17/01/2019

Iskoristio nepažnju i ukrao novac

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u večernjim satima 9. siječnja nepoznati počinitelj lažno se predstavio djelatnici kioska u blizini centra Osijeka kao policijski službenik.

Izjavio je da su u kiosk stavljene u opticaj krivotvorene novčanice i zatražio na uvid novac iz blagajne. Nakon što ga je pustila u unutrašnjost kioska, iskoristio je njezinu nepažnju te iz blagajne ukrao nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Razbojništvo

U večernjim satima 16. siječnja nepoznati je počinitelj ušao u prodavaonici na području Podgajaca Podravskih, uporabom sile, natjerao djelatnicu da mu preda novac. Nakon što je ukrao više tisuća kuna, udaljio se u nepoznatom pravcu. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Požar u Bistrincima

Oko 9,30 sati 16. siječnja, uslijed pregrijavanja i tinjanja drvene grede na stropu uz dimnjak, došlo je do požara u obiteljskoj kući u Gupčevoj ulici u Bistrincima. Opožarene su dvije grede, a dio stropa dnevnog boravka urušio se uslijed grijanja. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a materijalna šteta iznosi oko tisuću kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je izvješće.

 

Pronašli minu i dio mine

Prilikom čišćenja kanala u blizini Tenje u prijepodnevnim satima 16. siječnja djelatnik osječke tvrtke pronašao je protutenkovsku antimagnetsku minu.

Također u prijepodnevnim satima 16. siječnja, prilikom obavljanja radova u Opatijskoj ulici u Osijeku djelatnik osječke tvrtke pronašao je stabilizator minobacačke mine.

Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu preuzeli su navedena sredstva na mjestu pronalaska.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana je jedna prometna nesreća, koja je za posljedicu imala materijalnu štetu, a dogodila se na području Baranje.

VEZANI TEKSTOVI
16/01/2019

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 34-godišnji hrvatski državljanin i 32-godišnja hrvatska državljanka počinili kazneno djelo krađa.

Počinitelji su u siječnju u prodavaonicama trgovačkog centra u Valpovu ukrali razne artikle, vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Razbojnička krađa

U prijepodnevnim satima 15. siječnja nepoznati je počinitelj u prodavaonici u blizini centra Osijeka zatražio od prodavača da pogleda nakit. Nakon što je odabrao komad nakita na pultu, uzeo ga je i udaljio se iz prodavaonice. Prodavač je sustigao počinitelja, koji mu se, potom, istrgnuo iz ruku s nakitom vrijednosti više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Provalio u prodavaonicu

U noći s 14. na 15. siječnja nepoznati je počinitelj provalio u prostorije prodavaonice na području Kneževih Vinograda. Počinitelj je ukrao nekoliko stotina kutija raznih cigareta i prehrambene artikle. Nastala je materijalna šteta od više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Prijevara u gospodarskom poslovanju

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 28-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo prijevara u gospodarskom poslovanju. Kao voditelj poslovanja trgovačkog društva iz Višnjevca, 28-godišnjak je u ožujku 2018. godine, u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, temeljem usmenog dogovora i pisane ponude s odgovornim osobama osječkog trgovačkog društva dogovorio prodaju tri vozila za iznos od više desetaka tisuća kuna. Obećao je da će vozila isporučiti u ugovorenom roku, što nije učinio. Novac dobiven od osječke tvrtke kao avans uplatio je na račun svoje tvrtke, kako bi podmirio dugove.

Suprotno prethodnoj ponudi i dogovoru, na području Republike Slovenije osječkoj tvrtki predao je tri druga vozila manje vrijednosti od ugovorene cijene. Osječkoj tvrtki, također, nije omogućio prijenos vlasništva nad vozilima, odbijajući predati fakturu kao dokaz plaćanja, iako je cijena prethodno u cijelosti isplaćena. Osječkoj tvrtki nastala je materijalna šteta od više desetaka tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena. Preostale tri nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Tri su se dogodile na području Osijeka, a jedna na području Našica.

