16/11/2019

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 14. studenog oko 17 sati u Širokom Polju dogodila se prometna nesreća. U prometnoj nesreći sudjelovalo je ukupno četiri vozila i to traktor s prikolicom te tri osobna automobila.

Do prometne nesreće došlo je zbog neprilagođene brzine kretanja vozila s kojim je upravljao 43-godišnji hrvatski državljanin koji je udario u neosvijetljenu prikolicu traktora s kojim je upravljao 42-godišnji hrvatski državljanin. Neposredno nakon toga došlo je do naleta još dva osobna automobila s kojima su upravljali 27-godišnja hrvatska državljanka i 60-godišnji hrvatski državljanin. Zbog zadobivenih ozljeda prevezene su u Klinički bolnički centar Osijek, gdje im je pružena liječnička pomoć i konstatirane su im lake tjelesne ozljede.

Za sav promet bila je zatvorena državna cesta broj 7 od 18,10 do 22,35 sati zbog obavljanja očevida prometne nesreće. Promet se odvijao obilaznim pravcima. Zbog počinjenih prekršaja u cestovnom prometu podnesene su prekršajne prijave protiv 43-godišnjaka, 42-godišnjaka, 27-godišnjakinje i 60-godišnjaka.

 

Policija pronašla počinitelja kaznenog djela

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 31-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo teška krađa. U vremenu od 15. kolovoza do 2. studenog, u Beničancima 31-godišnjak provalio u kuću kroz prozor te ukrao televizor i više komada odjevnih predmeta. Vlasniku je nastala materijalna šteta od više stotina kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Oštećenje tuđe stvari

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 25-godišnji, 22-godišnji hrvatski državljani i 18-godišnja hrvatska državljanka, počinili kazneno djelo oštećenje tuđe stvari.

Tijekom noći s 24. na 25. listopada, u Ulici Kralja Tomislava u Belom Manastiru 25-godišnjak, 22-godišnjak i 18-godišnja su na više objekata sprejom ispisali razne ljubavne poruke. Materijalna šteta 42-godišnjem hrvatskom državljaninu iznosi nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

Na području Policijske uprave osječko – baranjske u protekla 24 sata evidentirano je pet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći tri su osobe lakše ozlijeđene. Preostale četiri nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se dvije prometne nesreće, dvije na području Đakova i jedna na području Belišća.

Na području PU osječko – baranjske policijski službenici 14. studenog zaustavili su četiri vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveću prisutnost alkohola policijski službenici evidentirali su u 1,35 sati u Belom Manastiru, kada su u prometu zaustavili osobni automobil s kojim je upravljao 24-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira. Obavljenim alkotestiranjem vozača utvrđena mu je nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi od 1,64 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno Prekršajnom zakonu, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Jučer, u 17,20 sati u Đurđancima, policijski službenici zaustavili su osobni automobil s kojim je upravljao 36-godišnji hrvatski državljanin iz Đurđanaca, za vrijeme dok mu je isteklo važenje vozačke dozvole te se odbio alkotestirati. Na navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 21 000 kuna, te za odbijanje alkotestiranja zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 23,40 sati u Našicama, policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili su 22-godišnji hrvatski državljanin iz Zoljana, koji je upravljao neregistriranim osobnim automobilom, prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač kod sebe nije imao osobnu iskaznicu te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 0,95 grama po kilogramu. Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 27 200 kuna, a za prekršaj upravljanja prije stjecanja prava predviđena je kazna zatvora do 60 dana. Vozač je u razdoblju od jedne godine tri puta pravomoćno presuđen za upravljanje prije stjecanja prava te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

VEZANI TEKSTOVI
14/11/2019

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su pet hrvatskih državljana u dobi od 19 do 26 godina, tijekom kolovoza i rujna 2019. godine, u Dardi sa poljoprivredne table zasađene kukuruzom, u više navrata ukrali veće količine kukuruza u klipu i isti prodavali na području Darde.

