19/04/2019

Danas je dan za lijepe vijesti iz Opće županijske bolnice Našice. Tako smo ponovo bili u posjetu odjelu ginekologije te smo i ovoga puta uspjeli fotografirati naše nove sugrađane.

Ovog puta su s nama mama Danijela Damjanović i kćerka Nika

mama Anja Pritišanac i sin Luka

mama Brigita Pećevski i sin Dejan.

Redakcija TV Našica želi sreću u budućem životu s njihovim novim članovima obitelji. Ukoliko obitelj ili prijatelji žele fotografije u visokoj rezoluciji (original) neka se slobodno jave na naš službeni email tvnasice@gmail.com.

VEZANI TEKSTOVI
18/04/2019

Na inicijativu udruge „Prijateljstvo” Feričanci Opća županijska bolnica srdačno je ugostila uskršnjeg zeku na Odjelu pedijatrije. Bijeli zec s mnoštvom pomagača donio je slatke poklone za one najmlađe koji su nažalost pred blagdane u bolnici. Osmijesi djece bili su neprocjenjivi, a začuđeno lice vidjevši zeku nisu mogli skriti. Ravnatelj bolnice Hrvoje Šimić sve je okupljene pozvao na druženje nakon darivanja te pohvalio inicijativu i zalaganje udruge za one najmlađe, a njima se pridružila i dr. Gabrijela Rendulić Wolf.

„S obzirom na blagdan Uskrsa koji nam stiže možemo danas biti sretni što smo imali priliku ugostiti i prvog zeca na Odjelu pedijatrije. Zahvaljujemo se voditelju, članovima i članicama udruge „Prijateljstvo”. Uz sve aktivnosti koje provodimo s raznim udrugama s područja grada Našica, ali i okolice zadovoljstvo je da se naša suradnja, na inicijativu upravo ove udruge, širi i obogaćuje. Ono što je najbitnije da je cijela inicijativa izazvala osmijehe i zadovoljstvo djece koja se nalaze u ovo predblagdansko vrijeme na Odjelu.” – rekao je Hrvoje Šimić, ravnatelj Opće županijske bolnice Našice.

U prenatrpanom rasporedu aktivnosti udruge „Prijateljstvo” članovi su našli vremena i odlučili djeci predati darove, no ne bilo kako, nego su u bolnicu doveli i zeca.

„Mi već tri godine djelujemo na području općine Feričanci, a glavni nam je cilj rad s djecom. Svoj rad širimo i izvan lokalne zajednice pa smo ove godine odlučili započeti suradnju s bolnicom, s Odjelom pedijatrije. Još više smo radosni jer je ovo prva godina u kojoj je zec stigao u bolnicu. Nadam se da ćemo u sljedećim godinama ostvariti još bolju suradnju.” – rekao je Alen Dado, predsjednik udruge „Prijateljstvo” te najavio skorašnju Uskršnji koncert koji će se održati na Uskrsni ponedjeljak.

Članove udruge zajedno sa djecom i medicinskim osobljem Odjela pedijatrije dočekala je i pomoćnici ravnatelja za sestrinstvo Zvjezdana Gvozdanović.

„Organizirao nam je lijepe poklone za naše bolesne mališane. Ovo je jako veseo i lijep dan za naše mališane, no nisu samo oni sretni nego naši odrasli bolesnici, ali isto tako i naši djelatnici kad su ugledali da nam je u posjet došao zec.” – rekla je Zvjezdana te dodala da se zahvaljuje Alenu Dadi što je organizirao ovaj posjet i donio jedno veliko zadovoljstvo bolesnicima i djelatnicima.

VEZANI TEKSTOVI
04/04/2019

Obilježen Svjetski dan zdravlja

Povodom Svjetskog dana zdravlja, Patronažna služba Doma zdravlja Našice, organizirala je mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi u OŠ I. B. Mažuranić u Koški. Djelatnici škole su uz mjerenja savjetovani o pravilnoj prehrani te važnosti preventivnih pregleda.

VEZANI TEKSTOVI
22/03/2019

Nastavak preventivnih sistematskih pregleda hrvatskih branitelja u OŽB Našice

Potpisan je novi ugovor o provođenju preventivnih pregleda za hrvatske branitelje. Naime, već treću godinu se provode sistematski pregledi sukladno ugovoru koji supotpisuju ministar hrvatskih branitelja, ministar zdravstva te ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo sa našom ustanovom. Do sada je u našoj bolnici pregledano više od 1600 branitelja.

