25/09/2020

U našičkom Velikom parku u tijeku su radovi asfaltiranja sportskih terena, investicije vrijedne oko 3 milijuna kuna u sklopu Projekta prirodne baštine. Radove su danas obišli gradonačelnik Josip Miletić, predsjednik Športske zajednice Grada Našica Nikola Antolović, pročelnik za investiciju i prostorno planiranje Ivan Majer i voditelj Uprave šuma Podružnice Našice Vlado Keglević.

Gradonačelnik Josip Miletić rekao je kako će se napraviti dva sportska terena za tenis, sportsko igralište za odbojku na pijesku te košarkaško i rukometno igralište.

-Danas smo došli obići radove uređenja sportskih terena uz koje će biti uređen i pristup igralištu sa svih strana te postavljene klupice. Tu su već postojeće sprave za vježbanje, a za rekreativce smo osmislili trčanje kroz čitavi Veliki park. Vjerujem da će uskoro ova igrališta služiti svim našim sportskim kolektivima- rekao je gradonačelnik Miletić i nadodao kako su u tijeku i radovi na otklanjaju drveća porušenih u velikom nevremenu koje je zahvatilo Grad te se zahvalio svima koji sudjeluju u raščišćavanju parka.

Predsjednik Športske zajednice Grada Našica Nikola Antolović rekao je kako će ovi sportski tereni dodatno služiti razvoju sporta u Našicama.

-Uz srednjoškolsko igralište uskoro ćemo dobiti i veliko igralište u parku koje će nam služiti za razvoj sporta u gradu. Uz rekreativce koji će koristiti ove objekte, naši sportaši će imati još jedno mjesto koje će moći koristiti. Ovo je vrlo važan segment u razvoju sporta u Našicama pošto smo deficitarni sa športskim objektima – rekao je Antolović i pozvao sve sportaše i rekreativce neka koriste ova igrališta ubuduće.

24/09/2020

Završeno je uređenje dijela Radićeve ulice u Našicama koju su danas obišli gradonačelnik Josip Miletić, njegovi suradnici, pročelnik za investiciju i prostorno planiranje Ivan Majer, pročelnik Ureda gradonačelnika Goran Blagojević, predstavnik Uprave za ceste Osječko-baranjske županije Hrvoje Pintarić te predstavnici projektanata i izvođača radova.

U sklopu ovog projekta obnovljena je i Školska ulicu te naknadno i dio ulice Augusta Cesarca kako bi se osigurao kvalitetniji pristup Osnovnoj školi Dore Pejačević Našice i Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga Našice. U Radićevoj ulici uređena je i rasvjeta po najnovijim standardima.

Nadzorni inženjer Darko Peko rekao je kako je predmet ugovora bila rekonstrukcija Radićeve ulice od križanja sa Školskom do Tavanačke ulice te rekonstrukcija Školske ulice, prilikom čega je rekonstruirana oborinska odvodnja, pješačka staza, kolni prilazi te sam kolnik. Kvaliteta rada je bila kontrolirana kontinuirano i zadovoljeni su svi kriteriji projekta izvedeni u roku od 4 mjeseca, istakao je Peko.

Gradonačelnik Josip Miletić se zahvalio svim sugrađanima na razumijevanju što su u prethodnom razdoblju morali koristiti obilazne pravce.

-Ulica sada izgleda ljepše, uređenije, a svakako smo riješili i jednu poteškoću u sustavu oborinske odvodnje koja nam je pravila problem na dijelu Urbarije. U sklopu ovog projekta nastavit će se suradnja sa Županijskom upravom za ceste iduću godinu. Zahvaljujem im na sufinanciraju ovog projekta u iznosu od milijun 1 700 000 kuna, a ostatak vrijednosti će sufinancirati Grad iz gradskog proračuna. Vrijednost cjelokupne investicije je oko 3 milijuna kuna. Svakako se zahvaljujem i izvođaču radova, tvrtki Osijek Koteks, nadzornom inženjeru, stručnim službama grada i svima onima koji su sudjelovali u realizaciji ovog značajnog projekta za Našice – rekao je gradonačelnik te najavio kako će se s ovim potezom urediti još jedan od prilaza središtu grada do kraja iduće godine.

