15/11/2019

Danas su ispred spomen obilježja Uskrsla Hrvatska dočekani sudionici Memorijala Željko Major, branitelji, dragovoljci i veterani s područja Orahovice, Čačinaca i Našica. Upravo oni već osam godina hodaju dionicu od 135 kilometara od Čačinaca do Vukovara u 3 etape. Prva započinje u Čačincima i završava u Bizovac, drugi dan kreću iz Bizovca prema Tenji i trećeg dana puta stižu u Vukovar.

Tim povodom, ispred spomen obilježja, zajedno s maratoncima, svijeće je zapalio i gradonačelnik Josip Miletić u prisustvu pročelnika Gorana Blagojevića, pročelnice Tomislave Kuricek, predsjednika Mjesnog odbora Josipa Matek te gradskog vijećnika Ivana Keglevića.

Gradonačelnik je svim okupljenima poželio dobrodošlicu u Grad Našice, te im poželio puno sreće na putu, naglasivši da će i Našičani odati počast Vukovaru svečanim programom u nedjelju.

– Koristim prigodu zahvaliti našim prijateljima iz Orahovice, Čačinaca i Našica koji su se priključili ovom lijepom putu prema Vukovaru u čast Željka Majora i drugih branitelja. Isto tako, želimo pokazati zajedništvo oko velike žrtve naših branitelja. Ovih dana, pogotovo u nedjelju, prisjeti ćemo se i mi našeg Vukovara i svih onih koji su dali svoje živote u vrijeme velike agresije na Republiku Hrvatsku. – rekao je između ostalog gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić, te dodao da je žrtva velika, no svi koji su pali traju u nama koji živimo.

O pothvatu branitelja više je rekao predsjednik udruge koja organizira memorijal.

– Hodamo u spomen na poginule hrvatske branitelje, te našeg suborca Željka Majora, koji je položio život za domovinu. Ove godine nas hoda 16, a priključit će nam se još dva branitelja – rekao je Miroslav Tot, predsjednik udruge hrvatskih branitelja, dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Orahovica.

VEZANI TEKSTOVI
14/11/2019

VEZANI TEKSTOVI
14/11/2019

Projekt InfoEduNet – mrežom savjetodavnih usluga do povoljnog okruženja za razvoj poduzetništva namijenjen je poduzetnicima u različitim procesima razvoja i poslovanja. Nositelj projekta je Našička razvojna agencija NARA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge, a ukupna vrijednost projekt je 383.553,01 kuna.

Projekt je nedavno završen, a projektne aktivnosti započele su 1. svibnja 2018. Cilj projekta je osigurati stručnu i savjetodavnu podršku sektoru MSP kroz edukacije, savjetovanja i informiranja utjecanjem na rast pozitivnog poslovnog okruženja, jačanja informiranosti i stjecanja novih znanja i vještina poduzetnika ključnih za rast poslovanja i gospodarsku uspješnost. Kroz projekt provedena su tri edukacijska modula za poduzetnike na temu „Zakoračimo u poduzetništvo“ , „Definiranje pravca razvoja“, te „Faktori stabilnosti i konkurentnosti na tržištu“.

Uz to organiziran je i poduzetnički informacijski pult, novi tip usluge koji će osigurati sustavno i kontinuirano pružanje informacija ključnih za razvoj poslovanja. Sumirani rezultati nakon provedenog projekta su povećan broj poduzeća primatelja nefinancijske potpore kroz edukacije, savjetovanja i informiranja, povećanje novih tipova pruženih usluga kroz stručnu i savjetodavnu podršku, te povećanje broja korisnika novih tipova usluga.

VEZANI TEKSTOVI
06/11/2019

Gradnja ceste u Industrijskoj zoni, preduvjet je za dolazak novih ulagača, kojima će se na ovaj način omogućiti pristup do novih čestica. Vrijednost prvog dijela radova, u kojem će se spojiti veći dio zone i otvoriti nove čestice, iznosi oko 5 milijuna kuna, a radovi će biti završeni do prve polovice iduće godine. Izvođač radova na ovoj investiciji je Osijek Koteks, a radovi uredno napreduju.

