13/12/2019

Treći adventski vikend donosi nam, ponovno, pregršt zanimljivih aktivnosti, a ona najposebnija je međusobno druženje građana i naših mališana. Večer će započeti bogatim blagdanskim programom u 17 i 30 sati u Hrvatskoj narodnoj knjižnici i čitaonica Našice. Najmlađi će uživati u nastupu plesne skupine Shine i rtimičke skupine DND-a Našice, čitanju priča, projekciji crtanog filma i radionicama koje će voditi volonterka knjižnice Valentina Stanković Dervić.

Malo kasnije, u 18 i 30 sati, u adventskom šatoru na Trgu dr. Franje Tuđmana svoje radove, sad već tradicionalno istaknut će KUD „Tamburica” Velimirovac, KUD „Zagorci” Beljevina,, Udruga voćara i vinogradara Našice, Učenička zadruga Osnovne škole I. B. Slovak Jelisavac, Učenička zadruga „Isidora” Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice, Učenička zadruga „Tomislav” Osnovne škole kralja Tomislava koji i ove subote sav prihod doniraju malom Marku. Uz to kušajte vino od višnje OPG-a Bošnjak Adrijana, te proizvode Prve hrvatske bačvarije i destilerije „Pepel-Co” Našice.

Bogatu ponudu u adventskim kućicama upotpunit će vruće fritule, girice, lepinje, kuhano vino i razne druge zimske delicije, poput lovačkih specijaliteta udruge „Jelen”. U 19 i 15 sati Udruga DarNa organizira paljenje treće adventske svijeće, uz nastup mješovitog zbora HKD „Lisinski” Našice. Veselje će se nastaviti od 20 sati nastupom HKD „Podgoračani” Podgorač i KUD „Tamburica” Velimirovac, s kojima će, ujedno, završiti subotnje druženje.

Nedjelju ponovno provedite u druženju sa svojom djecom u „Dječjem kutku” od 17 do 19 sati, u organizaciji Grada Našica, HNKČ Našice, Zavičajnog muzeja Našice, Radija Našice, Udruge mladih „INFO“ Našice i Gradskog savjeta mladih Grada Našica.

VEZANI TEKSTOVI
11/12/2019

U Vukovaru je 9. prosinca održana 10. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem gdje je nazočio premijer Andrej Plenković te brojni ministri, župani i gradonačelnici. Sjednica je održana s ciljem rezimiranja dosadašnjih postignuća Projekta Slavonija, Baranja i Srijem, kao i pripreme za uključivanje Projekta u novi Višegodišnji financijski okvir Europske unije (2021.-2027.) kako bi se postigao ravnomjerniji razvoj pet slavonskih županija u usporedbi s ostatkom Hrvatske.

Na tom su sastanku donešene i neke važne odluke za Grad Našice, posebice one koje se tiču projekta obnove kulturne baštine.

„Jedna lijepa vijest za nas je da će upravo sljedeća, 11. sjednica, biti održana u gradu Našicama. Zahvaljujem svima onima koji su prepoznali naš grad kao potencijalnog dobrog domaćina sljedeće sjednice Savjeta. Uvjeren sam da ćemo to i biti, svim dragim gostima, ministrima i našem premijeru.” – rekao je gradonačelnik Josip Miletić naglasivši da, prema tradiciji, grad domaćin uvijek dobije dodatna sredstva kojima se i oni ovoga puta nadaju.

VEZANI TEKSTOVI
11/12/2019

20. godina od smrti prvog hrvatskog predsjednika

U povodu obilježavanja 20. obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana svijeće i vijence položili su predstavnici Grada Našica, gradski vijećnici i dužnosnici. Okupljeni ispred spomen obilježja Uskrsla Hrvatska, minutom su šutnje odali počast prvom hrvatskom predsjedniku.

