26/02/2021

U Našicama uskoro započinje gradnja novih parkirališnih mjesta na tri lokacije. Započet će treća faza radova u Ulici braće Radića, od Tavanačke ulice do Ulice žrtava fašizma, gdje će se urediti kompletna infrastruktura, cesta, staze, parkirna mjesta u tom dijelu ulice te nova rasvjeta. Investicija je vrijedna oko 4 milijuna kuna, a dio sredstava sufinancira i Županijska uprava za ceste. Drugo gradilište bit će parkiralište u Franjevačkoj ulici. Iza Robne kuće uredit će se kompletno parkiralište s javnom rasvjetom. Treće gradilište bit će ispred Dječjeg vrtića Zvončić gdje će se također urediti parkiralište kako bi se omogućio kvalitetniji i sigurniji pristup vrtiću. U prvoj fazi radova tog parkirališta izgradit će se 11 novih parkirnih mjesta.

Gradonačelnik Josip Miletić naglasio je kako će se u gradu urediti više od 200 parkirnih mjesta te će se time riješiti cjelokupni problem parkiranja u središtu grada.

-Želimo povećati broj parkirnih mjesta, ali isto tako osigurati i kvalitetnije parkiranje u samom središtu grada. Nedavno je uređeno parkiralište pokraj teniskih terena, radi se parkiralište na Trgu Isidora Kršnjavoga, radit će se veliko parkiralište na istočnoj strani uz Veliki dvorac Pejačević, a bit će i novih parkirnih mjesta na našičkoj tržnici. Molim sugrađane na razumijevanje tijekom radova u iduća dva do četiri mjeseca kada će većina biti završena i nakon čega ćemo moći puno komotnije funkcionirati u prometnom smislu – izjavio je Miletić te se zahvalio županu Ivanu Anušiću na potpori realizacije projekata u gradu, Gradskoj upravi te svima onima koji sudjeluju u realizaciji projekata.

24/02/2021

Grad Našice objavljuje prodaju trupaca u vlasništvu Grada Našica, nastalih sanacijom zaštićenog spomenika parkovne arhitekture u Našicama, u ukupnoj količini od 128, 40 m3 raznih sortimenata, 266,48 m3 VMO -više metarsko ogrijevno drvo, 1128 m3 granjevine.

Prodaja će se izvršiti usmenim javnim nadmetanjem, a cjelovit tekst Poziva na usmeno javno nadmetanje sa specifikacijom robe za prodaju objavljeni su na oglasnoj ploči Grada Našica i na službenoj web stranici Grada Našica – www.nasice.hr

Dodatne informacije zainteresirani mogu dobiti pozivom na telefon 091/315-0005, radnim danom od 7.00 do 15.00 sati.

 
POZIV NA USMENO JAVNO NADMETANJE 
radi prodaje pilanskih trupaca raznih sortimenata, više metarskog ogrijevnog drveta i granjevine

19/02/2021

Sinoć je održana 30. sjednica Gradskog vijeća Grada Našica. Na aktualnom satu pitanja gradonačelniku Grada Našica, Josipu Miletiću, postavljali su vijećnici Bruno Wolf i Vjekoslav Mahovlić. Načelnik policije Ivica Bukvić iznio je izvješće o stanju sigurnosti u Gradu.

Na sjednici je bilo nazočno 15 od 17 vijećnika te je konstatirano da je postojao kvorum za pravovaljano odlučivanje i donošenje akata na Sjednici. U nastavku Sjednice usvojeno je svih deset točaka dnevnog reda.

U nastavku Sjednice jednoglasno je usvojen dnevni red sa 10. točaka.

Bez primjedbi usvojen je Zapisnik sa 29. sjednice Gradskog vijeća Grada Našica održane 21. prosinca 2020. godine.

Jednoglasno su usvojene i donešene sljedeće točke:

  1. Odluka o izmjenama Odluke o osnivanju javne ustanove Javne vatrogasne postrojbe Našice

  2. Odluka o donošenju Revizije Procjene rizika od velikih nesreća za područje Grada Našica

  3. Odluka o raspisivanju Otvorenog javnog natječaja za prodaju građevinskog zemljišta u Industrijskoj zoni u Našicama

  4. Odluka o raspisivanju javnog natječaja za prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Našica

  5. Odluka o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Našica

  6. Zaključak o usvajanju Informacije o stanju sigurnosti na području Grada Našica za 2020. godine

  7. Zaključka o davanju prethodne suglasnosti na Odluku o donošenju prijedloga teksta Statutarne odluke o izmjenama i dopunama Statuta Javne vatrogasne postrojbe Našice

Većinom glasova svih vijećnika donešene su sljedeće točke:

  1. Statutarna odluka o izmjenama i dopunama Statuta Grada Našica
  2. Odluka o izmjenama i dopunama Poslovnika Gradskog vijeća Grada Našica

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica Krešimir Kašuba osvrnuo se na važne točke dnevnog reda usvojene na Sjednici.

