15/04/2019

Matea Begić srebrna na Seniorskom prvenstvu Hrvatske

Matea Begić je u nedjelju, 14. 4. 2019., nastupila na Seniorskom prvenstvu Hrvatske koje se održavalo u Samoboru. Prvenstvo je organizirano od strane Hrvatskog taekwondo saveza i domaćina taekwondo kluba Bistra i Samobor Koryo. Matea je ovim nastupom po prvi puta nastupila na seniorskom prvenstvu i u seniorskoj kategoriji te osvojila srebrnu medalju!

Nakon sanacije ozljede koljena Matei je ovo prvi ozbiljan nastup na kojem je pokazala da je spremna za nove pobjede i nastupe u novoj kategoriji sa vrhunskim sportašicama kao što su Matea Jelić (osvajačica Grand Prixa u +67 kategoriji), Melani Adamić Golić i Iva Radoš. Do finala Matea je imala 2 borbe. U prvoj borbi susrela se s prošlogodišnjom prijateljicom sa juniorskog prvenstva, Ninom Mikulin iz Velike Gorice, koju je i ove godine pobijedila s rezultatom 15:11.

U finalu se susrela sa Anom Piragić iz taekwondo kluba Omega Bjelovar od koje je izgubila rezultatom 7:6. Matea je do 3. runde gubila sa 4 boda razlike koji je smanjila na bod razlike. Ali upravo je bod razlike u zadnjih 20 sekundi bio nedostižan zbog iskustva protivnice koja već 3 godine nastupa u seniorskoj konkurenciji.

Matea je ovim nastupom pokucala na velika vrata seniorske konkurencije koje su ovim rezultatom odškrinuli. U klubu joj slijede pripreme za 15. Bljesak 1995. Open te za Seniorsko državno prvenstvo U21 koje se održava u Otočcu 4. 5. 2019.

VEZANI TEKSTOVI
27/03/2019

TK „Našice” nastupio na 7. Čigra Open-u

U subotu 23. ožujka 2019. god., održan je 7. Čigra Open i 10. Čigra Limač Kup koji se održavao u Domu sportova u Zagrebu. Natjecanje se održavalo u borbama, formama, parapomsae i KICK disciplini, a natjecalo se oko 350 natjecatelja iz 40-ak klubova iz 5 država.

Ovo natjecanje je posebno jer omogućuje nastup djeci s posebnim potrebama da pokažu usvojena znanja i vještine koja uče na treninzima. Unatoč velikom broju prijavljenih natjecatelja, broj prijavljenih u formama je u odnosu na prošlu godinu bio smanjen te je u formama nastupilo 50 natjecatelja iz 30 klubova.

Taekwondo klub Našice nastupio je sa 7 natjecatelja, 4 u formama i 3 u borbama. U formama zlatnu medalju osvojili su Pavle Ergović i Niko Nogić, dok su Ana Gajić i Edi Stipanović ostali bez medalje. Zbrojem prijavljenih natjecatelja i osvojenih medalja TK Našice osvojio je 2. mjesto ekipno u ukupnom poretku od 30 klubova. U borbama brončanu medalju osvojile se Petra Mohila i Lara Falašta, dok je Tena Ilona Jukić za dlaku ostala bez medalje.

VEZANI TEKSTOVI
22/03/2019

Na organizaciju treninga za žene odlučili smo se prije 6 godina – tada smo imali skupinu žena koja je preko godinu dana aktivno trenirala. Bile su zadovoljne s treninzima jer su na sebi vidjele rezultate, ali nažalost nismo mogli nastaviti s treninzima zbog uvjeta u kojima smo tada trenirali. S obzirom na to da je u zadnje vrijeme bilo dosta upita za treninge za žene odlučili smo se ponovo ih pokrenuti jer smo sada u prostoru u kojem uživamo trenirati ! Organiziramo dvije vrste treninga i mislimo da će se svatko pronaći u jednom od njih!

Kako odabrati trening?

