29/11/2020

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u vremenu od 18. do 28. studenog, u Semeljcima, nepoznati počinitelj je iz obiteljske kuće vlasništvo 63-godišnjeg hrvatskog državljanina ukrao novac. Vlasniku je nastala materijalna šteta oko 190 tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

 

Policija evidentirala kršenje mjera

U protekla 24 sata policijski službenici na području Policijske uprave osječko – baranjske obavili su 202 provjere ugostiteljskih objekata i utvrdili 1 kršenje radnog vremena ugostiteljskog objekta u kojem su se nalazili gosti i nakon radnog vremena. O svemu utvrđenom slijedi obavijest državnom inspektoratu. U dojavi građana o kršenju mjera samoizolacije obavljenom terenskom provjerom potvrđeno jedno kršenje mjera. Policijski službenici su obavili 19 provjera pridržavanja mjera samoizolacije građana i utvrdila da nije bilo kršenje mjera. Svim građanima MUP skreće pažnju na važnost pridržavanja propisanih mjera i preporuka radi očuvanja vlastitog zdravlja ali i zdravlja cjelokupne zajednice. Sve sumnje o kršenju mjera možete prijaviti pozivom na 192 ili putem aplikacije za e-dojave.

 

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće. U tri prometne nesreće četiri osobe su lako tjelesno ozlijeđene, a jedna prometna nesreća za posljedicu je imala materijalnu štetu. Na području Osijeka i Belišća dogodile su se po dvije prometne nesreće.

28/11/2020

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u vremenu od 25. do 31. listopada, između mjesta Dalj i Borovo, nepoznati počinitelj ukrao je nekoliko desetaka tona repe sa poljoprivredne površine. Pravnoj osobi nastala je materijalna šteta više tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

Jučer, 27. studenog, u vremenu od 9 do 18,15 sati, u Donjem Miholjcu, nepoznati počinitelj ukrao je novac iz autobusa. Vlasniku 56-godišnjem hrvatskom državljaninu nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

 

Požar u kući

Jučer, 27. studenog, oko 11,40 sati, u Marijancima, u kuhinji obiteljske kuće vlasništvo 58-godišnjeg hrvatskog državljana, došlo je do zapaljenja produžnog kabla i utičnice koji su izgorjeli. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Marijanci, a vlasniku je nastala materijalna šteta oko 100 kuna.

 

Evidentirano dva kršenja mjera ugostiteljskih objekata

Policijski službenici na području Policijske uprave osječko – baranjske obavljenim terenskim provjerama na ukupno 79 objekata utvrdili su 2 kršenja radnog vremena ugostiteljskih objekta u kojima su se nalazili gosti i nakon radnog vremena. O svemu utvrđenom slijedi obavijest državnom inspektoratu. Svim građanima policija skreće pažnju na važnost pridržavanja propisanih mjera i preporuka radi očuvanja vlastitog zdravlja ali i zdravlja cjelokupne zajednice. Sve sumnje o kršenju mjera možete prijaviti pozivom na 192.

 

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je lako tjelesno ozlijeđena, a preostale četiri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka i Belišća dogodile su se po dvije prometne nesreće, a na području Belog Manastira jedna prometna nesreća.

27/11/2020

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u srijedu, 25. studenog, u Osijek, nepoznati počinitelj je iz obiteljske kuće vlasništvo 33-godišnjeg hrvatskog državljanina ukrao novac. Vlasniku je nastala materijalna šteta oko 200 tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Iskopao minobacačku granatu

Jučer, 26. studenog, oko 12,10 sati, u Satnici Đakovačkoj, 41-godišnjak je tijekom izvođenja radova bagerom iskopao minobacačku granatu kalilbra 82 milimetra. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave osječko – baranjske je granatu s mjesta pronalaska na siguran način izuzeo.

 

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je lako tjelesno ozlijeđene, a preostalih šest prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodilo se pet prometnih nesreća, a na području Đakova i Našica po jedna prometna nesreća.

