22/01/2020

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je 19-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela krađa i računalna prijevara. U subotu, 5. siječnja prošle godine, od 8,30 do 9,05 sati, u Podgoračkoj ulici u Osijeku, 19-godišnjak je iz otključanog osobnog automobila ukrao novčanik sa osobnim dokumentima, bankovnom karticom i novcem vlasništvo 39-godišnje hrvatske državljanke iz Osijeka. Ukradenom bankovnom karticom 19-godišnjak je izvršio nekoliko plaćanja u trgovinama na području Grada Osijeka. Vlasnica je oštećena za više od tisuću kuna.

U noći s 19. na 20. listopada prošle godine, u Sljemenskoj ulici u Osijeku, 19-godišnjak je iz otključanog osobnog automobila ukrao novčanik sa osobnim dokumentima, bankovnom karticom i novcem vlasništvo 61-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Tenje. Ukradenom bankovnom karticom 19-godišnjak je izvršio nekoliko plaćanja u trgovinama na području Grada Osijeka. Vlasnik je oštećen za više od tisuću kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Krađa bicikla

U noći s 18. na 19. siječnja, na Vijencu Ivana Meštrovića u Osijeku, nepoznati počinitelj je iz podruma ukrao bicikl vlasništvo 17- godišnjeg hrvatskog državljanina iz Pitomače. Vlasnik je oštećen za više od tisuću kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Požar u stanu

Jučer, 21. siječnja, oko 5,30 sati, u stambenoj zgradi u Belom Manastiru, Trg Slobode, došlo je do požara u stanu vlasništvo 71-godišnjeg hrvatskog državljanina. Požar je nastao pregrijavanjem i zapaljenjem produžnog električnog kabela tijekom rada televizora te se požar proširio na prostoriju. Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Beli Manastir. Materijalna šteta iznosi više desetaka tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Pronašao bombu

Jučer, 21. siječnja, oko 8,40 sati, u Ulici Ivana Gundulića u Donjem Miholjcu, 81-godišnji hrvatski državljanin je prilikom čišćenja u gospodarskim prostorijama obiteljske kuće pronašao ručnu obrambenu bombu M-50. Bombu je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu na mjestu pronalaska izuzeo.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području pu osječko – baranjske

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. Prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka i Đakova dogodile su se po dvije prometne nesreće i po jedna na području Našica i Donjeg Miholjca.

Ostali događaji

Jučer, 21. siječnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske u kontroli prometa zaustavljena su dva vozača (vozač osobnog automobila i vozač bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi te vozač bicikla koji je odbio alkotestiranje.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 15,30 sati u Jelisavcu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen vozač osobnog automobila 45-godišnji hrvatski državljanin iz Jelisavca. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,28 grama po kilogramu.

Jučer, u 20,50 sati, u Belom Manastiru, u nadzoru prometa zaustavljen je biciklist 31-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira. Vozač je odbio alkotestiranje te je sukladno Prekršajnom zakonu smješten u posebnu prostoriju.

VEZANI TEKSTOVI
21/01/2020

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 22-godišnja hrvatska državljanka iz Vira počinila kazneno djelo krađa. U mjesecu ožujku prošle godine, 22-godišnjakinja je iz šume „Guševac“ u blizini mjesta Strizivojna ukrala drva vlasništvo pravne osobe iz Strizivojne. Pravna osoba oštećena je za više tisuću kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

Krađa bicikla

Jučer, 20. siječnja, oko 15,30 sati, u Ulici Stjepana Radića u Osijeku, nepoznati počinitelj ukrao je bicikl vlasništvo 19-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Osijeka. Vlasnik je oštećen za više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Krađa električnog alata

U utorak 7. siječnja, od 00,30 do 1 sat, u Ulici Matije Gupca u Gašincima, nepoznati počinitelj je iz zgrade ukrao električni alat vlasništvo 61-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Gašinaca. Vlasnik je oštećen za više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća. Prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodilo se pet prometnih nesreća i dvije na području Đakova.

