11/02/2019

Dan je svakako svima ljepši kada vidimo da su s nama novi sugrađani. Tako su ovoga puta s nama mama Petra Pranješ i kćerka Anastasia, mama Marija Kos i kćerka Iskra te mama Sara Vinogradarac i sin Lukas.

Redakcija TV Našica želi sreću u budućem životu s njihovim novim članovima obitelji.

Ukoliko obitelj ili prijatelji žele fotografije u visokoj rezoluciji (original) neka se slobodno jave na naš službeni email tvnasice@gmail.com.

VEZANI TEKSTOVI
11/02/2019

U kapelici našičke bolnice i ove je godine svečanim mislim slavljem obilježen Svjetski dan bolesnika i blagdan Gospe Lurdske. Obilježavanju je prisustvovao velik broj djelatnika bolnice, drugih zdravstvenih institucija našeg kraja te građani.

Prigodnu je misu predvodio fra Zdravko Lazić, gvardijan franjevačkog samostana na Kaptolu u Zagrebu na kojoj je uz ravnatelja bolnice dr. Hrvoja Šimića bila i predsjednica podružnice Katoličkog liječničkog društva dr. med. spec. transfuziologije Marija Umiljanović. Ovo tradicionalno obilježavanje potiče se svake godine, ali je to još jedan u nizu događaja kojim našička bolnica otvara svoja vrata zajednici.

„Obilježavanje Svjetskog dana bolesnika prigoda je za zahvalu Katoličkom liječničkom društvu koje nam pomaže u odnosima s našim samostanom. Još jedan od datuma kada možemo ali i moramo istaknuti sve što bolnica radi kako bi briga o našim bolesnicima bila što kvalitetnija, tako bolnica trajno ulaže u svoje kadrove, u edukacije te u najmoderniju medicinsku aparaturu. Vjerujem da i pacijenti koji koriste naše usluge imaju mogućnost vidjeti upravo zanavljanje opreme i sve kvalitetniju dijagnostiku te liječenje u našoj bolnici. Ovo je prilika i za najaviti jedan od najvećih projekata bolnice, a to je energetska obnova, tako ćemo za dvije godine imati izmijenjenu kompletnu vanjsku stolariju, led rasvjetu te klimatizirane prostore.” – napomenuo je ravnatelj Opće županijske bolnice Našice, dr. Hrvoje Šimić.

Dobru suradnju našičkog samostana i bolnice naglasio je i fra Zoran Bibić koji je naglasio da se danas molilo za sve bolesnike, ali i sve djelatnike bolnice.

„Svake nedjelje u kapelici bolnice održavamo misu i zahvaljujući odličnoj suradnji s bolnicom imamo pristup odjelim pa redovito obilazimo bolesnike. Na ovoj svetoj misli molimo posebno za bolesnike, one koji su danas u bolnici, ali i one koji prolaze ovdje i za sve druge, jer ovo je mjesto snažno, duhovno gdje molimo i vapimo za sve one milosti koje su potrebne. Svetu misu danas predvodi fra Zdravko Lazić, gvardijan franjevačkog samostana na Kaptolu u Zagrebu i uz njega je bio fra Stjepan koji je dušobrižnik ovdje u bolnici od prošle jeseni, tako da ćemo s vjernicima koji su pristigli na dostojan način obilježiti ovaj dan.” – rekao je fra Zoran Bibić.

VEZANI TEKSTOVI
23/01/2019

Danas je u prostorijama Opće županijske bolnice upriličen svečani početak rada novog C-luka, mobilnog radiološkog uređaja koji služi za upotrebu u operacijskoj sali, te integrira radiološku dijagnostiku, djelatnost Odjela kirurgije, odnosno djelatnost internista. Nabavu uređaja osigurala je Osječko – baranjska županije iz decentraliziranih sredstava u vrijednosti 1.337.000 kuna. Cilj kupnje uređaja je osiguravanje veće kvalitete na poju dijagnostike, kvalitetniji daljnji terapijski postupak prilikom operacija, ali podizanje kompletne zdravstvenu uslugu u našičkoj bolnici.

Na svečanom događaju prisustvovali su Zamjenik župana Goran Ivanović, gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić, ravnatelj bolnice Hrvoje Šimić, dr. Samir Haj Barakat, rukovoditelj Odjela kirurgije, dr. Željko Crnković rukovoditelj radiologije, dr.Hrvoje Jakić, internist – kardiolog te drugo medicinsko osoblje.