 

Alkoholizirani vozači u prometu

Jučer, 26. studenog, na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana su 4 vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 22,35 sati, u Branjinom Vrhu, u prometu je zaustavljen 25-godišnji hrvatski državljanin iz Kneževa, koji je upravljao osobnim automobilom. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,50 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativnih prekršajnih bodova.

26/11/2020

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske jučer, 25. studenog, oko 13,20 sati, u Valpovu, u obiteljskoj kući 20-godišnji hrvatski državljanin oštrim je predmetom zadao više ozljeda po tijelu 54-godišnjeg hrvatskog državljanina i 51-godišnje hrvatske državljanke. Ozlijeđenim osobama pružena je liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Osijek gdje su im liječnici konstatirali teške tjelesne ozlijede. Policijski službenici Policijske uprave osječko – baranjske obavili su očevid na mjestu događaja. Brzom intervencijom policijskih službenika 20-godišnji hrvatski državljanin je uhićen te slijedi daljnje kriminalističko istraživanje.

Ukrali noževe

U petak, 6. studenog, u Valpovu, nepoznati počinitelji su iz trgovačkog centra ukrali noževe, dijelove uređaja za preradu mesa te dijelove za motorne pile. Pravnoj osobi nastala je materijalna šteta oko 20 000 kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljima.

 

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je lako tjelesno ozlijeđene, a preostale četiri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se dvije prometne nesreće, a na području Belog Manastira tri prometne nesreće.

 

Alkoholizirani vozači u prometu

Jučer, 25. studenog, na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana su 3 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi: 2 osobnog automobila i 1 teretnog automobila.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 15,15 sati, u Osijeku, u Ulici Andrije Hebranga kada je u prometu zaustavljen vozač teretnog automobila 45-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,59 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

25/11/2020

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 51-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“ opisano u članku 180. stavak 1. Kaznenog zakona. Utvrđeno je da se 51-godišnja hrvatska državljanka nije pridržavala epidemioloških mjera i izolacije koja joj je određena od 9. do 18. studenog, a zbog dijagnosticirane zarazne bolesti COVID-19. U ponedjeljak 16. i u utorak 17. studenog, svjesno je napustila mjesto prebivališta te koristila javni prijevoz kako bi otputovala u drugi grad na području županije čime je dovela u opasnost da se zarazna bolest proširi među ljude. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

Ukrali katalizator i tablet

U vremenu od 13. do 19. studenog, u Osijeku, nepoznati počinitelj ukrao je katalizator s osobnog automobila 81-godišnjeg hrvatskog državljana. Vlasniku je nastala materijalna šteta oko 2 000 kuna. U subotu, 21. studenog, u Višnjevcu, nepoznati počinitelj ukrao je tablet računalo iz osobnoga automobila vlasništvo pravne osobe. Pravnoj osobi nastala je materijalna šteta oko 3 000 kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljima.

 

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće na području Osijeka koje su za posljedicu imale materijalnu štetu.

 

Alkoholizirani vozači u prometu

Jučer, 24. studenog, na području Policijske uprave osječko – baranjske u prometu su zaustavljena 2 vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 20,10 sati u Jagodnjaku, kada je u prometu zaustavljen vozač osobnog automobila 54-godišnji hrvatski državljanin iz Jagodnjaka. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,59 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

24/11/2020

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u vremenu s 22. na 23. studeni, u vremenu od 22 do 9 sati, u Osijeku, nepoznati počinitelj provalio je u caffe bar iz kojega je ukrao novac. Pravnoj osobi iz Osijeka nastala je materijalna šteta oko 14 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu te nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Ukrao novac i mobitele

U periodu od 21. do 23. studenog, u Osijeku, nepoznati počinitelj provalio je u prostorije tvrtke iz koje je ukrao novac i mobitele. Pravnoj osobi iz Osijeka nastala je materijalna šteta veća od 20 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

 

Krađa prometnih znakova

U vremenu od 13. do 16. studenog, u Koški, nepoznati počinitelj ukrao je prijenosne prometne znakove s gradilišta tvrtke. Pravnoj osobi iz Osijeka nastala je materijalna šteta oko 4 000 kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

 

