06/07/2020

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u nedjelju, 5. srpnja, u 6,45 sati u Osijeku, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do prometne nesreće došlo je na način tako što se 26-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova kretao osobnim automobilom Županijske ulice i Ulice Ivana Gundulića kojim prilikom je ušao u raskrižje kada je na semaforu za njegov smjer bilo aktivirano crveno svjetlo. Vozaču je utvrđena nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi od 1,58 grama po kilogramu. Naknadno je utvrđeno da je u 6,35 sati u Osijeku, u Psunjskoj ulici, uslijed neprilagođene brzine oštetio 3 parkirana osobna automobila te je napustio mjesto događaja prometne nesreće. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjene prekršaje predviđena je novčana kazna u iznosu od 20 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.

Policija uhvatila provalnika

Jučer, 5. srpnja, oko 5,20 sati u Srijemskoj ulici, u Osijeku 22-godišnji hrvatski državljanin iz Antunovca provalio je u podrumske prostorije obiteljske kuće u vlasništvu 54-godišnje hrvatske državljanke iz Osijeka. Brzom intervencijom policijskih službenika 22-godišnji provalnik spriječen je u pokušaju bijega i uhićen. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Ukrao armaturne mreže u vrijednosti većoj od 10 000 kuna

U vremenu od 19. do 23. lipnja, u Ulici Vladimira Nazora, u Bizovcu nepoznati je počinitelj s neograđenog gradilišta otuđio više od 50 armaturnih mreža. Tvrtki je nastala materijalna šteta veća od 10 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće te nastavlja intenzivno traganje za počiniteljem.

 

Zapalio se klima uređaj u zgradi

Jučer, 5. srpnja, oko 17,30 sati u stambenoj zgradi, u Ulici Stanka Vraza, u Osijeku došlo je do požara na vanjskoj jedinici klima uređaja. Ozlijeđenih osoba nije bilo. Vatru su ugasili vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba zadobila lake tjelesne ozljede, dok su preostale tri prometne nesreće za posljedicu imale materijalnu štetu. Tri prometne nesreće dogodile su na području Osijeka i jedna na području Donjeg Miholjca.

 

Ostali događaji u prometu

U vremenu od 3. do 5. srpnja na području PU osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 30 vozača (22 vozača osobnih automobila, 7 vozača bicikla i 1 vozač mopeda) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

 

Osim alkohola evidentirano je još 205 prekršaja od čega 113 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 28 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 14 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 6 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj upravljanja pod zabranom, 4 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 1 prekršaj odbijanje ispitivanja na prisutnost droga u organizmu i 38 ostalih prekršaja.

 

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 3. srpnja, u 23,10 sati u Donjem Miholjcu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil kojim je upravljala 38-godišnja hrvatska državljanka iz Marijanaca. Vozačici osobnog automobila utvrđena je nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi od 2,95 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

U petak, 3. srpnja oko 21,35 sati u Branjinom Vrhu, u nadzoru prometa zaustavljen je 31-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira, koji je upravljao biciklom te mu je utvrđena nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi od 2,57 grama po kilograma. Vozač bicikla smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Do sada je u 2020. godini pet puta zaustavljen da upravlja biciklom pod utjecajem alkohola i svaki puta mu je određeno zadržavanje.

 

Jučer, 5. srpnja, u 5,08 sati u Osijeku, u Ulici Josipa Jurja Strossmayera, u nadzoru prometa zaustavljen je teretni automobil najveće dopuštene mase 1880 kg kojim je upravljao 35-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozaču teretnog automobila utvrđena je nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi od 2,32 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

05/07/2020

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 4. srpnja, u 13,24 sati, u Majškim Međama, 46-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine izvodio je radove na krovu gospodarske zgrade. U jednom trenutku pukla je dotrajala ploča na kojoj je stajao te je s visine od 3,8 metara pao na tlo uslijed čega je preminuo na mjestu događaja. Očevid je obavila očevidna ekipa Policijske uprave osječko – baranjske u suradnji s inspektoricom Državnog inspektorata. Tijelo je prevezeno u Klinički bolnički centar Osijek na Odjel patalogije gdje će se obaviti obdukcija.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći dvije osobe zadobile su lake tjelesne ozljede, a četiri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Našica dogodile su se dvije prometne nesreće, a na području Osijeka, Belišća i Donjeg Miholjca dogodila se po jedna prometna nesreća.

