25/09/2020

Kako saznajemo, za sada iz neslužbenih izvora, u mjestu Razbojište oko 14:30 sati došlo je do prometne nesreće između osobnog automobila i kamiona.

Naime, kako samo saznali također od očevidaca, osobni automobil našičkih registarskih oznaka kretao se iz smjera Đakova ka Našicama, ali je, zbog za sada neutvrđenih okolnosti, došlo do sudara s kamionom brodskih registarskih oznaka. Još nismo saznali točne informacije i što je pravi uzrok prometnoj nesreći, pa ćemo za to morati pričekati službeno izvješće policije.

U dosta jakom sudaru ozlijeđena je vozačica osobnog automobila kojoj su odmah priskočili mještani Razbojišta, koji su je izvukli iz automobila, te je odvezena hitnom pomoći, dok je vozač kamiona ostao neozlijeđen. Na mjesto nesreće je odmah uz djelatnike hitne pomoći došla i policija te vrši očevid.

Promet se odvija na tom dijelu ceste usporeno, ali nije obustavljen pa se mole vozači da pripaze dok traje očevid.

Foto: Čitatelj TV Našica

24/09/2020

Kako saznajemo na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirana su 2 kaznena djela.

 

POLICIJA PRIVELA JOŠ DVA SUDIONIKA NEREDA

Policijska uprava Osječko-baranjska nastavlja sa uhićenjima osoba koji su sudjelovale u izazivanju nereda, napada na policijske službenike i uništavanju imovine. Kriminalističkim istraživanjem utvrđen je identitet još dvije osoba koje su 25. srpnja sudjelovale u neredima nakon odigranog 36. kola HNL između nogometnih klubova NK Osijeka i NK Lokomotiva na stadionu „Gradski vrt“ u Osijeku. Tijekom jučerašnjeg dana privedeni su 23-godiišnji i 25-godišnji hrvatski državljani sa područja Osijeka i Čepina u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje zbog sumnje da su počinili kaznena djela „Napad na službenu osobu“ i „Izazivanje nereda“. Uhićene osobe su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predane pritvorskom nadzorniku.

Podsjećamo da je ranijim provedenim izvidima jedna osoba prekršajno procesuirana zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz „Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima“, dok je za 15 osoba utvrđena sumnja da su počinili kaznena djela „Izazivanje nereda“, „Napad na službenu osobu“ i „Uništenje tuđe stvari“ .

 

NAMJERNO OŠTETIO AUTOMOBIL

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 24-godišnji hrvatski državljanin iz Selaca Đakovačkih počinio kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“ na štetu 54-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Gašinaca.

U noći, 6. kolovoza ove godine, u Selcima Đakovačkim, 24-godišnjak je udaranjem namjerno oštetio limariju osobnog automobila, pokidao rukohvate i bravice vrata vozila, te istrugao boju na lijevoj strani osobnog automobila.

Vlasniku 54-godišnjaku je pričinjena materijalna šteta veća od 9000 kuna.

 

PROMETNE NESREĆE I DOGAĐAJI U PROMETU NA PODRUČJU PU OSJEČKO-BARANJSKE

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je smrtno stradala, a druga prometna nesreće za posljedicu je imala materijalnu štetu. Prometna nesreća dogodile su se na području Osijeka i Belog Manastira.

 

U PROMETNOJ NESREĆI SMRTNO STRADAO MOTOCIKLIST

Jučer, 23, rujna, oko 11,48 sati, u Ulici Nova Dalmacija ispred kbr. 19 u Josipovcu, u prometnoj nesreći smrtno je stradao motociklist 17-godišnji hrvatski državljanin. Obavljenim očevidom utvrđeno je da je 30-godišnji hrvatski državljanin osobnim automobilom vršio radnju skretanje u lijevo na parkirališni prostor, a da tom prilikom nije propustio vozila koje dolaze iz suprotnog smjera i zadržavaju smjer kretanja. Tijekom radnje skretanja 30-godišnjak je prednjim dijelom osobnog automobila udario u motocikl koji je došao iz suprotnog smjera i s kojim je upravljao 17-godišnjak. Vozač motocikla izgubio je nadzor na motociklom i pao na kolnik te potom sletio u odvodni kanal i udario u betonski rub kolnog prilaza. Zbog zadobivenih ozljeda 17-godišnjak je na mjestu prometne nesreće preminuo. Protiv 30-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

 

BICIKLIST RECIDIVISTA

Jučer, 23. rujna, na području ove Policijske uprave u prometu su zaustavljena 3 vozača bicikla koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola evidentirana u 00,15 sati u Belom Manastiru, kada je u prometu zaustavljen biciklist 31-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,94 grama po kilogramu. Vozač bicikla smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva te je do sada u 2020. godini 12 puta evidentiran u prometu kako upravlja biciklom pod utjecajem alkohola i svaki put je bio smješten u posebnu prostoriju.

