19/09/2019

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u noći sa 18. na 19. rujna u Breznici Našičkoj nepoznati je počinitelj iz trgovine mješovitom robom ukrao metalni sef u kojemu se nalazilo više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U četiri prometne nesreće šest je osoba lakše ozlijeđeno,  a u dvije prometne nesreće nastala je materijalna šteta. Četiri prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka, i po jedna prometna nesreća na području Belog Manastira i Našica.

VEZANI TEKSTOVI
18/09/2019

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 45-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo krađa. Tijekom prijepodnevnih sati 28. kolovoza 45-godišnjakinja je iz dvorišta zgrade u Gundulićevoj ulici u Osijeku ukrala bicikl vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

Pronašao ključ kuće i pokrao ih

Tijekom poslijepodnevnih sati 17. rujna nepoznati je počinitelj u dvorištu obiteljske kuće u Ulici Nikole Šubića Zrinskog u Višnjevcu pronašao sakriveni ključ ulaznih vrata. Otključao je vrata, ušao u kuću te pronašao i ukrao nakit. Vlasniku je nastala materijalna šteta više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Ne ostavljajte dragocjene predmete na vidljivim mjestima

Nepoznati je počinitelj 17. rujna provalio u osobni automobil parkiran u Ulici Klisa u Klisi. Ukrao je novčanik s dokumentima i novcem ostavljen na vidljivom mjestu u vozilu. Vlasniku je nastala materijalna šteta više stotina kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Nedozvoljeno trgovao duhanom

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 57-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo nedozvoljena trgovina. Operativnim radom policijski službenici došli su do saznanja da 57-godišnjak u obiteljskoj kući u Mostarskoj ulici u Osijeku posjeduje duhan. U večernjim satima 17. rujna 57-godišnjak je policijskim službenicima dragovoljno predao više kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, koji je u kući posjedovao radi prodaje. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Požari na području PU osječko – baranjske

Uslijed tehničkog kvara grijača vode (bojlera) oko 4 sata 17. rujna došlo je do požara u ugostiteljskom objektu u Ulici Franje Kuhača u Osijeku. Vatra se proširila na perilicu posuđa i dio šanka. Požar su ugasili vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka. Očevid na mjestu događaja obavili su policijski službenici, u suradnji s inspektorom zaštite od požara. Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna.

Istoga dana oko 15,30 sati došlo je do požara u Ulici Svetozara Miletića u Kneževim Vinogradima. Do požara je došlo kada je vlasnica kuće u pomoćnoj prostoriji obiteljske kuće postavila plinski uređaj (tzv. tamburu), crijevom spojen na plinsku bocu. U jednom trenutku došlo je do otvorenog plamena. Vatra je zahvatila crijevo, proširila se na radni stol. Djelomično su izgorjele i drvene grede. Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kneževi Vinogradi, a vlasnici je nastala materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna. Nadležnim državnim odvjetništvima podnesena su izvješća.

 

Ne odbacujte eksplozivna sredstva uz cestu

Prilikom čišćenja kanala na cesti Tenja – Silaš u prijepodnevnim satima 17. rujna, djelatnici osječke tvrtke pronašli su odbačenu eksplozivnu tenkovsku metalnu minu 1 i osvjetljavajuću tromblonsku minu M62. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu na siguran način uništio je mine na mjestu pronalaska.

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivamo sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske i događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće. U dvije prometne nesreće dvije su osobe lakše ozlijeđene. Dvije nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Prometne nesreće dogodile su se na područjima Osijeka, Baranje, Donjeg Miholjca i Belišća.

Na području PU osječko – baranjske 17. rujna policijski službenici zaustavili su dva vozača koji su upravljali vozilima uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (jedan vozač osobnog automobila i jedan vozač mopeda).

Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača evidentirali su u 18,25 sati kada su u Koški zaustavili moped kojim je upravljala 48-godišnja hrvatska državljanka iz Andrijevaca, uz prisutnost alkohola u krvi od 1,63 grama po kilogramu. Sukladno odredbama Prekršajnog zakona, isključena je iz prometa.