ZEN TRENING (ponedjeljkom i srijedom od 17:30h do 18:30h)

Zen trening će aktivirati mišiće cijelog tijela kroz vrlo smirene vježbe – radit ćemo na povećanju fleksibilnosti, koordinacije, ravnoteže i preciznosti pokreta. Veliki naglasak će biti na pravilnom držanju i disanju. Većinu ciljeva postić ćemo pomoću izvođenja osnovnih karate kretnji koje utječu na pokretljivost ramena, laktova, kralježnice, kukova, koljena, potiču cirkulaciju i aktiviraju mišiće.

Na Zen trening se mogu uključiti žene bez obzira na dob i trenutnu fizičku spremnost, npr., žene koje su svjesne da nisu u formi, koje se duže vrijeme nisu bavile nekom sportskom aktivnošću – ili nisu nikada, one koje vraćaju pokretljivost nakon poroda itd. Isto tako, moram naglasiti, na Zen se mogu uključiti i žene koje su u formi –za njih imamo pripremljene narukvice s opterećenjem i zglobne utege kako bi dodatno opteretile mišiće.

Ovaj trening ne uključuje skokove, šprinteve ni brze promjene smjera kretanja i upravo zato je dobar izbor za osobe koje zbog svog fizičkog stanja nisu u mogućnosti izvoditi takve vježbe, a i za one koje su fit, ali su u potrazi za smirenom vrstom treninga.

AERO KARATE (ponedjeljkom i srijedom od 18:45h do 19:45h)

Aero karate će aktivirati mišiće cijelog tijela te vam pomoći da postanete snažniji, lijepo oblikovani i sigurniji u sebe. Nakon zagrijavanja i razgibavanja slijede vježbe poput raznih skokova, čučnjeva, plankova, šprinteva koji će u kombinaciji s karate tehnikom pomoći da na zanimljiv način dosegnemo postavljene ciljeve.

Ciljeve ćemo postići pomoću izvođenja karate kretnji – stavova, obrana, udaraca (rukama i nogama) koji će se, nakon što budu pravilno savladani, izvoditi snažno i brzo. Udarci se ne će izvoditi na protivniku nego „po zraku“ te na fokuserima i vreći. Ovim treningom radit ćemo na brzini, koordinaciji, snazi, fleksibilnosti, preciznosti i ravnoteži. Trening je odlična opcija za žene koje žele biti u boljoj kondiciji, učvrstiti i oblikovati tijelo i riješiti se stresa. Naglašavamo kako vam nisu potrebna predznanja pokreta u borilačkim sportovima, sve potrebno naučit ćete na treninzima.

Što treba ponijeti na trening?

Na treninge je potrebno doći u udobnoj odjeći i ponijeti bočicu vode – to je sve što vam treba od opreme! Pod je obložen tatamijem (strunjačama za karate) tako da treniramo bosi ili u neklizajućim čarapama.

Cijena?

Mjesečna članarina je 150kn. Možete doći na prvi probni trening koji ne plaćate.

Kome se javiti?

Zauzmite svoje mjesto već danas jer treninzi počinju 1.4.2019.! Za trening se možete javiti trenerici Kristini na 091 2520386 ili u inbox Karate klub “Nexe”

Zbog kvalitete rada treninzi se održavaju s manjim skupinama žena tako da je broj po skupini ograničen na 12.

Treninge planira i provodi trenerica Kristina Minarik, stručna specijalistica kineziologije, sportska trenerica karatea, crni pojas, 3. DAN

VEZANI TEKSTOVI
18/03/2019

TK "Našice" nastupio na 2. Zelingrad kupu

Taekwondo klub Našice nastupio je 17.3. na 2. Zelingrad kupu koji se održavao u Sv. Ivan Zelina. Na ovom međunarodnom natjecanju nastupilo je 200 natjecatelja iz Slovačke i Hrvatske iz 18 klubova. Natjecanje se održavalo u borbama, formama, KICK-u i para disciplini.

Naš klub nastupio je sa 24 natjecatelja u 3 discipline. Ekipu KICK-a vodio je Mario Anđelić, a kikići su osvojili 4 zlatne, 2 srebrne i 4 brončane medalje te pehar za prvo mjesto u KICK kategoriji. Ekipu formi vodio je Branko Leš koji su osvojili 4 zlatne, 2 srebrne i 3 brončane medalje te pehar za 2. mjesto u ukupnom poretku svih klubova.