Ovim, trećim ugovorom obuhvaćeni su branitelji sa preko 200 dana borbenog djelovanja, dragovoljci domovinskog rata te i oni branitelji koji su u teškoj socijalnoj situaciji. Dosadašnjim pregledima je otkriveno puno zdravstvenih tegoba i bolesti u ovoj populaciji stanovništva, koja je izrazito osjetljiva te čija je prosječna životna dob tek nešto iznad 50 godina. Najčešće se radi o kardiovaskularnim i gastrointestinalnim tegobama, ali i mnogim malignim bolestima u raznim stadijima bolesti. Upravo je prevencija i rano otkrivanje te brzo liječenje, cilj ovih pregleda, koji mogu spasiti i produžiti mnoge živote, a inicirani su i provođeni pod okriljem ranije navedenih nadležnih ministarstava i institucija. Pozivi na preglede biti će upućeni od strane područnog ureda hrvatskih branitelja i provoditi će se sukladno redoslijedu prijavljenih. Koordinator za preventivne preglede branitelja u Općoj županijskoj bolnici je dr. Ljiljana Hodak, pomoćnica ravnatelja za kvalitetu.

VEZANI TEKSTOVI
20/03/2019

Uz poziv na preventivni pregled obilježen Dan narcisa

Na glavnom gradskom trgu održano je tradicionalno obilježavanje Dana narcisa – Prevencija i rano otkrivanje raka dojke u organizaciji Opće županijske bolnice Našice i HUMS-a Podružnica Našice. Uz žute narcise, balone i osmijehe medicinski djelatnici besplatno su građanima mjerili krvni tlak te razinu šećera u krvi. Ovom događaju bila je prisutna glavna sestra OŽB Našice Zvjezdana Gvozdanović, doktor Samir Haj Barakat te doktorica Ljiljana Hodak, pomoćnica ravnatelja za kvalitetu i predsjednica Lige protiv raka „Mimoza” Đurđenovca ali i mnogobrojni zdravstveni djelatnici.

„Danas smo u akciji ispred Hrvatske udruge medicinskih sestara i tehničara Opće županijske bolnice Našice i u suradnji s OŽB obilježavamo Dan narcisa. S nama su kolegice medicinske sestre i liječnici, kirurgije, radiologije i naša pomoćnica za kvalitetu Ljiljana Hodak. Grad Našice također sudjeluje u ovim akcijama kroz doniranje štandova. Današnji dan obilježavamo kako bi potaknuli razmišljanje i djelovanje u vezi preventivnih pregleda te aktivniju brigu o vlastitom zdravlju naših sugrađana. Nama je cilj pridonijeti jačanju svijesti naših sugrađanki o prevenciji i ranog otkrivanja raka dojke a također ovom prigodom dajemo podršku svim oboljelim ženama. Drage sugrađanske, dođite na preventivne preglede i pazite na svoje zdravlje.” – rekla je glavna sestra Zvjezdana Gvozdanović.

„Apsolutno je pohvalna svaka akcija ovakvog tipa koja se održava u našem gradu jer samim spomenom karcinoma dojke definitivno u ženama pobudi neku želju da ipak, iako su bile neodlučne, i naprave pregled. Uglavnom na pregledima bude uredan nalaz, međutim ako se i pronađe blaži oblik odmah se kreće s liječenjem. Unazad zadnjih nekoliko godina operativni zahvati su u porastu, nije tome razlog samo povećan broj zabilježenih karcinoma, jer to je inače u tranzicijskim zemljama normalno, jer približavamo se zapadnim zemljama koje imaju zabilježene veće udjele svih karcinoma pogotovo karcinoma dojke. Broj zahvata je veći i jer je porastao broj onih karcinoma dojke koje se liječe u primarnoj fazi, kada još nema metastaza i bolest je lokalizirana pa to utječe na uspješnost izlječenja.” – rekao je doktor Samir Haj Barakat te objasnio kako izgleda preventivni pregled kod liječnika i pozvao sve žene da jednom mjesečno obave i samopregled dojki.

Liječnički pregled uključuje palpaciju, uzimaju se podatci o pacijent, bitno je navesti je li netko u srodstvu imao karcinom dojke, nakon toga slijedi ultrazvuk i mamografija ovisno o dobi pacijenta.

„Bitna nam je preventiva kojom dolazimo do zdravlja. Ono što nam je ponuđeno u ovom našem društvu, a besplatno je, su ultrazvuk i mamografija dojke. Mi molimo naše sugrađanke i sugrađane, jer nažalost postoje karcinomi dojke kod muškaraca, da se redovito odazivaju na te sistematske preglede, ali i sami vrše samopregled dojki i ukoliko primijete bilo kakve promjene jave se svom ginekologu ili doktoru opće prakse. Također, upozoravamo osobe u čijoj je obitelj već zabilježen slučaj karcinoma da se svakako jave na pregled. Jednom spriječeno puno znači u našem životu. Žene se slabo odazivaju na akcije preventivnog pregleda, mogući razlog je strah. No bolest napada i ne bira ni spol ni dob niti vjeru.” – rekla je doktorica Ljiljana Hodak , pomoćnica ravnatelja za kvalitetu i predsjednica Lige protiv raka „Mimoza” Đurđenovca.

