21/01/2020

Članovi Taekwondo kluba Našice nedavno su pristupili sudačkom seminaru, a ove godine mogu se pohvaliti sa tri nova suca, kojima će ova godina proći uz stjecanje natjecateljskog i sudačkog staža. Matea Begić, Maja Hodanovac i Pavle Ergović dugogodišnji su članovi kluba, a nedavno su postali i suci. Svojom upornošću i trudom postigli su odlične rezultate u svojim dosadašnjim karijerama, na čemu im srdačno čestitamo.

VEZANI TEKSTOVI
09/01/2020

Zašto ne pokušati?

Članovi Taekwondo kluba Našice uvelike se pripremaju za ovogodišnja natjecanja, kvalifikacije i turnire. Redovnim treninzima održavaju kondiciju i skupljaju snagu, a treneri i ispitivači uskoro će prisustvovati seminarima. Tako će tri člana od 17. do 19. siječnja biti na sudačkom seminaru, a treneri će trenerskom seminaru pristupiti krajem siječnja. Mlađi polaznici u veljači će polagati ispite, a tada kreću i natjecanja. Treninzi se održavaju ponedjeljkom i četvrtkom u vremenu od 19 do 20 i 30 sati, a novi članovi uvijek su dobrodošli, pa zašto ne pokušati?

Foto: arhiva

VEZANI TEKSTOVI
09/12/2019

Dana 1.12.2019. u Osijeku u sportskoj dvorani Gradski vrt je održano prvenstvo Hrvatske u tajlandskom boksu za juniore i seniore te kup hrvatske za mlade kadete i kadetkinje, a u organizaciji hrvatskog saveza tajlandskog boksa i kluba borilačkih vještina Hus Osijek.

Borci našičkog Impacta imaju čak četiri prvaka Hrvatske i viceprvaka Hrvatske. U juniorskoj kategoriji Filip Čićek postao je prvak hrvatske u kategoriji do 70 kg, Iskra Maravić u ženskoj kategoriji do 56kg. u seniorskoj kategoriji prvaci hrvatske su Ančica Nađ do 56kg i Una Maravić do 60kg. Vice prvak hrvatske postao je Klemenc Leon zauzevši drugo mjesto u svojoj kategoriji. U kupu Hrvatske za mlađe kadete i kadete zlata osvajaju Ena Vakek, Ester Barićević, Vito Valek, Emili Baričević. Ovo je veliki rezultat za KBK Impact koji je iznjedrio 4 prvaka te jednog viceprvaka države u tajlandskom boksu, a to je ujedno i najbolji rezultat kluba na državnim natjecanjima.

VEZANI TEKSTOVI
02/12/2019

U nedjelju je taekwondo klub Našice nastupio na prvom dječjem festivalu taekwondoa pod nazivom „Jastreb kup veleposlanika Republike Koreje”. Ovo je prvo takvo organizirano natjecanje u RH na kojem su i predstavljene 3 nove natjecateljske discipline: Family kick, Inteli kick i test snage.

Dječjem festivalu pristupilo je 854 natjecatelja (uključujući i roditelje u disciplini Family kick) iz 51 kluba i 5 zemalja (Hrvatska, BiH, Slovenija, Slovačka i Crna Gora ). Na svečanom otvorenju gosti ovog natjecanja bili su uvaženi predstavnici Republike Južne Koreje, veleposlanica Južne Koreje i Korejski Woosuk University Demo tim koji je imao demonstraciju taekwondoa na svečanom otvaranju ovog natjecanja. Demo tim je i u večernjim satima nastupio i na glavnom trgu Bana Jelačića u Zgrebu. Ovaj tim je interesantan po tome što su njegovi predstavnici članovi taekwondo sveučilišta koji u suradnji sa veleposlanstvom Koreje u RH, gđom Tamarom Pradegan (tajnica i predstavnica TKD Jastreb), Hrvatskim taekwondo savezom i dekanom Kineziološkog fakulteta u Zagrebu pregovaraju o organiziranju katedre za Taekwondo pri KIF-u.

