28/10/2020

U okviru proslave 70. rođendana Savez društava “Naša djeca” Hrvatske pokrenulo je kreativno natjecanje i poziva sve generacije da sudjeluju u njemu. Jedino što traže od sudionika je da kreativni uradak sadrži istaknutu rođendansku brojku 70 i da ga pofotkate ili posnimite kako bi ga i ostali vidjeli.

Za sudjelovanje u natjecanju ispunite prijavnicu i pošaljite je zajedno s vašim radom na e-mail 70@savez-dnd.hr do 30. studenoga 2020. Sve fotografije, odnosno, snimke pristiglih radova objavit će se na Facebook profilu Saveza društava “Naša djeca” 1. prosinca, nakon čega slijedi glasanje. Glasanje traje od 1. do 8. prosinca u 23:59, a radovi koji skupe najviše oznaka Like su pobjednici. Najbolje radove objavit ćemo i na web stranici, a za sudionike su osigurane vrijedne nagrade renomiranih domaćih umjetnika. Sve o natjecanju možete vidjeti na sljedećoj poveznici: https://savez-dnd.hr/natjecanje/

09/10/2020

U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna, DND Našice organizirao je nekoliko aktivnosti za djecu prema svim epidemiološkim mjerama i uputama. Na dječjem igralištu pokraj dvorca Pejačević za najmlađe je organizirana Bajkaonica koju su vodile volonterke Ivana Neznanović i Marina Lazar. Djeci su ispričale dvije zanimljive priče „Prehlađeni vuk i tri praščića” i „Ježica Vici u šumskoj češljaonici”.

Članovi Dječjeg foruma i njihova voditeljica/volonterka DND-a Našice Ružica Belunjak u sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna, tradicionalno su crtali kredama po pločniku u središtu grada. Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske i osnovnih društava te aktivnost posve posvećena djeci. Ovogodišnjim obilježavanjem Dječje tjedna, DND Našice je htio skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj, prava i potrebe djece u društvu i potaći volonterski rad odraslih s djecom i za djecu, te aktivnu participaciju juniora u životu svoje lokalne zajednice.

Foto: DND Našice

05/10/2020

Pod motom “Ljubav djeci prije svega” prvi tjedan u listopadu rezerviran je za najveseliji tjedan u godini – Dječji tjedan. Tijekom ovih dana, i nekoliko aktivnosti za djecu i s djecom DND će skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj, prava i potrebe djece u društvu, a upravo ovaj tjedan je i odlična prilika za poticanje volonterskog rada odraslih s djecom i za djecu, te za aktivnu participaciju juniora u životu svoje lokalne zajednice. Sve je to Dječji tjedan – ma ‘ko ga ne bi volio?

23/02/2020

Za našičane je petak prošao u znaku malih maškara. U prostorijama DND-a a u sklopu igraonice održan je ples pod maskama. U veseloj atmosferi uz ples, pjesmu, pokladnice, lutkarsku minijaturu i izradu maski mali polaznici obilježili su ovo veselo razdoblje u godini. Vrijeme je to kada mogu biti, barem na trenutak, omiljeni likovi iz filmova, crtića, stripova ili bajki i slikovnica. Djeca su se maskirala u bubamare, klaune, leptire, princeze, vile…, a vesele maškare su osmislile teta Ivana i volonterka Violeta. Život je maskenbal….

Foto: ustupljene fotografije

20/02/2020

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske šalje javni poziv na glasovanje za kandidate za članove i zamjenike članova Savjeta za razvoj civilnoga društva iz reda udruga u području u kojem djeluju za razdoblje 2020. – 2023. U području djelovanja mladih na popisu su dvije naše sugrađanke. Za članicu Savjeta kandidirala se Darija Vlajnić, za njezinu zamjenicu Branka Hajek, a obje dolaze iz Društva „Naša djeca” Našice. Glasački listić možete pronaći na internetskoj stranici Ureda za udruge Vlade RH, a nakon popunjavanja šalje se isključivo poštom, do 25. veljače.

