18/11/2019

Mjesec borbe protiv ovisnosti Hrvatski Crveni križ obilježava u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca. Svake godine u navedenom razdoblju obilježavanje se provodi s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti te se time nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga poduzimanjem zajedničkih aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.

U subotu, 16. studenoga održana je edukacija ,,Kako smanjiti broj pušača?“ za sva društva Crvenog križa iz naše županije te su se svi prisutni nakon završetka edukacije uputili u šetnju kako bi simbolično pokazali važnost na održavanju tjelesne aktivnosti koja je također jedan od bitnih faktora u borbi protiv ovisnosti. Cilj je da mladi sami zaključe zašto je dobro da niti ne počnu pušiti te da se odupru pritiscima vršnjaka, zauzmu svoj stav i ako su pušači da se probaju ostaviti te ovisnosti.

VEZANI TEKSTOVI
16/11/2019

Mjesec borbe protiv ovisnosti Hrvatski Crveni križ obilježava u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca. Svake godine u navedenom razdoblju obilježavanje se provodi s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti, te se time nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga poduzimanjem zajedničkih aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.

U cilju prevencije početka pušenja kod mladih, Mladi Crvenog križa Našice su osmislili edukativnu radionicu ”Kako smanjiti broj pušača?” koja će se održati u subotu (16. studenog 2019. godine) u Klubu Crvenog križa s početkom u 10 sati. Dolazak na radionicu su najavila sva društva Crvenog križa iz naše županije (Osijek, Donji Miholjac, Valpovo, Darda, Beli Manastir, Valpovo i Đakovo) te se očekuje oko 50 mladih. Cilj je da mladi sami zaključe zašto je dobro da niti ne počnu pušiti te da se odupru pritiscima vršnjaka, zauzmu svoj stav i ako su pušači da se probaju ostaviti te ovisnosti. Također, želi se postići da mladi usvoje pozitivne zdravstvene navike te da svojim roditeljima i prijateljima prenesu znanje stečeno na radionici. Ujedno se kroz radionicu kod mladih nastoji osvijestiti pozitivan stav prema vlastitom tijelu i zdravlju i pojačati osjećaj osobnog integriteta.

VEZANI TEKSTOVI
13/11/2019

Jučer je održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Martinu, a akciji je ukupno pristupilo 38 darivatelja od kojih je njih 36 darivalo krv – 29 žena i 7 muškaraca. Novi darivatelj je Dudek Ivan iz Martina. Ovim putem čestitamo višestrukim darivateljima: Glavati Franjo iz Seone koji je darivao krv 60-ti put i Makaj Dražen iz Martina kojem je ovo bilo 50. darivanje.

Iduća akcija je: 22.11. u petak u srednjoj školi u Đurđenovcu od 13:30 do 17:00 sati te u osnovnoj školi u Beljevini od 18:00 do 20:30 sati. Hvala svim darivateljima što nesebično daruju dio sebe!

VEZANI TEKSTOVI
11/11/2019

Iz Gradskog društva Crvenog križa Našice poručuju da je ponovno došlo do povećane potrebe za krvlju! Stoga pozivaju sve osobe dobrog zdravlja i starosti između 18 i 65 godina da se odazovu planiranim akcijama za mjesec studeni.

Darivanjem krvi, postajete heroj, jer samo jedna doza može spasiti i tri života, a uz to kontrolirate svoje zdravlje, primate priznanja Hrvatskog Crvenog križa, Podsjetimo za 35 darivanja kod muškarca i 25 darivanja kod žena, oslobođeni ste plaćanja participacije za zdravstvenu zaštitu.

Spasi život, daruj krv!

VEZANI TEKSTOVI
09/11/2019

Mladež Crvenog križa Našice, nakon velike humanitarne akcije Solidarnost na djelu, svoj rad nastavlja sa predavanjima u školama. Tako su posjetili učenike Srednje škole Josipa Kozarca Đurđenovac gdje su zainteresiranima održali predavanje o tome kako se svaki građanin treba pripremiti za moguće nadolazeće katastrofe, kako reagirati, koga zvati, kako zaštiti druge i drugo. Također, ukazali su im i na ulogu djelovanja Hrvatskog Crvenog križa u katastrofama koja je od izuzetne važnosti za spašavanje i održavanje života unesrećenih.

VEZANI TEKSTOVI
06/11/2019

Crveni križ Našice je ušao u zadnji mjesec skupljanja čokolada u humanitarnoj akciji ,,Budi mi prijatelj”. Pošto su neki već i donosili, ovaj zadnji mjesec uz čokolade kreću u skupljanje i plišanih igračaka. Ako netko ima koju plišanu igračku viška i želi nekoga za Božić razveseliti s plišancem, možete ga donijeti u Crveni križ Našice svakim radnim danom do 14 sati. Samo vas molimo da plišane igračke nisu pokidane i prljave!

Akcija se provodi do 1.12.2019, u suradnji s nogometnim klubom Šipovac, a donirane čokolade i plišance će se povodom božićnih blagdana pokloniti djeci iz SOS sela Ladimirevci. Hvala svima na dosadašnjim donacijama čokolada!