Radove na Industrijskoj zoni posjetili su gradonačelnik Josip Miletić, pročelnik Ureda gradonačelnika Goran Blagojević, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav Tomislava Kuricek i pročelnik Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Ivan Majer, uz glavnog nadzornog inženjera Ninoslava Tomljanovića.

Nove investitore željno očekuje gradonačelnik Josip Miletić, koji ne skriva ponos jer je Industrijska zona potaknula toliki interes da se sada radi na njenom proširenju.

„Uz brojna druga gradilišta u našem gradu, i ovome, također, želimo pridodati pažnju jer se izgradnjom novih čestica otvara mogućnost investiranja za sve gospodarstvenike, te ono najbitnije za otvaranje novih radnih mjesta. Projekt industrijske zone sufinanciran je sa sredstvima Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, te Ministarstva regionalnog razvoja. Važno je u sve projekte uključiti dodatne izvore financiranja jer gradski proračun je ograničen, a svaka nova vrijednost koja dođe sa viših istanci u naš grad je dobrodošla.” – rekao je gradonačelnik Josip Miletić i zahvalio ministarstvima na pomoći koju usmjeravaju prema Našicama.

Nadgledanje radova vrši se stručno, a jučer je započelo i asfaltiranje jednog od slojeva.

„Radovi obuhvaćaju izgradnju prometnice u dužini oko 1000 metara te biciklističkih i pješačkih staza. Radovi napreduju prema planiranoj dinamici, a trenutno su izvedeni slojevi kolničke konstrukcije. U planu je izvođenje donjeg nosivog sloga, nakon čega se kreće sa izradom kolnih prilaza prema parcelama Industrijske zone.” – rekao je Ninoslav Tomljanović, glavni nadzorni inženjer.

VEZANI TEKSTOVI
05/11/2019

S obzirom na to da Našičani doista vole boravak u našem zelenom parku, Grad Našice odlučio je investirati u perivoj grofa Pejačević. Tako je, nakon mnogo godina, u našičkom parku obnovljeno nekoliko mostova. S obzirom na čvrste i stabilne ograde mostova, ova investicija park će učiniti sigurnijim mjestom za šetnju i rekreativan boravak. Mostovi su zadržali drvenu strukturu, pa stoga ne odudaraju previše od prirodnog okruženja u kojem se nalaze.

Gradonačelnik Grada Našica, Josip Miletić, zadovoljan je uloženom investicijom.

“Zajedno s Našičkim parkom, Grad Našice obnovio je mostove, koji su oku ugodni, a sigurniji od onih starih. Zahvaljujem Našičkom parku i direktoru Hrvoju Žihi na velikom trudu i radu na održavanju urednosti grada, te na ovim pojedinačnim radovima koje su napravili.” – rekao je gradonačelnik Grada Našica, Josip Miletić.

VEZANI TEKSTOVI
31/10/2019

Grad Našice se uz ostale institucije trudi što kvalitetnije održavati 16 aktivnih groblja na području Našica, a ovoga puta poseban naglasak je bio na uređenju groblja u Matanovcima. Uz obnovu kapelice i mrtvačnice, na našičkom groblju nedavno je postavljena nova rasvjeta, čija je invensticijska vrijednost 95 000 kuna. Nova rasvjeta postavljena je na dijelu starog groblja, gdje sigurno poboljšava preglednost, ali i sigurnost naših sugrađana.

Nekoliko riječi o novopostavljenoj rasvjeti rekao je i sam gradonačelnik Grada Našica, Josip Miletić, koji je izrazio zadovoljstvo uloženim sredstvima kao i ostalim obavljenim radovima na groblju.

„Tijekom cijele godine ulagali smo i investirali u infrastrukturu na svim grobljima, a uvjeren sam da će se ovakve lijepe investicije nastaviti i u budućnosti.”, između ostalog je izjavio gradonačelnik, Josip Miletić.

Direktor Našičkog parka, Hrvoje Žiha, objasnio je da se radi o energetski efikasnoj rasvjeti, koja uvelike doprinosi lakšem i sigurnijem pristupu groblju.