-Važna točka dnevnog reda bila je Informacija o stanju sigurnosti na području Grada Našica za 2020. godine pod kojom je vidljivo da je stanje u kriminalitetu u padu. Pošto se nalazimo na sjecištu državnih županijskih cesta, važno je i to da je u padu i broj prometnih nesreća i stradalih. Važna točka bila je Prijedlog Odluke o raspisivanju javnog natječaja za prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Našica za zakup i za prodaju. Krenuli smo u postupak koji će trajati sljedeća dva, tri mjeseca od prikupljanja ponuda i njihovih rješavanja u skladu s državnim i županijskim institucijama. Na sjednici je usvojen i Prijedlog Zaključka o davanju prethodne suglasnosti na Odluku o donošenju prijedloga teksta Statutarne odluke o izmjenama i dopunama Statuta Javne vatrogasne postrojbe Našice. Usvojene su i odluke o promjenama u statutu grada Našica i poslovniku Gradskog vijeća radi usklađivanja sa zakonom – izjavio je Krešimir Kašuba te se zahvalio se svim vijećnicama i vijećnicima na korektnom radu.

Gradonačelnik Josip Miletić izjavio je kako su na sjednici prokomentirane mnoge značajne teme, brojne investicije, sudjelovanje građana u prometu, a na aktualnom satu je prokomentiran i završetak našičke obilaznice. Naglasio je kako je bilo i nekoliko konstruktivnih prijedloga koji će se u narednom periodu uvrstiti u plan i realizaciju. Na sjednici se prokomentirao i problem parkiranja kod Dječjeg vrtića Zvončić. Gradonačelnik je rekao kako će uskoro krenuti izgradnja parkirališta na tom području. Uz to uredit će se i parkirna mjesta na Trgu Isidora Kršnjavoga, na prostoru iza Robne kuće u Franjevačkoj ulici, a planirano je i veliko parkiralište između Velikog dvorca i zgrade HEP-a.

-Ovih dana smo uredili i osvijetlili i parkiralište pokraj teniskih terena kako bi sugrađani tijekom radova u središtu grada imali gdje parkirati. Vezano uz obnovu Malog dvorca i vile Greger, uspješnom suradnjom smo uspjeli dogovoriti prostore za institucije i udruge koje su tamo boravile. Podsjetit ću i na projekt proširenja Industrijske zone vrijedan 7 i pol milijuna kuna. Javna nabava je u tijeku i vjerujem da ćemo i taj projekt uspješno završiti. Pozivam sve zainteresirane investitore da u narednim danima prate gradske stranice te da se informiraju u Gradskoj upravi oni koji žele doći i investirati u našoj industrijskoj zoni Moram naglasiti kako su u prethodnom razdoblju u Industrijskoj zoni pristigli brojni novi investitori i izgrađeni su neki novi pogoni – izjavio je gradonačelnik Josip Miletić te se zahvalio svim vijećnicima na suradnji tijekom cijeloga mandata.

18/02/2021

U Gradskoj vijećnici Grada Našica održani uvodni radni sastanci vezani uz projekt „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Našice“. Na sastancima su usuglašeni koraci u narednom razdoblju između upravljačke jedinice, izvođača radova te nadzornog organa koji će nadzirati izvođenje radova.

Predsjednik uprave Našičkog vodovoda Oto Dudjak izjavio je kako projekt ulazi u fazu pune realizacije te da su na sastanku svi sudionici upoznati sa svim formalnim obvezama koje je potrebno ispuniti kako bi se uskladila dokumentacija te kako bi se projekt mogao realizirati. Naglasio je kako se radi o sanaciji sustava odvodnje grada Našica metodama bez raskopavanja.

Zoran Šmitran izvođač radova na projektu iz tvrtke IND-EKO Rijeka izjavio je kako će se ovim projektom unaprijediti postojeća kanalizacijska infrastruktura te je pojasnio novu modernu tehnologiju radova bez raskopavanja.

