22/01/2020

Tradicionalno, na početku nove godine gradonačelnik Josip Miletić u svom je uredu održao prijam za predstavnike vjerskih zajednica iz Našica i okolice. Zajedno su se osvrnuli na rad u protekloj, 2019. godini te predstavili prijedloge za moguću suradnju u tekućoj godini. Tako se u 2019. najviše ulagalo u našičku crkvu te u markovačku, dok će 2020. godine cilj biti pomoći župi u Velimirovcu koja proslavlja obljetnicu ustupanja župe.

Na sastanku su sudjelovali: iz župe sv. Antuna Padovanskog fra Zoran Bibić, fra Marijan Vidović, fra Franjo Tomašević, fra Stjepan Hrkač i fra Mario Moher, đakon fra Ivica Janjić, vojni kapelan don Antonio Mikulić, iz župe Gospe Fatimske župnik Patrik Alatić, iz župe sv. Marka Evanđelista iz Markovca Našičkog župnik Nikola Legec te predstavnici Evanđeoske pentakostne crkve u Našicama pastor Zdravko Kleščik i njegova kćer Marta.

Svi se zahvalili Gradu na potpori, posebice na uređenju župne crkve u Našicama te na obnovi kapelice u Markovcu Našičkom.

Gradonačelnik Josip Miletić zahvalio je svim okupljenima na dolasku te im poželio uspješnu godinu pohvalivši njihov predani rad u službi vjernika i grada.

„Danas je uistinu bilo lijepo na sastanku, u Gradskoj upravi, sa našim franjevcima ali i predstavnicima svih vjerskih zajednica u Našicama. Posebno mi je drago osvrnuti se na suradnju u prethodnom razdoblju, koja je bila izvrsna, pa moram napomenuti da smo kao Grad dosta toga i financijski pomogli u župi Markovac, a ove ćemo godine sredstva usmjeriti prema Velimirovcu. Tradicionalno pomažemo u Našicama sa obnovom samostana te obnovom kapelice Uzašašća Gospodinova. Ono što je važno da naše vjerske zajednice brinu o našem duhovnom životu te da nas preporučuju u svojim molitvama.” – rekao je gradonačelnik Josip Miletić zahvalivši im se na odazivu.

Posebnu zahvalu Gradu, u ime svih okupljenih, ali i za velike projekte koje je Župa sv. Antuna Padovanskog dobila i provela u 2019. godini gradonačelniku je uputio fra Zoran Bibić.

„Ovaj susret tradicionalno se održava u jednoj atmosferi prijateljstva, međusobne zahvalnosti i suradnje. Doista je lijepo sjesti zajedno i osvrnuti se na godinu koja je iza nas i vidjeti postignute uspjehe. Ja kao župnik i gvardijan mogu izraziti zadovoljstvo, jer mislim da smo ostvarili naše poslanje u onoj mjeri u kojoj smo mogli, tako u duhovnom smislu pratimo naše vjernike kojima nije lagano. Ono što nas ipak raduje, što u ovim teškim vremenima vodimo brigu o našim materijalnim dobrima, pa gradonačelniku i svim njegovim suradnicima zahvaljujem na kontinuiranoj potpori kroz sve godine obnove naše župne crkve i samostana.” – rekao je fra Zoran Bibić te dodao da ih raduje svaka suradnja i zajednički uspjeh.

Okupljenima se obratio i pastor Zdravko Kleščik napomenuvši da podržava gradonačelnika u svemu što čini za grad i građane, te svim okupljenima poželio sve najbolje u ovoj godini.

VEZANI TEKSTOVI
15/01/2020

U uredu gradonačelnika danas je potpisan ugovor između Grada Našica i Sportske zajednice Grada Našica. Ugovor su potpisali gradonačelnik Josip Miletić i predsjednik Zajednice Nikola V. Antolović kojim je dogovoren nastavak uspješne suradnje. Glavna novina ovogodišnjeg financiranja klubova je povećanje ukupnih sredstava namijenjenih za sport koji iznose više od 2 milijuna kuna.

