03/12/2020

Povodom Božićnih blagdana Grad Našice isplatit će božićnice u iznosu od 300,00 kuna umirovljenicima s područja Grada Našica čija mirovina (domaća i inozemna) ne prelazi iznos od 1.700,00 kuna.

Isplata će se održati u predvorju zgrade gradske uprave Grada Našica u vremenu od 9,00 do 13,00 sati, a korisnici mirovine sa sobom trebaju ponijeti osobnu iskaznicu, OIB, posljednji odrezak od mirovine i kemijsku olovku. Isplata božićnica počinje 7. prosinca (ponedjeljak) 2020. godine za osobe čija prezimena počinju sa slovima A do K. U utorak, 8. prosinca 2020. godine novac će se isplatiti osobama s početnim slovom prezimena L do P te u srijedu 9. prosinca 2020. godine osobama s početnim slovom prezimena R do Ž.

28/11/2020

Dragi naši sugrađani,

19/11/2020

Gradonačelnik Josip Miletić i predsjednik Savjeta mladih Grada Našica Goran Konjetić posjetili su danas Dječji vrtić Zvončić u Našicama prilikom kojeg su darivali mališane šarenim maskicama za lice i slatkim paketima.

U ovo vrijeme koronavirusa, upravo su djeca ona koja svojim odgovornim ponašanjem mogu utjecati na starije i potaći ih da budu odgovorni te da paze na svoje zdravlje i zdravlje drugih. Jer djeca su ona, koja se od prvog dana vrtića susreću s načinima brige o osobnoj higijeni koja je sada došla do izražaja i pokazala koliko je ona važna.

Gradonačelnik Josip Miletić rekao je kako su upravo djeci odlučili podijeliti maskice jer upravo najmlađi svojim odgovornim ponašanjem utječu i na nas starije.

“Zahvaljujem se članovima Gradskog savjeta mladih grada Našica, predsjedniku Goranu Konjetiću i ravnateljici Snježani Kanđera na zajedničkoj inicijativi da se za svu djecu u dječjem vrtiću podijele maskice kako bi oni svojim odgovornim ponašanjem utjecali na nas starije i na svoje roditelje da trebamo biti odgovorni i da se trebamo paziti u ovo vrijeme koronavirusa.” – rekao je gradonačelnik Josip Miletić a svakako je bila i prilika djecu nagraditi i slatkim paketima da im posjet ostane u trajnom sjećanju.

Ravnateljica vrtića, Snježana Kanđera je naglasila kako vrtić nema obvezu nošenja maskica te djeca ne nose maskice u svojim skupinama, no, kako će im dobro doći kada budu obavljali različite aktivnosti sa svojim roditeljima na javnim mjestima. Istaknula je kako je ovo jedan znak pažnje, ali i mjera prevencije kojima se promiče briga za sebe i za druge u ovo delikatno vrijeme kada svi trebaju biti maksimalno oprezni, čuvati se, držati distancu, voditi brigu o osobnoj higijeni i prati ruke.

Evo nakon Jelisavca, slatki paketi i maskice su stigle i u matičnu kuću. Sada je u ovo vrijeme koronavirusa došlo do izražaja koliko je bitno i značajno za život i zdravlje naše djece i njihovih obitelji ono što mi ovdje promičemo i učimo djecu od prvog trena ulaska u vrtić i koliko je zapravo dobro to što radimo. Sve mjere koje mi provodimo u vrtiću, nama nisu nikakva novost jer mi ih provodimo kontinuirano godinama i svakodnevno. Uz edukativne materijale te uz liječnicu Ljiljana Hodak već niz godina provodimo akcije kako se peru ruke, a sada ćemo i mi odrasli moći nešto naučiti i od djece. Vjerujem da ćemo zajedničkim snagama uspjeti nadvladati ovaj životni izazov. Ponavljam još jednom, čuvajmo se, čuvajte se i vodimo brigu o sebi, ali i svojim bližnjima – rekla je ravnateljica Snježana Kanđera te se zahvalila na pažnji Gradu Našicama i Gradskom savjetu mladih.

18/11/2020

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje sinoć su kod spomen – obilježja „Uskrsla Hrvatska“ na Trgu dr. Franje Tuđmana izaslanstvo Grada Našica i braniteljske udruge položile vijence i zapalile svijeće za sve poginule hrvatske branitelje.

