07/12/2018

U prostorima Gradskog društva Crvenog križa Našice održana je početna konferencija projekta „Zaželi i ostvari”. Projekt „Zaželi i ostvari” čiji je nositelj Gradsko društvo Crvenog križa Našice započeo je u srpnju 2018. i traje do siječnja 2021. godine. Projekt se ostvaruje u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Našice i Hrvatskim zavod za zapošljavanje Regionalni ured Osijek. Vrijednost projekta ”Zaželi i ostvari” nešto je više od 2.220.000 kn bespovratnih sredstava. Projekt je odobren u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU pod nazivom „Zaželi – program zapošljavanja žena“ financiranog u okviru Operativnog program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Na konferenciji su sudjelovali ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Našice Igor Feldi, voditelj projekta Mirko Gašić, te predsjednica Gradskog društva Crvenog križa dr. Dragica Pavlić.

Igor Feldi, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Našice, voditelj konferencije je izjavio.

„Ovim projektom se zaposlilo 13 žena na području koje pokriva Gradsko društvo crvenog križa Našice. Tako da smo iz svake općine koja nam je u susjedstvu – općina Donja Motičina, općina Feričanci, općina Podgorač, općina Koška, općina Đurđenovac zaposlili žene koje će brinuti o starijim osobama, a koje su u nepovoljnom položaju. Projekt je započeo 27. srpnja ove godine i traje do 27. siječnja 2021.godine.”

Voditelj projekta Mirko Gašić zadovoljan je trenutnim tijekom aktivnosti i nada se da će se tako nastaviti te je nadodao.

„Mi smo zaposlili 13 žena za cijelo područje koje pokriva Gradsko društvo crvenog križa Našice pa je tako zaposlena jedna žena s područja općine Feričanci, jedna s općine Koška i jedna s općine Donja Motičina, 2 žene s područja općine Podgorač, 4 žene s područja općine Đurđenovac te isti broj s područja grada Našica. Za sad nije bilo nikakvih problema, no pritisak je bio kod odabira krajnjih korisnika jer interes je bio velik. Prijavljeno je bilo stotinu zainteresiranih korisnika, no mi smo mogli odabrati samo njih 52. I dalje je interes takav. Uglavnom smo izabirali socijalno najugroženije osobe u teškom fizičkom i psihičkom stanju.”

Prisutnima se obratila i predsjednica glavnog nositelja projekta Gradskog društva Crvenog križa Našice dr. Dragica Pavlić i poželjela puno uspjeha u realizaciji.

„Ovo je projekt koji ste ostvarili, projekt koji je krenuo na boljitak naših korisnika ali i vaš osobni boljitak. Želim vam puno uspjeha u radu, te da ovaj projekt iznjedri još veći broj drugih projekata. A ovaj ne sumnjam da će biti uspješan.”

VEZANI TEKSTOVI
06/12/2018

Gradsko društvo Crvenog križa Našice jučer je povodom Međunarodnog dana volontera održalo niz aktivnosti. Već tradicionalno zahvaljujući donacijama građana srijedom je održana podjela rabljene odjeće i obuće za najpotrebitije. OTOS ortopedska tehnika boravila je u prostorija Crvenog križa kako naši građani za ortopedska pomagala ne bi morali ići u Osijek. Jučer su uz pomoć podružnice HUMSa OŽB Našice održane dvije akcije mjerenja tlaka i šećera u kriv i to za naše umirovljenike i osobe u potrebi, a također je održana i podjela paketa hrane za najpotrebitije u sklopu projekta ”Zajedno za društvo jednakih mogučnosti”. Na kraju napornog dana Crveni križ Našice se je uz obrok zahvalio volonterima koji su uz tisuće volonterskih sati tijekom čitave godine vrijedno radili i odvajali svoje slobodno vrijeme, vještine i entuzijazam da bi pomagali potrebitima i svakodnevno gradili zdraviji, humaniji i sretniji svijet.

VEZANI TEKSTOVI
04/12/2018

Započinje nova podjela paketaGradsko društvo Crvenog križa Našice partner je u projektu „Zajedno za društvo jednakih mogućnosti“. Korisnici ovog programa su osobe koje primaju zajamčenu minimalnu naknadu temeljem evidencija Centra za socijalnu skrb Našice i umirovljenici koji imaju mirovinu do 1.500,00 kn, uključujući i poljoprivredne mirovine.