 

Ostali događaji

Jučer, 20. siječnja, na području Policijske uprave osječko – baranjske u kontroli prometa zaustavljena su četiri vozača (tri vozača osobnog automobila i jedan vozač bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi te dva vozača osobnog automobila koji su odbili alkotestiranje.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 23,32 sata u Našicama, kada je u nadzoru prometa zaustavljen vozač osobnog automobila 51-godišnji hrvatski državljanin iz Markovca Našičkog. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 0,94 grama po kilogramu.

U 17,10 sati u Osijeku u Gackoj ulici, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 67-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozač je odbio alkotestiranje te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 20.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca i šest negativnih prekršajnih bodova.

VEZANI TEKSTOVI
20/01/2020

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u vremenu od 17. do 19. siječnja na području ove policijske uprave u prometu su zaustavljena 44 vozača osobnih automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer 19. siječnja, oko 02,40 sati, u Donjem Miholjcu kada je u nadzoru prometa zaustavljen 31-godišnji hrvatski državljanin iz Donjeg Miholjca. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,78 grama po kilogramu.

U petak 17. siječnja, oko 13,55 sati, u Belom Manastiru, u nadzoru prometa zaustavljen je 47-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač je u razdoblju od tri godine četiri puta pravomoćno presuđivan za isti prekršaj te je uhićen i predan Općinskom sudu. Sud je vozaču odredio kaznu zadržavanja u trajanju od 8 dana.

U petak, 17. siječnja, oko 19,30 sati, u Našicama dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Počinitelj prometne nesreće, 64-godišnji hrvatski državljanin iz Klokočevaca udalji se sa mjesta nesreće te je naknadno pronađen. Alkotestiranjem vozača utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,31 grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

Za utvrđene prometne prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 47.300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci i 15 negativnih prekršajnih bodova.

U petak 17. siječnja, oko 23,30 sati u Višnjevcu, u nadzoru prometa zaustavljen je 35-godišnji hrvatski državljanin iz Josipovca, koji je upravljao osobnim automobilom. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,39 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

Jučer, 19. siječnja, oko 04,55 sati, u Osijeku u Zagrebačkoj ulici, u nadzoru prometa zaustavljen je 34-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije.

Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,04 grama po kilogramu. Vozač je u razdoblju od dvije godine dva puta pravomoćno presuđen za upravljanje vozilom pod zabranom te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu i predan Općinskom sudu. Sud je vozaču odredio kaznu zadržavanje u trajanju od 15 dana.

 

Provala u prodavaonicu

U noći s 16. na 17. siječnja, od 20 do 4 sata, u Osijeku, Sjenjak, nepoznati počinitelj provali je u prodavaonicu pekarskih proizvoda i ukrao mobitel, rukavice i novac vlasništvo trgovačkog društva iz Osijeka. Trgovačko društvo oštećeno je za nekoliko stotina kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Krađa nadzornih kamera

U vremenu od 6. na 7. siječnja, od 6 do 10 sati, u blizini mjesta Bijelo Brdo, nepoznati počinitelj je u šumskom predjelu ukrao nekoliko nadzornih kamera vlasništvo pravne sobe iz Darde. Pravna osoba oštećena je za nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Provalio u ugostiteljski objekt

Jučer, 19. siječnja, od 00,30 do 8,15 sati, u Velebitskoj ulici u Osijeku, nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekt vlasništvo tvrtke iz Osijeka i ukrao konobarske novčanike s novcem, poslužavnik i digitalni snimač. Tvrtka je oštećena za više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Oštetio osobni automobil

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 23-godišnji hrvatski državljanin iz Petrijevaca počinio kazneno djelo oštećenje tuđe stvari. U mjesecu listopadu prošle godine, 23-godišnjak je u Petrijevcima u noćnim satima došao do parkiranog osobnog automobila i otkinuo retrovizor vlasništvo 25-godišnjeg hrvatskog državljana iz Šaga. Vlasnik je oštećen za više od tisuću kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Računalna prijevara na društvenoj mreži

