10/07/2019

Polaganje za pojaseve - Karate klub „Nexe“ Našice

5. 7. 2019. u Karate klubu „Nexe“ Našice održano je polaganje za pojaseve. Vrijedni karataši i karatašice pokazali su svoje znanje i savladane vještine te ponosno položili za veče zvanje. Polaganje za pojaseve predstavlja demonstraciju karate tehnike i kata koje je karataš dužan savladati prije polaganja.

Tijekom demonstracije donosi se odluka je li karataš savladao i usvojio zadani program. Svaki kandidat koji položi za određeno zvanje, stječe pravo na pripadajuću diplomu Hrvatskog karate saveza. Biti nositelj pojasa određene boje znači da osoba posjeduje znanje karatea te da je savladala neke od karataških vještina. Svaki pojas ima svoju boju koja označava nivo znanja, a viši pojas naravno znači i više savladane tehnike, više kata, veća samokontrola te brže, pravilnije i preciznije izvođenje tehnike.

„Karataši ne usvajaju samo karate tehniku, oni tijekom treniranja razvijaju samopouzdanje, poštovanje prema drugima, prema sebi i prema prostoru u kojem treniraju. Razvijaju discipliniranost i samokontrolu, a to im pomaže ne samo da ostvaruju bolje rezultate u sportu nego i u školi i u svakodnevnom životu.” izjavila je trenerica Kristina Minarik. Trenerice su iznimno zadovoljne demonstriranim znanjem i čestitaju svima na položenim pojasevima.

Popis učenika koji su položili za viša zvanja:

Žuti: Marta Vukomanović; Narančasti: Larissa Vinković; Zeleni: Danijela Kubinčan, Dino Kubinčan, Antea Azenić; Plavi: Martina Guljaš, Ivona Štrbo, Tena Ferčec, Zvjezdana Saveljić, Gloria Jakobović; Ljubičasti: Nika Vukomanović; Smeđi: Casper Unferderber.

Karataše treniraju licencirane trenerice Hrvatskog karate saveza Kristina Minarik, mag.prim.obraz., struč.spec.cin., crni pojas 3. dan i Katarina Minarik, mag.logoped., crni pojas 2. dan. U klubu ne rade samo s djecom nego i sa ženama za koje imaju u ponudi dvije vrste treninga ZEN i AERO karate, a nakon ljeta počinju i treninzi za najmlađe (5, 6 i 7 godina). Za više detalja posjetite ih na Facebook-u i slobodno im se javite.

VEZANI TEKSTOVI
10/06/2019

Kao što smo i obećali, do kraja tjedna ćemo svaki dan po jednu borbu pustiti, uz galeriju slika. Naime, za one koji to još neznaju, ovog vikenda je u dvorani kralja Tomislava u Našicama održana gala priredba, borilački spektakl prema pravilima K1 i MMA. Organizator je bio naravno KBK Impact Našice, a glavni pokrovitelj je i ovoga puta bio Grad Našice.

Uz vrhunski doživljaj kako borbi koje su bile na repertoaru, gledatelji su mogli uživati i stvarno odličnim izvedbama plesnog studija Shine, kao i naše pjevačice Andre Granat.

Kako se ipak radilo o borilačkom spektaklu, posebna je borba koju danas predstavljamo bila između domaćeg borca Zvonimira Marića, člana KBK Impact Našice i Matea Matoša koji nam je došao iz Lipovljanskih Munja. U ovoj vrlo interesantnoj borbi Marić je pobijedio prekidom u drugoj rundi serijom vrlo preciznih i teških udaraca nogom. Ovom prilikom želimo čestitati i Zvonimiru, ali i Mateu na stvarno dobrom odrađenom meču.

VEZANI TEKSTOVI
09/06/2019

U Našicama je u dvorani kralja Tomislava održan borilački spektakl Impact Fight Night 2019. Naime, u organizaciji KBK Impact Našice, održan je ovaj vrhunski događaj na kojemu su snage odmjerili borci iz Hrvatske, ali i čitave ove regije. Glavna borba večeri bile je između Riste Dimitrova koji nastupa za UFC GIM OMAN i Marka Špirić iz KBS Tigrovi Žabanj. U ovoj borbi polugom je pobijedio Risto Dimitrov te ubilježio nakon dvije godine stanke novu vrlo važnu pobjedu.

