13/09/2020

Jučer je odigrana prva službena utakmica 1.B Hrvatske kuglačke lige sjever u kojoj su snage odmjerili KK Đurđenovac i gosti iz Zaboka. Domaćini su dobili ovaj dvoboj rezultatom 7:1 (3541:3363), a cijela ekipa je dala sve od sebe što se moglo vidjeti u broju srušenih čunjeva. Iduće kolo se igra iduće subote u Lepoglavi od 17 sati, a svi ljubitelji kuglanja i ovaj susret će moći vidjeti u izravnom prijenosu. Nakon utakmice razmijenili smo nekoliko riječi sa sudionicima ovog, možemo slobodno reći, povijesnog dvoboja.

“Prva utakmica, prva pobjeda i rekord nove kuglane. Nakon godina putovanja i igranja u susjednim kuglanama ove godine smo dobili svoj prostor i, da tako kažem, konačno smo svoj na svome. Ponovit ću da su ove staze vrhunske, a to je danas potvrdila i ekipa iz Zaboka. S ovim dvobojem probili smo led i uvjeren sam da će biti i boljih rezultata. Također se zahvaljujem Općini Đurđenovac na uloženim sredstvima pogotovo u sport poput kuglanja koji nije toliko financijski zanimljiv, ali sigurno smo zaslužili novu kuglanu zbog ljubavi i rezultatima koje smo do sada pokazali.” – rekao je trener Danijel Rončević.

Filip Sedlar, predsjednik KK Zabok o novoj đurđenovačkoj kuglani ima samo riječi hvale. “Ovaj dvoboj je protekao očekivano pošto je KK Đurđenovac, prema mojoj procijeni, među prve tri momčadi 1.B Hrvatske kuglačke lige sjever i moguće je da će se boriti za prvo mjesto. Mi smo mlada ekipa, nedavno nas je napustio i jedan od stožernih igrača, a ove godine nam je cilj ostanak u ovom rangu natjecanja. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, s nekim igračima sam jako zadovoljan dok su neki pružili manje od očekivanog. Ipak, ovo je prva službena utakmica i još uvijek “brusimo” formu. Moram se osvrnuti i na novu kuglanu koja je vrhunska i sigurno se nalazi u pet najboljih hrvatskih i ova ekipa je, zasigurno, zaslužila ovakav objekt.”

 

“Drago mi je da smo se konačno vratili na našu kuglanu i ovo je prva utakmica nakon pet godina igranja po slavonskim kuglanama. Odigrali smo jednu sjajnu utakmicu te ostvarili ekipni rekord kuglane sa srušenim 3541 čunjem, a Igor Šarkezi je ostvario novi pojedinačni rekord sa 624 čunja i mislim da su lijepa vremena pred ovom ekipom.” – izjavio je jedan od ponajboljih članova KK “Đurđenovac” Dario Domnjak.

03/09/2020

Đurđenovac, mjesto brojnih svjetskih prvaka u kuglanju napokon je dobio svoju vlastitu vrhunsku kuglanu u svjetskim razmjerima s licencom i za Europska natjecanja. U svijetu kuglanja svi su čuli za dečke iz Đurđenovca, Igora Šarkezija, Matka Bulku, Maria Fridla, Alena Trošelja, Tomislava Čačića, Nenada Mirića…

Juniorski i seniorski svjetski prvak Matko Bulka osvojio je 2004. godine zlato i srušio svjetski rekord, pojedinačni, 678 čunjeva. Dvije godine poslije, 2006. godine pojavljuje se Igor Šarkezi ruši rezultat Bulke za jedan čunj i postaje novi juniorski svjetski prvak i Đurđenovac dobiva dva svjetska prvaka i rekordera.