”Pokloni čokoladu, pokloni osmijeh”!

VEZANI TEKSTOVI
31/10/2019

Jučer je kod nas održana najmasovnija volonterska akcija HCK, 47. Solidarnost na djelu, pod motom ,,Ne dvoji, za drugog izdvoji” Mladi volonteri Crvenog križa su cijeli dan bili po gradu i skupljali skupljali novčane priloge građana, kojima su za uzvrat poklonili bon od 1 kunu ili 5 kuna.

Ukupno je u akciji sudjelovalo 60ak mladih volontera, a skupljeno je 6.698,65 kuna. Dio sredstava prikupljenih u ovoj akciji objedinjuju se na nivou Hrvatskog Crvenog križa te se usmjerava na kupnju poklon – paketa namirnica i higijenskih potrepština starijim,bolesnim i siromašnijim osobama kojima ih se razveseli uoči Božića, a ostatak sredstva će biti tokom godine biti utrošena za najpotrebitije.

Crveni križ Našice se zahvaljuje svim mladim volonterima učenicima Osnovne škole Dore Pejačević i Srednje škole Isidora Kršnjavog Našice koji su se poklonili svoje vrijeme i trud, te građanima koji su nam pomogli u ovom humanom činu i odvojili svoja sredstva, rabljenu odjeću, obuću i kućanske potrepštine za pomoć drugima!

VEZANI TEKSTOVI
30/10/2019

Za učinjena humana djela na području Osječko – baranjske županije jučer su u svečanoj dvorani županije u Osijeku dodijeljene Povelje humanosti. “Povelja humanosti” je javno priznanje za humana djela na području Županije, a na prigodnoj svečanosti uručio ih je župan Ivan Anušić.

Izuzetna nam je čast što su ovo priznanje primili i dobrovoljni darivatelji krvi iz Crvenog križa Našice, a to su:

Matija Kubinčan iz Donje Motičine

Josip Kranic iz Gradca

Ivica Silađi iz Vukojevaca

Josip Gull iz Našica

Milan Knežević iz Velimirovca

Crveni križ Našice im se zahvaljuje i čestita što vođeni načelima humanosti, slodarnosti, dobrovoljnosti, besplatnosti i ljubavi prema čovjeku pomogli ozdravljenju i spasili mnoge živote!

VEZANI TEKSTOVI
29/10/2019

Sutra, 30.listopada 2019. godine Gradsko društvo Crvenog križa Našice sudjelovat će u provođenju najmasovnije sabirne akcije Hrvatskog Crvenog križa, Solidarnost na djelu. Već druge godine provodi se pod motom „Ne dvoji, za drugog izdvoji“. Dio sredstava prikupljenih u ovoj akciji objedinjuju se na nivou Hrvatskog Crvenog križa te se usmjerava na kupnju poklon – paketa namirnica i higijenskih potrepština starijim, bolesnim i siromašnijim osobama.

Tako će sutra po raznim lokacija u gradu od 8,00 do 17,00 sati mladi volonteri Crvenog križa Našice prodavati bonove od 5 kuna te 1 kunu. Gradsko društvo Crvenog križa Našice poziva sve one koji su u mogućnosti i žele neka se priključe u donaciji koju također mogu izvršiti i osobnim dolaskom u Crveni križ Našice te ukoliko žele mogu donirati i neke od potrebnih namirnica.

Zahvaljujemo se svima koji će svojim doprinosom pomoći uljepšati nekome blagdane koji dolaze!

VEZANI TEKSTOVI
29/10/2019

U prigodi Dana dobrovoljnih darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović danas će na Pantovčaku u 14 sati primiti dobrovoljne darivatelje krvi kojima će, za plemenitu i humanitarnu aktivnost darivanja krvi i krvnih sastojaka, dodijeliti priznanja.

Tim povodom Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović uručit će odlikovanje ,,Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske“, dobrovoljnim davateljima krvi koji su do 2017. godine dali krv 100 i više puta. Izuzetna nam je čast što se među svim tim davateljima nalaze i naša četvorica koja će primiti to odlikovanje:

Glasovac Tihomir iz Šaptinovaca,

Kolembus Tihomir iz Našica,

Miklić Danko iz Našica i

Ščetar Krunoslav iz Beljevine.

Također, danas će za učinjena humana djela na području Osječko – baranjske županije, župan Ivan Anušić u svečanim prostorijama Županije, Osijek s početkom u 14 sati dodijeliti ”Povelju humanosti Osječko – baranjske županije”. “Povelja humanosti” je javno priznanje za humana djela na području Županije, a na prigodnoj svečanosti primili su ih i darivatelji s područja GDCK Našice.

Za 100 i više puta darovanu krv do 2018. godine od naših darivatelja ovu veliku nagradu za svoju humanost primit će:

Matija Kubinčan iz Donje Motičine

Josip Kranic iz Gradca

Ivica Silađi iz Vukojevaca

Josip Gull iz Našica

Milan Knežević iz Velimirovca

Čestitamo darivateljima na plemenitosti, humanosti i ljubavi prema čovjeku, što su darujući krv bez ikakvih očekivanja, pomogli bolesnima i ozlijeđenima, te spasili mnoge živote!

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print