“Danas smo u ime Gradske uprave i Gradskoga vijeća položili vijenac i prisjetili se 20. obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika. Njegove zasluge za stvaranje neovisne Republike Hrvatske su uistinu velike, i zbog toga mu odajemo dužno poštovanje.” – rekao je Josip Miletić još jednom zahvalivši prvom predsjedniku za sve što je napravio za Hrvatsku, pa tako i grad Našice.

Franjo Tuđman rođen je 1922. godine, a umro je 1999. godine. Bio je akademik, povjesničar i političar, ali dominantna asocijacija koja navire na spomen njegova imena jest da je on bio prvi predsjednik Republike Hrvatske.

VEZANI TEKSTOVI
10/12/2019

Za otprilike tri godine grad Našice bit će potpuno obnovljen, u infrastrukturnom, ali i u kulturno baštinskom smislu. Potpisivanjem više milijunskog ugovora za projekt „Rekonstrukcija dvoraca Pejačević – Velikog i Malog”, gradonačelnik Josip Miletić očekuje stvaranje nove vizure grada koja će biti na ponos svim građanima, ali i na korist mnogobrojnim gradskim institucijama kao i članovima udruga.

„Na Savjetu za Slavoniju, Baranju i Srijem potpisao sam ugovor vezan uz obnovu kulturne baštine. Ugovor je vrijedan 100 milijuna kuna, točnije 99 857 061,64 kune, od čega bespovratna sredstva čini gotovo 75 milijuna kuna. Na ovom treba zahvaliti ljudima koji su radili na pripremi projekta, ministru regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marku Paviću te Tomislavu Petricu, ravnatelju Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije. Rok za provođenje ovog zahtjevnog projekta je ukupno tri godine i uvjeren sam da će se uspješno realizirati sve ono što smo planirali u sklopu obnove baštine.” – rekao je gradonačelnik Josip Miletić koji je potpisao ugovor upravo s ministrom i gospodinom Markom Petricom. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog strukturalnog i investicijskog fondova iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija, dok će ostatak sredstava biti osiguran iz drugih izvora.

Potpisivanje ugovora projektno – tehnička dokumentacija vrijedna 2 milijuna kuna, pripremana posljednje dvije godine uspješno je opravdana. Ovaj projekt, najavljuje se, u sljedećim će godinama podići na viši nivo općeniti standard življenja na području Našica i okolice, kao i kulturni te društveni život građana, jer ponudit će više prostora za organizaciju većeg broja kulturnog sadržaja. Jedan od najvećih ikad projekata na ovom području obuhvatit će vanjsku i unutarnju obnovu Velikog i Malog dvorca Pejačević, uređenje središnjeg gradskog Trga dr. Franje Tuđmana te Trga Isidora Kršnjavoga, kao i Gregerove vile te parka koji se nalazi pokraj glavnog gradskog groblja. Tako će njime Zavičajni muzej Našice dobiti veći prostor za rad, gotovo površinu cijelog Velikog dvorca Pejačević, što će omogućiti obogaćivanje stalnog postava kao i češće gostujuće izložbe.

Sukladno tome, trenutna korisnica prostora dvorca, Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice, preseliti će se u Gregerovu vilu gdje će dobiti prostor za radionice kao i veći broj polica za mnogobrojne knjige, koje trenutno nemaju gdje izložiti. Koliko će to dobra u kulturnom smislu dati Gradu i građanima, dovoljno govori činjenica o rastu dvije najveće kulturne institucije na ovom području. Uz ovaj projekt i, nedavno potpisan ugovor za, “Poboljšanje vodno – komunalne infrastrukture aglomeracije Našice” u grad pristižu investicije teške gotovo 300 milijuna kuna. 

VEZANI TEKSTOVI
10/12/2019

Na 6. sjednici Vijeća mjesnog odbora dodijeljene su donacije udrugama i klubovima, te je jednoglasno prihvaćen dnevni red, usvojen zapisnik kao i prijedlog financijskog plana za 2020. godinu. I u sljedećoj godini Mjesni će odbor raspolagati s istim iznosom kao ove godine, 233 350 kuna.