Isto tako je utvrđeno da je u preprodaji ukradenog kukuruza sudjelovalo sedam hrvatskih državljana u dobi od 19 do 46 godina. Pričinjena je materijalna šteta od više desetaka tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Krađa u mjenjačnici

U popodnevnim satima 12. studenog ove godine, 57-godišnja djelatnica mjenjačnice u Osijeku, ukrala je sa pulta više tisuća kuna koje je 54-godišnja hrvatska državljanka, nakon promjene valute, ostavila s novčanikom. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Krađa iz osobnog automobila

U noći 01. na 02. studenoga ove godine, nepoznati počinitelje je 31-godišnjem hrvatskom državljaninu u Dardi, iz parkiranog i otključanog osobnog automobila ukrao više stotina kuna i bankovnu karticu. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Nedozvoljena uporaba osobnih podataka

Nepoznati počinitelj je na društvenoj mreži izradio lažnu Internet stranicu trgovačkog lanca s ciljem prikupljanja osobnih podataka građana. Na stranici je objavio atraktivnu nagradnu igru na koju se jučer, 13. studenoga prijavila 58-godišnja hrvatska državljanka. S društvene mreže dobila je uputu da radi preuzimanja nagrade dostavi osobne podatke i fotografiju svoje osobne iskaznice, što je i učinila. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Drska krađa

Početkom veljače ove godine, nepoznati počinitelj je u čekaonici bolnice u Osijeku iskoristio gužvu i nepažnju 62-godišnje državljanke te istoj iz torbice ukrao više stotina kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Požar osobnog automobila

Jučer, 13. studenoga, tijekom vožnje Ulicom Bana Jelačića u Đakovu, na neutvrđen način došlo je do požara osobnog automobila kojim je upravljao 19-godišnji hrvatski državljanin. Požar na vozilu ugasio je vlasnik te je nastala manja materijalna šteta. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena su izvješća.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća gdje je jedna prometna nesreća za posljedicu imala lake tjelesne ozljede, a šest su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se dvije prometne nesreće, dvije na području Belog Manastira, jedna na području Đakova, jedna na području Belišća i jedna prometna nesreća na području Našica.

VEZANI TEKSTOVI
11/11/2019

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u subotu 9. studenog, u Ulici Kardinala Alojzija Stepinca, u Belišću nepoznati počinitelj preskočio je zaključanu ogradu u vlasništvu 91-godišnje hrvatske državljane. Pomoću ključa na ulaznim vratima obiteljske kuće koji se nalazio na vanjskoj strani, ušao je u kuću iz koje je ukrao više stotina kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Nesretni slučaj

U petak, 8. studenog u Ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića, u Osijeku u dvorištu obiteljske kuće 53-godišnji hrvatski državljanin iz Bilja, prilikom rušenja stabla popeo se na granu visine oko četiri metra, te prilikom rezanje grane motornom pilom izgubio ravnotežu i pao na tlo. Prevezen je u Klinički bolnički centar Osijek, gdje je utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

 

Požar na građevinskom objektu

U poslijepodnevnim satima, 10. studenog u Dardi došlo je do požara na napuštenim gospodarskim objektima, vatra se proširila i na krovište nenastanjene kuće. Požar su ugasili pripadnici Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Beli Manastir i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Darda. Današnjeg dana 11. studenog policijski službenici u suradnji s protupožarnim inspektorima zaštite od požara na mjestu požara obavit će očevid te će se utvrditi uzrok i nastala materijalna šteta.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je dvanaest prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena. Preostalih jedanaest nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Na području Osijeka dogodilo se šest prometnih nesreća, te po dvije na području Đakova, Belišća i Našica.

Na području PU osječko – baranjske policijski službenici od 8. do 11. studenog zaustavili su 21 vozača (16 vozača osobnog automobila i 5 vozača bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola policijski službenici evidentirali su 9. studenog u 22,25 sati na državnoj cesti broj 2 (južna obilaznica). Radarskom kontrolom uočili i zaustavili su 21-godišnji hrvatski državljanin iz Aljmaša koji se kretao brzinom od 180km/h. Obavljenim alkotestiranjem vozača utvrđena mu je nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi od 2,26 grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. U ovom slučaju maksimalno predviđena novčana kazna za počinjene prekršaje iznosi 35 000 kuna.

U subotu 9. studenog u 23,15 sati u Beljevini, policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili su osobni automobilom s kojim je upravljao 37-godišnji hrvatski državljanin iz Beljevine. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi od 1,71 grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

Policijski službenici 9. studenog u 23,50 sati u nadzoru prometa na Vijencu Ivana Meštrovića, u Osijeku zaustavili su osobni automobil s kojim je upravljao 48-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi od 1,65 grama po kologramu. Vozač je, sukladno Prekršajnom zakonu, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Tijekom proteklog vikenda 8. do 10. studenog, policijski službenici provodili su pojačane mjere kontrole prometa. Ukupno je evidentirano 206 prekršaja od kojih izdvajamo: 110 prekršaja prekoračenja nepropisne brzine kretanja i 21 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola.