VEZANI TEKSTOVI
15/01/2019

Provalio u kuću

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske između 6. i 13. siječnja nepoznati je počinitelj provalio u nenastanjenu kuću u Dardi. Počinitelj je ukrao nakit i više komada pokrivača, pričinivši vlasnici materijalnu štetu od više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena. Preostale četiri nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Tri su se dogodile na području Osijeka, a po jedna na područjima Baranje i Donjeg Miholjca.

VEZANI TEKSTOVI
14/01/2019

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske tijekom večernjih sati 12. siječnja nepoznati je počinitelj provalio u prostorije obiteljske kuće u Breznici Našičkoj. Počinitelj je ukrao novac i nakit. Vlasniku je nastala materijalna šteta od više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Policija moli pomoć svjedoka – očevidaca

Na državnoj cesti broj 2 (južna obilaznica) u Osijeku, u blizini Trgovačkog centra Portanova, 13. siječnja oko 16,50 sati, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom.

U nesreći je sudjelovao osobni automobil marke VW Golf crne boje, koji je udario u metalnu zaštitnu ogradu. U cilju rasvjetljavanja prometne nesreće molimo svjedoke – očevice, koji su se u trenutku nesreće nalazili na mjestu događaja ili imaju saznanja o nesreći, da se jave osobno u Postaju prometne policije Osijek ili na broj telefona 031/237-112.

Drsko ukrao novac

U večernjim satima 12. siječnja nepoznati je počinitelj od djelatnika ugostiteljskog objekta u Županijskoj ulici u Osijeku zatražio da mu razmjeni novčanicu. Nakon što je djelatnik otvorio novčanik, počinitelj mu je istrgnuo novčanik iz ruku te se udaljio iz ugostiteljskog objekta, otuđivši za sada neutvrđenu količinu novca. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Protuzakoniti lov i ribolov

U noći s 11. na 12. siječnja nepoznati je počinitelj u lovištu na području Darde hicem iz puške odstrijelio jelena starosti nekoliko godina. Lovačkom društvu nastala je materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Automobil se zapalio tijekom vožnje

U Osječkoj ulici u Belom Manastiru oko 12. siječnja oko 11 sati, uslijed pregrijavanja dijelova motora tijekom vožnje zapalio se osobni automobil kojim je upravljao 36-godišnji hrvatski državljanin, koji nije ozlijeđen. Oštećen je dio motora, a nastala je materijalna šteta od oko sedam tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je izvješće.

 

Davanje lažnog iskaza

Završeno je kriminalističko istraživanje nad jednom osobom te se sumnja da je 48-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo davanje lažnog iskaza. Tijekom kolovoza 48-godišnjak je lažno prijavio gubitak vozačke dozvole na području Đakova, iako je znao da mu je dozvola privremeno oduzeta u Republici Njemačkoj. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Razotkriven počinitelj kaznenih djela

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 18-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela teška krađa. Mladić je u siječnju provalio u rashladnu vitrinu na tržnici u Osijeku te se udaljio ne otuđivši ništa. Također je u više navrata provalio u ugostiteljski objekt u blizini tržnice u Osijeku i ukrao nekoliko stotina kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom

Završeno je kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim hrvatskim državljaninom te se sumnja da je počinio kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Naime, 36-godišnjak je 10. siječnja oko 18 sati u šumi u blizini mjesta Silaš, prilikom lova ranio 33-godišnjeg lovca te mu nanio teške tjelesne ozljede. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana je dvadeset jedna prometna nesreća. U pet prometnih nesreća jedna je osoba teže, sedam je osoba lakše ozlijeđeno. Preostalih šesnaest nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu.

Devet se dogodilo na području Osijeka, pet na području Baranje, tri na području Đakova, a po dvije na područjima Našica i Belišća.

VEZANI TEKSTOVI
11/01/2019

Ozlijeđen tijekom lovaKako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 10. siječnja, oko 18 sati u šumi u blizini mjesta Silaš, prilikom lova metak iz puške drugog lovca pogodio je 33 –  godišnjeg lovca.

