10/12/2019

Jučer su održane dvije vrlo uspješne akcije Dobrovoljnog darivanja krvi, u Crvenom križu Našice i Markovcu Našičkom. Akcijama je ukupno pristupilo 158 darivatelja, a krv je moglo darivati 144 darivatelja. U Crvenom križu Našice akciji je ukupno pristupilo 103 darivatelja od kojih je 94 darivalo krv – 19 žena i 75 muškaraca.

Novi darivatelji su Pul Mirjana iz Našica, Mikanić Renata iz Podgorača, Glavati Andrea i Bošnjaković Jasmin iz Seone te Metić Stjepan iz Velimirovca. Pedeseti put krv su darivali Bužonja Miroslav iz Feričanaca i Horvat Kristijan iz Našica dok je Aničić Miroslav iz Našica krv darivao 75 put te im ovim putem čestitamo! U Markovcu Našičkom akciji je ukupno pristupilo 55 darivatelja, a krv je moglo njih 50 – 7 žena i 43 muškarca. Sekulić Milan iz Našičkog Markovca je darivao krv 80-ti put te mu, također, čestitamo!

Iduća akcija je 19. 12. u četvrtak u Osnovnoj školi Stipanovci od 17:00 do 20:00 h. Hvala svim darivateljima koji su se odazvali u velikom broju, što nesebično daruju dio sebe u ovo blagdansko razdoblje!

VEZANI TEKSTOVI
09/12/2019

U subotu je Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo održalo radionicu povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti koji se obilježava od 15. studenog do 15. prosinca. Sudjelovali su i mladi iz Gradskog društva Crvenog križa Našice kako bi se upoznali sa svim opasnostima i posljedicama koje ovisnosti donose te kako bi ta znanja mogli prenijeti svojim vršnjacima.

Cilj ovakvih radionica je potaknuti mlade da ni ne ulaze u svijet ovisnosti te da u svoj svakodnevni život unesu zdrave navike. Nakon edukacije, tijekom zajedničkog druženja posjetili su adventsku kućicu na kojoj volontiraju članovi mladeži Crvenog križa Valpovo.

VEZANI TEKSTOVI
08/12/2019

Blagdansko vrijeme idealan je način da pokažemo drugima koliko su važni, te ih učinimo sretnima u ovo vrijeme veselja i radosti. Tako je Crveni križ Našice, u suradnji sa Centrom za Socijalnu skrb Našice, pripremio poklone za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, koja su smještena u udomiteljskim obiteljima na području grada Našica, općine Podgorač, općine Koška, općine Donja Motičina, općine Đurđenovac i općine Feričanci. Cilj je da naši mali sumještani osjete blagdansku atmosferu i uživaju u toplini i radosti koje ovo vrijeme donosi.

VEZANI TEKSTOVI
06/12/2019

Jučer je Crveni križ Našice sa svojim volonterima i volonterima OŠ Dore Pejačević u kinu obilježio Međunarodni dan volontera.

Crveni križ Našice je ponosan što je tom prigodom gđi. Marici Kores iz Mjesnog društva Crvenog križa Đurđenovac dodjelio plaketu za 50 godina volonterskog rada, u koji je ugradila cijeli svoj život. Od podjela humanitarne pomoći, podjela rabljene odjeće, pa sve do pravljenja rukotvorina od poderane i neupotrebljive odjeće.
Marica Kores je dobitnica i raznih nagrada Hrvatskog Crvenog križa za volonterski rad, te je svojom predanošću i željom primjer mnogima!

U kinu su se volonterima zahvalili uz film ”Dnevnik Diane Budisavljević”. Film je ispunjen humanošću, željom za pomoći i ljubavlju prema čovjeku, te je na sve ostavio jak utisak i poticaj za daljnji rad.

VEZANI TEKSTOVI
05/12/2019

 

Advent je vrijeme darivanja. Ako ste dobrog zdravlja i starosti između 18 i 65 godina, znači da ste u mogućnosti darivati krv potrebitima. Na taj način dio sebe poklanjate drugima, a vaša krv nekome znači život. Darivanjem krvi ujedno ćete pomoći drugima, ali i kontrolirati svoje vlastito zdravlje. Nakon 35 darivanja za muškarce i 25 darivanja za žene omogućava se besplatna participacija za zdravstvenu zaštitu.