Kako je oko ovog spektakla trebalo puno truda organizatora na nama je da to i nagradimo na način što ćemo svaku borbu posebno pokazati, kao i slike koje ćemo dodati s vremenom, a o kompletnom eventu ćemo uskoro posebno napisati prošireni izvještaj.

VEZANI TEKSTOVI
04/06/2019

Još samo nekoliko dana (08.06.2019. – subota) dijeli nas od najvećeg borilačkog spektakla u Našicama Impact Fight Night 2019.

Naime, prošlo je već punih 6 godina od kada je KBK Impact Našice organizirao ovakav borilački događaj, ali smo uvjereni kako ga se mnogi još uvijek sjećaju. Kako što zbog odličnih borbi, tako i vrhunske organizacije koju je ovaj tada mladi klub organizirao.

KBK Impact Našice sada postoji skoro 10 godina i nakon nekoliko godina stanke, odlučio je ponovo organizirati ovakav event u Našicama.

Tako nas u ringu uz mnoštvo svjetlosnih i zvučnih efekata očekuje čak 12 borbi i 24 borca iz cijele regije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, koji će se boriti prema pravilima K1 i ultimate fighta. Naravno boriti će se i nekoliko boraca iz Našica pa je itekako važno da dođe što više gledatelja kako bi ih podržalo u tome.

Ovaj sport, za koji kažu mnogi da su moderne gladijatorske igre je i više nego popularan u cijelom svijetu, a kod nas u Hrvatsku je posebnu pažnju dobio dolaskom Mirka Cro Cop Filipovića, legende ovog sporta. Mnogi od nas su do jutarnjih sati s nestrpljenjem očekivali njegove borbe, a i sada kad je otišao u mirovinu, gledamo što se događa na toj sceni gdje nastupaju mnogi borci, pa tako i borci iz Našica i kluba Impact.

Kako bi i našim sugrađanima omogućili da uživo vide i budu dio spektakla, KBK Impact Našice odlučio je ponovo organizirati IMPACT FIGHT NIGHT 2019. Kako se radi o iznimnom događaju, a znamo kako je upravo 6. mjesec doba godina kada Grad Našice slavi svoj Dan, u sve se uključio i Grad Našice kao glavni pokrovitelj, a tu su i Turistička zajednica Grada Našica i Športska zajednica Grada Našica u kojoj je Impact i dugogodišnji član.

Za one koji se ne sjećaju kako je to izgledalo davne 2013. godine, donosimo vam nekoliko borbi koje ste mogli gledati na youtube kanalu, ali i nekoliko slika iz arhive.

Sve u svemu Impact Fight Night 2019. je spektakl koji se ne događa često, pogotovo u Našicama, pa vjerujemo kako će sugrađani, ali i svi oni koji žele biti dio ovog spektakla doći i podržati ovaj događaj. Impact Fight Night 2019. se održava u subotu 08.06.2019. godine s početkom u 20. sati, a karte već sada možete kupiti u Sport Caffe, Monkey bar i na recepciji hotela Park Panolija.

Za kraj napominjemo kako će uz ring, borbe i pregršt efekata kakvih viđate na televiziji biti upriličeno još nekoliko atraktivnih događaja koji će našim sugrađanima ostati još dugo u pamćenju.

VEZANI TEKSTOVI
04/06/2019

U Našicama je u subotu održano prvo otvoreno natjecanje u Taekwondou, 1. Našice OPEN na kojem je nastupilo 194 natjecatelja iz cijele Hrvatske. Najviše je natjecatelja dakako bilo iz našičkog kluba jer ovo je bila idealna prilika da svi članovi nastupe i pokažu svoje vještine. Svečano otvorenje upotpunile su svojim nastupom članice Plesnog studio Shine te našičke mažoretkinje Dora, a svoju novu pjesmu predstavila je našička kantautorica Andrea Granat. Otvorenje je podržao i gradonačelnik Josip Miletić koji je svim natjecateljima poželio dobar uspjeh a Taekwonod klubu Našice čestitao na organizaciji ovog natjecanja.

„Na turniru je nastupilo 194 natjecatelja iz 14 klubova s područja Zagreba pa prema Slavoniji. Kako je ovo prvi Open u Našicama, vrlo smo zadovoljni odazivom. Najveće bi mi zadovoljstvo bilo da ima još više natjecatelja, jer cilj nam je, ovim natjecanjem, popularizirati taekwondo.” – rekla je Ana Kalman, predsjednica kluba koja je prije turnira istaknula da se nada medaljama.