04/07/2020

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u vremenu od 1. do 3. srpnja, u Osijeku nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću iz koje je otuđio više komada različitog oružja vlasništvo 68-godišnjeg hrvatskog državljana te se udaljio u nepoznatom smjeru. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Krađa iz radnog stroja

U vremenu od 2. na 3. srpanj, u mjestu Cret Viljevski, nepoznati je počinitelj ukrao iz radnog stroja akumulatore, razne alate i oko 200 litara diesel goriva. Pravnoj osobi iz Donjeg Miholjca nastala je materijalna šteta oko 4 500 kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Ukrao bicikl iz podruma

U vremenu od 19. lipnja do 2. srpnja, u Osijeku, Bosutska ulica, nepoznati počinitelj ukrao je zaključani bicikl iz podruma stambene zgrade. Vlasniku 23-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Osijeka nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Policija oduzela veću količinu oružja

učer, 3. srpnja, zaprimljena optužnica Općinskog državnog odvjetništva protiv 51-godišnjeg hrvatskog državljana zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Ponedjeljak, 9. rujna 2019. godine, policijski službenici su od 51-godišnjeg hrvatskog državljana oduzeli 6 komada ručnih bombi, 2 puške i 352 komada streljiva 7,62×39 milimetara i 15 komada streljiva 7,9 milimetara.

 

Zapalio se motor na osobnom automobilu

Jučer, 3. srpnja, oko 8,40 sati, u Ulici Josipa Reihl-Kira, u Osijeku, došlo je do samozapaljenja vozila u vožnji. Osobnom automobilu 50-godišnjeg hrvatskog državljana iz Osijeka u jednom trenutku u prednjem djelu ispod poklopca motora došlo je do požara. Vozač je zaustavio automobil i ugasio požar. Obavljenim očevidom utvrđeno da je do požara došlo zbog tehničke neispravnosti instalacija za gorivo. U požaru ozlijeđenih osoba nije bilo, a nastala materijalna šteta cijeni se na oko 500 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je izvješće o događaju.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća. U tri prometne nesreće tri osobe zadobile su lake tjelesne ozljede, a četiri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se četiri prometne nesreće, a na području Našica, Đakova i Belišća dogodila se po jedna prometna nesreća.

02/07/2020

Kako doznajemo iz PU soječko – baranjske jučer, 1. srpnja, oko 14,10 sati, u Čepinu, na gradilištu, prilikom izvođenja radova puknuo je kran u kojem su se nalazili 24-godišnji hrvatski državljanin iz Županje, 21-godišnji i 23-godišnji hrvatski državljanin iz Babine Grede. Prilikom podizanja korpe s kranom na visini oko 6 metara došlo je do puknuća metalnog produžetka krana. U tom trenutku u korpi su se nalazila 3 radnika. Ozlijeđeni radnici prevezeni su u Klinički bolnički centar Osijek gdje im je pružena liječnička pomoć i konstatirane teške tjelesne ozlijede.

Krađa goriva iz radnih strojeva

U vremenu od 30. lipnja na 1. srpnja, od 13,30 do 6 sati, u Popovcu, nepoznati počinitelj provalio je u hangar iz kojega je ukrao različite alate i gorivo iz više radnih strojeva. Pravnoj osobi iz Popovca nastala je materijalna šteta oko 5 000 kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Ukrao bicikl

U periodu od 30. lipnja na 1. srpnja, u Bosutskoj ulici, u Osijeku, nepoznati počinitelj ukrao je zaključan bicikl koji se nalazio ispred stambene zgrade. Vlasnici 57-godišnjoj hrvatskoj državljanki iz Osijeka nastala je materijalna šteta oko 1 000 kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Pronašao granatu

Jučer, 1. srpnja, u blizini mjesta Ivanovac, 51-godišnjak je tijekom obrade poljoprivrednog zemljišta pronašao pancirnu granatu kalibra 100 milimetara. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu iz razloga sigurnosti na mjestu pronalaska uništio je granatu.