VEZANI TEKSTOVI
07/11/2019

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u noći s 5. na 6. studenoga na Trgu Slobode, u Osijeku nepoznati je počinitelj provalio u prodavaonicu. Iz prodavaonice ukrao je nekoliko stotina kuna i više stotina kutija cigareta. Materijalna šteta će se naknadno utvrditi. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Računalna prijevara

Nepoznati je počinitelj na za sada neutvrđeni način došao u posjed bankovne kartice 30-godišnjeg hrvatskog državljanina. Koristeći karticu 30-godišnjaka počinitelj je 5. studenog putem interneta obavio kupovinu u iznosu od više stotina kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

I ovom prilikom podsjećamo građane da svoj tajni PIN broj ne nose zajedno s bankovnim karticama ili da ga ne zapisuju na njih. Na ovaj način tajni PIN broj je dostupan drugim osobama te olakšava počinjenje drugog kaznenog djela i povećava već nastalu materijalnu štetu.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena, a u četiri prometne nesreće nastala je materijalna šteta.

VEZANI TEKSTOVI
06/11/2019

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 5. studenog, oko 11 sati u Ulici braće Radića u Našicama dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Do prometne nesreće je došlo na način da je 74-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom Ulicom braće Radića iz smjera Trga doktora Franje Tuđmana u smjeru mjesta Markovac Našički.

Dolaskom do vidno obilježenog pješačkog prijelaza, zbog neprilagođene brzine kretanja osobnim automobilom naletio je na pješaka, 84-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Markovca Našičkog, koji je u tom trenutku prelazilo cestu. Pješak je istoga dana prevezen u Klinički bolnički centar Osijek gdje je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo. Protiv 74-godišnjaka podnosimo kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Požar

Jučer, 5. studenog, u Đurđenovcu došlo je do samozapaljenja dimnjaka, kojom prilikom je vatra izbila na donjem poklopcu dimnjaka u hodniku obiteljske kuće, gdje je vatra zahvatila drvene elemente koji su djelomično nagorjeli. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Šaptinovci. Materijalna šteta se cijeni na više tisuća kuna.

Ovom prilikom skrećemo pažnju građanima na slijedeće mjere opreza:

  • plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenici, protočni bojleri) obavezno servisirati i to od strane ovlaštenih stručnih servisera, jer ćete time povećati sigurnost i racionalizirati potrošnju goriva, poštujte rokove čišćenja dimnjaka i dimovodnih kanala,
  • preglede i čišćenje dimnjaka i dimovodnih kanala neka obavi dimnjačar kao ovlaštena i odgovorna stručna osoba te provedite savjet dimnjačara bez odlaganja,redovito čistite ventilacijske dovode i odvode zraka na vratima kupaonica ili kotlovnice.

Provjerite:

  • da li je dimnjak Vašeg ložišta oštećen (građevinska oštećenja) i da li je sam dimnjak izveden građevinski ispravno,
  • da li u blizini otvora za čišćenje dimnjaka nema gorivog materijala,
  • vodite li računa da se pepeo iz ložišta ne smije odlagati u vreće, kante ili druge posude od gorivog materijala,
  • pepeo iz ložišta ne odlažite na otvorenom prostoru neposredno uz gorivi materijal,
  • jesu li električne grijalice i žarulje koje koristite za zagrijavanje prostora dovoljno udaljene od zapaljivih materijala,
  • da li je iz prostora kotlovnice uklonjen sav zapaljivi materijal,
  • postoji li u prostorima u kojima se upotrebljavaju plinska trošila ventilacija koja će spriječiti koncentraciju plina koja zbog eventualnog propuštanja može uzrokovati trovanje korisnika ili stvaranje eksplozivne smjese,
  • da li ste eventualnu rekonstrukciju ili dogradnju plinskih instalacija prijavili ovlaštenom distributeru plina i rajonskom dimnjačaru, nalaze li se plinske boce u blizini izvora topline (peći na kruta goriva, radijatora i slično).

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba smrtno stradala, dok su u drugoj prometnoj nesreći dvije osobe lakše ozlijeđene. Tri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Dvije su se dogodile na području Osijeka te po jedna na području Belog Manastira, Donjeg Miholjca i Našica.

Na području PU osječko – baranjske policijski službenici 5. studenog zaustavili su tri vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola policijski službenici evidentirali su u 22,20 sati u Kneževim Vinogradima, kada su u nadzoru prometa zaustavili osobni automobil s kojim je upravljao 33-godišnji hrvatski državljanin iz Kneževih Vinograda. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena je nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi od 2,58 grama po kilogramu. Vozač je sukladno Prekršajnom zakonu smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U 22,30 sati u Umaškoj ulici u Osijeku dogodila se prometna nesreća s materijalom štetom. Sudionik prometne nesreće, 24-godišnji hrvatski državljanin, upravljao je motociklom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima „A“ kategorije. Vozač je nakon prometne nesreće napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen i utvrđena mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,25 grama po kilogramu. Sukladno Prekršajnom nalogu smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u visini od 26 500 kuna.

