30/05/2020

Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, koji se slavi 30. svibnja, dužnosnici Grada Našica su ispred spomen obilježja Uskrsla Hrvatska, na trgu Franje Tuđmana položili vijence i upalili svijeće za sve poginule i preminule branitelje Republike Hrvatske.

30. svibnja 1990. godine konstituiran je prvi demokratski izabran Sabor RH koji je kao izraz volje građana povelo Hrvatsku na putu suverenosti i samostalnosti. Upravo na ovaj dan 1990. godine donesene su vrlo važne odluke koje su odredile povijesni put Hrvatske k samostalnosti.

Povodom toga vrlo važnog datuma i u Našicama se na glavnom trgu okupilo nekoliko dužnosnika Grada, kao i nekoliko predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Moramo naglasiti kako vjerujemo da bi broj osoba bio kudikamo veći, ali se i ovoga puta pazilo na mjere uvedene zbog situacije oko Covida-19 te odredbe o većem broju okupljanja.

Kao predstavnik Grada Našica, okupljenima se prigodnim riječima obratio gradonačelnik Josip Miletić, koji je naglasio važnost prisjećanja na ovaj vrlo važan dan.

“Danas smo ispred spomenika Uskrsle Hrvatske zapalili svijeće i položili vijence za sve poginule hrvatske branitelje. Isto tako smo se prisjetili i trenutka od prije sada već 30 godina. Tog 30. svibnja 1990, godine, konstituiran je prvi, demokratski izabrani višestranački Sabor. Na tom svima nama važnom događaju sudjelovala su i tri naša sugrađana, pokojni Vinko Buljan, a bili su tada tamo i Ivica Čeme te Miroslav Čiček te im se ovom plikom i na ovaj način zahvaljujemo. Uz njih zahvala svakako ide i našem prvom Hrvatskom predsjedniku doktoru Franji Tuđmanu koji je imao volju, snagu i viziju povesti Hrvatsku u stvaranje neovisne i slobodne nam domovine. Također smo se minutom šutnje prisjetili svih hrvatskih vitezova koji su poginuli u Domovinskom ratu te smo se zahvalili svima koji su tih devedesetih godina sudjelovali u stvaranju današnje Hrvatske.” – rekao je među ostalim gradonačelnik Josip Miletić, koji je za kraj iskoristiti prigodu te čestitao svim našim sugrađanima Dan državnosti Republike Hrvatske.

06/05/2020

Danas je u Našicama održana još jedna sjednica Gradskog stožera civilne zaštite na kojoj je načelnik Stožera dr. Hrvoje Šimić zahvalio svim članovima Stožera i svima onima koji su doprinijeli ovim rezultatima koje su dovele do popuštanja mjera. Raspravljalo se o popuštanju i prilagođavanju novim mjerama.

Smatram da su sve dosad donesene mjere bili izuzetno dobro promišljene, a na kraju su pokazale i vrhunske rezultate tj. smanjenje novozaraženih osoba koronavirusom. Sve je to rezultat jednog ozbiljnog rada cijelog sustava, ljudi koji marljivo rade na terenu, Zavoda za javno zdravstvo, bolničkih sustava, primarne medicine, civilnih stožera, policije i odgovornog ponašanja građana. Dokaz tome je i primjena nove odluke vezane uz početak rada škola i vrtića gdje su naši roditelji na upit o mogućnosti slanja svoje djece u vrtiće i škole odreagirali jednom visokom dozom svoje odgovornosti, a nisu tu odgovornost prepustili sustavu odnosno ravnateljima škola i vrtića.” – rekao je Hrvoje Šimić te se zahvalio građanima koji su se upoznali s ovom kriznom situacijom te ju prihvatili na način da se pridržavaju svih mjera. Zahvalio se i medijima na vjerodostojno prenošenju svih mjera koje donose Stožeri.

 

I gradonačelnik Josip Miletić je naglasio kako ovo popuštanje mjera ne znači i opuštanje svakoga od nas, ostaje na svakoj osobi odgovornost da se ponaša i dalje u skladu s propisanim mjerama te tako epidemiološka situacija na području Grada Našica ostane povoljna.