Ovom prigodom gradonačelnik Josip Miletić zahvalio se svim hrvatskim braniteljima velike hrabrosti i srca za svaku sekundu koju su proveli u Vukovaru, a isto tako i onima koji su svoje živote ugradili u stvaranje neovisne Republike Hrvatske.

“Večeras smo odali počast svim hrvatskim braniteljima, a posebice za 67 heroja koji su sudjelovali u obrani Vukovara od kojih nažalost 35 više nije s nama. Zahvaljujem se svim hrvatskim braniteljima na žrtvi koju su prinijeli kako bi danas imali slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku. Želim izraziti i zahvalnost obiteljima poginulih i nestalih branitelja kao i svima koji su sudjelovali u obrani domovine.” – rekao je gradonačelnik Josip Miletić te se zahvalio svima koji su došli odati počast braniteljima.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica, Krešimir Kašuba rekao je kako s ponosom i dostojanstveno obilježavamo današnji dan.

“Večeras su podijeljeni osjećaji ponosa i tuge, na obljetnicu pada Vukovara, simbola patnje i pobjede u Domovinskom ratu. Ove godine okupili smo se u puno manjem broju nego inače i odali počast svim žrtvama.” – rekao je Krešimir Kašuba te se zahvalio svima koji su došli i dostojanstveno se poklonili.

Ispred zgrade Gradske uprave lampašima je ispisano i ime Grada heroja i simbol srca. U obranu Vukovara s našega je područja otišlo 67 dragovoljaca od kojih je 18 poginulo ili nestalo, a 35 danas više nije s nama, a njihova imena pročitala je Ana Umiljanović dok je molitvu izmolio fra Josip Vukoja.

16/11/2020

Sutra, 17. studenoga 2020. u 18:00 sati kod spomen – obilježja „Uskrsla Hrvatska“ na Trgu dr. Franje Tuđmana izaslanstvo Grada Našica i braniteljske udruge položit će vijence i zapaliti svijeće za sve poginule hrvatske branitelje.

Pozivaju se građani koji žele sudjelovati da samostalno, tijekom večeri, u svojim domovima zapale lampion u znak sjećanja na žrtve Domovinskog rata i žrtve Vukovara i Škabrnje ili na predviđenom mjestu kod spomen – obilježja „Uskrsla Hrvatska“. Na temelju posebnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo ovim putem mole se sudionici da se pridržavaju svih epidemioloških mjera. Obvezno je korištenje maski za lice i pridržavanje propisanog razmaka sudionika.

13/11/2020

Gradonačelnik Josip Miletić i suradnici danas su obišli radove na projektu obnove kulturne baštine ukupne vrijednosti 100 milijuna kuna. Ovim projektom obnavljaju se dva dvorca Pejačević, Gregerova vila, dva središnja trga te staze oko velikog dvorca. Prvotno su obišli stazu koja se radi ispred hotela Park, a bit će u potezu od zgrade našičke Šumarije pa sve do teniskih igrališta.

 

U koordinaciji s ugostiteljima trenutno su pomaknute postojeće terase, a u sklopu projekta ugostitelji će dobiti nove. Nakon toga uslijedio je obilazak radova na središnjem gradskom trgu, Trgu dr. Franje Tuđmana, gdje se uklanjaju kocke i postavljaju nužne podzemne instalacije, vodovod, struja i telekomunikacije. Gradonačelnik Miletić i suradnici na kraju su obišli i Trg Isidora Kršnjavoga gdje se trenutno dio trga spušta na razinu instalacija.

Gradonačelnik je ustanovio kako radovi idu planiranom dinamikom bez nekakvih većih problema. „Mogu konstatirati kako će ovi veliki radovi u gradu dati novu vizuru samog središta grada, a uz to dobit ćemo i ljepše ulice i trgove. Trgovi koji su bili ranije su dotrajali, kocke su bile popucale, a fontana je zahtijevala velika ulaganja. Ovo je bila prilika da putem europskih sredstava napravimo ove velike investicije u sklopu projekta kulturne baštine.” – rekao je gradonačelnik te se zahvalio svima koji su sudjelovali i koji sudjeluju u ovim velikim projektima i nadodao kako je uvjeren da će se dinamika kakva je planirana i i realizirati.

11/11/2020

U Našicama je održana konstituirajuća sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Našica. Za novog dječjeg gradonačelnika izabran je Mislav Hvizdak, a za zamjenika gradonačelnika Niko Devald. Dječje gradsko vijeće Grada Našica ima 17 članova, a na sjednici su bile nazočne i ravnateljice OŠ Dore Pejačević Našice, Jasminka Falamić i OŠ kralja Tomislava, Vlatka Zahirović.