Pružena mu je liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Osijek, gdje je utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozljede (ozljede zdjelice i prepone). Nastavlja se rad na utvrđivanju okolnosti događaja.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće tri su osobe lakše ozlijeđene. Preostalih šest nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu.

Šest se dogodilo na području Osijeka, a po jedna na područjima Đakova i Našica.

VEZANI TEKSTOVI
10/01/2019

Razotkriveni počinitelji više kaznenih djela

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su dva maloljetnika počinila tri kaznena djela teška krađa na području Belišća. U prosincu 2018. godine i siječnja počinitelji su provalili u obiteljsku kuću, prodavaonicu i dvije pekare te ukrali novac, prehrambene artikle i alkoholna pića, pričinivši ukupnu materijalnu štetu od nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Nesreća na radu

U prodavaonici u Valpovu u poslijepodnevnim satima 9. siječnja, prilikom rada na električnom stroju za mljevenje mesa djelatnik nije koristio alat, već je gurnuo ruku u stroj. Došlo je do odsijecanja dijela kažiprsta. Pružena mu je liječnička pomoć. Utvrđeno je da je zadobio teške tjelesne ozlijede. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je izvješće.

 

Rezultati akcije „Mir i dobro“

Na području Policijske uprave osječko – baranjske, od 15. prosinca 2018. do 8. siječnja 2019. godine, provedena je akcija „Mir i dobro“. Osnovni je cilj akcije, koju Ministarstvo unutarnjih poslova provodi od 1993. godine, smanjiti neželjene posljedice, prvenstveno ozljeđivanje djece i mladih te nastanak materijalne štete. U vrijeme provođenja akcije nismo evidentirali niti jedno ozljeđivanje osoba uslijed rukovanja i od posljedica eksplozije pirotehničkih sredstava. Policijski su službenici oduzeli ukupno dva komada oružja i devetnaest komada raznog streljiva. Tijekom trajanja akcije, zbog počinjenog prekršaja, nadležnom državnom odvjetništvu prijavljena je jedna punoljetna osoba.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće jedna je osoba teže, a dvije su osobe lakše ozlijeđene. Preostale četiri nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Tri su se dogodile na području Osijeka, a po jedna na područjima Baranje, Donjeg Miholjca i Belišća.

VEZANI TEKSTOVI
09/01/2019

Provalili u ugostiteljski objekt i pekaru

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske U noći sa 7. na 8. siječnja nepoznati je počinitelj provalio u ugostiteljski objekt na Trgu bana Josipa Jelačića u Osijeku. Počinitelj je ukrao nekoliko stotina kuna.

Tijekom večernjih sati 8. siječnja nepoznati je počinitelj provalio u prostorije pekare u Bistrincima i ukrao nekoliko stotina kuna i prehrambene artikle.

Za nepoznatim počiniteljima se traga.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana je jedna prometna nesreća, koja je za posljedicu imala materijalnu štetu, a dogodila se na području Osijeka.

Jučer, 8. siječnja, na području ove policijske uprave u prometu zatečen je jedan vozač, 61-godišnji hrvatski državljanin, biciklist, kojeg su policijski službenici zatekli u 8,55 sati u Valpovu dok je upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 0,53 promila. Vozač je u 2018. godini tri puta zatečen u prometu da upravlja biciklom uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Foto: ilustracija

VEZANI TEKSTOVI
08/01/2019

Oprez! Nove prevare putem interneta

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske tijekom prosinca 33-godišnjak je u Osijeku putem internet oglasnika dogovorio prodaju glazbenog pojačala s nepoznatom osobom u Zagrebu. Počinitelj mu je poslao fotografiju potvrde o uplati nekoliko tisuća kuna te mu je 33-godišnjak poslao pojačalo, nakon čega je utvrdio da mu novac nije nikada uplaćen. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Odvezao otključani auto

U noći s 3. na 4. siječnja nepoznati je počinitelj ušao u otključano vozilo parkirano u Ulici Matije Gupca u Belišću. Ključevima koji su se nalazili u vozilu pokrenuo je vozilo te se udaljio u nepoznatom pravcu. Vlasniku je nastala materijalna šteta od više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Izorali ručnu bombu

U prijepodnevnim satima 7. siječnja, prilikom obrade tla u polju kod mjesta Suza djelatnici baranjske tvrtke traktorom su izorali ručnu bombu iz Drugog svjetskog rata. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu uništio je bombu na mjestu pronalaska.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća, koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Tri su se dogodile na području Osijeka, a po jedna na područjima Baranje i Našica.

