10/01/2020

Povratkom učenika u školske klupe, u samom početku 2020. godine Društvo „Naša djeca” Našice svim zainteresiranim klincima i klincezama, nudi priliku upisa na mnogobrojne radionice. Radionice započinju sljedeći tjedan, točnije 14. siječnja, u utorak, a prva će biti realizirana radionica laganijeg čitanja.

Ova radionica je početkom prošle školske godine s ciljem razvoja čitalačkih vještina kod djece. S djecom će od ove godine raditi učiteljica Kata Jurić, a interes se iz godine u godinu povećava. Radionica je namijenjena osnovnoškolcima od 2. do 4. razreda, ali i svoj djeci s poteškoćama u čitanju, te svima onima koji ne vole čitati. Već sutradan, 15. siječnja započinje s radom i ritmička skupina koju vodi Nikolina Pavlović. Općenito u godini kroz društvo prođe između 80 i 100 djece, a najviše je njih na ritmičkoj radionici. Upravo članovi ove skupine na Državnim smotrama DND-a ostvaruju zapažene rezultate.

Tjedan nakon, 24. siječnja započinje i okupljanje djece u igraonici koju će od sada voditi Ivana Neznanović, a ona je namijenjena nešto mlađoj djeci. I za kraj, već početkom veljače, prvim ponedjeljkom s radom započinje i dramska skupina koju sada vodi Žanet Vukšić, a pripremat će se kao i do sada uprizorenja za važne datume, poput blagdana sv. Nikole i drugo. Najvažnije od svega je istaknuti da svoje dijete roditelji mogu upisati pri prvom susretu, odnosno na prvoj održanoj radionici. – Voditelji i članovi DND-a Našice raduju se novim članovima i čekaju vas raširenih ruku – poručuju uvijek nasmijani i vedri članovi društva.

VEZANI TEKSTOVI
08/01/2020

U samom početku 2020. godine Društvo „Naša djeca” Našice nudi priliku upisa novih članova na radionice svima zainteresiranima. Djeca se mogu upisati pri prvom susretu, a radionice će se održati u sljedećem rasporedu:

14. siječnja, utorak, radionica laganijeg čitanja

15. siječnja, srijeda, ritmička skupina

24. siječnja, petak, igraonica

03. veljače, ponedjeljak, dramska skupina

Voditelji i članovi DND-a Našice raduju se novim članovima i čekaju vas raširenih ruku.

Foto: arhiva

VEZANI TEKSTOVI
30/12/2019

Prošli tjedan je održana redovna izvještajno tematska Skupština Društva „Naša djeca“ Našice. Nakon otvaranja Skupštine i pozdravne riječi predsjednice Darije Vlajnić iznesen je dnevni red i izabrano voditeljstvo Skupštine.

Prisutni su čuli Izvješća o radu Društva, Nadzornog odbora te Financijsko izvješće Društva. Sva su izvješća jednoglasno prihvaćena jer je Društvo poslovalo pozitivno i na vrlo primjeren način. Također je na Skupštini donesen financijski plan prihoda i rashoda za sljedeću godinu kao i plan rada za 2020. U svom bogatom radu Društvo će i nadalje stavljati naglasak na rad s djecom i za djecu, a članovima Društva upućene su dobre želje za budući rad i njeno djelovanje.

VEZANI TEKSTOVI
07/12/2019

DND-a Našice je i ove godine, povodom blagdana sv. Nikole, organizirao posjet Odjelu pedijatrije Opće županijske bolnice Našice.

Prije podjele darova djeci i djelatnicama odjela, predsjednicu DND-a Dariju Vlajnić, u pratnji sv. Nikole i Krampusa, primili su ravnatelj bolnice Hrvoje Šimić i predsjednik Upravnog vijeća bolnice Josip Matek.