-Naša tehnologija je drugačija od redovnog načina rada. Za razliku od klasičnih iskopa i zamjene cijevi, što uzrokuje ometanje života građana, primijenit će se metoda bez iskopavanja. Znači, postojeće cijevi će se sanirati bez iskopavanja uvlačenjem novih cijevi u postojeće cijevi. Ovaj način omogućuje da radovi budu puno brže izvedeni u odnosu na klasično kopanje i zamjenu cijevi -izjavio je Zoran Šmitran te se zahvalio na ukazanom povjerenju Našičkom vodovodu.

Nakon sastanka održala se edukacija za Korisnika projekta “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Našice“. koju su održali predstavnici Hrvatskih voda. Damir Farkaš, zamjenik voditelja projekta rekao je kako su se na predavanju članovima jedinice detaljnije pojasnili načini provedbe samog projekta.

Nives Brnić-Levada, voditeljica i edukatorica projekta ispred posredničkog tijela razine,2 kontrolnog tijela EU projekata prihvatljivih troškova na projektu izjavila je kako je cilj edukacije bio davanje osnovnih smjernica provoditelju projekta.

-Danas smo održali prezentaciju našem korisniku provoditelju projekta Našičkom vodovodu s ciljem davanja osnovnih smjernica kako projekt što uspješnije provodili. Mi smo otvoreni za sva pitanja i za pomoć korisniku i vjerujem kako ćemo u konačnici zajedno uspješno provesti projekt -izjavila je Nives Brnić-Levada.

16/02/2021

Gradonačelnik Josip Miletić i suradnici danas su obišli radove na novom mjesnom domu u Velimirovcu. Radovi na domu površine oko 1 400 kvadrata su u punom jeku, a financira se europskim sredstvima u vrijednosti oko 9 milijuna kuna

Gradonačelnik  Josip Miletić izjavio je kako se očekuje završetak doma ove jeseni te da će služiti svim mještanima, ali i šire s obzirom na veličinu i značaj doma.

-Višestruka je korist izgradnje ovog doma. U domu će biti smještene udruge koje djeluju u Velimirovcu, a to su DVD Velimirovac, KUD Tamburica i Šahovski klub. Važno je naglasiti kako će dom nositi ime po Stjepanu Pintariću, našem sugrađaninu koji je jako puno napravio za Grad Našice i za svoj Velimirovac. Stjepan je to zaslužio, zahvaljujem svima koji su prihvatili ovakvu inicijativu, a i meni osobno to puno znači – izjavio je gradonačelnik Miletić te se zahvalio svima koji su sudjelovali u pripremi ovog važnog projekta, Mjesnom odboru i svim gradskim službama.

Predsjednik Mjesnog odbora Velimirovac, Marin Knežević izjavio je kako su dugi niz godina imali želju za izgradnjom ovakve vrste doma.

-Na čelu sa Stjepanom Pintarićem smo pokrenuli inicijativu obnove i dogradnje doma još 2012. godine. Uspjeli smo izrealizirati našu inicijativu i Velimirovac će krasiti jedan veliki moderni društveni dom – izjavio je Marin Knežević te se zahvalio Gradu Našicama na pomoći.

15/02/2021

Gradonačelnik Josip Miletić, danas je sa suradnicima pročelnikom Upravnog odjela za investicije Grada Našica Ivanom Majerom i pročelnikom Ureda gradonačelnika Goranom Blagojevićem obišao Mali dvorac Pejačević te najavio skorašnji početak obnove spomenutog dvorca, vile Greger u vrijednosti oko 18 milijuna kuna te hortikulturalno uređenje vrta iza Malog dvorca u vrijednosti 2 milijuna kuna. Projekt je sufinanciran europskim sredstvima u sklopu Projekta obnove kulturne baštine cjelokupnog Grada Našica vrijednosti 100 milijuna kuna.

“Nakon završenog postupka javne nabave, uveli smo u posao izvođača radova Presoflex za obnovu Malog dvorca Pejačević i vilu Greger. Zajedničkim snagama uspjeli smo pronaći nove prostore za brojne udruge koje se nalaze u vili Greger, ali isto tako i za važne institucije u Malom dvorcu. Zajednica tehničke kulture, OGŠ Kontesa Dora i Radio Našice te ostale udruge smještene u dvorcu po završetku radova će se vratiti u dvorac, a u vili Greger će biti smještena potpuno opremljena našička knjižnica.” – izjavio je gradonačelnik Miletić.

