08/04/2019

Socijalna samoposluga Našice dobila je donaciju svježeg domaćeg kvasca di-go, od firme Dukat d.d. koju će u ponedjeljak, 8. travnja 2019. godine, u radnom terminu podijeliti svojim korisnicima i korisnicima zajamčene minimalne naknade. Kao i dosad, osim redovitih korisnika Socijalne samoposluge, donaciju mogu dobiti i svi korisnici zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Našice.

Potrebno je na uvid donijeti rješenje Centra za socijalnu skrb o zajamčenoj minimalnoj naknadi, te osobnu iskaznicu. Podjela će biti od 17 do 19 sati u prostorijama Socijalne samoposluge. Iz Socijalne samoposluge Našice naglašavaju da je donacija izdašna pa će svi korisnici koji se odazovu dobiti veću količinu svježeg kvasca.

VEZANI TEKSTOVI
06/03/2019

Socijalna samoposluga Našice dobila je novu donaciju jogurta od firme Dukat d.d. koju će sutra u radnom terminu podijeliti svojim korisnicima i korisnicima zajamčene minimalne naknade. Dakle kao i prošli put, osim redovitih korisnika u Socijalnoj samoposluzi, ovu donaciju mogu dobiti i svi korisnici zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Našice.

Potrebno je na uvid donijeti rješenje Centra za socijalnu skrb o zajamčenoj minimalnoj naknadi, te osobnu iskaznicu. Podjela će biti od 17 do 19 sati u prostorijama Socijalne samoposluge.

VEZANI TEKSTOVI
29/01/2019

Krajem godine Humanitarna udruga Dar dobrote održala je devetu redovnu Skupštinu u prostorijama dvorca Marka Pejačevića. Volonteri i članovi Udruge okupili su se s ciljem podnošenja izvješća o radu Udruge tijekom 2018. godine, te kako bi donijeli plan rada i financijski plan za 2019 godinu.

Na skupštini je izneseno da je Humanitarna udruga Dar dobrote kroz centralni projekt Udruge, Socijalnu samoposlugu Našice, tijekom 2018. godine podijelila donacije u vrijednosti od 86.668,00 kuna. Također, u Socijalnoj samoposluzi 42 volontera odradilo je 1063 volonterska sata, a bilježi se smanjenje broja volonterskih sati iz razloga što je Udruga tijekom šest mjeseci imala zaposlene dvije osobe putem javnih radova.

Udruga kroz Socijalnu samoposlugu pomaže više od stotinu socijalno ugroženih obitelji s našičkog područja. Također se istaknula uspješnost, 5. jubilarne manifestacije „Mali grad velikog srca“ te uspješno organiziranje i drugih aktivnosti tijekom godine. Za 2019. godinu najavljen je nastavak rada istim tempom, a sve članove i volontere Udruge posebno veseli činjenica da će u 2019. godini Udruga i sama Socijalna samoposluga Našice obilježiti 5. godina postojanja i djelovanja u Našicama. Istaknula se i važnost dobre suradnje sa svim udrugama, organizacijama, ustanovama i institucijama s područja Grada te se očekuje nastavak suradnje i u predstojećem razdoblju. Na Skupštini je upućena i zahvala svim dobročiniteljima i donatorima koji su pomogli da police Socijalne samoposluge budu pune, te da takve dočekaju i novu godinu.

Poseban gost na Skupštini bio je fra Siniša Pucić, osnivač prve socijalne samoposluge u Hrvatskoj, a našička socijalna samoposluga je trenutno jedina u Hrvatskoj koja se može pohvaliti činjenicom da je zadržala onaj najbitniji element koji je fra Siniša osmislio kod socijalnih samoposluga, a to je da korisnici samostalno biraju koje proizvode žele uzeti, baš kao u pravoj samoposluzi.

Skupština je nakon toga završila s neformalnim druženjem članova Udruge i volontera.

VEZANI TEKSTOVI
19/01/2019

Na skupštini Hrvatske mreže socijalnih samoposluga za predsjednika izabran Robert KresićU četvrtak, 17. siječnja 2019. u Virovitici održana je skupština Hrvatske mreže socijalnih samoposluga.

Okupili su se predstavnici socijalnih samoposluga iz cijele Hrvatske, od samog juga Hrvatske iz Dubrovnika preko predstavnika iz središnje Hrvatske do slavonskih socijalnih samoposluga. Bili su prisutni predstavnici Gradskih društava Crvenog križa, Caritasa te različitih udruga.

Na sjednici Mreže usvojeno je financijsko izvješće i izvješće o radu za 2018. godinu te je donesen financijski plan i plan rada za 2019. godinu. Također, skupština je imala i izborni karakter te je birano novo Predsjedništvo Mreže.

Za predsjednika Hrvatske mreže socijalnih samoposluga izabran je Robert Kresić iz Humanitarne udruge Dar dobrote iz Našica, a za potpredsjednice izabrane su Željka Grahovac, ravnateljica GDCK Virovitica i Ana Juratovac, predstavnica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Hrvatska mreža socijalnih samoposluga osnovana je 17. listopada 2016. godine. Ciljevi Mreže su povezivanje i suradnja članica na unaprijeđenju pružanja materijalne pomoći siromašnim osobama i osobama u riziku od siromaštva, zaštita prava siromašnih osoba i osobama u riziku od siromaštva te aktivno, kontinuirano i sustavno zajedničko djelovanje radi uspostave trajnog foruma za zagovaranje prava siromašnih osoba i osoba u riziku od siromaštva.