“Danas smo održali sastanak i s ravnateljima odgojno – obrazovnih ustanova na kojem smo utvrdili da postoji manji broj djece koji će krenuti u školu, odnosno, u vrtić. I ovdje su roditelji reagirali odgovorno i pronašli su mogućnost za čuvanje djece te nastavak edukacije putem interneta i TV škole. Razgovarali smo i o državnoj maturi i nadamo se da će se ona uspjeti održati uz odgovarajuće epidemiološke mjere.” – rekao je gradonačelnik Miletić.

 

Gradonačelnik je naglasio i kako očekuju detaljnije upute za idući tjedan kada je najavljen 3. krug popuštanja mjera, odnosno, početak rada kafića i restorana, te kako restorani i lokali neće plaćati najam terasa do kraja 2020 godine. Omogućit će, sukladno mjerama, da ti objekti prošire svoje terase koliko im to mogućnosti dozvoljavaju.

“Mi ćemo se svakako pridržavati propisanih mjera koje, ponavljam, idu u smjeru individualne odgovornosti poput održavanja razmaka, higijene ruku i slično. I na kraju koristim ovu prigodu da zahvalim svim onim službama koje vrijedno i marljivo rade na zadržavanju povoljne epidemiološke situacije. Također se zahvaljujem svim suradnicima u Stožeru što se ova kriza uspjela iskontrolirati.” – rekao je gradonačelnik Miletić naglasivši kako je uvjeren da je pred nama jedno pozitivno razdoblje kako za gospodarstvo tako i za svakoga od nas.

 

Ravnatelj Crvenog križa Igor Feldi rekao je kako su u protekla dva tjedna obišli oko 230 osoba u potrebi te se zahvalio Pekarnici centar koja je omogućila da se osobama koje se obilazi donese svježi kruh. Crveni križ i dalje provodi sve aktivnosti i pokušava volontere slati na edukacije vezane uz trenutnu situaciju.

 

Načelnik stožera dr. Hrvoje Šimić upozorio je neka i dalje sugrađani slušaju sve preporučene mjere te da se prilagode novom načinu života koji je pred nama uz nadu da će se on što prije završiti.

06/05/2020

Danas je održan sastanak gradonačelnika Josipa Miletića i načelnika Stožera civilne zaštite Grada Našica dr. Hrvoja Šimića s ravnateljicama OŠ Dore Pejačević Našice Jasminkom Falamić, OŠ kralja Tomislava Vlatkom Zahirović, OŠ Ivana Brnjika Slovaka Jelisavac Ljerkom Ćorković, ravnateljem srednje škole Željkom Filjkom kao i s ravnateljicom Dječjeg vrtića “Zvončić” Snježanom Kanđera na kojem se prodiskutirala ova epidemiološku krizu kao i naputci Nacionalnog stožera civilne zaštite vezane za početak rada odgojno – obrazovnih ustanova.

 

“Ono što možemo zaključiti je to da su se roditelji na našem području izjasnili oko slanja svoje djece u školu, odnosno, u vrtić pa tako će se samo dvoje učenika vratiti u klupe Osnovne škole kralja Tomislava dok će sedmero djece nastaviti s pohađanjem Dječjeg vrtića “Zvončić”-rekao je gradonačelnik Josip Miletić te naglasio da će se sukladno tome organizirati nastava kao i rad vrtića.

Na sastanku se prokomentirala i ostala problematika vezana za energetske obnove školskih objekata. Gradonačelnik je s ravnateljem srednje škole Željkom Filjkom porazgovarao i o završnim ispitima kao i svemu onome bitnom za srednjoškolce koji planiraju nastavak obrazovanja.

 

“Svi smo se prilagodili na ovakav vid nastave i uvjeren sam da će se tijekom lipnja situacija poboljšati i da će se matura održati onako kako je planirano.” -izjavio je gradonačelnik Josip Miletić te se zahvalio ravnateljima na spremnosti odgojno-obrazovnih ustanova da odgovore i na ovu problematiku.

U Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga ovih dana se on-line nastava privodi kraju za učenike završnih razreda srednjih škola te uskoro kreću zaključivanje ocjena i pripreme za državnu maturu. Nedavno je došla i probna on-line prijava za esej hrvatskog jezika te ravnatelj Željko Filjak poziva sve maturante neka se okušaju u ovoj probnoj verziji eseja što će im biti jedno dobro iskustvo.

“Napomenuo bih da smo pomaknuli rok predaje završnog rada do 20. svibnja kako bismo olakšali učenicima ovu kriznu situaciju kroz koju trenutno prolaze. Ostali rokovi obrana ostaju 1. lipnja dok će se državna matura održati od 8. do 29. lipnja kako je i planirano, a još uvijek očekujemo detaljnije upute. Vezano uz završetak ostalih predmeta, tu još imamo gotovo cijeli 6. mjesec pa učenici imaju dovoljno vremena za pripremu. Sa zadovoljstvom mogu reći da smo svi uspješno savladali sami rad i praćenje on-line nastave, počevši od profesora pa preko učenika te sve do njihovih roditelja. Ponekad je došlo i do zagušenja komunikacijskog kanala zbog preopterećenosti, ali sustav, bez obzira na ove male probleme, jako dobro funkcionira. To su nam svima nova iskustva koja ćemo iskoristiti u daljnjem radu škole. Oko upisa u prve razrede srednje škole neće biti nikakvih problema pošto se učenici već nekoliko godina upisuju preko sustava e-upisi. I za kraj bih ovim putem zaželio svim maturantima uspješan završetak srednjoškolskog obrazovanja.” – izjavio je, između ostalog, ravnatelj SŠIK Našice Željko Filjak.

 

Za vrijeme izolacije Dječji vrtić Zvončić poštivao je i provodio preporuke Stožera civilne zaštite te su se djelatnici konzultirali s epidemiološkom službom. Poduzete su sve najbolje mjere kako bi se zaštitilo zdravlje djece, radnika i svih posjetitelja vrtića, rekla je ravnateljica Snježana Kanđera. Kako su djeca u doba izolacije većinom kod kuće sa svojim roditeljima, vrtićanci su radili na dramskim improvizacijama kako bi im ovo vrijeme bilo malo zabavnije.

“Od 11. svibnja u vrtiću bi trebalo boraviti sedmero prijavljene djece čiji roditelji imaju potrebu za uslugama vrtića. Dolaskom s djetetom u vrtić, roditelji će donijeti i izjavu kojom izjavljuju nekoliko stavki prema preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Nacionalnog stožera-rekla je ravnateljica Snježana Kanđera te naglasila kako je provedena detaljna dezinfekcija svih površina, prostora, igračaka i ostalih stvari u vrtiću, a igračke koje se neće koristiti zbog nemogućnosti svakodnevnog dezinficiranja su uklonjene.

Ravnateljica OŠ kralja Tomislava Vlatka Zahirović rekla je kako prema trenutnim iskazima interesa roditelja, dvoje djece trebalo bi krenuti u ponedjeljak na nastavu, jedno dijete u matičnu školu, a drugo u područnu školu u Gradcu.

“Škola je organizirana sukladno uputama ZJZ i preporukama ministarstva. Škola će za učenike potruditi ostvariti što normalniji način rada, koji će biti što sličniji onom prijašnjim. Jedina je novost ta što će nastava biti samo prijepodne, a ukoliko dođe do određenih promjena, prilagodit ćemo se novim uputama. Za to dvoje učenika nastavu će držati njihove učiteljice u razrednim odjelima, a za sve ostale učenike i dalje vrijede pravila nastave na daljinu kao što je i do sada bilo.”-rekla je ravnateljica Vlatka Zahirović.

Ravnateljica Jasminka Falamić rekla je kako se u OŠ Dore Pejačević Našice nastavlja s radom na daljinu. Prema odluci većine roditelja djeca ostaju kod kuće te neće biti organizirane nastave u školi. Unatoč tome škola će se pripremiti prema svim propisanim higijenskim standardima.

04/05/2020

Povodom blagdana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, danas je zbog krize oko korona virusa izostao tradicionalni svečani prijem vatrogasaca u uredu gradonačelnika.

Kako su vatrogasci vrlo važna karika u životu svakog čovjeka, gradonačelnik Josip Miletić je ovoga puta njih posjetio u njihovim novim prostorima u ulici Braće Radića.

