25/02/2020

Vozni park Dobrovoljnog vatrogasnog društva Šaptinovci bogatiji je za još jedno navalno vozilo. Svečana primopredaja izvršena je ispred Vatrogasnog doma u Šaptinovcima uoči skupštine DVD-a, a sredstva za vozilo vrijedno 500.000 kuna osigurala je Općina Đurđenovc. Ključeve vatrogasnog vozila marke Mercedes načelnik Hrvoje Topalović uručio je predsjedniku DVD-a Šaptinovci Matiji Držaiću, koji ih je potom predao zapovjedniku Zvonku Abičiću. “Zahvaljujem u ime DVD -a Šaptinovci Općini i načelniku na darovanom navalnom vozilu koje nam je neophodno za različite vrste intervencije”, rekao je predsjednik Držaić. Načelnik Đurđenovca Hrvoje Topalović izrazio je zadovoljstvo što je vatrogasno društvo bogatije za ovako kvalitetno vozilo koje im je bilo itekako potrebno.

„Uspjeli smo osigurati vozilo od pola milijuna kuna koje je itekako bilo potrebno DVD-u Šaptinovci, jer smo dugo godina imali problema sa starim navalnim vozilom iz 1980. godine. Želim vatrogascima da im dobro služi, prvenstvo za vježbe, a što manje za intervencije.” – rekao je Topalović te obećao potporu u izgradnji vatrogasnih garaža u Šaptinovcima i Beljevini, ali i društveno-vatrogasnog doma u Đurđenovcu.

„Na području općine Đurđenovac imamo sedam vatrogasnih društava. Proteklih godina smo nabavili kombi vozila i navalna za Beljevinu i Đurđenovac, pred dovršetkom je društveno-vatrogasni dom u našičkom Novom Selu, a na redu su garaže u Beljevini i Šaptinovcima, te dom u Đurđenovcu. Ponosni smo na rad naših vatrogasaca i računajte na našu daljnju potporu.” – poručio je načelnik Topalović.

Župnik Župe sv. Petra apostola u Bokšiću, vlč. Mario Mazanik i župnik Hrvatske starokatoličke župe sv. Vida u Šaptinovcima Stjepan Topolski blagoslovili su navalno vozilo kako bi što bolje služilo vatrogascima u njihovom radu.

Nakon svečane primopredaje, održana je 89. skupština DVD-a. Uz članove DVD-a Šaptinovci, skupštini su nazočili predstavnici vatrogasnih društava iz Kutjeva, Čaglina, Đakova, Črnkovaca, Beničanaca, Klokočevaca, Lile, Našica, Zoljana, Valenovca, Našičkog Novog Sela, Feričanaca, Đurđenovca i Beljevine, te LD-a Jazavac, KUD-a Jasen i NK Iskrica. Inače, DVD Šaptinovci je općinsko stožerno društvo koje ima 128 članova, od čega 23 operativna. ‘’U protekloj godini smo izlazili na vatrogasne intervencije, uvježbavali ekipe za natjecanja, organizirali radne akcije na uređenju vatrogasnog doma i garaža, sudjelovali na proslavama, obljetnicama, te vatrogasnim kupovima i natjecanjima. Imali smo 11 intervencija na kojima je sudjelovalo 17 članova. Županijskim i općinskim sredstvima ugradili smo PVC stolariju te garažna rolo vrata’’, rekao je predsjednik DVD-a Šaptinovci Matija Držaić te dodao kako će i u ovoj godini nastaviti s obavljanjem zacrtnih aktivnosti.

Na uspješnom radu šaptinovačkim vatrogascima čestitao je predsjednik Vatrogasne zajednice općine Đurđenovac Dražen Ostroški.

18/02/2020

U Domu kulture (bivši Radnički dom) u Đurđenovcu održana je kulturna manifestacija ‘’Velika djela malih žena’’ u organizaciji Kulturno – umjetničko društva ‘’Đurđenovac’’ i uz pokroviteljstvo Općine Đurđenovac, a koja je ove godine održana u četvrtom izdanju. Riječ je o lokalno – tradicijskoj manifestaciji na kojoj đurđenovački KUD ugošćuje prijateljske udruge s područja Općine Đurđenovac i Grada Našica, kojima se predstavi programom po izboru.