Požari na obiteljskoj kući

Jučer, 23. studenog, oko 5,45 sati, u Đakovu, došlo je do požara na obiteljskoj kući vlasništvo 83-godišnje hrvatske državljanke. Do požara je došlo uslijed isijavanja topline iz električne grijalice kojom prilikom je došlo do požara u dnevnom boravku. Požar se proširio na krov i ostale dijelove kuće. Vlasnici je nastala materijalna šteta oko 50 000 kuna. Istog dana, oko 17,30 sati u Đakovu, došlo je do požara na kiosku sa zatvorenom terasom vlasništvo 45-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je u potpunosti izgorio. Požare su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đakovo. U požarima nije bilo ozlijeđenih osoba.

 

Ukrao mobitele – Policija ga otkrila

Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 21-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krađa. U utorak, 29. rujna, u Osijeku, iz prodavaonice trgovačkog centra 21-godišnjak je ukrao dva mobitela te pravnoj osobi prouzročio materijalnu štetu oko 13 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

 

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je lako tjelesno ozlijeđene, a preostale tri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće, a na području Belišća jedna prometna nesreća.

 

Alkoholizirani vozači u prometu

Jučer, 23. studenog, na području Policijske uprave osječko – baranjske u prometu su zaustavljena 3 vozača koja su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi: 1 osobnog automobila i 2 bicikla. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 16,30 sati, u Bokšiću, kada je u prometu zaustavljen 59-godišnji hrvatski državljanin iz Zokovog Gaja. Vozaču bicikla utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,70 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

U 8,25 sati, u Osijeku, u Reisnerovoj ulici, u nadzoru prometa zaustavljen je 53-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

23/11/2020

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u razdoblju od 20. do 22. studenog na području ove Policijske uprave u prometu je zaustavljeno 19 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi: 18 vozača osobnog automobila i 1 vozač teretnog automobila. U navedenom periodu osim alkohola evidentirana su još 162 prekršaja od čega 86 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 9 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 9 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 prekršaj upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 1 prekršaj odbijanja ispitivanja na prisutnost alkohola u krvi vozača i 55 ostalih prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 21. studenog u 00,20 sati u Đakovu, kada je u prometu zaustavljen vozač osobnog automobila 36-godišnji hrvatski državljanin iz Satnice Đakovačke. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,87 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

U petak, 20. studenog, u 18,40 sati u Osijeku, na raskrižju ulica Martina Divalta i Vatrogasna, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 42-godišnji hrvatski državljanina iz Osijeka uslijed neprilagođene brzine kretanja udario je u zadnji dio osobnog vozila koji je skretao ispred njega. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,19 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21 500 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

Istog dana, u 22,38 sati u Osijeku, u Ulici Matije Gupca, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 32-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,20 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15,000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

 

U nedjelju, 22. studenog, u 3,30 sati u Zmajevcu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. 23-godišnji hrvatski državljanin iz Zmajevca, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje sletio je s kolnika. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,39 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 36 500 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 10 negativnih prekršajnih bodova.

 

Pronašao ručnu bombu M-75

Jučer, 22. listopada, u Osijeku, 39-godišnjak je uz obalu rijeke Drave pronašao odbačenu ručnu bombu M-75. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave osječko – baranjske je bombu s mjesta pronalaska na siguran način izuzeo.

Akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje. Policija poziva građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Također Vas mole da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste ih na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Oni će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće na području Osijeka i Belog Manastira koje su za posljedicu imale materijalnu štetu.

22/11/2020

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u noći s 20. na 21. studenog, u Beničancima, nepoznati je počinitelj provalio u obiteljsku kuću iz koje je ukrao računalnu opremu, LCD TV, Playstation i parni čistač pločica. Vlasnici 32-godišnjoj hrvatskoj državljanki nastala je materijalna šteta oko 4 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu te nastavlja intenzivno traganje za počiniteljem.