Upravo to povećanje znak je da gradonačelnik prepoznaje mnogobrojnost klubova i sportaša kao i njihove značajne uspjehe.

„Ono što smo prepoznali u 2020. godini je potreba za povećanjem sredstava našim klubovima, kako zbog većih troškova rada, ali i zbog kvalitetnih rezultata koji su ostvareni u prethodnom razdoblju. Stoga smo se kao Grad odlučili povećati ta sredstva za 200 000 kuna. S obzirom na ulaganja u sport, ove godine je direktno u tu svrhu izdvojeno 1 900 000 kuna, a pribrojimo li tome i sredstva Mjesnih odbora, za sport ćemo ove godine izdvojiti više od 2 milijuna kuna. Moram, također, napomenuti da je ovo, s obzirom na postotak, znatno više nego što čine neki drugi gradovi u našoj okolici.” – rekao je gradonačelnik Josip Miletić i svim sportašima poželio puno zdravlja i sportskih uspjeha u 2020. godini.

Povećanjem sredstava izuzetno je zadovoljan i predsjednik Sportske zajednice koji se nada da će se ovakva suradnja nastaviti i u godinama koje slijede.

„Grad Našice proporcionalno, sa povećanjem broja naših članica, povećava i namjenska sredstva, čime smo izuzetno zadovoljni. Mi ove godine očekujemo oko 2 milijuna kuna za naše športske članice, njih ukupno 37, s intencijom povećanja. Uz ovo, važno je napomenuti da ćemo, nakon dugih pregovora, uz podršku Grada Našica i Gradskog vijeća, dobiti i novi kombi za naše članice, koji će služiti za prijevoz sportaša. Ovu vrijednu investiciju sufinancirat će Hrvatski olimpijski odbor u iznosu od 70 000 kuna, dok će se razlika pokriti od dijela povećanih sredstava Sportske zajednici i iz proračuna Grada Našica.” – rekao je Nikola V. Antolović te se zahvalio gradonačelniku, Gradu Našicama i Gradskom vijeću Grada Našica.

Ipak većina sportskih uspjeha ne bi bila moguća bez sportske infrastrukture u koju je Grad, u prošloj godini, također uložio znatna sredstva.

„Protekle godine smo dodatno uredili srednjoškolsko igralište na kojem smo postavili nekoliko sprava za vježbanje. Uz to tijekom godine smo se pripremali i na velike projekte koji nam sada slijede, a jedan od njih svakako je uređenje sportskih terena u Velikom parku. Plan je tamo napraviti jedno rukometno, jedno košarkaško i jedno odbojkaško igralište, koji će se, uvjeren sam, realizirati u ovoj godini. Također, nadamo se i skorom potpisu ugovora sa Hrvatskim nogometnim savezom, koji će nam donijeti jedno igralište sa umjetnom travom na terenima NK Naška, baš za njihovu 100. obljetnicu. Još jedna investicija realizirat će se u mjestu Jelisavac, gdje ćemo u suradnji sa Nogometnim klubom Vihor iz Jelisavca ove godine napraviti projektno – tehničku dokumentaciju za izgradnju tribine, koju će oni financirati. Sve je to za kvalitetan razvoj naše djece.” – zaključio je gradonačelnik i još jednom naglasio, također važnu, nabavu kombi vozila za Sportsku zajednicu Grada Našica, odnosno njenih 37 članica.