Na zadnjoj sjednici ove godine dodijeljeno je ukupno 44 000 kuna za ukupno 13 udruga, društava i klubova na području Našica.

 • Kuglački klub Našice za najam dvorane dobio je 3 000,00 kuna
 • URT NEXE Team za najam dvorane preko zimskog perioda dobio je 2 000,00 kuna
 • Kickboxing klub „Impact” Našice za opremu je dobio 5 000,00 kuna
 • HKD Lisinki za kupnju majica veteranskoj sekciji dobio 4 000,00 kuna
 • Udruga voćara i vinogradara za organiziranje edukacija za članove dobila 2 000,00 kuna
 • Udičarsko društvo „Šaran” za kupnju novih vrata na svojim prostorima dobili su 4 000,00 kuna
 • Gradska udruga umirovljenika Našica za redovan je rad dobila 2 000,00 kuna
 • ŽOK Našice, kao jedini klub u Našicama koji okuplja samo žene dobio je 8 000,00 kuna za kupnju nove opreme
 • Stolnoteniski klub Našice dobio je 3 000,00 kuna, također za nabavku opreme
 • Lovačka udruga Jelen tražila je sredstva kojima bi pokrili troškove sudjelovanja na ovogodišnjem Adventu, i u tu svrhu odobreno im je 3 000,00 kuna.
 • Šahovski klub „Slavonac” Našice dobio je 3 000,00 kuna za organizaciju 41. Memorijalnog turnira Teodor Švabe
 • Udruga mladih „Info” tražila je sredstva za organizaciju Adventa u Našicama u iznosu od 4 000,00 kuna koji im je odobren.
 • Športska zajednica Grada Našica dobila je 1 000,00 kuna za organizaciju 17. božićnog malonogometnog turnira.

Pod točkom pitanja i prijedlozi raspravljalo se o potencijalnim investicijama u sljedećoj godini. Jedna od ideja je bila izgradnja dječjih igrališta u udaljenijim predjelima grada, pogotovo onima koji su naseljeni mladim obiteljima. Za tu svrhu Mjesni će odbor izdvojiti do 100 000 kuna, kao što su i ove godine kupili i postavili klube na obali jezera Lapovac, te u suradnji s Gradom Našicama postavili sprave za vježbanje na školskom igralištu srednje škole.

 

Na završetku sjednice predsjednik Mjesnog odbora Josip Matek poželio je svim vijećnicima sretne predstojeće blagdane te im zahvalio na korektnom radu.

„Na ovoj smo sjednici, kao i svaki puta do sada, pomogli brojnim sportskim klubovima i udrugama s područja našega grada. Valja istaknuti ŽOK Našice, HKD Lisinki kao nositelje kulturnog, društvenog i sportskog života Našica. Između ostalog donijeli smo i financijski plan za 2020. godinu, a on se u ukupnom iznosu ne razlikuje od prošlogodišnjeg. Iskoristit ću priliku i zahvaliti se gradonačelniku Josipu Miletiću na izvrsnoj suradnji s Mjesnim odborom, svim djelatnicima Gradske uprave, svim vijećnicama i vijećnicima Vijeća mjesnog odbora Našice.” – rekao je Josip Matek, te zaželio sretan Božić te uspješnu 2020. godinu.

VEZANI TEKSTOVI
08/12/2019

Još jedan vikend prošao je u veselju i zanimljivim aktivnostima pod adventskim šatorom na Trgu dr. Franje Tuđmana. Uz pregršt ukusnih jela, prekrasne ručne radove i suvenire, Našičani su uživali i u pjesmama i plesu KUD-ovaca. Prošlotjednim izlagačima pridružila se Zajednica žena „Katarina Zrinski”, uz gastronomsku ponudu i izložila i ručne radove, a slično su učinile i učeničke zadruge Osnovne škole kralja Tomislava i Osnovne škole Ivan Brnjik Slovak Jelisavac.