Zamjenik župana Goran Ivanović ponosan je na suradnju županije i našičke bolnice te je izjavio:

„Opća županijska bolnica Našice bitno podiže standarde zdravstvene zaštite na području, ne samo naše županije, nego i pacijenata sa šireg područja. To sve govori u prilog da kvaliteta koju pacijent ovdje može dobiti je sigurno dobra te može biti i bolja, zato smo potrebni mi, kako bi prepoznali napore ovih dobrih ljudi koji se brinu za zdravlje svih naših stanovnika. Ovdje se radi o kupnji uređaja, financiranog iz decentraliziranih sredstava, u vrijednosti više od milijun i sedamsto kuna od ukupnih 3 milijuna koje županija odvaja godišnje. Ovim sredstvima bitno će se podići standard zdravstvene zaštite i njege i liječenja bolesnika.

Struka je ta koja treba govoriti što im je potrebno da bi bolje obavljali svoj posao, kako bi na kraju pacijenti izlazili zadovoljniji, a to i je svrha liječenja. Naša zadaća je slušati struku, kako bi zajedno sa njihovim menadžmentom dogovarali u što će se i na koji način utrošiti sredstava, stoga čestitam i ravnateljstvu bolnice, svim liječnicima, koji će se koristiti ovim uređajem. Cilj nam je da u ovoj sinergiji koju pokazujem ovih posljednjih godinu i pola dana ostvarimo i da Opća županijska bolnica bude onaj ponos kad je u pitanju zdravstvena zaštita.”- izjavio je zamjenik župana Goran Ivanović.

Veliku zahvalnost i bolnici i Osječko – baranjskoj županiji istaknuo je gradonačelnik Josip Miletić, te dodao da se nada da će se nastaviti daljnja investicija u bolničko osoblje i uređaje kako bi kvaliteta rada bila još bolja.

„Treba zahvaliti svima onima koji vrijedno i marljivo rade u našičkoj bolnici kako bi pacijenti bili zadovoljni, a moramo zahvaliti i ravnateljstvu bolnice, ravnatelju Hrvoju Šimiću što je prepoznao potrebe za nabavkom novih uređaja. Koristim, također, ovu prigodu da zahvalim i našem županu Ivanu Anušiću kao i svim njegovim suradnicima što grad Našice na karti zdravstva postiže sve značajniju ulogu, što vidimo i po povećanju broja pacijenata, po povećanju usluga ali i po povećanju kadrova. Uvjeren sam da ćemo u narednom periodu svjedočiti brojnim drugim inovacijama i uređajima koji će doći u našu bolnicu, a svim medicinskim djelatnicima želim puno sreće u radu.”- rekao je gradonačelnik Josip Miletić.

Ravnatelj opće županijske bolnice Našice Hrvoje Šimić najavio je nove investicije te skori završetak dugogodišnjeg projekta.

„S obzirom da tehnologija i zdravstvo stalno napreduje uprava našičke bolnice u skladu sa zahtjevima i potrebama pojedinih službi, odlučuje, promišlja i donosi planove nabave za svaku godinu. C-luk je mobilni radiološki uređaj koji služi za upotrebu u operacijskoj sali a zapravo integrira i radiološku dijagnostiku, isto tako i djelatnost kirurga, odnosno djelatnost naših internista za postavljanje pacemakera.

Uređaj je nabavljen u cijelosti decentraliziranim sredstvima Osječko – baranjske županije vrijednost mu je 1.337.000 kuna. Njime ćemo osigurati kvalitetniju dijagnostiku, kvalitetniji daljnji terapijski postupak prilikom operacija, ali podigli i zdravstvenu uslugu u našoj bolnici. U prošloj godini smo kroz decentralizirana sredstva kupili novi digitalni mamograf te novi endoskopski stup s gastroskopom i kolonoskopom. Osim toga bolnica je završila dugogodišnji projekt provođenja centralnog razvoda medicinskih plinova kojim će dostići još jedan novi standard jer težnja nam je biti uz bok najboljim. Za sad se kao nova investicija ističe ultrazvuk za naš Odjel ginekologije jer je upravo taj odjel jedan od onih koji pokazuju veliki rast i razvoj, a rezultat toga je i porast novorođene djece.” – rekao je ravnatelj Hrvoje Šimić.

