22/07/2019

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske tijekom noći, sa 18. na 19. srpnja, nepoznati je počinitelj na gradilištu tvrtke u Belišću provalio u kontejner tvrtke i ukrao motornu pilu. Materijalna šteta iznosi više stotina kuna.

U vremenskom periodu od 14. do 20. srpnja nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću u Osijeku iz koje je ukrao zlatni nakit čime je vlasnici pričinio materijalnu štetu u iznosu od više desetaka tisuća kuna.

Tijekom noći sa 20. na 21. srpnja nepoznati je počinitelj u Forkuševcima provalio u metalni kontejner trgovine iz kojeg je ukrao više od 15 gajbi piva i nekoliko boca vina čime je tvrtki pričinjena materijalna šteta u iznosu većem od tisuću kuna.

U jutarnjim satima 21. srpnja nepoznati je počinitelj provalio u obiteljsku kuću u Osijeku iz koje je ukrao više od tri tisuće kuna. Nadležnim državnim odvjetništvima dostavljene su kaznene prijave.

 

Ukrali bicikle

Tijekom jutra, 21. srpnja, iz podruma stambene zgrade u Osijeku nepoznati je počinitelj ukrao dva bicikla čime je vlasnicima, 33-godišnjem i 27-godišnjem hrvatskom državljaninu, pričinio materijalnu štetu u iznosu većem od pet tisuća kuna.

U vremenskom periodu od 20. do 21. srpnja ispred stambene zgrade u Osijeku nepoznati je počinitelj ukrao bicikl. Vlasniku, 46-godišnjem hrvatskom državljaninu, nastala je materijalna šteta u iznosu većem od tisuću kuna. Za nepoznatim počiniteljima se traga. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena su posebna izvješća.

Ukrao nadzornu kameru

Nepoznati je počinitelj 18. srpnja u popodnevnim satima sa škole u Osijeku ukrao kameru video nadzora i oštetio zaštitne poklopce i stalke na četiri rasvjetna tijela. Materijalna šteta iznosi više od osam tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Brusilicom zapalio slamu

U petak, 19. srpnja, oko 11 sati u krugu tvrtke u Donjem Miholjcu tijekom radova brusilicom na metalnoj konstrukciji uslijed iskrenja zapalila se bala slame. Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donji Miholjac. Požarom je nastala materijalna šteta u iznosu više stotina kuna.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je devetnaest prometnih nesreća. U šest prometnih nesreća dvije su osobe teže, a pet osoba su lakše ozlijeđene. Preostalih trinaest nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Dvanaest prometnih nesreća dogodile su se na području Osijeka, po dvije na području Belog Manastira, Đakova i Našica dok se jedna prometna nesreća dogodila na području Belišća.

Na području PU osječko-baranjske u prometu je evidentirano 20 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (16 vozača osobnih automobila, 2 vozača mopeda, 1 vozač motocikla i 1 vozač bicikla ).

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je dana 20. srpnja u 19,20 sati u Đakovu, policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 44-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 1,84 grama po kilogramu. Vozač je sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju, do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Dana 19. srpnja u 23,15 sati u Josipovcu Punitovačkom, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena, a kod 50-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 2,47 grama po kilogramu. Vozač, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju, do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Dana 21. srpnja u 13,05 sati na državnoj cesti broj 2 (južna obilaznica), dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom, a kod 28-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 2,62 grama po kilogramu. Vozač je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

VEZANI TEKSTOVI
19/07/2019

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u večernjim satima, 18. srpnja, u trgovačkom centru u Osijeku djelatnici zaštitarske tvrtke uočili su mlađu mušku osobu u krađi alkoholnih pića. U namjeri da zadrži ukradeno alkoholno piće, mladić je tjelesno napao zaštitare i udaljio se iz trgovačkog centra. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

Ukrao mobitel

Nepoznati je počinitelj, 18. srpnja, tijekom popodnevnih sati na prostoru ŠRC ˝Copacabana˝ u Osijeku iz torbe vlasništva 40-godišnje hrvatske državljanke ukrao mobilni aparat. Krađom je oštetio vlasnicu za nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Pronašao bombu i detonatore

Jučer, 18.srpnja, oko 14 sati prilikom čišćenja kuće u Lugu građanin je pronašao jednu ručnu bombu i nekoliko aluminijskih detonatorskih kapsula. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je preuzeo bombu i kapisle.

