22/06/2019

U Općoj županijskoj bolnici Našice predstavljeni su novi specijalisti i uži specijalisti bolnice, tako je doktorica Gordana Škorić specijalist otorinolaringologije stekla zvanje uže specijalistice iz područja audiologije, doktorica Sanja Dubovina stekla je zvanje uže specijaliste iz intenzivne medicine, doktorica Kristina Bračun – Crnković zvanje uže spcijaliste iz fetalne medicine i opstetricije – perinatologije. Doktorica Marina Hlavati kao jedini specijalist neurolog stekla je zvanje uže specijalistice iz područja epileptologije dok je doktor Denis Klapan stekao je status uže specijalizacije s područja onkološke kirurgije. Jedina specijalizacija tiče se doktorice Marine Kuncinam – Đuroković koja je nedavno započela s radom na odjelu psihijatrije.

“Ovo je još jedan značajan dan za našičku bolnicu u proteklih nekoliko mjeseci. Današnjim danom potpisani su ugovori o radu sa šestero naših liječnika, od kojih je nazočno četvero, dok je dvoje na zasluženom godišnjem odmoru. Radi se o pet novih užih specijalizacija i jednoj specijalizaciji. Čestitam im svima na trudu i želji za napredovanjem. Bolnica uz sva ostala ulaganja u prostor, medicinsku i nemedicinsku opremu ulaže i u ono što je najbitnije, i podržava, daljnji razvoj i napredak kadrova.” – rekao je ravnatelj Hrvoje Šimić te najavio raspisivanje natječaja za nove specijalizacije u rujnu.

U ime novih subspecijalista napredovanje u zvanju, koje ujedno znači i bolju kvalitetu medicinske usluge, komentirao je doktor Klapan.

“Ove specijalizacije pohvalne su i za samu kvalitetu bolnice i mislim da će time usluga biti još i veća, samim time što su kolege uspjele dobiti, uz požrtvovan svoj rad, takav naziv. Dakako, ovim se daje i jedan plus samom radu s pacijentima, jer ovime pacijenti koji nama gravitiraju ne moraju ići u specijalizirane ustanove. Drago mi je da je čitava bolnica prihvatila takav način edukacije te da smo ovim nazivima donekle, u punom sastavu, ravnopravni s velikim bolnicama. Od sada ćemo moći obavljati jedan veći medicinski posao.” – rekao je doktor Denis Klapan.

VEZANI TEKSTOVI
21/06/2019

Kao dodatnu potvrdu njegovog rada u bolnici, ali i u Našicama, osim Nagrade Grada Našica za životno djelo, dr. Božidaru Loliću sada je odana počast i u bolnici. Tako je u uredu ravnatelja Opće županijske bolnice predstavljen portret liječnika, te pločica s imenom, koji će biti postavljeni na Odjelu kirurgije. Portret je naslikao Srečko Perković, od kojeg je i krenula inicijativa ovog obilježavanja doktorova rada, jer on je, kao i stotinama našičana i Srečku spasio život. O radu i djelovanju dr. Lolića progovorili su i ravnatelj Hrvoje Šimić, dr. Samir Haj Barakat te članovi obitelji doktora Lolića.

Ravnatelj bolnice Hrvoje Šimić rekao je da je doktor Lolić ostavio velik trag u našičkoj bolnici i za vrijeme Domovinskog rata, ali i kroz sve godine rada.

„U ime Opće županijske bolnice zahvaljujem se gradonačelniku Josipu Miletiću i predsjedniku Gradskog vijeća Krešimiru Kašubi te Srečku Perkoviću na inicijativi i ideji koja je proizašla prije nekih 8 mjeseci za odavanje počasti dr. Loliću te zahvala svima na nedavno uručenoj Nagradi Grada Našica za životno djelo. Dr. Lolić ostavio je veliki trag u našičkoj bolnici, od samih početaka bio je jedan od stupova bolnice, jedan od ljudi koji su u vrijeme Domovinskog rata dali veliki doprinos, mislim da će ovo biti i hrvatskim braniteljima jedna velika zahvala. Također, doktor je i nakon tog vremena, do zadnjih dana svog života bio na usluzi 24 sata. On nekada nije ni odlazi iz bolnice nego je ovdje boravio i po nekoliko mjeseci.” – rekao je ravnatelj bolnice.