U 12,40 sati, na kružnom toku državne ceste broj 212, kod križanja s Kolodvorskom ulicom u Karancu, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 80-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira je zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom sletio s kolnika te napustio mjesto događaja. Policijski službenici su naknadno vozaču evidentirali prisutnost alkohola u krvi 1,16 grama po kilogramu.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 23500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 7 negativnih prekršajnih bodova.

23/09/2020

Na području PU osječko – baranjske u protekla 24 sata evidentirali smo četrnaest kaznenih djela od kojih izdvajamo dva kaznena djela krađa.

 

UKRAO BICIKL

U noći s 21. na 22. rujna, u Osijeku, nepoznati je počinitelj ukrao bicikl koji se nalazio ispred stambene zgrade. Vlasniku 53- godišnjem hrvatskom državljaninu nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.

UKRAO DVA PLINSKA TOPA

U noći s 24. na 25. kolovoza, u mjestu Torjancima, nepoznati je počinitelj na poljoprivrednoj površini ukrao dva plinska topa za rastjerivanje ptica i divljači. Vlasnici 48-godišnjoj hrvatskoj državljanki nastala je materijalna šteta od više tisuća kuna.

 

NESREĆA NA RADU

Jučer, 22. rujna, oko 8,50 sati, u Tvrđavici, 27-godišnji hrvatski državljanin djelatnik tvrtke tijekom košnje travnate površine izgubio je nadzor nad traktorom i prevrnuo se na nizbrdici. Ozlijeđeni radnik hospitaliziran je u Kliničkom bolničkom centru u Osijeku, gdje su mu konstatirane lake tjelesne ozljede.

 

PRONALAZAK MINSKO-EKSPLOZIVNOG SREDSTVA

Jučer, 22. rujna, oko 8,10 sati, u blizini mjesta Sveti Đurađ djelatnici tvrtke prilikom radova na nasipu pronašli su topovski projektil call. 115 mm. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu na mjestu pronalaska topovski projektil je uništio.

Podsjećamo građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje.

Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

PROMETNE NESREĆE NA PODRUČJU PU OSJEČKO – BARANJSKE

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je devet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba teško tjelesno ozlijeđena, dok su u ostale četiri prometne nesreće četiri osobe lako tjelesno ozlijeđene. Preostale četiri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Tri prometne nesreće dogodile su se na području Belišća, po dvije prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka i Donjeg Miholjca te po jedna na području Belog Manastira i Đakova.

 

OSTALI DOGAĐAJI U PROMETU

Jučer, 23. rujna, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 5 vozača (3 osobnog automobila i 2 bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 1,30 sati, u Osijeku, u Ulici Matije Gupca, kada je u prometu zaustavljen 51-godišnji hrvatski državljanin iz Tenja, koji je upravljao osobnim automobilom. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,74 grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 19,55 sati u Belom Manastiru dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač 58-godišnji hrvatski državljanin iz Valpova upravljao je osobnim automobilom te je uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila sletio s kolnika. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,74 grama po kilogramu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21 500 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Kako nam javljaju iz PU Osijek na području PU osječko – baranjske u protekla 24 sata evidentirali smo devet kaznenih djela.

 

NEOPREZNIM PALJENJEM PAPIRA ZAPALILA KUKURUZ

Jučer, 21. rujna, oko 16 sati, u Ernestinovu došlo je do požara na otvorenom prostoru.

Na mjestu događaja očevid je obavila očevidna ekipa Policijske uprave osječko -baranjske u suradnji s protupožarnim inspektorom te su utvrdili da je do požara došlo na način da je prilikom paljenja staroga papira vatru ostavila bez nadzora te uslijed puhanja vjetra vatra se proširila na vrt zasijanim kukuruzom. Zbog izazivanja požara protiv 72-godišnjakinje podnosimo prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz „Zakona o zaštiti od požara“.

Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ernestinovo. Vlasnici 62-godišnjoj hrvatskoj državljanki nastala je materijalna šteta oko tisuću kuna, a ozlijeđenih osoba nije bilo.

 

PRONALAZAK MINSKO-EKSPLOZIVNOG SREDSTVA

Jučer, 21. rujna, oko 13,25 sati, između Osijeka i Tenje 52-godišnji hrvatski državljanin tijekom obrade njive pronašao je ručnu bombu M 75.

Bombu je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu na mjestu pronalaska izuzeo.

Podsjećamo građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje.

Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

PROMETNE NESREĆE NA PODRUČJU PU OSJEČKO – BARANJSKE

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba zadobila lake tjelesne ozljede, a ostalih pet prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Pet prometnih nesreća dogodilo se na području Osijeka i jedna na području Belog Manastira.

 

OSTALI DOGAĐAJI U PROMETU

Jučer, 21. rujna, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu su zaustavljena 4 vozača (3 osobnog automobila i 1 bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 21,50 sati, u Švajcarnici kada je u prometu zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 66-godišnji hrvatski državljanin iz Uglješa. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,82 grama po kilogramu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

21/09/2020

Kako saznajemo od naše čitateljice, u zadnjih nekoliko dana otrovano je nekoliko mačaka u naselju Sirotice u ulici Ivana Meštorvića u Našicama. Iako informacija nije provjerena, ako se ispostavi da je istinita, nadamo se kako će institucije učiniti sve da se počinitelj pronađe. Kako dalje saznajemo, dvije mačke su uginule, a jedna je u kritičnom stanju i nalazi se u veterinarskoj stanici u Našicama.

Sve u svemu, dobro upozorenje da svoje kućne ljubimce zaštite, koliko je to god moguće, jer postoje ovakve neodgovorne osobe.

21/09/2020

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirane su tri prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći tri osobe su zadobile lake tjelesne ozljede, a ostale tri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Prometne nesreće dogodile se na području Osijeka, Đakova, Belišća i Našica.

 ALKOHOLIZIRANI VOZAČI U PROMETU

U vremenu od 18. do 20. rujna, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu su zaustavljena 43 vozača (31 vozač osobnog automobila i 12 vozača bicikla) koja su imala nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

U navedenom periodu osim alkohola evidentirano je i 259 prekršaja od čega 122 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 33 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 27 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 4 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljanja pod zabranom, 6 prekršaja upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 1 prekršaj odbijanje ispitivanja na prisutnost alkohola u krvi vozača i 64 ostalih prekršaja.

 

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 19. rujna, u 9,52 sata, na lokalnoj cesti broj 44047, između Ledenika i Andrijevca, kada je u prometu zaustavljen vozač bicikla 63-godišnji hrvatski državljanin iz Ledenika. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 3,13 grama po kilogramu.

U petak, 18. rujna, u 20,40 sati, u Belom Manastiru, u nadzoru prometa zaustavljen je 31-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira, koji je upravljao biciklom te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,05 grama po kilogramu. Vozač je do sada u 2020. godini 11 puta zaustavljen u prometu da upravlja biciklom pod utjecajem alkohola i svaki puta je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

 

U subotu, 19. rujna, u 17,55 sati, u Osijeku, u Ulici Josipa Jurja Strossmayera, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Vozač bicikla 62-godišnji hrvatski državljanin iz Ladimirevaca, izgubio je nadzor nad biciklom i pao na kolnik. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 2,52 grama po kilogramu.

 

U večernjim satima, 19. rujna, u Osijeku, na raskrižju Ulice Hrvatske Republike i Prolaza Ante Slavičeka dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede. Vozač osobnog automobila 68-hrvatski državljanin iz Osijeka nije propustio pješaka na pješačkom prijelazu već je svojim automobilom udario u istoga. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,58 grama po kilogramu. Vozač je uhićen te slijedi kaznena prijava nadležnom državnim odvjetništvu u Osijeku.

