19/10/2020

Unatoč pandemiji virusa COVID-19, Humanitarna udruga Dar dobrote već više od pola godine uspješno provodi projekt „Zaželi R.A.D.O.S.T. – raditi, aktivirati se, doprinijeti, ojačati, suosjećati, truditi se!“. Ovim projektom zaposleno je 10 gerontodomaćica koje brinu o ukupno 50 krajnjih korisnika. Zaposlene žene obavljaju različite aktivnosti koje uključuju pospremanje kućanstva, glačanje, odlazak u nabavu namirnica i lijekova, pomoć u pripremi zimnice, pratnju liječniku, podizanje nalaza, a ovo posljednje posebice je značajno u ovo vrijeme pandemije.

Administrativni djelatnik na projektu, Robert Kresić, koji redovito prati rad zaposlenica i zadovoljstvo krajnjih korisnika pruženim uslugama, ističe da je posebno važno obostrano zadovoljstvo na razini korisnik – zaposlenica te stvaranje prijateljskog odnosa i povezanosti među dionicima u projektu. Kresić ističe da je važna dodatna podrška koju sama Humanitarna udruga Dar dobrote kroz svoje donacije mliječnih proizvoda pruža krajnjim korisnicima koji su po procjeni Udruge u potrebi.

 

Voditeljica projekta, Natalija Barišić Novačić rekla je kako se svi zaposlenici na projektu pridržavaju svih preporučenih epidemioloških mjera, zaposlenice nose maske tijekom rada, koriste se dezinfekcijska sredstva u čišćenju i vodi se računa o kontaktima koji se ostvaruju u javnosti.

 

Ukupna vrijednost projekta „Zaželi R.A.D.O.S.T. – raditi, aktivirati se, doprinijeti, ojačati, suosjećati, truditi se!“ je 1.847.448,68 kn, a financiran je u 100%-tnom iznosu sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Projekt traje ukupno 28 mjeseci.

07/10/2020

Socijalna samoposluga Našice dobila je još jednu donaciju mliječnih proizvoda kao posrednik u doniranju hrane, a i ovaj put ponovno od firme Dukat d.d.. Pristiglu donaciju koja uključuje voćni jogurt podijelit će u radnom terminu, u četvrtak 08. listopada od 17 do 19 sati.

Kao i kod dosadašnjih ovakvih bogatijih donacija, osim redovitih korisnika u Socijalnoj samoposluzi, ovu donaciju mogu dobiti i svi korisnici zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Našice. Potrebno je na uvid donijeti rješenje Centra za socijalnu skrb o zajamčenoj minimalnoj naknadi te osobnu iskaznicu.

24/09/2020

Socijalna samoposluga Našice dobila je još jednu donaciju mliječnih proizvoda kao posrednik u doniranju hrane, ponovno od firme Dukat d.d.

Pristiglu donaciju koja uključuje voćni jogurt i trajno mlijeko podijelit će u radnom terminu, u četvrtak 24. rujna od 17 do 19 sati. Kao i kod dosadašnjih ovakvih bogatijih donacija, osim redovitih korisnika u Socijalnoj samoposluzi, ovu donaciju mogu dobiti i svi korisnici zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Našice.

Potrebno je na uvid donijeti rješenje Centra za socijalnu skrb o zajamčenoj minimalnoj naknadi, te osobnu iskaznicu.

17/09/2020

Našičani su još jednom pokazali da imaju veliko srce. Humanitarni duh ispunio je središnji gradski trg na sedmoj manifestaciji “Mali grad velikog srca” koji se ove godine održao u sklopu 20. festivala Dani slavonske šume. Iako pod epidemiološkim mjerama, volonterima s maskama, rukavicama i vizirima te u svojevrsnoj „light“ verziji, ipak je polučila izniman uspjeh.

Uz bogatu gastro ponudu hrane i piće volonteri Humanitarne udruge Dar dobrote prikupili su 21.522,00 kuna. Prikupljena sredstva će nakon pokrivanja tekućih organizacijskih troškova za pripremu gastro ponude, biti iskorištena za potrebe Socijalne samoposluge Našice. Na manifestaciji su uz organizaciju Humanitarne udruge Dar dobrote sudjelovali Moto klub Racing čiji su članovi svojevrsni inicijatori ove manifestacije, zatim Društvo Naša Djeca Našice koje uz našičke motoriste sudjeluje od prve manifestacije, potom Zajednica žena Katarina Zrinski, Udruga žena Lila, Udruga konopaša i bućaroša Krndija, Lovni ured Našice, udruženje građana „Druške“ te po prvi puta SKUU Franjo Strapač Markovac Našički i Matica Slovačka Markovac Našički. Tijekom dana bogat program u sklopu Festivala dani slavonske šume izveo je mnogobrojne građane u centar grada, a navečer je bend „Zlatne strune“ održao koncert. Iako je ova manifestacija održana potpuno drugačije nego dosadašnjih godina, Našice su ipak ponovno pokazale da su mali grad velikog srca, navode iz Udruge Dar dobrote.

16/09/2020

Socijalna samoposluga Našice dobila je još jednu donaciju mliječnih proizvoda kao posrednik u doniranju hrane, ponovno od firme Dukat d.d.. Pristiglu donaciju koja uključuje različite vrste jogurta podijelit će u radnom terminu, u četvrtak 17. rujna od 17 do 19 sati. Kao i kod dosadašnjih ovakvih bogatijih donacija, osim redovitih korisnika u Socijalnoj samoposluzi, ovu donaciju mogu dobiti i svi korisnici zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Našice. Potrebno je na uvid donijeti rješenje Centra za socijalnu skrb o zajamčenoj minimalnoj naknadi te osobnu iskaznicu.