VEZANI TEKSTOVI
09/01/2020

Ne propustite povoljnu priliku za kupnju vlastitog stana! Na temelju članka 48. stavka 4. podstavka Statuta Grada Našica („Službeni glasnik Grada Našica“ broj 6/09., 4/12., 1/13., 2/13.- pročišćeni tekst i 2/18.) i članka 1. i 2. Odluke o uključivanju Grada Našica u program izgradnje stanova po Programu društveno poticanje stanogradnje („Službeni glasnik Grada Našica“ broj 6/19) gradonačelnik Grada Našica dana 28. studenog 2019. godine objavljuje

JAVNI POZIV

za podnošenje zahtjeva za kupnju stana iz Programa društveno poticane stanogradnje

na području Grada Našica

Dokumenti:

Javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju stana iz programa POS-a

Obrazac zahtjeva za kupnju stana

IZJAVA o stanovanju kod člana obitelji

IZJAVA o vlasništvu neodgovarajućeg stana ili kuće

IZJAVA o vlasništvu stana ili kuće

VEZANI TEKSTOVI
03/01/2020

Ne propustite povoljnu priliku za kupnju vlastitog stana! Na temelju članka 48. stavka 4. podstavka Statuta Grada Našica („Službeni glasnik Grada Našica“ broj 6/09., 4/12., 1/13., 2/13.- pročišćeni tekst i 2/18.) i članka 1. i 2. Odluke o uključivanju Grada Našica u program izgradnje stanova po Programu društveno poticanje stanogradnje („Službeni glasnik Grada Našica“ broj 6/19) gradonačelnik Grada Našica dana 28. studenog 2019. godine objavljuje

 

JAVNI POZIV

za podnošenje zahtjeva za kupnju stana iz Programa društveno poticane stanogradnje

na području Grada Našica

Dokumenti:

Javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju stana iz programa POS-a

Obrazac zahtjeva za kupnju stana

IZJAVA o stanovanju kod člana obitelji

IZJAVA o vlasništvu neodgovarajućeg stana ili kuće

IZJAVA o vlasništvu stana ili kuće

VEZANI TEKSTOVI
02/01/2020

Nova godina u gradu je počela sa sretnim vijestima, jer već prvog dana 2020. godine rođene su čak dvije bebe. U 13:25 sati rođen je maleni Teo težak 3 520 grama, sin Marije i Daniela Lulić Guljaš iz Gata. Odmah nakon, na svijet, je stigla i djevojčica malena Emma teška 3 100 grama, kći Josipe Vulama iz Granicama.

Prema tradiciji prvu novorođenu bebu došli su upoznati i darivati gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić, ravnatelj bolnice i ujedno dogradonačelnik Hrvoje Šimić, dogradonačelnik Krešimir Žagar, predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Kašuba te predsjednik Mjesnog odbora Josip Matek. Sretne majke obradovali su cvjetnim buketima te darom u vrijednosti od 2 500 kuna za sve potrebe djeteta.

„Tradicionalno smo sa gradonačelnikom, dogradonačelnikom, predsjednikom Gradskog vijeća i predsjednikom Mjesnog obora obišli i darivali prve rodilje te Tea naše prvorođeno dijete u novoj 2020. godini. Tako da smo danas došli u ime bolnice, u ime Grada Našica te predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović darivali prvu, ali i dobrotom gradonačelnika i drugu bebu. Našička bolnica i dalje bilježi velik broj poroda i rođene djece, tako je prošle godine rođeno 437 beba, a u 2018. godini 7 beba više. Ako uzmemo u obzir da u našoj bolnici rade četiri ginekologa možemo reći da bilježimo velik broj djece rođene po broju liječnika, te po kategoriji bolnice koju predstavljamo.” – rekao je ravnatelj bolnice Hrvoje Šimić i dodao kako su Odjeli ginekologije i pedijatrije jedni od najljepših i najuređenijih odjela bolnice. To je potvrđeno ponovnim statusom „Rodilište prijatelj djece”, pa se ulaganja u kvalitetu i edukaciju kadrova nastavljaju, a najavljeno je i da će uskoro župan Osječko – baranjske županije pustit u rad najmoderniji ultrazvuk bez kojeg nema kvalitetnog praćenja trudnoće.

