03/06/2019

23. Područno vatrogasno natjecanje Vatrogasne zajednice Našice

Članovi DVD-a Donja Motičina jučer su sudjelovali na 23. područnom vatrogasnom natjecanju Vatrogasne zajednice Našice u Feričancima sa šest natjecateljskih ekipa. I ove godine je ponovljen odličan, identičan uspjeh, osvojivši tri 1. mjesta u muškim kategorijama i to Mladež, Članovi A i Članovi B. Djeca muška zauzela su 5. i 7. mjesto a ekipa curica osvojila je 2. mjesto. Ovim sjajnim rezultatom sve prvo i drugo plasirane ekipe ostvarile su pravo nastupa na županijskom natjecanju, koje je inače i izlučno za Državno natjecanje.

VEZANI TEKSTOVI
18/02/2019

U petak u društvenom domu u Vukojevcima održana je 84. godišnja Izvještajna skupština DVD-a Vukojevci. Na skupštini uz veliki broj članova DVD-a bili su i predsjednik Vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić, predsjednik Mjesnog odbora Vukojevci Dražen Ganzberger, predstavnici prijateljskih udruga i vatrogasnih društava. Nakon intoniranja himni Republike Hrvatske i Vatrogasne himne, uslijedila je minuta šutnje za sve preminule vatrogasce.

Nakon izbora radnih tijela skupštine slijedilo je podnošenje Izvješća o radu za 2018. godinu, Financijsko izvješće, Izvješće Nadzornog odbora te Plan rada i Financijski plan za 2019. godinu.

Predsjednik društva Damir Antolović u Izvješću o radu istaknuo je da društvo ima 85 članova, da u protekloj godini nije bilo intervencija što pokazuje da je bila dobra prevencija, te da se radilo na obrazovanju kadrova.

Također je zahvalio Gradu Našicama što je financiralo nabavu kombi vozila za potrebe DVD-a, a uz pomoć Grada Našica i Osječko – baranjske županije postavljena su nova vrata na garažu DVD-a. Društvo je također uspješno sudjelovalo na mnogobrojnim vatrogasnim natjecanjima i manifestacijama.

Skupštinu su pozdravili predsjednik vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić i predsjednik Mjesnog Odbora Vukojevci Dražen Ganzberger koji su pohvalili rad društva.

VEZANI TEKSTOVI
20/01/2019

Jučer je u DVD domu u Breznici Našičkoj održana redovita godišnja izvještajna Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva. Izvješća o radu u prošloj godini podnijeli su predsjednik društva Ivan Mucafir, zapovjednik Oliver Dragozet, financijsko poslovanje Adrijano Patila i u ime Nadzornog odbora Davor Fišer.

U prošloj godini DVD Breznica Našička uz redovita ulaganja u opremu, obnovljena je sala i uloženo je u obrazovanje članstva, pa je 5 članova završilo tečaj za vatrogasca. Također povećan je broj mladeži u društvu i osnovana ekipa mladeži od 10-16 godina. Na područnom natjecanju Vatrogasne zajednice Našice u Podgoraču ekipa djece do 10 godina osvojila je prvo mjesto a ekipa žena je bila treća, uz sudjelovanje muške ekipe i mladeži do 16 godina. DVD je sudjelovao na desetak natjecanja u okolici, a po prvi put na Kup-u u Zaprešiću. Uz sve ostale zadaće društvo se iskazalo u humanitarnoj akciji zbrinjavanja jednog mještana beskućnika u organizaciji Općine Koška.

Za ovu godinu planirana je kupnja novijeg navalnog vozila uz financijsku pomoć Općine Koška. Novo vozilo bi znatno pridonijelo efikasnosti društva kod gašenja požara ili u slučaju poplavljivanja kućanstava. Također je planirana obnova garaže, izgradnja vatrogasnog poligona, kupnja potrebite opreme i obrazovanje članova posebno mlađih. Uz mnogobrojne članove društva, gostiju iz desetak okolnih DVD-a, skupštini su bili nazočni Zoran Kovačević načelnik Općine Koška sa nekoliko vijećnika, Vlatko Gašić predsjednik Vatrogasne zajednice Našice sa delegacijom, župnik vlč. Nikola Legac, predstavnici NK Mladost Breznica Našička i Udruge žena Breznica.

Načelnik Općine Koška Zoran Kovačević pohvalio je rad društva u prošloj godini, te obećao svu potrebitu pomoć u kupnji novog navalnog vozila koje bi rad društva diglo na jednu novu razinu. Vlatko Gašić predsjednik VZ Našice posebno je pohvalio društvo zbog rada sa djecom koja postižu odlične rezultate na natjecanjima. Na kraju zahvaljeno je svim sponzorima na čelu sa Općinom Koška i svima koji su na bilo koji način pomogli rad DVD-a Breznica Našička u prošloj godini.