Voditelj našičke kirurgije doktor Samir Haj Barakat rekao je da cijenjeni doktor još uvijek živi kroz ruke koje je on podučavao.

,,Uvijek su emocije kada su ovakva zbivanja pomiješane, to je prvenstveno tuga. To je čovjek koji nam nedostaje, bio je veliki humanista, prijatelj, a po tome i liječnik. Sve nas, koji smo bili njegovi učenici, prvenstveno je učio da budemo humanisti i da volimo ljude, a on je prvi to svojim djelovanjem pokazivao. On je živio 24 sata za bolnicu i bio je uvijek tu za pacijente i kolege kojima je znao dati konstruktivan savjet, a oni nam i danas nedostaju. Drago mi je da se na ovakav način možemo prisjetiti kakvi moramo biti i koliko trebamo dati svojim pacijentima, a to znači dati sve.” – rekao je dr. Haj Barakat koji je istaknuo da je doktor svojim djelovanjem i radom zaslužio Nagradu za životno djelo.

Srečko Perković posebno je ponosan na ovaj portret dr. Loliću koji je ističe trebao pokloniti dr. Loliću osobno no nažalost smrt ih je u tome spriječila.

„Spasio je u našičkom kraju na stotine života, a među ostalima i moj. Osjećao sam potrebu, još za njegovog života napraviti mu portret, no smrtna nas je omela u tome. Zahvaljujem mu još jednom, a ova nagrada je simbol svim zaposlenima u Općoj županijskoj bolnici zaslužili Nagradu za životno djelo.- istaknuo je Srečko Perković.

U ime obitelji, na nagradi i portretu, od srca se na velikoj podršci pogotovo u vrijeme kad je bio bolestan, zahvalila Dijana Majer.

VEZANI TEKSTOVI
24/05/2019

Danas je dan za lijepe vijesti iz Opće županijske bolnice Našice. Tako smo ponovo bili u posjetu odjelu ginekologije te smo i ovoga puta uspjeli fotografirati naše nove sugrađane.

Ovog puta su s nama mama Marijana Sobodić i kćerka Zita

te mama Jelena Filisar i sin Leon.

Redakcija TV Našica želi sreću u budućem životu s njihovim novim članovima obitelji. Ukoliko obitelj ili prijatelji žele fotografije u visokoj rezoluciji (original) neka se slobodno jave na naš službeni email tvnasice@gmail.com.

VEZANI TEKSTOVI
17/05/2019

Povodom Svjetskog dana hipertenzije, koji se obilježava 17. svibnja, Patronažna služba Doma zdravlja Našice u suradnji sa Udrugom žena Koška, organizirala je mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi u Koški. Velik odaziv mještana pokazuje važnost provođenja ovakvih akcija.

VEZANI TEKSTOVI
14/05/2019

Povijesnim uniformama pobudili nostalgiju

Obilježavanje Međunarodnog dana sestrinstva završilo je na malo neuobičajen način, ali vrlo primjetan. Četiri medicinske sestre u uniformama iz prošlosti i pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Zvjezdana Gvozdanović prošetale su hodnicima Opće županijske bolnice Našice i čestitale Međunarodni dan sestrinstva u ime uprave OŽB Našice te im uručili simboličan poklon.