 

Tako je po prvi puta Florijanovo proslavljeno u smanjenom broju, a uz gradonačelnika tu je bio i predsjednik Upravnog vijeća JVP-a Mario Repinc, a dočekali su ih predsjednik vatrogasne zajednice Vlatko Gašić, zapovjednik JVP-a Danijel Matković, tajnik vatrogasne zajednice Zdenko Cingel kao i drugi vatrogasci koji su upravo odrađivali svoju smjenu.

 

Među ostalim, gradonačelnik im je prije svega čestitao njihov dan te im zaželio puno uspjeh u daljnjem radu uz želje za što manje intervencija koje život znače. Nakon toga obišli su nove prostorije u kojim odnedavno žive i rade naši vatrogasci.

„Koristim ovu prigodu da svim našim vatrogascima, članovima Javne vatrogasne postrojbe te dobrovoljnim vatrogasnim društvima čestitam Dan vatrogasaca, njihovog zaštitnika sv. Florijana te im ovom prilikom želim puno uspjeha u njihovom radu u narednom periodu. Sa zadovoljstvom mogu reći kako je Grad Našice osigurao i renovirao novi prostor za JVP Našice te nabavio opremu i vozila koji su nužni za intervencije i sigurnost građana.” – rekao je među ostalim gradonačelnik Josip Miletić te je istaknuo kako je uvjeren da će vatrogasci svojim radom opravdati sve što je uloženo u vatrogastvo na našem području. Isto tako, gradonačelnik se osvrnuo i na zajednički rad u prethodnom razdoblju, istaknuvši kako su Grad i vatrogasci ostvarili izvrsnu suradnju za vrijeme epidemije koronavirusa te se zahvalio na pomoći. Poručio je kako će Grad uvijek pomoći vatrogascima kada im ona bude potrebna.

 

Predsjednik Vatrogasne zajednice Vlatko Gašić istaknuo je kako JVP Našice imaj jako dobar i kvalitetan odnos s gradom te kako su vrlo zadovoljni odnosom s upravom Grada Našica prema prema vatrogascima.

„Grad Našice je puno uložio u nas vatrogasce, uloženo je puno u sam objekt kao i vatrogasna vozila. Ova značajna ulaganja su od iznimnog značaja, a ulaganjem u ovakvu imovinu, sigurnija je i imovina građana, jer smo mi spremni u svakom trenutku izaći na intervenciju i pomoći našim građanima.” – rekao je Vlatko Gašić napomenuvši kako je prije početka koronavirusa bila predviđena kupovina vozila za prijevoz vatrogasaca, no, zbog novonastale situacije morat će vidjeti hoće li moći to ove godine realizirati.

 

Gradu Našicama i gradonačelniku Josipu Miletiću na novoobnovljenom prostoru zahvalio se i Zapovjednik JVP-a Danijel Matković.

„Grad je investirao u prostor, opremu i vozila kako bi naša JVP mogla dobro funkcionirati. Imamo svu potrebitu opremu koja nam je nedostajala te smo adekvatno opremljeni.” – istaknuo je Danijel Matković te je naglasio kako je lokacija novih vatrogasnih prostora puno bolja i preglednija prilikom izlaska vozila na teren, nema više klasične gužve centra kao što je to bilo do sada te se puno lakše izlazi na intervenciju.

„Iako smo nešto dalje od centra to ne znači da na svaku lokaciju u gradu nećemo stići na vrijeme, a ujedno je ova lokacija stvarno odlična, jer naši izlasci ne zahtjevnu posebne manevre na što smo morali posebno paziti kod starih prostorija. Kao što možete vidjeti svaka naša prostorija je vrhunski opremljena, uredna i funkcionalna što nas sve zajedno može veseliti, jer je i rad onda u takvim uvjetima puno lakši.

24/04/2020

Jučer je održana sjednica Nacionalnog stožera i Vlade Republike Hrvatske na kojoj su doneseni prijedlozi popuštanja mjera vezanih uz koronavirus. Kako će te mjere izgledati u našem gradu od ponedjeljka doznali smo od gradonačelnika Josipa Miletića.