VEZANI TEKSTOVI
17/09/2019

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u noći sa 14. na 15. rujna nepoznati je počinitelj u Budimcima iz nezaključanog osobnog automobila u vlasništvu 42-godišnjeg hrvatskog državljanina ukrao lovački nož sa futrolom i novčanik u kojemu se nalazilo iznos od nekoliko tisuća kuna, više desetaka eura te osobni dokumenti. Vlasniku je nastala materijalna šteta u iznosu većem od pet tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Probušio gume na dva automobila

U noći sa 04. na 05. rujna u Antunovcu nepoznati je počinitelj probušio gumu na osobnom automobilu u vlasništvu 30-godišnje hrvatske državljanke, nakon čega je u istoj ulici probušio gumu na osobnom automobilu u vlasništvu 48-godišnjeg hrvatskog državljanina. Ukupna materijalna šteta pričinjena vlasnicima iznosi više od tisuću kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Podigao novac sa kartice iz ukradenog novčanika

Tijekom popodnevnih sati, 11. rujna nepoznati počinitelj ušao je u obiteljsku kuću u Donjem Miholjcu vlasništvo 37-godišnjeg hrvatskog državljanina i ukrao torbu sa novčanikom, osobnim dokumentima i bankovnim karticama uz koje su se nalazili sigurnosni PIN-ovi. Nekoliko sati nakon toga, sa karticom banke na bankomatu u Donjem Miholjcu podigao je novčani iznos od više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Ovim putem upozoravamo građane da pripaze na svoje stvari jer je dovoljna i mala neopreznost da postanu žrtvom kaznenog djela. U nastavku donosimo nekoliko savjeta kako da izbjegnete krađu novčanika i osobnih stvari te što napraviti ukoliko se do dogodi.

Korisni savjeti kojima možete izbjeći krađu novčanika:

 • ne ostavljajte vašu torbu, novčanik ili mobitel na blagajnama, policama ili kabinama prilikom kupnje
 • nikad ne ostavljate torbicu u ili na kolicima za kupnju – dovoljan je trenutak nepažnje i ostat ćete bez sadržaja torbice
 • torbicu uvijek držite čvrsto zatvorenu i ispred sebe kako bi imali neprestani nadzor nad njom, a ukoliko torbica ima preklop držite ju uz tijelo, a ne sa strane ili straga
 • novčanik nikako ne nosite u stražnjem džepu jer je lopovima laka meta
 • ukoliko novčanik držite u ruksaku, ruksak za vrijeme kupovine držite sprijeda kako bi imali nadzor nad njim
 • u novčaniku držite onoliko novaca koliko ste planirali potrošiti u kupnji
 • ukoliko kupnju obavljate karticom, potrudite se zapamtiti PIN tako da ga zapisanog ne nosite sa sobom u kupnju
 • ne nosite sve vrijednosti u novčaniku – odvojite dokumente od novca i stavite ih izvan novčanika kako u slučaju krađe ne bi ostali i bez dokumenata
 • u kupnju ne nosite dokumente koji vam nisu potrebni (putovnicu, štedne knjižice i slično).

Kako bi se zaštitili od ovakvih događaja, savjetujemo Vam slijedeće:

 • torbu uvijek nosite zatvorenu i ispred sebe,
 • prilikom kupovine ne ostavljajte torbu, novčanik ili druge vrijedne predmete na blagajnama, policama ili u kabinama,
 • izbjegavajte nošenje novčanika, mobitela i vrijednih predmeta u stražnjem džepu,
 • obratite pažnju na svoje okruženje, posebno kada ste u gužvi,
 • ne pokazujte pred drugima novac i druge vrijedne predmete,
 • ne nosite veće količine novca kada idete u razgledavanje ili kupovinu, a ukoliko morate, držite ih pod stalnim nadzorom.

Što poduzeti ukoliko se ipak dogodi krađa?

 • ne paničarite – odmah obavijestite zaposlenika trgovačkog centra i nazovite policiju,
 • ukoliko vam je ukraden i mobitel, zamolite nekoga da vas nazove – možda je lopov još uvijek u blizini pa ćete po zvuku znati i tko je,
 • pretražite vašu okolicu – postoji mogućnost da je lopov izvukao samo novac iz novčanika i odbacio ga u blizini! Spremite pronađeni novčanik pažljivo u vrećicu, možda se otkriju korisni tragovi,
 • ukoliko su vam ukradene kartice, odmah nazovite banku i obavijestite ih o događaju.

 

Otkriveni počinitelji kaznenih djela

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 21-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo oštećenje tuđe stvari. Mladić je 14. travnja ove godine na ulaznim vratima tvrtke u Donjem Miholjcu razbio staklo čime je pričinio materijalnu štetu u iznosu većem od nekoliko tisuća kuna.

Završeno je i kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjem hrvatskim državljaninom te se sumnja da je počinio kazneno djelo teška krađa provaljivanjem. 34-godišnjak je iz dvorišta trgovačkog društva u Osijeku ukrao sigurnosnu kameru koja je bila instalirana na zidu objekta čime je pričinivši štetu trgovačkom društvu u iznosu od više stotina kuna. Nadležnim državnim odvjetništvima podnosena su posebna izvješća.