O uređaju govorili su i sami liječnici, i to oni koji će se primarno služiti nabavljenim uređajem, a kao najveću prednost izdvojili su smanjenje razine zračenja za djelatnike ali i za pacijente. Samir Haj Barakat, rukovoditelj Odjela kirurgije rekao je da su prije novog uređaja koristili stariji aparat koji zbog tehnološkog napretka više nije udovoljavao standardima koji su pripisani.

„Stari uređaj je imao puno veću dozu zračenja što je bilo loše prvenstveno za djelatnike, liječnike i medicinske sestre a i za pacijente, osim toga svojom je rezolucijom i kvalitetom bio za današnje doba van standarda. S novim aparatom dobit ćemo puno bolje slike što je za naše pacijente bitno, jer za vrijeme operacijskog zahvata je zapravo sve bitno, pogotovo kvaliteta i bolja rezolucija kojem slijedi bolji i kvalitetniji operativni zahvat bilo da se radi o traumatološkim operativnim zahtjevima ili nekim drugima. Traumatoloških operativnih zahtjeva ima najviše, oko 150 do 200 godišnje što znači gotovo svakodnevno korištenje uređaja.„

Željko Crnković rukovoditelj radiologije naglasio je da je nabavka ovog uređaja zapravo timska.

„Ovaj će uređaj koristiti svi, i radiolozi i kirurzi i internisti. Bolnica ima PAC sustav pomoću kojega su umreženi gotovo svi odjeli, sve slike što dobijemo na rengenu ali i na ovom aparatu, mogu se gledati ne samo u operacijskoj sali nego i izvan, na odjelu kirurgije, na radiologiji i drugim odjelima.”

Hrvoje Jakić, internist – kardiolog istaknuo je da se u Našicama obavi i do 80 ugradnji pacemakera.

„U Našičkoj bolnici radimo oko 80 pacemakera, pa nam ovaj uređaj puno znači. Posebno u tome jer omogućava bolju sliku, jer kad ste s elektrodama u srcu to je jedini vodič za uspješnu operaciju. Osim toga smanjuje razinu zračenja i za doktore i za pacijenta jer ovakvi zahtjevi mogu potrajati i do nekoliko sati.”

VEZANI TEKSTOVI
23/01/2019

U Našicama je danas na Trgu Franje Tuđmana obilježen Dan Mimoza, Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice, pod geslom „Preventivnim pregledom spriječimo rak vrata maternice”. Obilježavanje je organizirala Opća županijska bolnica Našice, Hrvatska udruga medicinskih sestara, Podružnica Opće županijske bolnice Našice te Grad Našice. Akcija je kao i svake godine okupila velik broj građana bez obzira na vremensku prognozu i veliki snijeg.

Djelatnici bolnice u sklopu ove akcije provodili su aktivnosti poput mjerenja krvnog tlaka te mjerenja razine šećera u krvi. Uz informiranje građana, podijeljeni su cvjetovi mimoze, baloni žute boje te promotivni letci. Do sada je praksa bila, da ukoliko se kod građana izmjere određene nepravilnosti, medicinsko osoblje ih upućuju na preglede kod liječnika opće prakse na daljnje pretrage. Cilj je ove akcije poticanje češćih pregleda žena kako bi se u ranom stadiju otkrila bolest te započelo s liječenjem.

Događaju je prisustvovao i gradonačelnik Josip Miletić, koji svaku ovakvu akciju obilježavanja zdravlja posebno potiče. Posebno ponosan na održanu akciju je i ravnatelj bolnice, Hrvoje Šimić koji podupire ovakav način informiranja građana izlaskom bolnice izvan okvira ustanove čime, ističe, pokazuju svoju pristupačnost pacijentima.

„Još jedan lijepi zimski dan u Gradu Našicama i još jedna prigoda kada djelatnici Opće županijske bolnice prigodno obilježavaju određene dane koji su značajni u zdravlju građanstva. Dan mimoza je dan na koji potičemo borbu protiv raka vrata maternice jednog od najčešćih karcinoma u ženskoj populaciji. Uz sve što naša bolnica radi u redovnom radu kroz svoje dijagnostičke i terapijske postupke redovito izlazimo izvan zidova bolnice i odrađujemo preventivnu aktivnost, kao što je ova, u smislu informiranja i podsjećanja građanstva o važnosti preventivnih pregleda. Cilj je ovih akcija otkriti bolest u što ranijoj fazi kako bi na vrijeme djelovali i spriječili najteže posljedice.” – rekao je Hrvoje Šimić, ravnatelj Opće županijske bolnice Našice.