Ekipu koja se natjecala u borbama predvodile su trenerica Ana Kalman i pomoćna trenerica Matea Begić koji su osvojili 4 zlata, 4 srebra i 2 bronce, te pehar za 1. mjesto u Limač kategoriji. Na temelju ukupnog zbroja bodova iz sve 3 discipline taekwondo klub Našice osvojio je pehar za 2. mjesto u ukupnom poretku svih klubova! U klubu teku pripreme za Čigra open i polaganje za niže pojaseve.

VEZANI TEKSTOVI
11/03/2019

U subotu 9. ožujka, u Vinkovcima je održano međunarodno natjecanje 5. Vinkovci Open i 2. Vinkovci Limač Open u organizaciji taekwondo kluba Sajnami na kojem je nastupilo 230 natjecatelja iz 23 kluba iz Hvatske i BIH. Taekwondo klub Našice na ovom natjecanju nastupio je sa 14 natjecatelja u borbama i KICK-u.

Na 2. Vinkovci Limač Openu TK Našice u kategoriji borbe za malu olimpijadu i mlađe kadete te Kick osvojio je 10 medalja, od toga 4 zlata, 3 srebra i 3 bronce. U borbama zlatnu medalju osvojili su Karlo Strapač, Tena Ilona Jukić i Lara Falašta, srebrnu medalju Gabrijel Kuric, a broncu Dino Bortek, Ana Šimić i Noa Rakić.

U Kick disciplini zlato i pehar za najbolju natjecateljicu u Ž1 kategoriji osvojila je Dora Knežević, dok su Dino Bortek i Tena Ilona Jukić osvojili srebrnu medalju.

Na temelju rezultata i ukupnim zbrojem bodova TK Našice u ukupnom poretku klubova na drugom Vinkovci Limač Openu zauzeo je visoko 2. mjesto i osvojio pehar.

Na 5. Vinkovci Openu u kategoriji kadeta, juniora i seniora, klub je osvojio 3 medalje – 2 srebra i broncu. U kadetskoj konkurenciji Petra Tomljanović osvojila je srebrnu medalju. a Petra Mohila broncu, dok je Sara Špoljarić osvojila srebrnu medalju u juniorskoj kategoriji. Klub nastavlja s pripremama za nadolazeća natjecanja Zelingrad Open i Čigra Open.

VEZANI TEKSTOVI
19/02/2019

U sportskoj dvorani OŠ Dora Pejačević održao se zajednički taekwondo trening pod nazivom “Susret klubova – prezentacija tehnike” u organizaciji TK Našice. Ovom treningu prisustvovalo je 25 članova iz taekwondo kluba “Otok” i “Velika” s kojima našički klub ima dugogodišnju suradnju.

Poseban je ovo bio trening jer su pokazne vježbe vodili sami hrvatski reprezentativci i glavni izbornik Hrvatske tehničke reprezentacije Davor Prđun 6.DAN. Motivaciju mladim članovima slavonskih klubova dali su nagrađivani Ivan Kaić 4.DAN, član hrvatske taekwondo reprezentacije koji je ove godine na Svjetskom prvenstvu u formama u kineskom Taipeiu zauzeo visoko 5.mjesto, Matea Beršinić 2. DAN, članica hrvatskog taekwondo saveza koja je u kineskom Taipeiu zauzela 14. mjesto te Valentino Prđun hrvatski reprezentativac. Trening se održao u dva dijela, prvi dio započeo je u 11 sati, a drugi u 15:30 i trajao do 17:30 sati.

Cilj organizacije ovog seminara bila je dodatna motivacija mladih članova, istakla je predsjednica kluba Ana Kalman, koja je napomenula da klub djeluje već 14 godina.

„Od početka rada imamo upisano više od 600 članova, osvojeno više od 500 medalja, 40 pehara, a trenutno u klubu djeluje 50 djece. Uglavnom su to djeca osnovne i srednje škole s tim da imamo mali dio starijih članova, jer je njihov deficit uzrokovan odlaskom djece na fakultete u veće gradove. Taekwondo je jedna kompleksna cjelina koja se sastoji od borbi, tehnike, samoobrane i razbijanja dasaka, i to nije vještina koja se može naučit u dva mjeseca jer da bi postali majstor i došli do crnog pojasa potrebne su godine iskustva, treniranja i vježbanja.

