19/08/2019

CLIP Našice poziva sve zainteresirane na besplatna predavanja koja će se održati 27. i 28. kolovoza 2019. godine u prostoru Hotela Park Panolija Našice. Više o samim predavanjima: „EU projekti za poljoprivrednike – Program ruralnog razvoja“, „EU projekti za poduzetnike“, „GDPR nije bauk”.

13/07/2019

CLIP Našice na EU projekt uključio SŠ Isidora Kršnjavoga Našice

U sklopu provedbe projekta D.O.N.A.U. Dalj, Osijek, Našice aktivacijom do uspjeha, kojeg CLIP Našice provodi kao partner s CZP Osijek, Poduzetničko – razvojnim centrom općine Erdut lokalnom razvojnom agencijom d.o.o. i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Regionalni ured Osijek, planirana je provedba aktivnosti namijenjena učenicima srednje škole, poljoprivrednog smjera. Tako će se predavanja o poduzetničkoj tematici, koja za cilj imaju poticanje mladih poljoprivrednika na pokretanje vlastita posla održati u srednjim školama u Osijeku, Dalju i Našicama.

U Našicama, u SŠ Isidora Kršnjavoga održan je sastanak s ravnateljem Željkom Filjakom. Sastanku su prisustvovali i predstavili projektne aktivnosti voditelj projekta Milan Peterka i Emilija Malovčak, projektna koordinatorica i predsjednica CLIP Našice.

Ravnatelj SŠ Isidora Kršnjavoga Našice je izrazio zadovoljstvo na ukazanoj prilici i rekao kako mu je uvijek drago učenicima omogućiti dodatna usavršavanja, pogotovo ovakva, organizirana od strane Poduzetničkih potpornih institucija koje mogu učenicima pomoći oko pokretanja vlastita posla i pomoći im po izlasku na tržište rada.

Na sastanku su dogovoreni svi detalji oko provedbe edukacijskih ciklusa koji će se održati u 2019. i 2020. godini, a u sklopu predmeta Agroekonomika i Tržište, a ujedno je i potpisan Sporazum o suradnji srednje škole na projektu.

“CLIP Našice ima jako dobru suradnju sa SŠ Isidora Kršnjavoga Našice, a ovaj Sporazum je samo dokaz da se ta suradnja nastavlja i dalje. Lijepo je znati i svjedočiti da ravnatelj, g. Filjak za svoje učenike želi više i bolje, a povezivanje sa organizacijama civilnog društva, poduzetničkim potpornim institucijama kroz EU projekte je idealna prilika za to.” rekla je Malovčak.

Projektom D.O.N.A.U. će se osigurati implementacija SRLJP OBŽ kroz rad s dugotrajno nezaposlenim osobama i njihovim usmjeravanjem u održivu poljoprivredu zasnovanu na inovativnom pristupu i uzgoju na malim parcelama. Aktivnostima motiviranja, edukacije i praćenja u pokretanju poslovanja kroz rad Info točke, ranjivim skupinama pružiti će se prilagođene usluge osnaživanja i osposobljavanja s ciljem zapošljavanja.

Projekt je financiran sredstvima EU iz Europskog socijalnog fonda. Vrijednost projekta je 839.848,29 HRK i provodi se do 26.09.2020. g..

04/09/2018

Centar za lokalne inicijative i poduzetništvo Našice (CLIP Našice) 30. kolovoza u Spomen sobi hrvatskim braniteljima – Dom hrvatske vojske održao je redovnu godišnju izvještajnu sjednicu Skupštine.

Sjednicu je otvorila predsjednica Emilija Malovčak koja je pozdravila sve nazočne, utvrdila da su zadovoljeni uvjeti za nastavak sjednice te je podnijela izvješće o radu CLIP Našice u 2017.. Kako je rekla, 2017. godinu je obilježila izuzetna suradnja s Gradom Našice koji je CLIP Našice dodijelio potreban prostor za rad. Pri tome se zahvalila tadašnjem zamjeniku gradonačelnika, g. Stjepanu Pintariću s kojim je sve dogovoreno, kao i sadašnjem gradonačelniku, g. Josipu Miletiću s kojim je dodjela prostora i realizirana. Dobivanje prostora potrebnog za rad omogućilo je CLIP Našice dobivanje statusa Poduzetničke potporne institucije (PPI), na koji po zakonu i svojim djelatnostima ima još od samoga osnutka (2012.g.), no zbog službenog ne posjedovanje prostora CLIP Našice godinama nije mogao ishodovati certifikat, kao niti prednosti koje on nosi.

