23/02/2020

Za našičane je petak prošao u znaku malih maškara. U prostorijama DND-a a u sklopu igraonice održan je ples pod maskama. U veseloj atmosferi uz ples, pjesmu, pokladnice, lutkarsku minijaturu i izradu maski mali polaznici obilježili su ovo veselo razdoblje u godini. Vrijeme je to kada mogu biti, barem na trenutak, omiljeni likovi iz filmova, crtića, stripova ili bajki i slikovnica. Djeca su se maskirala u bubamare, klaune, leptire, princeze, vile…, a vesele maškare su osmislile teta Ivana i volonterka Violeta. Život je maskenbal….

Foto: ustupljene fotografije

20/02/2020

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske šalje javni poziv na glasovanje za kandidate za članove i zamjenike članova Savjeta za razvoj civilnoga društva iz reda udruga u području u kojem djeluju za razdoblje 2020. – 2023. U području djelovanja mladih na popisu su dvije naše sugrađanke. Za članicu Savjeta kandidirala se Darija Vlajnić, za njezinu zamjenicu Branka Hajek, a obje dolaze iz Društva „Naša djeca” Našice. Glasački listić možete pronaći na internetskoj stranici Ureda za udruge Vlade RH, a nakon popunjavanja šalje se isključivo poštom, do 25. veljače.

07/02/2020

U organizaciji patronažnih sestara u prostorijama Društva “Naša djeca” Našice održana Grupa za potporu dojenja ,,Mame mamama”. „Sastanci grupe održavaju se svakog prvog četvrtka u mjesecu, a teme su različite te se sestre prilagođavaju interesima mama, od pelena, prehrane pa do nosiljki.” – rekla je patronažna sestra Marija Arnold. Predstavnica mama Anita Firic istaknula je kako voli dolaziti na grupe, jer se voli družiti i razmjenjivati iskustva s drugim mamama.

06/02/2020

Patronaža Našice i u 2020. godini nastavlja sa uhodanim edukacijama o dojenju. Njihova grupa za potporu dojenja održat će se danas, 6.2.2020. (četvrtak) u 10.30 sati u prostoru Društva „Naša djeca” Našice, desni bočni ulaz u mali dvorac. „Dobrodošle su sve trudnice i mame sa bebama, one koje doje i one koje ne doje.” – poručuju patronažne sestre.

Foto: arhiva

10/01/2020

Povratkom učenika u školske klupe, u samom početku 2020. godine Društvo „Naša djeca” Našice svim zainteresiranim klincima i klincezama, nudi priliku upisa na mnogobrojne radionice. Radionice započinju sljedeći tjedan, točnije 14. siječnja, u utorak, a prva će biti realizirana radionica laganijeg čitanja.

Ova radionica je početkom prošle školske godine s ciljem razvoja čitalačkih vještina kod djece. S djecom će od ove godine raditi učiteljica Kata Jurić, a interes se iz godine u godinu povećava. Radionica je namijenjena osnovnoškolcima od 2. do 4. razreda, ali i svoj djeci s poteškoćama u čitanju, te svima onima koji ne vole čitati. Već sutradan, 15. siječnja započinje s radom i ritmička skupina koju vodi Nikolina Pavlović. Općenito u godini kroz društvo prođe između 80 i 100 djece, a najviše je njih na ritmičkoj radionici. Upravo članovi ove skupine na Državnim smotrama DND-a ostvaruju zapažene rezultate.

Tjedan nakon, 24. siječnja započinje i okupljanje djece u igraonici koju će od sada voditi Ivana Neznanović, a ona je namijenjena nešto mlađoj djeci. I za kraj, već početkom veljače, prvim ponedjeljkom s radom započinje i dramska skupina koju sada vodi Žanet Vukšić, a pripremat će se kao i do sada uprizorenja za važne datume, poput blagdana sv. Nikole i drugo. Najvažnije od svega je istaknuti da svoje dijete roditelji mogu upisati pri prvom susretu, odnosno na prvoj održanoj radionici. – Voditelji i članovi DND-a Našice raduju se novim članovima i čekaju vas raširenih ruku – poručuju uvijek nasmijani i vedri članovi društva.

08/01/2020

U samom početku 2020. godine Društvo „Naša djeca” Našice nudi priliku upisa novih članova na radionice svima zainteresiranima. Djeca se mogu upisati pri prvom susretu, a radionice će se održati u sljedećem rasporedu:

14. siječnja, utorak, radionica laganijeg čitanja

15. siječnja, srijeda, ritmička skupina

24. siječnja, petak, igraonica

03. veljače, ponedjeljak, dramska skupina

Voditelji i članovi DND-a Našice raduju se novim članovima i čekaju vas raširenih ruku.

Foto: arhiva

30/12/2019

Prošli tjedan je održana redovna izvještajno tematska Skupština Društva „Naša djeca“ Našice. Nakon otvaranja Skupštine i pozdravne riječi predsjednice Darije Vlajnić iznesen je dnevni red i izabrano voditeljstvo Skupštine.

Prisutni su čuli Izvješća o radu Društva, Nadzornog odbora te Financijsko izvješće Društva. Sva su izvješća jednoglasno prihvaćena jer je Društvo poslovalo pozitivno i na vrlo primjeren način. Također je na Skupštini donesen financijski plan prihoda i rashoda za sljedeću godinu kao i plan rada za 2020. U svom bogatom radu Društvo će i nadalje stavljati naglasak na rad s djecom i za djecu, a članovima Društva upućene su dobre želje za budući rad i njeno djelovanje.

07/12/2019

DND-a Našice je i ove godine, povodom blagdana sv. Nikole, organizirao posjet Odjelu pedijatrije Opće županijske bolnice Našice.

Prije podjele darova djeci i djelatnicama odjela, predsjednicu DND-a Dariju Vlajnić, u pratnji sv. Nikole i Krampusa, primili su ravnatelj bolnice Hrvoje Šimić i predsjednik Upravnog vijeća bolnice Josip Matek.

Ravnatelj Šimić zahvalio je gostima na darovima te iskazao zadovoljstvo dugogodišnjom suradnjom s DND-om Našice. Na posjetu i darovima u ime malih pacijenata i njihovih roditelja te bolničkog osoblja zahvalila je i doktorica Gabrijela Rendulić Wolf. Poklon paketiće osigurao je Grad Našice.

06/12/2019

Našički mališani, vrtićanci i osnovnoškolci glasno su pljeskali ovoga jutra, jer za njih je razigranu predstavu, u Domu kulture, priredilo Društvo „Naša djeca” Našice uz suradnike. Pjevalo se i plesalo, a talentirana djeca dramske skupine DND-a, srednje i starije plesne skupine, našičke mažoretkinje te članovi dječjeg foruma OŠ Dore Pejačević oduševila su razigranu publiku.

Predstava „Sveti Nikola“ odigrati će se još dva puta i to u 14 sati za poslijepodnevnu smjenu osnovnoškolaca, te u 18 i 30 sati za sve mališane grada Našica i okolice.

Nakon reda pjesme, plesa i recitacija mališani su se oduševili slatkim paketićima koje je, kao i prošlih godina, financirao Grad Našice. Ukupno je upakirano preko 900 poklon paketa, a sve mališane koji dođu na večernju izvedbu također očekuje malo slatko iznenađenje. 

U pauzi od predstava, danas će članovi društva posjetiti i djecu u Dječjem vrtiću Bubamara Našice, kao i u Općoj županijskoj bolnici Našice, točnije na Odjelu pedijatrije kojima će uručiti slatke pakete.

03/12/2019