Tehnika se uvježbava i ima nekoliko vrsta iste, primjera tehnika sa zamišljenim protivnicima, tehnika sparringa, tehnika prezentacije naučenih formi koje su danas sve više popularizirane na natjecanjima svjetske razine. Borbe u kojima su natjecatelji zaštićeni od glave do pete su popularne već dugo godina, što se vidi na svjetskoj razini, jer smo ušli 2000. godine kao demonstrativni sport na olimpijske igre, te smo 2004. uvršteni na iste kao olimpijski sport.” – ističe Ana koja kaže da je velik broj članova našičkog kluba usmjeren na natjecanja u formama pa je seminar tu da oni dodatno poboljšaju svoju tehniku u korist što boljih rezultata i medalja. Ove su godine članovi kluba nastupili na državnom natjecanju u formama na kojemu je Julija Barišić osvojila brončanu medalju a Pavle Ergović srebrnu medalju.

Izbornik reprezentacije Davor Prđun djecu je ohrabrio i napomenuo im da se vježbanjem i ustrajnošću mogu postići veliki rezultati.

„Taekwondo je u Hrvatskoj jako prihvaćen sport, čak je među najboljim sportovima po rezultatima, a forme koje ćemo mi danas prezentirati nedavno su postigle svoju popularnost. Hrvatska reprezentacija taekwondo naporno radi pa imamo jako puno treninga, medalja na nivou Europe a ostvarujemo i velike rezultate na nivou svijeta.„ – ističe Davor Prđun.

Među reprezentativcima je i njegov sin Valentino koji prošle godine nije mogao sudjelovati na svjetskom prvenstvu zbog ozljede, no kako sam kaže, cijeli je život u taekwondou pa tako trenira od svoje treće godine i od tada uživa u ovom sportu te će isto i nastaviti.

Ivan Kaić 4.DAN, član je hrvatske taekwondo reprezentacije koji je ove godine na Svjetskom prvenstvu u formama u kineskom Taipeiu zauzeo visoko 5.mjesto.”Treniram preko 20 godina i smatram da je taekwondo sport koji je jako pristupačan djeci za koji nije potreban nikakav rekvizit samo dobra volja. Puno je područja unutar ovog sporta kojima se možete baviti i apsolutno je za sve, za najmlađe i one starije.” – ističe Ivan koji smatra da mu je upravo ovaj sport omogućio jako puno u životu.

Također nagrađivana sportašica je i Matea Beršinić 2. DAN, članica hrvatskog taekwondo saveza koja je u kineskom Taipeiu zauzela 14. mjesto, a prošle se godine natjecala na svjetskom prvenstvu na Tajvanu gdje je osvojila 17. mjesto. „Treniram oko 19 godina i iako je taekwondo borilački sport njime se mogu baviti i žene jer se sastoji od borbi i formi pa se lako možete odlučiti što želite trenirati. Ozljeda naravno ima, više u borbama nego u formama, a uglavnom su to ozljede koljena ili zglobova koje nastaju zbog nedostatka pripreme.”

Kako je ovaj sport u Našicama zaživio prije 14 godina, više o početcima rekao nam je Branko Leš koji je zbog svog rada i doprinosa ušao u Kuću slavnih taekwondo sporta.

„Taekwondo je u Našicama započeo u suradnji Krune Jurića i mene kada smo osnovali sekciju Maksimir, nakon toga smo se razišli i svako je nastavio svojim putem. Na samom početku bilo je dosta članova no većina njih je brzo odustala pa zato u ovoliko godina rada nemamo puno crnih pojasa. Kad sagledam sve zadovoljan sam razvojem ovog posla jer ja i dalje radim no bitno je da i mladi nastave ono što smo mi započeli.” – rekao je Branko Leš.