„Ove godine smo više pažnje posvetili našičkom groblju, gdje smo uredili istaknute objekte, obnovili raspelo na samom ulazu na groblje, a kao završetak za ovu godinu postavljeno je desetak novih rasvjetnih tijela uz staze na starom groblju. Radi se o rasvjeti sa LED svjetlima, koja osvjetljava postojeće staze i doprinosi ljepšem uređenju našičkog groblja.”, rekao je direktor Našičkog parka, Hrvoje Žiha.

Za kraj napominjemo kako će nova rasvjeta sigurno biti dobra i za bolje nadgledanje groblja, jer svi smo svjedoci koliko je znalo biti devastacija i krađa od strane nepoznatih osoba.

VEZANI TEKSTOVI
30/10/2019

Povodom nadolazećeg blagdana Svih svetih, na središnjem groblju u Našicama okupili su se gradski dužnosnici kako bi posjetili vječna počivališta poginulih našičkih branitelja i ostalih sugrađana koji su ostavili neizbrisiv trag u povijesti Našica. Prisutni su bili gradonačelnik Grada Našica, Josip Miletić, predsjednik Gradskog vijeća, Krešimir Kašuba, predsjednik Mjesnog odbora, Josip Matek, direktor Našičkog parka Hrvoje Žiha i pročelnici iz Gradske uprave Grada Našica. Uz zapaljene svijeće i molitvu, odali su počast poginulim braniteljima i preminulim gradskim dužnosnicima, prisjećajući se njihovog velikog truda i zalaganja za grad i državu.

„Njihov doprinos u stvaranju Republike Hrvatske i doprinos u razvoju grada Našica ne smije se nikada zaboraviti. Neka im je laka hrvatska gruda.” – izjavio je između ostalog gradonačelnik Grada Našica, Josip Miletić.

VEZANI TEKSTOVI
21/10/2019

U ponedjeljak 21. listopada 2019. godine s početkom u 17,00 sati održana je 18. sjednica Gradskog vijeća Grada Našica. Na aktualnom satu nije bilo pitanja. Sjednici je bilo nazočno 15 od 17 vijećnika te je konstatirano da je postojao kvorum za pravovaljano odlučivanje i donošenje akata na Sjednici. U nastavku Sjednice jednoglasno je usvojen dnevni red sa 10. točaka.

Na početku sjednice vijećnici Gradskog vijeća, bez primjedbi, usvojen je Zapisnik sa 17. sjednice Gradskog vijeća Grada Našica.

Jednoglasno su usvojene i donešene sljedeće točke:

Zaključak o usvajanju Izvješća o realizaciji Godišnjeg plana i programa odgojno – obrazovnog rada za 2018./2019. godinu Dječjeg vrtića Zvončić Našice – Grad Našice, Zaključak o odobravanju Programa rada i financijskog Plana Gradskog savjeta mladih Grada Našica za 2020. godinu, Odluka o uvjetima, mjerilima i postupku za utvrđivanje reda prvenstva za kupnju stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje na području Grada Našica, Provedbeni plan unapređenja zaštite od požara na području Grada Našica za 2019. godinu, Odluka o izmjenama Ugovora o kupoprodaji nekretnina u Industrijskoj zoni u Našicama, Polugodišni izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Našica za prvo polugodište 2019. godine i Odluka o davanju suglasnosti za izdavanje instrumenata osiguranja plaćanja HEP-u Operatoru distribucijskog sustava d.o.o. Zagreb.

Većinom glasova su usvojene i donešene sljedeće točke:

Odluka o načinu upravljanja i korištenja sportskih građevina u vlasništvu Grada Našica i Zaključak o usvajanju Izvješća o radu Gradonačelnika za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2019. godine.

VEZANI TEKSTOVI
21/10/2019

(više…)

VEZANI TEKSTOVI
20/10/2019

Obilježavanje 28. obljetnice ustroja 132. brigade Hrvatske vojske Našice – Orahovica započelo je tradicionalnom izložbom ratnih fotografija 132. brigade u prostorijama HVIDRA Našice koja je bila otvorena cijelu subotu, od 9 do 20 sati.

Drugi dio programa započeo je taktovima Gradske glazbe Našice i mažoretkinja Dora ispred zgrade gradske uprave, a nakon njihovog programa uslijedilo je svečano polaganje vijenaca i paljenje svijeća na spomen obilježju „Uskrsla Hrvatska”. Ovaj svečani čin upotpunili su svojom pjesmom i članovi Mješovitog pjevačkog zbora HKD-a Lisinski Našice.