07/02/2020

U organizaciji patronažnih sestara u prostorijama Društva “Naša djeca” Našice održana Grupa za potporu dojenja ,,Mame mamama”. „Sastanci grupe održavaju se svakog prvog četvrtka u mjesecu, a teme su različite te se sestre prilagođavaju interesima mama, od pelena, prehrane pa do nosiljki.” – rekla je patronažna sestra Marija Arnold. Predstavnica mama Anita Firic istaknula je kako voli dolaziti na grupe, jer se voli družiti i razmjenjivati iskustva s drugim mamama.

06/02/2020

Patronaža Našice i u 2020. godini nastavlja sa uhodanim edukacijama o dojenju. Njihova grupa za potporu dojenja održat će se danas, 6.2.2020. (četvrtak) u 10.30 sati u prostoru Društva „Naša djeca” Našice, desni bočni ulaz u mali dvorac. „Dobrodošle su sve trudnice i mame sa bebama, one koje doje i one koje ne doje.” – poručuju patronažne sestre.

Foto: arhiva

10/01/2020

Povratkom učenika u školske klupe, u samom početku 2020. godine Društvo „Naša djeca” Našice svim zainteresiranim klincima i klincezama, nudi priliku upisa na mnogobrojne radionice. Radionice započinju sljedeći tjedan, točnije 14. siječnja, u utorak, a prva će biti realizirana radionica laganijeg čitanja.

Ova radionica je početkom prošle školske godine s ciljem razvoja čitalačkih vještina kod djece. S djecom će od ove godine raditi učiteljica Kata Jurić, a interes se iz godine u godinu povećava. Radionica je namijenjena osnovnoškolcima od 2. do 4. razreda, ali i svoj djeci s poteškoćama u čitanju, te svima onima koji ne vole čitati. Već sutradan, 15. siječnja započinje s radom i ritmička skupina koju vodi Nikolina Pavlović. Općenito u godini kroz društvo prođe između 80 i 100 djece, a najviše je njih na ritmičkoj radionici. Upravo članovi ove skupine na Državnim smotrama DND-a ostvaruju zapažene rezultate.

Tjedan nakon, 24. siječnja započinje i okupljanje djece u igraonici koju će od sada voditi Ivana Neznanović, a ona je namijenjena nešto mlađoj djeci. I za kraj, već početkom veljače, prvim ponedjeljkom s radom započinje i dramska skupina koju sada vodi Žanet Vukšić, a pripremat će se kao i do sada uprizorenja za važne datume, poput blagdana sv. Nikole i drugo. Najvažnije od svega je istaknuti da svoje dijete roditelji mogu upisati pri prvom susretu, odnosno na prvoj održanoj radionici. – Voditelji i članovi DND-a Našice raduju se novim članovima i čekaju vas raširenih ruku – poručuju uvijek nasmijani i vedri članovi društva.

08/01/2020

U samom početku 2020. godine Društvo „Naša djeca” Našice nudi priliku upisa novih članova na radionice svima zainteresiranima. Djeca se mogu upisati pri prvom susretu, a radionice će se održati u sljedećem rasporedu:

14. siječnja, utorak, radionica laganijeg čitanja

15. siječnja, srijeda, ritmička skupina

24. siječnja, petak, igraonica

03. veljače, ponedjeljak, dramska skupina

Voditelji i članovi DND-a Našice raduju se novim članovima i čekaju vas raširenih ruku.

Foto: arhiva

30/12/2019

Prošli tjedan je održana redovna izvještajno tematska Skupština Društva „Naša djeca“ Našice. Nakon otvaranja Skupštine i pozdravne riječi predsjednice Darije Vlajnić iznesen je dnevni red i izabrano voditeljstvo Skupštine.

Prisutni su čuli Izvješća o radu Društva, Nadzornog odbora te Financijsko izvješće Društva. Sva su izvješća jednoglasno prihvaćena jer je Društvo poslovalo pozitivno i na vrlo primjeren način. Također je na Skupštini donesen financijski plan prihoda i rashoda za sljedeću godinu kao i plan rada za 2020. U svom bogatom radu Društvo će i nadalje stavljati naglasak na rad s djecom i za djecu, a članovima Društva upućene su dobre želje za budući rad i njeno djelovanje.