Ovogodišnjoj manifestaciji odazvali su se predstavnici udruge Hrvatska žena Našičko Novo Selo, Liga protiv raka ‘’Mimoza’’ Đurđenovac, Mjesna organizacija Crvenog križa Đurđenovac, Crkveni zbor župe sv. Josipa Đurđenovac, DVD Našičko Novo Selo, DVD Đurđenovac, Udruga starih športova ‘’Slavonac’’ Našice, Gradska glazba Đurđenovac, Općinska organizacija Matice umirovljenika Đurđenovac i HVIDR-a Đurđenovac. Domaćini, KUD ‘’Đurđenovac’’predstavili su folklornu, plesnu, vokalnu i glazbenu tradiciju koju njeguju. Đurđenovčanima su manifestaciju ove godine uljepšali članovi KUD-a ‘’Jasen’’ Šaptinovci koji su otpjevali tradicionalne pjesme.

U manifestaciji je uživala i donačelnica Dragica Pavlić, koja je tom prilikom istaknula kako Općina Đurđenovac, iako mala lokalna zajednica, ima kulturni život kojem doprinosi i KUD ‘’Đurđenovac’’ koji, unatoč svojim usponima i padovima, nastoji sačuvati folklorni izričaj i tradiciju. Predsjednica KUD-a ‘’Đurđenovac’’ Dragica Vuković zahvalila je Općini Đurđenovac na podršci u radu i materijalnoj potpori. Na dobroj višegodišnjoj suradnji KUD-u ‘’Đurđenovac’’ zahvalili su predsjednica Lige protiv raka Mimoza Ljiljana Hodak i Zdenko Srnović iz KUD-a ‘’Jasen’’ Šaptinovci. Voditeljica programa bila je Tanja Pavlić, a nakon programa, okupljene je zabavljala grupa Tri Asa.

Foto: ustupljena fotografija

01/02/2020

Prva ovogodišnja akcija prikupljanja starog papira u Osnovnoj školi J.J. Strossmayera, Đurđenovac održat će se u petak 7. veljače 2020. za vrijeme jutarnje smjene.

24/01/2020

Liga protiv raka „Mimoza” danas tradicionalno obilježava svoj dan, odnosno dan borbe protiv karcinoma vrata maternice. U tu svrhu svi građani su imali priliku pregledati svoj krvni tlak te šećer u krvi.

Svrha obilježavanja ovog dana i najvažniji cilj jest poticanje svih sugrađanki da se odazovu preventivnim pregledima i da brinu o svome zdravlju, te da se na svaki sumnjivi simptom obrate liječniku. Karcinom vrata maternice predstavlja veliki rizik jer se vrlo brzo širi na okolne organe. Upravo zato je vrlo važno redovno kontrolirati svoje zdravlje, a ovaj savjet se osobito odnosi na mlađe žene koje tek planiraju imati djecu.

„Građani nam i ove godine aktivno pomažu svojim donacijama, na čemu smo im vrlo zahvalni. Na ovaj način želimo potaknuti sve žene da redovno kontroliraju svoje zdravlje, jer karcinom vrata maternice treći je najčešći tumor kod žena”, rekla je predsjednica Udruge Liga protiv raka „Mimoza” Đurđenovac, doktorica Ljiljana Hodak.

23/01/2020

LPR „Mimoza” sutra, 24. 01. 2020. godine obilježava Dan mimoza, Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice. On će se obilježiti u centru Đurđenovca od 8,00 do 10,30 sati i to sa sljedećim aktivnostima: dijeljenje promotivnih letaka, mjerenje razine šećera u krvi te mjerenje krvnog tlaka.

Foto: arhiva

09/01/2020

Liga protiv raka “Mimoza” Đurđenovac, tradicionalno obilježava Dan mimoze. Ove godine akcija će biti održana 24. siječnja. Na održanom sastanku predsjednica udruge dr. Ljiljana Hodak osvrnula se na rad u prošloj godini te istaknula kako su u prošloj godini ostvarene sve planirane akcije. Udruga je poznata po obilježavanju Dana mimoza, Dana narcisa te Dana ružičaste vrpce.