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivamo sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća. Šest prometnih nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu, dok je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lakše ozlijeđena. Pet prometnih nesreća dogodilo se na području Osijeka dok su se dvije dogodile na području Belog Manastira.

VEZANI TEKSTOVI
18/07/2019

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 15-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave. Maloljetnik je 16. srpnja u trgovačkom centru u Osijeku, krivotvorivši potpis 19-godišnjeg hrvatskog državljanina, sklopio pretplatnički ugovor. Nadležnom državnom odvjetništvu dostavljeno je posebno izvješće.

Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju

Nadležno državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv 53-godišnjeg državljanina. Prethodno provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 53-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju. U vremenu od 1. siječnja do 31. prosinca 2011. godine, kao direktor tvrtke iz Tenje, 53-godišnjak je sklopio ugovor o zajmu sa sobom kao fizičkom osobom i u više navrata na svoj račun uplaćivao novčane iznose čime je oštetio tvrtku u iznosu od više stotina tisuća kuna.

 

Pokidao bagreme

Tijekom noći sa 16. na 17 srpnja nepoznati je počinitelj u Silašu pokidao više desetaka sadnica kuglastog bagrema čime je pričinjena materijalna šteta u iznosu od više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Dvije prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka, po jedna na području Belog Manastira, Belišća i Našica.

VEZANI TEKSTOVI
17/07/2019

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske završeno je kriminalističko istraživanje nad jednom osobom te se sumnja da je 17-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krađa. Mladić je u jutarnjim satima iz trgovačkog centra u Osijeku ukrao više proizvoda čime je tvrtki pričinio materijalnu štetu u iznosu od više tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu za mladež dostavljeno je posebno izvješće.

Provalio u vodocrpnu stanicu i ukrao slavine

U periodu od 7. lipnja do 16. srpnja, nepoznati je počinitelj provalio u objekt vodocrpne stanice u blizini Petlovca iz kojeg je ukrao dvije slavine čime je tvrtki pričinio materijalnu štetu u iznosu od više stotina kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Požar na traktoru

U jutarnjim satima, 16. srpnja, na poljskom predjelu u blizini Kućanaca tijekom izvođenja radova iz neutvrđenih razloga došlo je do samozapaljenja traktora kojim je upravljao 24-godišnji hrvatski državljanin. Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Beničanci. Nastala materijalna šteta iznosi više desetaka tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu dostavljeno je izvješće.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće, koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Sve prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka.

Jučer, 16. srpnja na području PU osječko – baranjske policijski službenici zaustavili su 4 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (2 vozača osobnog automobila i 2 vozača bicikla). Najveću prisutnost alkohola policijski službenici evidentirali su u 13,18 sati u Svetom Đurađu, kada su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 50-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 2,63 grama po kilogramu.

VEZANI TEKSTOVI
16/07/2019

Provalio u obiteljsku kuću u Našicama

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u vremenu od 8. do 15. srpnja nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću u Našicama iz koje je ukrao daljinske upravljače od garažnih vrata, nekoliko ključeva obiteljske kuće i ključeve osobnog automobila. Vlasniku je time pričinjena materijalna šteta u iznosu od više stotina kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Razotkriveni počinitelji kaznenih djela

Završeno je kriminalističko istraživanje nad dvije osobe te se sumnja da su 22-godišnji i 30-godišnji hrvatski državljanin počinili kazneno djelo razbojništvo. U jutarnjim su satima, 29. siječnja, iz trgovine u Osijeku, uz prijetnju prodavačici, ukrali nekoliko tisuća kuna.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je i da je isti 22-godišnjak tijekom noći s 23. na 24. lipnja provalio u pekarnicu u Osijeku u kojoj je iz blagajne ukrao novčani polog u iznosu od više stotina kuna, više desetaka bočica sokova i razne kolače pričinivši štetu tvrtki u iznosu većem od tisuću kuna. Nadležnim državnim odvjetništvima dostavljena su posebna izvješća.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće jedna je osoba teže i jedna lakše ozlijeđena. Preostalih pet nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Tri prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka, dvije na području Donjeg Miholjca, te po jedna na području Našica i Đakova.