VEZANI TEKSTOVI
05/11/2019

Kako saznajemo, oko 11 sati došlo je do prometne nesreće u ulici Braće Radića u Našicama, gdje je ozljeđena starija muška osoba. Neslužbeno, doznajemo kako se stariji muškarac kretao pješačkim prijelazom (ili u blizini što će pokazati izvještaj policije) kad je na njege naletio automobil. Starac je odbačen uz cestu, dok je vozač prošao bez ozljeda.

Na mjesto nesreće vrlo brzo je stigla policija i hitna pomoć koja je unesrećenog prevezla u Opću županijsku bolnicu Našice, a očevid je u tijeku. O težini ozljeda unesrećenog, za vrijeme pisanja ovog izvještaja još nismo upoznati, kao i o detaljima prometne nesreće.

Ovim putem mole se svi sudionici u prometu da uspore ovim dijelom ceste, kao i u ostalim ulicama grada kako do ovakvih događaja ne bi dolazilo. Nažalost, svjedoci smo kako na hrvatskim cestama dnevno biva veći broj prometnih nesreća s ozlijeđenim, ali i preminulim osobama, pa se još jednom apelira na sve sudionike u prometu na još veći oprez.

VEZANI TEKSTOVI
05/11/2019

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske nepoznati je počinitelj 3. studenog, u Drinskoj ulici u Osijeku, ukrao bicikl s dječjom sjedalicom koji se nalazio u stambenoj zgradi. Krađom je 30-godišnjem vlasniku nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Ukrao plastični čamac

U vremenu od 1. srpnja do 21. listopada u Bilju, na Biljskom jezeru, nepoznati je počinitelj ukrao plastični čamac u vlasništvu 75- godišnjeg hrvatskog državljanina. Materijalna šteta cijeni se na nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Požar

Jučer, 4. studenog, u Osječkoj ulici, u Belom Manastiru došlo je do požara na način da je 80-godišnja vlasnica obiteljske kuće ložila peć na kruta goriva na način da je za potpalu koristila benzin. Uslijed nekontroliranog širenja vatre zadobila je površinske opekline. Prevezena u Klinički bolnički centar Osijek, gdje su joj konstatirane lake tjelesne ozljede. Požar su ugasili susjedi i vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Beli Manastir. Materijalna šteta se cijeni na više tisuća kuna.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena dok su četiri prometne nesreće za posljedicu imale materijalnu štetu.

Dvije su se dogodile na području Osijeka, tri na području Đakova i jedna na području Našica.

Jučer, 4. studenog u 18,05 sati u Velimirovcu, u nadzoru prometa zatečen je 52-godišnji hrvatski državljanin iz Velimirovca, koji je upravljao biciklom te mu je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi od 2,39 grama po kilogramu.

U 4,20 sati u Osijeku, na raskrižju ulica Mije Kišpatića i Zmaj Jove Jovanovića, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom a kod 25-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Osijeka, koji je upravljao osobnim automobilom, utvrđena je nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi od 1,39 grama po kilogramu. Vozač je sukladno Prekršajnom zakonu smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

VEZANI TEKSTOVI
04/11/2019

Prometna nesreća s poginulom osobom

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u četvrtak, 31. listopada oko 17,25 sati u Velimirovcu, na raskrižju ulica Alojzija Stepinca i Bana Jelačića dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala.

Do prometne nesreće je došlo na način da se 61-godišnji državljanin Austrije kretao ulicom Alojzija Stepinca u smjeru Donjeg Miholjca. Dolaskom do raskrižja s ulicom Bana Jelačića zbog neprilagođene brzine kretanja na obilježenom pješačkom prijelazu naletio na pješakinju 84-godišnju hrvatsku državljanku iz Velimirovca, koja je u tom trenutku prelazila cestu. Pješakinja je istoga dana u večernjim satima u Kliničkom bolničkom centu Osijek uslijed zadobivenih ozljeda preminula. Protiv 61-godišnjaka podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Provalio u kuću i ukrao novce

U subotu 2. studenog, u Osječkoj ulici, u Tenji nepoznati počinitelj provalio je u kuću u vlasništvu 69-godišnje vlasnice iz koje je ukrao više desetaka tisuća kuna te novčanike s kovanicama. Materijalna šteta se cijeni na više desetaka tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Požar na krovištu obiteljske kuće

U petak 1. studenog, u Ulici Vladimira Nazora u Viljevu došlo je do požara na krovištu obiteljske kuće. Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Viljevo. Policijski službenici u suradnji s protupožarnim inspektorima zaštite od požara obavili su očevid na mjestu požara. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo uslijed kratkog spoja na električnim instalacijama. Materijalna šteta se cijeni na više desetaka tisuća kuna.