Organizirajući brojne kreativne radionice izrade ukrasnih predmeta za Božić, Uskrs te Valentinovo te njihovom prodajom, prikupljena su sredstva za pomoć članovima udruge koji trebaju dugotrajno liječenje u obliku kemoterapija, zračenja ili pregleda. Oboljele članove udruge obilaze tijekom čitave godine, a tijekom božićnih blagdana nastoje ih uveseliti i darovima. Udruga svake godine organizira i predavanja koja drže liječnici te akcije besplatnog mjerenja razine šećera u krvi i krvnog tlaka.

Predsjednica udruge na sastanku je naglasila kako su još u prosincu uputili zamolbu HŽ-u za popuste svojim članovima prilikom prijevoza na liječničke preglede te očekuje da članovi dobiju kartice u što kraćem roku.

Foto: arhiva

16/12/2019

Financijski darivali oboljele od malignih bolesti

Još jedna lijepa gesta naših humanitaraca obilježila je ovogodišnje božićne blagdane. Naime, na području Našica i okolice puno je oboljelih od malignih bolesti, koje dan za danom sve više otežavaju živote oboljelima i njihovim obiteljima. Zato su prošli tjedan volonteri Lige protiv raka Mimoza Đurđenovac obišli 19 članova udruge, koji boluju od malignih bolesti i trenutno se liječe.

Nije teško zaključiti koliko je ovim bolesnicima i njihovim obiteljima teško, pa su stoga, kao znak pažnje, volonteri LPR Mimoza Đurđenovac financijski darivali obitelji. Tijekom cijelog studenog volonteri su na tržnici izlagali i predstavljali vlastoručno izrađene božićne i novogodišnje ukrase, a građani su donirali čak 4 000 kuna. Prikupljeni novac proslijeđen je oboljelima. Uz zahvalu građanima za prikupljene donacije, članovi LPR Mimoza Đurđenovac su svima poželjeli sretne i blagoslovljene božićne i novogodišnje blagdane. Volonteri su ovim humanitarnim djelom pokazali veliko srce i snažnu empatiju kojom žele ohrabriti i poduprijeti oboljele od malignih bolesti.

Foto: arhiva

11/12/2019

Tradicionalna božićna donacija Lige protiv raka „Mimoza“ OŠ J.J. Strossmayera Đurđenovac

Članice Lige protiv raka „Mimoza“ Đurđenovac su i ove godine razveselile učenike osnovne škole J. J. Strossmayera Đurđenovac. Kvalitetna i uspješna suradnja LPR „Mimoza“ Đurđenovac i osnovne škole je i na kraju ove godine simbolično obilježena zajedničkim ukrašavanjem lijepe božićne jelke.

Jelka je izvorno donirana Ligi protiv raka od obitelji Šokčić iz Našičkog Novog Sela. Zamjenik ravnateljice se zahvalio LPR Mimoza i obitelji Šokčić na darovanoj jelki, te poželio svima sretan i blagoslovljen Božić, te zdravlje u novoj godini.

08/12/2019

Županijsko natjecanje Osnovnih škola u badmintonu održano je 27.11.2019. u Osijeku. OŠ J.J. Strossmayera se natjecala u kategoriji djevojčica i osvojila drugu godinu zaredom 1.mjesto i pravo natjecanja na Državnom natjecanju koje će se održati u Zadru. Ekipu u badmintonu čine učenice: Andrea Trošelj, Sara Knežević, Antonija Škrnjug, Lara Guttler uz profesoricu Spomenku Mihačić, voditeljicu ekipe.

Također, prošli mjesec je održano Međuopćinsko natjecanje Osnovnih škola u stolnom tenisu u Podgoraču. Đurđenovačka škola natjecala se i ovog puta u kategoriji djevojčica te je osvojila 1.mjesto i pravo natjecanja na Županijskom natjecanju koje će se održati u Donjem Miholjcu. Ekipu u stolnom tenisu čine učenice: Andrea Trošelj, Sara Knežević i Antonija Škrnjug, a ekipu je vodila Spomenka Mihačić,prof.

02/12/2019

Kako nam javljaju iz OŠ JJ Strossmayera Đurđenovac štrajk je završen te od sutra, utorka 3. prosinca 2019. nastava se odvija prema redovnom rasporedu. Prijevoz učenika je organiziran, također, prema redovnom rasporedu. Zahvaljujemo svima na podršci, razumijevanju i strpljenju!

image_pdfimage_print