Jučer, 15. srpnja, na području PU osječko – baranjske policijski službenici zaustavili dva vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveću prisutnost alkohola policijski službenici evidentirali su u 09,35 sati u kada su u Ulici Josipa Jurja Strossmayera, u Osijeku, zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 43-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 1,86 grama po kilogramu.

VEZANI TEKSTOVI
15/07/2019

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske tijekom noći sa 11. na 12. srpnja nepoznati je počinitelj iz trgovine u Podgoraču ukrao više stotina kutija raznih cigareta i novčani polog čime je vlasniku pričinio materijalnu štetu u iznosu od više od deset tisuća kuna.

U vremenskom periodu od 6. do 12. srpnja u blizini Jagodnjaka nepoznati je počinitelj provalio u prostoriju tvrtke iz koje je ukrao akumulator i više stotina litara diesel goriva čime je tvrtki pričinio materijalnu štetu u iznosu od nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljima se traga. Nadležnom državnom odvjetništvu dostavljene su kaznene prijave.

 

Požar na prikolici sa slamom

U petak, 12. srpnja, oko 15 sati na južnoj obilaznici u Osijeku došlo je do požara na priključnom vozilu teretnog automobila koji je prevozio bale slame prilikom čega je izgorjelo više desetaka bala slame i dio priključnog vozila. Požar su ugasili pripadnici Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo na način da je, prilikom utovara slame, nepoznati počinitelj bacanjem opuška ili djelovanjem otvorenog plamena na neki drugi način uzrokovao zapaljenje slame. Materijalna šteta pričinjena požarom iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

Zbog požara na vozilu i obavljanja očevida dionica ceste južne obilaznice nekoliko sati bila je zatvorena za promet u oba smjera. Za nepoznatim počiniteljem se traga. Nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena je kaznena prijava.

 

Ukrao bicikl iz dvorišta crkve

U nedjelju, 14. srpnja, oko 7 sati, nepoznati je počinitelj iz dvorišta crkve u Osijeku ukrao bicikl 64-godišnje hrvatske državljanke i time joj pričinio materijalnu štetu u iznosu većem od tisuću kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Posjekao suncokret

U vremenu od 2. do 13. srpnja na oranici u blizini Belog Manastira nepoznati je počinitelj posjekao više od 800 stabljika suncokreta u vlasništvu 66-godišnjeg hrvatskog državljanina čime je vlasniku pričinio štetu u iznosu od više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga. Nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena je kaznena prijava.

 

Pao s traktora

U petak, 12. srpnja, u popodnevnim satima, u dvorištu obiteljske kuće u Erdutu 62-godišnji hrvatski državljanin prilikom silaska s parkiranog traktora i uslijed alkoholiziranog stanja pao je i zadobio lakše ozljede. Vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen je u Klinički bolnički centar Osijek gdje će biti zadržan na liječenju.

 

Smrtno stradao u prometnoj nesreći

U subotu, 13. srpnja, oko 13 sati, u blizini raskrižja ulica Antuna Mihanovića i Augusta Harambašića u Donjem Miholjcu 55-godišnji hrvatski državljanin upravljao je biciklom. Ulaskom u križanje ulica i uslijed oduzimanja prednost prolaska osobnom automobilu, kojim je upravljala 52-godišnja hrvatska državljanka, došlo je do udara osobnoga automobila u biciklistu.

55-godišnjak je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u Opću županijsku bolnicu Našice gdje je od zadobivenih ozljeda preminuo. Nadležnom državnom odvjetništvu dostavljeno je izvješće.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šesnaest prometnih nesreća. U tri prometne nesreće jedna je osoba smrtno stradala, jedna osoba teže, dok je u trećoj prometnoj nesreći jedna osoba lakše ozlijeđena. Preostalih trinaest nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Pet prometnih nesreća dogodile su se na području Osijeka, po četiri na području Belog Manastira i Donjeg Miholjca, dvije na području Đakova dok se jedna prometna nesreća dogodila na području Našica.