Ravnatelj Šimić zahvalio je gostima na darovima te iskazao zadovoljstvo dugogodišnjom suradnjom s DND-om Našice. Na posjetu i darovima u ime malih pacijenata i njihovih roditelja te bolničkog osoblja zahvalila je i doktorica Gabrijela Rendulić Wolf. Poklon paketiće osigurao je Grad Našice.

VEZANI TEKSTOVI
06/12/2019

Našički mališani, vrtićanci i osnovnoškolci glasno su pljeskali ovoga jutra, jer za njih je razigranu predstavu, u Domu kulture, priredilo Društvo „Naša djeca” Našice uz suradnike. Pjevalo se i plesalo, a talentirana djeca dramske skupine DND-a, srednje i starije plesne skupine, našičke mažoretkinje te članovi dječjeg foruma OŠ Dore Pejačević oduševila su razigranu publiku.

Predstava „Sveti Nikola“ odigrati će se još dva puta i to u 14 sati za poslijepodnevnu smjenu osnovnoškolaca, te u 18 i 30 sati za sve mališane grada Našica i okolice.

Nakon reda pjesme, plesa i recitacija mališani su se oduševili slatkim paketićima koje je, kao i prošlih godina, financirao Grad Našice. Ukupno je upakirano preko 900 poklon paketa, a sve mališane koji dođu na večernju izvedbu također očekuje malo slatko iznenađenje. 

U pauzi od predstava, danas će članovi društva posjetiti i djecu u Dječjem vrtiću Bubamara Našice, kao i u Općoj županijskoj bolnici Našice, točnije na Odjelu pedijatrije kojima će uručiti slatke pakete.

VEZANI TEKSTOVI
03/12/2019

VEZANI TEKSTOVI
22/11/2019

Kreativna i edukativna izložba „Zajedno za dječja prava”

Talent mladih, ali kreativnih autora stripa i likovnih radova predstavljen je u prostorima dvorca Pejačević. Izložba koju su zajednički otvorile predsjednica Društva „Naša djeca” Našice, Darija Vlajnić, i ravnateljica Zavičajnog muzeja Našice, Silvija Lučevnjak, na jednom je mjestu okupila najbolje i najkreativnije, te posebice edukativne radove.

Izložba je nastala kao produkt projekta “Zajedno za dječja prava”, financiranog sredstvima Osječko – baranjske županije. Kreativni likovni radovi nastali su na temu dječjih prava, dok je strip kreiran na radionici koju je vodio prof. Ivan Hajek u sklopu Dječjeg tjedna. Osim ove dvije aktivnosti projekt je obuhvatio i predavanje na temu „Dječja prava” koje je održala pedagoginja OŠ Dore Pejačević Našice, Sanela Mandić Vidaković. Predavanju su prisustvovali učenici od 5. do 8. razreda iz OŠ kralja Tomislava Našice, OŠ Ivan Brnjik Slovak i učenici OŠ Dore Pejačević, koji su ponovili, ali i naučiti koja su njihova prava, odgovornosti te koje su osobe i ustanove odgovorne da ta prava budu ostvarena.

Velik broj posjetitelja na otvorenju izložbe dokaz je da Društvo „Naša djeca” uistinu radi odlične stvari, kojima ne samo da okuplja velik broj djece, nego njihov rad podupire i velik broj sugrađana.

„U cijeli projekt uključili su se polaznici i odgajatelji Dječjeg vrtića Zvončić, učenici i učiteljice osnovnih škola Dore Pejačević i kralja Tomislava. Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način sudjelovali i tako pomogli da projekt pod pokroviteljstvom Osječko – baranjske županije privedemo kraju.” – rekla je predsjednica DND-a Darija Vlajnić.

Svi zainteresirani dječje radove mogu pogledati do 27. studenog u radno vrijeme Zavičajnog muzeja Našice.

Foto: ustupljene fotografije

VEZANI TEKSTOVI
19/11/2019

VEZANI TEKSTOVI
14/11/2019

VEZANI TEKSTOVI
31/10/2019

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print