21/08/2019

Na radnom sastanku suorganizatora i sudionika festivala „Dani slavonske šume“ potvrđeno je da će se on ove godine održat od 5. do 8. rujna. Sve nazočne pozdravili su gradonačelnik Josip Miletić, koji je istaknuo kako festival svake godine pruža nešto novo te da je ovo lijepa tradicija koju treba nastaviti. Predsjednica Matice hrvatske Našice Silvija Lučevnjak dodala je da ju veseli što se svake godine vide u istom ili većem sastavu. „Festival raste kako raste razvoj obrtništva i obrta u Našicama i okolici.” – rekla je Lučevnjak.

Direktor Turističke zajednice Srečko Perković složio se sa navedenim te istaknuo kako sve udruge sudjeluju potpuno besplatno. A onda prozvao predstavnike prisutnih udruga, klubova i udruženja da se izjasne o planu aktivnosti za vrijeme drugog dana festivala, u sklopu kojeg se održava i 13. Sajam obrtništva. Festival će započeti u četvrtak 5. rujna predstavljanjem knjige “Slavonske šume kroz povijest”, a nastavit će se u petak “Aktualnim satom šumarstva” na temu zaštite šuma u organizaciji Hrvatskih šuma Uprave šuma Podružnice Našice koji će okupiti više od sto stručnjaka iz ovog područja.

Prigodni program nastavlja se na ljetnoj pozornici nastupima svih sekcija Hrvatskog kulturnog društva “Lisinski” Našice, koji povodom obilježava 130 godina postojanja i rada ugošćuju folklorni ansambl „Lado“ iz Zagreba. Također HKD Lisinski po prvi puta imat će i svoj štand na kojem će predstaviti nošnje i nosač zvuka. Uz to, u petak će biti otvorena i gostujuća izložba Hrvatskog prirodoslovnog muzeja iz Zagreba pod nazivom “Miocen sjeverne Hrvatske – od blata do zlata”. Ipak, kao i dosadašnjih godina centralni događaj je subotnji program u koji će biti uključen velik broj udruga koje će predstaviti svoje aktivnosti te izložiti svoje radove. Vatrogasci će održati vatrogasno natjecanje na kojem se očekuje 300 natjecatelja, a Udruga starih športova našice tradicionalno će održati natjecanje u povlačenju užeta. Za najmlađe organizirat će se i zmajada ispod dvorca Pejačević kao i radionice koje će voditi članice DND Našice.

Također će se održati i tradicionalno natjecanje sjekača u kojem po prvi puta sudjeluje novoosnovana uprava šuma Slatina. Kao i svake godine većina udruga kuhat će čobanac za svoje članove i goste, pa je podjela mesa dogovorena za srijedu 4. rujna u 20 sati u dvorištu hotela. Za sve posjetitelje bit će pripremljeno više od 4000 porcija čobanca. Festival završava u nedjelju, Danom našičkog sporta i kazališnom predstavom na otvorenom – “Čekaonica” Vukovarskog amaterskog kazališta.

VEZANI TEKSTOVI
19/08/2019

CLIP Našice poziva sve zainteresirane na besplatna predavanja koja će se održati 27. i 28. kolovoza 2019. godine u prostoru Hotela Park Panolija Našice. Više o samim predavanjima: „EU projekti za poljoprivrednike – Program ruralnog razvoja“, „EU projekti za poduzetnike“, „GDPR nije bauk”.

VEZANI TEKSTOVI
18/08/2019

Festival „Dani slavonske šume“ ove godine će se održati devetnaesti put od 5. do 8. rujna. Iz Turističke zajednice Našice pozivaju sve zainteresirane za sudjelovanje na ovogodišnjem festivalu na radni sastanak kako bi zajedno složili program za subotu, 7. rujna, koji će se održati u perivoju Pejačevića. Sastanak će se održati u utorak, 20. kolovoza, u 11 sati u hotelu Park – Panolija. Dodatne informacije možete saznati putem telefona na 091/540-7546.