Do pokretanja projekata socijalnih samoposluga u Hrvatskoj tijekom posljednjih nekoliko godina dovelo je više elemenata – loša poduzetnička klima, porast broja nezaposlenih, dugovi, ovrhe, krediti kao i cijeli niz drugih vrlo loših faktora.

VEZANI TEKSTOVI
16/01/2019

Socijalna samoposluga Našice dobila je izdašnu donaciju jogurta i drugih mliječnih proizvoda od Dukata. Tako će u četvrtak (17.1.2019.) u radnom vremenu od 17 do 19 sati dijeliti pristiglu donaciju svojim korisnicima.

Pravo na ovu donaciju osim korisnika socijalne samoposluge imaju i svi korisnici zajamčene minimalne naknade sa šireg područja Našica. Potrebno se javiti u samoposlugu u četvrtak te dati na uvid rješenje o korištenju minimalne novčane naknade te svoju osobnu iskaznicu zbog identifikacije.

VEZANI TEKSTOVI
22/12/2018

Obavijest iz Socijalne samoposluge Našice

Iz Socijalne samoposluge Našice javljaju nam se s nekoliko obavijesti za građane, ali i korisnike Socijalne samoposluge:

  1. Svi građani koji su se uključili u humanitarnu kampanju „Adventski kalendar za našičku socku“, svoje donacije mogu donijeti u subotu 22. prosinca 2017. od 17 do 19 sati u našičku socijalnu samoposlugu ili pozvati volontere na broj mobitela 098/180-9761, a koji će im onda doći u dogovoreno vrijeme otvoriti Socijalnu samoposlugu. Prema tome, Socijalna samoposluga ipak neće raditi na Badnjak.
  2. Također, sve do Nove godine, donacije se mogu ostaviti i u trgovačkom centru Konzum Našice u košaru za donaciju na samom ulazu u trgovinu.
  3. Socijalna samoposluga neće raditi u terminima između 23. prosinca 2018. i 13. siječnja 2019. zbog blagdanske pauze za volontere, ali i uobičajenih inventurnih poslova koje volonteri provode početkom svake godine.
  4. Također, svim građanima i ljudima dobre volje članovi i volonteri Humanitarne udruge Dar dobrote žele sretne i blagoslovljene predstojeće blagdane, te im zahvaljuju na svim donacijama kojim se uspjelo uljepšati blagdane onima koji su u potrebi.
VEZANI TEKSTOVI
01/12/2018

VEZANI TEKSTOVI
29/10/2018

Obavijest korisnicima Socijalne samoposluge Našice

Iz Socijalne samoposluge Našice obavještavaju sve svoje korisnike kako će u ponedjeljak 29. listopada u periodu od 15 do 19 sati u prostoru Socijalne samoposluge volonteri dijeliti donaciju smrznute ribe koju je udruga dobila od PP Orahovica.

Ovo je već druga ovakva donacija PP Orahovica te se ovim putem iz Humanitarne udruge Dar dobrote zahvaljuju što već dvije godine zaredom PP Orahovica svojom donacijom pomaže radu, odnosno korisnicima Socijalne samoposluge Našice.

VEZANI TEKSTOVI
27/10/2018

Iz Socijalne samoposluge Našice obavještavaju sve svoje korisnike kako će u ponedjeljak 29. listopada u periodu od 15 do 19 sati u prostoru Socijalne samoposluge volonteri dijeliti donaciju smrznute ribe koju je udruga dobila od PP Orahovica.

Ovo je već druga ovakva donacija PP Orahovica te se ovim putem iz Humanitarne udruge Dar dobrote zahvaljuju što već dvije godine zaredom PP Orahovica svojom donacijom pomaže radu, odnosno korisnicima Socijalne samoposluge Našice.

VEZANI TEKSTOVI
12/10/2018

Iz Socijalne samoposluge Našice izvijestili su nas kako kronično nedostaje određenih namirnica koje korisnici redovito uzimaju u svojim mjesečnim paketima. U udruzi su nam rekli da unatoč tome što kupuju hranu kad pojedinih artikala nedostaje, ipak to nije dostatno da se police održe stalno punima. Također, jedini trgovački lanac u Našicama koji dopušta akcije prikupljanja hrane za Socijalnu samoposlugu je trenutno Konzum, no niti ta mjesečna akcija u Konzumu nije dostatna da bi se police kontinuirano održale punima.

Stoga su, kako to obično i biva u jesenskim mjesecima, počele nestašice određenih artikala od kojih valja svakako izdvojiti ulje, brašno, šećer, konzerviranu hranu, trajno mlijeko, dječju hranu, ali i zalihe nekih drugih prehrambenih proizvoda koje su pred istekom.

Stoga iz Socijalne samoposluge apeliraju na građane da pomognu kao i dosad radu našičke Socijalne samoposluge te doniraju prehrambene proizvode u radno vrijeme ponedjeljkom i četvrtkom od 17 do 19 sati. Isto tako, ovu subotu 13. listopada bit će održana ovomjesečna akcija prikupljanja namirnica u Konzumu te iz udruge pozivaju građane da se odazovu akciji.

Svi oni koji žele pomoći novčanim sredstvima svoju donaciju mogu uplatiti na IBAN udruge: HR3524020061100697877 s naznakom „donacija za hranu“.

Predsjednik Humanitarne udruge Dar dobrote i voditelj Socijalne samoposluge Našice Robert Kresić izjavio je da u ovim teškim vremenima ne smijemo zaboraviti svoje sugrađane u potrebi, jer siromaštvo nije izbor, ali pomaganje jest te vodeći se time ne smijemo zaboraviti da nema veće vrijednosti od ljudskog života. Na kraju je zahvalio svima koji su dosad pomogli i svima onima koji će se odazvati ovom apelu za pomoć.

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print