VEZANI TEKSTOVI
10/01/2019

Najava tradicionalnog turnira u beli „Viktor Lončarić”

U subotu (12. 01. 2019.) održat će se tradicionalni turnir u beli u prostorijama DVD-a Našice s početkom u 17:00 sati. Na turnir se možete prijaviti svaki dan u društvenoj prostoriji DVD-a Našice, a najkasnije na dan turnira do 16:30 sati sa simboličnom uplatom od 20 kuna po članu.

VEZANI TEKSTOVI
28/11/2018

Jučer oko 13:30h VOC Našice zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora u Našicama. Na mjesto intervencije odmah je upućena dežurana smjena JVP Našice s jednim navalnim vozilom i 3 vatrogasca te 2 vatrogasca DVD-a Našice. U postrojbi za vrijeme intervencije u pričuvi su se nalazila još 3 vatrogasca JVP Našice. Intervencija je završena oko 14:20h.

 

Foto: ilustracija

VEZANI TEKSTOVI
30/10/2018

Požarna intervencija

U nedjelju oko 11:30h u VOC Našice stigla je dojava o požaru otvorenog prostora (drva) u Našicama. Alarmirani su svi našički profesionalni i dobrovoljni vatrogasci putem sustava ALARM. Na mjesto intervencije upućena je dežurana smjena JVP Našice i vatrogasci DVD-a Našice s jednim navalnim vozilom i jednom autocisternom. Na intervenciji je ukupno sudjelovalo 4 vatrogasaca JVP Našice i 3 vatrogasaca DVD-a Našice. U pričuvi je bio jedan vatrogasac. Intervencija je završena oko 12:30h.

 

Foto: arhiva

VEZANI TEKSTOVI
27/10/2018

U prostorijama DVD-a Našice u četvrtak je održana izvanredna izborna skupština SDLSN RH Podružnica JVP Našice. Za novog povjerenika sindikata izabran je Silvijo Vuković te za njegovog zamjenika Tomislav Ivić. “Svaki pojedini glas kojeg smo dobili motivira nas za još kvalitetniji rad” – izjavio je Silvijo.

Također je i po prvi puta održan je sastanak i izbor delegata za Udrugu profesionalnih vatrogasaca RH – JVP Našice. Za delegate u udruzi izabrani su Robert Hren i Marijan Gajski.

VEZANI TEKSTOVI
22/10/2018

Požarna intervencija

Ovu subotu oko 15 h u VOC Našice stigla je dojava o požaru otvorenog prostora između Jelisavca i Breznice Našičke. Alarmirani su svi našički profesionalni i dobrovoljni vatrogasci putem sustava ALARM. Na mjesto intervencije upućena je dežurna smjena s jednim navalnim vozilom. Gorjele je suha trava, površine 200 x 30m. Na intervenciji su ukupno sudjelovali 3 vatrogasaca JVP Našice i 1 vatrogasac DVD-a Našice. U pričuvi je bilo 5 vatrogasaca. Intervencija je završena oko 15:40h.

VEZANI TEKSTOVI
02/10/2018

Vatrogasna intervencija u Gornjoj Motičini

U nedjelju oko 18:45h VOC Našice zaprimio je dojavu o požaru obiteljske kuće u Gornjoj Motičini. Na mjestu intervencije odmah su upućene dvije smjene JVP Našice s jednim navalnim vozilom te autocisternom. Također, na požar su upućeni i vatrogasci iz DVD-a Donja Motičina s jednim navalnim vozilom. Dolaskom na mjesto intervencije utvrđeno je kako se ne radi o požaru, nego o kvaru sustava za grijanje. Intervencija je završena oko 20h.

VEZANI TEKSTOVI
24/09/2018

Vatrogasna intervencija u Maloj Londžici

Jučer je oko 13:30h došla dojava o požaru otvorenog prostora u mjestu Mala Londžica. Dežurni djelatnik JVP Našice po zaprimljenoj dojavi putem sustava za alarmiranje odmah je obavijestio sve našičke vatrogasce o požaru. Na intervenciju je upućena dežurna smjena JVP Našice s jednim navalnim vozilom. Gorjela je suha trava i nisko raslinje, oko 200×100m. Na intervenciji je ukupno sudjelovalo 3 vatrogasaca JVP Našice te 1 vatrogasac DVD-a Našice. 2 vatrogasca JVP Našice i 5 vatrogasca DVD Našice bila su u pričuvi. Intervencija je završena oko 14:30h.

Foto: arhiva

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print