Obavljenim očevidom utvrđen uzrok požara na automobilu

Jučer, 21. studenog, oko 2 sata, u Selcima Đakovačkim, došlo je do zapaljenja osobnog automobila u dvorištu obiteljske kuće. Očevid na mjestu događaja obavili su policijski službenici PU osječko – baranjske u suradnji s inspektorom zaštite od požara. Očevidom i prikupljenim saznanjima utvrđeno je da je do požara došlo ljudskom radnjom. Vlasniku vozila 30-godišnjem hrvatskom državljaninu nastala je materijalna šteta oko 10 000 kuna.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba zadobila lake tjelesne ozljede, dok je u drugoj prometnoj nesreći nastala materijalna šteta. Prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka.

21/11/2020

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u noći s 18. na 19. studenog, u Donjem Miholjcu, nepoznati je počinitelj provalio u obiteljsku kuću iz koje je ukrao puške, pištolj i lovačku opremu. Vlasnicima 33-godišnjem i 69-godišnjem hrvatskom državljaninu nastala je materijalna šteta oko 150 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu te nastavlja intenzivno traganje za počiniteljem.

Ukrao gorivo iz teretnog automobila

U noći s 19. na 20. studenog, na parkiralištu odmorišta Beketinci, nepoznati počinitelj provalio je u spremnik goriva teretnog automobila iz kojeg je ukrao oko 400 litara diesel goriva. Tvrtki je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu te nastavlja intenzivno traganje za počiniteljem.

 

Ukradene sekundarne sirovine

U vremenu od 19. do 20. studenog, na području Našica, nepoznati je počinitelj provalio u skladište tvrtke iz koje je ukrao oko 2 tone sekundarnih sirovina. Vlasniku tvrtke nastala je materijalna šteta oko 50 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

 

Požar na osobnom automobilu

Danas, 21. studenog, oko 2 sata, u Selcima Đakovačkim, došlo je do zapaljenja osobnog automobila u dvorištu obiteljske kuće. Vlasnik vozila 30-godišnji hrvatski državljanin požar je ugasio. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a nastala materijalna naknadno će se utvrditi. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

 

Prometne nesreće na području pu osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće tri osobe su zadobile lake tjelesne ozljede, a preostale četiri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Tri prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka, dvije na području Belog Manastira i jedna na području Našica.

20/11/2020

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske jučer, 19. studenog, oko 6 sati, u Čepinu, izbio je požar na obiteljskoj kući vlasništvo 86-godišnjeg hrvatskog državljanina. Obavljenim očevidom policijskih službenika ove Policijske uprave isključen je tehnički uzrok nastanka požara te je utvrđeno da je do požara došlo odbacivanjem gorive tvari u koš za smeće. Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne profesionalne postrojbe Grada Osijeka i Javne vatrogasne postrojbe Čepin. U unutrašnjosti opožarene kuće pronađeno je tijelo smrtno stradale osobe čiji će se identitet i uzrok smrti utvrditi obdukcijom u Kliničkom bolničkom centru Osijek. U požaru je nastala materijalna šteta oko 150 tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi izvješće o događaju.

Krađa novca iz stana

Jučer, 19. studenog, u popodnevnim satima, u Osijeku, nepoznati počinitelj provalio je u stan vlasništvo 36-godišnjeg hrvatskog državljanina i ukrao dva rabljena mobitela i više od dvije tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu te nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom, a koje su se dogodile na području Osijeka i Belog Manastira.

 

Rezultati pojačanih mjera

Jučer, 19. studenog, u vremenu od 10 do 16 sati, policijski službenici Policijske uprave osječko – baranjske proveli su mjere pojačanog nadzora prometa usmjerene na utvrđivanje prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja vozila. U pojačanom nadzoru prometa utvrđena su 104 prekršaja, od kojih 95 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila.

Također je za tri vozača evidentirano da upravljaju vozilom za vrijeme dok u krvi imaju nedozvoljenu koncentraciju alkohola i to dva vozača osobnog vozila i jedan vozač bicikla. Najveća koncentracija alkohola evidentirana je u 23,38 sati, u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist 53-godišnji hrvatski državljanin. Vozaču bicikla evidentirana je koncentracija alkohola od 1,57 grama po kilogramu.