Godina će najviše biti zapamćena po još jednom veliku uspjehu i dokazu vrijednosti CLIP Našice, provedbi EU projekta Volonterska platforma “STAV Našica” – Standardizacija temelja anticipativnog volonterstva Našica, te odrađenih 220 h poslovnog savjetovanja kao i raznim edukacijama.

Zanimljiv podatak sjednice bila je i činjenica iz Financijskog izvještaja, odnosno struktura financijskih sredstava udruge: 96% financijskih sredstava CLIP Našice bilo iz EU fondova i 4% iz vlastitih gospodarskih djelatnosti.

“U 2017. CLIP Našice se kao OCD umrežio i ostvario suradnju sa ostalim sektorima uspješno djelujući sa Centrom za socijalnu skrb Našice, Općom bolnicom Našice, Hrvatskom narodnom knjižnicom i čitaonicom Našice, Zavičajnim muzejom Našice i SŠ Isidora Kršnjavoga na što smo posebno ponosni jer je razvoj civilnoga društva nemoguć bez međusektorskog umrežavanja. Ovim putem zahvaljujem se i predstavnicima navedenih ustanova gđi. Mirjani Rajković, g. Hrvoju Šimiću i gđi. Zvjezdani Gvozdanović, gđi. Silviji Šokić, gđi. Silviji Lučevnjak i gđi. Dubravki Abičić te g. Željku Filjaku.” rekla je Malovčak.

Izvješća su jednoglasno usvojena, a pod točkom Razno, gosti iz našičkih i osječkih udruga i ustanova uputili su riječi pohvale na rad CLIP Našice i poželjeli mu puno uspjeha u narednim godinama.

Predsjednica se zahvalila na lijepim riječima kao i suradnji u 2017. i 2018. godini i najavila skorašnji početak provedbe novog EU projekta. Zahvalila se i prijateljima iz HVIDRA-e na za sjednicu ustupljenom, a za Našice izuzetno povijesno bitnom prostoru. Druženje je nastavljeno uz domjenak.

04/06/2018

Održana završna konferencija projekta Volonterska platforma „STAV Našica“ – Standardizacija temelja anticipativnog volonterstva Našica

30. svibnja 2018. godine s početkom u 17h u Hotelu Park Panolija u Našicama održana je početna konferencija projekta Volonterska platforma „STAV Našica“ – Standardizacija temelja anticipativnog volonterstva Našica.

Konferenciji su nazočili predstavnici projektnih partnera, suradnika i zainteresirani građani.

Konferenciju je otvorila predsjednica CLIP Našice i voditeljica projekta Emilija Malovčak te ispred Centra za lokalne inicijative i poduzetništvo Našice pozdravila sve nazočne i zahvalila se na dolasku kojim su uveličali svečanost zatvaranja projekta.

Projekt je kreiran kao nastavak prethodno provedenog EU projekta L.I.V.E. OCD Našice.

„U CLIP-u smo zaključili da projekt L.I.V.E. OCD Našice kojim smo administrativno osnaživali predstavnike našičkih organizacija civilnog društva i poticali na volontiranje treba nastavak, koji će se odnositi na konkretno unapređenje volonterskog menadžmenta, izradu konkretnih volonterskih programa, izravnu volontersku pomoć za socijalno najugroženije građane te osnivanje Lokalnog volonterskog centra i izradu Strategije razvoja volonterstva u Našicama (2018. – 2025. g.). I tako je nastao opsežan projekt čije rezultate danas predstavljamo.“ rekla je Malovčak.

Da se projekt nije samo bazirao na teorijskom znanju govori i činjenica da su se u sklopu provedbe projekta praktično osposobljavala 44 volontera u Hrvatskoj narodnoj knjižnici i čitaonici Našice, Zavičajnom muzeju Našice, Socijalnoj samoposluzi i Općoj bolnici Našice.