„Na turniru su sudjelovali svi klubovi sa područja Slavonije i nekoliko njih iz Zagreba, jer vikend je prepun natjecanja pa je dosta klubova podijeljeno na više njih. Budućnost taekwondoa u Našicama je pozitivna i svijetla, jer gospodin Branko Leš je pokretač taekwondoa u Hrvatskoj, a on je također dobio medalju časti. Ana je kao njegova učenica, preuzela ulogu trener i predsjednika, pa su Našice sad u sigurnim rukama i vjerujem da će njihovim zalaganjem i trudom klinci iz Našica ostaviti trag u taekwonou.” – rekla je Mihaela Štrok, glavna tajnica Hrvatskog taekwondo saveza.

Nakon provedenog natjecanja, sa osmijesima na licima mladi sportaši vratili su se svojim klubovima, a našički se već počinju pripremati za sljedeći OPEN.

Rezultati:

Borbe:

Zlato – Petra Mohila, Matea Orešković + Najbolja seniorka, Lovro Knežević, Petra Kniha, Karla Kapetanović, Patrik Ferčec

Srebro – Sara Špoljarić, Dino Bortek, Gabrijel Kuric

Bronca – Noa Rakić, Petar Švenda, Tena Ilona Jukić, Ana Šimić, Petra Mihalek

Forme:

Zlato – Tena Ilona Jukić, Edi Stipanović, Sara Špoljarić, Petra Mihalek

Srebro – Niko Nogić, Julia Barišić, Pavle Ergović

Bronca – Marija Vučemilović, Iva Gajić, Mila Barišić, Dominik Dakić, Ivan Drgalić

Kick:

Zlato – Petra Kniha, Tena Ilona Jukić, Petra Mohila + Naj Kick Ženski,

Srebro – Ivan Rukavina, Lana Knežević, Tena Nađ

Bronca – Petar Švenda, Marin Pavlović, Lora Lijić, Jana Koljđeraj, Petra Nogić, Dora Knežević

Ukupni poredak klubova

  1. Našice
  2. Sajnami
  3. Slatina
  4. Velika
  5. Maksimir

VEZANI TEKSTOVI
30/05/2019

U Našicama se u subotu, 1 lipnja, održava prvo otvoreno natjecanje u Taekwondou, 1. Našice Open.

Raspored natjecanja:

  • 9:15 h sastanak sudaca
  • 9:30 h svečano otvaranje i postrojavanje klubova
  • 10:00 h eliminacijske borbe

Na svečanom otvaranju nastupa Andrea Granat i plesni studio Shine, a u pauzi natjecanja našičke mažoretkinje Dora. Na natjecanju će u kategoriji KICK nastupiti natjecatelji 2008. do 2013. godišta. Kick je kategorija za najmlađe u kojoj je cilj udariti u vreću što više puta u zadanom vremenu od 20 sekundi. Članica, i mlada nada Taekwondo kluba Našice Tena Ilona Jukić u 20 sekundi napravi čak 92 udarca.

U isto vrijeme održat će se natjecanje u FORMAMA, prezentaciji naučenih tehnika, koja je vrlo zahtjevna i od natjecatelja iziskuje točne pokrete i potpunu koncentraciju. Najzanimljivije su svakako, BORBE, uz elektronske oklope kojima se prati svaki pokret i udarac. Također održat će se i borbe za male limače, od 2009. do 2012. godišta. U 12:30 h su finalne borbe.

“Htjeli bismo da ovo postane tradicija, ali i prepoznatljivi dio proslave Dana Grada Našica. Također cilj nam je kroz ovo natjecanje promovirati taekwondo u Našicama, ali i rad našeg kluba, te našim gostima, naš grad Našice.” – rekla je Ana Kalman, predsjednica Taekwondo kluba Našice te istaknula da za vikend očekuju više od 200 natjecatelja. Želja im je prikazati taekwondo u najboljem svijetlu te educirati ljude da to nisu samo borbe, nego i znanje pokreta, ali i ukazati na količinu truda i rada koja je potrebna u ovom sportu.

