonu Zavičajnog muzeja Našice nastupile su djevojčice iz Plesnog studija Shine, koje vodi trenerica Maja Zec, a otplesale su čak tri koreografije.

Nakon gromoglasnog pljeska kojim je ispraćen njihov zadnji nastup uslijedila je pričaonica. Djeca su pažljivo slušala priču o božićnim poklonima koju im je iščitala volonterka Ivana Neznanović, a onda su se priključili zanimljivim radionicama izrade čestitki i raznih blagdanskih likova. Njihovu kreativnost dodatno su poticale voditeljice radionica, volonterke i odgojiteljice, Valentina Stanković Dervić i Ivana Neznanović.

„Izuzetno sam zadovoljna održanim aktivnostima, brojnom publikom i zahvalna sam našim volonterima koji su dali sve od sebe kako bi djeci bilo uistinu zanimljivo. Odaziv djece ponovio se i na nedjeljnoj aktivnosti „Dječji kutak” gdje ih je bilo čak 40.” – rekla je ravnateljica knjižnice Silvija Šokić. Posebne zahvale ravnateljica je uputila svim odgajateljicama, volonterkama Jasni Majer, Valentini Stanković Dervić, Ivani Neznanović, Jadranki Lukavski, Viktoriji Baričević, Valentini Vondrak i Tihani Barić.

Sljedeće subote nastavlja se prošireni blagdanski program „Čarobne božićne priče” u knjižnici pa sve mališane i roditelje očekuje nastup ritmičke skupine DND-a kao i radionice. I malo iznenađenje, otkriva nam ravnateljica.

05/12/2019

Čarobne božićne priče u knjižnici

Od ove srijede pa do Božića Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice organizira predbožićni program za djecu pod nazivom “Čarobna božićna priča”. U Izložbenom salonu Zavičajnog muzeja vrijedni djelatnici knjižnice uredili su blagdanski kutak u kojem će djeca uživaju u čitanju priča i radionicama. Današnja čitaonica, koju su pozorno slušali vrtićanci bila je na temu sv. Nikole, a nakon priče svi su se počastili slatkim iznenađenjima i toplim čajem.

“I ove godine nastavljamo sa Čarobnom božićnom pričom u knjižnici u sklopu Adventa u Našicama, jer naši su nas korisnici već pri kraju mjeseca studenog počeli ispitivati za blagdanski program. Odlučili smo, stoga, nastaviti organizirati svake srijede čitanje priča za sve vrtiće i osnovne škole sa područja grada Našica.” – rekla je ravnateljica knjižnice Silvija Šokić te dodala da su ove godine smanjili koncept radionica, jer su kao što je već poznato u procesu selidbe, a posla je uistinu puno.

Ipak nešto veći i bogatiji blagdanski program rezerviran je za subote, 14. i 21. prosinca, koji će se također održati u knjižnici, a od 17:30 sati obuhvatiti će nastup plesne skupine Shine i rtimičke skupine DND-a Našice, čitanje priča, projekcija crtanog filma i radionice koje će voditi volonterka knjižnice Valentina Stanković Dervić. Ovi programi namijenjeni su cijelom građanstvu, odnosno svim mališanima iz grada i okolice.

Podsjetimo, sličan događaj, koji također organizira knjižnica, pod nazivom „Dječji kutak” održava se i nedjeljom u grijanom šatoru od 17 do 19 sati.

12/11/2019

U Izložbenom salonu Zavičajnog muzeja Našice održana je još jedna Književna večer u sklopu projekta „Zlatna dob za nove početke“ i Mjeseca hrvatske knjige. Sedmo je ovo po redu druženje sa poznatim književnicima, a gošća je ovoga puta bila poznata psihologinja Ljubica Uvodić – Vranić, jedna od najproduktivnijih autorica priručnika iz popularne psihologije.

Tema susreta bila je predstavljanje knjige „Devet vježbi opuštanja na kauču“, gdje je autorica okupljenoj publici govorila o tehnikama opuštanja koje bi svaka osoba trebala naučiti i primjenjivati. Sve tehnike opisane su i u knjizi koja je, kako ona navodi, namijenjena svim ljudima koje nešto muči.

Foto: ustupljene fotografije

image_pdfimage_print