„Izrazito nam je bilo važno da na projektu osim teorije imamo i praktičan volonterski rad koji nam je trebao poslužiti i kao najbolji i najiskreniji temelj za izradu Strategije razvoja volonterstva u Našicama. Tko najbolje zna što ima treba, ako to nisu volonteri i korisnici volonterskih usluga. Strategija nema smisla ako nije bazirana na stvarnom stanju. Zbog svega navedenoga naši volonteri su se osposobljavali u 3 sektora.“ napomenula je Malovčak.

Održana završna konferencija projekta Volonterska platforma „STAV Našica“ – Standardizacija temelja anticipativnog volonterstva Našica

Koordinatorica volontera, Marija Knežević je prisutne upoznala sa brojnim volonterskim aktivnostima koje su volonteri odrađivali u sklopu svojih volonterskih pozicija u tri sektora. Sektoru kulture, zdravstvenom sektoru i sektoru zdravstva koja je rekla:

„Na praktično osposobljavanje smo uključili 44 volontera sa kojima smo potpisali volonterske ugovore, za njih smo odražali potrebne edukacije, a za rad sa specifičnim ciljanim skupinama edukacije za osposobljavanje volontera održala je gđa. Mirjana Rajković, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Našice. Za mjesec svibanj još nemam završene evidencije jer se još uvijek nalazimo u njemu, no ponosno ističemo da su bez tih volonterskih sati, naši volonteri u 10 mjeseci odradili 8736 volonterskih sati, a mi smo nadmašili projektom predviđene sate. Naši volonteri su održali preko 40 volonterskih aktivnosti za najmlađe, informatičke radionice za osobe iznad 50 godina, pomagali u Zavičajnom muzeju i Hrvatskoj narodnoj knjižnici i čitaonici Našice, održavali radionice za bolesnu dječicu na Odjelu pedijatrije, oslikavali zidove Opće bolnice Našice i odrađivali radionice izražavanja emocija u Dnevnoj psihijatrijskoj bolnici. Posebno smo ponosni što su volonteri u Socijalnoj samoposluzi podijeli 500 projektom osiguranih paketa prehrambenih i higijenskih namirnica za 50 korisnika kroz 10 mjeseci. Svi naši volonteri dobiti će i Potvrdu o kompetencijama stečenim volontiranjem.“

Voditeljica projekta rekla je da su projektom ostvareni i ostali rezultati: zaposlene su dvije osobe, 16 polaznika osposobljeno za bolje upravljanje volonterskim potencijalima – volonterski menadžment za koordinatore volontera, 17 polaznika osposobljeno za izradu i prijavu EU projekata, izgrađeni su i ojačani kapaciteti neprofitnih organizacija za razvoj inkluzivnih volonterskih programa i podizanje svijesti o volontiranju ranjivih skupina u društvu. U sklopu provedbe projekta izrađen je i tiskan Volonterski vodič, građani su upoznati sa prednostima i značajem volontiranja za osobni razvoj i razvoj zajednice, obilježen je Međunarodni dan volontera i dodijeljene volonterske nagrade, osposobljeni su postojeći i potencijalni volonteri za uspješno volontiranje, osnovan je i opremljen Lokalni volonterski centar kao temelj volonterske platforme u Našicama i izrađena njegova web stranica (http://stav.clip-nasice.hr/), polaznici osposobljeni za izradu volonterskih programa – izrađena 4 volonterska programa izrađene analitičke podloge za 4 sektora (socijalni, zdravstveni, poslovni i sektor kulture) kao temelj za izradu Strategije volonterstva u Našicama (2018. – 2025.), izrađena Strategije razvoja volonterstva u Našicama (2018. – 2025.) kao temelj anticipativnog volonterstva.