U novoj kuglani razgovarali smo s Igorom Šarkezijem, svjetskim prvakom, osvajačem ekipnog prvenstva Hrvatske, Kupa Hrvatske i osvajačem brojnih klupskih medalja te Danijelom Rončevićem, predsjednikom i trenerom KK Đurđenovac. “Funkciju predsjednika KK Đurđenovac preuzeo sam prije 5 godina, trener sam postao prošle godine a moj brat Davor Rončević je došao na mjesto tajnika kluba i tada smo, zapravo, krenuli od nule. Tu svakako moram spomenuti i veliku pomoć braće DomnjakDaria i Filipa. Nalazili smo se u 3. kuglačkoj ligi kada smo zacrtali cilj da u idućih 5 godina napredujemo i uđemo u 1. kuglačku ligu, naravno, uz prioritet obnove kuglane.” – rekao je Rončević i naglasio kako su 5 godina proveli igrajući u okolnim kuglanama – 2 godine u Belišću, 2 godine u Slavonskom Brodu, a zadnju godinu su odigrali u Đakovu.

Kako navodi, igrački entuzijazam ih je već polako počeo napuštati, planirali su ugasiti klub, a zatim im se u to vrijeme obratila Općina Đurđenovac s viješću da se ulazi u obnovu kuglane u ovoj godini, a izvođač radova bila je tvrtka DRIM d.o.o. Đurđenovac. “Nažalost, 2020. godina je godina korone, ali, što se tiče kuglane, ovo je najbolja godina od kada postoji klub. Zahvalio bih se Općini Đurđenovac i načelniku Hrvoju Topaloviću bez kojih ne bismo mogli odigravati dosadašnje utakmice. Ona je uložila dosta novaca u KK Đurđenovac i prepoznala je entuzijazam i ljubav prema kuglanju jer bez toga sve ovo ne bi bilo moguće.” – izjavio je trener i predsjednik kluba Danijel Rončević.

Igor Šarkezi je rekao kako mu je drago što se vratio u svoje mjesto i što će ljudi ovdje napokon saznati malo više o svjetskim postignućima sportaša iz Đurđenovca. “Nakon dugo godina dobili smo svoju vlastitu kuglanu gdje smo evo počeli i trenirati. Ja sam se pojavio prošle sezone kada sam dobio zeleno svjetlo da mogu igrati. Sada kada imamo svoju kuglanu, očekujemo da ćemo s treninzima doći do vrha, do prve tri ekipe.” – izjavio je Šarkezi.

Predsjednik i trener Rončević rekao je kako se klub trenutno nalazi u 1. B Hrvatskoj kuglačkoj ligi sjever koja je, dosta teška jer se u njoj natječu i dva bivša prvoligaška kluba – Kandit Osijek te bivši Konikom Osijek, a sada samo Osijek. “Naši igrači su godinama igrali u 1. ligi i konačno smo došli na svoje, a pred nama je period privikavanja na nove staze i na domaću publiku. Mislim da bismo kroz dvije godine mogli uči u najviši rang natjecanja i, ako bi nam se pridružio još koji igrač, to bi svakako pridonijelo kvaliteti momčadi i igre.” – izjavio je Rončević.

I Šarkezi navodi kako ih je epidemija koronavirusa zaustavila u naletu, no, vjeruje kako sad uz novu kuglanu idu prema samom vrhu. “Igrali smo gotovo bez treninga, paralelno Kup koji nam je služio kao trening i Prvenstvo, a tada nas je epidemija koronavirusa zaustavila. U zadnja četiri kola koja su bila odlučujuća o ispadanju iz lige, s treningom i pol pobijedili smo sve 4 utakmice i zasluženo ostali u 1. B ligi.” – rekao je Šarkezi.

Želimo dečkima sreću i pitamo se gdje će im sada biti kraj uz novu kuglanu i redovne treninge.

04/08/2020

Rad d.o.o. Đurđenovac obavještava korisnike usluga odvoza otpada u Đurđenovcu, Gabrilovcu, Ličkom Novom Selu i Našičkom Novom Selu da će kućni otpad odvoziti u srijedu, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, prema redovnom rasporedu.

17/07/2020

Srednja škola Josipa Kozarca Đurđenovac objavljuje popis zanimanja za koje obrazuje učenike, a za koje lokalne tvrtke i poduzetnici osiguravaju novčanu naknadu za vrijeme obavljanja praktične nastave: stolar, bačvar, strojobravar i CNC operater. Više informacija na broj 031/601-554.