U srijedu, 8. siječnja, 39-godišnji hrvatski državljanin iz Hrkanovaca Đakovačkih je na društvenoj mreži kupio alat putem stranice za prodaju alata i uplatio više od tisuću kuna. Oštećeni 39-godišnjak je prilikom kupnje ustupio podatke svog bankovnog računa te su mu naknadno izvršene transakcije isplate novca sa računa. Vlasnik je oštećen za nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Krađa iz kuće

U vremenu od 4. do 19. siječnja u Crkvenoj ulici u Osijeku, nepoznati počinitelj provalio je u kuću vlasništvo 46-godišnjeg hrvatskog državljanina i ukrao nakit. Vlasnik je oštećen za više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šesnaest prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je lakše ozlijeđena. Preostalih petnaest nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodilo se osam prometnih nesreća, tri na području Našica, dvije na području Đakova i Belišća te jedna na području Donjeg Miholjca.

VEZANI TEKSTOVI
17/01/2020

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 16. siječnja, oko 17,20 sati, u Kalničkoj ulici u Osijeku, nepoznati počinitelj ukrao je bicikl vlasništvo 17-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Osijeka. Vlasnik je oštećen za nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća. U četiri prometne nesreće pet osoba zadobilo je lake tjelesne ozljede. Preostale prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće, dvije na području Donjeg Miholjca i po jedna na području Belog Manastira, Belišća i Našica.

VEZANI TEKSTOVI
16/01/2020

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 15. siječnja, od 06 do 17 sati, u Ulici Stjepana Radića u Piškorevcima, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću i ukrao peć na kruta goriva, televizor i hladnjak vlasništvo 33-godišnjeg hrvatskog državljanina. Vlasnik je oštećen za više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Provala, neovlaštena uporaba i paljenje osobnog automobila

U noći s 14. na 15. siječnja, u Bračkoj ulici u Osijeku, nepoznati počinitelj ukrao je parkirani i otključani osobni automobil vlasništvo 37-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Osijeka. Ukradenim osobnim automobilom odvezao se u Ulicu Josipa Rajha Kira i zapalio ga. Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Osijek.

Tijekom noći u Osijeku u Bračkoj, Bašćanskoj i Bakarskoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u teretni automobila i dva osobna automobila, vlasništvo tvrtki iz Osijeka i 48-godišnjakinje iz Osijeka. Iz vozila nepoznati počinitelj ukrao je radio kazetofon, vatrogasni aparat, auto kozmetiku, vodenu pumpu, jakne, nekoliko litara antifriza i gazirane vode te osobne dokumente. Tvrtke i fizičke osoba oštećene su za nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće tri osobe zadobile su lake tjelesne ozljede. Preostale prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće, dvije na području Đakova, jedna na području Našica, Belišća i Donjeg Miholjca.

 

Ostali događaji

Jučer, 15. siječnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske u kontroli prometa zaustavljena su četiri vozača (dva vozača osobnog automobila i dva vozača bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 23,25 sati u Osijeku u Drinskoj ulici, kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist 58-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,56 grama po kilogramu.

U 00,45 sati, u Osijeku u Ulici Stjepana Radića, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač automobila 50-godišnji hrvatski državljanin iz Vinkovaca. Vozač je odbio alkotestiranje te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca i 6 negativnih prekršajnih bodova.

VEZANI TEKSTOVI
15/01/2020

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u noći s 13. na 14. siječnja, u Ulici Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, nepoznati počinitelj provalio je pakirani osobni automobil vlasništvo 21- godišnjeg hrvatskog državljanina iz Vladislavaca i ukrao novčanik s osobnim dokumentima i bankovnim karticama. Vlasnik je oštećen za više desetaka kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Ukrao novčanik iz kuće

U ponedjeljak 13. siječnja, u Ulici Kralja Trpimira u Dardi, nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću i ukrao novčanik s zdravstvenim iskaznicama vlasništvo 63-godišnjeg hrvatskog državljanina. Vlasnik je oštećen za više stotina kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Krađa bicikla