VEZANI TEKSTOVI
27/11/2019

Jučer je po šesti puta u organizaciji članova Podružnice HUMS-a OŽB Našice, Društva medicinskih tehničara gipsera, Opće županijske bolnice Našice i Crvenog križa održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi u OŽB Našice za djelatnike. Akciji je ukupno pristupilo 30 darivatelja, a krv je moglo darivati njih 27 – 9 žena i 18 muškaraca. Novi darivatelj je Placenta Harolt iz Jelisavca te mu ovim putem čestitamo. Hvala Podružnici HUMS-a OŽB Našice, Društvu medicinskih tehničara gipsera i OŽB Našice na organizaciji i svim darivateljima koji su se odazvali.

U Donjoj Motičini akciji je ukupno pristupilo 40 darivatelja, a krv je moglo darivati njih 39 – 5 žena i 34 muškarca. Mikičić Jasminka iz Donje Motičine krv je dala prvi puta, Krmpotić Darko iz Orahovice je krv darivao 100-ti puta dok su Mazanik Mario iz Bokšića i Patajac Igor iz Donje Motičine darivali krv 50-ti puta te im, također, čestitamo!

Iduća akcija je 9. 12. u ponedjeljak u Crvenom križu Našice od 08:30 do 15:30 sati te u Markovcu Našičkom u osnovnoj školi od 17:00 do 20:00 sati.

Hvala svim darivateljima koji su se odazvali, što nesebično daruju dio sebe!

VEZANI TEKSTOVI
27/11/2019

Članovi dječjeg gradskog vijeća Grada Našica i učenici OŠ Dore Pejačević Našice svojom humanom gestom pokazali su veliko srce. Zajedno sa vjeroučiteljicom Ančicom Bolanča i pedagoginjom Sanelom Mandić, prikupili su velik broj plišanaca za SOS Dječje selo Ladimirevci.

Prikupljene poklone predali su u Gradsko društvo Crvenog križa Našice koje se, u humanitarnu akciju “Budi mi prijatelj”, uključilo prikupljanjem čokolade i igračaka. Podsjećamo ova akcija traje do kraja mjeseca studenog, stoga požurite.

Foto: ustupljena fotografija

VEZANI TEKSTOVI
25/11/2019

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u srijedu 20. prosinca na Pantovčaku je primila dobrovoljne darivatelje krvi koji su 2018. godine dobili priznanje za 100 i više puta darovanu krv. Predsjednica im je uručila odlikovanje ,,Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske“.

Izuzetna nam je čast što su se među svim tim davateljima nalaze i naši darivatelji koji su primili to odlikovanje:

  • Josip Gull iz Našica
  • Milan Knežević iz Velimirovca
  • Josip Kranic iz Gradca Našićkog
  • Matija Kubinčan iz Donje Motičine
  • Ivica Silađi iz Vukojevaca

Čestitamo darivateljima na njihovom odlikovanju, što su godinama vođeni načelima davalaštva: dobrovoljnosti, besplatnosti, anonimnosti i solidarnosti bez ikakvih očekivanja, pomogli bolesnima i ozlijeđenima, te spasili mnoge živote!

Foto: ustupljene fotografije

VEZANI TEKSTOVI
24/11/2019

Održane su dvije akcije dobrovoljnog darivanja krvi, u Đurđenovcu i Beljevini. Akcijama je ukupno pristupilo 68 darivatelja, a krv je moglo darivati njih 64. U Đurđenovcu je ukupno pristuplio 7 darivatelja, a krv je moglo darivati njih 44 – 4 3 žene i 41 muškarac. Nova darivateljica je Ivona iz Đurđenovca, dok je Makaj Dražen darivao krv 50-ti puta.Čestitamo im!

U Beljevini je akciji je ukupno pristupilo 21 darivatelj, a krv je moglo darivati 20 darivatelja, 2 žene i 18 muškaraca. Dubovečak Nikola iz Đurđenovca je darivao krv prvi puta, a Makaj Stjepan je darivao krv 60-ti puta.

Iduća akcija je u utorak, 26. 11. u našičkoj bolnici (prostorija za sastanke) od 13:30 h do 16:00 h te u Donjoj Motičini u osnovnoj školi od 17:30 do 20:00 h. Hvala svim darivateljima koji su se odazvali, što nesebično daruju dio sebe!

VEZANI TEKSTOVI
23/11/2019

Nakon provedene zadnje dvije akcije dobrovoljnog darivanja krvi, u petak 22. studenog, u Đurđenovcu i Beljevini, slijede još dvije do kraja mjeseca. Svojim nesebičnim davanjem spasite nečiji život te se odazovite na akciju koja će se održati u utorak 26. studenog u Donjoj Motičini, u prostorima osnovne škole od 17:30 do 20 sati. Dok će svi medicinski djelatnici svoj doprinos moći dati istoga dana u prostorima Opće županijske bolnice Našice od 13:30 do 16 sati.

Budi heroj, spasi život!

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print