23/05/2020

Energetska obnova Osnovne škole Josipa Jurja Strossmayera u Đurđenovcu jedan je od financijski najvrjednijih projekata energetske obnove koje provodi Osječko – baranjska županija. Ukupna vrijednosti radova na zgradi (izgrađenoj 1988. godine) i nastavno-sportskoj dvorani iznosi 12 milijuna kuna. Radovi su počeli u srpnju prošle godine, a povodom njihova završetka župan Ivan Anušić sa suradnicima je posjetio ovu školu.

“Iz sredstava Europske unije te vlastitim sredstvima planiramo obnoviti sve zgrade osnovnih i srednjih škola, domova za starije i nemoćne, domova zdravlja, Opće županijske bolnice Našice i drugih ustanova kojima je Županija osnivač. Na taj način značajno ćemo smanjiti troškove energije, a poboljšati uvjete i kvalitetu rada u tim objektima.” – rekao je župan Ivan Anušić prilikom obilaska školske zgrade i dvorane.

 

Pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove EU Nataša Tramišak dodaje kako zgrada Osnovne škole u Đurđenovcu sada iz energetskog razreda D prelazi u B, a uštede energije bit će oko 62 posto. “Ovo je jedna od 35 zgrada javne namjene čija je energetska obnova u tijeku, s tim da je 10 objekata završeno početkom ove godine, do kraja lipnja bit će završeno 17 objekata, a osam zgrada treba završiti do kraja godine. Ukupna vrijednost tih ulaganja je 116 milijuna kuna, od čega se 60 posto sufinancira sredstvima EU, a ostalo sredstvima Osječko-baranjske županije i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Prošle godine završili smo energetsku obnovu 19 zgrada osnovnih škola, ove godine radi se 35 zgrada javne namjene, a ukupna vrijednost svih projekata je 178,9 milijuna kuna.” – istaknula je pročelnica Tramišak.

Uz energetsku obnovu školske zgrade i dvorane, Osječko – baranjska županija na području Općine Đurđenovac provodi i ulaganje u ambulantu Đurđenovac, vrijedno 522.000 kuna, a riječ je u ulaganju u sklopu projekta “Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko – baranjske županije”.

 

“Svaka investicija je dobrodošla za Općinu Đurđenovac, pa tako i ova izuzetno zahtjevna energetska obnova zgrade OŠ J. J. Strossmayera, kao i nastavno – sportske dvorane. Projekt je važan ne samo za Općinu kao instituciju nego zbog naše djece i budućih generacija koje će uživati u blagodatima ovako lijepog objekta.” – rekao je općinski načelnik Hrvoje Topalović te zahvalio županu, Osječko – baranjskoj županiji, Vladi RH i svima koji su sudjelovali u realizaciji projekta. Ističe da to nije jedini zajednički projekt, a vjeruje da će ih biti i ubuduće.

 

Ravnateljica Martina Pavlić pak dodaje kako će sadašnji i budući učenici dobiti školu kakvu zaslužuju. Inače, Osnovnu školu J. J. Strossmayera pohađa ukupno 412 učenika, i to u matičnoj školi u Đurđenovcu 338 učenika, a u šest područnih škola (Beljevina, Bokšić, Bokšić Lug, Klokočevci, Pribiševci i Šaptinovci) 74 učenika. Škola zapošljava ukupno 73 djelatnika. Zbog epidemiološke situacije trenutno nastavu u školi pohađa samo četiri učenika, a za sve ostale se odvija nastava na daljinu.

22/04/2020

Odlukom Kriznog stožera Ministarstva zdravstva s obzirom na povoljniju epidemiološku situaciju, mijenja se rad dežurne ambulante Covid koja je smještena u Đurđenovcu, te je novo radno vrijeme od 8 do 20 h svaki dan, dakle ukida se noćno dežurstvo. Pacijenti i dalje mogu kontaktirati na broj telefona 031/639-637.

24/03/2020

Povodom aktualne epidemiološke situacije i pojave koronavirusa, domovi zdravlja uz postojeće telefonske brojeve, otvorili su dodatne telefonske linije.

