07/12/2018

Povodom blagdana sv. Nikole u Domu kulture u Našicama održane su predstave za djecu „Piši, piši Nikola”. Predstave su održane u organizaciji Društvo naša djeca Našice, dok je bogate prigodne poklone osigurao Grad Našice.

Mnogobrojna djeca bila su oduševljena zanimljivom predstavom, a poslije predstave, kako smo već spomenuli, uručeni su im prigodni poklon paketi koje je osigurao Grad Našice za čak 1700 djece s područja Grada Našica.

Darija Vlajnić, predsjednica Društva naša djeca, oduševljena je reakcijama djece, a pogotovo angažmanom volontera društva, te je izjavila.

„Društvo naša djeca svake godine organizira povodom blagdana sv. Nikole predstavu. Predstava se ove godine zove „Piši, piši sv. Nikoli”, a osmislili su je polaznici dramske skupine zajedno s njihovom voditeljicom Manuelom Kojić. U programu sudjeluje preko 70 djece, uglavnom su to polaznici radionica pri Društvu naša djeca; dramska skupina i voditeljica Manuela Kojić, dječji forum koji izvodi recitacije i njihova učiteljica Ružica Belunjak, zatim ritmičke skupine mlađa, srednja i starija koje je pripremila i uvježbala profesorica Nikolina Jakovljević. Osim članova na predstavi sudjeluju i naši gosti učenici Osnovne škole kralja Tomislava uz voditeljicu Tanju Kozinu. Posebno bi istaknula uređenje pozornice, koje je osmislila naša voditeljica Tamara Baričević, a pomogli su joj i drugi članovi. Ova predstava okupila je velik broj volontera iz Društva naša djeca, kao što ste mogli vidjeti voditeljice su se maksimalno angažirale. Stoga im svima jako zahvaljujem.”

RASPORED PREDSTAVA

 • 9,15 sati: Dom kulture Našice
  predstava „Piši, piši Nikoli“ u organizaciji DND Našice za jutarnju smjenu OŠ Dora Pejačević i OŠ kralja Tomislava
 • 10,30 sati: Dom kulture Našice
  predstava „Piši, piši Nikoli“ u organizaciji DND Našice i Dječjeg vrtića Zvončić Našice – Grad Našice za polaznike Vrtića
 • 14,00 sati: Dom kulture Našice
  predstava „Piši, piši Nikoli“ u organizaciji DND Našice za poslijepodnevnu smjenu OŠ Dora Pejačević i OŠ kralja Tomislava
 • 18,30 sati: Dom kulture Našice
  predstava „Piši, piši Nikoli“ u organizaciji DND Našice za ostalu djecu i roditelje

Nakon završenog programa Darija Vlajnić, predsjednica Društva naša djeca, je nadodala. „Predstave su pogledali učenici osnove škole Dore Pejačević i osnovne škole kralja Tomislava, pa i djeca dječjeg vrtića „Zvončić”. Mislim da su reakcije djece dobre, vidim da su djeca sretna. Naravno poslije svake predstave djeca su dobila lijepe poklone koje im je uručio sam sv. Nikola, a financirao ih je Grad Našice. Mislim da su djeca jako zadovoljna, jer pokloni su stvarno veliki i bogati što naša djeca sigurno zaslužuju.

Članovi društva zajedno s sv. Nikolom i Krampusom posjetili su i dječji vrtić „Bubamara” i njima kao i dječici s Odjela pedijatrije u Općoj županijskoj bolnici Našice podijelili slatkiše. Djeca su se uistinu razveselila, kako lijepom gestom posjete tako i prigodnim poklonima, a sretno je bilo i medicinsko osoblje. Dragim gostima zahvalio se i ravnatelj bolnice Hrvoje Šimić.

VEZANI TEKSTOVI
30/11/2018

VEZANI TEKSTOVI
03/11/2018

„Bajkaonica za 5“ u Našicama

”Bajkaonica za 5” dio je projekta društvene odgovornosti tvrtke Beiersdorf Hrvatska (NIVEA). Projektom ”Neka odrastanje bude dječja igra” pruža se podrška obiteljima pomažući djeci i odraslima u ostvarenju njihovih punih potencijala. Projekt je pokrenut 2014. u sklopu NIVEA globalne inicijative ”NIVEA – stalo nam je do obitelji”, u suradnji sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske.

DND Našice ove se godine pridružilo projektu „Bajkaonica za 5“ i održalo nekoliko bajkaonica.