Kreativnih radova školaraca bilo je na pretek, pa su se tu našli adventski vijenci, ukrasi za bor, pa čak i predmeti od žice koji su karakteristični upravo za Slovake iz mjesta Jelisavac. Učenici su izradili i pletene kape, torbe za mobitel ili šminku te pernice. Ipak, jedni od njih, učenici OŠ kralja Tomislava svoje su radove odlučili pokloniti, odnosno sav prikupljeni prilog od ove, ali i sljedeće subote donirat će oboljelom dječaku Marku iz Bokšića. Pravi je to primjer humanosti i empatije u ovo blagdansko doba.

Ispred šatora ispreplitali su se mirisi kuhanog vina i tradicionalnih jela, no među njima našle su se, možda za naš kraj i ne tako česte girice. Njih su kao i prošle godine pripremali članovi Udruge starih športova Slavonac iz Našica, koji kažu da su Našičani i posjetitelji oduševljeni ovom blagdanskom delicijom.

Nakon paljenja druge adventske svijeće, u organizaciji Udruge DarNa nastupio je KUD „Zagorci” Beljevina, te KUD Crikvari. Već sljedeće subote slijedi nastup KUD-a „Tamburica” iz Velimirovca koji ove godine po prvi puta imaju i svoj štand, a uz to nude i tradicijska jela.

“Na Adventu u Našicama odlučili smo se sudjelovati prvenstveno kako bi promovirali naš rad, kreativnost te upoznali nove ljude. Odlučili smo na našem štandu posjetiteljima ponuditi personalizirane poklone, ukrase za bor, magnetiće i još mnoštvo toga. Također, sve četiri subote ćemo peći svježe lepinje i fritule, a ove smo ponudili i domaće kolače te domaće ukrašene kekse.” – rekla nam je tajnica KUD-a Lucija Kovačević koja kaže da ove godine uistinu ima jako puno ljudi.

Njihovi čuvari tradicije sljedeće će se subote predstaviti sa dvije sekcije, dječjom i A sekcijom, uz to, prije nastupa u 18 sati održat će dječje tradicionalne igre.

Podsjetimo, danas je ponovno radionica „Dječji kutak” namijenjena najmlađima, a uz to će djeca moći uživati i u božićnim bajkama i animiranim filmovima. Zato ih danas od 17 do 19 sati odvedite na Trg dr. Franje Tuđmana, gdje će biti zanimljivih aktivnosti za naše najmlađe.

 

VEZANI TEKSTOVI
06/12/2019

Gradilište na kojem se već prostim okom vidi veliki napredak, pa i zaigranost arhitekta, najavljuje prostor pun mašte i spreman za nove mlade naraštaje, malene vrtićance. Radove koji napreduju i bolje od očekivanog posjetio je gradonačelnik Josip Miletić sa suradnicima, pročelnicima Goranom Blagojevićem i Ivanom Majerom , saborskim zastupnikom za češku i slovačku nacionalnu manjinu Vladimirom Bilekom, vijećnikom Grada Našica Franjom Kanđerom, te predsjednicom vijeća nacionalne manjine Grada Našica Anom Kanđera.

Ovaj važan projekt za naselje Jelisavac, ali i Grad Našice te stanovnike šire okolice prema riječima izvođača radova, tvrtke Zuber kao i nadzornika, mogao bi biti gotov i prije roka. Grad Našice, jedan je od investitora u izgradnju dječjeg vrtića, no najveći je ipak iznos pristigao iz sredstava Europske unije.