Tako je u cilju omogućavanja brže i efikasnije komunikacije građana s liječnicima otvorena telefonska linija u zgradi ambulante u Đurđenovcu. Iz Doma zdravlja naglašavaju kako se isključivo pozivom na broj 031/639-637 rješava kontakt s liječnikom.

Pozivaju se građani ukoliko imaju izraženu sumnju na zaraženost koronavirusom i simptomima (kašalj, grlobolja, kratak dah, povišena temperatura, opća slabost) neka nazovu gore navedeni broj te će im liječnici postaviti određena pitanja i dati daljnje savjete i upute. Još jednom se upozoravaju građani da ne dolaze u ambulantu nego da se telefonski jave liječnicima koji su dostupni 24 sata na dan.

17/03/2020

Na temelju članka 36. Statuta Općine Đurđenovac (“Službeni glasnik Općine Đurđenovac” br. 6/13., 2/14., Wl 4„ 1/18. i 2/18.) te sukladno preporuci Vlade Republike Hrvatske, te naputcima Stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o odgodi svih skupova i organiziranih okupljanja većeg broja ljudi, a sve u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, Opčinski načelnik Općine Đurđenovac dana 16. ožujka 2020. godine donio je sljedeće odluke:

1. Od ponedjeljka, 16. 3. 2020. godine, obustavlja se na 14 dana redovan rad Dječjeg vritća “Jaglac” Đurđenovac. Svi roditelji koji nemaju mogućnosti ostaviti djecu koja su polaznici ovog vrtića u svojim kučanstvima u navedenom periodu zbog obaveza na radnim mjestima, mogu djecu dovesti u Dječji vrtić “Jaglac“ gdje će biti organiziran prihvat. Prije predaje te djece u Dječji vrtić molimo roditelje da telefonskim putem direktno kontaktiraju odgojiteljice o planiranom terminu dovoza djece ili na broj telefona 031/601-614.

2. Od ponedjeljka, 16. 3. 2020. godine, sukladno odluci Vlade RH, obustavlja se na 14 dana nastava u Osnovnoj školi J. J. Strossmayera Đurdenovac, kako u matičnoj školi u Đurđenovcu, tako i u svim područnim školama na području općine Đurđenovac.

3. Od ponedjeljka, 16. 3. 2020. godine, sukladno odluci Vlade RH, obustavlja se na 14 dana nastava u Srednjoj školi J. Kozarac Đurđenovac.

4. Od utorka, 17. 3. 2020. godine do subote 28. 03. 2020. godine za sve korisnike zatvara se rad Hrvatske knjižnice i čitaonice Đurđenovac.

5. Od ponedjeljka, 16. 3. 2020. godine, u narednih 14 dana rad Općinske uprave Općine Đurđenovac bit će organiziran na način da se svi radni zadaci djelatnika Općinske uprave sa strankama obavljaju prioritetno telefonski ili putem elektroničke pošte.

6. Od ponedjeljka, 16. 3. 2020. godine, na 14 dana zabranjuju se održavanja svih kulturnih, zabavnih ili drugih dogođanja, kao i rad tržnice u Đurđenovcu koja podrazumijevaju okupljanja većeg broja osoba u svim zatvorenim prostorima u vlasništvu Općine Đurđenovac na području cijele općine Đurđenovac, osim za potrebe rada Stožera civilne zaštite i tijela Općine Đurđenovac (uključujući društvene domove, prostorije DVD-ova, sportske objekte i dr.).

16/03/2020

Sukladno Preporuci Vlade Republike Hrvatske, te naputcima Stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o odgodi svih skupova i organiziranih okupljanja na kojima sudjeluje više od 100 ljudi, a sve u cilju sprečavanja širenja coronavirusa, načelnik Općine Đurđenovac Hrvoje Topalović, donio je Odluku o otkazivanju svih najavljenih događanja Povodom obilježavanja Dana Općine Đurđenovac. Načelnik Općine Đurđenovac Hrvoje Topalović istaknuo je da mjesta panici nema, ali u nastalim okolnostima donošenje Odluke o otkazivanju najavljenih događanja je jedino ispravno i odgovorno.

Foto: arhiva