27/02/2021

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u periodu od 1. siječnja do 3. veljače, u šumi, u blizini mjesta Sarvaš, nepoznati počinitelj posjekao je i ukrao više od 60 stabala jasena. Pravnoj osobi nastala je materijalna šteta oko 12 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Nesreća na radu

Jučer, 26. veljače, oko 11,30 sati, u Tenji, tijekom mijenjanja rasvjete na rasvjetnom stupu, došlo je do strujnog udara, koji je ozlijedio djelatnika tvrtke 38-godišnjeg hrvatskog državljanina. Zbog zadobivenih ozljeda glave, djelatniku je pružena liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Osijek, gdje je zadržan na daljnjem liječenju. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće o događaju.

 

Ostao bez novca i ronilačke opreme

U periodu od 6. do 8. siječnja, 26-godišnji hrvatski državljanin je putem društvene mreže i aplikacije za komunikaciju, s nepoznatom osobom dogovorio kupnju ronilačke opreme. Na račune nepoznatih vlasnika, 26-godišnjak je obavio više novčanih uplata u iznosu većem od 10 000 kuna, dok mu prodavatelj ronilačku opremu nije nikada dostavio. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

 

Građanin pronašao minsko – eksplozivna sredstva

Jučer, 26. veljače, oko 8 sati, u Osijeku, 76-godišnji hrvatski državljanin je u parkiranoj auto-prikolici pronašao plastičnu kantu s 14 komada streljiva kalibra 14 i 20 milimetara te 2 tromblonske mine. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je minsko-eksplozivna sredstva na sigurna način izuzeo s mjesta pronalaska.

 

MUP podsjeća građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje.

Policija poziva građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Mole Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijestite ih na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Oni će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća gdje su u jednoj prometnoj nesreći tri osobe lako tjelesno ozlijeđene. Na području Osijeka dogodilo se pet prometnih nesreća i po jedna prometna nesreća na području Đakova i Donjeg Miholjca.

 

Foto: ilustracija

26/02/2021

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske policijski službenici ove Policijske uprave dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neisplata plaće“. Sumnja se da 41-godišnjakinja kao direktor i odgovorna osoba trgovačkog društva nije 30-godišnjoj i 24-godišnjoj zaposlenici isplatila plaće za rujan, listopad, studeni i prosinac 2019. godine te ih oštetila za oko 15 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

U kontroli prometa pronašli duhan

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 24-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo „Nedozvoljena trgovina“. Jučer, 25. veljače, oko 19 sati, u Osijeku, policijski službenici su tijekom kontrole prometa zaustavili osobni automobil s kojim je upravljao 24-godišnjak. Pregledom vozila, policijski službenici zapazili su i oduzeli oko 30 kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica „Ministarstva financija Republike Hrvatske“ i digitalnu vagu. Državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

 

Petardom zapalio kontejner

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je maloljetnik 21. prosinca prošle godine, oko 21 sat, u Valpovu, u blizini osnovne škole, ubacio aktiviranu petardu u kontejner sa starim papirom te ga zapalio. U požaru je kontejner u potpunosti izgorio, a pravnoj osobi nastala je materijalna šteta oko 2500 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

 

Ukrao novac iz novčanika

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je u periodu od 15. siječnja do 1. veljače, u Osijeku, 19-godišnji hrvatski državljanin nezamijećeno ušao u sobu u kojoj boravi 23-godišnji hrvatski državljanin i iz novčanika mu ukrao oko 2000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

 

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom koje su se dogodile na području Osijeka i Belišća. Jučer, 25. veljače, oko 13,10 sati, na Državnoj cesti D7, policijski službenici su nadzoru prometa zaustavili osobni automobil s kojim je upravljao 49-godišnji vozač iz Belog Manastira. Vozaču je evidentirana koncentracija alkohola od 1,37 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna do 15 000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom do 9 mjeseci te 4 negativna prekršajna boda.

25/02/2021

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 27-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo računalna prijevara. Prijavljena 27-godišnjakinja je u periodu od 5. rujna do 30. rujna 2020. godine, u više navrata obavila internet kupnje računalnih igrica s podacima bankovnog računa vlasništvo 45-godišnje hrvatske državljanke. Vlasnica bankovnog računa oštećena je za oko 15 tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Policija pronašla kamere, streljivo i dijelove oružja

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 41-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje izrada i nabavljanje oružja i kazneno djelo krađa. Jučer, 24. veljače, u Sarvašu, policijski službenici su temeljem naloga suda obavili pretragu doma i drugih prostorija vlasništvo 41-godišnjaka. Pretragom su pronašli i oduzeli oko 60 komada streljiva različitog kalibra, dijelove oružja i opreme za oružje. Također su policijski službenici pronašli i oduzeli dvije nadzorne kamere vlasništvo pravne osobe, a koje je 41-godišnjak tijekom mjeseca siječnja 2020. godine ukrao u šumi u blizini mjesta Bijelo Brdo. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

 

MUP podsjeća građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje.