Podjela paketa počinje u srijedu, 5. prosinca u skladištu DVD-a Našice, na zaobilaznici prema Martinu, ulica kralja Zvonimira, nastavlja se u četvrtak, 6. prosinca u vremenu od 10 do 12 sati te će se nastaviti svaku sljedeću srijedu i četvrtak do isteka zaliha. Na toj lokaciji paketi će se dijeliti korisnicima s područja Grada Našice, te općina Podgorač, Donja Motičina, Feričanci i Koška.

Za Općinu Đurđenovac podjela paketa će biti u utorak, 4. prosinca i u srijedu, 5. prosinca u prostorijama Mjesnog društva Crvenog križa Đurđenovac (pored RAD-a) u vremenu od 9 do 12 sati te će se nastaviti svaki sljedeći utorak i srijedu u prosincu do potpune podjele zaliha.

Prilikom dolaska i preuzimanja paketa korisnici trebaju ponijeti osobnu iskaznicu i OIB. Umirovljenici trebaju uz OIB i osobnu iskaznicu ponijeti i primjerak izvoda mirovine koji će ostati kao prilogu u dokumentaciji. Za osobe koje ne mogu same doći po humanitarnu pomoć može doći i netko drugi s njihovim dokumentima. Paketi će se dijeliti do isteka zaliha.

VEZANI TEKSTOVI
28/11/2018

Jučer su održane dvije akcije Dobrovoljnog darivanja krvi, u OŽB Našice i Donjoj Motičini. Akcijama je ukupno pristupilo 90 darivatelja, a krv je moglo darivati njih 79.

U našičkoj bolnici akciji su ukupno pristupile 43 osobe, a njih 37 je moglo darivati krv – 18 žena i 19 muškaraca. Novi darivatelji su: Lucija Kovačević, Mihovil Kozina, Nataša Žagar iz Našica, Matea Varjačić iz Donjeg Miholjca te Ana Silađi iz Čačinaca.

U Donjoj Motičini akciji je ukupno pristupilo 47 darivatelja, a njih 42 je moglo dati krv – 3 žene i 39 muškaraca. Novi darivatelj je Josip Malkoč iz Đurđenovca.

Iduća akcija je u ponedjeljak, 10. 12., u našičkoj vojarni od 08:30h do 15:30h.

Hvala svim darivateljima koji su se odazvali, što nesebično daruju dio sebe!

Molimo sve ostale sugrađane koji su dobrog zdravstvenog stanja da se odazovu akciji davanja krvi jer je kronični nedostatak krvi.

VEZANI TEKSTOVI
26/11/2018

Poziv na akciju dobrovoljnog darivanja krvi

Kako bi smanjili nedostatak krvi u bolnicama, Gradsko društvo Crvenog križa Našice organizira još jednu akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Pozivamo sve dobrovoljne darivatelje koji su u mogućnosti da se odazovu. Pozivamo i one koji nisu darivatelji da se odazovu i daruju dio sebe jer svaka kapljica ove dragocjene tekućine znači život, a darivatelju ne može naštetiti.

Akcija će se održati 27. studenoga 2018. godine (utorak) od 13:30 do 16:00 sati u Općoj županijskoj bolnici Našice – samo za zaposlenike te od 17:00 do 19:30 sati u Osnovnoj školi u Donjoj Motičini.

Zahvaljujemo se svim dosadašnjim i budućim dobrovoljnim darivateljima krvi!

VEZANI TEKSTOVI
26/11/2018

U subotu su mladi članovi Crvenog križa Našice organizirali radionicu ”Ovisnosti” povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti. Na radionici je sudjelovalo oko 40ak mladih iz klubova mladih Crvenog križa iz Osječko – baranjske županije (Osijek, Valpovo, Donji Miholjac, Darda). Radionicu su vodile Terezija Šobloher i Dorotea Lošić.

Nakon radionice goste su proveli u šetnju do kapelice Obitelji Pejačević, gdje su ih upoznali s poviješću kapelice te s Dorom Pejačević kao jednom od prvih volonterki Crvenog križa Našice.