– Obišli smo radove na izgradnji dječjeg vrtića koji su u punom jeku. Vidimo da sve ide onako kako smo planirali, prema zadanoj dinamici. Moram pohvaliti izvođače radova tvrtku Zuber kao i sve one koji nadziru rad. Zahvaljujem se i čitavoj Gradskoj upravi Grada Našica koja marljivo i ustrajno radi na svim investicijama, kojih u gradu ima dosta. Ono što svakako želim pohvaliti je i inicijativa Vijeća mjesnog obora Jelisavac, svih mještana Jelisavca ali isto tako i gradskog vijećnika Franje Kanđere, koji su dali početnu inicijativu za izgradnju dječjeg vrtića. Treba zahvaliti i svim našim institucijama koje su radile na tome, a posebno onima koji su osigurali sredstva. Drago mi je da je i Ministarstvo poljoprivrede prepoznalo ovu inicijativu te osiguralo sredstva iz mjera ruralnog razvoja za izgradnju dječjeg vrtića. Uvjeren sam da će dječji vrtić sljedeće godine biti završen i da će djeca iz mjesta Jelisavac, ali i šire okolice uskoro ovdje krenuti u vrtić. Ovo je jedna kvaliteta koju dajemo mjestu Jelisavac ali i čitavoj našoj općini – rekao je gradonačelnik Josip Miletić naglasivši da je ovo dobra priča, jer se europskim sredstvima razvijaju gradske ustanove, podiže se i komunalni standard, ali ono što je najvažnije, brine se o mještanima.

Posebne zahvale gradonačelnik je uputio i saborskom zastupniku Vladimiru Bileku koji je pomogao u Zagrebu otvoriti vrata za ovaj projekt.

– Moramo priznati da radovi teku po planu, a informacija da bi, ako vrijeme dozvoli, radovi mogli biti gotovi i prije roka, posebno veseli. S te strane upućujem čestitke izvođaču, ali oni kojima zaista treba zahvaliti su građani Grada Našica, kao i mjesta Jelisavac, koji su dali i podržali inicijativu na čelu sa Mjesnim odborom i gospodinom Kanđerom. Hvala i gradskim vijećnicima koji su podržali ovaj projekt i kandidirali ga na europska sredstva, na čelu sa gradonačelnikom Josipom Miletićem. Od prvog dana kako je ideja o projektu došla dobila je veliku potporu u gradu, a znamo da ruralni razvoj i mjere ruralnog razvoja ne bi mogli dobiti u centru grada, ali ovdje u Jelisavcu, koji to stvarno zaslužuje, gdje stvarno ima djece, kao i u okolnim mjestima to je ostvarivo – rekao je saborski zastupnik Vladimir Bilek koji je dodao da mu je izuzetno drago što je projekt podržala i Vlada RH, jer on je dio operativnog plana Vlade RH za češku i slovačku manjinu.

Iako financirano sa viših strana, inicijativa je stigla od samih mještana, odnosno članova Mjesnog odbora Jelisavac. Oni su zatražili povećanje kvalitete življenja te izrazili želju za ostankom.

– Koristim prvo priliku da se zahvalim mještanima Jelisavca koji su na početku podržali inicijativu Vijeća mjesnog odbora da idemo sa projektom izgradnje dječjeg vrtića u Jelisavcu. Imali smo sluha glede strategije RH, glede demografije i cilj nam je bio da mladost našeg mjesta ostane na ovom prostoru. Zahvaljujem se i na razumijevanju, na samom početku, Gradu Našicama koji su uvažili naš zahtjev i financirali kompletnu projektu dokumentaciju te kupili prostor od privatnog vlasnika. Sve kako bismo osigurali uvijete da ovaj prostor postane centar Jelisavca, jer tu će se izgraditi negdje oko 24 parkirna mjesta, i za dječji vrtić, za Kulturni centar Slovaka te Vatrogasni dom – rekao je vijećnik Grada Našica, Franjo Kanđera i zahvalio se i ustanovama u vlasništvu Grada Našica, Dječjem vrtiću Zvončić, Našičkoj razvojnoj agenciji NARA, saborskom zastupniku Vladimiru Bileku i svima onima koji su imali priliku pomoći u realizaciji ovog hvalevrijednog projekta za mjesto Jelisavac.

Podsjetimo novoizgrađeni vrtić moći će primiti dva odjeljenja, a osim obveznog predškolskog odgoja moći će primiti i djecu tijekom cijele godine. Specifičnost ove zgrade čini i višenamjenska dvorana koja će se koristiti u različite svrhe, a bit će na raspolaganju i zajednici.