U vremenu od 06. do 13. siječnja, u Vrbaskoj ulici u Osijeku, nepoznati počinitelj je iz otključanog haustora obiteljske kuće ukrao bicikl vlasništvo 24-godišnje hrvatske državljanke. Vlasnica je oštećena za nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Požar na osobnom automobilu

Jučer, 14. siječnja, u Kolodvorskoj ulici u Petrijevcima, u vožnji se zapalio i izgorio osobni automobil s kojim je upravljao vlasnik 51-godišnji hrvatski državljanin iz Petrijevaca. Obavljenim očevidom utvrđeno je da je uzrok požara kratki spoj i zapaljenje električnih instalacija. Požar su ugasili pripadnici dobrovoljnog vatrogasnog društva Petrijevci. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. Prometne nesreće su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se četiri prometne nesreće, jedna na području Našica i Belišća.

Ostali događaji u prometu

Jučer 14. siječnja, na području Policijske uprave osječko – baranjske u prometu su zaustavljena dva vozača (vozač osobnog automobila i vozač bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 18,45 sati u Svetom Đurđu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 38-godišnji hrvatski državljanin iz Svetog Đurđa. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,54 grama po kilogramu.

VEZANI TEKSTOVI
14/01/2020

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u vremenu od 21. prosinca do 13. siječnja, u Ulici Antuna Barca u Tenji, nepoznati počinitelj je iz otključane obiteljske kuće ukrao nakit vlasništvo 35-godišnjeg hrvatskog državljana. Vlasnik je oštećen za više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Krađa mesa iz pušnice

U vremenu od 10. do 13. siječnja, u Ulici Stjepana Radića u Petrijevcima, nepoznati počinitelj provalio je u pušnicu vlasništvo 64-godišnjeg hrvatskog državljanina i ukrao više desetaka kilograma suhomesnatih proizvoda. Vlasnik je oštećen za nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Eksplozija toplovodnog kotla

Jučer, 13. siječnja, oko 12,50 sati, u Ulici Stanka Vraza u Belišću, došlo je do eksplozije toplovodnog kotla u garaži obiteljske kuće vlasništvo 76-godišnje hrvatske državljanke. Obavljenim očevidom utvrđeno da je zbog kvara na sustavu cirkulacije vode eksplodirao kotao. Nastala je materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće tri osobe su lakše ozlijeđene. Preostalih šest prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodilo se šest prometnih nesreća, jedna na području Našica i Belog Manastira.

 

Ostali događaji u prometu

Jučer 13. siječnja, na području Policijske uprave osječko baranjske u prometu su zaustavljana tri vozača bicikla koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 16,50 sati u Bilju, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 51-godišnji hrvatski državljanin iz Bilja. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,37 grama po kilogramu.

VEZANI TEKSTOVI
13/01/2020

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske i tijekom vikenda, 11. i 12. siječnja, na području čitave policijske uprave službenici su proveli pojačane mjere nadzora cestovnog prometa. Mjere su bile usmjerene na utvrđivanje prekršaja uzročnika prometnih nesreća tzv. „4 ubojice u prometu“ (brzina, alkohol, sigurnosni pojas i nepropisno korištenje mobitela) te drugih najtežih prometnih prekršaja kojima se ugrožava sigurnost svih sudionika cestovnog prometa.

Policijski službenici evidentirali su ukupno 354 prekršaja, od čega su se 142 odnosila na prekršaje upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 42 prekršaja upravljanja vozilom uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi (40 vozača osobnih automobila i dva vozača bicikla), 36 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa, 27 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 7 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 5 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te 95 ostalih prekršaja. Alkotestirali su ukupno 491 vozača. Najveća utvrđena koncentracija alkohola u krvi vozača iznosila je 2,4 grama po kilogramu, dok je najviša utvrđena nepropisna brzina bila 163 kilometara na sat.