„Ponosno ističemo, da iza projekta ostaju educirani i osnaženi ljudski kapaciteti, kao temelj razvoja i stup svakog društva. Čovjek uvijek treba biti ispred svega. Uz tu veoma bitnu stavku ostaje i Volonterski vodič i Strategija razvoja volonterstva iza koje stoje 4 registratora dokumentacije prikupljene radom sa fokus grupama. Ponosni smo i na 500 podijeljenih paketa korisnicima Socijalne samoposluge, kao i na činjenicu da smo zapošljavanjem dviju osoba ipak utjecali i na smanjenje nezaposlenosti u Našicama. Provedbom projekta nastojali smo i što više sredstava ostaviti u Našicama, koristeći usluge našičkih poduzetnika i obrtnika i na taj način volonterskim projektom doprinijeti i gospodarskom razvoju.“ rekla je voditeljica projekta Emilija Malovčak.

Projekt je bio namijenjen predstavnicima OCD-a i institucija koji su organizatori ili planiraju postati organizatori volontiranja, postojećim volonterima, mladim osobama, nezaposlenim osobama , građanima i potencijalnim volonterima te socijalno ugroženim građanima.

Projekt se provodio od 01. lipnja 2017. do 31. svibnja 2018. godine. Vrijednost projekta je 556.699,09 kn i sufinanciran je sredstvima EU iz Europskog socijalnog fonda. Autor i nositelj projekta bio je CLIP Našice, a projektni partneri Centar za socijalnu skrb Našice i Humanitarna udruge Dar dobrote. Suradnici na projektu: Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice, Zavičajni muzej Našice, Opća bolnica Našice i SŠ Isidora Kršnjavoga

25/05/2018

Poziv na završnu konferenciju projekta

Centar za lokalne inicijative i poduzetništvo Našice (CLIP Našice) kao nositelj projekta te Humanitarna udruga Dar dobrote i Centar za socijalnu skrb Našice kao projektni partneri Vas pozivaju da svojim prisustvom uveličate završnu konferenciju projekta

Volonterska platforma „STAV Našica“ – Standardizacija temelja anticipativnog volonterstva Našica

Projekt je financirala Europska unije sredstvima iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH u sklopu OP Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. i natječaja Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa. Vrijednost projekta je 556.699,09 kn i provodi se u razdoblju od 01.06.2017. – 31.05.2018..

Završna konferencija će se održati 30. svibnja 2018. godine u Hotelu Park Panolija, Trg dr. Franje Tuđmana 4,  31 500 Našice s početkom u 17:00h.

Predviđeni raspored i trajanje događanja:

  • 16:30 – 17:00                     Registracija sudionika
  • 17:00 – 17:15                     Uvodni pozdravi i otvaranje konferencije
  • 17:15 – 17:45                     Prezentacija rezultata projekta
  • 17:45 – 18:00                     Predstavljanje projektnih suradnika
  • 18:00 – 18:30                     Domjenak

Molimo Vas da svoje sudjelovanje ili sudjelovanje Vašeg predstavnika/ice potvrdite putem e-pošte (clip.nasice@gmail.com) najkasnije do 30. svibnja 2018. (12:00 h).

U nadi našeg susreta na konferenciji srdačno Vas pozdravljamo.

23/05/2018

Održano predavanje i radionica „Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu“

Prošli tjedan je CLIP Našice u sklopu provedbe projekta Volonterska platforma „STAV Našica“ – Standardizacija temelja anticipativnog volonterstva Našica organizirao predavanje/radionicu pod nazivom Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu.

Uvodno predavanje je održala Emilija Malovčak, voditeljica projekta koja se osvrnula na godinu dana provedbe projekta i u sklopu njega prikupljenih podataka potrebnih za izradu Strategije razvoja volonterstva u Našicama.

Održano predavanje i radionica „Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu“

„Kroz provedbu projekta održali smo brojna predavanja i formirali razne fokus grupe, proveli veliko anketiranje i izradili analitičke podloge za sektor kulture, socijalni sektor, sektor zdravstva i poslovni sektor. Značajne ulazne podatke dobili smo i od naših mentora, voditelja našičkih organizacija, ustanova i institucija koji su na projektu imali uloga partnera i suradnika. Oni su nam dostavljali mjesečne izvještaje i zapažanja nastala praćenjem naših volontera koji su se kod njih praktično osposobljavali. Velik i opsežan posao je iza nas. Kao plod svega iznjedriti ćemo Strategije razvoja volonterstva u Našicama (2018. – 2025. godine). Zašto je ona bitna?! Prema registru udruga RH u Našicama su aktivne 162 udruge, a nažalost samo njih 5 se nalazi na popisu Organizatora volontera koji se vodi pri Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Velika EU sredstva su namijenjena razvoju civilnoga društva i volonterstva, a ovaj dokument će biti osnova i vodilja za ostvarenje unaprjeđenja, nastala kao iskaz stvarnoga stanja.“ rekla je Malovčak.