U ime grada prvi je novorođenu djecu pozdravio upravo gradonačelnik Josip Miletić koji je najavio povećanje sredstava za novorođenu djecu u sljedećem razdoblju.

„Danas je izuzetno lijepo biti u našičkoj bolnici gdje smo posjetili prvorođenu bebu u novoj godini, maloga Tea. Nekoliko trenutaka nakon njega, prvog dana nove godine, rodila se i Emma, pa mi je bila čast darivati njih oboje. Svakako čestitam roditeljima, a malenima želim bezbrižno djetinjstvo . Uz to koristim prigodu da zahvalim djelatnicima našičke bolnice na kvalitetnom radu tijekom čitave godine. Izrečene brojke govore o visokom standardu broja djece u našemu gradu, pa čestitam svima onima koji su se odlučili za korak roditeljstva.” – rekao je gradonačelnik Josip Miletić koji je ujedno uručio i dar predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Važno je istaknuti da je u prošloj godini više od 400 000 kuna utrošilo u darove za novorođenčan.

„Godinu smo započeli sa prvorođenom bebom, u 13:25, rođen je dječak Teo 3 520 grama. Dok smo prošlu godinu završili sa nešto manje poroda nego one prethodne, konkretno prošle godine smo imali 432 poroda i 437 rođenih beba, što znači da je bilo pet blizanačkih trudnoća. U 2018. godini zabilježili smo 444 poroda i 446 rođenih beba, dva blizanačka poroda.” – rekla je Kristina Bračun Crnković, dr. med., specijalist ginekologije i opstetricije, uže specijalnosti fetalne medicine i opstetricije te dodala da je potrebo kontinuirano obnavljanje ultrazvučnih aparata, no ono najvažnije svakako je provođenje epidruralne anestezije na čemu se još uvijek radi.

VEZANI TEKSTOVI
31/12/2019

Na kraju povijesne godine, u smislu proračuna i financija, razgovarali smo s gradonačelnikom Josipom Miletićem koji je istaknuo da nas u 2020. godini očekuju još veće investicije i promjene. Naravno, u pozitivnom smislu. Tako će grad Našice i dalje ostati jedno veliko gradilište, ali ono koje vodi boljoj kvaliteti života, u infrastrukturnom, komunalnom, kulturnom i društvenom smislu. 2019. svakako će ostati zapamćena, prvenstveno kao rođendanska, jer Našice su proslavile 790 rođendan, ali i ona s velikim brojem ulaganja i kvalitetnog rada.

“Važno je spomenuti da je u 2019. godini funkcioniranje grada bilo na jednoj zavidnoj razini, gdje moram pohvaliti sve gradske institucije, ali i Gradsku upravu, gradske tvrtke i sve one koji sudjeluju u društvenom i općem životu grada. Jer za kvalitetno funkcioniranje izuzetno je važna politička stabilnost, koju mi imamo, te suradnja sa svim višim istancama. I s Osječko – baranjskom županijom, ministarstvima te Vladom Republike Hrvatske. Sve što smo uspjeli napravili u protekloj godini, temelji se na financijama Grada s kojima smo u protekle dvije godine ostvarili suficit. Stabilnost financija odlika je našeg Grada, gdje smo sa brojnim EU sredstvima uspjeli više nego poduplati izvorni proračun. Tako da je izvršenje u 2017. godini iznosilo 37 milijuna kuna, u 2018. godini 57 milijuna kuna, a na kraju ove godine očekujemo oko 70 milijuna kuna.” – rekao je gradonačelnik.

Upravo, godinu na izmaku, 2019. obilježili su brojni infrastrukturni projekti; obnove velikog broja cesta, izgradnje staza, energetskih obnova velikog broja institucija kao i izgradnja vrtića u Jelisavcu vrijednosti veće od 6 milijuna kuna, kao dodatne demografske mjere.