VEZANI TEKSTOVI
06/12/2019

Za vikend male i velike Našičane očekuju nove adventure. Nakon što sveti Nikola u petak podijeli poklone djeci u vrtićima, školama i bolnici, te nakon što se pojavi na pozornici u predstavama, u subotu će na Trgu dr. Franje Tuđmana biti jako veselo.

S početkom u 18 sati, uz bogatu gastronomsku ponudu, pod adventskim šatorom pojavit će se nove ponude udruga i ustanova koje nisu sudjelovale prošli vikend. Tako će u organizaciji Zajednice žena „Katarina Zrinski“ Našice biti izložena gastronomska ponuda i ručni radovi, a Učenička zadruga Osnovne škole kralja Tomislava, kao i Učenička zadruga OŠ Ivan Brnjik Slovak Jelisavac, predstavit će svoje radove. Nakon svih izložbi i bogate gastronomske ponude, u 19 sati i 15 minuta, također na Trgu dr. Franje Tuđmana, u organizaciji Udruge DarNa održat će se paljenje druge adventske svijeće, gdje će volonteri Caritasa Našice čitati, a nastupit će dječji zbor Župe sv. Antuna Padovanskog Našice.

Potom će oko 20 sati nastupiti KUD „Zagorci” Beljevina i KUD Crkvari. Ova nedjelja također je posvećena najmlađima, pa će tako od 17 do 19 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana ponovno biti održana radionica „Dječji kutak”, gdje će malci moći uživati u raznim radionicama, čitanju bajki, crtanju, te gledanju animiranog filma. Sve to organizirali su Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice, Zavičajni muzeja Našice, Radio Našice, Udruga mladih „INFO“ Našice i Gradski savjet mladih Grada Našica.

VEZANI TEKSTOVI
02/12/2019

U Našicama je vikend prošao u pravoj blagdanskoj atmosferi. U nedjelju, u organizaciji Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice Našice, Zavičajnog muzeja Našice, Radija Našice, Udruge mladih „INFO“ Našice i Gradskog savjeta mladih Grada Našica, za najmlađe Našičane organizirane su zanimljive radionice i aktivnosti. Pod šatorom, na Trgu dr. Franje Tuđmana, prevladavale su teme povodom blagdana svetog Nikole. Tom prigodom za našičke mališane članovi i volonteri HNČK Našice pripremili su Čarobnu božićnu priču pod nazivom „Jupi, došao je sveti Nikola!”.

“U adventskom šatoru odlučili smo prenijeti dio naše Čarobne božićne priče iz knjižnice, što smo radili i prošle godine, a djeca su uživala i u gledanju animiranog filma te u aktivnostima radionice. S nama su bili i roditelji, a i za njih je izvan šatora pripremljen sadržaj. U iduću nedjelju tematika će biti ukrašavanje božićnog drvca, pa će na tu temu vjerojatno biti i animirani film. Iznenadio nas je velik odaziv djece, a nadamo se da će nas i dalje pratiti.” – rekla je ravnateljica HNKČ Našice, Silvija Šokić.

Djeca su s oduševljenjem prihvatila pripremljene radionice, a Radio Našice pripremio je animirani film pod nazivom „Veseli sveti Nikola”. Jedni su ukrašavali šibe, drugi su izrađivali svetog Nikolu od pripremljenih materijala, a neki su pak ukrašavali zajedničku čizmicu. Djeca su rezala, lijepila, crtala i ukrašavala, uživajući u pjesmama i blagdanskoj atmosferi. Velik odaziv djece iznenadio je i razveselio organizatore.

“Izuzetno mi je drago što se okupio ovako velik broj djece, a nadam se da će ih se narednih dana odazvati još više. Zahvaljujem se svim našim suorganizatorima, koji su pomogli stvoriti zabavniju i ljepšu atmosferu.” – rekao je predsjednik Gradskog savjeta mladih Grada Našica, Goran Konjetić.