Medicinske djelatnike predvodila je Zvjezdana Gvozdanović predsjednica HUMS-a Našice koja ističe kako su građani već naviknuti na ove akcije i svakog se puta u velikom se broju odazivaju akcijama, a i u znatno se većem broju odazivaju na preventivne preglede u bolnici.

„Danas smo ovdje kako bi se družili s našim građanima i obilježili dan Mimoza. Ovdje smo s članovima Područnog ogranka, našim ravnateljem Hrvojem Šimićem, našim sugrađanima kao mali znak pažnje dijelimo cvijet mimoze, balone ali i promotivne letke kako bi ih podsjetili na preventivne preglede u svezi s rakom vrata maternice. Kao što znamo, svaka bolest koja se na vrijeme otkrije izlječenje je moguće i prognoze se tada vrlo dobre. Odaziv je jako velik, a na štandu je posebno veselo , naši sugrađani su već navikli na naše akcije. Ova hladnoća nas nije spriječila, dapače ovaj snijeg doprinosi ugođaju, a posebno bih zahvalila svim sugrađanima što nas posjećuju i podržavaju u našim akcijama, kojima obilježavamo zdravlje. Nakon ovih akcija bude i znatno veći odaziv na preglede.” – Zvjezdana Gvozdanović, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo i predsjednice HUMS-a Našice.

VEZANI TEKSTOVI
21/01/2019

Najava obilježavanja “Dana mimoza”

Opća županijska bolnica Našice i HUMS podružnica Našice obilježavaju nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice ove srijede, 23. 01. 2019., na Trgu dr. Franje Tuđmana (ispred Privredne banke) od 9:30 sati do 11:00 sati. Dan mimoza će se obilježiti sljedećim aktivnostima: savjetovanje uz promotivne letke, mjerenje krvnog tlaka i mjerenje razine šećera u krvi.

VEZANI TEKSTOVI
17/01/2019

Lijepe vijesti iz našičkog rodilišta – Dobro nam došli Ivona, Šimun, Tomas Noel i Niko!

Danas je dan za lijepe vijesti iz Opće županijske bolnice Našice. Tako smo ponovo bili u posjetu odjelu ginekologije te smo i ovoga puta uspjeli fotografirati naše nove sugrađane.

Ovog puta su s nama mama Kristina Miljić i sin Niko

mama Magdalena Balaž i sin Tomas Noel

mama Anamarija Vidaković i kćerka Ivona

te mama Amela Moslavac i sin Šimun.

Redakcija TV Našica želi sreću u budućem životu s njihovim novim članovima obitelji. Ukoliko obitelj ili prijatelji žele fotografije u visokoj rezoluciji (original) neka se slobodno jave na naš službeni email tvnasice@gmail.com.

VEZANI TEKSTOVI
17/01/2019

Zabrana posjeta pacijentima na svim odjelima u Općoj županijskoj bolnici Našice

Uvidom u epidemiološko kretanje gripe i respiratornih bolesti, od 17. siječnja 2019. godine pa do daljnjega zabranjuju se posjete pacijentima na svim odjelima u Općoj županijskoj bolnici Našice.

VEZANI TEKSTOVI
03/01/2019

U našičkoj bolnici s radom je započeo endokrinolog – dijabetolog te psiholog. Naime već niz godina postoji potreba za ovim stručnim profilima. Sa završetkom dodatne dvogodišnje edukacije te polaganjem subspecijalističkog ispita naše liječnice, možemo se pohvaliti novim stručnjakom u ovoj uskoj specijalizaciji. Područje endokrinologije i dijabetologije obuhvaća, osim najučestalije problematike šećerne bolesti i njenih komplikacija i rad sa širokim rasponom bolesti i tegoba kao što su bolesti štitnjače, bolesti hipofize, nadbubrežne žlijezde, osteoporoze, liječenje pretilosti, metaboličkog sindroma te niz drugih tegoba.

Novozaposleni psiholog u našoj bolnici osigurat će adekvatnu psihološku pomoć pojedincima i grupama i to putem kliničke procjene (psihodijagnostičke obrade), psihološkog savjetovanja za pojedince koji imaju različitih poteškoća u prilagodbi na zahtjevnije životne faze i procese, psihološki tretman traume s osobitim naglaskom na support (podršku) ratnim veteranima, psihološke pripreme za medicinski postupak te individualne i grupne psihoterapije kojima je cilj poboljšanje kvalitete života.