Od projekata svakako je važno istaknuti obnovu glavnih cesta, odnosno ulazaka u grad, u kojoj prednjači Ulica kralja Tomislava vrijednosti 3,6 milijuna kuna, ulica braće Radića vrijednosti 3,3 milijuna kuna, te Strossmayerova u sufinanciranju sa Hrvatskim cestama vrijednosti više od 8 milijuna kuna. Uz to obnovljene su i za život građana važne ulice, poput Franjevačke vrijednosti 1,4 milijuna kuna te Zagrebačke ulice i Ulice Teodora Pejačevića, iste vrijednosti. Školarci i vrtićanci, te njihovi roditelji svakako će godinu pamtiti po energetskoj obnovi Dječjeg vrtića Zvončić Našice kao i svih osnovnih škola te srednje škole Isidora Kršnjavog. U ovoj godini započeta je i obnova našičke bolnice, a upravo završava i prijekopotrebna obnova zgrade Gradske uprave. Uz to obnavlja se i Dom zdravlja u Našicama.

I važne kulturne, ali i vjerske građevine ove su godine zasjale u novom sjaju, poput kapelice Gospodinaova uzašašća, mrtvačnice na glavnom gradskom groblju te crkve sv. Antuna Padovanskog. U ovoj godini nisu bila zapostavljena i naselja izvan središta grada, pa je tako obnovljena Trpimirova i Gupčeva ulica u Martinu vrijednosti većoj od 6 milijuna kuna, sagrađeno nekoliko parkirnih mjesta u Vukojevcima u koje je uloženo oko 200 tisuća kuna, te su završene prve faze izgradnje pješačke i biciklističke staze u Breziku vrijednosti oko 500 tisuća kuna, te u Lađanskoj i Jelisavcu ukupne vrijednosti oko 800 tisuća kuna.

A kako bi stanovništvo ovdje i ostalo, a grad se razvijao, fokus je bio i na uređenju Industrijske zone i njenom proširenju, jer interes za česticama je povećan. Tako je izgrađen novi dio ceste koji vodi do novih čestica u koju je uloženo, trenutno oko 2 milijuna kuna, no ovaj se projekt nastavlja i u sljedećoj godini. “Svim poduzetnicima nudimo sufinanciranje kamate na poduzetničke kredite iz projekta „Kreditiranje obrtnih sredstava“, sufinanciranje ulaganja u standarde kvalitete, te provodimo potpore za ulaganja u opremu i uređaje za proizvodnju deficitarnih, tradicijskih i ekoloških proizvoda, ali i naše poduzetnike podupiremo za promociju svojim proizvoda i usluga na sajmovima.” – ističe gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić koji kao poseban doprinos poticanju poduzetništva ističe i odluku, donesenu na 13. sjednici Gradskog vijeća Grada Našica, da se oslobode plaćanja komunalne naknade svi novoizgrađeni proizvodni pogoni u vremenskom periodu od tri godine od izgradnje.

Uz to Grad Našice nastavio je i u 2019. sa već uhodanim socijalnim programom namijenjenim novorođenčadi, učenicima, studentima i umirovljenicima. Tako je u ovoj godini porodiljna naknada povećana na 2 500 kuna, osigurani su besplatni udžbenici kao i radne bilježnice za svu djecu osnovnih škola, a tridesetero najboljih studenata kroz godinu će primati stipendije za koje je iz proračuna izdvojeno 300 000 kuna. U ovoj godini sagrađeno je i nekoliko dječjih igrališta u naseljima, a postavljene su i nove sprave za vježbanje na srednjoškolskom igralištu.

Ipak, najveći se pomak u poticanju naseljavanja, s fokusom na mlade obitelji sa djecom, vidi u skoroj gradnji POS stanova. Lokacija izgradnje budućih stanova za mlade nalazi se na križanju Sokolske i ulice Vatroslava Lisinskog, jednom od glavnih ulaza u grad. Budući stanovi bit će dio POS obitelj, odnosno cijena kvadrata bit će puno niža od tržišne, a uz to nude se i isplativi krediti.

