14/11/2019

Prošlog vikenda održana su dva velika borilačka turnira, u subotu, 09.11.2019. u Kutini je održan međunarodni kickboxing turnir „Kutina Open 2019“. Na turniru je nastupilo više od 500 natjecatelja iz 7 država (Hrvatske, Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Italije, Austrije te Poljske). Za KBK Impact su nastupali sljedeći natjecatelji koji su ostvarili odlične rezultate: Danijel Crnojević – zlato, Luka Mitrović – bronca, Borna Pepić – bronca, Lora Šimić – bronca, Elena Abramić – srebro, Ester Baričević – bronca, Filip Čiček – bronca.

U nedjelju su Impactovci nastupili na memorijalnom Savate turniru u Vukovaru „Jean Michael Nicolier“ koji nosi naziv poginulog francuskog državljana koji je došao braniti herojski grad Vukovar. Na natjecanju je nastupilo oko 120 boraca među kojima je 13 iz našičkog kluba. KBK „Impact” je osvojio 5 zlata, 2 srebra i 4 bronce. Zlato su osvojili Darko Kolar, Lora Šimić, Ester i Emili Baričević te Filip Čiček dok su srebro su osvojile Elena Abramić i Marija Poljak te broncu Edi Šarlija, Luka Mitrović, Ivan Ovčar i Jan Valek. Klub je ponosan na svoje borce koji su u dva dana nastupili na dva različita turnira i odradili odlične mečeve. Ovim putem se zahvaljuju i roditeljima koji ih podržavaju kao i borce na turnirima.

VEZANI TEKSTOVI
11/11/2019

U dvorani Doma sportova, u Zagrebu, održano je tradicionalno i najstarije natjecanje na ovom području, 25. CROATIA OPEN, na kojem je prisustvovalo oko 900 natjecatelja iz 45 zemalja svijeta.

Predstavnica Našica i Taekwondo kluba Našice Matea Begić nastupila je u kategoriji do 73 kg. U iznimno teškoj konkurenciji, koju između ostalih čine Doris Pole, osvajačica brončane medalje sa svjetskog prvenstva i osvajačica mnogobrojnih medalja sa prestižnih G1 turnira, Alema Hadžić iz Njemačke, Evgenia Sarri iz Grčke te Chelsea Hobday iz Australije, Matea je učinila sve što je mogla ali je nažalost zaustavljena u prvom kolu od predstavnice Srbije, koja je ujedno i njihova reprezentativka i osvajačica brončane medalje na nedavno održanom Galeb Beograd trofeju.

„Za Mateu je ovo natjecanje prvenstveno skupljanje iskustva i praćenje svoje kategorije u cilju bolje pripreme za nadolazeću 2021.godinu koja nas čeka nakon ponovne operacije koljena. Matei želimo puno uspjeha kao i svim ostalim članovima i natjecateljima koji se pripremaju za nadolazeća natjecanja, Jastreb Open i Adidas Maksimir kup.” – poručili su iz kluba.

VEZANI TEKSTOVI
28/10/2019

Ove nedjelju u Beogradu je održano taekwondo otvoreno prvenstvo Srbije pod nazivom Galeb Belgrade Trophy 2019 na kojem je nastupilo 720 natjecatelja iz 43 zemlje (uključujući Brazil, Australiju…). Taekwondo klub Našice na ovom natjecanju nastupio je sa Mateom Begić, našom najboljom natjecateljicom, u kategoriji do 73 kg.

U velikoj i teškoj konkurenciji Matea je prvu borbu odradila protiv Francuskinje Bintou Daikite. Francuskinja ju je u tijesnoj borbi pobijedila većim iskustvom i rezultatom 8:4 te zaustavila Mateu na samom početku. S Mateom nastavljamo pripreme za još jedan veliki G1 turnir koji će se održati u Zagrebu – Croatia Open 2019.

VEZANI TEKSTOVI
21/10/2019

Dana 19. 10. 2019. godine kickboxing klub Impact Našice nastupio je na međunarodnom kickboxing turniru „Moslavac Open 2019.” u Popovači, a s turnira se vratio i donio u Našice 14 medalja i dva pehara (5 zlata, 8 srebra i 1 bronca). Lora Šimić osvojila je zlato do 65 kg u kick lightu, Filip Čiček zlato kick light do 69 kg, Mateo Matoš zlato kick light senior do 69 kg, Ester Baričević zlato za djevojčice u point fightu i Emili Baričević je osvojila zlato u mladim kadetima u point fightu.