 

Zapalio se kombajn – Izgorjela pšenica

U srijedu, 1. srpnja, oko 12,15 sati u blizini mjesta Paulin Dvor, prilikom vršenja pšenice došlo je do zapaljena kombajna. Vatra se proširila na usjev i tom prilikom izgorjelo je oko 22 hektra pšenice. Vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijek ugasili su požar. Na mjestu događaja očevid je obavila očevidna ekipa Policijske uprave osječko – baranjske u suradnji s protupožarnim inspektorom te su utvrdili da je do požara došlo uslijed tehničke neispravnosti na kombajnu. Vlasniku 52-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Paulin Dvora, nastala je materijalna šteta oko 90 000 kuna.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila je lake tjelesne ozljede, a dvije prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se dvije prometne nesreće, a na području Đakova dogodila se jedna prometna nesreća.

 

Ostali događaji u prometu

Jučer, 1. srpnja na području Policijske uprave osječko – baranjske u prometu je zaustavljeno 3 vozača (1 bicikla i 2 osobnog vozila) kojima je utvrđena nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 00,20 sati u Belom Manastiru, kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist. Vozaču bicikla, 33-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Belog Manastira utvrđena je nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi od 1,34 grama po kilogramu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

01/07/2020

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u utorak, 30. lipnja, u vremenu od 16,30 do 16,55 sati, u Stizivojni, izbio je požar u dvorištu kuće. Prilikom paljenja korova na susjedovom imanju 45-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Strizivojne vatra se proširila na štagalj. Uslijed požara urušio se krov štaglja. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnih vatrogasnih društava Đakovo i Strizivojna. Zbog izazivanja požara 45-godišnjaku uručeno izvješće o počinjenom prekršaju iz Zakona o zaštiti od požara.

Ukrao dukate

U vremenu od 1. ožujka 2019. do 24. lipnja 2020, u Đakovu, nepoznati počinitelj je ušao u obiteljsku kuću te ukrao dukate i zlatni nakit. Vlasnici 63-godišnjoj hrvatskoj državljanki iz Đakova nastala je materijalna šteta oko 7 000 kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Priopćenje za javnost

Policijska uprava osječko – baranjska zaprimila je jutros u 8 sati dojavu Nogometnog kluba Osijek da je nepoznata osoba zalila travnjak nogometnog igrališta agresivnom tekućinom te da se trava počela sušiti. Na mjestu događaja upućena je očevidne ekipa Policijske uprave osječko-baranjske koja je na mjestu događaja provela očevid, a izuzeti uzorci bit će upućeni na vještačenje radi utvrđivanja vrste kemikalije s kojom je zaliven travnjak. Nogometni kluba pristupio je sanaciji travnjaka, a policijska uprava nastavlja kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja.

 

Izgorjele bale sijena

Jučer, 30. lipnja, oko 18 sati, u Kopačevu, došlo je do požara na 50 komada rolo bala sijena koje su se nalazile na otvorenom prostoru. Do požara je došlo samozapaljenjem biljne mase. Vatrogasci dobrovoljnog vatrogasnog društva Bilje ugasili su požar. Vlasniku 50-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Kopačeva, nastala je materijalna šteta od oko 5000 kuna.

 

Otkriveni provalnici u autopraonici

Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 20-godišnji hrvatski državljanin i 25-godišnji hrvatski državljanin iz Darde počinili kazneno djelo „Teška Krađa“. U vremenu od 1. veljače do 17. lipnja, u Ulici Josipa Rajha Kira, u Osijeku, počinitelji su provalili u nekoliko automata za naplatu u autopraonici i ukrali oko 1 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Belog Manastira dogodile su se dvije prometne nesreće, a na području Osijeka, Đakova i Belišća dogodila se po jedna prometna nesreća.

