10/01/2019

Najava tradicionalnog turnira u beli „Viktor Lončarić”

U subotu (12. 01. 2019.) održat će se tradicionalni turnir u beli u prostorijama DVD-a Našice s početkom u 17:00 sati. Na turnir se možete prijaviti svaki dan u društvenoj prostoriji DVD-a Našice, a najkasnije na dan turnira do 16:30 sati sa simboličnom uplatom od 20 kuna po članu.

VEZANI TEKSTOVI
28/11/2018

Jučer oko 13:30h VOC Našice zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora u Našicama. Na mjesto intervencije odmah je upućena dežurana smjena JVP Našice s jednim navalnim vozilom i 3 vatrogasca te 2 vatrogasca DVD-a Našice. U postrojbi za vrijeme intervencije u pričuvi su se nalazila još 3 vatrogasca JVP Našice. Intervencija je završena oko 14:20h.

 

Foto: ilustracija

VEZANI TEKSTOVI
30/10/2018

Požarna intervencija

U nedjelju oko 11:30h u VOC Našice stigla je dojava o požaru otvorenog prostora (drva) u Našicama. Alarmirani su svi našički profesionalni i dobrovoljni vatrogasci putem sustava ALARM. Na mjesto intervencije upućena je dežurana smjena JVP Našice i vatrogasci DVD-a Našice s jednim navalnim vozilom i jednom autocisternom. Na intervenciji je ukupno sudjelovalo 4 vatrogasaca JVP Našice i 3 vatrogasaca DVD-a Našice. U pričuvi je bio jedan vatrogasac. Intervencija je završena oko 12:30h.

 

Foto: arhiva

VEZANI TEKSTOVI
27/10/2018

U prostorijama DVD-a Našice u četvrtak je održana izvanredna izborna skupština SDLSN RH Podružnica JVP Našice. Za novog povjerenika sindikata izabran je Silvijo Vuković te za njegovog zamjenika Tomislav Ivić. “Svaki pojedini glas kojeg smo dobili motivira nas za još kvalitetniji rad” – izjavio je Silvijo.

Također je i po prvi puta održan je sastanak i izbor delegata za Udrugu profesionalnih vatrogasaca RH – JVP Našice. Za delegate u udruzi izabrani su Robert Hren i Marijan Gajski.

VEZANI TEKSTOVI
22/10/2018

Požarna intervencija

Ovu subotu oko 15 h u VOC Našice stigla je dojava o požaru otvorenog prostora između Jelisavca i Breznice Našičke. Alarmirani su svi našički profesionalni i dobrovoljni vatrogasci putem sustava ALARM. Na mjesto intervencije upućena je dežurna smjena s jednim navalnim vozilom. Gorjele je suha trava, površine 200 x 30m. Na intervenciji su ukupno sudjelovali 3 vatrogasaca JVP Našice i 1 vatrogasac DVD-a Našice. U pričuvi je bilo 5 vatrogasaca. Intervencija je završena oko 15:40h.

VEZANI TEKSTOVI
02/10/2018

Vatrogasna intervencija u Gornjoj Motičini

U nedjelju oko 18:45h VOC Našice zaprimio je dojavu o požaru obiteljske kuće u Gornjoj Motičini. Na mjestu intervencije odmah su upućene dvije smjene JVP Našice s jednim navalnim vozilom te autocisternom. Također, na požar su upućeni i vatrogasci iz DVD-a Donja Motičina s jednim navalnim vozilom. Dolaskom na mjesto intervencije utvrđeno je kako se ne radi o požaru, nego o kvaru sustava za grijanje. Intervencija je završena oko 20h.

VEZANI TEKSTOVI
24/09/2018

Vatrogasna intervencija u Maloj Londžici

Jučer je oko 13:30h došla dojava o požaru otvorenog prostora u mjestu Mala Londžica. Dežurni djelatnik JVP Našice po zaprimljenoj dojavi putem sustava za alarmiranje odmah je obavijestio sve našičke vatrogasce o požaru. Na intervenciju je upućena dežurna smjena JVP Našice s jednim navalnim vozilom. Gorjela je suha trava i nisko raslinje, oko 200×100m. Na intervenciji je ukupno sudjelovalo 3 vatrogasaca JVP Našice te 1 vatrogasac DVD-a Našice. 2 vatrogasca JVP Našice i 5 vatrogasca DVD Našice bila su u pričuvi. Intervencija je završena oko 14:30h.

Foto: arhiva

VEZANI TEKSTOVI
10/09/2018

U Našicama dana 08.09.2018. godine, održan je tradicionalni vatrogasni memorijalni kup pod nazivom “Matković – Ivić”. Natjecanje su organizirali Dobrovoljno vatrogasno društvo Našice, a u sklopu manifestacije “Dani slavonske šume” u velikom Našičkom parku.