U sklopu timskog pristupa odjela palijativne skrbi pružit će psihološku podršku bolesnicima s neizlječivim bolestima i njihovim obiteljima kako bi se ublažila patnja kroz koju nažalost prolaze. Osim navedenog i osigurat će se psihološki tretman rehabilitacije kognitivnih izvršnih funkcija putem uvježbavanja životnih vještina te prijeko potrebna psihosocijalna i edukacija za prilagodbu na zdravstveno stanje.

VEZANI TEKSTOVI
02/01/2019

Stigla je prva novogodišnja beba u Našicama

Ivana Vukoja rodila je svog drugog sina, prvo dijete u Našičkoj bolnici. Mali Karlo rodio se 2. siječnja u 6:53 sati, a teži 3 kilograma 650 grama i dugačak je 51 centimetar. Iako je kod kuće čeka stariji sin od 3 godine, Karlo je bio dugoočekivano dijete ove obitelji koji je došao kao najljepši novogodišnji poklon.

Majku i malog Karlu posjetili su gradonačelnik Josip Miletić te ravnatelj bolnice Hrvoje Šimić koji su uz darove obitelji poželjeli sretnu novu godinu, a Karlu bezbrižno djetinjstvo.

„Hvala na prelijepim poklonima za mog sina i gradonačelniku i predsjednici koja je svoj poklon poslala po ravnatelju bolnice.”- izjavila je majka prvog rođenog djeteta u Našicama, Ivana Vukoja.

Gradonačelnik Našica Josip Miletić poklonio je Karlu medvjedića, a majci poželio brz oporavak.

„Posebno je lijepo biti danas u rodilištu našičke bolnice gdje se rodilo prvo dijete s našeg područja u novoj godini, mali Karlo, čestitam roditeljima. Važno je istaknuti ovaj pozitivan trend, veći broj beba u protekloj godini nego u prijašnjim godinama, zbog toga podsjećam na prvu odluku Grada u novoj godini, a to je povećanje naknade za novorođenu djecu koja sada iznosi 2 500,00 kuna.” -rekao je gradonačelnik Josip Miletić, koji je sukladno ovoj pozitivnoj vijesti svim građanima poželio sretnu i uspješnu 2019. godinu, te se zahvalio osoblju bolnice na predanom radu.

Ravnatelj bolnice Hrvoje Šimić čestitao je majci i djetetu te predao simboličan poklon od predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, te novorođenoj bebi poželio sve najbolje u odrastanju.

„2. siječnja dočekali smo u rodilištu Opće županijske bolnice Našice rođenje i prvog djeteta. Ovom prilikom želim još jednom čestitati majci, ali i poželjeti cijeloj obitelji sve najbolje u 2019. godini, a Karlu naravno puno sreće i zdravlja kroz cijeli njegov život. Možemo se pohvaliti da je prošla godina završila porastom broja rođenih i to za 13 više od 2017. godine. Kada pričamo o demografskom gubitku u cijeloj zemlji ovaj podatak je rijetkost, ali i potvrda dobrog rada kompletnog osoblja od liječnika, sestara, primalja ali isto tako rezultat dugotrajnih ulaganja u ovaj novi odjel, opremu i edukaciju svih kadrova što će bolnica nastaviti i u ovoj godini.” – Izjavio je ravnatelj bolnice Hrvoje Šimić, koji je nadodao da bolnici gravitira i sve veći broj trudnica sa šireg područja upravo zbog profesionalnosti i usluge.

Posebno zadovoljna prvim djetetom u novoj godini ali i nastavkom pozitivnog trenda broja rođenih u bolnici bila je i Blaženka Žužanić – Klapan voditeljica Odjela za ginekologiju i opstetriciju.

„Prošlu smo godinu završili u pozitivnom porastu broja rođenih, točno 444 bebe, što čini razliku od 13 novorođenih usporedimo li to s 2017. godinom. I u ovoj se godini nadamo nastavku istog trenda jer imamo dobar tim osoblja te dobru opremu na kojoj se zahvaljujem ravnatelju naše bolnice koji razumije naše potrebe.” – izjavila je doktorica Klapan.

VEZANI TEKSTOVI
02/01/2019

Uvidom u epidemiološko kretanje gripe i respiratornih bolesti od 02. siječnja 2019. godine pa do daljnjega zabranjuju se posjete pacijentima na Odjelu za pedijatriju i Odjelu rodilišta u Općoj županijskoj bolnici Našice.

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print