VEZANI TEKSTOVI
12/07/2019

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u noći s 10. na 11. srpnja nepoznati je počinitelj na prostoru parkirališta tvrtke u Našicama razbio staklo na osobnom automobilu, koje je bilo parkirano na prostoru parkirališta, i iz unutrašnjosti ukrao radio – CD prijemnik, a s vozila skinuo i ukrao registarske pločice. Materijalna šteta cijeni se na više stotina kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Ukrao čelične rešetke

U vremenskom periodu od 12. do 15. veljače s gradilišta tvrtke u Punitovcima nepoznati je počinitelj ukrao više komada čeličnih rešetki čime je tvrtki pričinjena materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga. Nadležnom državnom odvjetništvu dostavljeno je posebno izvješće.

 

Požari u stambenoj zgradi i na otvorenom prostoru

Jučer, 11. srpnja oko 14 sati, u stambenoj zgradi u Osijeku došlo je do požara u podrumskoj šupi u vlasništvu 71-godišnjeg hrvatskog državljanina. Požar je nastao prislanjanjem otvorenog plamena na kartonsku kutiju prilikom čega je izgorjela kartonska kutija sa VHS kasetama, vrata šupe su nagorjela a rasvjetno tijelo u hodniku rastaljeno. Požar su ugasili pripadnici Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka. Materijalna šteta cijeni se na nekoliko stotina kuna.

U isto vrijeme, u dvorištu tvrtke u Novom Čemincu, uslijed nepridržavanja propisanog načina skladištenja došlo je do biološko kemijskog procesa te samozapaljenja oko 150 bala sjena djeteline. Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Čeminac. Nadležnim državnim odvjetništvima podnesena su izvješća.

 

Pronašao streljivo

U jutarnjim satima, 11. srpnja, djelatnik tvrtke je u kanalu između mjesta Antunovca i Ernestinova pronašao jedno streljivo koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu po izlasku na mjesto događaja i preuzeo.

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivamo sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena. Preostale četiri nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Četiri prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka, a jedna na području Našica.

VEZANI TEKSTOVI
11/07/2019

Ozlijedio ga sjekirom

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske oko 15,25 sati 9. srpnja na Starovalpovačkom putu u Belišću 44-godišnji hrvatski državljanin, zajedno s 20-godišnjakom i maloljetnikom tjelesno su napali 34-godišnjeg hrvatskog državljanina. Prilikom napada dijete je sjekirom udarilo 34-godišnjaka po glavi. Ozlijeđenom 34-godišnjaku pružena je liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Osijek, gdje je utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozlijede. Policijski službenici uhitili su 20-godišnjaka, 44-godišnjaka i maloljetnika te nastavljaju kriminalističko istraživanje.

U požaru izgorjela pšenica

U poljskom predjelu Đurđanci u blizini Donjeg Miholjca 10. srpnja oko 15 sati, na za sada neutvrđeni način, došlo je do požara na poljoprivrednoj površini zasijanoj pšenicom. Izgorjelo je više od tri i pol hektara pšenice. Požar su ugasili djelatnici poljoprivrednog gospodarstva koji su obrađivali susjednu poljoprivrednu površinu, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Vlasniku je nastala materijalna šteta od oko dvadeset pet tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je izvješće.

 

Na vozilo postavio tuđu registraciju

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 48-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave. U prijepodnevnim satima 10. srpnja u mjestu Branimirovac policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 48-godišnjak. Provjerom su utvrdili da registracijske oznake na automobilu ne pripadaju tom vozilu. Pločice su skinute s vozila, a vozilo isključeno iz prometa. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba teško ozlijeđena. Preostale četiri nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Četiri su se dogodile na području Osijeka, a jedna na području Baranje.