VEZANI TEKSTOVI
07/01/2019

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u noći s 3. na 4. siječnja nepoznati je počinitelj provalio u pekarnicu u Belišću i ukrao nekoliko tisuća kuna. Potom je provalio u prodavaonicu u Željeuzničkoj ulici te se udaljio ne otuđivši ništa. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Prijevare

Tijekom studenog 2018. godine 46-godišnjak je putem interneta na području Đakovštine s nepoznatim počiniteljem dogovorio kupnju kombajna te je nepoznatom počinitelju uplatio nekoliko desetaka tisuća kuna. Kombajn mu nije isporučen, niti mu je vraćen novac. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 40-godišnji državljanin Srbije počinio kazneno djelo prijevara. U prosincu je 40-godišnjak u poslovnici lutrije u Osijeku doveo u zabludu djelatnicu, rekavši kako posjeduje više dobitnih listića te da će s novčanim dobitkom tih listića isplatiti nove odigrane listiće. Nakon što je provjerom utvrđeno da posjeduje samo nekoliko dobitnih listića, 40-godišnjak se udaljio iz poslovnice ne uplativši iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Požar u Bijelom Brdu

U subotu, 5. siječnja, oko 11,30 sati, uslijed istjecanja plina na spoju plinske boce i crijeva (regulatora) te spoja s visokom temperaturom iz peći na kruta goriva došlo je do eksplozije i požara u kuhinji obiteljske kuće u Ulici kralja Zvonimira u Bijelom Brdu. Oštećeno je krovište, zidovi, stolarija i unutrašnjost kuće, a vlasnik je zadobio opekotine te mu je pružena liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Osijek. Ukupna materijalna šteta naknadno će se utvrditi. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je izvješće.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je jedanaest prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena. Preostalih deset nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu.

Osam se dogodilo na području Osijeka, a po jedna na područjima Baranje, Đakova i Belišća.

VEZANI TEKSTOVI
04/01/2019

Razotkriveni počinitelji kaznenih djela

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske završeno je kriminalističko istraživanje nad dvije osobe te se sumnja da su 35-godišnji i 47-godišnji hrvatski državljani počinili kazneno djelo teška krađa. U noći s 31. prosinca na 1. siječnja počinitelji su provalili u prodavaonicu na osječkom Sjenjaku i ukrali novac i nakit, pričinivši materijalnu štetu ukupne vrijednosti više desetaka tisuća kuna.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 20-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo teška krađa. Mladić je u noći s 27. na 28. prosinca provalio u prostorije trgovačkog centra u Osijeku i ukrao europalete, pričinivši materijalnu štetu od više stotina kuna.

Nadležnim državnim odvjetništvima podnesena su posebna izvješća.

 

Protuzakonit lov i ribolov

U noći s 28. na 29. prosinca nepoznati je počinitelj u Lovištu u blizini Erduta ubio i ukrao meso divlje svinje težine veće od stotinu kilograma. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljima se traga.

 

Prikrivanje

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 24-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krađa te da je 43-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo prikrivanje. U studenom 2018. godine 24-godišnjak je iz šumskog predjela kod Batine ukrao više prostornih metara ogrjevnog drveta. Potom je 43-godišnjakinja 24-godišnjaku pomogla preprodati drva, iako je znala da potječu od izvršenja kaznenog djela. Nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća, koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Tri su se dogodile na području Osijeka, a po jedna na područjima Đakova i Belišća.

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print