Mateo Matoš osvaja srebro u light contactu, Edi Šarlija, Luka Mitrović, Borna Pepić srebro u kick lightu, Ivan Ovčar osvaja srebro u kick light senior, Elena Abramić i Marija Poljak osvajaju srebro u kick lightu dok Oliver Savic Rosy osvaja srebro, a Jan Valek broncu u point fightu. Mateo Matoš je osvojio pehar kao najbolji senior turnira, a Lora Šimić pehar kao najbolja juniorka turnira. Ovo je još jedan turnir iza kickboxing kluba Impact Našice na kojem su osvojili pregršt medalja, a ovo je i rekordna godina za klub po osvojenim priznanjima kojih će još biti do kraja godine.

VEZANI TEKSTOVI
21/10/2019

U subotu, 19. 10. 2019. godine Taekwondo klub Našice nastupio je sa 3 natjecateljice na „5. Casper Open”-u održanom u Zagrebu. Natjecateljice su pod vodstvom trenera Branka Leša i Matee Begić nastupile u KICK-u i borbama. Tena Ilona Jukić osvojila je zlatnu medalju u KICK-u i u borbama u kategoriji KID – 32kg, Lara Falašta u tijesnoj borbi izgubila je 17:16 i osvojila brončanu medalju. Ana Šimić u teškoj konkurenciji, nažalost, nije izborila medalju. Čestitamo našim lavicama i više uspjeha sljedeći put.

VEZANI TEKSTOVI
14/10/2019

Ovaj vikend 12. – 13.10.2019. god., u sportskom centru Arena u Zenici održano je 1. međunarodno G1 natjecanje “Bosnia Hercegovina G1 Open 2019”. U prekrasnoj dvorani na 4 borilišta nastupilo je 433 natjecatelja iz 29 zemalja uključujući Japan, Australiju te Novi Zeland. Naša predstavnica Matea Begić nastupila je u nedjelju u seniorskoj kategoriji 73 kg. U napetoj borbi osvojila je srebrnu medalju izgubivši rezultatom 23:3 od Dore Marušić predstavnice BiH. Matea nastavlja pripreme za nadolazeći Galeb Trophy Open koji se održava 26/27.10. u Beogradu.

VEZANI TEKSTOVI
10/07/2019

Polaganje za pojaseve - Karate klub „Nexe“ Našice

5. 7. 2019. u Karate klubu „Nexe“ Našice održano je polaganje za pojaseve. Vrijedni karataši i karatašice pokazali su svoje znanje i savladane vještine te ponosno položili za veče zvanje. Polaganje za pojaseve predstavlja demonstraciju karate tehnike i kata koje je karataš dužan savladati prije polaganja.

Tijekom demonstracije donosi se odluka je li karataš savladao i usvojio zadani program. Svaki kandidat koji položi za određeno zvanje, stječe pravo na pripadajuću diplomu Hrvatskog karate saveza. Biti nositelj pojasa određene boje znači da osoba posjeduje znanje karatea te da je savladala neke od karataških vještina. Svaki pojas ima svoju boju koja označava nivo znanja, a viši pojas naravno znači i više savladane tehnike, više kata, veća samokontrola te brže, pravilnije i preciznije izvođenje tehnike.

„Karataši ne usvajaju samo karate tehniku, oni tijekom treniranja razvijaju samopouzdanje, poštovanje prema drugima, prema sebi i prema prostoru u kojem treniraju. Razvijaju discipliniranost i samokontrolu, a to im pomaže ne samo da ostvaruju bolje rezultate u sportu nego i u školi i u svakodnevnom životu.” izjavila je trenerica Kristina Minarik. Trenerice su iznimno zadovoljne demonstriranim znanjem i čestitaju svima na položenim pojasevima.

Popis učenika koji su položili za viša zvanja:

Žuti: Marta Vukomanović; Narančasti: Larissa Vinković; Zeleni: Danijela Kubinčan, Dino Kubinčan, Antea Azenić; Plavi: Martina Guljaš, Ivona Štrbo, Tena Ferčec, Zvjezdana Saveljić, Gloria Jakobović; Ljubičasti: Nika Vukomanović; Smeđi: Casper Unferderber.

Karataše treniraju licencirane trenerice Hrvatskog karate saveza Kristina Minarik, mag.prim.obraz., struč.spec.cin., crni pojas 3. dan i Katarina Minarik, mag.logoped., crni pojas 2. dan. U klubu ne rade samo s djecom nego i sa ženama za koje imaju u ponudi dvije vrste treninga ZEN i AERO karate, a nakon ljeta počinju i treninzi za najmlađe (5, 6 i 7 godina). Za više detalja posjetite ih na Facebook-u i slobodno im se javite.

VEZANI TEKSTOVI
10/06/2019

Kao što smo i obećali, do kraja tjedna ćemo svaki dan po jednu borbu pustiti, uz galeriju slika. Naime, za one koji to još neznaju, ovog vikenda je u dvorani kralja Tomislava u Našicama održana gala priredba, borilački spektakl prema pravilima K1 i MMA. Organizator je bio naravno KBK Impact Našice, a glavni pokrovitelj je i ovoga puta bio Grad Našice.