Najavu velikog događaja za kraj je ostavio dopredsjednik kluba Mario Anđelić koji je ovaj trening opisao kao pohvalnu akciju jer dolazak reprezentativaca u grad Našice velik je poticaj za članove kako bi oni vidjeli da cijenimo njihov rad.

„Mi čvrsto stojimo na nogama, borimo se i imamo sve mlađu ekipu, a ove nas godine čeka više turnira koji su vrlo teški pa ćemo se dobro pripremiti za svaki. Kao posebnu najavu istakao bi održavanje Našice Opena međunarodnog turnira koji će se održati 1. lipnja, bit će to pravi spektakl jer očekujemo više od 500 natjecatelja iz Slovenije, Slovačke i Mađarske i velikog broja domaćih klubova. Tako što nije do sada viđeno u Našicama i to je poklon našičkog kluba građanima za Dan grada Našica.” – ističe Anđelić.

VEZANI TEKSTOVI
12/02/2019

Od 8. 2. do 10. 2. 2019. u Karlovcu je održan Europski kup u kickboxingu, najveći međunarodni kickboxing turnir u Hrvatskoj – Europski kup “Karlovac Open” 2019. Na turniru je nastupilo 1900 boraca iz 35 zemalja, a kickboxing klub Impact Našice nastupio je treći dan turnira sa svojih pet natjecatelja i osvojio tri Europska odličja.

Ena Pavin u kategoriji kick light – juniorki do 60 kg osvojila je broncu, Matea Begić u light contactu – juniorka do 70 kg osvojila je broncu i Petar Kresković u kick lightu – senior do 74 kg osvojio je broncu. Naša najmlađa natjecateljica koja je išla na turnir, Marija Poljak, u kategoriji kick light – starija kadetkinja do 60 kg zauzela je peto mjesto, a naš najtrofejniji borac Zvonimir Marić u kategoriji kick light- junior do 63 kg u najvećoj i najopasnijoj konkurenciji zauzima šesto mjesto.

Izuzetno zadovoljan ostvarenim rezultatima je bio i trener Stjepan Paska koji je između ostalog izjavio.

“Strašno veliki rezultat za naš klub na samom početku godine sa tri odličja s Europskog kupa. Ovim rezultatima smo više nego zadovoljni i sa velikim nestrpljenjem očekujemo sljedeća natjecanja. Još jednom čestitamo našim natjecateljima te veliko hvala tvrtki Halemont koja je osigurala prijevoz na Europski kup.”

 

VEZANI TEKSTOVI
10/12/2018

Održan 16. Adidas Maksimir kup 2018.

Ove subote Taekwondo klub Našice nastupio je s 27 natjecatelja na 16. Adidas Maksimir kupu koji se održao u dvorani Sutinska Vrela u Podsusedu u Zagrebu. TK Maksimir slavio je 40 godina kluba te je tom prilikom darivao prijatelje kluba između ostalih darivao je i naše trenere Branka Leša i Anu Kalman. Natjecanje su otvorili članovi elitne postrojbe ATVP sa demonstracijom samoobrane.

Natjecanje je bilo organizirano u borbama, formama i kick-u, a na njemu je nastupilo oko 500 natjecatelja iz Hrvatske, Mađarske, Ukrajine i BIH.

Pod budnim okom trenera Maria Anđelića ekipa kick-a osvojila je 10 medalja i to 3 zlata, 2 srebra i 5 bronci. Na temelju osvojenih medalja u ukupnom poretku od 17 klubova taekwondo klub Našice osvojio je 1. mjesto u ukupnom poretku, a Petra Mohila proglašena je najboljom natjecateljicom sa najvećim brojem udaraca u kick-u.

Branko Leš vodio je ekipu formaša koji su nastupali u A i B kategoriji te su osvojili 4 medalje i to 1 zlato, 2 srebra i 1 broncu. Upravo su te medalje osigurale da TK Našice zauzme 3. mjesto u ukupnom poretku klubova u “B” kategoriji u formama.

I na kraju naša trenerica Ana Kalman, zajedno s pomoćnim trenericama Mateom Begić i Majom Hodanovac vodila je borbenu ekipu u juniorskoj i kadetskoj kategoriji i u maloj olimpijadi. U borbama je osvojeno 2 zlata, 2 srebra i 5 bronci.