Dvije su osobe zadržane u posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnih sredstava, a dvije su osobe uhićene. Tijekom provođenja akcije evidentirano je ukupno 4 recidivista u prekršaju (dvije osobe zbog ponovljenog prekršaja upravljanja vozilima uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi vozača i dvije osobe zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje).

Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača evidentirali su 11. siječnja u 16,30 sati, kada su u Breziku Našičkom zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin iz Markovca Našičkog. Vozač je upravljao vozilom uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi od 2,40 grama po kilogramu. Sukladno odredbama Prekršajnog zakona, isključen je iz prometa.

U petak, 10. siječnja u 22,05 sati policijski su službenici u Bilju zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 30-godišnji hrvatski državljanin iz Jagodnjaka. Vozač je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. Uhićen je, sukladno odredbama Prekršajnog zatvora.

U subotu, 11. siječnja u 23,20 sati u Samatovcima se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Sudioniku prometne nesreće, 42-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Tenje, koji je upravljao osobnim automobilom, policijski službenici evidentirali su prisutnost alkohola u krvi od 1,61 grama po kilogramu. Drugom sudioniku prometne nesreće, 54-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Josipovca, koji je upravljao osobnim automobilom, utvrdili su također nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi od 1,89 grama po kilogramu. Sukladno odredbama Prekršajnog zakona, isključeni su iz prometa.

U nedjelju, 12. siječnja u 4,15 sati u Valpovu se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Sudioniku prometne nesreće, 29-godišnjem hrvatskom državljaninu, policijski službenici evidentirali su nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi od 2,14 grama po kilogramu. Sukladno odredbama Prekršajnog zakona isključen je iz prometa.

U petak, 10. siječnja u 7,50 sati policijski službenici u Ulici kralja Petra Svačića u Osijeku zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 39-godišnji hrvatski državljanin iz Vukovara. Vozač je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. Policijski službenici utvrdili su i da je vozač na vozilo stavio nepripadajuće registracijske pločice, čime je počinio kazneno djelo „Krivotvorenje isprave“. Vozač je uhićen. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu.

U petak, 11. siječnja, od 12 do 18 sati na području čitave PU osječko – baranjske policijski službenici proveli su pojačane mjere. Mjere su bile usmjerene na utvrđivanje prekršaja oduzimanja prednosti prolaska pješacima i prekršaje pješaka.

Policijski službenici evidentirali su ukupno 60 prekršaja, od čega se 11 odnosilo na prekršaje oduzimanja prednosti prolaska pješacima i 18 na prekršaje pješaka, 15 prekršaja upravljanja nepropisnom brzinom, 6 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa, 4 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 4 prekršaja ne korištenja svjetala te dva ostala prekršaja. Tijekom provođenja mjera policijski službenici naplatili su 14 mandatnih kazni, izrekli 37 mjera upozorenja te izdali 9 obaveznih prekršajnih naloga.

 

Zaštitite kuću od provalnika

Nepoznati je počinitelj, između 10. prosinca i 11. siječnja, provalio u obiteljsku kuću u Ulici Josipa Krašteka u Erdutu. Počinitelj je ukrao novac, pribor za jelo i piće i štednjak. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Ukrao alat

Između 21. prosinca i 11. siječnja nepoznati je počinitelj provalio u prostorije obiteljske kuće u Ulici Šandora Petefija u Kotlini. Ukrao je trimere, motorne pile, električne bušilice i električne brusilice. Vlasniku je nastala materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Ne ostavljajte vrijedne predmete u vozilu

U noći s 11. na 12. siječnja nepoznati je počinitelj provalio u osobni automobil parkiran Zvečevskoj ulici u Osijeku. Ukrao je torbu s novcem, dokumentima i karticom. Materijalna šteta nastala 39-godišnjem vlasniku iznosi nekoliko tisuća kuna. Nepoznati je počinitelj, također u noći s 11. na 12. siječnja, provalio u osobni automobil parkiran u Kanižlićevoj ulici u Osijeku. Ukrao je torbicu s novčanikom, dokumentima i novcem. Materijalna šteta nastala 41-godišnjoj vlasnici iznosi nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljima se traga.