Održano predavanje i radionica „Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu“

U tonu volonterskog druženja radionicu o važnosti prenošenja vlastitih znanja na ostale s ciljem unaprjeđenja društava održala Marija Lahner. Polaznici su izrađivali anđele od komušine – prirodnog, tradicionalnog materijala pogodnog za izradu različitih uporabnih i ukrasnih predmeta kojeg su nakon radionice kao uspomenu na volontersko druženje ponijeli svojim najmilijima.

„Svoje znanje i dugogodišnje iskustvo izrade predmeta od prirodnih materijala želim prenijeti na druge pa i mlađe generacije kao zalog za očuvanje i običaja, ali i prirode.“ naglasila je Marija Lahner.

Održano predavanje i radionica „Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu“

Projekt Volonterska platforma „STAV Našica“ – Standardizacija temelja anticipativnog volonterstva Našica je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 556.699,09 kuna, a provodi se od 01. lipnja 2017. – 31. svibnja 2018. godine. Projekt provodi Centar za lokalne inicijative i poduzetništvo Našice (CLIP Našice) sa projektnim partnerima Centrom za socijalnu skrb Našice i Humanitarnom udrugom Dar dobrote Našice.

22/05/2018

Održano predavanje i radionica „Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu“

Prošli tjedan je CLIP Našice u sklopu provedbe projekta Volonterska platforma „STAV Našica“ – Standardizacija temelja anticipativnog volonterstva Našica organizirao predavanje/radionicu pod nazivom Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu.

Održano predavanje i radionica „Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu“

Uvodno predavanje je održala Emilija Malovčak, voditeljica projekta koja se osvrnula na godinu dana provedbe projekta i u sklopu njega prikupljenih podataka potrebnih za izradu Strategije razvoja volonterstva u Našicama.

„Kroz provedbu projekta održali smo brojna predavanja i formirali razne fokus grupe, proveli veliko anketiranje i izradili analitičke podloge za sektor kulture, socijalni sektor, sektor zdravstva i poslovni sektor. Značajne ulazne podatke dobili smo i od naših mentora, voditelja našičkih organizacija, ustanova i institucija koji su na projektu imali uloga partnera i suradnika. Oni su nam dostavljali mjesečne izvještaje i zapažanja nastala praćenjem naših volontera koji su se kod njih praktično osposobljavali. Velik i opsežan posao je iza nas. Kao plod svega iznjedriti ćemo Strategije razvoja volonterstva u Našicama (2018. – 2025. godine). Zašto je ona bitna?! Prema registru udruga RH u Našicama su aktivne 162 udruge, a nažalost samo njih 5 se nalazi na popisu Organizatora volontera koji se vodi pri Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Velika EU sredstva su namijenjena razvoju civilnoga društva i volonterstva, a ovaj dokument će biti osnova i vodilja za ostvarenje unaprjeđenja, nastala kao iskaz stvarnoga stanja.“ rekla je Malovčak.

Održano predavanje i radionica „Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu“

U tonu volonterskog druženja radionicu o važnosti prenošenja vlastitih znanja na ostale s ciljem unaprjeđenja društava održala Marija Lahner. Polaznici su izrađivali anđele od komušine – prirodnog, tradicionalnog materijala pogodnog za izradu različitih uporabnih i ukrasnih predmeta kojeg su nakon radionice kao uspomenu na volontersko druženje ponijeli svojim najmilijima.

„Svoje znanje i dugogodišnje iskustvo izrade predmeta od prirodnih materijala želim prenijeti na druge pa i mlađe generacije kao zalog za očuvanje i običaja, ali i prirode.“ naglasila je Marija Lahner.