VEZANI TEKSTOVI
06/08/2019

U tijeku su radovi u Tavanačkoj ulici i Ulici braće Radića, ujedno i prilazima osnovnoj i srednjoj školi koji bi trebali biti gotovi do početka školske godine. Kako doznajemo, u prvoj fazi uređenja Tavanačke ulice, uredit će se oborinska odvodnja, koja na pojedinim dijelovima doseže dubinu i do pet metara.

Također će se sanirati kompletan dio do Ulice Augusta Cesarca, a nakon toga započet će se radovi u Ulici braće Radića. Tamo će se urediti dio između Ulice Vatroslava Lisinskog i Školske ulice, zajedno sa pripadajućim raskrižjem.

Nešto više o radovima rekao je i gradonačelnik grada Našica, Josip Miletić, koji naglašava da će ulice prema školama biti dovršene do početka školske godine, kako bi djeca nesmetano mogla ići u školu.

„Vrijednost ovih radova je preko 3 milijuna kuna i uvjeren sam da ćemo ove radove uspješno završiti do kraja 2019. godine. Dio koji služi za pristup Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga i Osnovnoj školi Dore Pejačević svakako će biti gotov do početka školske godine, ali radovi na jednom dijelu Radićeve će se, vjerojatno, nastaviti i nakon toga. Uvjeren sam da će nas i vrijeme poslužiti i da će se izvođači radova potruditi da se to, možda, dovrši i prije rokova.” – rekao je gradonačelnik Našica, Josip Miletić, poželivši djelatnicima Osijek Koteks-a puno uspjeha pri završetku ovih radova.

Gradonačelnik također navodi da je ova investicija sufinancirana sredstvima Županijske uprave za ceste u iznosu od 1,5 milijuna kuna, te se zahvaljuje ravnatelju i županu, Ivanu Anušiću, na punoj potpori u projektima Grada Našice.

VEZANI TEKSTOVI
06/08/2019

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, gradski čelnici, članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata i maratonci odali su počast svim poginulim braniteljima u Domovinskom ratu.

Sve okupljene pozdravio je Predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Kašuba, posebno istaknuvši članove obitelji poginulih i nestalih u Domovinskom ratu, sve hrvatske branitelje, sve članove udruga proisteklih iz Domovinskog rata, potpredsjednika županijske skupštine Ivicu Čeme, vijećnika Vanju Prošića te velečasnog fra Marijana Vidovića. U ime Grada Našica, Krešimir Kašuba poslao je snažnu poruku, ne onima koji su proživjeli Domovinski rat, nego prvenstveno svim mladima i djeci, da nikoga ne smiju mrziti, ali da nikada ne smijemo zaboraviti, uz to je dodao.

„Danas je 5. kolovoza, Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja. Danas je dan kad se sa dužnim poštovanjem moramo sjetiti i zahvaliti svim hrvatskim braniteljima, a posebno onima koji su dali ono najvrijednije što imaju, a to je vlastiti život. Dali su vlastiti život da bi mi danas živjeli u slobodnoj, jedinstvenoj, nezavisnoj i demokratskoj Republici Hrvatskoj.” – rekao je Krešimir Kašuba i pozvao prisutne da minutom šutnje odaju počast svim poginulim braniteljima i pokojnom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Svijeće su zapalili i maratonci Siniša Kanis i Dragan Jović, koji su istrčali 22 kilometra i tako spojili našički teritorij, krenuvši s glavnog gradskog trga prema okolnim selima i vrativši se na start netom prije odavanja počasti. Nakon molitve koju je predvodio fra Marijan Vidović, svi okupljeni pozvani su na svetu misu, nakon koje je slijedila premijera filma „General” u našičkom Domu kulture.

VEZANI TEKSTOVI
05/08/2019

VEZANI TEKSTOVI
01/08/2019

Izgrađeno 28 parkirnih mjesta i prilazna cesta u Vukojevcima

Potaknut inicijativom mještana naselja Vukojevci, i njihovog Mjesnog odbora, gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić, odlučio je dio proračunskih sredstava uložiti u saniranje oborinskih voda, ali i prilaza nogometnom igralištu te društvenom domu. Na kraju Ulice Kralja Tomislava, jedne od najnaseljenijih u Vukojevcima, izgrađeno je 28 parkirnih mjesta.

