11/02/2021

Povodom svjetskog dana bolesnika volonterke DND-a Našice Darija Vlajnić i Marina Lazar danas su posjetile OŽB Našice i darivali bolesnu djecu na Odjelu pedijatrije. Zbog epidemioloških mjera predaja košare pune voća i slatkiša održana je u holu bolnice. Na posjetu i darovima u ime malih pacijenata i njihovih roditelja te bolničkog osoblja zahvalila je doktorica Gabrijela Rendulić Wolf i pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Zvjezdana Gvozdanović kao i ostalo osoblje Odjela pedijatrije.

15/01/2021

Redovna Izvještajno – tematska skupština Društva „Naša djeca“ Našice održana je online, u srijedu 13. 1. 2021. g. u večernjim satima. Ona je održana ovim putem zbog svima nam znane situacije s koronavirusom. Nakon otvaranja Skupštine i pozdravne riječi predsjednice Darije Vlajnić iznesen je dnevni red i izabrano vodstvo u sastavu: Marina Lazar – predsjednica te Milan Papučić i Manuela Kojić – članovi.

Članovi Skupštine čuli su izvješće o radu društva, Nadzornog odbora te financijsko izvješće Društva. Sva su izvješća jednoglasno prihvaćena jer je Društvo poslovalo pozitivno i na vrlo primjeren način. Također, na skupštini je donesen financijski plan prihoda i rashoda kao i plan rada za 2021. godinu. Skupština je na prijedlog Upravnog odbora DND Našice donijela odluku da se dopune i izmjene tri članka Statuta DND-a Našice kako bi bio moguć daljnji rad sjednica i donošenja odluka tijela upravljanja dopisnim i/ili elektronskim putem (Skupštine, Upravnog i Nadzornog odbora).

 

Predsjednica Darija Vlajnić zahvalila se svim volonterima te iskazala veliku zahvalnost dosadašnjom uspješnom suradnjom sa Savezom DND-a Hrvatske te s mnogobrojnim udrugama i institucijama u gradu. U svom bogatom radu DND Našice će i nadalje stavljati naglasak na rad s djecom i za djecu te na humanitarne akcije.

28/12/2020

Društvo naša djeca Našice za najmlađe danas organizira Virtualnu Bajkaonicu. Članovi DND-a pripremili su jednu lijepu bajku pod nazivom Pernati ogrtač vrapčića Snješka koju će ispričati teta Marina uz pomoć tete Darije, a najmlađi će ju moći slušati gledati iz topline svoga doma s početkom u 18 sati putem linka Join Zoom Meeting

Spojiti se možete na:

https://us05web.zoom.us/j/82873981921?fbclid=IwAR2Wfi3rCRvIJwT-KS6fQ6eQ7jQTfudPH-n7yTDPvl8AmkjbVIDX0DLM7Ek#success

Meeting ID: 828 7398 1921
Passcode: 6eydnC

28/10/2020

U okviru proslave 70. rođendana Savez društava “Naša djeca” Hrvatske pokrenulo je kreativno natjecanje i poziva sve generacije da sudjeluju u njemu. Jedino što traže od sudionika je da kreativni uradak sadrži istaknutu rođendansku brojku 70 i da ga pofotkate ili posnimite kako bi ga i ostali vidjeli.

Za sudjelovanje u natjecanju ispunite prijavnicu i pošaljite je zajedno s vašim radom na e-mail 70@savez-dnd.hr do 30. studenoga 2020. Sve fotografije, odnosno, snimke pristiglih radova objavit će se na Facebook profilu Saveza društava “Naša djeca” 1. prosinca, nakon čega slijedi glasanje. Glasanje traje od 1. do 8. prosinca u 23:59, a radovi koji skupe najviše oznaka Like su pobjednici. Najbolje radove objavit ćemo i na web stranici, a za sudionike su osigurane vrijedne nagrade renomiranih domaćih umjetnika. Sve o natjecanju možete vidjeti na sljedećoj poveznici: https://savez-dnd.hr/natjecanje/

09/10/2020

U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna, DND Našice organizirao je nekoliko aktivnosti za djecu prema svim epidemiološkim mjerama i uputama. Na dječjem igralištu pokraj dvorca Pejačević za najmlađe je organizirana Bajkaonica koju su vodile volonterke Ivana Neznanović i Marina Lazar. Djeci su ispričale dvije zanimljive priče „Prehlađeni vuk i tri praščića” i „Ježica Vici u šumskoj češljaonici”.