Policija poziva građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Mole Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijestite ih na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Oni će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Ukrala kozmetičke i prehrambene proizvode

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 24-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo krađa. U periodu od siječnja prošle godine do siječnja ove godine, u Osijeku, u trgovačkom centru, u više navrata ukrala je različite kozmetičke i prehrambene proizvode pričinivši pravnoj osobi štetu oko 2000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

 

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća gdje je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena. Preostale četiri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se četiri prometne nesreće i jedna prometna nesreća na području Belišća.

 

Jučer, 24.veljače, u 18,55 sati, u Josipovcu, policijski službenici su u nadzoru prometa zaustavili osobni automobil s kojim je upravljao 47-godišnji hrvatski državljanin iz Petrijevaca. Vozaču je evidentirana koncentracija alkohola u krvi od 1,05 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu do 15 000 kuna, izricanje zaštitne mjera zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od 12 mjeseca i izricanje 4 negativna prekršajna boda.

24/02/2021

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 23. veljače, oko 13 sati, u Bolmanu, 50-godišnji hrvatski državljanin provalio je u prostorije nogometnog kluba, gdje je brzom intervencijom policije pronađen i uhićen. Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je također u subotu 20. veljače, 50-godišnjak provalio u prostorije nogometnog kluba u Bolmanu, kada je ukrao različita alkoholna pića. Pravnoj osobi počinjena je materijalna šteta oko 500 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

Prodavala duhan na tržnici

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 57-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo „Nedozvoljena trgovina“. Jučer, 23. veljače, oko 12,30 sati, na tržnici u Osijeku, policijski službenici su tijekom postupanja kod 57-godišnjakinje pronašli i oduzeli oko 7 kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica „Ministarstva financija Republike Hrvatske“. Državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

 

Izgorjelo 20 rolo bala

Jučer, 23. veljače, oko 10,15 sati, u Podgoraču, u dvorištu tvrtke izbio je požar na uskladištenim rolo balama slame. Očevidom je utvrđeno da je do zapaljenje bala slama došlo tijekom rada radnog stroja i iskrenje iz auspuha te je u požaru izgorjelo 20 rolo bala slame. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Podgorač, a pravnoj osobi nastala je materijalna šteta oko 2000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

 

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je je sedam prometnih nesreća gdje je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lako tjelesno ozlijeđene. Preostalih šest prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se četiri prometne nesreće i po jedna na području Donjeg Miholjca, Belog Manastira i Belišća.

 

Jučer, 23. veljače, u 14,20 sati, na državnoj cesti broj 517, između Belog Manastira i Petlovca, dogodila se prometna nesreća između dva osobna automobila u kojoj je jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena. Vozač 35-godišnji hrvatski državljanin iz Kneževih Vinograda je zbog nepropisnog pretjecanja udario u osobni automobil koji se kretao ispred njega, evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,71 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 23000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

U 22,40 sati, u Valpovu, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 41-godišnji hrvatski državljanin iz Ladimirevaca. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,61 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

23/02/2021

Kao što je PU osječko – baranjska jučer izvijestila o krađi akumulatora iz tvrtke u Našicama, brzim postupanjem policijskih službenika pronađeni su počinitelji kaznenog djela, a o ovom događaju možete više pročitati OVDJE. Povedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su kazneno djelo počinili 20-godišnji hrvatski državljanin i maloljetni hrvatski državljanin. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

Alkoholizirani i bez vozačke dozvole u prometu

Jučer, 22. veljače, na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana su četiri vozača (2 osobnog automobila i 2 bicikla) koji su upravljali pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost evidentirana je u 19 sati, u Đurđenovcu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist 60-godišnji hrvatski državljanin iz Zokova Gaja. Vozaču bicikla evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 1,99 grama po kilogramu.

 

U 22,20 sati, u Karancu, u nadzoru prometa zaustavljen je 21-godišnji hrvatski državljanin iz Karanca, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te je uhićen. Od 21-godišnjaka policija je privremeno oduzela vozilo jer ima dvije pravomoćne presude zbog upravljanja motornim vozilima prije stjecanja prava na upravljanje. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća gdje je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena. Preostalih šest prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se četiri prometne nesreće i po jedna prometna nesreća na području Đakova, Belišća i Našica.