Na natjecanju za odrasle sudjelovalo je 17 ekipa iz Hrvatske, a natjecalo se na jednoj stazi s po jednom izvedenom vježbom, bez štafetne utrke. Ove godine kiša nije uspjela pokvariti natjecanje, te su sve ekipe imale iste uvjete za izvođenje vježbi. I ovaj Vatrogasni kup je posjetilo preko 200 vatrogasaca iz lijepe naše, a nekoliko tisuća ljudi posjetilo je park i pogledalo ovo zanimljivo natjecanje.

Natecanju su bili prisutni: predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko – baranjske županije Nikica Mužević, predsjednik Vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić, zamj. zapovjednika Vatrogasne zajednice Našice Zlatko Vinković, predsjednik DVD-a Našice Zvonimir Ljubljanović te zapovjednik VZ Našice i DVD Našice Aleksandar Ljubljanović.

Rezultati su sljedeći po kategorijama:

članice “B”: 1. mjesto DVD Stipanovci, 2. mjesto DVD Virovitica, 3. mjesto DVD Vodovod Osijek

članice “A”: 1. mjesto DVD Zoljan

članovi “B”: 1. mjesto DVD Donja Motičina, 2. mjesto DVD Solin, 3. mjesto DVD Virovitica

članovi”A”: 1. mjesto DVD Mladost – Kaštel Sućurac, 2. mjesto DVD Solin, 3. mjesto DVD Virovitica

I ovim putem želimo svima zahvaliti koji su nam pomogli doći i uveličati ovaj naš vatrogasni kup. Članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva Našice, upućuju iskrene čestitke svim ekipa na osvojenim mjestima. Kup svoj naziv duguje preminulom dugogodišnjem predsjedniku DVD-a Našice gosp., Branku Matkoviću, i rano preminulom dopredsjedniku društva gosp. Branku Iviću. Veliki i dugi niz godina predsjednik i dopredsjednik su se zalagali za rad u društvu te njegovo poboljšanje, a bili su i aktivni u svim područjima unutar društva.

VEZANI TEKSTOVI
27/07/2018

Nastavljaju se borbe sa stršljenovima

Ovo vrijeme pogoduje razmnožavanju stršljena koji svoja gnijezda grade na zaštićenim mjestima – pod strehom, u šupama ili pod krovovima.

Tako su našički dobrovoljni vatrogasci jučer u večernjim satima ukupno odradili 6 tehničkih intervencija uklanjanja stršljena. Gnijezda su uklonili s obiteljskih kuća u Zoljanu, Ceremošnjaku, Našicama i Makloševcu.

Na intervencijama su sudjelovala dva dobrovoljna vatrogasca DVD-a Našice s jednim kombi vozilom.

VEZANI TEKSTOVI
11/07/2018

Vatrogasni „Baby boom“ Našičkih vatrogasaca

Riječ „baby boom“ u svijetu odzvanja kao sretna i radosna vijest za sve roditelje i njihove novorođene bebe. Sretni i zadovoljni roditelji tako proširuju svoju obitelj, te samim time smanjuju pad nataliteta. Našički vatrogasci u gradu Našicama djeluju kao dobrovoljni i profesionalni vatrogasci, a u postaji su kao jedna velika obitelj te svi djeluju složno poput braće.

Kako na intervencijama tako i u privatnom životu, već skoro 20 godina ovi dečki čuvaju jedni druge te pružaju psihološku tako i fizičku pomoć u svakodnevnom radu.

Kao djeca prije dvadesetak godina ušetali su u dvorište Dobrovoljnog vatrogasnog društva Našice, a danas upravo oni u svoj drugi dom dovode svoju djecu, koja po uzoru na svoje očeve gledaju na vatrogastvo.

 Vatrogasni „Baby boom“ Našičkih vatrogasaca

Vedran, Silvijo, Darko, Josip, Domagoj i Robert u samo par mjeseci razlike postali su očevi, a „baby boom“ je jedna velika slučajnost koja im se dogodila. Iako naši vatrogasci puno vremena provode u vatrogasnom domu, pronašli su naravno i vremena za svoje supruge te i za zajednički „boom“.

„Moj je tata vatrogasac, a koju supermoć ima tvoj“ natpisi su na majicama mališana dok poziraju ponosno sa svojim roditeljima u Našičkom vatrogasnom domu ispred „velikog crvenog kamiona“.

Zajednička fotografija „vatrenih“ dečki, njihovih supruga te sretnih mališana ostat će kao jedna lijepa uspomena Našičkim vatrogascima te poticaj i drugim vatrogascima da isto učine.

Dobrovoljni i profesionalni vatrogasci i ovim putem čestitaju roditeljima

Vedranu & Meri, Roberu & Ružici, Silviju & Martini, Domagoju & Sandri, Darku & Tajani te Josipu & Marini, a mališanima Lukasu, Lori, Hani, Petru, Jakovu, Lovri i Riti želimo bezbrižno djetinjstvo i sretno odrastanje”

 Vatrogasni „Baby boom“ Našičkih vatrogasaca

Tekst: Marijan Gajski – Našički vatrogasci

Foto: Marijan Gajski & David Ferčec – Našički vatrogasci

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print