 

Ostali događaji u prometu

Jučer, 30. lipnja na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 2 vozača (1 bicikla i 1 osobnog vozila) kojima je utvrđena nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 00,25 sati u Osijeku, na Sjenjaku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist. Vozaču bicikla, 29-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Osijeka utvrđena je nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi od 2,16 grama po kilogramu.

 

U 14,20 sati na državnoj cesti broj 2, kod skretanja za Petrijevce, dogodila se prometna nesreća. Vozač teretnog automobila, 31-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Črnkovaca, upravljao je za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Upravljao je uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi od 0,99 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 25 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci ili kazna zatvora do 60 dana i 9 negativnih prekršajnih bodova.

30/06/2020

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 29. lipnja oko 5,30 sati, na nasipu u blizini mjesta Draž, tijekom vožnje došlo je do kvara na instalacijama dovoda goriva i zapaljenja motora osobnog automobila s kojim je upravljao vozač 35-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira. Ozlijeđenih osoba nije bilo te je vlasniku nastala šteta od oko 6000 kuna. Istog dana, oko 11 sati, u šumi u blizini mjesta Bilje, 64-godišnji hrvatski državljanin iz Bilja pokušao je pokrenuti traktor. Tom prilikom došlo je je do iskrenja električnih instalacija i požara na motoru traktora. Požar na traktoru ugasili su vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Bilja. Ozlijeđenih osoba nije bilo te je vlasniku nastala šteta od oko 5000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena su izvješća o događajima.

 

Krađa goriva iz radnog stroja

U periodu od 25. do 26. lipnja, od 16 do 7 sati, u Kolodvorskoj ulici u Karancu, nepoznati počinitelj provalio je u spremnik goriva parkiranog radnog stroja i ukrao oko 90 litara goriva. Tvrtaka iz Osijeka oštećene je za oko 800 kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Vozaču slijedi kaznena prijava

Jučer, 29. lipnja, oko 22,25 sati, na županijskoj cesti broj 4105, između Podgorača i Budimaca, dogodila se prometna nesreća sa ozlijeđenim osobama u kojoj je 1 osoba zadobila teške tjelesne ozljede i 2 osobe lake tjelesne ozljede. Vozaču osobnog automobila 24-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Budimaca utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,16 grama po kilogramu. Nadležnom državnom odvjetništvu protiv 24-godišnjaka podnosimo kaznenu prijavu.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U tri prometne nesreće četiri osobe su zadobile lake tjelesne ozljede i jedna osoba teške tjelesne ozljede, dok su tri prometne nesreće za posljedicu imala materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se dvije prometne nesreće te po jedna prometna nesreća na području Belog Manastira, Donjeg Miholjca, Đakova i Našica.

 

Jučer, 29. lipnja, evidentirana su 2 prekršaja vozača (1 bicikla i 1 osobnog vozila) koji su imali alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 22,05 sati, u Županijskoj ulici u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen vozač osobnog automobila 30-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi 1,07 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

29/06/2020

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u razdoblju od 26. do 28. lipnja, na području ove Policijske uprave u prometu su zaustavljena 32 vozača; 24 vozača osobnih automobila, 6 vozača bicikla i 2 vozača motocikla, koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Osim alkohola, evidentirana su još 228 prekršaja od čega 115 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 18 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 34 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 3 prekršaja upravljanje pod zabranom, 3 prekršaja upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 53 ostala prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 27. lipnja, u 23,50 sati, u Ulici Zeleno polje u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 29-godišnji hrvatski državljanin iz Josipovca. Vozaču osobnog automobila utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 2,15 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci, kada stekne pravo na upravljanje i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

Dana 27. lipnja, u 5 sati, u Osijeku, u Ulici Europske Avenije, u nadzoru prometa zaustavljen je 33-godišnji hrvatski državljanin iz Zagreba. Vozač je upravljao osobnim automobilom i odbio se alkotestirati te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

Dana 27. lipnja, u 19,40 sati, u Branjini, u nadzoru prometa zaustavljena je 36-godišnja hrvatska državljanka iz Gajića. Vozačica je upravljala osobnim automobilom, utvrđena joj je prisutnost alkohola u krvi od 1,88 grama po kilogramu te je smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

Dana 27. lipnja, u 20,20 sati, u Razbojištu, u nadzoru prometa zaustavljen je 53-godišnji hrvatski državljanin iz Majara. Vozač je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 0,58 grama po kilogramu. Vozač je unazad 3 godine 2 puta pravomoćno presuđivan za upravljanje pod zabranom te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 25 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.