Cilj ove radionice je bio osvježiti znanje o ovisnostima, skrenuti pozornost na opasnosti koje nose, te ih upoznati i s novim oblicima ovisnosti koje nosi današnje društvo.

VEZANI TEKSTOVI
24/11/2018

Jučer su održane dvije akcije Dobrovoljnog darivanja krvi, u Đurđenovcu i Beljevini. Akcijama je ukupno pristupilo 69 darivatelja, a krv je moglo darivati njih 64.

U Đurđenovcu su ukupno pristupile 43 osobe od kojih je njih 39 darivalo krv – 3 žene i 36 muškaraca. Nova darivateljica je Maljković Matea iz Ličkog Novog Sela.

U Beljevini je bilo 25 darivatelja od kojih je bilo 5 žena i 25 muškaraca.

Iduća akcija je 27. 11. (utorak) u našičkoj bolnici (djelatnici) od 13:30h do 16:00h te u Donjoj Motičini od 17:00h do 19:00h.

Hvala svim darivateljima koji su se odazvali, što nesebično daruju dio sebe!

Molimo sve ostale sugrađane koji su dobrog zdravstvenog stanja da se odazovu akciji davanja krvi jer je kronični nedostatak krvi.

VEZANI TEKSTOVI
23/11/2018

Mjesec borbe protiv ovisnosti Hrvatski Crveni križ obilježava u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca. Svake godine u navedenom razdoblju obilježavanje se provodi s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti, te se time nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga poduzimanjem zajedničkih aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.

U cilju prevencije ovisnosti kod mladih Mladi Crvenog križa Našice su osmislili edukativnu radionicu ”Ovisnosti” koja će se održati u subotu, 24. studenog s početkom u 10 sati. Na radionici će sudjelovati klubovi mladih Crvenog križa iz naše županije (Osijek, Valpovo, Donji Miholjac, Đakovo, Beli Manastir, Darda). Cilj je da mladi sami zaključe zašto je bolje ni ne probati, te da se odupru pritiscima vršnjaka i zauzmu svoj stav. Također, želi se postići da mladi usvoje pozitivne zdravstvene navike te da svojim roditeljima i prijateljima prenesu znanje stečeno na radionici. Ujedno se kroz radionicu kod mladih nastoji osvijestiti pozitivan stav prema vlastitom tijelu i zdravlju i pojačati osjećaj osobnog integriteta.

VEZANI TEKSTOVI
21/11/2018

Poziv na akciju dobrovoljnog darivanja krvi

Iako smo u zadnje vrijeme imali dobar odaziv naših darivatelja na akcijama, nažalost krvi i dalje nedostaje u bolnicama. Stoga pozivamo sve dobrovoljne darivatelje krvi koji su u mogućnosti da se odazovu akciji. Pozivamo i one koji nisu darivatelji da se odazovu i daruju dio sebe jer svaka kapljica ove dragocjene tekućine znači život, a darivatelju ne može naštetiti.

Akcija će biti održana 23. studenoga 2018. godine (petak) od 13:30 do 17:00 sati u Srednjoj školi u Đurđenovcu te od 18:00 do 20:30 sati u Osnovnoj školi u Beljevini.

Zahvaljujemo se svim dosadašnjim i budućim dobrovoljnim darivateljima krvi!

VEZANI TEKSTOVI
14/11/2018

Održana nova akcija Dobrovoljnog darivanja krvi

Jučer je održana akcija Dobrovoljnog darivanja krvi u Osnovnoj školi u Markovcu Našičkom.

Od 51 darivatelja koji su pristupili akciji krv je dalo njih 45 – 4 žene i 41 muškarac. Novi darivatelj je Marko Mandić iz Markovca Našičkog.

Iduća akcije je 23. 11. (petak) i to u srednjoj školi u Đurđenovcu od 13:30 do 17:00 sati te u Beljevini u osnovnoj školi od 18:00 do 20:30 sati.

Hvala svim darivateljima koji su se odazvali, što nesebično daruju dio sebe!

Pozivamo sve ostale sugrađane koji su dobrog zdravstvenog stanja da se odazovu akciji davanja krvi jer je kronični nedostatak krvi.

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print