Iako se nalaze ispred nogometnog igrališta, poslužit će i za svrhe parkiranja prilikom sahrana, jer se groblje nalazi odmah s druge strane. Uz to slojem asfalta prekriven je i prilaz samom igralištu te mjesnom domu koji je do sada bio pun rupa. Vrijednost ove investicije je oko 200 000 kuna, a izvođač radova bio je Cesting d.o.o.

Ovom investicijom Grad podržava društveni život mještana naselja Vukojevci, a i sam gradonačelnik, koji je zajedno sa Goranom Blagojevićem, pročelnikom Ureda gradonačelnika,  Zvonkom Bukvićem iz Upravnog odjela za investicije i Predsjednikom Mjesnog odbora Vukojevci, Draženom Ganzbergerom, obišao završen parking.

„U našem naselju Vukojevci završeni su radovi na uređenju okruženja oko nogometnog igrališta. Napravljeno je 28 novih parkirnih mjesta kao i pristupna cesta prema samom nogometnom igralištu, koja ujedno vodi i do ulaza u Društveni dom. Zahvaljujem se na inicijativi Mjesnom odboru Vukojevaca, kao i mještanima ovog naselja, što su ovo prepoznali kao najvažniju investiciju u 2019. godini. Moram isto tako napomenuti da smo sudjelovali i u obnovi kapelice sv. Ilije, gdje smo pomogli sa dodatnim financijskim sredstvima. Uvjeren sam da će svima onima koji dolaze na nogometno igralište, ali isto tako u mjesni dom, ova parkirna mjesta i ovaj prilaz koristiti.” – rekao je gradonačelnik izuzetno zadovoljan završnim radovima.

Najviše prednosti izgradnjom parkirnih mjesta imaju mještani Vukojevaca, u čije je ime Grad i gradonačelniku zahvalio Predsjednik Mjesnog odbora Vukojevci, Dražen Ganzberger.

„Vrlo sam zadovoljan realizacijom ovog projekta o kojem se neko vrijeme priča, a sad je sazrelo vrijeme za ostvarenje te ideje. Ovim je i najvećim dijelom riješen problem oborinskih voda koji je dugo godina bio najviše izražen za vrijeme sahrana.” – rekao je Dražen Ganzberger, istaknuvši kako Grad uvijek ima sluha za njihove potrebe.

VEZANI TEKSTOVI
26/07/2019

Održana 17. sjednica Gradskog vijeća grada Našica

U četvrtak 25. srpnja 2019. godine s početkom u 18,00 sati održana je 17. sjednica Gradskog vijeća Grada Našica. Na aktualnom satu pitanja gradonačelniku Grada Našica, Josipu Miletiću, mag.math. (HDZ), postavili su vijećnici g. Bruno Wolf (HNS) i g. Vjekoslav Mahovlić (MOST).

Sjednici je bilo nazočno 15 od 17 vijećnika te je konstatirano da je postojao kvorum za pravovaljano odlučivanje i donošenje akata na Sjednici. U nastavku Sjednice jednoglasno je usvojen dnevni red sa 19. točaka. Na početku sjednice vijećnici Gradskog vijeća, bez primjedbi, usvojen je Zapisnik sa 16. sjednice Gradskog vijeća Grada Našica.

Jednoglasno su usvojene i donešene sljedeće točke:

Zaključak o usvajanju Informacije o stanju i problematici razvoja obrtništva na teritorijalnom obuhvatu Udruženja obrtnika u 2018. godini, Zaključak o usvajanju Informacije o postupanju Centra za socijalnu skrb Našice u slučajevima obiteljskog nasilja i vršnjačkog nasilja, Zaključak o usvajanju Izvješća o radu Javne vatrogasne postrojbe Našice za 2018. godinu, Zaključak o usvajanju Izvješća o radu Zavičajnog muzeja Našice za 2018. godinu, Zaključak o usvajanju Izvješća o radu Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice Našice za 2018. godinu, Zaključak o usvajanju Izvješća o radu Našičke razvojne agencije „NARA“ d.o.o. Našice za 2018. godinu, Zaključak o davanju prethodne suglasnosti na tekst Statuta Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice Našice, Odluka o ukidanju svojstva javnog dobra u općoj uporabi, Odluka o uključivanju Grada Našica u program izgradnje stanova po Programu društveno poticane stanogradnje (POS), Odluka o komunalnom redu, Rješenje o imenovanju Povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda na području Grada Našica i Odluka o davanju suglasnosti na izdavanje instrumenata osiguranja plaćanja Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta – Ravnateljstvu za robne zalihe.

