31/10/2019

VEZANI TEKSTOVI
19/10/2019

23. Smotra dječjeg stvaralaštva Društava “Naša djeca” Hrvatske održava se od 18. do 20.10. u Tuhelju. DND Našice gotovo svake godine sudjeluje na državnoj smotri pa tako i ove godine.Vrijedni članovi DND-a Našice predstavit će se jednom plesnom koreografijom starije ritmičke skupine pod vodstvom Nikoline Pavlović i likovnim radovima članova Dječjeg foruma pod vodstvom Ružice Belunjak. Likovni radovi biti će izloženi na likovnoj izložbi u sklopu Državne Smotre.

“Svim sudionicima želim puno uspjeha n i dobru zabavu. Naše djevojke polaznice ritmičke skupine odlaze na Smotru u pratnji volontera Manuele Kojić, Violete Zebići i Milana Papučića. Zahvaljujem se ovim putem roditeljima na dobroj suradnji i povjerenju, a Mjesnom odboru Grada Nasica i Nexe grupi na financijskoj pomoći.”- rekla nam je predsjednica DND-a Našice Darija Vlajnić

Foto: arhiva

VEZANI TEKSTOVI
18/10/2019

Pri završetku Dječjeg tjedna, u organizaciji Društva Naša djeca Našice, našički vrtićanci i osnovnoškolci obilježili su ga crtanjem kredama po pločniku pješačke zone. Gradonačelnik grada Našica, Josip Miletić, ovom je prigodom djecu zajedno sa svojim suradnicima darivao bombonima, poželivši im uz to puno sreće u vrtiću i u školi. Predsjednica DND Našice, Darija Vlajnić, pohvalila je dječje crteže i naglasila upoznavanje djece sa njihovim pravima, ali i obvezama.

“Crtanje po pločniku već je tradicionalna aktivnost u kojoj učenici uživaju svake godine povodom Dječjeg tjedna. Uključile su se Osnovna škola kralja Tomislava, Osnovna škola Dore Pejačević i Dječji vrtić Zvončić. Ove godine obilježavamo trideset godina konvencije UN-a o dječjim pravima, tako da je cijeli Dječji tjedan posvećen obilježavanju dječjih prava.” – rekla je predsjednica DND-a Našice, Darija Vlajnić, dodavši da su djeca današnjim crtanjem obilježila i Svjetski dan kravate.

Djeca su crtala živahne i maštovite crteže na temu prava i obveza o kojima su učili, a u osmišljavanju crteža pomogle su im odgajateljice i učiteljice.

 

VEZANI TEKSTOVI
13/10/2019

Uz recitacije naših najmlađih sugrađana te plesnu točku ritmičke skupine DND-a započelo je obilježavanje Dana kruha u sklopu Dječjeg tjedna. Tradicionalno ovaj događaj organizira Društvo “Naša djeca”, a podržava ih Dječji vrtić Zvončić kao i svi njihovi mališani. Uz miris toplih lepinja, glavnim gradskim trgom, širio se i miris jabuka, kolača i bundeva, pravog jesenskog ugođaja.

“Danas smo se lijepo okupili uz veliku potporu roditelji i mališana pa svima njima upućujem veliku zahvalu. Sav dobrovoljni prilog prikupljamo za jedno bolesno dijete. A ove divne proizvode napravili smo mi iz društva kao i odgajateljice iz Dječjeg vrtića Zvončić.” – rekla je Darija Vlajnić, predsjednica DND i dodala da je nastup ritmičke skupine zapravo generalna proba za državnu smotru u Tuhelju. Dječji tjedan se nastavlja kroz radionice izrade stripa, a najavljena su i iznenađenja za sljedeći tjedan.

Dane kruha vrtićanci su obilježili i u prostorima vrtića, no njihove odgajateljice odlučile su kao i dosadašnjih godina biti dio i ovog važnog obilježavanja, a u ime njih obratila se Snježana Kanđera, ravnateljica vrtića. “Drago mi je da vidimo ovoliki broj građana koji je pozdravio naše najmlađe i naše radove. Lijepa je ovo tradicija koju treba održavati i dalje, to je naše blago.”