 

Dana 27. lipnja, u 23,55 sati, u Osijeku, u Ulici kneza Trpimira, u nadzoru prometa zaustavljen je 32-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozač je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije, utvrđena mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,68 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 60 dana i 12 negativnih prekršajnih bodova.

 

Dana 28. lipnja, u 1 sat, u Valpovu, u nadzoru prometa zaustavljen je 63-godišnji hrvatski državljanin iz Belišća koji je upravljao neregistriranim osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,23 grama po kilogramu. Uhićen je sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 37000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 60 dana i 10 negativnih prekršajnih bodova.

 

Krađa bicikla

Jučer, 28. lipnja, od pola noći do 5,30 sati, u Dragonjskoj ulici u Osijeku, nepoznati počinitelj je ispred stambene zgrade ukrao bicikl vlasništvo 27-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Ivanovca. Vlasnik je oštećen za oko 1800 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja.

 

Zapaljeno strnište, izgorjela soja

Jučer, 28. lipnja, oko 14 sati, u polju zvanom „Gajgerova pustara“, u blizini mjesta Đakovo, došlo je do požara na ovršenoj poljoprivrednoj površini. Očevidom je utvrđeno da je otvorenim plamenom zapaljeno strnište te se vatra proširila na površinu više od 6 hektara, a na kojem je vlasnik nakon vršidbe ječma zasijao soju. Vlasniku 43-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Satnice Đakovačke nastala je materijalna šteta oko 10000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je izvješće o događaju.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće na području Osijeka i Donjeg Miholjca. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba zadobila lake tjelesne ozljede, dok je druga prometna nesreća za posljedicu imala materijalnu štetu.

 

Evidentirano jedno kršenja mjera samoizolacije

Tijekom vikenda Policijska uprava osječko – baranjska evidentirala je 5 dojava građana o kršenju mjera samoizolacije gdje je obavljenom terenskom provjerom 1 kršenje mjere potvrđeno. Policija je tijekom proteklog vikenda na području Osječko – baranjske županije obavila 84 provjere pridržavanja mjera samoizolacije građana i utvrdila da nije bilo kršenja mjera. Svim građanima skrećemo pažnju na važnost pridržavanja mjera samoizolacije radi očuvanja vlastitog zdravlja ali i zdravlja cjelokupne zajednice. Osobe kojima je određena mjera samoizolacije, dužni su se ponašati sukladno uputama koje su dobili. Sve sumnje o kršenju mjera samoizolacije možete prijaviti pozivom na 192 ili putem aplikacije za e-dojave.

28/06/2020

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske jučer, 27. lipnja, oko 15,20 sati, u Đakovu, došlo je do samozapaljenja vozila u vožnji. Osobnom automobilu 37-godišnje hrvatske državljanke iz Jaruge u jednom trenutku u prednjem djelu ispod poklopca motora došlo je do požara. Vlasnica je zaustavila automobil i pozvala vatrogasce. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đakovo. Obavljenim očevidom utvrđeno da je do požara došlo zbog tehničke neispravnosti instalacija za gorivo. U požaru ozlijeđenih osoba nije bilo, a nastala materijalna šteta cijeni se na oko 10000 tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo izvješće o događaju.

Ukrao rasvjetna tijela

U vremenu od 1. do 16. lipnja, u Ulici Lavoslava Ružićke, u Osijeku, nepoznati počinitelj je s neograđenog gradilišta ukrao oko 20 rasvjetnih tijela. Pravnoj osobi iz Osijek nastala je materijalna šteta oko 37 000 kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila je lake tjelesne ozljede, a pet prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće, a na području Belog Manastira, Našica i Donjeg Miholjca dogodila se po jedna prometna nesreća.