Kako je naveo gradonačelnik epidemiološka situacija je u našem gradu zadovoljavajuća. Sveukupno smo imali četvero ljudi zaraženo koronavirusom, a danas brojimo jednu oboljelu osobu. Ukoliko se taj broj bude povećavao, bolnica je spremna kao i svi oni koji aktivno rade u suzbijanju epidemije, naglasio je gradonačelnik te rekao kako se i dalje moramo pridržavati mjera udaljenosti, mjera vezanih uz higijenu koje su propisane od viših instanci.

Osvrnuvši se na prijedloge jučer donesenih mjera o početku rada nekih institucija, gradonačelnik je rekao kako će od ponedjeljka u drugačijem režimu rada sa svim mjerama opreza raditi naše institucije muzej i knjižnica koji su bili privremeno zatvoreni u proteklom periodu, a radno vrijeme će biti naknadno objavljeno.

Gradonačelnik se zahvalio svima koji rade na suzbijanju ove epidemije, svim djelatnicima koji rade na gradskim investicijama, djelatnicima gradske uprave i gradskih poduzeća koji neometano rade kako bi se život grada nastavio i funkcionirao te medijima koji izvještavaju o svim novodonesenim mjerama sugrađane.

21/04/2020

Danas se sastao Stožer civilne zaštite grada Našica kako bi prokomenitirao nove odredbe nacionalnog i županijskog stožera te kako bi napravili sažetak prve faze obrane od koronavirusa u kojoj su se provodile sve mjere Nacionalnog, županijskog i gradskog stožera.

Kako je rekao načelnik Stožera Grada Našica dr. Hrvoje Šimić prva faza može se proglasiti zadovoljavajućom u kojoj smo imali 4 pozitivna pacijenta na našem području. Danas brojimo 3 ozdravljena te jednog pacijenta na kućnom liječenju koji iščekuje dva negativna kontrolna uzorka zaredom kako bi ga se moglo proglasiti ozdravljenim.

 

“Sustav Civilne zaštite grada Našica, a i zdravstveni sustav koji skrbi za šire područje grada Našica i bivših općina kvalitetno je ustrojen i sposoban odreagirati u smislu zdravstvene zaštite i skrbi svih pacijenata. Potpuno smo opremljeni, educirani i upoznati s ovim našim zajedničkim neprijateljem COVID19 virusom. Virus je još uvijek među nama, na snazi su mjere koje će i dalje provoditi Stožer civilne zaštite. Zdravstveni sustav će i dalje slušati ono što Krizni stožer Ministarstva zdravstva i Nacionalni stožer odrede i te mjere provoditi.” – rekao je Hrvoje Šimić te se zahvalio svim članovima Stožera, gradonačelniku Miletiću na kooperativnosti te svim volonterima koji su nudili svoju pomoć u humanitarnom djelovanju i ukoliko bude potrebno uz punu zaštitnu opremu svi će biti pozvani i aktivirani.

 

Gradonačelnik Josip Miletić naglasio je kako se bez obzira na ljepše vrijeme i popuštanje mjera i dalje trebamo držati propisanih mjera udaljenosti i sprječavanja okupljanja.

 

“U proteklom razdoblju živjeli smo malo drugačije, ali nadam se kako ćemo se uskoro moći vratiti uobičajenom načinu života. Život u gradu neometano teće u smislu investicija, radova, europskih projekata i osnovnog funkcioniranja svih gradskih poduzeća. Većina poslova odrađuju se preko interneta, a rad tržnice određen je na drugačiji način. Na trgu su postavljene kućice namijenjene za prodaju cvijeća, rasade i ostalih proizvoda koji nisu u sklopu tržnice. Pokušavamo svim mogućim sredstvima pomoći gospodarstvenicima I poljoprivrednicima, a prve mjere su već donesene.” – rekao je gradonačelnik Miletić te se zahvalio svim službama koje su aktivno sudjelovale u dosadašnjoj borbi protiv koronavirusa. Zahvalio se i našoj Vladi na konkretnim mjerama pomoći poduzetnicima te naglasio kako će prilikom izrade rebalansa proračuna pokušati pronaći sredstva za dodatnu pomoć svima onima kojima je potrebna. Pozvao je sve sugrađane da, bez obzira na lijepo vrijeme ne krše propisane mjere kako bi tako i ostalo.