Većinom glasova su usvojene i donešene sljedeće točke:

Zaključak o usvajanju Izvješća o radu Radija Našice d.o.o. za 2018. godinu, Zaključak o usvajanju Izvješća o radu i financijskom poslovanju Našičkog vodovoda d.o.o. Našice za 2018. godinu, Zaključak o usvajanju Izvješća o radu i financijskom poslovanju Našičkog parka d.o.o., Našice za 2018. godinu, Odluka o ukidanju svojstva javnog dobra u općoj uporabi, Odluka o izmjenama i dopunama Proračuna Grada Našica za 2019. godinu i projekcije za 2020. i 2021. godinu i Odluka o izmjenama Odluke o izvršavanju Proračuna Grada Našica za 2019. godinu i projekcije za 2020. i 2021. godinu.

VEZANI TEKSTOVI
24/07/2019

Grad Našice uskoro postaje grad po mjeri biciklista, jer upravo je u realizaciji izgradnje pješačko biciklistička staza na potezu od Brezika do Našica. A to je samo jedna od budućih izgrađenih staza, uz nedavno otvorenu u ulici kralja Tomislava prema mjestu Zoljan. Radove, koji, kao što je i jučer istaknuto, u Našicama ne prestaju, a radnike je posjetio gradonačelnik Josip Miletić kako bi provjerio stanje na terenu kao i potencijalne ideje za daljinu razradu projekta. Široke iskopine aludiraju na stazu po mjeri svih potreba mještana i rekreativaca jer na njoj će se bez problema zaobići i biciklisti te pješaci.

“Radovi su u punom jeku u što se možemo uvjeriti ovdje na terenu. Ovo je u svakom slučaju jedna važna staza koja će povezati dva naselja, ali prije svega omogućiti i biciklistima da se slobodno i nesmetano kreću prometnicama. Budući da je ova cesta spojena sa Đurđenovcem na njoj se bilježi pojačani promet što utječe na kretanje pješaka, odnosno biciklista. Uz to moramo se brinuti i za naše najmlađe koji će ovom stazom moći ići prema školi. Tako ćemo uspostaviti jednu komunikacijsku vezu između Brezika i Našica, kako bi ovo naselje podigli na viši standard. Ono što je svakako važno za napomenuti je vrijednost investicije, koja je oko pola milijuna kuna a financiran je iz gradskog proračuna.

Ove godine ćemo napraviti oko pola staze, a iduće godine sa ljepšim vremenom ćemo je i završiti. Zahvaljujem svima onima koji sudjeluju u projektu, od pripreme dokumentacije i ljudi koji su sudjelovali u pripremi javne nabave. Zahvaljujem se i izvođačima radova Cestingu, te posebne zahvale upućujem stanovnicima Brezika koji su pokrenuli inicijativu za rješavanje ovog prometnog problema. Zahvaljujem se i Mjesnom odboru na čelu sa predsjednikom i svima koji sudjeluju u projektu.” – rekao je gradonačelnik Josip Miletić te istakao da je uvjeren da će se ovim podići nivo komunalne infrastrukture i Brezika i Našica.

Nakon što se završi cijela staza u Breziku će biti izgrađena stanica za odmor, na postojećoj autobusnoj stanici. Postavit će se dodatne klupe kao i stajališta za bicikle, a potencijalno i pumpa za gume.

VEZANI TEKSTOVI
17/07/2019

Našička razvojna agencija NARA d.o.o. u sklopu projekta InfoEduNet poziva Vas na besplatne edukacije:

  1. Modul : Zakoračimo u poduzetništvo
  2. Modul: Definiranje pravca razvoja
  3. Modul: Faktori stabilnosti i konkurentnosti na tržištu

koje će se održati od 23. do 25.07.2019.

Više informacija pogledajte na plakatu:

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print