22/02/2021

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u nedjelju, 14. veljače, u večernjim satima, u Našicama, nepoznati počinitelj je iz dvorišta tvrtke ukrao 20-tak akumulatora. Pravnoj osobi nastala je materijalna šteta oko 20 tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Provalio u kuću

Jučer, 21. veljače, u popodnevnim satima, u Osijeku, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću vlasništvo 31-godišnjeg hrvatskog državljanina i ukrao oko 20 tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

 

Građanin pronašao granate iz drugog svjetskog rata

Jučer, 21. veljače, oko 9,45 sati, u šumskom predjelu u blizini mjesta Batina, 54-godišnji hrvatski državljanin pronašao je dvije minobacačke granate 82 milimetra iz drugog svjetskog rata. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu minobacačke granate je na mjestu pronalaska na siguran način uništio.

 

Prometne nesreće i alkoholizirani vozači u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana je jedna prometna nesreća s materijalnom štetom na području Osijeka. U razdoblju od 19. do 21. veljače, na području Policijske uprave osječko – baranjske u prometu je zaustavljeno 17 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi od kojih 15 vozača osobnih automobila i 2 vozača bicikla.

U navedenom periodu osim alkohola evidentirano je još 259 prekršaja od kojih: 172 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 16 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 12 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 6 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 50 ostalih prekršaja.

 

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u subotu 20. veljače, u 2,10 sati, u Selcima Đakovačkim, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 33-godišnji hrvatski državljanin iz Selaca Đakovačkih. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,98 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

U petak, 19. veljače, u 15,45 sati, u Našicama, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 31-godišnji hrvatski državljanin iz Godinjaka prije stjecanja prava na upravljanje. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,33 grama po kilogramu. Uhićen je sukladno Prekršajnom zakonu te mu je sud odredio zadržavanje od 10 dana. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 35000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 10 negativnih prekršajnih bodova.

 

U 17,15 sati, u Antunovcu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je motociklist 39-godišnji hrvatski državljanina iz Antunovca zbog neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika. Vozaču motocikla evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 0,57 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 7500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

 

U subotu, 20. veljače, u 23 sati, u Donjem Miholjcu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je vozač osobnog automobila 33-godišnji hrvatski državljanin iz Ivanova zbog neprilagođene brzine kretanja sletio je s kolnika te napustio mjesto prometne nesreće. Policijski službenici vozača su brzo pronašli te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,49 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 23500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 7 negativnih prekršajnih bodova.

 

Foto: ilustracija

21/02/2021

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske jučer, 20. veljače, u večernjim satima, na području Belišća, nepoznati počinitelj ušao je u dvije obiteljske kuće iz kojih je ukrao novac i zlatni nakit. Vlasnicama 75-godišnjoj i 76-godišnjoj hrvatskoj državljanki nastala je materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka i Donjeg Miholjca dogodile su se po dvije prometne nesreća, a na području Belog Manastira jedna prometna nesreća.

20/02/2021

Jučer, 19. veljače, u prijepodnevnim satima, u Osijeku, nepoznati počinitelj telefonom je nazvao Županijski sud u Osijeku te dojavio da je u zgradi suda postavljena bomba. Na mjesto događaja izašli su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu i izvršenim pregledom utvrdili da je dojava lažna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Oštetio pčelarski kamion

U vremenu od 1. do 19. veljače, u Čemincu, nepoznati počinitelj razbio je signalizaciju i prozor na pčelarskom kamionu koji je bio parkiran uz šumski predio. Vlasniku 44-godišnjem hrvatskom državljaninu nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

 

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je devet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je lako tjelesno ozlijeđena, a osam prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se četiri prometne nesreća, na području Belišća i Đakova po dvije prometne nesreće, a na području Belog Manastira jedna prometna nesreća.

19/02/2021

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 45-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine počinio kazneno djelo lažna uzbuna. U srijedu, 6. siječnja, u noći, 45-godišnjak je telefonom nazvao Županijski Centar 112 te prijavio da na području Čepina u kući leži mrtav muškarac. Hitnom intervencijom policije i Hitne medicinske pomoći na mjestu događaja utvrđeno da je muškarac lažno prijavio da na podu u kući leži mrtva osoba. Izlaskom na intervenciju policija je utvrdila da je 45-godišnjak lažno prijavio svoju smrt, što je iziskivalo hitno djelovanje djelatnika Hitne medicinske pomoći i policije.  Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

Građani, ne dojavljujte neistinite događaje:

Policijski službenici moraju zaprimiti svaku dojavu građana. Nakon zaprimljene dojave, policajci na terenu provjeravaju njezinu istinitost te u slučaju potrebe za intervencijom policije ili drugih službi, žurno postupaju. Dok policajci ili druge službe žure pružiti pomoć lažnom dojavitelju, možda je baš u tom trenutku nečiji život u opasnosti i ovisi o njihovoj pomoći. Stoga policija apelira na građane da ne prijavljuju neistinite događaje jer možete ugroziti nečiji život.