VEZANI TEKSTOVI
19/03/2019

 

VEZANI TEKSTOVI
06/03/2019

Nove specijalistice za još bolju i kvalitetniju liječničku uslugu

Osim ulaganja u opremu i prostor Opća županijska bolnica Našice ulaže i u kadar, jer, ističe ravnatelj Hrvoje Šimić, bez kvalitetnog kadra nema ni napretka. Tako je našički Odjel kirurgije obogaćen sa dvije specijalistice, doktoricu Sandu Drenovac specijalisticu ortopedije i traumatologije te doktoricu Anu Šebalj specijalisticu opće kirurgije, a Odjel radiologije s jednom subspecijalisticom za ultrazvuk doktoricom Sanjom Božić.

Izrazito ponosan i sa pozitivnim gledištem na budućnost našičke bolnice bio je ravnatelj Hrvoje Šimić koji je novim specijalisticama čestitao na zvanju te zaželio puno uspjeha u radu, ali i istaknuo očekivanja za dobru suradnju na zadovoljstvo svih koji rade u bolnici i svih pacijenata.

„Prethodnih dana završili smo dugotrajno školovanje naše tri liječnice, pa se tako možemo pohvaliti prvom subspecijalisticom na našem Odjelu radiologije, jer je doktorica Božić završila užu specijalizaciju iz ultrazvuka. I naša kirurgija se može pohvaliti sa dvije nove stručnjakinje, jer ono što je izuzetno nedostajalo u Našicama je bio ortoped i traumatolog, na čijem području je radio doktor Matokoviću iz Požeške bolnice. Njemu dajemo zahvalu za sve ove godine čekanja, strpljenja i pomaganja našim pacijentima, ali kako je doktorica Drenovac naš domaći kadar pred nama je jedna nova era našičke ortopedije i traumatologije.

Mi vjerujemo da ćemo vrlo skoro uz asistenciju liječnika iz nama bliske ustanove, Kliničkog i bolničkog centra Osijek, započeti s artroskopijama, a u dogledno vrijeme vjerujem da je moguće uvođenje operacija totalne endoproteze kuka. Također, pojačanje je i doktorica Šebalj koja je završila opću kirurgiju, dodatan je stručan kadar na našem Odjelu kirurgije.” – istaknuo je ravnatelj Hrvoje Šimić.

„Meni je drago da će se otvoriti ortopedska ambulanta, da naši građani znaju da mogu doći i ovdje na liječenje te da ćemo u budućnosti moći raditi artroskopije i proteze kuka i koljena. Nadam se da ćemo svi skupa dobro surađivati.” – rekla je doktorica Sanda Drenovac.

„Prije svega drago mi je da se naša kompletna ustanova zanovila, da se kadar promijenio i da ima dovoljno mladih ljudi koji vjeruju u timski rad. Vjerujem i da je svatko od nas koji je došao sa specijalizacije donio samo jednu novu stvar puno smo postigli, a donijeli smo puno znanja.” – istaknula je doktorica Ana Šebalj.

„Možemo sa zadovoljstvom reći informaciju da našička bolnica u ovom trenutku ima jedan povijesni broj liječnika, odnosno najveći broj liječnika od kada je bolnica ustanovljena 1970. godine. Činjenica da u bolnici radi 73 liječnika, da je njih 20 još na specijalizaciji, a od toga imamo 8 subspecijalista i 43 specijalista, znak je da ova bolnica napreduje i da ima budućnost. Ovim želimo poslati poruku svim mladim liječnicima u Hrvatskoj da je ova bolnica ugodna i za rad i da se ovdje može i puno napredovati, jer radimo i na nastavnim bazama, za Medicinski fakultet u Osijeku i Fakultet za zdravstvo i dentalnu medicinu.” – zaključio je ravnatelj.

VEZANI TEKSTOVI
21/02/2019

Ukidanje zabrane posjeta u Općoj županijskoj bolnici Našice

Uvidom u epidemiološko kretanje gripe i respiratornih bolesti prestaje zabrana posjeta pacijentima u Općoj županijskoj bolnici Našice, te se s danom 22. veljače 2019. godine dozvoljavaju posjete pacijentima.

VEZANI TEKSTOVI
21/02/2019

Danas je dan za lijepe vijesti iz Opće županijske bolnice Našice. Tako smo ponovo bili u posjetu odjelu ginekologije te smo i ovoga puta uspjeli fotografirati naše nove sugrađane.

Ovog puta su s nama mama Maja Nemet i sin Domagoj.

Redakcija TV Našica želi sreću u budućem životu s njihovim novim članovima obitelji. Ukoliko obitelj ili prijatelji žele fotografije u visokoj rezoluciji (original) neka se slobodno jave na naš službeni email tvnasice@gmail.com.

VEZANI TEKSTOVI
11/02/2019

Dan je svakako svima ljepši kada vidimo da su s nama novi sugrađani. Tako su ovoga puta s nama mama Petra Pranješ i kćerka Anastasia, mama Marija Kos i kćerka Iskra te mama Sara Vinogradarac i sin Lukas.

Redakcija TV Našica želi sreću u budućem životu s njihovim novim članovima obitelji.

Ukoliko obitelj ili prijatelji žele fotografije u visokoj rezoluciji (original) neka se slobodno jave na naš službeni email tvnasice@gmail.com.

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print