 

U nedjelju, 20. rujna, u 1,25 sati, u Đakovu, u nadzoru prometa zaustavljen je 25-godišnji hrvatski državljanin iz Đurđanaca, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,59 grama po kilogramu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova,

20/09/2020

Kako nam javljaju iz PU Osijek, u protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća gdje je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba teško tjelesno ozlijeđena. Preostalih pet prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodilo se pet prometnih nesreća i jedna na području Belog Manastira.

Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirana su 4 kaznena djela od kojih izdvajamo dva kaznena djela krađa.

 

UKRAO PARFEME I BRIJAČE APARATE

U petak, 18. rujna, u popodnevnim satima, iz dvije trgovine u Osijeku, 48-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka ukrao je četiri brijača aparata, parfem i čarape.

Pravne osobe oštećene su za više od tisuću kuna.

Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

 

KRAĐA BICIKLA

U petak, 18. rujna, u Đakovu, nepoznati počinitelj je iz dvorišta obiteljske kuće ukrao bicikl vlasništvo 33-godišnje hrvatske državljanke iz Đakova.

Vlasnica je oštećena za nekoliko tisuća kuna.

Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

 

U POŽARU IZGORJELA SJENICA

U noći s 18. na 19. rujna, od 19 do 4,25 sati, u dvorištu obiteljske kuće u Jagodnjaku vlasništvo 35-godišnjeg hrvatskog državljana iz Jagodnjaka, izgorjela je sjenica.

Požar je nastao nekontroliranim rukovanjem otvorenim plamenom na roštilju te se proširio na sjenicu koja je u potpunosti izgorjela.

Vlasniku je nastala materijalna šteta od oko 12 tisuća kuna.

Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jagodnjak.

Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo izvješće o događaju.

U VRTU PRONAŠAO TOPNIČKI PROJEKTIL

U srijedu, 16. rujna, oko 12 sati, u Batini, 58-godišnji hrvatski državljanin je tijekom radove u vrtu pronašao topnički projektil kalibra 40 milimetra iz II. Svjetskog rata.

Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je topnički projektil na siguran način s mjesta pronalaska izuzeo i 19. rujna van naseljenog mjesta uništio.

19/09/2020

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u periodu od 17. do 18. rujna, nepoznati počinitelj provalio je u stan u Đakovu vlasništvo 53-godišnjeg hrvatskog državljanina i 40-godišnje hrvatske državljanke iz Đakova. Iz prostorija stana nepoznati počinitelj ukrao je više satova, zlatni nakit i pištolj s pripadajućim dokumentima. Vlasnicima je pričinjena materijalna šteta veća od 100 tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava i policija nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Maloljetnik počinio seriju kaznenih djela

Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je maloljetnik počinio više kaznenih djela teška krađa, teška krađa u pokušaju, krađa i krivotvorenje isprave. Od 3. do 6. rujna, u Belom Manastiru, maloljetnik je u noćnom pohodu obišao više tvrtki, garažu i automehaničarsku radnu, gdje je počinio seriju kaznenih djela na štetu pravnih i fizičkih osoba. Provalio je u skladišta tvrtke iz Belog Manastira iz unutrašnjosti nije ništa ukrao. Provalio je u skladišta tvrtke iz Belog Manastira i ukrao moped vlasništvo 57-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Mirkovaca.

Provalio je dvorišna vrata automehaničarske radnje u Belom Manastiru i ukrao osobni automobil vlasništvo 24-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Torjanaca. Provalio je u prostorije objekta u Belom Manastiru u najmu 67-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Belog Manastira i ukrao dvije motorne pile s alatom, kanistar s gorivom i razni alat za rad. Ušao u neograđeno dvorište u Švajcarnici, gdje je iz otključane garaže ukrao dvije motorne pile vlasništvo 65-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Švajcarnice. U istom dvorištu maloljetnik je iz dva odjavljena osobna automobila ukrao akumulatore, a potom ukrao odjavljeni osobni automobil s pogonskim ključevima.

Maloljetnik je ubrzo s ukradenim osobnim automobilom sudjelovao u prometnoj nesreći u mjestu Kozarac, gdje ga je i ostavio. Obavljenim očevidom na ukradenom osobnom automobilu, utvrđeno da je maloljetnik nakon krađe osobnog automobila na isti postavio ne pripadajuće registarske pločice. Pravnim i fizičkim osobama pričinjena je materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana je jedna prometna nesreća s materijalnom štetom koja se dogodila na području Našica.