Izboru novog dječjeg gradonačelnika je nazočio i gradonačelnik Josip Miletić koji je rekao da je Dječje gradsko vijeće na izborima pokazalo značajan stupanj demokracije. “Čestitam Mislavu i Niki na izboru i želim da u daljnjem radu iznesu sve svoje dječje probleme kako bi ih mogli zajedno rješavati. Naši mali vijećnici aktivni su članovi brojnih udruga i izvannastavnih aktivnosti koje će ubuduće u svom radu prezentirati ostaloj našičkoj djeci kako bi ona na njihovom primjeru mogla vidjeti što im sve naš grad omogućuje.” – rekao je Miletić i poželio svima uspjeha u daljnjem radu.

Novoizabrani dječji gradonačelnik rekao je kako mu je drago što su vijećnici glasali za njega te se nada da će ga i u daljnjem radu podržavati. U svom mandatu planira poslušati sve prijedloge djece i sve njihove probleme te ih pokušati riješiti.

30/10/2020

Gradonačelnik Josip Miletić danas je s pročelnikom Upravnog odjela za investicije Grada Našica Ivanom Majerom obišao završene radove na sajmištu te su ustvrdili da su radovi izvrsno napravljeni. Gradonačelnik Miletić rekao je kako su završeni radovi vrijedni oko 3 milijuna kuna većinom financirani europskim sredstvima u sklopu obnove prirodne baštine. Projektom je uređeno i parkiralište za građane i posjetitelje.

Moram napomenuti da je izgrađeno 74 parkirna mjesta za osobne automobile i 14 parkirnih mjesta za autobuse. Značajna je i sama površina, uređeno je oko 960m2 staze i 5 500m2 parkirališta.” – rekao je gradonačelnik Miletić te se zahvalio svima koji su sudjelovali u ovom projektu, izvođaču radova, djelatnicima Gradske uprave, Razvojnoj agenciji i posebno Ministarstvu. Gradonačelnik je naglasio kako će se uz ovo parkiralište nastaviti jedno sustavno razvijanje parkirnih mjesta, a i Projektom kulturne i prirodne baštine puno je toga što će se u gradu još napraviti.

30/10/2020

Povodom blagdana Svih svetih izaslanstvo Grada Našica predvođeno gradonačelnikom Josipom Miletićem položilo je vijence i zapalilo svijeće na grobovima hrvatskih branitelja i našičkih franjevaca.

Dana smo obišli grobove poginulih hrvatskih branitelja koji su dali svoje živote u stvaranju slobodne i neovisne Hrvatske. Ujedno smo obišli i grobove pokojnih našičkih franjevaca kao simbol svega onoga što su kroz svoj život ostavili u razvoju našega grada i naše sredine. Hvala im od srca.” – izjavio je gradonačelnik Miletić.

23/10/2020

Gradonačelnik Josip Miletić danas je obišao radove na izgradnji posjetiteljskog centra koji se radi u Velikom perivoju u sklopu projekta Prirodne baštine. Pri obilasku, gradonačelnik je istaknuo kako se radi o projektu izuzetne vrijednosti kojim se uređuje puno toga, a između ostalog i posjetiteljski centar koji je u visokoj fazi gotovosti.

Ovdje će biti središnja točka za posjetitelje Grada Našica i za razvoj turizma, a kroz mjesec dana očekujemo završetak radova. Ovdje na terenu smo se uvjerili da je sve dobro napravljeno, lijepo izgleda, a struka će voditi računa o tome da to bude onako kako je to i planirano.” – rekao je gradonačelnik Miletić i napomenuo kako će ovaj posjetiteljski centar podići kvalitetu usluge prema našim turistima, a isto tako i podići infrastrukturu.

 

Gradonačelnik je naglasio kako projekti prirodne i kulturne baštine ne znače isključivo samo obnovu već se u sklopu tih projekata realiziraju i stvari za neku novu dodatnu vrijednost i za nove prostore u kojima će boraviti određeni djelatnici i razvijati se određene struke. Gradonačelnik je pohvalio sve o ljude koji sudjeluju u samoj provedbi projekta prirodne baštine. Osvrnuo se i na nevrijeme u Velikom parku te rekao kako je veliki dio štete saniran te da ostaje još dio sanacije kada vremenski uvjeti to dozvole kao i radovi na nastavku obnove prirodne baštine.