Ukoliko se ova suradnja ostvari taekwondo sport u Hrvatskoj podići će se jednu stepenicu više, jer je po brojnosti članova 2 sport u svijetu a i u Hrvatskoj po broju članova ne zaostaje iza najraširenijeg i najbitnijeg sporta na svijetu – nogometa, a i taekwondo treneri konačno će imati priliku verifikacije svojih pojaseva i bolju izobrazbu za trenerski kadar. Bila nam je čast upoznati i prisustvovati ovoj demonstraciji koja nam je pokazala da je i nemoguće moguće.

Taekwondo klub Našice je pod vodstvom trenera Branka Leša, Ane Kalman i Lucije Kotromanović i pomoćnih trenera kluba Matee Begić, Matilde Knežević i Maje Hodanovac nastupio u 4 discipline i po kategorijama osvojio sljedeće medalje:

Forme

 • Pavle Ergović JA3 – Bronca
 • Edi Stipanović KA4 – Bronca
 • Niko Nogić KA4 – Bronca

Borbe

 • Petra Tomljanović KBŽ-37 – Srebro
 • Lara Falašta MKŽ -33 – Bronca
 • Ana Šimić MKŽ-43 – Bronca
 • Petra Kniha LIMA-33 – Bronca

Kick

 • Kovačić Ante – Srebro
 • Marko Majcen – Bronca

Family kick

 • Tena Ilona Jukić i Ivan Jukić – Zlato

Inteli kick

 • Pavle Ergović – Zlato + pehar za 2. mjesto u ukupnom poretku klubova
VEZANI TEKSTOVI
14/11/2019

Prošlog vikenda održana su dva velika borilačka turnira, u subotu, 09.11.2019. u Kutini je održan međunarodni kickboxing turnir „Kutina Open 2019“. Na turniru je nastupilo više od 500 natjecatelja iz 7 država (Hrvatske, Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Italije, Austrije te Poljske). Za KBK Impact su nastupali sljedeći natjecatelji koji su ostvarili odlične rezultate: Danijel Crnojević – zlato, Luka Mitrović – bronca, Borna Pepić – bronca, Lora Šimić – bronca, Elena Abramić – srebro, Ester Baričević – bronca, Filip Čiček – bronca.

U nedjelju su Impactovci nastupili na memorijalnom Savate turniru u Vukovaru „Jean Michael Nicolier“ koji nosi naziv poginulog francuskog državljana koji je došao braniti herojski grad Vukovar. Na natjecanju je nastupilo oko 120 boraca među kojima je 13 iz našičkog kluba. KBK „Impact” je osvojio 5 zlata, 2 srebra i 4 bronce. Zlato su osvojili Darko Kolar, Lora Šimić, Ester i Emili Baričević te Filip Čiček dok su srebro su osvojile Elena Abramić i Marija Poljak te broncu Edi Šarlija, Luka Mitrović, Ivan Ovčar i Jan Valek. Klub je ponosan na svoje borce koji su u dva dana nastupili na dva različita turnira i odradili odlične mečeve. Ovim putem se zahvaljuju i roditeljima koji ih podržavaju kao i borce na turnirima.

VEZANI TEKSTOVI
11/11/2019

U dvorani Doma sportova, u Zagrebu, održano je tradicionalno i najstarije natjecanje na ovom području, 25. CROATIA OPEN, na kojem je prisustvovalo oko 900 natjecatelja iz 45 zemalja svijeta.

Predstavnica Našica i Taekwondo kluba Našice Matea Begić nastupila je u kategoriji do 73 kg. U iznimno teškoj konkurenciji, koju između ostalih čine Doris Pole, osvajačica brončane medalje sa svjetskog prvenstva i osvajačica mnogobrojnih medalja sa prestižnih G1 turnira, Alema Hadžić iz Njemačke, Evgenia Sarri iz Grčke te Chelsea Hobday iz Australije, Matea je učinila sve što je mogla ali je nažalost zaustavljena u prvom kolu od predstavnice Srbije, koja je ujedno i njihova reprezentativka i osvajačica brončane medalje na nedavno održanom Galeb Beograd trofeju.