Prva „Bajkaonica“ održana je u prostorijama DND-a Našice u petak, 26.10. 2018. koju je vodila i osmislila educirana voditeljica „Bajkaonice“ Gabrijela Veseli i voditeljica igraonice Nikolina Dundović. „ Bajkaonica“ je bila namijenjena najmlađem uzrastu djece – polaznika igraonice od 2 do 6 godina na kojoj su bile ispripovijedane dvije bajke: Pinocio i Mačak u čizmama. S djecom se prvo razgovaralo o nastanku bajki, potom su se pročitale bajke, a onda su svi zajedno oponašali glavne likove i crtali na temu bajki.

Druga „Bajkaonica“ održana je na odjelu Pedijatrije OŽB Našice u nedjelju 29.10.2018. Voditeljice „Bajkaonice „Gabrijela Veseli i Nikolina Dundović bolesnim pacijentima pročitale su Snjeguljicu i Naopake bajke, te sa djecom crtale i razgovarale o drugim bajkama. Malim bolesnicima ovo je bio lijep događaj, a dr. Gabrijela Rendulić Wolf i ostalo stručno osoblje odjela zahvalile su se volonterkama DND-a Našice na posjeti.

Treća „Bajkaonica“ održana je OŠ Dore Pejačević. Voditeljice su dočekali učenici 1. razreda i učiteljica Ružica Belunjak. Volonterka Gabrijela Veseli ispripovijedala je djeci vrlo dragu bajku Snjeguljicu nakon čega su svi zajedno razgovarali o glavnom liku te crtali na temu bajke.

“Cilj održavanja “Bajkaonice za 5” je što više djece uvesti u čaroban svijet bajki kroz pripovijedanje educiranih pripovjedačica, kako bi se djecu potaknulo na razmišljanje, kreativnost, maštu i razigranosti. Nastavljamo i dalje sa ovim interesantnim projektom na veselje naših najmlađih” – rekla nam je predsjednica DND-a Našice Darija Vlajnić.

VEZANI TEKSTOVI
31/10/2018

 Dječji forum DND-a Našice obilježio Svjetski dan štednje

U utorak, 30. listopada 2018. g. učenici Dječjeg foruma DND-a Našice iz Osnovne škole Dore Pejačević s učiteljicom Ružicom Belunjak, pedagoginjom Sanelom Mandić Vidaković te predsjednicom Društva Naša djeca Našice profesoricom Darijom Vlajnić posjetili su OTP banku povodom Svjetskog dana štednje – 31. 10. Učenici su izradili plakat s crtežima kasica te mudrim izrekama: “Mudar čovjek štedi vrijeme, riječi i novce. Ušteđeni novac 2 puta je zarađen.Umjetnost je zadržati novac, a ne potrošiti ga. Čovjek stvara novac, a ne novac čovjeka…” Djelatnica banke Marija Flanjak upoznala je učenike s radom banke te pričom kako je nastala ideja da se počne štedjeti. Učenicima su poklonjene bojanke, olovke i slatkiši.

VEZANI TEKSTOVI
21/10/2018

Društvo Naša Djeca Našice su sudjelovali ovaj vikend  (20. i 21. 10. 2018.) na 22. Smotri dječjeg stvaralaštva Hrvatske u Čazmi.

Dramska i ritmičke skupine našeg društva nastupale su u prepunoj dvorani Kulturnog centra Čazma. Sudjelovalo je preko 600 sudionika, a naš grad predstavilo je 40 djece sa svojim voditeljicama Manuelom Kojić, Nikolinom Jakovljević i Violetom Zebić. U pratnji su bile predsjednica Društva Darija Vlajnić, tajnica Nataša Filipović, voditeljica igraonice Gabrijela Veseli i volonter Društva Milan Papučić. Na zatvaranju Smotre, 21.10.2018. još jednom će nastupati starija ritmička skupina.

Društvo se ovim putem zahvaljuje roditeljima na ukazanom povjerenju i Mjesnom odboru grada Našica na financijskoj pomoći.

Foto: DND Našice

VEZANI TEKSTOVI
20/10/2018

Članovi DND-a Našice ovaj vikend odlaze na 22. Državnu Smotru DND- a Hrvatske u Čazmu. Svoj rad predstavit će srednja i starija ritmička skupina pod vodstvom Nikoline Jakovljević i Violete Zebić te dramska skupina pod vodstvom Manuele Kojić. Veselimo se novom iskustvu i lijepom prijateljstvu.