“Ovu značajnu investiciju u našem gradu želimo ostvarit s ciljem da pomognemo svima onima koji trebaju stanove i žele riješiti svoje stambeno pitanje.” – rekao je gradonačelnik Josip Miletić i dodao da ovime želi potaknuti mlade na rješavanje važnog životnog problema, kao i ostanak u Našicama. 

No grad se ne sastoji samo od investicija i izgradnje, nego i od društvenog života, punih ulica, žamora i veselja, tako je u ovoj godini važno istaknuti povijesni koncert Prljavog kazališta organiziran 21. rujna na Dan hrvatskih branitelja. Ovaj događaj okupio je nekoliko tisuća ljudi koji su preplavili i ulice i ceste grada.

Važno je i istaknuti tradicionalnu manifestaciju Dani slavonske šume koja je i ove godine, bez obzira na vremenske nepogode, okupila velik broj sjekača, ali i obrtnika, udruga te naravno posjetitelja. Uvijek prepoznatljiva proslava, ona je Dana grada Našica koja traje i po nekoliko dana a udružuje velik broj institucija i udruga, no ipak sam kraj ove godine zaokružen je Adventom u Našicama. Nikad ukrašeniji centar grada, u četiri subote postao je omiljeno okupljalište građana koji su uživali u raznolikom programu.

“Ono što će definitivno zaokružiti godinu je organizirani doček 2020. godine u grijanom šatoru na glavnom gradskom trgu. U organizaciji Grada Našica i Turističke zajednice Grada Našica sve ljubitelje slavonske pjesme, od 22 sata, zabavljat će Slavonske lole uz bogatu gastronomsku ponudu. Svakako nemojte propustiti i veliki vatromet.” – poručuje gradonačelnik.

Bit će to savršen ulazak u novu 2020. godinu, okruglu, ali i po planovima vrlo značajnu. Jer ističe gradonačelnik Josip Miletić, potpisivanjem značajnih ugovora u prosincu u grad dolazi skoro preko 300 milijuna kuna. Ovi vrijedni projekti na svoj će način poboljšati kvalitetu života u gradu i naseljima u okolici. “Najznačajniji projekt koji smo u prve dvije godine mandata pripremali, a napravili smo projektno – tehničku dokumentaciju je „Rekonstrukcija dvoraca Pejačević – Velikog i Malog”, ili obnova kulturne baštine. Ovaj projekt vrijednosti je oko 100 milijuna kuna i uvjeren sam da ćemo u 2020. započeti sa njegovom realizacijom.” – dodaje gradonačelnik.

Ovaj projekt, najavljuje se, u sljedećim će godinama podići na viši nivo općeniti standard življenja na području Našica i okolice, kao i kulturni te društveni život građana, jer ponudit će više prostora za organizaciju većeg broja kulturnog sadržaja. Jedan od najvećih ikad projekata na ovom području obuhvatit će vanjsku i unutarnju obnovu Velikog i Malog dvorca Pejačević, uređenje središnjeg gradskog Trga dr. Franje Tuđmana te Trga Isidora Kršnjavoga, kao i Gregerove vile te parka koji se nalazi pokraj glavnog gradskog groblja. Jednako važan projekt je i aglomeracije Našice koji će omogućiti vodu za sva naselja na području grada te će se kroz njega modernizirati i rekonstruirati dotrajali dio sustava. Još jedna važna najava tiče se i početka gradnje POS stanova, koju gradonačelnik najavljuje za 2020. godinu, pa će prijavljene obitelji uskoro biti u svojim domovima.

Još je jedan važan događaj za naš grad, kojim će se on istaknuti na karti Hrvatske, a to je svakako 11. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem koja će se održati na proljeće upravo u Našicama. Sve ovo, ali i prepoznat rad, očituje se u nedavno prihvaćenom proračunu Grada Našica, koji nikad nije bio veći, a iznosi više od 122 milijuna kuna.