 

Prometne nesreće na području PU osječko  -baranjske i događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je dvije prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći dvije su osobe lakše ozlijeđene, a u jednoj prometnoj nesreća nastala je materijalna šteta. Jedna prometna nesreća dogodila se na području Osijeka, a druga na području Belog Manastira.

Na području PU osječko – baranjske u protekla 24 sata policijski službenici zaustavili su tri vozača osobnih automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (2 vozača osobnog automobila i 1 vozač bicikla). Najveću prisutnost alkohola policijski službenici evidentirali su u 02,30 sati u Šamačkoj ulici u Osijeku, gdje su zaustavili osobni automobil 28-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao uz prisutnost alkohola u krvi od 1,72 grama po kilogramu.

VEZANI TEKSTOVI
16/09/2019

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske završeno je kriminalističko istraživanje nad jednom osobom te se sumnja da je 31-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo teška krađa. 12. rujna, u noćnim satima 31-godišnjak je ušao u otključanu obiteljsku kuću u Beničancima dok su se u kući nalazili vlasnici, 65-godišnji hrvatski državljanin i 54-godišnja hrvatska državljanka.

Provalnik je pobjegao sa ukradenim novčanicima, mobitelom, tabletama i raznim alatom nakon što je uočen od vlasnice. Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Ukrao akumulatore i gorivo

U noći sa 12. na 13. rujna, nepoznati je počinitelj u ulici Nikole Tesle, u Črnkovcima provalio u tvrtku odakle je iz teretnog vozila i radnog stroja ukrao akumulatore i oko sto litara goriva. Potom je provalio u drugu tvrtku iz koje je ukrao trimer. Vlasnicima je nastala materijalna šteta više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Ukrao više tona kukuruza

U vremenskom periodu od 15. kolovoza do 12. rujna u Dardi, dva hrvatska državljanina 40-godišnjak i 21-godišnjak su na polju kukuruza u vlasništvu poljoprivredne tvrtke u više navrata ukrali više tona kukuruza u klipu. Vlasniku tvrtke nastala je materijalna šteta više tisuća kuna. Protiv navedenih slijedi podnošenje kaznene prijave.

 

Policija pronašla provalnika

Završeno je kriminalističko istraživanje nad jednom osobom te se sumnja da je 27-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo teška krađa provaljivanjem. Mladić je između 10. i 11. rujna, u Donjem Miholjcu, provalio u državnu ustanovu iz koje je ukrao više od četiri tisuće kuna. Nadležnim državnim odvjetništvima podnesena su posebna izvješća.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 72 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je dvadeset i dvije prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba teže ozlijeđena a u pet prometnih nesreća šest osoba je lakše ozlijeđeno, dok je u šesnaest prometnih nesreće nastala materijalna šteta.

Dvanaest prometnih nesreća dogodile su se na području Osijeka, dvije na području Donjeg Miholjca, tri na području Đakova, četiri na području Belišća i jedna na području Našica.

VEZANI TEKSTOVI
13/09/2019

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske jučer, 12. rujna, u noćnim satima nepoznati je počinitelj ušao u otključanu obiteljsku kuću u Beničancima dok su se u kući nalazili vlasnici, 65-godišnji hrvatski državljanin i 54-godišnja hrvatska državljanka. Provalnik je pobjegao sa ukradenim novčanicima, mobitelom, tabletama i raznim alatom nakon što je uočen od vlasnice. Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Ukrao cigarete i alkoholno piće

U noći sa 11. na 12. rujna, nepoznati je počinitelj iz trgovine u Đakovu ukrao veću količinu cigareta i nekoliko kutija alkoholnog pića. Materijalna šteta iznosi više od dvadeset tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Pronašao minu

Jučer, 12. rujna, prilikom oranja njive u blizini ribnjaka u Popovcu građanin je pronašao tromblonsku minu. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je pronađenu minu zbrinuo na siguran način.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je dvanaest prometnih nesreća. U tri prometne nesreće troje je osoba lakše ozlijeđeno, a u devet prometnih nesreća nastala je materijalna šteta. Osam prometnih nesreća dogodilo se na području Osijeka, dvije na području Đakova te po jedna na području Belog Manastira i Donjeg Miholjca.