Uz vrhunski doživljaj kako borbi koje su bile na repertoaru, gledatelji su mogli uživati i stvarno odličnim izvedbama plesnog studija Shine, kao i naše pjevačice Andre Granat.

Kako se ipak radilo o borilačkom spektaklu, posebna je borba koju danas predstavljamo bila između domaćeg borca Zvonimira Marića, člana KBK Impact Našice i Matea Matoša koji nam je došao iz Lipovljanskih Munja. U ovoj vrlo interesantnoj borbi Marić je pobijedio prekidom u drugoj rundi serijom vrlo preciznih i teških udaraca nogom. Ovom prilikom želimo čestitati i Zvonimiru, ali i Mateu na stvarno dobrom odrađenom meču.

VEZANI TEKSTOVI
09/06/2019

U Našicama je u dvorani kralja Tomislava održan borilački spektakl Impact Fight Night 2019. Naime, u organizaciji KBK Impact Našice, održan je ovaj vrhunski događaj na kojemu su snage odmjerili borci iz Hrvatske, ali i čitave ove regije. Glavna borba večeri bile je između Riste Dimitrova koji nastupa za UFC GIM OMAN i Marka Špirić iz KBS Tigrovi Žabanj. U ovoj borbi polugom je pobijedio Risto Dimitrov te ubilježio nakon dvije godine stanke novu vrlo važnu pobjedu.

Kako je oko ovog spektakla trebalo puno truda organizatora na nama je da to i nagradimo na način što ćemo svaku borbu posebno pokazati, kao i slike koje ćemo dodati s vremenom, a o kompletnom eventu ćemo uskoro posebno napisati prošireni izvještaj.

VEZANI TEKSTOVI
04/06/2019

Još samo nekoliko dana (08.06.2019. – subota) dijeli nas od najvećeg borilačkog spektakla u Našicama Impact Fight Night 2019.

Naime, prošlo je već punih 6 godina od kada je KBK Impact Našice organizirao ovakav borilački događaj, ali smo uvjereni kako ga se mnogi još uvijek sjećaju. Kako što zbog odličnih borbi, tako i vrhunske organizacije koju je ovaj tada mladi klub organizirao.

KBK Impact Našice sada postoji skoro 10 godina i nakon nekoliko godina stanke, odlučio je ponovo organizirati ovakav event u Našicama.

Tako nas u ringu uz mnoštvo svjetlosnih i zvučnih efekata očekuje čak 12 borbi i 24 borca iz cijele regije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, koji će se boriti prema pravilima K1 i ultimate fighta. Naravno boriti će se i nekoliko boraca iz Našica pa je itekako važno da dođe što više gledatelja kako bi ih podržalo u tome.

Ovaj sport, za koji kažu mnogi da su moderne gladijatorske igre je i više nego popularan u cijelom svijetu, a kod nas u Hrvatsku je posebnu pažnju dobio dolaskom Mirka Cro Cop Filipovića, legende ovog sporta. Mnogi od nas su do jutarnjih sati s nestrpljenjem očekivali njegove borbe, a i sada kad je otišao u mirovinu, gledamo što se događa na toj sceni gdje nastupaju mnogi borci, pa tako i borci iz Našica i kluba Impact.

Kako bi i našim sugrađanima omogućili da uživo vide i budu dio spektakla, KBK Impact Našice odlučio je ponovo organizirati IMPACT FIGHT NIGHT 2019. Kako se radi o iznimnom događaju, a znamo kako je upravo 6. mjesec doba godina kada Grad Našice slavi svoj Dan, u sve se uključio i Grad Našice kao glavni pokrovitelj, a tu su i Turistička zajednica Grada Našica i Športska zajednica Grada Našica u kojoj je Impact i dugogodišnji član.

Za one koji se ne sjećaju kako je to izgledalo davne 2013. godine, donosimo vam nekoliko borbi koje ste mogli gledati na youtube kanalu, ali i nekoliko slika iz arhive.

Sve u svemu Impact Fight Night 2019. je spektakl koji se ne događa često, pogotovo u Našicama, pa vjerujemo kako će sugrađani, ali i svi oni koji žele biti dio ovog spektakla doći i podržati ovaj događaj. Impact Fight Night 2019. se održava u subotu 08.06.2019. godine s početkom u 20. sati, a karte već sada možete kupiti u Sport Caffe, Monkey bar i na recepciji hotela Park Panolija.

Za kraj napominjemo kako će uz ring, borbe i pregršt efekata kakvih viđate na televiziji biti upriličeno još nekoliko atraktivnih događaja koji će našim sugrađanima ostati još dugo u pamćenju.

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print