132. brigada utemeljena je 19. listopada 1991. godine s temeljnom ulogom i zadaćom pričuve operativne zone Osijek i kao snaga za osiguranje i djelovanje u dubini obrane operativne zone Osijek. Kroz 132. brigadu tijekom Domovinskog rata pa sve do njenog demobiliziranja 30. lipnja 2000.godine prošlo je gotovo 6000 pripadnika, nažalost 59 pripadnika izgubilo je svoje živote.

Vijence i svijeće su položili izaslanik predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović general pukovnik Mladen Markač, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade RH zamjenik župana Goran Ivanović, izaslanik ministra obrane brigadir Dragan Pondeljak, izaslanik ministra unutarnjih poslova zamjenik načelnika Policijske uprave OBŽ Dario Premec, pomoćnik ministra graditeljstva i prostornog uređenja Zdravko Vukić, predstavnici 132. brigade sa zapovjednikom generalom Milanom Kneževićem, zapovjednik našičke vojarne Robert Poljak, gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić, zamjenici gradonačelnika Hrvoje Šimić i Krešimir Žagar, predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica Krešimir Kašuba i potpredsjednik Stjepan Pintarić, udovice i djeca poginulih branitelja, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata i mnogi drugi uvaženi gosti.

Sve nazočne pozdravio je gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić koji je čestitao svim članovima 132. brigade njihov dan.

“Znamo da je herojima Domovinskog rata sloboda bila draža od života i oni koji su pali traju u nama koji živimo. Trebamo se danas prisjetiti 1991. godine, točnije 21. rujna kada je oslobođena našička vojarna nakon čega je uslijedila krvava jesen i osnivanje 132. brigade. Ne smijemo nikada zaboraviti 59 smrtno stradalih pripadnika kao i gotovo 6 000 vojnika koji su prošli kroz brigadu. Moramo, također, biti ponosni na veličanstvenu pobjedu hrvatskog vojnika i hrvatskoga naroda, jer snaga domoljublja i nepobjedivost hrvatskog vojnika bio je temelj za izgradnju samostalne i neovisne RH. Danas vodimo nešto drugačije bitke u kojima gradimo naš grad i uvjeren sam da će on, na ponos naših vitezova, uskoro zasjati onakav kakvog su ga priželjkivali. “- rekao je gradonačelnik Josip Miletić.

Više o povijesti 132. brigade rekao je zapovjednik brigade general Milan Knežević podsjetivši sve okupljene na moral i spremnost Našica i našičkoga kraja za obranu Domovine.

“Osobno nas je predsjednik Franjo Tuđman postavio da zajedno sa našom bratskom 5. brigadom, u kojoj je bilo puno naših predstavnika, budemo odgovorni za čišćenje samog istoka do Iloka. Taj podatak i to povjerenje koje smo imali vam govori dovoljno o svemu.” – rekao je zapovjednik.

Uz čestitke zamjenik župana Goran Ivanović poručio je okupljenima da danas živimo u nekim drugim vremenima kada sve ono što su naši branitelji ostvarili devedesetih godina mi moramo pretočiti u ono što se zove ljepša i bolja Hrvatska. Tim riječima započeo je drugi dio programa, dodjela odlikovanja Reda Hrvatskog trolista koje je u ime predsjednice RH uručio izaslanik i počasni građanin našeg grada Mladen Markač. General Markač pozdravio je u ime predsjednice sve okupljene te se u svom govoru prisjetio događanja iz devedesetih godina u Našicama, ali i cijeloj Hrvatskoj, te pohvalio sve one koji su zdušno krenuli u obranu naše države.

Redom Hrvatskog trolista za osobite zasluga u promicanju vrednota Domovinskog rata te aktivnom djelovanju u pružanju pomoći stradalnicima, hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji odlikovani su Snježana Marod i fra Franjo Tomašević koji se zahvalio na odlikovanju. Molitvu za poginule pripadnike brigade održao je fra Franjo Tomašević koji je sve okupljene pozvao na svetu misu, nakon koje je slijedio prigodni kulturno – glazbeni program i bogata gastro ponuda.

 

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print