VEZANI TEKSTOVI
11/09/2019

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u Osijeku, na raskrižju kolnika Županijske ulice i ulice Ivana Gundulića, 10. rujna u 13,34 sati, dogodila se prometna nesreća. U nesreći su sudjelovali osobni automobil marke „Opel“ tipa „Astra karavan“ plave boje i osobni automobil nepoznatog vozača marke „Mazda 323“ crvene boje. U cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja, molimo svjedoke – očevice ove prometne nesreće i vozača crvene “Mazde 323” da se jave osobno u Postaju prometne policije Osijek ili na broj telefona 031/237-112.

Otkriven provalnik u poljoprivrednu ljekarnu

U ponedjeljak, oko 22 sata, nepoznati je počinitelj provalio u poljoprivrednu ljekarnu u Beničancima iz koje je ukrao više različitih artikala ukupne vrijednosti oko tisuću kuna. Prikupljenim saznanjima i operativnim radom policijskih službenika sumnja se da je kazneno djelo teška krađa počinio 31-godišnji hrvatski državljanin. 31-godišnjak je uhićen te je izvršena pretraga kuće u kojoj boravi, gdje su pronađeni predmeti iz počinjenog kaznenog djela. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje.

 

Ukrao gorivo

U noći sa 09. na 10. rujna nepoznati je počinitelj iz rezervoara radnog stroja, koji je bio parkiran uz cestu između Đakova i Budrovaca, ukrao više od 50 litara goriva. Vlasniku tvrtke nastala je materijalna šteta od više stotina kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 3 prometne nesreće kojima je nastala materijalna šteta. Dvije prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka i jedna na području Belišća.

VEZANI TEKSTOVI
05/09/2019

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske dana 3. na 4. rujna, u Donjem Miholjcu, nepoznati je počinitelj provalio u trgovinu iz koje ukrao novac. Vlasniku je nastala materijalna šteta više od četiri tisuće kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Policija pronašla duhan u automobilu

U poslijepodnevnim satima 4. rujna u ulici I. G .Kovačića, u Osijeku policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili su osobni automobil s kojim je upravljala 43-godišnja hrvatska državljanka iz Osijeka. Pregledom vozila policijski službenici pronašli su i uz potvrdu oduzeli više od dvadeset kilograma duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija RH.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske i događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena, a u četiri prometne nesreće nastala je materijalna šteta. Tri su se dogodile na području Osijeka te jedna na području Đakova i Belišća. Na području PU osječko – baranjske u prometu su evidentirana dva vozača koja su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

VEZANI TEKSTOVI
03/09/2019

Prijevara putem oglasnika

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske početkom lipnja, 41-godišnji hrvatski državljanin iz Đurđenovca, putem oglasnika dogovorio je sa 31-godišnjim hrvatskim državljaninom iz Zagreba, kupnju klima uređaja. 41-godišnjak iz Đurđenovca, na račun prodavatelja uplatio je više od tisuću kuna, a navedeni uređaj mu nije isporučen. Protiv 31-godišnjaka slijedi posebno izvješće zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijevara.

Ukrao mobitel

U jutarnjim satima 2. kolovoza, u Jadranskoj ulici, u Osijeku nepoznati je počinitelj u prizemlju stambene zgrade skinuo komarnik s otvorenog prozora. Nagnuo se kroz prozor i sa stola ukrao mobitel. Vlasnici je nastala materijalna šteta od više stotina kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Ukrao bicikl

Nepoznati je počinitelj sa 31. kolovoza na 1. rujna, u Naselju Stanka Vraza, u Osijeku, ukrao zaključani bicikl na kojem se nalazila dječja sjedalica. Krađom je 32-godišnjem vlasniku nastala materijalna šteta više od tisuću kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Prometne nesreće na području PU Osječko – baranjske i događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je deset prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena. Preostalih devet nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu. Osam se dogodilo na području Osijeka, te po jedna na području Belog Manastira i Našica.

VEZANI TEKSTOVI
29/08/2019

Prometna nesreća s poginulom osobom

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske na državnoj cesti D34 između mjesta Donji Miholjac i Viljevo, 28. kolovoza, u poslijepodnevnim satima dogodila se prometna nesreća s poginulom osobom. Prometna nesreća dogodila se na način da je 39-godišnjak iz Podravske Moslavine upravljao osobnim automobilom iz smjera grada Donjeg Miholjca i mjesta Viljeva dolaskom do lijevog vozač nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste. Izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio sa ceste u kanal. Vozač je zadobio teške tjelesne ozlijede uslijed kojih je preminuo u Kliničkom bolničkom centru Osijek, a putnik u vozilu je zadobio teške tjelesne ozljede.