“U našem radu ipak najznačajnija je volja i trud svih nas koji smo dobili povjerenje naših građana kako bi uspjeli napraviti sve ove razvojne projekte koji se u gradu planiraju.” – zaključio je gradonačelnik Josip Miletić i poželio novu, još bolju 2020. godinu svima.

VEZANI TEKSTOVI
30/12/2019

Najboljim i najvrijednijim studentima gradonačelnik Grada Našica uručio je vrijedne stipendije za ovu akademsku godinu. Gradonačelnik je sa zadovoljstvom istaknuo kako Grad dodjeljuje ukupno 30 stipendija, od kojih 5 za izvrsnost, a 25 općih stipendija, tako je za ovu namjenu osigurano 300 000 kuna iz gradskog proračuna.

“Stipendije su prvenstveno motivacija i poticaj studentima za kvalitetniji rad, ali ujedno i pomoć studentima, kao i njihovim roditeljima za vrijeme studiranja. Neki studenti već su dugogodišnji korisnici stipendija pa se nadam da će svoje radno mjesto pronaći baš ovdje, u Našicama. Svjedoci smo različitih spektara zanimanja naših studenata, pa sam uvjeren da će bit prostora za njihov razvoj na području našeg grada.” – rekao je gradonačelnik i dodao kako su stipendije nagrade za dosadašnje uspješno školovanje. Gradonačelnik je studentima poželio uspjeh u daljnjem studiranju te sretne blagdane, a oni su zahvalili njemu i Gradu na ovoj vrijednoj pomoći tijekom njihovog školovanja.

“Stipendija mi najviše pomaže u financiranju prijevoza do fakulteta jer studiram u Osijeku.” – rekla nam je Monika Slivka studentica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku. U istu svrhu troši je i Josipa Šimunović, studentica peta godine medicine, također u Osijeku, istaknuvši da dobar dio novca troši i na kupnju stručne literature.

VEZANI TEKSTOVI
30/12/2019

Ne propustite povoljnu priliku za kupnju vlastitog stana! Na temelju članka 48. stavka 4. podstavka Statuta Grada Našica („Službeni glasnik Grada Našica“ broj 6/09., 4/12., 1/13., 2/13.- pročišćeni tekst i 2/18.) i članka 1. i 2. Odluke o uključivanju Grada Našica u program izgradnje stanova po Programu društveno poticanje stanogradnje („Službeni glasnik Grada Našica“ broj 6/19) gradonačelnik Grada Našica dana 28. studenog 2019. godine objavljuje

JAVNI POZIV

za podnošenje zahtjeva za kupnju stana iz Programa društveno poticane stanogradnje

na području Grada Našica

Dokumenti:

Javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju stana iz programa POS-a

Obrazac zahtjeva za kupnju stana

IZJAVA o stanovanju kod člana obitelji

IZJAVA o vlasništvu neodgovarajućeg stana ili kuće

IZJAVA o vlasništvu stana ili kuće

VEZANI TEKSTOVI
30/12/2019

U petak 27. prosinca 2019. godine s početkom u 16,00 sati održana je 21. sjednica Gradskog vijeća Grada Našica. Na aktualnom satu pitanja gradonačelniku Grada Našica, Josipu Miletiću, mag.math. (HDZ), postavio je vijećnik g. Bruno Wolf (HNS). Sjednici je bilo nazočno 13 od 17 vijećnika te je konstatirano da je postojao kvorum za pravovaljano odlučivanje i donošenje akata na Sjednici.

