21/10/2019

Tradicija održavanja Dana jabuka 20. listopada započela je 1990. godine u Londonu. Mladež Crvenog križa Našice je u subotu, 19. listopada izrađivala kolače s jabukama te ih je podijelili našim građanima kako bi im skrenuli pozornost na važnost konzumacije ovoga voća. Jabuka je jedna od prvih voćki koju su ljudi uspjeli kultivirati te je tako važan dio ljudske prehrane. Poznato je da se svakodnevnim konzumiranjem jabuka može spriječiti pojavu mnogih zdravstvenih poteškoća i oboljenja.

VEZANI TEKSTOVI
18/10/2019

Volonteri crvenog križa posjetili Makloševac i Gradac

Crveni križ Našice danas je s volonterima u sklopu projekta „Pomoć starim i nemoćnim osobama“ posjetio Makloševac i Našički Gradac. Volonteri su mještanima mjerili tlak i šećer u krvi, ponudili rabljenu odjeću koju nam doniraju građani te skrenuli pozornost na važnost znanja prve pomoći. Akcijama je ukupno prisustvovalo 40ak mještana.

Cilj projekta je posjećivanje manjih mjesta gdje pretežito živi starije stanovništvo, koje nema priliku vršiti kontrolu zdravlja, doći po rabljenu odjeću ili reći neke od svojih potreba u nadležnosti Crvenog križa.

VEZANI TEKSTOVI
17/10/2019

Gradsko društvo Crvenog križa Našice, u sklopu projekta „Pomoć starim i nemoćnim osobama“, dana 18. listopada 2019. godine provest će mjerenje tlaka i razine šećera u krvi građanima u ruralnim i udaljenim područjima. Mjerenje će provoditi volonteri i zaposlenici GDCK Našice koji su osposobljeni za provođenje istih te će, također, ukoliko bude potrebno porazgovarati s građanima oko pružanja pomoći iz nadležnosti Crvenog križa.

Od 09,00 do 10,30 sati mjerenje će se obavljati u Mjesnom domu u Makloševcu te od 11,00 do 12,30 sati u Mjesnom domu u Gradcu Našičkom. Ovim putem pozivamo sve građane da se odazovu akciji kako bi provjerili svoje zdravlje.

VEZANI TEKSTOVI
15/10/2019

Jučer je održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Vojarni u Našicama. Akciji je ukupno pristupilo 95 darivatelja, a njih 94 je darivalo krv – 4 žene i 90 muškaraca. Novi darivatelj je Bošnjak Vedran iz Valpova Iduća akcija je 22.10. u utorak u Koški (osnovna škola) od 17:00 do 20:00 h. Hvala svim darivateljima što nesebično daruju dio sebe!

VEZANI TEKSTOVI
11/10/2019

Gradsko društvo Crvenog križa Našice jučer je održalo Sjednicu Odbora i Nadzornog odbora. Na dnevnom redu je, među ostalim bio izvještaj o dodjeli ovogodišnjih priznanja i zahvalnica za dobrovoljne darivatelje krvi.

Kako svi Crveni križevi imaju obavezu prema Hrvatskom Crvenom križu do 01.10.2019. godine zaključiti koji će darivatelji ostvariti pravo na priznanje i zahvalnicu, tako je i za Crveni križ Našice podnesen izvještaj i donesena odluka o dodjeli priznanja za dobrovoljne darivatelje krvi. Iz Crvenog križa Našice ove godine će Brončani znak i zahvalnica za 35 darivanja krvi primiti 4 darivateljice – Verica Lalić iz Male Londžice, Ana Novaković i Mira Šimunović iz Našica i Suzana Pipek iz Kršinaca, Plaketu i zahvalnica za izvanredni uspjeh 95 darivanja 1 darivateljica – Zdenka Rigo iz Našica, Brončani znak i zahvalnica za 50 darivanja krvi 22 darivatelja – Darko Amidžić iz Bokšića, Ivan Balentić iz Jelisavca, Darko Benović iz Feričanaca, Dražen Bošnjak iz Seone, Miroslav Bužonja iz Feričanaca, Petar Čolić, Dražen Fodor, Kristijan Horvat, Alen Koprivčić, Siniša Nekić, Damir Šalek i Danijel Zavada iz Našica, Ivan Krajner i Zlatko Novak iz Stipanovaca, Danijel Krištof iz Valpova, Zvonko Kuric iz Podgorača, Nikica Matešić iz Višnjevca, Mario Mazanik iz Vetova, Igor Patajac iz Donje Motičine, Danijel Peršić i Branko Plečaš iz Martina, Mišo Tomac iz Seone.