 

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je lako tjelesno ozlijeđena, a jedna prometna nesreća za posljedicu je imala materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se četiri prometne nesreća, na području Belišća dvije prometne nesreće, a na području Našica i Belog Manastira po jedna prometna nesreća.

 

Alkoholizirani vozači u prometu

Jučer, 18. veljače, na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana su 2 vozača osobnih automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 18 sati, između naselja Podgorač i Budimci, kada je u prometu zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 44- godišnji hrvatski državljanin iz Podgorača. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,11 grama po kilogramu.

 

Istog dana, u 21,50 sati, u Tenji, zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 39-godišnji hrvatski državljanin iz Tenje. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,09 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjene prekršaje predviđena je novčana kazna u iznosu od 20 000 kuna, izricanje zaštitne mjera zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od 12 mjeseca i izricanje 6 negativnih prekršajnih bodova.

18/02/2021

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 34-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo „Krađa“. U subotu, 23. siječnja, u šumskom predjelu u blizini mjesta Makloševac, policijski službenici uočili su 34-godišnjaka u sječi drva koji je posjekao i izrezao više stabala graba. Pravnoj osobi nastala je materijalna šteta veća od 2 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Ukrao otključani automobil

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 64-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo „Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari“. Jučer, 17. veljače, u vremenu od 8 do 8,30 sati, u Valpovu, na parkiralištu trgovačkog centra, 64-godišnjak je ušao u otključan osobni automobil s ključevima u kontakt bravi te ga odvezao. Istog dana, u 19,30 sati, u Osijeku, na parkiralištu trgovačkog centra pronađen je osobni automobil, a 64-godišnji počinitelj je uhićen. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznen prijavu.

 

Kako bi smanjili mogućnost ovih kaznenih djela, vlasnicima automobila policija savjetuje: 

  • Torbice, mobitele, putne torbe i druge predmete ne ostavljajte na vidljivom mjestu (sjedalima, policama vozila) – ovako ostavljeni predmeti dobar su mamac i privlače poglede kradljivaca, a materijalna šteta koja će nastati može biti veća od vrijednosti ovih stvari;
  • Zlatni nakit, novac, foto i video oprema, prijenosna računala, torbice – mjesto im nije u vozilima i česti su predmeti krađe iz vozila;
  • Dokumente vozila ne ostavljajte u vozilu;
  • Zaključajte vozilo kada ga ostavljate – čak i za kratko vrijeme vašeg odsustva (odlazak na kiosk, trgovinu, dječji vrtić) kradljivac može iskoristiti za krađu;
  • Zatvorite sva vrata i prozorska stakla, ne ostavljajte ih poluotvorenima;
  • Zatvorite i zaključajte poklopce spremnika za gorivo i prtljažnika;
  • Ne ostavljajte ključeve u vozilu bez nadzora;
  • Prtljagu stavljate u vozilo neposredno prije putovanja;
  • Ako imate mogućnost, izvadite audio i video opremu iz vozila;
  • Uključite alarmni uređaj, ukoliko je ugrađen u vozilo.

 

Ukrao šampone

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 57-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo „Krađa“. U utorak, 22. prosinca 2020. godine i u nedjelju, 3. siječnja ove godine, iz trgovačkog centra u Osijeku, 57-godišnjak je ukrao nekoliko desetaka komada šampona za kosu. Pravnoj osobi nastala je materijalna šteta veća od 1 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

 

Građanin dragovoljno predao oružje i eksploziv

Jučer, 17. veljače, oko 19 sati, u Osijeku, 38-godišnji hrvatski državljanin je prilikom čišćenja obiteljskog stana pronašao: 444 komada različitog streljiva, tromblonsku minu, minobacačku minu kalibra 60 milimetara, 5,9 kilograma eksploziva, 2 ručne bombe, 2 dimna uloška za protupješačku minu, 50 komada detonatorskih kapisli, 3 metra sporogorećeg štapina, 3 komada elektro detonatora, komplet za zaštitu građana s maskom, automatsku pušku s 5 nabojnika i s 160 komada streljiva 7,62 kalibra milimetara. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je streljivo, bombe, eksploziv i oružje izuzeo na siguran način.

 

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće na području Osijeka i Donjeg Miholjca koje su za posljedicu imale materijalnu štetu.

Jučer, 17. veljača, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 5 vozača koji su upravljali pod utjecajem alkohola: 3 osobnog automobila i 2 bicikla. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 19,35 sati, u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen vozač bicikla, 54-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Biciklistu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,07 grama po kilogramu.