U nastavku Sjednice jednoglasno je usvojen dnevni red sa 14. točaka. Jednoglasno su donesene sljedeće točke:

Izmjene i dopune Proračuna Grada Našica za 2019. godinu i projekcija za 2020. i 2021. godinu, Odluka o izmjenama Odluke o izvršavanju Proračuna Grada Našica za 2019. godinu, Izmjene i dopune Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2019. godinu, Izmjenu Programa utroška šumskog doprinosa u 2019. godini, Izmjene Programa korištenja sredstava ostvarenih od zakupa, prodaje, prodaje izravnom pogodbom, privremenog korištenja i davanja na korištenje izravnom pogodbom poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske u 2019. godini, Izmjene Programa korištenja sredstava ostvarenih od promjene namjene poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH u 2019. godini, Izmjene Programa javnih potreba u kulturi Grada Našica u 2019. godini, Izmjene Programa javnih potreba u socijalnoj skrbi Grada Našica u 2019. godini, Zaključak o usvajanju Analize stanja sustava civilne zaštite na području Grada Našica za 2019. godinu, Odluku o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Našica.

Većinom glasova su usvojene i donesene sljedeće točke:

Izmjene i dopune Programa građenja komunalne infrastrukture te građevina za gospodarenje otpadom za 2019. godinu, Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na području Grada Našica, Odluku o raspisivanju javnog natječaja za prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Našica, Odluku o uvođenju Riznice Grada Našica.

Nakon sjednice o točkama i planovima za 2020. godinu izvjestio je gradonačelnik Josip Miletić.

„Na 21. sjednici usvojili smo 14 važnih točaka od kojih svakako treba izdvojiti rebalans proračuna za 2019. godinu. Podsjetit ću da smo u na protekloj sjednici usvojili proračun za 2020. godinu i još od značajnijih točaka svakako bih volio istaknuti da Grad Našice prelazi na sustav riznice. Gradske ustanove će biti u zajedničkom sustavu sa gradom i moći će se kvalitetnije rukovoditi sa financijama. Iskoristio bih prigodu da zahvalim svim vijećnicima na jednoj dobroj suradnji u 2019. godini gdje smo donijeli mnogobrojne važne odluke za naš grad. Uvjeren sam da ćemo s istim tonom nastaviti i u 2020. godini jer pred nama su povijesni rezultati i isto tako povijesni projekti koji su iznimno vrijedni. Također koristim prigodu da na samom završetku ove godine zahvalim svima koji su aktivno sudjelovali u razvoju našega grada, pogotovo djelatnicima gradskih tvrtki, razvojne agencije, gradskih ustanova i Gradskoj upravi koja marljivo radi, te svim našim sugrađanima koji pridonose radu sa kvalitetnim idejama.”– rekao je na kraju sjednice gradonačelnik Josip Miletić.

Sve najbolje u novoj godini poželio je i predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Kašuba.

„I ovo je vijeće završilo u pozitivnom tonu, pa sukladno tome ja na kraju ove kalendarske godine kao predsjednik Gradskog vijeća moram istaknuti da je ovo bila jedna od povijesnih godina za naš grad. Također i zadnje dvije, tri godine pamtimo kao povijesne i po samom proračunu i po sredstvima koja su uložena u naš grad koji postaje jedno veliko gradilište. Mi na ovoj našoj lokalnoj razini, komunalno prije svega, pridonosimo jednoj kvaliteti života, no brojne investicije zasigurno će doprinijeti i demografskom boljitku za bolji život naše djece kao i onih koji će se, nadam se vratiti, a morali su otići. Zahvaljujem se svim vijećnicama i vijećnicima, a njima i svom građanstvu želim sretnu i uspješnu 2020. godinu i da bude još bolja od prethodne.” – rekao je Krešimir Kašuba.

VEZANI TEKSTOVI
27/12/2019

Godina se polako bliži kraju, a na samom dočeku Nove 2020. godine Trg dr. Franje Tuđmana obilovat će bogatom gastronomskom ponudom i odjekivati slavonskim pjesmama. S početkom u 21 sat, bit će izložena prikladna hrana, a u 22 sata nastupit će legendaran i nezaboravan tamburaški sastav, Slavonske lole. Uz vesele pjesme i još veselije izvođače, novu godinu Našičani će dočekati uz radost i pozitivnu energiju koja će zasigurno prevladavati.

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print