Upitali smo i stanovnika Radićeve ulice, Milana Papučića kako je zadovoljan uređenjem ulice.

-Drago mi je da se grad uređuje i sređuje i te investicije pružaju bolji život nama građanima. Zahvaljujem se svima koji su imali udjela u uređenju ovog dijela ulice gdje se nalazi moja kuća. Mislim da će ovo poboljšati kvalitetu života, prvotno sigurnost djece pri odlasku u školu. Uz to, osigurana su i brojna parkirna mjesta koja su često problem zbog sve većeg broja automobila. Jako sam zadovoljan i sve je jako lijepo uređeno – rekao je Papučić.

20/09/2020

Danas je Našicama ispred spomen obilježja Uskrsla Hrvatska obilježen 21. rujna 1991. godine, dan kada se slavi pobjeda nad tzv. JNA u Gradu Našicama kao i Dan hrvatskih branitelja Grada Našica. Iako nešto skromnije nego prijašnjih godina, zbog predostrožnosti vezano uz pandemiju Covid-19 i ove godine je proslavljen ovaj veliki dan za sve Našičane. Vijence i svijeće položili su predstavnici Grada Našica, djeca preminulih branitelja, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici policije i vojske, predstavnici političkih stranaka i drugi sugrađani.

Program proslave 21. rujna je tradicionalno započeo ispred Gradske uprave prigodnim nastupom Gradske glazbe Našice, a plesnu koreografiju su također izvele i mlade članice našičkih mažoretkinja Dora.

Okupljenim građanima obratio se i ove godine gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić koji je među ostalim naglasio kako je važno da se nikada ne zaboravi ovaj dan, kao i sve one ljude koji su dali svoje živote za naš grad Našice, ali i čitavu Hrvatsku.

Nekoliko prigodnih riječi i molitvu ispred Uskrsle Hrvatske za sve poginule i preminule Hrvatske branitelje izmolili su gvardijan fra Petar Cvekan i fra Borna Gall.

18/09/2020

Povodom 21. rujna, Dana pobjede nad tvz. JNA u Našicama, na našičkom groblju, groblju u Martinu i groblju u Velimirovcu, izaslanstvo grada Našica upalilo je svijeće i položilo vijence na grobovima poginulih branitelja Branka Glavaša, Antuna Sertića i Slavka Maroda.

Gradonačelnik Josip Miletić istaknuo je kako ovim obilaskom žele odati počast braniteljima koji su svoje živote položili su za jedinu i vječnu Hrvatsku. „Prije 29 godina u akciji oslobađanja našičke vojarne, poginula su tri Našičanina, ovom prigodom obišli smo njihove grobove i odali počast da se nikada ne zaboravi njihova žrtva. Koristim prigodu zahvaliti se svima koji se prisjećaju ovih trenutaka kao i onima koji su sudjelovali tih devedesetih godina u oslobađanju Republike Hrvatske, a ponajprije izraziti zahvalnost obiteljima stradalih, poginulih i nestalih hrvatskih branitelja.” – rekao je gradonačelnik Miletić.

 

17/09/2020

Ravnateljica Osnovne škole Dore Pejačević Našice, Jasminka Falamić, primila je danas u radni posjet gradonačelnika Josipa Miletića i pročelnika Upravnog odjela za investicije Ivana Majera na kojem su prokomentirali početak nove i drugačije školske godine. Ravnateljica Falamić istaknula je kako su spremni uz sve epidemiološke mjere dočekali učenike, a posebice što su svu djecu dočekali besplatni udžbenici i radne bilježnice. Naime, Grad Našice se je i ove godine odlučio nabaviti svim učenicima besplatne radne bilježnice. Radne bilježnice su dobile 3 škole s područja Grada Našica, OŠ Dore Pejačević Našice, OŠ kralja Tomislava Našice i OŠ Ivana Brnjika Slovaka Jelisavac.