 

Ukrao bicikl

Nepoznati je počinitelj 29. listopada, u Dubrovačkoj ulici u Osijeku, ukrao bicikl koji se nalazio u stambenoj zgradi. Krađom je 38-godišnjem vlasniku nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Ukrao nezaključan osobni automobil

U večernjim satima 3. studenog, nepoznati je počinitelj na prostoru parkirališta u Đakovu ukrao nezaključan osobni automobil s ključevima u bravici. Materijalna šteta cijena se na više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je deset prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba teže ozlijeđena dok je u četiri prometne nesreće šest osoba lakše ozlijeđeno. Preostalih pet nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Četiri su se dogodile na području Osijeka, dvije na području Belog Manastira i Belišća te po jedna na području Donjeg Miholjca i Našica.

Foto: ilustracija

VEZANI TEKSTOVI
31/10/2019

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 30. listopada u Savskoj ulici u Osijeku, maloljetnik je iskoristio nepažnju 70-godišnjakinje te joj iz ruke istrgnuo torbicu i pobjegao. Građanin koji je vidio događaj sustigao je mladića i zadržao ga do dolaska policije. Maloljetnik je uhićen. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

Nesreća na radu

U poslijepodnevnim satima 30 listopada 45-godišnji hrvatski državljanin, djelatnik osječke tvrtke obavljao je poslove u unutrašnjosti trafostanice na Gornjodravskoj obali u Osijeku. Na za sad neutvrđen način došlo je do eksplozije u trafostanici. Tom prilikom, djelatnik je ozlijeđen. Pružena mu je liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Osijek gdje je utvrđeno da je zadobio opekline šake i lica. Nastavlja se utvrđivanje okolnosti događaja.

 

Policija pronašla počinitelja kaznenog djela

Završeno je kriminalističko istraživanje nad jednom osobom te se sumnja da je 19-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krađa. Početkom listopada 19-godišnjak je u prodavaonici u Osijeku ukrao nekoliko komada parfema. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području pu osječko-baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je devet prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće dvije osobe su lakše ozlijeđene, dok je u sedam prometnih nesreća nastala materijalna šteta. Osam su se dogodile na području Osijeka i jedna na području Belog Manastira.

Jučer 30. listopada u 00,05 sati na Trgu Ljudevita Gaja bb u Osijeku, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Sudionik prometne nesreće, 22-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka, vozač osobnog automobila, upravljao je vozilom uz koncentraciju alkohola u krvi od 1,82 grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

Istoga dana u 1,35 sati policijski službenici u Jelisavcu su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 22-godišnji hrvatski državljanin iz Našica, uz koncentraciju alkohola u krvi od 1,76 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno Prekršajnom zakonu, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

VEZANI TEKSTOVI
30/10/2019

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske tijekom poslijepodnevnih sati 29. listopada nepoznati je počinitelj u Ulici Augusta Cesarca u Donjem Miholjcu ukrao bicikl. Materijalna šteta nastala 50-godišnjem vlasniku iznosi nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Internet prijevara i iznuda

Tijekom listopada 22-godišnji hrvatski državljanin putem društvene mreže stupio je u kontakt s nepoznatom osobom koja joj je, za novčani iznos od više tisuća kuna, obećala dati rezultate namještenih nogometnih utakmica. Nakon što ih više nije htio uplaćivati nepoznati počinitelj mu je prijetio. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Oštećenje tuđe stvari

Tijekom noći s 24. na 25. listopada, nepoznati je počinitelj na više fasada obiteljskih kuća u Ulici kralja Tomislava u Belom Manastiru sprejom ispisao razne ljubavne poruke. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća. U tri prometne nesreće šest osoba je lakše ozlijeđeno, dok je u pet prometnih nesreća nastala materijalna šteta. Četiri su se dogodile na području Osijeka i četiri na području Đakova.

Jučer 29. listopada u 00,35 sati u Ivanovcu, policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili su 34-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Ivanovca, koji je upravljao biciklom, nedozvoljenom koncentracijom alkohola u krvi od 1,13 grama po kilogramu.

U 18,40 sati u Šodolovcima, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom a kod 34-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Kešinaca, koji je upravljao osobnim automobilom, utvrđena je nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi od 1,06 grama po kilogramu.

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print