24/02/2021

U nedjelju (21.02.2021.) s početkom u 17,00 sati u prostorijama DVD-a Donja Motičina održana je redovna ujedno i izborna 73. godišnja Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donja Motičina. Zbog epidemioloških mjera skupštini su bili nazočni samo punoljetni članovi s pravom glasa i gosti, načelnik općine Donja Motičina Željko Kovačević te predsjednik Vatrogasne zajednice grada Našica Vlatko Gašić.

Skupštinom je predsjedao tajnik Davor Vrabac sa članovima radnog predsjedništva Bernardom Vrapcem te Josipom Kovačević. Izvješće o radu za 2020. godinu, kao i plan rada za 21 godinu podnio je zapovjednik Zlatko Vinković. Financijsko izvješće za 2020. i plan za 2021. godinu pročitao blagajnik Bernard Vrabac. Izvješće Nadzorne komisije o godišnjem pregledu rada društva podnio je njen predsjednik Ivan Peršić.

 

Zbog pandemije koronavirusom COVID-19 zabranjena su održavanja natjecanja te iz tog razloga ekipe DVD-a Donja Motičina u 2020. godini su sudjelovale samo na dva zimska kupa. Od kojih je jedan u Oriovcu, gdje su članovi B osvojili 1. mjesto. U protekloj godini bilo je 15 intervencija od toga 2 požara otvorenih prostora i 13 tehničkih intervencija odnosno uklanjanje gnijezda stršljena te popravci krovova i uklanjanje štete uzrokovanih olujnim vjetrom.

U nastavku sjednice predložena je lista novog vodstva koja je ujedno izabrana i to za predsjednika, Davor Vrabac, za zapovjednika Zlatko Vinković, za tajnika Marko Kovačević, za blagajnika Matko Stuparić, za domara Ivan Vrabac. Članovi novog upravnog odbora su: Davor Vrabac – predsjednik, Ivan Varga – zamjenik predsjednika, Zlatko Vinković – zapovjednik, Petar Tomac – zamjenik zapovjednika, Marko Kovačević – tajnik, Matko Stuparić – blagajnik, Dino Peršić, Tomislav Granat, Darko Vinković, Kristijan Kovačević, Marko Škarić. za zapovjedništvo: Zlatko Vinković, Petar Tomac, Marko Kovačević, Ivan Vrabac, Stanislav Vinković, Mladen Peršić, za članove u Skupštini Vatrogasne Zajednice Našice: Davor Vrabac, Zlatko Vinković I Marko Kovačević, za počasnog predsjednika izabran je Boro Peršić.

Nakon izbora novog vodstva nazočnima se obratio predsjednik Vatrogasne zajednice grada Našice Vlatko Gašić, koji je čestitao novom rukovodstvu te zaželio sreću u daljnjem radu. Istaknuo je izuzetno kvalitetno dosadašnje vođenje DVD-a Donja Motičina te se nada da će se i u budućnosti tako nastaviti. Na kraju je pohvalio odličnu suradnju između DVD-a Donja Motičina i Općine Donja Motičina na čelu s načelnikom Željkom Kovačević.

Potom se nazočnima obratio Načelnik općine Željko Kovačević koji je pohvalio dosadašnji rad kao i suradnju Općine i DVD-a Donja Motičina. Načelnik je obećao da će Općina i dalje sudjelovati sa značajnim financijskim sredstvima kao i do sada, no ove godine osigurano je dodatnih 100 000 kn za nabavku novog vozila odnosno cisterne, koja je prijeko potrebna. Na kraju se zahvalio svima te čestitao novom rukovodstvu i zaželio sreću u daljnjem radu.

Na kraju se obratio novoizabrani predsjednik DVD-a Donja Motičina Davor Vrabac, zahvalio je svima na ukazanom povjerenju, istaknuo je kako je član društva već 37 godina a na dužnosti tajnika je više od 20 godina, te se nada da će svoja znanja i iskustva uspjeti prenijeti na mlađe naraštaje. Također je kazao kako je uvjeren da će ovaj upravni odbor nastaviti istim smjerom kao i prethodni. Zahvalio se bivšem predsjedniku Bori Peršiću na iznimnom trudu i dugogodišnjem djelovanju u DVD-u koji je obnašao dugi niz godina dužnost predsjednika DVD-a Donja Motičina. Pohvalio je dosadašnju odličnu suradnju DVD-a i Općine te kako se nada da će se ista nastaviti i u budućnosti.

23/02/2021

Obavještavaju se poljoprivrednici s područja Općine Motičina da će se sutra, dana 24. veljače 2021. godine, s početkom u 9,00h u Društvenom domu u Đurđenovcu održati edukacija o uzimanju uzoraka tla. Maksimalan broj korisnika edukacije može biti 25 te se svi zainteresirani tijekom današnjeg dana mogu prijaviti Emiliji Cimerman na broj mobitela 091/488-292 ili Branki Grahovac na broj mobitela: 091/228-7115.