S ovom akcijom započelo se prije tri godine kada su se nabavili udžbenici za svu djecu. Pošto je financiranje udžbenika u prethodnom razdoblju prešlo na Ministarstvo, Grad se odlučio prošle i ove godine nabaviti svim učenicima radne bilježnice. Vrijednost ove pomoći Grada je oko 400 000 kuna.” – rekao je gradonačelnik Josip Miletić te se zahvalio na gostoprimstvu ravnateljici OŠ Dore Pejačević, Jasminki Falamić i poželio školarcima puno uspjeha u novoj školskoj godini.

Ravnateljica Falamić istaknula je kako je ova velika potpora zaista bila bitna roditeljima da ne moraju financirati radnje bilježnice te da su u ovim epidemiološkim uvjetima i udžbenici i radne bilježnice dočekale učenike. „Zahvaljujući našoj akciji prikupljanja starih udžbenika i potpori Ministarstva, udžbenici su čekali učenike, a zahvaljujući donaciji, odnosno sponzoriranju Grada Našica, učenici su dobili i radne bilježnice. Željela bih se zahvaliti našoj knjižničarki Andrei Dubaić Begić koja je bila koordinatorica svih ovih aktivnosti od prikupljanja starih knjiga, nabave udžbenika i radnih bilježnica te distribucije. Zahvaljujem i svim učiteljima koji su joj pružili potporu jer je bio ovo jedan veliki organizacijski zahvat na početku školske godine.” – rekla je ravnateljica Falamić.

Napomenula je kako su na početku školske godine imali specifičnih organizacijskih problema jer je nevrijeme koje je pogodile Grad u osmom mjesecu ostavilo velike štete, no, sve su uspjeli sanirati kako bi spremni krenuli u početak nove školske godine. Ravnateljica se zahvalila na potpori građanima, DVD-u, komunalnim službama i drugim poduzećima koji su školi pritekli u pomoć.

06/09/2020

Uz sve epidemiološke mjere, u sklopu 20. Dana slavonske šume, danas je održan tradicionalni Dan našičkog sporta. Veliki broj sportskih udruga i klubova predstavili su svoj rad i aktivnosti koje provode sa svojim članovima. Tako su sugrađani mogli vidjeti članove Taekwondo kluba Našice i Karate kluba Nexe Našice, polaznike škole nogometa NK NAŠK, škole košarke Košarkaškog kluba Našice, Ženski odbojkaški klub Našice te šahistice i šahiste Šahovskog kluba Slavonac Našice, Udruge starih športova “Slavonac” Našice i Stolnoteniskog kluba Našice kao i članove URT “Nexe Team” Našice te Biciklističkog kluba Našice.

U prisustvu direktora Turističke zajednice Grada Našica Srečka Perkovića mnogobrojne sportaše i njihove trenere te brojne sugrađane pozdravio je predsjednik Sportske zajednice Grada Našica Nikola Antolović kao i našički gradonačelnik Josip Miletić.

“Lijepo je danas biti na središnjem gradskom trgu gdje su se brojni mladi sportaši okupili na Dan našičkog sporta. Ovim putem bih im se želio zahvaliti na svemu što su učinili u prethodnoj godini te na izvrsnim rezultatima, a također se zahvaljujem i trenerima te roditeljima. Grad financijskim sredstvima i ovakvim događanjima potiče mlade da se što više bave sportom. S obzirom na to da sutra počinje nova školska godina želim svim učenicima mnogo uspjeha i puno zdravlja, a siguran sam da ćemo zajedno prebroditi sve nedaće vezane uz situaciju s koronavirusom. Još jednom čestitke svima i puno sreće u narednom razdoblju.” – izjavio je gradonačelnik Josip Miletić.

 

05/09/2020

Na središnjem gradskom trgu u tijeku je 20. jubilarni festival „Dani slavonske šume”, tradicionalna turistička, gospodarska, kulturna, ekološka, znanstvena, gastronomska, zabavno – kreativna i sportska manifestacija. Unatoč epidemiji i situaciji zbog koje svi moramo biti posebice oprezni, brojne udruge i gospodarstvenici doprinijeli su da se ovaj tradicionalni festival održi.

