12/06/2018

12 - gradska-glazba-nasice-1.jpg

Na 32. susretu hrvatskih puhačkih orkestara koji okuplja najuspješnije puhačke orkestre iz cijele Hrvatske, a koji se održao ovog vikenda u Novom Vinodolskom od dvanaest orkestara u D kategoriji, Našička glazba osvojila je četvrto mjesto i srebrnu plaketu, s osvojenih 80,00 bodova od ukupno 100 bodova.

Naš orkestar je nastupio u konkurenciji s Limenom glazbom „sv. Martin“, Puhačkim orkestrom KUD-a „Lira“ Kraljevec na Sutli, Dječji orkestar puhačkog orkestra Zaprešić, Glazba Jakšić, Gradski puhački orkestar „Krešimir“ Kutina, Gradski puhački orkestar Gospić, Puhački orkestar HKUD-a „Željezničar“ Zagreb, Općinska glazba Baška Voda, Pomladak puhačkog orkestra DVD-a Stankovo, Puhački orkestar Daruvarskog Brestovca i Končanice te Puhački orkestar Općine Domašinec.

Nastupili smo sa repertoarom kao i na smotri SAPOSIB-a u Donjem Miholjcu, što znači da je orkestar izveo skladbe Willy Lange – Weekend, Luigi di Ghisallo – Superspy, Thiemo Kraas – Cloud(iu)s.

Ovim putem Gradska glazba Našice zahvaljuje svima koji su omogućili ovaj put na državno natjecanje!

VEZANI TEKSTOVI
18/05/2018

18 - glazba1.jpg

Tradicija je da se svake godine u svibnju održava smotra puhačkih orkestara Slavonije i Baranje u organizaciji Saveza puhačkih orkestara Slavonije i Baranje (SAPOSIB). Ove godine domaćin je bio grad Donji Miholjac gdje se 5.svibnja održala 39.smotra na kojoj je nastupilo 11 puhačkih orkestara, a jedan od tih je i naš orkestar Gradske glazbe Našice.

Gradska glazba Našice djeluje od 1970.godine. Na održanoj smotri postigli su zapažen uspjeh te se uspjeli kvalificirati na državnu smotru orkestara koja će se održati 09.06.2018.g. u Novom Vinodolskom. Trenutno orkestar u najvećem dijelu čine učenici osnovne i srednje škole čime je njihov uspjeh još veći s obzirom na obveze koje imaju i dob glazbenika.

Troškovi ovog događaja su izvan predviđenog financijskog plana za ovu godinu pa se udruga ne može sama u cijelosti pokriti. Zbog toga mole građane za financijske donacije ukoliko su u mogućnosti jer inače neće moći otići na državno natjecanje.

Iz Gradske glazbe Našice kažu da su sretni što su uspješno predstavili svoj grad, svoj rad i nadaju se da će sugrađani i dalje pratiti njihov rad i djelovanje.

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print