Ukrao cigarete i nogometne lopte

U noći s 27. na 28. kolovoza nepoznati je počinitelj provalio u trgovinu u Đakovačkoj ulici u Ivanovcima Đakovačkim. Ukrao je više kutija raznih cigareta, čime je počinio štetu vlasniku u iznosu od više tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

Nepoznati je počinitelj 27. na 28. kolovoza u vremenu od 23 do 17 sati, u Ivanovcima Đakovačkim, provalio u društvene prostorije sportskog kluba, te ukrao nekoliko nogometnih lopti i prijenosno računalo. Nastala materijalna šteta cijeni se na nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Ukrali bicikle

Nepoznati je počinitelj, tijekom prijepodnevnih sati 28. kolovoza, u ulici Ivana Gundulića u Osijeku, iz dvorišta za socijalnu skrb ukrao bicikl.Krađom je 33-godišnjoj vlasnici nastala materijalna šteta više od tisuću kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Istoga dana, u poslijepodnevnim satima u ulici Sv. L. B. Mandića u Osijeku, ispred trgovačkog centra nepoznati je počinitelj ukrao bicikl. Krađom je 28-godišnjem vlasniku nastala materijalna šteta više od tisuću kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

28. kolovoza, u večernjim satima u ulici A. G. Matoš u Belišću, nepoznati je počinitelj iz podrumu stambene zgrade ukrao bicikl. Krađom je 43-godišnjoj vlasnici nastala materijalna šteta više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata i događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća, koje su se dogodile na područjima Osijeka, Belog Manastira i Donjeg Miholjca. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba smrtno stradala i jedna je osoba teže ozlijeđena, u jednoj prometnoj nesreći dvije su osobe lakše ozlijeđene. Tri su za posljedicu imale materijalnu štetu.

Jučer, 28. kolovoza, na području PU osječko – baranjske policijski službenici zaustavili su dva vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (jedan vozač osobnog automobila i jedan vozač bicikla).

Najveća prisutnost alkohola evidentirali su u 00,30 sati, u Našicama, kada su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 30-godišnji hrvatski državljanin iz Našica, uz prisutnost alkohola u krvi od 1,81 grama po kilogramu.

Za navedeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 10.000,00 kuna do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima 3 mjeseca i 6 negativnih prekršajnih bodova.

VEZANI TEKSTOVI
23/08/2019

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske jučer, 22. kolovoza, na području ove policijske uprave policijski službenici zaustavili su dvanaest vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (sedam vozača bicikla, dva vozača osobnog automobila, dva vozača teretnog automobila i jedan vozač mopeda). U pojačanim mjerama provedenim od 17 do 23 sata, usmjerenim na vozače bicikla, mopeda i motocikla, ukupno je evidentirano 47 prekršaja.

Od ukupnog broja evidentiranih prekršaja, 25 se odnosilo na vozače bicikla (7 prekršaja vožnje uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi, 13 prekršaja vožnje po nogostupu, 4 prekršaja nekorištenja reflektirajućeg prsluka i 1 prekršaj ne uporabe svjetala noću) i 4 vozača mopeda (1 prekršaj vožnje uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi, 1 prekršaj upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj upravljanja neregistriranim mopedom i 1 prekršaj nenošenja zaštitne kacige).

Najveću koncentraciju alkohola u krvi vozača policijski službenici evidentirali su u 18,20 sati u Petrijevcima, kada su zaustavili 69-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Petrijevaca, koji je upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 2,75 grama po kilogramu.

U 20,45 sati u Belom Manastiru dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Policijski službenici su kod 44-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Belog Manastira, koji je upravljao teretnim automobilom najveće dopuštene mase 3500 kilograma, utvrdili prisutnost alkohola u krvi od 1,13 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

 

Ukraden bicikl

U noći s 19. na 20. kolovoza nepoznati je počinitelj na Vijencu Jakova Gotovca u Osijeku ukrao zaključan bicikl. Vlasniku je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Dao lažni iskaz

Završeno je kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjim hrvatskim državljaninom te se sumnja da je počinio kazneno djelo davanje lažnog iskaza. U prosincu 2018. godine 62-godišnjak je prijavio gubitak vozačke dozvole na području Đakova, iako je znao da mu je oduzeta u Republici Njemačkoj. Na osnovu lažne izjave izradio je novu vozačku dozvolu. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće. Sve su za posljedicu imale materijalnu štetu, a dogodile su se na područjima Osijeka, Baranje, Đakova i Belišća.

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print