Svojim izgledom pobudile su nostalgična sjećanja starijih djelatnica koje su se prisjetile svojih početaka u ovom važnom, predanom i požrtvovnom pozivu. U našičkoj bolnici danas radi 200 medicinskih sestara i tehničara, od toga 38 prvostupnika sestrinstva, 4 magistra sestrinstva te 158 medicinskih sestara i tehničara. A svima njima želimo još puno uspjeha u radu.

VEZANI TEKSTOVI
14/05/2019

Danas je dan za lijepe vijesti iz Opće županijske bolnice Našice. Tako smo ponovo bili u posjetu odjelu ginekologije te smo i ovoga puta uspjeli fotografirati naše nove sugrađane.

Ovog puta su s nama mama Marija Doljankić i kćerka Marta.

Redakcija TV Našica želi sreću u budućem životu s njihovim novim članovima obitelji. Ukoliko obitelj ili prijatelji žele fotografije u visokoj rezoluciji (original) neka se slobodno jave na naš službeni email tvnasice@gmail.com.

VEZANI TEKSTOVI
13/05/2019

Svečanom večerom proslavili Međunarodni dan sestrinstva

Tradicionalno medicinske sestre i tehničari proslavili su svoj dan, Međunarodni dan sestrinstva te Međunarodni dan primaljstva uz svoje goste iz cijele bolnice. No, kako su istaknuli organizatori proslava ovih dana provodi se i kroz cijelu godinu kaznim aktivnostima. Tako su našičke sestre i tehničari kroz godinu organizirali posjetu vrtiću za odrasle Amedea, nekoliko akcija darivanja krvi, obilježili Međunarodni tjedan dojenja, Svjetski dan borbe protiv sepse, biciklijadu, Međunarodni simpozij Palijativne skrbi, Dječji tjedan te mnoge javno zdravstvene akcije. Za svoj rad bile su nagrađene priznanjem primjera dobre prakse u palijativnoj skrbi te mnogim drugim priznanjima.

Veliko razumijevanje i poticaj njihovom radu pruža ravnatelj našičke bolnice Hrvoje Šimić, a svoju potporu dolaskom na ovaj događaj pokazao je i župan Osječko – baranjske županije Ivan Anušić.

“Još jedna godina iza dan, a Dan sestrinstva nekako računamo i kao dio radne godine, neovisno o kalendarskoj godini. Uvijek se na ovoj zabavi podsjetimo svega onoga što je učinjeno u protekloj godini, a za što su uvelike zaslužne medicinske sestre i tehničari.

Našička bolnica je u prošloj godini napravila izuzetno velike iskorake u smislu svih poslovnih i statističkih pokazatelja pa je vrijedno spomenuti da smo imali 5000 potpuno novih pacijenata, 2018. u odnosu na 2017. učinjeno preko 15 000 više zdravstvenih usluga i, ono što je najzanimljivije da je u našem rodilištu zabilježen porast rođenih beba što nas čini potpuno drugačijim od drugih zdravstvenih ustanova u Slavoniji ,ali i cijeloj Hrvatskoj. Sve sestre svojim su radom dovele do rezultata koje našička bolnica ima i koristim ovu priliku da im se zahvalim te poželim dobru suradnju u ovoj godini.” – rekao je ravnatelj Hrvoje Šimić.

“Našička bolnica je definitivno vrlo kvalitetno organizirana, ono što je bitno reći da mi kao županija, a i na inicijativu same bolnice, sve ono što je potrebno za rad nabavljamo. Čestitam ravnatelju i sestrama na njihovom trudu, a županija i dalje stoji iza bolnice kako je to i do sada bilo. Čestitka na svemu onom što rade.” – rekao je župan Ivan Anušić.

U ime organizatora Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih tehničara i tehničara, Harolt Placento, je istaknuo da je ova zabava poseban način proslave i priznanja rada svih medicinskih djelatnika.

“Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara tradicionalno kao i svake godine organizira proslavu Međunarodnog dana sestrinstva, međutim to je i proslava Međunarodnog dana primaljstva i Međunarodnog dana sindikata. A dane sestrinstva obilježavamo i kroz cijeli tjedan, a da ne budem neskroman i kroz cijelu godinu. Posebna nam je čast što nam se odazvao velik broj ljudi, predstavnici Grada Našica, župan, ravnatelj bolnice, rukovoditelji svih odjela, umirovljene sestre, gosti iz Doma zdravlja Našice te Orahovice i Đurđenovca.” – rekao je organizator Harolt Placento.

Svakako treba pohvaliti i sve sestre i tehničare koji rade u našičkoj bolnici jer ovim što savjesno obavljaju posao svoje vrijeme posvećuju i promicanju svog poziva, ali i informiranju građana o raznim bolestima i liječenjima. U svim akcijama predvodi ih aktivna glavna sestra Zvjezdana Gvozdanović ujedno i pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo.

“Danas je naš dan,želim čestitati svim kolegama, kolegicama i primaljama Međunarodni dan sestrinstva i Međunarodni dan primaljstva te im se želim zahvaliti na dosadašnjoj suradnji. Radili smo cijele godine na puno toga, želim im se zahvaliti za svaki trenutak koji su nesebično provodili uz naše pacijente. Želim se zahvaliti našim umirovljenim kolegicama koje su došle uveličati ovu proslavu te županu Anušiću i uvaženim gostima koji su prihvatili naš poziv, a posebno našem ravnatelju Hrvoju Šimiću na razumijevanju i suradnji tijekom cijele godine.” – rekla je Zvjezdana Gvozdanović.

VEZANI TEKSTOVI
13/05/2019

Uz većinu općina u okolici Našica, i sam Grad Našice godinama prigodnim donacijama pospješuje rad Opće županijske bolnice Našice. Današnja donacija vrijednosti 115 000 kuna namijenjena je Odjelu ginekologije i opstetricije, a preuzela ju je doktorica Blaženka Žužanić – Klapan, voditeljica odjela. Tim sredstvima kupljen je izuzetno važan uređaj za ovaj odjel, bipolarno – monopolarni histeroresektoskop, kojim će se na Odjelu koristiti i u ambulanti i u operacijskoj sali.

“Zahvaljujem u svoje ime i u ime Odjela ginekologije i porodiljstva gospodinu Miletiću, gradonačelniku Grada Našica i našem ravnatelju doktoru Šimiću na donaciji ovoga izuzetno vrijednoga uređaja koji će nam omogućiti znatno bolji rad bilo u ambulantnom dijelu, praćenja ginekoloških pacijentica, dijagnostiku patoloških tvorbi unutar maternice a nabavkom histeroresektoskopa smo u mogućnosti sve te patološke tvorbe koje nađemo adekvatno operirati.” rekla je doktorica Blaženka Žužanić – Klapan.

Nastavak suradnje ali i predani rad bolnice pohvalio je gradonačelnik koji je uz donaciju svim medicinskim sestrama i tehničarima poželio sretan Međunarodni dan sestrinstva.

“U našičkoj bolnici lijepo se i kvalitetno radi i ja im još jednom čestitam na kontinuiranoj brizi za naše sugrađane, ali i stanovnike bliže okolice. Ovo je jedna u nizu akcija koju provodimo u suradnji s ravnateljem, ali i sa svim djelatnicima bolnice. Donirali smo 115 000 kuna bolnici da se može nabaviti uređaj koji će pomoći u ginekološkim pregledima. Zahvaljujem se marljivom osoblju i djelatnicima bolnice na odličnom radu i uvjeren sam da će ovaj uređaj pomoći u liječenju njihovih pacijentica.” – rekao je gradonačelnik Josip Miletić.

Predaji ove vrijedne donacije prisustvovao je i ravnatelj bolnice koji je izuzetno ponosan empatijom i Grada Našica, ali i susjednih općina koje imaju sluha za potrebe bolnice i pomažu kada i koliko mogu.