Foto: arhiva

09/04/2020

U Gradskoj upravi danas je potpisan sporazum o zajedničkom obavljanju poslova civilne zaštite za područje bivše Općine Našice. Sporazum su potpisali gradonačelnik Našica Josip Miletić, načelnici općina Đurđenovac, Podgorač, Feričanci i Donja Motičina – Hrvoje Topalović, Goran Đanić, Marko Knežević i Željko Kovačević te zamjenik načelnika Općine Koška Miroslav Čukić.

Ovaj sporazum omogućit će stanovnicima bivše Općine Našice da na cijelom ovom području putuju bez e-propusnice. Kako je rekao gradonačelnik Miletić, sporazum će se uputiti na odobrenje Nacionalnom stožeru civilne zaštite, a nakon odobrenja stupit će na snagu. Ovo će olakšati svakodnevicu mnogim građanima no gradonačelnik je istaknuo kako se i dalje treba pridržavati propisanih mjera.

 

Apelirao je na građane da u ovo predblagdansko vrijeme izbjegavaju okupljanja jer ako paze na sebe, paze i na sve u svojoj okolini, a posebno na rizičnu skupinu sugrađana. Pridržavanje mjera rezultiralo je zaustavljenjem broja zaraženih koronavirusom na našem području – rekao je gradonačelnik te zahvalio članovima Stožera civilne zaštite kao i svim aktivnim službama koje djeluju kako bismo ovu krizu zajedno prebrodili.

Foto: ustupljena fotografija

06/04/2020

Večeras je održana šesta sjednica Stožera civilne zaštite grada Našica na kojoj su svi članovi Stožera podnijeli izvješća vezano uz učinjeno i sve ono što bi se u naredno vrijeme trebalo učiniti u svrhu sprječavanja daljnje zaraze koronavirusom. Raspravljalo se o aktualnoj situaciji koja je na području grada Našica trenutno zadovoljavajuća te o tekućoj problematici kršenja mjera samoizolacije.

 

Kako je rekao dr. Hrvoje Šimić, trenutna situacija na području našeg grada je stabilna što se tiče broja zaraženih osoba. Brojimo 4 oboljele osobe od koronavirusa, jedan pacijent je hospitaliziran, a troje se nalazi u kućnoj samoizolaciji. Mjere samoizolacije se poštuju i pacijenti su nadzirani od strane policije, epidemiologa te obiteljskog liječnika. U bolnici se provode sve mjere zaštite nužne za očuvanje zdravstvenog sustava te mjere Nacionalnog stožera koje su rezultirale dobrom situacijom u Našicama.

„.Upozorio bih sve poslodavce i one koji rade u trgovačkim lancima da postrože higijenske mjere prilikom ulaska, jedna osoba neka bude zadužena za korištenje dezinficijensa na svim ljudima koji ulaze u trgovinu. Prilikom biranja voća i povrća neka se koriste jednokratne rukavice, prilikom plaćanja također se treba voditi računa o higijenskim mjerama.”- osvrnuo se na rad trgovina dr. Hrvoje Šimić.

 

Gradonačelnik Josip Miletić je pohvalio sve sugrađane koji se pridržavaju svih propisanih mjera, no, nažalost naglasio je kako ima i pojedinačnih slučajeva kršenja samoizolacije, ali se oni u suradnji s policijom uspješno rješavaju.

„Poslao bih poruku neka svi ostanu doma i neka se pridržavaju svih propisanih mjera kako bi naš grad ostao jedno sigurno utočište svima nama. Apelirao bih na sve, s obzirom da je lijepo vrijeme vani da se ne druže grupno. Ukoliko i boravite u prirodi ili svom voćnjaku, to je dozvoljeno, ali grupna okupljanja nikako nisu nešto što je poželjno i nešto što se smije činiti.” – rekao je gradonačelnik te pohvalio rad svih djelatnika bolnice, policije, Javne vatrogasne postrojbe, gradskih poduzeća, Gradske uprave, Stožera, svih onih koji brinu da grad neometano funkcionira te posebno djelatnicima u privredi koji svakodnevno odlaze na posao.