Gradonačelnik Miletić napomenuo je kako će uz hortikulturalno uređenje oko malog dvorca Pejačević, započeti i uređenje oko grobne kapele obitelji Pejačević neposredno pokraj našičkog groblja. “Poštivajući povijesno izvorno, čiji obrisi se i danas nalaze sa sjeverne strane Malog dvorca, uslijedit će vrtno uređenje kako je to nekad izgledalo te se upotpuniti sjenicama i rasvjetom. Rok obnove vile Greger i Malog dvorca je 14 mjeseci, a hortikulturno uređenje oko Malog dvorca i kapele bit će završeno tijekom ove godine.” – izjavio je gradonačelnik Miletić te poželio izvođačima puno uspjeha u radu i zahvalio se svima koji su pomogli da se projekt krene realizirati.

Na kraju se osvrnuo i na trenutne radove na središnjem gradskom trgu, Trgu Isidora Kršnjavoga i uređenje staze ispred hotela te naglasio kako radovi idu planiranom dinamikom te da se isto očekuje i s radovima na malom dvorcu i Gregerovoj vili.

12/02/2021

Gradsko vijeće Grada Našica 21. prosinca 2020. godine donijelo je Proračun Grada Našica za 2021. godinu. Predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica Krešimir Kašuba, tada je posebno istaknuo stavku proračuna kroz Program potpora poduzetništvu na području Grada Našica u iznosu od gotovo milijun kuna. Između sedam mjera, koje se dodjeljuju našim poduzetnicima svake godine, posebno je istaknuo važnost potpore iz Programa koja se odnosi na očuvanje radnih mjesta uslijed pandemije COVID 19.

Gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić je u siječnju 2021. godine, na temelju Programa raspisao Javni poziv te su naši obrtnici i poduzetnici već početkom veljače 2021.g. počeli koristiti ove mjere potpora, posebice Mjeru za očuvanje radnih mjesta uslijed pandemije COVID 19. Potpora iz ove mjere iznosi 2.000,00 kuna po zaposleniku. Također je važno naglasiti da je Gradsko vijeće u ožujku 2020. donijelo odluku o ukidanju poreza na potrošnju, koja se zakonski primjenjuje od 1. siječnja 2021. te je iz Grada najavljeno da će se nastaviti i nadalje s mjerom oslobođenja plaćanja naknade za korištenje javne površine za ugostiteljske terase.

 

Na oba našička trga trenutno se izvode radovi te će isti po završetku biti opremljeni ugostiteljskim terasama i ostalom ugostiteljskom opremom, također sufinanciranom kroz sredstva Europske unije, što će dodatno podići kvalitetu ugostiteljske, ali i turističke ponude Grada Našica. Obrtnici i poduzetnici Grada Našica su trenutno najpogođeniji pandemijom Covid19, stoga pozivamo sve građane da podrže njihov rad kupnjom kod lokalnih trgovaca, OPG-ova te ugostiteljskih objekata, jer samo tako možemo očuvati dragocjena radna mjesta u našemu gradu.

 

Grad Našice će i dalje pratiti potrebe obrtništva i poduzetništva na području grada, kako bi sačuvali radna mjesta i gospodarstvo grada u cjelini. Također se zahvaljuju Udruženju obrtnika Grada Našica na suradnji i svim vijećnicima gradskog vijeća na donošenju Programa potpora i pomoći za opstanak i razvoj gospodarstva grada Našica.

27/01/2021

Našička Farmica od jedanaestog mjeseca registrirana je kao sklonište te je jučer sklopljen i ugovor s gradom Našice o zbrinjavanju pasa. Naime, registracijom omogućeno im je sklapati ugovore s gradovima i općinama, koji tada pokrivaju cijepljenje, kastraciju i samo zbrinjavanje u skloništima. Gradonačelnik Josip Miletić posjetio je Farmicu te u društvu zaposlenika i volontera obišao mnogobrojne zbrinute životinje.

Koristim prigodu da zahvalim svim vrijednim članovima naše Farmice koji će u narednom periodu voditi računa o svim psima s područja Grada Našica. Vidim kako je puno truda i vremena uloženo u izgradnju ovog sustava i zahvaljujem im na svemu što čine za životinje – rekao je gradonačelnik Josip Miletić te čestitao Farmici na tome što su postali službeno sklonište i poželio im puno uspjeha u radu.