Projekt Volonterska platforma „STAV Našica“ – Standardizacija temelja anticipativnog volonterstva Našica je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 556.699,09 kuna, a provodi se od 01. lipnja 2017. – 31. svibnja 2018. godine. Projekt provodi Centar za lokalne inicijative i poduzetništvo Našice (CLIP Našice) sa projektnim partnerima Centrom za socijalnu skrb Našice i Humanitarnom udrugom Dar dobrote Našice.

30/04/2018

30 - clip1.jpg

Centar za lokalne inicijative i poduzetništvo Našice u sklopu EU projekta Volonterska platforma „STAV Našica“ – Standardizacija temelja anticipativnog volonterstva Našica u hotelu Park Panolija Našice organizirao je predavanja pod nazivom Zakon o volontiranju i Etički kodeks volontera.

Predavanja je otvorila voditeljica projekta Emilija Malovčak, koja je rekla da bi bila sretnija sa većim odazivom predstavnika našičkih udruga budući da su teme predavanja i više nego aktualne uslijed terenskih kontrola udruga. „Udruge, nažalost još uvijek neozbiljno shvaćaju važnost zakonski usklađenog poslovanja. Nadam se da će se ubrzo navedeno promijeniti jer su poražavajuće informacije da većina udruga nikada nije niti čula za AZOP.“ rekla je Malovčak.

Predavačica Milica Sevkić iz Centra za mlade Dalj prisutne je pobliže upoznala sa mnoštvom informacija koje sadrži Zakon o volontiranju. Ponajprije je bilo riječi o tome što zakon kaže tko je volonter, tko su maloljetni volonteri, te koje vrste volontiranja postoje. Predavačica je istaknula da postoje prava i obveze ne samo volontera već i organizatora volontiranja. Prisutni su dobili informaciju o tome kada se potpisuje ugovor o volontiranju i što sadržava. Predavačica je poseban naglasak stavila na volontiranje s ranjivim skupinom kada je potreban izvadak iz kaznene evidencije kojom organizator volontiranja dobiva informaciju je li volonter počinio kazneno djelo ili prekršaj. Također, prisutni su se upoznali s pojmom inkluzivnog volontiranja koji označava uključivanje pripadnika socijalno isključenih skupina društva u volonterske aktivnosti s ciljem njihove integracije u društvo i omogućava socijalno osnaživanje. Predavačica je prisutne iznenadila s visinom novčanih kazni koje prijete udrugama i njihovim predstavnicima ukoliko ne postoje valjani volonterski ugovori i ostala evidencija za volontere koje provode aktivnosti udruge. Na kraju prvog predavanja Emilija Malovčak je pozvala udruge da se slobodno obrate u CLIP Našice ili LVC Našice ukoliko nemaju dovoljno ljudskih kapaciteta da volonterske ugovore i evidencije volonterskih sati riješe sami.

30 - clip2.jpg

Na predavanju o Etičkom kodeksu volontiranja prisutni su saznali što je Etički kodeks i koji mu je cilj, odnosno, da isti propisuje pravila ponašanja volontera, organizatora volontiranja i njihovih korisnika sukladno načelima volontiranja iz Zakona. G. Sevkić je istaknula da udruga može izraditi svoj kodeks ovisno o interesima i aktivnostima udruge. Kroz primjere iz prakse je objasnila temeljna načela i etičke standarde za organizatore volontiranja, etičke standarde za volontere i etičke standarde za korisnike volontiranja.

Predavanje je zaključila voditeljica projekta „STAV Našica“ Emilija Malovčak s željom da će predavanja potaknuti udruge da svoj rad vode u skladu sa zakonskom regulativom vezanom uz volontiranje i minimalnom zajedničkom sustavu vrijednosti koji organizatori volontiranja i volonteri moraju prihvatiti u svom području djelovanja.

Projekt Volonterska platforma „STAV Našica“ – Standardizacija temelja anticipativnog volonterstva Našica je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 556.699,09 kuna, a provodi se od 01. lipnja 2017. – 31. svibnja 2018. godine. Projekt provodi Centar za lokalne inicijative i poduzetništvo Našice (CLIP Našice) sa projektnim partnerima Centrom za socijalnu skrb Našice i Humanitarnom udrugom Dar dobrote Našice.

image_pdfimage_print