Gradonačelnik Josip Miletić se osvrnuo i na rad našičke tržnice te je rekao kako su danas priredili sve ono što bi tržnica trebala zadovoljavati, a što nam je proslijeđeno iz Nacionalnog stožera te se nadaju skoroj odluci Nacionalnog i Županijskog stožera te otvaranju tržnice. Gradonačelnik je rekao kako će o svemu više sugrađani biti uskoro obaviješteni.

 

Ivica Bukvić, načelnik policijske postaje Našice također se obratio svim sugrađanima kako policija svakodnevno nadzire zabranu napuštanja prebivališta te kontrolira mjere samoizolacije.

„Molio bih sve one građane koji dolaze za uskršnje blagdane iz inozemstva da se pridržavaju svih onih uputa koje će dobiti na granici prilikom dolaska. Mjere samoizolacije se trebaju ozbiljno shvatiti. Nažalost, postoje osobe koje dolaze na naše područje i nisu disciplinirani kao naši građani te ne poštuju mjere samoizolacije- rekao je Ivica Bukvić te naglasio kako Ministarstvo unutrašnjih poslova i mnoge druge službe tipa liječnici, ljekarnici imaju sve evidencije osoba koje trebaju biti u samoizolaciji te ih nadziru. Ukoliko utvrde kršenje tih mjera, prijavljuju se državnom inspektoratu, a kazne su velike.

„Apelirao bih i na vozače motornih vozila, koji su zamijetili da se manje kontrolira promet pa krše ograničenje brzine. U pojedinim ulicama se brzo vozi stoga smo postavili kameru i radimo nadzor brzine bez zaustavljanja.” – rekao je Ivica Bukvić i naglasio neka se ne iznenade neki sugrađani kada im kući stigne prekršajni nalog s velikim iznosom jer je snimljen veći broj prekršaja s velikim brzinama.

 

 

01/04/2020

Kako nam je javio gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić, a vezano uz veliki problem uzrokovan pandemijom korona virusa, Grad Našice odlučio još jače s novim mjerama pomoći gospodarstvenicima i građanima.

 

“S obzirom na trenutnu situaciju sa koronavirusom odlučio sam da je potrebno hitno pronaći modele pomoći građanima i gospodarstvenicima kako bismo zajednički prebrodili ovu epidemiju. Uvažavajući mjere Vlade RH sukladno ovlastima Grada Našica donijeli smo prve konkretne mjere pomoći kako bismo ublažili ekonomske poteškoće koje su ispred nas. Različita su razmišljanja o duljini trajanja epidemije, utjecajima na pojedine segmente gospodarstva, ali smo u komunikaciji uvažavajući prijedloge obrtnika i poduzetnika napravili prve korake. Imamo dva zadana cilja, pobijediti bitku sa koronavirusom i osigurati nastavak razvoja Našica uz očuvanje radih mjesta. Svakodnevno brinemo o čitavom sustavu, pa tako i u ovom trenutku, promišljam o dodatnim mjerama koje ćemo napraviti u narednom razdoblju za rasterećenje obveza i poticanje razvoja onih koji su najviše pogođeni.” – rekao je gradonačelnik Josip Miletić.

 

U Nastavku možete pogledati sve mjere koje je Grad Našice uveo:

 

30/03/2020

Gradsko vijeće Grada Našica danas je sazvalo po redu 23. sjednicu, koja će biti održana na malo drugačiji način. Naime, pojavom koronavirusa socijalni kontakti svedeni su na minimum pa će tako točke dnevnog reda sjednice biti pojašnjene putem e-maila.

Točke dnevnog reda odnosit će se na Prijedlog Odluke o dopuni Odluke o utvrđivanju mjerila za određivanje načina i uvjeta sudjelovanja roditelja u cijenu programa Dječjeg vrtića Zvončić Našice – Grad Našice, zatim Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o lokalnim porezima Grada Našica, Prijedlog Odluke o dopuni Odluke o komunalnoj naknadi i Prijedlog Odluke o dopuni odluke o uporabi javnih površina.