10/02/2021

Načelnik Općine Donja Motičina, Željko Kovačević potpisao je 8. veljače 2021. godine Ugovor s Valenčak d.o.o iz Našica o izradi tehničke dokumentacije za izgradnju parkirališta uz Društveni dom u Seoni. Ugovorna cijena iznosi 42.500,00 kuna koji će se financirati iz proračuna Općine Donja Motičina.

Očekuje se izgradnja tridesetak parkirnih mjesta s pripadajućom rasvjetom. Nakon izrade tehničke dokumentacije i ishođenja građevinske dozvole, početak radova se očekuje u travnju. “S izgradnjom parkirališta potpuno će biti uređen centar sela, izgradili smo već i rukometno igralište, a nedavno smo uredili i dječje igralište. Mještanima ćemo omogućiti ugodan boravak i lakšu organizaciju raznih manifestacija u društvenom domu.” – rekao je načelnik Kovačević.

26/01/2021

U Donjoj Motičini održano je tradicionalno 19. ocjenjivanje vina u sklopu manifestacije „Motičko vince 2021“. Stručna tročlana komisija je kušala i sa zadovoljstvom ocijenila najbolja vina.

U kategoriji neplemenito bijelo vino zlatnu medalju je osvojio Dragan Nekić – Žaja, a srebrnu medalju Vlado Mikičić. U kategoriji neplemenito crno vino srebro je dodijeljeno Filipu Kroli i Ivanu Cinkušu. Zlatnu medalju za plemenita bijela vina osvojio je Filip Krolo, dok je Josip Lončarević nagrađen srebrnom medaljom. Također, su obojica nagrađeni srebrom i u kategoriji plemenita crna vina. Filip Krolo nagrađen je srebrom i u kategoriji plemenita vina roze.

Foto: arhiva

18/01/2021

U sklopu manifestacije „Motičko vince 2021.” HKD „Izvor” Donja Motičina poziva sve zainteresirane osobe na sudjelovanje u ocjenjivanju vina iz vlastite proizvodnje. Uzorke vina za ocjenjivanje u bocama od 1 litre potrebno je donijeti u prostorije HKD-a „Izvor” u Donjoj Motičini, u zgradi škole Vladimira Nazora na adresi Matije Gupca 46. Zaprimanje uzoraka bit će u srijedu 20.1.2021. godine od 17.00 do 19.00 sati uz sve propisane epidemiološke mjere pod pokroviteljstvom Općine Donja Motičina.

 

Foto: ustupljena fotografija

13/01/2021

Odobren je projekt „Zaželi – Pruži ljubav! II“, na koji se Općina Donja Motičina prijavila u okviru poziva „Zaželi – Program zapošljavanja žena“ – faza II. Vrijednost projekta je 1.392.980,00 kuna, a financiran je 100% iz Europskog socijalnog fonda.

Uz taj projekt odobren je i projekt čiji je nositelj Općinska udruga umirovljenika Donja Motičina pod nazivom „Zaželi – Otvori srce, pruži ruku!“ čija vrijednost iznosi 1.392.550,00 kuna i također ga 100% financira Europski socijalni fond. Planira se zapošljavanje po 15 žena na svakom projektu, koje će brinuti o ukupno 180 korisnika na području općine Donja Motičina. Oba projekta započela su s radom 11. siječnja 2021. godine. Uz Općinu Donja Motičina partneri projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Centar za socijalnu skrb Našice i Lokalna akcijska grupa „Karašica“.

30/12/2020

Općina Donja Motičina u suradnji sa svim udrugama organizira skupljanje potrebne pomoći za potresom stradalo stanovništvo. Svoje donacije možete donijeti u prostorije DVD-a Donja Motičina u vremenu od 08:,00 do 21,00 sat, a u naselju Seona u društvenom domu u vremenu od 11,00 do 16,00 sati.

23/12/2020

Načelnik Općine Donja Motičina, Željko Kovačević danas je u prostorijama Općine organizirao svečani prijem stipendista i potpisivanje Ugovora o dodjeli stipendija Općine Donja Motičina studentima za akademsku 2020./2021. godinu. Stipendirat će se pet studenata s područja općine koji će tijekom 10 mjeseci primati po 500,00 kuna mjesečno. Načelnik ističe da je ovo prva godina kako općina stipendira studente, te se za sljedeću godinu planira povećati broj stipendija.

21/12/2020

Općina Donja Motičina će u suradnji s Masiv kamenom iz Gornje Motičine danas podijeliti prigodne pakete povodom Božićnih blagdana deset obitelji iz naselja Gornja Motičina, Donja Motičina i Seona. Svaka obitelj će dobiti poklon bon u vrijednosti 1.250,00 kuna.

Foto: arhiva

14/12/2020

Načelnik općine Željko Kovačević zajedno sa Savjetom mladih Općine Donja Motičina, podijelio je prigodne darove školskoj i predškolskoj djeci povodom nadolazećih božićnih blagdana. Podjela poklona obavljena je drugačije nego prijašnjih godina, uz poštovanje svih epidemioloških mjera.