Na 1. Našice Open natjecanju debitiraju najmlađi članovi kluba, a najveće uzdanice su im Matea Begić, koja je prošle godine ušla u juniorsku reprezentaciju Osječko – baranjske županije, a u subotu mora potvrdit taj naslov u seniorskoj kategoriji te obraniti srebrnu medalju sa seniorskog prvenstva Hrvatske, te Matea Orešković koja će ove godine nastupiti na europskom studentskom natjecanju u seniorskoj kategoriji. “Prijavili smo sve naše članove kluba, od najmlađih do najstarijih, jer se natjecanje održava upravo ovdje i ovo je izuzetna prilika da svi nastupe.” – rekla je Kalman i pozvala sve građane da podrže našičke snage, ali i sve natjecatelje.

VEZANI TEKSTOVI
28/05/2019

VEZANI TEKSTOVI
23/05/2019

(više…)

VEZANI TEKSTOVI
20/05/2019

Odličan nastup KBK „Impact” na turniru „Brod Open 2019.”

KBK Impact Našice u subotu, 18. 05. 2019., nastupio je na međunarodnom kickboxing turniru „Brod Open 2019.”. Impact je osvojio 24 medalje i dva pehara. Od toga 12 zlatnih medalja osvojili su Ester Baričević, Leonardo Paska, Alen Kalabić, Borna Pepić, Edi Šarlija (dva zlata u dvije kategorije), Laura Marušić, Lora Šimić, Paolo Vlašić (dva zlata u dvije kategorije) te Zvonimir Marić dva zlata u light contactu i kick lightu.

Srebro su osvojili: Emili Baričević, Mateo Matoš (dva srebra u dvije kategorije), Jan Valek, Luka Mitrović, Marija Poljak, Rea Kvak, Vito Valek (dva srebra u dvije kategorije) dok su brončane medalje osvojili David Štrk i Oliver Savić – Rosy. Pehar za najbolju juniorku turnira osvojila je Laura Marušić. S 24 medalje klub Impact je osvojio pehar kao najbolji klub turnira. Opet odlična natjecateljska predstava boraca KBK Impact, puno medalja, ali i puno članova koji osim rekreativnog treniranja kreću i u natjecateljski dio. KBK Impact se sada osjeća kao veliki klub jer na već nekoliko natjecanja iz ovog kluba dolazi po dvadesetak članova što na većim turnirima uspijeva samo nekolicini.

VEZANI TEKSTOVI
20/05/2019

Održan 8. Jakovlje kup

U subotu 18. 5., održan je 8. Jakovlje kup koji je i ove godine razveselio sve sudionike. Mjesto i klub u kojem se osjećate kao doma i najljepša dvorana ostavili su odličan utisak na natjecatelje. Jakovlje kup organiziran je od strane Taekwondo kluba Jakovlje i pod visokim pokroviteljstvom predsjedice RH gđe Kolinde Grabar Kitarović. Natjecanje se održavalo u borbama, formama i KICK-u. TK Našice nastupio je s 25 natjecatelja u 3 discipline – borbe, KICK i forme. Pod vodstvom trenera Ane Kalman, Lucije Kotromanović i Branka Leša te pomoćne trenerice Matee Begić članovi su osvojili 25 medalja i 4 pehara.

U borbama Lara Falašta i Petar Švenda su osvojili zlato, srebro su osvojili Petra Mohila, Petra Kniha, Karlo Strapač, Luka Švenda i Sara Špoljarić koja je ujedno bila i najveće iznenađenje turnira jer je u polufinalnoj borbi pobijedila crni pojas te si osigurala nastup u finalu gdje ju je zaustavila iskusnija protivnica. Broncu su osvojili Tena Ilona Jukić, Jana Koljđeraj i Gabrijel Kuric.

U formama zlato je pripalo Teni Iloni Jukić, Pavletu Ergoviću i Sari Špoljarić, srebro osvajaju Niko Nogić te Iva i Ana Gajić, a broncu Mila i Julia Barišić.

U KICK-u prvo mjesto osvajaju Petar Švenda i Tena Ilona Jukić, drugo Ante i Matej Kovačić, Lora Lijić i Dora Knežević, a treće mjesto i srebrna medalja pripala je Petri Knihi.

Zbrojem rezultata i pojedinačnim bodovima klub je osvojio pehar za 1. mjesto u KICK-U, za 1. mjesto u formama, za 1. mjesto u borbama u Limač kategoriji i pehar za 2. mjesto u ukupnom poretku klubova. Klub je izrazito ponosan na ovaj uspjeh te nastavlja sa pripremom i organizacijom 1. Našice Opena.

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print