Srebrni znak i zahvalnica za 75 darivanja krvi primit će 9 darivatelja – Dalibor Batrac i Miroslav Mikičić iz Donje Motičine, Branko Marenjak iz Jelisavca, Miroslav Markulić i Ivica Maslak iz Martina, Darko Pleša i Slavko Suk iz Našičke Breznice, Dražen Ibriks i Željko Božić iz Našica, Zlatni znak i zahvalnica za 100 darivanja krvi 2 darivatelja – Robert Dudjak i Branko Kresoja iz Našica, Plaketa i zahvalnica za izvanredni uspjeh za 125 darivanja 1 darivatelj – Boro Milojković iz Našica, Plaketa i zahvalnica za izvanredni uspjeh za 150 darivanja 1 darivatelj – Zlatko Horvat iz Našica.

Zahvalnice i značku će dobiti za 5 darivanja – 23 darivateljice, za 10 darivanja – 58 darivatelja (žene 12, muški 46), 20 darivanja – 33 darivatelja , 25 darivanja – 3 darivateljice, 30 darivanja – 26 darivatelja, 40 darivanja – 16 darivatelja.

Donesena je i odluka o provođenju 47. Akcije Solidarnosti na djelu, jedna od najvećih akcija solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa, koja će se provesti 30. listopada. Predstavljen je i novo prijavljeni projekt ”Every minute is important” – Svaka minuta je važna. Projekt je dio Europskih snaga solidarnosti i Erasmus + projekata, projekt koji se odnosi na širenje važnosti znanja i važnosti edukacije iz znanja prve pomoći, a posebna važnost je da ga provode mladi od 18 do 30 godina.

Podnesene su informacije od Ljetnim aktivnostima u Crvenom križu, kojih je ove godine bilo mnogo – održane su akcije mjerenje tlaka i šećera u manjim mjestima: Kelešinka i Kršinci, Sušine i Našičko Novo Selo, Normanci i Andrijevac, a još je u planu za ovu godinu posjetiti Makloševac i Gradac, te Valenovac i Gornju Motičinu. Održano je ljetovanje u Rogoznici – od 12. do 21. 08. gdje je sudjelovalo oko 46 građana, s volonterima smo sudjelovali na humanitarnoj manifestaciji Socijalne samoposluge ”Mali grad velikog srce” gdje smo se uključili s kuhanjem graha, mladi su sudjelovali na 16. Ljetnoj škola mladih DCKOBŽ koja je održana od 17. Do 27. 08. U Orahovici. Iz našeg društva sudjeluje devet članova mladeži: Mirna i Dunja Golub, Nika Vukomanović, Iva Ptiček, Josipa Mihaljević, Dorotea Horvat, Lana Poljak, Dora Šenk i Ema Jović dok su Dorijan Lamot i Igor Feldi sudjelovati u provođenju programa Ljetne škole. Obilježen je Svjetski dan prve pomoći kroz aktivnosti za građane, dežurstva mladih i edukaciju za sve Klubove mladih Crvenog križa iz Osječko – baranjske županije ”Osnovne spašavanja života upotrebom AVD uređaja”, predavač dr. Juraj Pavlić.

VEZANI TEKSTOVI
08/10/2019

Pokloni čokoladu - Pokloni osmijeh

Ove godine potaknuti humanošću i predivnoj gesti nogometnog kluba Šipovac, mladež Crvenog križa Našice sudjeluje u humanitarnoj akciji ,,Budi mi prijatelj“. Radi se o zajedničkoj akciji svih klubova i udruga bez obzira gdje se nalaze i prikupljenim sredstvima će se kupovati božićni pokloni za djecu iz SOS sela Ladimirevci.

Izrađena je kutija u koju će se prikupljati čokolade stoga svi oni koji su zainteresirane i žele sudjelovati također mogu svoje donacije izvršiti subotom u vremenu od 11:00 do 13:00 sati u klubu Crvenog križa na Čimenu ili svakim radnim danom u Crvenom križu Našice. Mladež Crvenog križa Našice će prikupljati čokolade koje će se po završetku humanitarne akcije proslijediti nogometnom klubu Šipovac te će biti poklonjene djeci za Božić.