VEZANI TEKSTOVI
11/10/2018

VEZANI TEKSTOVI
05/10/2018

Povodom Nacionalnog tjedna dojenja u prostorijama DND-a Našice, Patronažna služba Doma zdravlja Našice organizirala je prigodno predavanje o prednostima dojenja u sklopu Grupe za potporu dojenja ”Mame mamama”. Nakon predavanja majke sa bebama, trudnice i patronažne sestre su uz druženje izmjenjivale svoja iskustva i savjete o dojenju. Ovim druženjem obilježen je i Dječji tjedan DND-a i Grada Našica.

VEZANI TEKSTOVI
05/10/2018

DND u posjeti odjelu pedijatrije i ginekologije OBŽ Našice

Predstavnice DND-a Našice jučer su bile u posjeti Odjelu pedijatrije i ginekologije Opće županijske bolnice Našice. Doktorice Gabrijela Rendulić Wolf i Blaženka Žužanić Klapan te glavna sestra Zvjezdana Gvozdanović su se zahvalile na posjeti i prigodnim darovima. Ovom prilikom predsjednica DND-a Darija Vlajnić je izjavila kako se radi o tradicionalnoj posjeti u sklopu Dječjeg tjedna kako bi boravak djece u bolnici učinili lakšim. Ove godine suradnja se proširila i na ginekološki odjel pa su članice DND-a obišle rodilje te novorođenčad.

VEZANI TEKSTOVI
03/10/2018

Prijem kod gradonačelnika Josipa Miletića za djecu članove Dječjeg foruma

Danas je u uredu gradonačelnika Grada Našica Josipa Miletića održan tradicionalni prijem za djecu članove Dječjeg foruma i njihove voditeljice. Ove godine su na prijemu bila djeca iz prvog i četvrtog razreda osnovne škole koja su rado popričala s gradonačelnikom te mu poklonila lijepi prigodni crtež na kojem su izrazila svoje ideje i želje za Grad Našice.

Predsjednica Društva Naša djeca Našice Darija Vlajnić o ovoj tradicionalnoj aktivnosti DND-a je izjavila.

„Trudimo se da svake godine obilježimo Dječji tjedan, da bude lijepo, zanimljivo i kreativno. Posjeta gradonačelniku je samo jedna od aktivnosti što smo upriličili za ovaj tjedan. Drago mi je da se nalazimo ovdje s polaznicima Dječjeg foruma i voditeljicom Ružicom Belunjak. I ove godine imali smo lijepi prijem kod gradonačelnika, upravo kao i svake godine kada nas naš gradonačelnik lijepo ugosti. Djeca su postavljala mnoga pitanja, davali su lijepe i zanimljive ideje kao i prijedloge te se nadamo da će nešto uroditi plodom od ovog druženja. Djeca su kreativna i maštovita te svašta pitaju i svašta ih zanima.”

Nekoliko riječi rekao je i voditeljica Dječjeg foruma gospođa Ružica Belunjak.

„Godinama dolazimo kod gradonačelnika i donosimo naše poruke. Mnoge poruke se i ostvare i nama je drago kad vidimo da nešto i mi pridonosimo. Ove godine imamo djecu iz prvog razreda i njima je to prvi susret, a poruke su uglavnom za ljepši grad, dječja igrališta, biciklističke staze i slično. U sklopu dječjeg tjedna prije nekoliko danas crtali smo po pločniku, a već sutra idemo u dječje kazalište u Osijek , te mogu s radošću reći kako svaki dan imao neku aktivnost.”

Nakon prijema i veselog druženja s djecom par riječi rekao je i sam gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić.

„Ovom priliko čestitam svoj našoj djeci Dječji tjedan te im zahvaljujem na aktivnostima koje su imali ovih dana, ali i tijekom čitave godine. Djeca su naše najveće bogatstvo i moramo na njih posebno paziti, ali i osluškivati njihove ideje. Djeca nekad imaju ideje i nešto primijete što mi odrasli često na zapažamo. Danas smo pričali o stvarima koje u budućnosti možemo napraviti i vrlo mi je drago da naša djeca mogu u školu ići s osmijehom kao i cijelim našim gradom Našicama. Koliko god je u našoj mogućnosti i meni osobno kao gradonačelniku pomažemo, a pogotovo djeci pa tako i ovaj Dječji tjedan. Isto tako želja nam je pomagati i tijekom cijele godine na svim projektima, a pogotovo s natalitetnim programima i svim mjerama koje su predviđene za bolji život u našem gradu, a pogotovo naših najmlađih.”

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print