Ove godine festival je i humanitarnog karaktera kojima se nastoji pomoći u potrebi. U sklopu festivala održava se 7. humanitarna manifestacija „Mali grad velikog srca”. Brojni volonteri i udruge pobrinuli su se za gastro ponudu. Uvečer nas očekuje nastavak dobre atmosfere, koncert glazbenog sastava „Zlatne strune i bogata gastronomska ponuda. Sve one koji su još kod kuće, pozivamo neka se odazovu i dobrovoljnim prilogom, odnosno kupovinom bona za konzumaciju hrane i pića pomognu radu Socijalne samoposluge.

Veliko fotogaleriju možete vidjeti na ovoj poveznici

01/09/2020

U hotelu Park Panolija danas je održan radni sastanak programskog odbora festivala Dani slavonske šume. Ovogodišnji 20. jubilarni festival Dani slavonske šume održat će se u izmijenjenom i smanjenom obliku u subotu i nedjelju 5. i 6. 9. 2020. godine. Kako je rekao direktor Turističke zajednice Grada Našica, Srečko Perković, u programskom odboru organizacije samog festivala do sada je sudjelovalo 2 000 ljudi. Sada je to svedeno na udruge i pojedince koji su operativno spremni u ovom trenutku.

Ove godine naglasak je na festivalskom dijelu oko obrtničkog sajma, sajma proizvoda i usluga ruralne Slavonije. Svoj doprinos će dati i šumari i lovci, a očekuje nas i bogata gastro ponuda. Novost u ovom svemu je Socijalna samoposluga koja će manifestacijom „Mali grad velikog srca pokazati” u sklopu festivala, još jednom pokazati kako Našice imaju veliko srce.” – rekao je Perković.

Prema riječima direktora TZ Našice, program će krenuti oko 9 sati u subotu. Otvaranje festivala bit će u 10 sati uz glazbeni program i voditelja Branka Uvodića, a uvečer će svirati Zlatne strune i Slavonski trubači. Nedjelja je rezervirana za dan našičkog sporta gdje će Policija u zajednici i interventna policija demonstrirati svoj rad. U nedjelju uvečer očekuje nas promenadna svirka na prostoru kod kina s kojom će se završiti ovogodišnji festival. „Treba sačuvati duh ovog grada i to nam je osnovni motiv organizacije jubilarnog festivala. Imamo prekrasan grad, najljepši mali grad u kontinentalnoj Hrvatskoj i moramo koristiti i održati ono što imamo.” – rekao je Srečko Perković.

31/08/2020

U vezi Rješenja o proglašenju prirodne nepogode na području Grada Našica od strane Župana Osječko-baranjske županije kojim je proglašena prirodna nepogoda nastala djelovanjem vremenskih uvjeta olujnog i orkanskog vjetra praćenog velikom količinom padalina koji je dana 04. kolovoza 2020. zahvatio područje Grada Našica te izazvalo štete kod pravnih i fizičkih osoba na građevinama, opremi, višegodišnjim nasadima, poljoprivrednoj proizvodnji- prirodu i ostalim dobrima, pozivamo pravne i fizičke osobe s područja Grada Našica koje su pretpjele štete nastale uslijed prirodne nepogode da u Gradskoj upravi Grada Našica do uključivo 02. rujna 2020. godine u vremenu od 08. do 15.00 sati, prijave nastale štete na svojoj imovini.

Prijave se izvršavaju na propisanim obrascima u Upravnom odjelu za gospodarstvo i komunalni sustav, a obrasci se mogu podići osobno u zgradi Gradske uprave Grada Našica ili na web stranici www.nasice.hr

Građani koji su nadležnim službama Grada Našica tijekom prethodnog razdoblja prijavili štete na svojoj imovini, ne moraju ih ponovo prijavljivati.

O daljnjem postupanju biti će pravovremeno obaviješteni.

Svi prijavitelji trebaju dostaviti točne i istinite podatke oštećene imovine.

Dodatne informacije možete dobiti na telefon: 618-175 i 618-169.

PREDSJEDNIK POVJERENSTVA:
Josip Miletić, mag.math.