Ovim činom će pokazati da je i naše neko malo odricanje dovoljno kako bi nekome uljepšali božićne blagdane! Također se zahvaljuju svim članovima mladeži, ali i građanima koji su se javili za pomoć u doniranju!

VEZANI TEKSTOVI
08/10/2019

Zalihe krvi sve su manje, a potreba za njima raste iz dana u dan. Upravo zato se pozivaju svi građani u starosti između 18 i 65+ godina na darivanje krvi u listopadu. Darivanjem krvi ponajprije nekome možete spasiti život, a uz pregled krvi ujedno i kontrolirate vlastito zdravlje, te primate priznanje Hrvatskog Crvenog križa kao darivatelj krvi. Nakon što darivate krv 35 puta (muškarci) ili 25 puta (žene), Hrvatski Crveni križ vam osigurava besplatnu participaciju za zdravstvenu zaštitu.

VEZANI TEKSTOVI
02/10/2019

Projekt „Zaželi i ostvari”, čiji je nositelj Gradsko društvo Crvenog križa Našice, započeo je u srpnju 2018. i trajat će do 2021. godine. Projekt se ostvaruje u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Našice i Hrvatskim zavod za zapošljavanje Regionalni ured Osijek. Vrijednost projekta ”Zaželi i ostvari” nešto je viša od 2 milijuna 220 tisuća kuna za koji su osigurana sredstva u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU pod nazivom „Zaželi – program zapošljavanja žena“ financiranog u okviru Operativnog program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Ovim projektom zaposleno je 13 žena na području koje pokriva Gradsko društvo Crvenog Križa Našice, uključujući Grad Našice i okolne općine. Po jedna žena zaposlena je na području općine Feričanci, općine Koška i općine Donja Motičina, po dvije na području općine Podgorač, te 4 žene na području općine Đurđenovac i isti broj na području grada Našica. Zaposlene žene brinu se i pomažu 52 krajnja korisnika starije životne dobi u nepogodnom položaju. Od početka projekta svi korisnici naglašavaju da su izuzetno zadovoljni dosadašnjim tijekom projekta i radom zaposlenih žena, jer im je pomoć u obavljanju svakodnevnih kućanskih poslova potrebna, ali im je i izuzetno drago što mogu s nekim svaki dan popričati i družiti se.

Svrha ovoga projekta je pružiti korisnicima psihosocijalnu podršku te pomoć oko obavljanja svakodnevnih kućnih poslova, uz to Crveni križ osigurava korisnicima zadovoljavanje potreba u vidu osiguravanja rabljene odjeće, obuće i posuđa i drugog.

VEZANI TEKSTOVI
27/09/2019

Jučer je održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Stipanovcima. Akciji je ukupno pristupilo 2 darivatelja, a krv je darivalo njih 41 – 35 muškaraca i 6 žena. Novi darivatelji su Nagy Nikolina i Dražen Kovač iz Stipanovaca i Štefančić Zvonimir iz Kršinaca.

Čestitamo i Horvat Ivanu iz Razbojišta koji je darivao krv 80-ti put, Krištofik Alenu iz Našica i Ćutek Zoranu iz Kršinaca koji su dali krv 60-ti put, Novak Zlatku iz Stipanovaca koji je darivao krv 50-ti put te Tavić Tihomiru iz Kršinaca kojemu je ovo bilo 40 darivanje. Iduća akcija je 14.10. u ponedjeljak u našičkoj vojarni od 08:30 h. Hvala svim darivateljima što nesebično daruju dio sebe!

 

VEZANI TEKSTOVI
25/09/2019

Jučer je ovoj akciji je ukupno pristupilo 79 darivatelja, a krv je darivalo njih 67 – 25 žena i 42 muškarca. Novi darivatelji su Slivka Helena i Placento Josip iz Jelisavca, Guljaš Margareta iz Razbojišta, Ilišin Davorin i Kovačević Lucija iz Velimirovca, Perković Sonja iz Martina, Bodiš Davor, Resler Dino, Vulić Karlo, Smrček Josipa, Babaj Antonio, Vrabac Nikola i Mrnjavčić Borna iz Našica te Škrnjug Ines iz Đurđenovca. Iduća akcija je 26.09. u četvrtak u Osnovnoj školi Stipanovci od 17:00 h do 20:00 h. Hvala svim darivateljima što nesebično daruju dio sebe!

 

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print