27/06/2020

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske jučer, 26. lipnja, oko ponoći, u Dardi, nepoznati počinitelj je provalilo u trgovinu iz koje je ukrao nekoliko desetaka kutija cigareta, alkoholnog pića i mesnih proizvoda. Pravnoj osobi iz Osijek nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Provalio u sportski klub

Jučer, 26. lipnja, u noći, na području Punitovaca, nepoznati počinitelj provalio je u prostorije sportskog kluba i ugostiteljskog objekta iz kojeg je ukrao krompesor, aparat za kavu, kuhalo, glazbenu liniju i novčani polog. Pravnoj osobi nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Požar u obiteljskoj kući

Jučer, 26. lipnja, oko 1 sat, u Belom Manastiru, došlo je do požara na pomoćnim prostorijama obiteljske kuće. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo zbog kratkog spoja produžnog električnog kabla na koji je bio spojen zamrzivač. Nastali požar proširio se na kuhinjske elemente, štednjak i namještaj koji su u cijelosti izgorjeli. Požar su ugasili vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Belog Manastira. Vlasnici 32-godišnjoj hrvatskoj državljanki nastala je materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je izvješće o događaju.

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila je lake tjelesne ozljede, a sedam prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se četiri prometne nesreće, na području Belog Manastira dvije prometne nesreće, a na području Đakova i Belišća dogodila se po jedna prometna nesreća.

26/06/2020

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u periodu od 1. travnja do 31. svibnja, na području valpovačke podravske šume, 41-godišnji hrvatski državljanin iz Gorice Valpovačke je posjekao i ukrao oko 120 stabala bagrema i jasena. Pravnoj osobi iz Valpova nastala je materijalna šteta veća od 30 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

Krađa bicikala

U vremenu od 11. do 12. lipnja, u Ulici Kneza Borne, u Osijeku, nepoznati počinitelj je iz podrumske prostorije ukrao nekoliko bicikala vlasništvo 47-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Osijeka. Vlasniku je nastala materijalna šteta veća od 2000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja.

 

Razbojnik priveden sucu istrage

U srijedu, 24. lipnja, u Beničancima, 58-godišnji hrvatski državljanin iz Beničanaca je ušao u prostor za stanovanje, fizički napao i ozlijedio 71-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Beničanaca tražeći novac. Nakon nanošenja ozljeda 71-godišnjaku pronašao je i ukrao 800 kuna. Zbog zadobivenih ozljeda napadnutom je pružena liječnička pomoć u Općoj županijskoj bolnici Našice gdje su mu okvalificirane lake tjelesne ozlijede. Završenim kriminalističkim istraživanjem, a zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo razbojništvo 58-godišnjak je priveden sucu istrage koji mu je odredio istražni zatvor.

 

Policija pronašla provalnika

Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 35-godišnji hrvatski državljanin iz Erduta počinio kazneno djelo teška krađa. U noći, 13. na 14. lipnja, u Kapucinskoj crkvi, u Osijeku, počinitelj je provalio i ušao u Crkvu, gdje je provalio nekoliko škrabica s milodarom i ukrao neutvrđenu količinu novca. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila je lake tjelesne ozljede, a tri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka, Belog Manastira, Đakova i Belišća dogodila se po jedna prometna nesreća.

 

Alkoholizirani na cestama

Jučer, 25. lipnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 6 vozača (4 osobnog automobila i 2 bicikla) kojima je utvrđena nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 20,40 sati, u Karancu, kada je u nadzoru prometu zaustavljen vozač osobnog automobila 47-godišnji hrvatski državljanin iz Karanca. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,38 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

U 11,35 sati, na državnoj cesti broj 212 između Karanca i Osijeka, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Do prometne nesreće došlo je na način da je 64-godišnjeg hrvatski državljanin iz Belog Manastira nepropisno pretjecao vozilo ispred sebe te je izletio s ceste i vozilom se zaustavilo na krovu u kanalu. Ozlijeđenom vozaču pružena je liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Osijek gdje su mu okvalificirane lake tjelesne ozlijede i utvrđena nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi od 2,42 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 25 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 8 negativnih prekršajnih bodova.