Članovi Dječjeg foruma i njihova voditeljica/volonterka DND-a Našice Ružica Belunjak u sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna, tradicionalno su crtali kredama po pločniku u središtu grada. Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske i osnovnih društava te aktivnost posve posvećena djeci. Ovogodišnjim obilježavanjem Dječje tjedna, DND Našice je htio skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj, prava i potrebe djece u društvu i potaći volonterski rad odraslih s djecom i za djecu, te aktivnu participaciju juniora u životu svoje lokalne zajednice.

Foto: DND Našice

05/10/2020

Pod motom “Ljubav djeci prije svega” prvi tjedan u listopadu rezerviran je za najveseliji tjedan u godini – Dječji tjedan. Tijekom ovih dana, i nekoliko aktivnosti za djecu i s djecom DND će skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj, prava i potrebe djece u društvu, a upravo ovaj tjedan je i odlična prilika za poticanje volonterskog rada odraslih s djecom i za djecu, te za aktivnu participaciju juniora u životu svoje lokalne zajednice. Sve je to Dječji tjedan – ma ‘ko ga ne bi volio?

23/02/2020

Za našičane je petak prošao u znaku malih maškara. U prostorijama DND-a a u sklopu igraonice održan je ples pod maskama. U veseloj atmosferi uz ples, pjesmu, pokladnice, lutkarsku minijaturu i izradu maski mali polaznici obilježili su ovo veselo razdoblje u godini. Vrijeme je to kada mogu biti, barem na trenutak, omiljeni likovi iz filmova, crtića, stripova ili bajki i slikovnica. Djeca su se maskirala u bubamare, klaune, leptire, princeze, vile…, a vesele maškare su osmislile teta Ivana i volonterka Violeta. Život je maskenbal….

Foto: ustupljene fotografije

20/02/2020

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske šalje javni poziv na glasovanje za kandidate za članove i zamjenike članova Savjeta za razvoj civilnoga društva iz reda udruga u području u kojem djeluju za razdoblje 2020. – 2023. U području djelovanja mladih na popisu su dvije naše sugrađanke. Za članicu Savjeta kandidirala se Darija Vlajnić, za njezinu zamjenicu Branka Hajek, a obje dolaze iz Društva „Naša djeca” Našice. Glasački listić možete pronaći na internetskoj stranici Ureda za udruge Vlade RH, a nakon popunjavanja šalje se isključivo poštom, do 25. veljače.

07/02/2020

U organizaciji patronažnih sestara u prostorijama Društva “Naša djeca” Našice održana Grupa za potporu dojenja ,,Mame mamama”. „Sastanci grupe održavaju se svakog prvog četvrtka u mjesecu, a teme su različite te se sestre prilagođavaju interesima mama, od pelena, prehrane pa do nosiljki.” – rekla je patronažna sestra Marija Arnold. Predstavnica mama Anita Firic istaknula je kako voli dolaziti na grupe, jer se voli družiti i razmjenjivati iskustva s drugim mamama.

06/02/2020

Patronaža Našice i u 2020. godini nastavlja sa uhodanim edukacijama o dojenju. Njihova grupa za potporu dojenja održat će se danas, 6.2.2020. (četvrtak) u 10.30 sati u prostoru Društva „Naša djeca” Našice, desni bočni ulaz u mali dvorac. „Dobrodošle su sve trudnice i mame sa bebama, one koje doje i one koje ne doje.” – poručuju patronažne sestre.

Foto: arhiva