VEZANI TEKSTOVI
01/12/2019

Prva večer Adventa u Našicama započela je u pravom blagdanskom duhu koji je potaknuo velik broj građana da se okupi na glavnom gradskom trgu u grijanom šatoru. Ovogodišnji Advent oduševio je sve okupljene a više o njegovom nastanku rekli su nam i organizatori.

“Prije svega zahvalio bih se Gradu Našicama i gradonačelniku Josipu Miletiću na svoj potpori koju smo dobili zadnjih par dana, kako bi ovaj Advent organizirali u najboljem mogućem smislu. Prije nekoliko tjedana, raspisan je javni poziv, na koji se javio velik broj udruga, klubova i društava, te privatnici. Vidimo da je, iz godine u godinu, interes sve veći i veći, a u zadnje tri godine, od kad smo se mi aktivno uključili u organizaciju Adventa, svake godine je sve bolje. Mi ulažemo puno napora kako bi osigurali što kvalitetniju ponudu našim sugrađanima. Zahvalio bih se svim udrugama koje sudjeluju u Adventu, te Turističkoj zajednici Grada Našica koja je organizirala zabavni program. Za doček nove godine, imamo vrlo poznati bend, Slavonske lole koje će nas uvesti u 2020. godinu.” – rekao je predsjednik organizacijskog odbora Ivan Keglević, zahvalivši se udruzi INFO i Gradskom savjetu mladih Grada Našica koji su uredili cijeli prostor.

“Već treću godinu zaredom Gradski savjet mladih Grada Našica sudjeluje u organizaciji Adventa, te uređenju našeg glavnog gradskog trga. Nadam se da će građani, u radosti i veselju, i najvažnije u zajedništvu, kroz ovaj Advent dočekati Božić. Zahvaljujem udruzi mladih INFO i predsjedniku organizacijskog odbora Ivanu Kegleviću što su nam omogućili da i ove godine sudjelujemo u organiziranju.” – izjavio je Goran Konjetić, predsjednik Gradskog savjeta mladih Grada Našica, jednog od organizatora. Ujedno je pozvao sve malene građane na Dječji kutak svake nedjelje.

Sinoć su ljubitelji tradicijskih, ali i modernih jela guštali su u fritulama, palačinkama i hamburgerima koje su pripremile članice Udruge žena „Lila” te giricama i lepinjama Udruge starih športova „Slavonac“ Našice. Građani su u grijanom šatoru uživali u izložbi ručno rađenih proizvoda, programu za najmlađe i gastronomskoj ponudi KUD-a „Tamburica“ Velimirovac, prezentaciji i degustaciji zagorskih jela i pića te prodaja suvenira u organizaciji KUD-a „Zagorci“ Beljevina. Organizirana je bila i prezentacija lovstva našega kraja kroz gastronomski sadržaj Lovačke udruge “Jelen“ Našice, slasna jela ponudili su i članovi KUD-a „Jasen“ Šaptinovci. Osim klasične hrane ponuđeni su i voćni proizvodi u organizaciji Udruge voćara i vinogradara Našice te OPG-a Bošnjak Adrijana. I ove godine prezentirani su tradicionalni proizvodi i suveniri Prve hrvatske bačvarije i destilerije “Pepel-Co“ Našice.

Blagdanski, ali i kreativni aspekt Adventa upotpunilo je predstavljanje proizvoda i radova Učeničke zadruge ISIDORA u organizaciji sekcije Učeničke zadruge ISIDORA Srednje škole Isidora Kršnjavog Našice. Svi posjetitelji u šatoru uživali su u glazbenom nastup KUD-a Šokadija Ivanovci i KUU-a „Franjo Ebling“ Sveti Đurađ. Tradicionalno paljenje prve adventske svijeće održano je kod fontane u organizaciji Udruge DarNa uz nastup zbora „Brezice“ iz Brezika Našičkog.

 

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print