 

Policija razotkrila počinitelja

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je troje djece počinilo kazneno djelo teška krađa. Početkom kolovoza 2019. godine djeca su provalila u prostorije škole na području Darde. Udaljili su se ne otuđivši ništa. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je devet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći tri su osobe lakše ozlijeđene. Preostalih osam nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće, dok su se po dvije nesreće dogodile na područjima Đakova, Belišća i Našica.

VEZANI TEKSTOVI
10/01/2020

Kako doznajemo iz PU osječko baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 27-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo teška krađa u pokušaju. Mladić je između 29. prosinca i 1. siječnja 2020. godine u Zmajevcu, provalio u nenastanjenu kuće te se udaljio ne otuđivši ništa. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

Na području Policijske uprave osječko – baranjske u protekla 24 sata evidentirali smo šest prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Preostalih pet prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodilo se pet prometnih nesreća te jedna na području Našica.

 

Ostali događaji u prometu

Na području Policijske uprave osječko – baranjske u protekla 24 sata policijski službenici u prometu su zaustavili dva vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola u krvi utvrđena je u 21,30 sati u Mecama, kada su u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili osobni automobil s kojim je upravljao 45-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka, uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi od 1,39 grama po kilogramu.

VEZANI TEKSTOVI
09/01/2020

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske jučer, 8. siječnja, u prijepodnevnim satima u Osijeku nepoznati počinitelj telefonom je nazvao Županijski sud u Osijeku, te dojavio da je u zgradi suda postavljena bomba. Na mjesto događaja izašli su policijski službenici i pirotehničari sa službenim psom. Izvršenim pregledom utvrđeno je da je dojava lažna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Prometna nesreća

Jučer, 8. siječnja oko 15 sati na križanju županijske ceste 4033 i državne ceste D517 dogodila se prometna nesreća. Do prometne nesreće došlo je na način da se 22-godišnja hrvatska državljanka kretala osobnim automobilom županijskom cestom 4033, a koja je znakom „STOP“ označena kao sporedna cesta. Dolaskom do samog raskrižja 22-godišnja vozačica se nije zaustavila na znaku „STOP“ u tom trenutku državnom cestom D 517 kretao se osobni automobil s kojim je upravljao 60-godišnji hrvatski državljanin koji je svojim prednjim dijelom udario u automobil koji mu je oduzeo prednost prolaska nakon čega su se oba vozila zaustavila.

U ovoj prometnoj nesreći jedna osoba je zadobila teže tjelesne ozljede. Zbog zadobivenih ozljeda prevezeni su u Klinički bolnički centar Osijek, gdje im je pružena liječnička pomoć.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

Na području Policijske uprave osječko – baranjske u protekla 24 sata evidentirali smo osam prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće tri su osobe zadobile lake tjelesne ozljede a u jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba zadobila teže tjelesne ozljede. Preostalih pet prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Belog Manastira, Donjeg Miholjca, Đakova i Belišća dogodile su se po dvije prometne nesreće.

 

Ostali događaji u prometu

Na području Policijske uprave osječko – baranjske u protekla 24 sata policijski službenici su u prometu zaustavili tri vozača (jednog vozača osobnog automobila i dva vozača bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola u krvi utvrđena je u 12,50 sati u Petlovcu, kada su policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili bicikl s kojim je upravljao 59-godišnji hrvatski državljanin iz Petlovaca, uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi od 1,77 grama po kilogramu.

Jučer, 8. siječnja oko 19,00 sati u Đakovu, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom, nakon čega je počinitelj napustio mjesto događaja. Naknadno je utvrđeno da je počinitelj 50-godišnji hrvatski državljanin iz Satnice Đakovačke koji je upravljao osobnim automobilom te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 3,76 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno Prekršajnom zakonu, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna do 28 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.

U 21,25 sati u Cretu Bizovačkom dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom, a kod 48-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Bizovca, koji je upravljao osobnim automobilom, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,97 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna do 21 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca i 6 negativnih prekršajnih bodova.

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print