„Za Mateu je ovo natjecanje prvenstveno skupljanje iskustva i praćenje svoje kategorije u cilju bolje pripreme za nadolazeću 2021.godinu koja nas čeka nakon ponovne operacije koljena. Matei želimo puno uspjeha kao i svim ostalim članovima i natjecateljima koji se pripremaju za nadolazeća natjecanja, Jastreb Open i Adidas Maksimir kup.” – poručili su iz kluba.

VEZANI TEKSTOVI
28/10/2019

Ove nedjelju u Beogradu je održano taekwondo otvoreno prvenstvo Srbije pod nazivom Galeb Belgrade Trophy 2019 na kojem je nastupilo 720 natjecatelja iz 43 zemlje (uključujući Brazil, Australiju…). Taekwondo klub Našice na ovom natjecanju nastupio je sa Mateom Begić, našom najboljom natjecateljicom, u kategoriji do 73 kg.

U velikoj i teškoj konkurenciji Matea je prvu borbu odradila protiv Francuskinje Bintou Daikite. Francuskinja ju je u tijesnoj borbi pobijedila većim iskustvom i rezultatom 8:4 te zaustavila Mateu na samom početku. S Mateom nastavljamo pripreme za još jedan veliki G1 turnir koji će se održati u Zagrebu – Croatia Open 2019.

VEZANI TEKSTOVI
21/10/2019

Dana 19. 10. 2019. godine kickboxing klub Impact Našice nastupio je na međunarodnom kickboxing turniru „Moslavac Open 2019.” u Popovači, a s turnira se vratio i donio u Našice 14 medalja i dva pehara (5 zlata, 8 srebra i 1 bronca). Lora Šimić osvojila je zlato do 65 kg u kick lightu, Filip Čiček zlato kick light do 69 kg, Mateo Matoš zlato kick light senior do 69 kg, Ester Baričević zlato za djevojčice u point fightu i Emili Baričević je osvojila zlato u mladim kadetima u point fightu.

Mateo Matoš osvaja srebro u light contactu, Edi Šarlija, Luka Mitrović, Borna Pepić srebro u kick lightu, Ivan Ovčar osvaja srebro u kick light senior, Elena Abramić i Marija Poljak osvajaju srebro u kick lightu dok Oliver Savic Rosy osvaja srebro, a Jan Valek broncu u point fightu. Mateo Matoš je osvojio pehar kao najbolji senior turnira, a Lora Šimić pehar kao najbolja juniorka turnira. Ovo je još jedan turnir iza kickboxing kluba Impact Našice na kojem su osvojili pregršt medalja, a ovo je i rekordna godina za klub po osvojenim priznanjima kojih će još biti do kraja godine.

VEZANI TEKSTOVI
21/10/2019

U subotu, 19. 10. 2019. godine Taekwondo klub Našice nastupio je sa 3 natjecateljice na „5. Casper Open”-u održanom u Zagrebu. Natjecateljice su pod vodstvom trenera Branka Leša i Matee Begić nastupile u KICK-u i borbama. Tena Ilona Jukić osvojila je zlatnu medalju u KICK-u i u borbama u kategoriji KID – 32kg, Lara Falašta u tijesnoj borbi izgubila je 17:16 i osvojila brončanu medalju. Ana Šimić u teškoj konkurenciji, nažalost, nije izborila medalju. Čestitamo našim lavicama i više uspjeha sljedeći put.

VEZANI TEKSTOVI
14/10/2019

Ovaj vikend 12. – 13.10.2019. god., u sportskom centru Arena u Zenici održano je 1. međunarodno G1 natjecanje “Bosnia Hercegovina G1 Open 2019”. U prekrasnoj dvorani na 4 borilišta nastupilo je 433 natjecatelja iz 29 zemalja uključujući Japan, Australiju te Novi Zeland. Naša predstavnica Matea Begić nastupila je u nedjelju u seniorskoj kategoriji 73 kg. U napetoj borbi osvojila je srebrnu medalju izgubivši rezultatom 23:3 od Dore Marušić predstavnice BiH. Matea nastavlja pripreme za nadolazeći Galeb Trophy Open koji se održava 26/27.10. u Beogradu.

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print