27/03/2020

Jučer je održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Crvenom križu Našice. Akciji je ukupno pristupilo 7 darivatelja, a krv je darivalo svih 7 – dvije žene i pet muškaraca. Novi darivatelj je Mrvić Anđelko iz Našica te mu ovim putem čestitamo!

Iduća akcija je 14.04. u utorak u Crvenom križu Našice od 15:00 do 20:00 h. Hvala svim darivateljima što nesebično daruju dio sebe!

26/03/2020

Kako doznajemo it PU osječko – baranjske u protekla 24 sata, ova Policijska uprava evidentirala je 15 dojava građana o kršenju mjera samoizolacije. Obavljenim terenskim provjerama policija je na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirala šest kršenja mjera samoizolacije građana koje su odredili sanitarni inspektori. O svemu utvrđenom obavještava se državni inspektorat te će neodgovorni građani biti novčano kažnjeni.

Svim građanima skrećemo pažnju na važnost pridržavanja mjera samoizolacije radi očuvanja vlastitog zdravlja ali i zdravlja cjelokupne zajednice. Osobe kojima je određena mjera samoizolacije, dužni su se ponašati sukladno uputama koje su dobili. Sve sumnje o kršenju mjera samoizolacije možete prijaviti pozivom na 192 ili putem aplikacije za e-dojave.

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće s materijalnom štetom. Dvije prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka i jedna na području Đakova.

25/03/2020

Gradsko društvo Crvenog križa Našice od početka ove krize je otvorilo SOS telefon 031/613-275. Na ovaj broj se mogu javiti sve starije osobe, osobe slabijeg imuniteta , te osobe u samoizolaciji koje su same i nemaju pomoć od obitelji ili druge osobe.

Udruga ”Prijateljstvo” iz Feričanaca ponudila je svoju pomoć u provedbi, te je preuzela cijelo područje općine Feričanci. Neumorni volonteri Crvenog križ Našice i Udruge ”Prijateljstvo” redovno organiziraju dostavu potrebnih lijekova i proizvoda za održavanje zdravlja te nužnih namirnica.

Broj 031/613-275 dostupan je od ponedjeljka do petka od 7 do 14 sati, a namijenjen je cijelom područu koje pokriva Gradsko društvo Crvenog križa Našice: Grad Našice, Općina Feričanci, Donja Motičina, Đurđenovac, Koška, Podgorač. Za područje Općine Feričanaci broj je 091/735-1175.

20/03/2020

Jučer je održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Stipanovcima, a njoj je ukupno pristupilo 28 darivatelja. Krv je darivalo njih 27 darivatelja – 3 žene i 24 muškarca. Iduća akcija je 26. 03. u četvrtak u Crvenom križu Našice od 13:00 do 15:30 sati.

Zahvaljujemo se svim dobrovoljnim darivateljima krvi što i u ovakvim situacijama nastavljaju sa ovim humanim činom jer su potrebe za krvlju i dalje sve veće.

19/03/2020

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi danas će se održati u Osnovnoj školi u Stipanovcima u vremenu od 17:00 do 20:00 sati. Akcija će se provoditi s dodatnim mjerama zaštite. Molimo sve darivatelje da se pridržavaju mjera opreza te da na akciji održavaju udaljenost jedni od drugih, dezifinciraju ruke, koriste svatko svoju kemijsku olovku te ostale mjere koje im budu izrečene. Zahvaljujemo se svim dobrovoljnim darivateljima krvi što i u ovakvim situacijama nastavljaju s ovim humanim činom jer su potrebe za krvlju sve veće.

Foto: arhiva

18/03/2020

Hrvatski Crveni križ Društvo Crvenog križa Osječko-baranjske županije organizira podršku preko telefona osobama koje se nalaze u samoizolaciji. Osobe koje imaju potrebu razgovarati s nekim mogu nazvati na broj 0995297100 te će im se javiti djelatnici i volonteri educirani za pružanje psihosocijalne podrške.

18/03/2020

Jučer je održana nova akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Jelisavcu. Akciji je ukupno pristupilo 38 darivatelja, a krv je darivalo njih 36 – 5 žena i 31 muškarac. Novi darivatelj je Delić Dario iz Velimirovca te mu ovim putem čestitamo.

Iduća akcija je već sutra (19. 03.) u Stipanovcima u osnovnoj školi od 17 do 20 sati. Hvala svim darivateljima što nesebično daruju dio sebe!

17/03/2020

Pozivamo starije sugrađane i osobe slabijeg imuniteta da prate preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite i da narednih tjedana izbjegavaju odlaske na javna mjesta. Gradsko društvo Crvenog križa Našice u skladu s mogućnostima i potrebama građana organizirat će dostavu potrebnih lijekova i proizvoda za održavanje zdravlja te nužnih namirnica osobama koje su u najvećem riziku od obolijevanja.

Svoje potrebe stariji sugrađani mogu prijaviti putem telefona 031/613-275 od ponedjeljka do petka od 7.00 do 14.00 sati.

Molimo sve sugrađane da SOS telefon koriste isključivo starije osobe i osobe slabijeg imuniteta koji su sami i nemaju pomoć od obitelji ili druge osobe. Napominjemo da će djelatnici i volonteri koji će pružati dostavu potrebnih lijekova i proizvoda za održavanje zdravlja te nužnih namirnica biti propisno označeni oznakama Hrvatskog Crvenog križa.

Gradsko društvo Crvenog križa Našice moli sugrađane da se uz pridržavanje svih propisanih mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite s posebnom pažnjom odnose prema najugroženijem dijelu stanovništva, starijim osobama. S obzirom na mnogo građana koji su se samoinicijativno uključili u pomoć svojim starijim susjedima u dostavi lijekova i proizvoda za održavanje zdravlja te nužnih namirnica, apeliramo da je u pružanju dobrosusjedske pomoći važno poštivati sljedeće mjere:

  • Kontaktirajte ih telefonski
  • Obilazite starije osobe, ali im nemojte nepotrebno ulaziti u kuću/stan
  • Pozvonite ili pokucajte na vrata, dozovite osobe van
  • Na udaljenosti od barem 2 metra pitajte ih što im je nužno od lijekova, proizvoda za održavanje zdravlja ili nužnih namirnica
  • Dostavljene lijekove ili namirnice odložite na mjesta gdje si oni mogu sami uzeti strogo vodeći računa o higijenskim mjerama
  • Koristite zaštitnu opremu – maske, rukavice, dezinfekcijska sredstva

Imajte na umu da se širenje virusa može spriječiti isključivo odgovornim ponašanjem!

Foto: arhiva

16/03/2020

Gradsko društvo Crvenog križa Našice obavještava sve dobrovoljne darivatelje krvi da je sutra, 17. ožujka 2020. godine otkazana akcija dobrovoljnog darivanja krvi koja se trebala održati u Našicecementu, a akcija u Jelisavcu će biti održana u prostorijama DVD-a u vremenskom periodu od 16:00 do 19:30 sati. Zahvaljujemo se svim darivateljima krvi što nesebično daruju dio sebe!

Foto: arhiva

16/03/2020

Gradsko društvo Crvenog križa Našice poziva sve starije i teško pokretne osobe kojima je potrebna pomoć u nabavci osnovnih namirnica za život i lijekova, a nemaju nikoga da im to dostavi, da ih kontaktiraju na broj telefona 031/613-275 i tada će to obaviti njihovi volonteri i zaposlenici, ali važno je napomenuti da će to sve obaviti pod oznakama Crvenog križa kako ne bi došlo do zlonamjernog iskorištavanja situacije.

Foto: arhiva

image_pdfimage_print