Grad Našice predao vrijednu donaciju Općoj županijskoj bolnici Našice

“U ovim prigodnim danima kojim obilježavamo Međunarodni dan sestrinstva koristim priliku još jednom čestitati svim medicinskim sestrama i tehničarima njihov dan. Zahvalan sam što je gradonačelnik prepoznao upravo ove dane kao priliku da još jednom pokaže svoju osjetljivost i senzibilitet za rad našičke bolnice. Grad Našice već nekoliko godina pojačano prati rad i pripomaže koliko i kada se pokaže potreba za nabavku određenog uređaja ili opreme. Hvala lijepa gradonačelniku i Gradu Našicama. Kao što sam rekao ovo je niz jednog aktivnog pristupa cijele naše lokalne zajednice koja prati i prepoznaje važnost rada naše bolnice. Naravno, uz našeg osnivača Osječko – baranjsku županiju koja to kontinuirano radi, ali također u zadnjoj godini pokazuje jedan iznimni značaj i naglasak na rad bolnice povećavajući sredstva u te svrhe.”- rekao je ravnatelj Hrvoje Šimić.

Današnjom predajom donacije Grada prigodno je zaključeno obilježavanje Međunarodnog dana sestrinstva u našičkoj bolnici.

VEZANI TEKSTOVI
10/05/2019

U petak, 03. svibnja, održan je treći zaredom sada već tradicionalni, Sportski dan djelatnika Opće županijske bolnice Našice. Na igralištu NK Mladost Stipanovci prijavljene ekipe natjecale su se u malom nogometu, odbojci, povlačenju konopa te kuhanju čobanca, a druženje je nastavljeno u Vatrogasnom domu DVD Stipanovci.

Sportski dan ove godine okupio je oko 150 sudionika, zaposlenika OŽB Našice, a moramo primijetiti da se na sudjelovanje svake godine prijavljuje sve veći broj zaposlenika kao i natjecateljskih ekipa. Cilj Sportskog dana Opće županijske bolnice Našice potaknuti je zajedništvo svih zaposlenika i jačanje timskog duha kroz natjecanja odjelnih ekipa.

Održan Sportski dan djelatnika OŽB Našice

Ovim putem zahvaljujemo se svim donatorima među kojima su Hrvatski liječnički sindikat Podružnica Našice, Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara Podružnica Našice, Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske Podružnica Našice, Hrvatska udruga medicinskih sestara Podružnica Našice, kao i NK Mladost Stipanovci, DVD Stipanovci svim sudionicima te organizacijskom odboru Sportskog dana kojim je koordinirao Mario Gašić, bacc. med. Techn.

Uprava OŽB Našice iskazuje veliko zadovoljstvo organizacijom i provedbom Sportskog dana djelatnika OŽB Našice sa posebnim naglaskom na zajedništvo i druženje svih djelatnika bolnice neovisno o razini i stupnju obrazovanja te podjela na jedinice djelatnosti odnosno na strukovne podjele. Čestitke organizacijskom odboru te svim sudionicima ovog znakovitog događanja, istaknuo je ravnatelj OŽB Našice Hrvoje Šimić, dr. med., spec. fizikalne medicine i rehabilitacije.

VEZANI TEKSTOVI
08/05/2019

Lijepe vijesti iz našičkog rodilišta – Dobro nam došao Marko!

Danas je dan za lijepe vijesti iz Opće županijske bolnice Našice. Tako smo ponovo bili u posjetu odjelu ginekologije te smo i ovoga puta uspjeli fotografirati naše nove sugrađane.

Ovog puta su s nama mama Maja Vukoja i sin Marko.

Redakcija TV Našica želi sreću u budućem životu s njihovim novim članovima obitelji. Ukoliko obitelj ili prijatelji žele fotografije u visokoj rezoluciji (original) neka se slobodno jave na naš službeni email tvnasice@gmail.com.

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print