VEZANI TEKSTOVI
10/07/2019

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 20-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari. Oko 22,45 sati 8. srpnja 20-godišnjak je ušao u otključani osobni automobil s ključem u bravici, parkiran u Ulici Ivana Gundulića u Čepinu. Stavio je vozilo u pogon i udaljio se u smjeru Osijeka. Nakon dojave o krađi vozila, policijski službenici pronašli su vozilo i vozača, koji se nije zaustavio na svjetlosne i zvučne signale policije. Mladić je nastavio kretanje do Markušice, gdje je uslijed neprilagođene brzine vozilom sletio u odvodni kanal. Prilikom obavljanja očevida prometne nesreće 20-godišnjaku je evidentirana i nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi vozača. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

Zaključajte vozilo kada ga napuštate

Završeno je kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjim hrvatskim državljaninom te se sumnja da je počinio kazneno djelo krađa. U noći sa 8. na 9. srpnja 22-godišnjak je iz otključanog osobnog automobila parkiranog u Ulici kralja Zvonimira u Belom Manastiru ukrao naočale, novac i dokumente. Vlasnici je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Policija pronašla počinitelje kaznenih djela

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 39-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo teška krađa i kazneno djelo krađa. Tijekom prijepodnevnih sati 3. srpnja 39-godišnjak je provalio u obiteljsku kuću u Poganovcima. Ukrao je nekoliko tisuća kuna. U poslijepodnevnim satima 25. lipnja ušao je u obiteljsku kuću u Podgoraču i ukrao novac i nakit. Vlasniku je nastala materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Sumnja se i da je 44-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krađa. Tijekom jutarnjih sati 6. lipnja iz torbice u otključanom teretnom automobilu koji je bio parkiran u dvorištu tvrtke u Osijeku ukrao nekoliko stotina kuna i mobilni telefon čime je vlasniku pričinio materijalnu štetu veću od tisuću kuna. Nadležnim državnim odvjetništvima podnesena su posebna izvješća.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata i događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je devet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena. Preostalih osam nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu. Po tri su se dogodile na područjima Osijeka i Baranje, a po jedna na područjima Đakova, Belišća i Našica.

Jučer, 9. srpnja na području ove PU osječko – baranjske policijski službenici zaustavili su tri vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola utvrdili su u 23,00 sati u Razbojištu, kada su zaustavili 32-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 2,05 grama po kilogramu. Isti vozač je unazad tri godine pravomoćno presuđen za isti prekršaj. Uhićen je, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona,

U 17,30 sati u Jagodnjaku, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom, u kojoj je 45-godišnja hrvatska državljanka upravljala osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje uz prisutnost alkohola u krvi od 0,89 grama po kilogramu. Vozačica je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U 17,35 sati u Osijeku, u Ulici A. Kanižlića, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom u kojoj su policijski službenici kod vozača, 44-godišnjeg hrvatskog državljanina, utvrdili prisutnost alkohola u krvi od 1,11 gram po kilogramu.

U 20,10 sati u Dunavskoj ulici u Osijeku, policijski službenici zaustavili su 33-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Isti je unazad tri godine dva puta pravomoćno presuđen za isti prekršaj te je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

Foto: ilustracija

VEZANI TEKSTOVI
09/07/2019

Razotkriveni počinitelji kaznenih djela

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske završeno je kriminalističko istraživanje nad jednom osobom te se sumnja da je 44-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo krađa. U prijepodnevnim satima 28. lipnja u prodavaonici u Ulici kneza Trpimira u Osijeku pokušala je ukrasti razne artikle vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 39-godišnji hrvatski državljanin počinio pet kaznenih djela teška krađa i jedno kazneno djelo računalna prijevara. Tijekom svibnja, lipnja i srpnja 39-godišnjak je provalio u obiteljske kuće Valpovu, Osijeku i Strizivojni. Ukrao je novac i nakit. Vlasnicima je nastala ukupna materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna. Tijekom prijepodnevnih sati 28. lipnja u trgovačkom centru u Osijeku ukrao je novčanik s dokumentima i bankovnim karticama. Na bankomatu je ukradenom karticom podigao više tisuća kuna. Nadležnim državnim odvjetništvima podnesena su posebna izvješća.

 

Zaključajte vrata svoje kuće

Nepoznati je počinitelj, između 29. lipnja i 6. srpnja, iz prostorija otključane obiteljske kuće u Planini u Belom Manastiru ukrao opremu za vuču konja. Vlasniku je nastala materijalna šteta od više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća, koje su se dogodile na područjima Osijeka, Baranje, Đakova, Belišća i Našica. U dvije nesreće jedna je osoba teže, a jedna lakše ozlijeđena. Preostale četiri za posljedicu su imale materijalnu štetu.

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print