Događaj je popratila i ravnateljica Osnovne škole Dore Pejačević, Jasminka Falamić koja je rekla:

“Došla sam podijeliti ove radosne trenutke s našim građanima na ovaj divan jesenski dan. Ono što je najljepše je miris toplog kruha, miris kolača od jabuka, žamor djece i pjesma. Danas je važno, za ovaj mali grad, jedno veliko zajedništvo društva “Naša djeca” koje je danas povezalo osnovne škole, vrtiće, djecu, roditelje te bake i djedove.” – rekla je Jasminka Falamić.

 

VEZANI TEKSTOVI
07/10/2019

VEZANI TEKSTOVI
03/10/2019

VEZANI TEKSTOVI
18/09/2019

I ove godine za vaše mališane volonteri Drustva “Naša djeca” Našice organizirali su niz radionica. Vaše dijete možete upisati na sljedeće radionice: dramsku radionicu (uzrast od 6 do 15 godina), plesnu radionicu (uzrast od 7 do 15 godina), igraonicu i čitaonicu (uzrast od 3 do 6 godina) te u radionicu lakog čitanja koja je namijenjena učenicima od 1. do 4. razreda koji još nisu u potpunosti usvojili tehniku čitanja te će ih se kroz zabavne i edukativne sadržaje motivirati za čitanje, a i pomoći da budu bolji čitači. Osmišljene su i aktivnosti za poticanje vizualne percepcije, grafomotorike, prostorne orijentacije, slušnog pamćenja i pažnje.

VEZANI TEKSTOVI
04/09/2019

Radionice ritmike DND-a Našice započinju s radom u četvrtak, 5. 9. od 18 sati u prostorijama DND-a Našice (Mali dvorac) kada će biti i upis u radionice. U plesne skupine mogu se upisati djevojčice i dječaci od 7 do 15 godina. Ostale radionice krenut će sa radom sredinom rujna o čemu ćete biti naknadno obavješteni.

VEZANI TEKSTOVI
29/05/2019

VEZANI TEKSTOVI
23/05/2019

DND u akciji „Za osmijeh djeteta u bolnici“

Današnjom likovnom radionicom završen je ciklus radionica u organizaciji Društva naša djeca Našice koji se održao na Odjelu pedijatrije Opće županijske bolnice Našice. Radionice su organizirane kao dio manifestacije Hrvatska volontira 2019., a volonteri DND-a svoje su volonterske sate odlučili pokloniti bolesnim mališanima.

Tako su u ponedjeljak održali već uhodanu radionicu Bajkaonicu, a utorak je bio rezerviran za članove Dječjeg foruma DND-a Našice koji su se uz šale i zagonetke družili sa bolesnom djecom na odjelu. Danas smo ih i mi posjetili na zadnjoj radionici, i to likovnoj, na kojoj su djeca jednostavnom tehnikom vilicama na papir nanosili boju i crtali tulipane. Na sličan način, radionicama u bolnicama, veliki broj DND-ova u Hrvatskoj obilježava manifestaciju Hrvatska volontira jer velik je broj bolnica uključen u projekt „Za osmijeh djeteta u bolnici“, njih više od 30.

“Zahvalna sam našičkoj bolnici čiji nas djelatnici i upravo uvijek podupiru u radu i idejama za naše radionice, te nas uvijek dočekaju sa osmijehom. Drago nam je da smo svojim doprinosom uspjeli razveseliti mališane na Odjelu pedijatrije, a svim članovima DND-a upućujem velike zahvale za izdvojeno vrijeme, pokazanu volju i empatiju.” – rekla je Darija Vlajnić, predsjednica DND-a Našice.

“Dobrobit članova DND-a djeci na pedijatriji je velika. Vrijeme koje dijete provede na radionici liječi njihovu dušu te im skraćuje vrijeme boravka na odjelu, ali na lijepi način. Bez obzira što su roditelji uz njih, i njima i mališanima dobro dođe druženje svaki dan s nekom novom osobom i doista se odlično zabave tih sat vremena. Smanji im ovo svu psihičku napetost i opusti ih.” – rekla je Anica Kurtanjek, glavna sestra Odjela pedijatrije

“Rad na odjelu naše pedijatrije odvija se u kontinuitetu, a s DND-om surađujemo već godinama. Zahvaljujem se ovim putem svim članovima DND što uljepšavaju dane našim bolesnim mališanima, a posebno njihovoj predsjednici Dariji Vlajnić s kojom imamo odličnu suradnju.” – rekla je Zvjezdana Gvozdanović, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo.

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print