18/09/2020

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 17. rujna, na području ove Policijske uprave u prometu su zaustavljena 3 vozača (2 osobnog automobila i 1 bicikla) kojima je evidentirana nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 19,25 sati u Dardi, kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist 52-godišnji hrvatski državljanin iz Darde. Vozaču bicikla evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 2,30 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Pronađena minobacačka granata

Jučer, 17. rujna, oko 10 sati, u rijeci Karašici kod mjesta Gajić, građanin je pronašao minobacačku granatu 120 milimetara. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu pronađenu minobacačku granatu je na siguran način izuzeo s mjesta pronalaska.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je lako tjelesno ozlijeđena, a preostale tri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Po jedna prometna nesreća dogodila se na području Osijeka, Đakova, Belišća i Našica.

 

Pojačane mjere u prometu – Najava

U nadolazećem vikendu provest će se pojačane mjere usmjerene na prekršaje koji su u uzročno – posljedičnoj vezi nastanka prometnih nesreća i posljedica u istima, a prvenstveno će se obratiti pozornost na prekoračenje brzine kretanja, alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, kao i drugim težim prometnim prekršajima (upravljanje pod zabranom, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, oduzimanje prednosti prolaska pješacima i dr.).

17/09/2020

Kako nam javljaju iz PU osječko baranjske jučer, 16. rujna, oko 21,45 sati, izbio je požar u stanu u Đurđenovcu, u kojem je smrtno stradao vlasnik 67-godišnji hrvatski državljanin iz Đurđenovca. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Šaptinovci. Nakon obavljenog očevida, tijelo preminulog prevezeno je u Klinički bolnički centar Osijek gdje će se naknadno obaviti obdukcija. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je izvješće o događaju.

Prepravio startni pištolj

U petak 11. rujna, u Beljevini, pretragom doma vlasništvo 49-godišnjeg hrvatskog državljanina pronađen je i oduzet prepravljeni startni pištolj. Protiv 49-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljena izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Za počinjenje kaznenog djela nedozvoljena izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari zapriječena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

 

Ukrao moped

U noći s 14. na 15. rujna, u Osijeku, s parkirališta trgovačkog centra, 19-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka ukrao je moped vlasništvo 26-godišnje hrvatske državljanke iz Viljeva. Također je na istom parkiralištu provalio u parkirani osobni automobil vlasništvo 34-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Osijeka, iz kojeg nije ništa ukrao. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Krađa poljoprivrednih uređaja

U periodu od 14. kolovoza do 4. rujna ove godine, u Antunovcu, iz skladišnog prostora dvorišta, vlasništvo tvrtke iz Osijeka, nepoznati počinitelj ukrao je motorni trimer i četiri rotora s priključkom za branje kukuruza. Pravna osoba oštećena je za više od 40 tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja.

 

Pronađena minsko – eksplozivna sredstva

Jučer, 16. rujna, oko 10 sati, u šumskom predjelu „Jagodnjačke šume“ u blizini mjesta Jagodnjak, građanin je pronašao kućište motora raketnog bacača. Oko 11,35 sati, u Antunovcu te oko 13 sati, u poljskom predjelu „Priviš“ u blizini mjesta Feričanci, građani su pronašli dva topnička zrna kalibra 76 milimetara. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu pronađena minsko – eksplozivna sredstva je na siguran način izuzeo s mjesta pronalaska.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće jedna osoba je teško i jedna lako tjelesno ozlijeđena, a preostale tri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Belišća dogodile su se četiri prometne nesreće i jedna na području Osijeka.

 

Vozio automobil bez vozačke i s 2,21 promila

Jučer 16. rujna, na području Policijske uprave osječko – baranjske u prometu je zaustavljeno 8 vozača (4 vozača osobnog automobila i 4 vozača bicikla) kojima je evidentirana nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi.

 

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 14,30 sati, na državnoj cesti broj 34, između Petrijevaca i Josipovca, gdje je u nadzoru prometa zaustavljen vozač osobnog automobila 51-godišnji hrvatski državljanin iz Petrijevaca. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,47 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativna prekršajna boda.

 

U 1 sat, u Šaptinovcima, u nadzoru prometa zaustavljen je 30-godišnji hrvatski državljanin iz Šaptinovaca koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 2,21 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.