Predsjednica Udruge Farmica, Ivana Varkonji izjavila je kako su i do sada imali urednu suradnju s Gradom, no, potpisivanje ovog ugovora uvelike će im se pomoći u rješavanju financijskih poteškoća.

-Zbrinjavat će svi psi s područja Grada Našica, a preuzet ćemo i pse iz skloništa u Normancima s kojima Grad trenutno ima sklopljen ugovor. Kao sklonište moramo imati četiri zaposlena i sada će nam, između ostalog, Grad pomoći i u isplati plaća – izjavila je Ivana i nadodala kako trenutno Farmica ima dvije osobe zaposlene na stalno radno vrijeme, jednu osobu na pola radnog vremena, dvije osobe zaposlene na javnim radovima, osobe iz probacijskoj ureda te brojne volontere.

U skloništu se trenutno nalazi oko 60 pasa, brojne domaće životinje a nedavno su zbrinuli i pet životinja s područja pogođenim potresom, tri praščića i kravu Šaravu koja je donijela na svijet tele. Na Farmici rade obzirni, emotivni i odgovorni ljudi koji vole životinje, a među njima su i zaposlenici Matea i Nenad. Kako navode, njihov put od volonterstva do zaposlenja je krenuo s jednom objavom na Facebooku.

– Na Facebooku sam pročitala objavu kako se pozivaju volonteri na Farmicu radi pomoći oko životinja. Odazvala sam se pozivu i od tada više nije prošao dan da nisam došla na Farmicu. Prvotno sam dvije godine volontirala i sada sam dvije godine zaposlena – izjavila je Matea Kilibarda koja neovisno o radnom vremenu, svaki svoj trenutak provodi na Farmici.

Zaposlenik Nenad se također prvo odazvao kao volonter kako bi pokosio travu Farmice.

-Tražili su se volonteri za košnju trave i ja sam se odazvao. Kako sam bio bez posla, dolazio sam svaki dan i ostao. Tko jednom dođe na Farmicu uvijek se vrati jer ove naše životinje lako se svima „uvuku pod kožu” – izjavio je Nenad Knežević te nadodao kako je sretan s potpisivanjem ovog ugovora s Gradom jer će sada uz financijsku pomoć moći napraviti još veći ograđeni prostor za životinje.

25/01/2021

Grad Našice osigurao je i danas prigodno uručio 7 novih kombi vozila vatrogascima s našičkog područja. Ukupna vrijednost javne nabave bila je oko 1 600 000 kuna, a sedam potpuno opremljenih vozila dodijeljena su DVD-u Zoljan, DVD-u Našički Markovac, DVD-u Jelisavac, DVD-u Lila, DVD-u Vukojevci, DVD-u Velimirovac te Vatrogasnoj zajednici Grada Našica. Osim predstavnika DVD-ova i drugih djelatnika JVP Našice primopredaji su prisustvovali gradonačelnik Josip Miletić, zamjenik župana Petar Lagator, predsjednik Vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica Krešimir Kašuba, saborski zastupnik i dogradonačelnik Hrvoje Šimić kao i drugi uvaženi gosti. 

Gradonačelnik Josip Miletić zahvalio se vrijednim i marljivim ljudima koji čine naš grad sigurnijim, te naglasio kako su vozila znak potpore Grada djelovanju vatrogasaca.

-Vatrogasci u našem gradu imaju važnu i prepoznatu ulogu i čine puno na sigurnosti naših građana. Koristim prigodu da svim našim vatrogascima zahvalim na trudu i angažmanu za prethodno razdoblje kada su u teškim trenucima odrađivali puno toga i kada su podizali kvalitetu života u gradu. Svakako su zaslužili ova vozila i uvjeren sam da će im dobro i kvalitetno služili i opravdati svoju svrhu – izjavio je gradonačelnik Josip Miletić te se zahvalio Županiji, županu i cjelokupnoj Vatrogasnoj zajednici koja podupire vatrogastvo kako u cijeloj županiji tako i na području Grada Našica.

Zamjenik župana Petar Lagator istaknuo je kako Županija gleda, prati, ulaže i pomaže javne i dobrovoljne vatrogasne postrojbe u cijeloj županiji.