10/09/2020

Socijalna samoposluga Našice dobila je još jednu donaciju mliječnih proizvoda kao posrednik u doniranju hrane, a i ovaj put ponovno od firme Dukat d.d. Pristiglu donaciju koja uključuje voćni jogurt podijelit će u radnom terminu, u četvrtak 10. rujna od 17 do 19 sati.

Kao i kod dosadašnjih ovakvih bogatijih donacija, osim redovitih korisnika u Socijalnoj samoposluzi, ovu donaciju mogu dobiti i svi korisnici zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Našice. Potrebno je na uvid donijeti rješenje Centra za socijalnu skrb o zajamčenoj minimalnoj naknadi, te osobnu iskaznicu.

03/09/2020

U svojevrsnoj “light” verziji ove godine, a prvenstveno zbog epidemiološke situacije, na glavnom gradskom trgu održat će se ovogodišnja 7. manifestacija “Mali grad velikog srca”. Manifestacija će biti održana u sklopu Festivala dani slavonske šume, a Udruga Dar dobrote uz partnerstvo s prijateljskim udrugama i organizacijama osigurat će humanitarnu gastro ponudu.

Tijekom dana, od 10 pa do predvidivo 14 sati volonteri će vas dočekati s pićem, kobasicama i lepinjama, a navečer od 19 sati kada počinje koncert grupe “Zlatne strune” imat ćete priliku probati fritule, polesnjake, palačinke, lepinje i druge slane i neslane grickalice, uz naravno nezaobilazno piće. Sve je po humanitarnim i simboličnim cijenama, a s ciljem pomoći radu Socijalne samoposluge Našice koja je u ovim kriznim vremenima u iznimno teškoj situaciji što se tiče opskrbe s hranom. Iz Udruge vas pozivaju da se odazovete, zabavite i usput učinite dobro djelo, no nikako ne zaboravite biti i odgovorni.

27/08/2020

Kako navode iz udruge Dar dobrote, humanitarna manifestacija “Mali grad velikog srca” ipak će održati u sklopu Festivala „Dani slavonske šume”. Zajedno s prijateljskim udrugama i organizacijama izrealizirat će se u subotu 05. rujna na središnjem gradskom trgu. Ova po redu sedma manifestacija bit će kao i svake godine usmjerena pomoći radu Socijalne samoposluge Našice. Iz Udruge pozivaju sve zainteresirane predstavnike udruga i organizacija koji se želje priključiti svojim aktivnostima ovoj manifestaciji i pomoći radu Socijalne samoposluge, neka dođu danas u 18 sati u hotel Park Panolija gdje će se održati sastanak s ciljem dogovora o podjeli zadataka i osiguravanju humanitarne gastro ponude.

24/08/2020

Uslijed nepovoljne epidemiološke situacije Humanitarna udruga Dar dobrote do daljnjeg je odgodila ovogodišnju humanitarnu manifestaciju „Mali grad velikog srca“, a koja je ove godine trebala biti sedma po redu. Kako nije moguće pružiti potpunu sigurnost građanima, a koja u ovom trenutku i danim okolnostima treba biti primarna odgovornost svakoga, iz Udruge pojašnjavaju da se ova odluka činila jedinom logičnom.

Kako je manifestacija usmjerena pomoći radu Socijalne samoposluge, zbog odgađanja zasigurno predstoji iznimno teško razdoblje za rad iste. Naime, sredstvima prikupljenima na manifestaciji kupuju se namirnice za police Socijalne samoposluge, a time se pokrije i razdoblje za rad od rujna do prosinca. Budući da će ove godine manifestacija izostati, a volonteri Socijalne samoposluge nisu u mogućnosti održavati redovite akcije u trgovačkim centrima također zbog nepovoljne epidemiološke situacije, iz Udruge apeliraju na građane koji donacije hrane mogu donijeti u samu Socijalnu samoposlugu ili ih ostaviti u košarama za prikupljanje u trgovačkom centru Konzum u Našicama.

 

U Udruzi napominju da je došlo i do jednog značajnijeg povećanja broja korisnika što stvara dodatne potrebe u smislu prehrambenih i higijenskih artikala. Premda je ovo razdoblje teško za sve, ipak je značajno teže za one koji si jedino uz pomoć drugih mogu osigurati osnovne egzistencijalne uvjete. Volonteri Udruge obilaze starije korisnike na terenu i ističu tešku situaciju pojedinih naših sugrađana. Osim pomoći u proizvodima, dobrodošla pomoć je i u ljudstvu tako da u Udruzi kažu da se vesele svakom novom volonteru voljnom pomoći radu Udruge i njenih projekata.

20/08/2020

Socijalna samoposluga Našice dobila je još jednu donaciju mliječnih proizvoda kao posrednik u doniranju hrane, a ovaj put ponovno od firme Dukat d.d. Pristiglu donaciju koja uključuje dvije različite vrste jogurta podijelit će u radnom terminu, u četvrtak 20. kolovoza od 17 do 19 sati. Kao i kod dosadašnjih ovakvih bogatijih donacija, osim redovitih korisnika u Socijalnoj samoposluzi, ovu donaciju mogu dobiti i svi korisnici zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Našice. Potrebno je na uvid donijeti rješenje Centra za socijalnu skrb o zajamčenoj minimalnoj naknadi, te osobnu iskaznicu.