Na kraju natjecanja zbrojem svih medalja u sve 3 discipline Taekwondo klub Našice zasluženo je zauzeo i osvojio pehar za 2. mjesto u ukupnom poretku od 41 kluba.

Na ovomje natjecanju Taekwondo klub Našice osvojio 6 zlata, 6 srebra i 11 bronci, pehar za 1. mjesto u kick-u, pehar za 3. mjesto u “B” Formama i 2. mjesto u ukupnom poretku svih klubova na natjecanju. Iskrene čestitke na osvojenim medaljama, peharima i na rezultatu!

VEZANI TEKSTOVI
27/11/2018

Matea Begić - juniorska reprezentativka Slavonije i Baranje u taekwondou

Članica taekwondo kluba Našice Matea Begić ušla je u širi krug juniorske reprezentacije kao predstavnica Slavonije i Baranje u kategoriji +68 kg.

Matea je članica taekwondo kluba Našice od 2006. godine te se taekwondoom bavi već 12 godina. Tijekom proteklih godina Matea je prikupila značajan broj medalja među kojima je i ona visokog srebrnog sjaja sa ovogodišnjeg državnog juniorskog natjecanja u Omišu održanog u lipnju ove godine.

Na temelju dosadašnjih rezultata i osvojenih medalja, te svojom pozicijom na juniorskoj rang ljestvici, Matea je na 7. Vukovar Open-u nastupila za Hrvatski nacionalni tim ponosno noseći boje hrvatske reprezentacije. Klub je izrazito ponosan na Mateu jer je ona prva, ali nadamo se ne i jedina, članica Taekwondo kluba Našice koja je ušla u reprezentaciju.

Zbog ozljede koljena koje Matei već duže vremena stvara probleme i koje je u finalnoj borbi njena protivnica znala dobro iskoristiti, Matea je osvojila srebrnu medalju što je odličan uspjeh! Neopisivo smo ponosni na Mateu i želimo joj još mnogo uspjeha u daljnjem radu u klubu i treniranju.

VEZANI TEKSTOVI
26/11/2018

Održan 7. Vukovar Open

Taekwondo klub Našice je u subotu 24.11. nastupio na 7. Vukovar Open-u u organizaciji taekwondo kluba „Otok” iz Otoka. Ovo natjecanje je od strane Hrvatskog taekwondo saveza određeno da bude kriterijski turnir za juniore te je medalja s ovog natjecanja bitna za konačan zbir i ukupan poredak na rang ljestvici juniora/ki.

Ovo natjecanje se već godinama organizira povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, posvećen svim braniteljima i civilima stradalim u obrani Vukovara 1991. godine. 23.11. organiziran je prijem klubova kod Spomen doma hrvatskih branitelja gdje su odali počast i položili vijence na mjestima stradavanja branitelja i civila. Osim izaslanika klubova počast su odali i članovi Hrvatske juniorske reprezentacije među kojima je bila i naša članica Matea Begić.

Na natjecanju je nastupilo oko 270 natjecatelja iz 23 kluba, a taekwondo klub Našice nastupio je s 18 natjecatelja u borbama i Kick disciplini. U Kick-u Tena Ilona Jukić osvojila je zlatnu medalju i pehar za najbolju natjecateljicu i Ivan Vučemilović osvojio je srebrnu medalju.

U borbama u kategoriji mlađih kadeta do više žutog pojasa zlatne medalje su osvojili Jana Koljđeraj, Lara Falašta i Gabrijel Kuric, srebrnu medalju osvojio je Marin Pavlović, a brončanu medalju osvojili su Ana Šimić i Noa Rakić. a temelju ovih rezultata klub je osvojio pehar za 3. mjesto u borbama u kategoriji mlađih kadeta.

U kategoriji mlađih kadeta od više zelenog pojasa na dalje Petra Mohila osvojila je broncu. U juniorskoj kategoriji +68 kg Petra Mihalek osvojila je zlatnu medalju, dok je Matea Begić, koja je nastupila ispred Hrvatskog nacionalnog tima kao juniorska reprezentativka, osvojila srebrnu medalju.

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print