-Uz svu vatrogasnu opremu i vozila su bitan čimbenik u kvalitetnom i brzom funkcioniranju svih službi. Čestitam gradu Našicama koji je pronašao sredstva za ovu investiciju i vjerujem da će i vatrogasci znati dobro iskoristiti ova nova vozila -izjavio je Petar Lagator i naglasio kako će ova vozila doprinijeti uvelike kvaliteti vatrogastva.

Vlatko Gašić, predsjednik Vatrogasne zajednice Našice naveo je kako Vatrogasna zajednica Našice broji ukupno 20 Dobrovoljnih vatrogasnih društava, djeluje na 5 lokalnih samouprava i u svom sazivu ima i jednu Javnu vatrogasnu postrojbu. Istaknuo je kako će nova vozila koristiti za vatrogasne intervencije, no, kako nisu namijenjena samo za vatrogasce, već će i u selima gdje će biti stacionirana, koristiti sportskim društvima, KUD-ovima i raznim udrugama.

Željko Ptiček, predsjednik DVD-a Zoljan rekao je kako će kombi vozilo služiti za potrebe svih mještana.

-Odazivamo se na mnogobrojne akcije kada je potreban prijevoz. Vozilo će služiti za prijevoz djece, članova nogometnog kluba i svih naših mještana. Podržavamo i Udrugu rekreativnog trčanja „Nexe Team” koju pratimo na natjecanja pa će nam i pri tome vozilo dobro služiti – izjavio je Željko Ptiček.

Darko Kuric, predsjednik DVD-a Jelisavac, također je izrazio zadovoljstvo novim vozilom.

-Dosad smo se koristili jednim starijim vozilom s kojim smo dobro funkcionirali, a ovo novo vozilo će doprinijeti još više našoj spremnosti. Zahvalio bih se gradonačelniku što je uvidio naš potencijal, što nam je dao povjerenje i uložio velike novce u nas vatrogasce kako bi bili spremni i na dobrobit pučanstvu -izjavio je Darko Kuric.

25/01/2021

Gradonačelnik grada Našica Josip Miletić danas je organizirao tradicionalni prijem za predstavnike vjerskih zajednica. Na sastanku su bili nazočni gvardijan Župe sv. Antuna Padovanskog iz Našica fra Petar Cvekan, župnik iz Velimirovca Ivan Cerić, župnik iz Markovca Patrik Alatić, vojni vikar Mate Mihaljević te pastor Evanđeoske pentekostne Crkve Našice Zdravko Klešćik.

Gradonačelnik je poželio svima dobrodošlicu te se zahvalio na trudu i angažmanu u prethodnom razdoblju. Naglasio je kako vjerske zajednice u našem gradu funkcioniraju u jednom zajedničkom duhu pomažući našim građanima, a na svima nama je da taj dio poštujemo, cijenimo i pomažemo im u skladu s našim mogućnostima.

Zahvaljujem se braći franjevcima što vode računa o vjerskom životu svih Našičana, a svakako mi je drago što su s nama bili i župnici iz Velimirovca i Markovca, vojni vikar i predstavnik evanđeoske crkve. Zahvaljujem im se na blagoslovu za razdoblje koje je pred nama. Želim im puno uspjeha u daljnjem radu u ovim teškim vremenima, a Grad i ja osobno ćemo im pomagati i dalje koliko je u našoj mogućnosti – izjavio je gradonačelnik Josip Miletić.

Pastor Evanđeoske pentekostne Crkve Našice Zdravko Klešćik istaknuo je dobru suradnju Crkve i Grada.

– Prošle godine pozvali smo gradonačelnika na evangelizaciono služenje. On se na to odazvao i na tomu smo mu zahvalni. Mjesečno nam Grad pomaže sa simboličnom donacijom i hvala im i na tomu. Lijepo je živjeti i djelovati u Našicama gdje nam nitko ne ograničava naše vjerske slobode – izjavio je Zdravko Klešćik.

Gvardijan Župe sv. Antuna Padovanskog fra Petar Cvekan istaknuo je kako su Franjevci od prvog dana kada su došli na ove prostore sebe dali za narod.

– Sveti Franjo je čovjek mira koji je rekao kako ne treba živjeti samo sebi već i drugima koristiti. To je načelo kojim se vodimo. U ovom gradu nalazimo u svakom čovjeku, a i u Upravi ovog grada dobre prijatelje, braću koji dolaze k nama te i mi k njima – rekao je fra Petar Cvekan te se zahvalio gradonačelniku na dobroj suradnji.