14/04/2021

S obzirom na povećanje broja oboljelih i bolnički liječenih pacijenata od Covid virusa diljem Republike Hrvatske, takva situacija, nažalost, nije zaobišla niti naše okruženje. U Općoj županijskoj bolnici Našice u nešto više od godinu dana izliječeno je i otpušteno sa liječenja 542 pacijenata sa dijagnozom infekcije Covid 19 virusom. Od početka pandemije u našoj je ustanovi od posljedica ove bolesti preminulo 118 osoba.

Trenutno se na Covid odjelu Opće županijske bolnice nalazi 32 osoba pozitivne na ovaj virus te još 3 pacijenta u prostoru izolacije sa sumnjom na infekciju, a koji čekaju nalaze PCR testiranja. Sukladno epidemiološkoj situaciji i potrebama, kapaciteti za oboljele od Covida, povećani su na 50 postelja te još 20 postelja za potrebe izolacije. Dogovorno se najteži pacijenti liječe u Kliničkom bolničkom centru, srednje teški i lakši pacijenti u tzv. sekundarnom Covid centru u  našičkoj bolnici. Treba spomenuti da je izrazito povećan i broj testiranja na dnevnoj bazi, ali i broj pacijenata koji dolaze na pregled i hitni bolnički prijem. Bolnica je dobro opremljena i za sada nema poteškoća u isporuci zaštitne opreme, lijekova i potrošnog materijala.

Uprava bolnice će nastojati, sukladno potrebama i situaciji još dodatno reagirati u svim organizacijskim, kadrovskim izazovima, ali i dalje nastaviti sa modernizacijom i opremanjem svih organizacijskih jedinica ustanove. Sve djelatnosti bolnice funkcioniraju u prilagođenim uvjetima te radi toga molimo za razumijevanje korisnike naših usluga.

 

Hrvoje Šimić dr.med., spec.

fizikalne medicine i rehabilitacije,

ravnatelj OŽB Našice

11/04/2021

Danas, a tako je bilo i jučer u novoj zgradi Doma zdravlja u Našicama organizirano je cijepljenje za osobe starije od 65 godina i kronične bolesnike. U ispomoći oko organizacije sudjeluju članovi Gradskog društva Crvenog križa Našice i Civilne zaštite Grada Našica.
Za cijepljenje su se mogli prijaviti sve osobe u dobnoj kategoriji koji su već prijavljene svojim obiteljskim liječnicima a nisu još dobile termin za cijepljenje kao i osobe koje su prijavljene putem platforme cijepise.zdravlje.hr.
Kao što smo mogli vidjeti i danas, sve uredno prolazi, bez prevelike gužve, a kako smo saznali cijepljenje će biti do 19 sati.

30/03/2021

U Općoj županijskoj bolnici Našice je u nešto više od godinu dana izliječeno i otpušteno s liječenja 500 pacijenata s dijagnozom infekcije Covid 19 virusom. Od početka pandemije u Općoj županijskoj bolnici Našice je od posljedica ove bolesti preminulo 110 osoba. Trenutno se na Covid odjelu bolnice nalazi 19 osoba pozitivnih na ovaj virus te još 6 pacijenata u prostoru izolacije sa sumnjom na infekciju, a koji čekaju nalaz PCR testiranja. Sve preostale djelatnosti bolnice funkcioniraju i na raspolaganju su korisnicima usluga.

Ravnatelj OŽB Našice:

Hrvoje Šimić, dr. med., spec.

29/03/2021

Članovi udruge Prijateljstvo iz Feričanaca danas su Općoj županijskoj bolnici Našice donirali poklon paketiće za male pacijente Odjela pedijatrije. Paketiće su preuzeli ravnatelj OŽB-a Našice dr. Hrvoje Šimić i rukovoditeljica Odjela pedijatrije dr. Gabrijela Rendulić Wolf. Predsjednik udruge Alen Dado istaknuo je kako je članovima udruge veliko zadovoljstvo razveseliti djecu i prigodnim darovima, uz pomoć simpatične maskote uskrsnog zeca, poželjeti i njima i djelatnicima bolnice sretan Uskrs.

Ravnatelj dr. Hrvoje Šimić zahvalio se članovima udruge i istaknuo kako prof. Alen Dado već niz godina uspješno, svojim predanim radom s mladim ljudima, provodi niz humanitarnih akcija i razvija kod mladih socijalne i plemenite vještine koje naše društvo i svijet čine ljepšim i boljim mjestom za život. Rukovoditeljica Odjela pedijatrije dr. Gabrijela Rendulić Wolf također je zahvalila na donaciji i rekla kako već nekoliko godina za blagdane udruga “Prijateljstvo” daruje djecu i na taj im način uljepšala boravak u bolnici.

18/03/2021

Budući da svakodnevno zaprimamo sve više telefonskih upita vezanih za rezultate testiranja na Sars-Cov 2 molim Vas da se za navedene informacije obratite svojim obiteljskim liječnicima, u njihovo radno vrijeme, odnosno izvan njihovog redovnog radnog vremena i vikendom informacije možete dobiti putem e-maila: covid.19@obnasice.hr ili na broj telefona 488-891.

U iznimnim i hitnim situacijama, uz prethodnu najavu na ranije navedene kontakte, može se dogovoriti osobno preuzimanje nalaza u bolnici.

Rukovoditelj OHBP-a:

dr.sc. Denis Klapan, dr.med.

spec. opće kirurgije

sub. spec. digestivne (abdominalne) kirurgije

i kirurške onkologije

17/03/2021

U sklopu pandemije COVID 19 virusom, Ministarstvo zdravstva opremilo je Opću županijsku bolnicu najmodernijim respiratorom.

– Osim high flow oksigenatora, kojima smo još ranije opremljeni, naša bolnica posjeduje sada ukupno 9 stacionarnih te 3 transportna respiratora. Trenutno je naših 5 respiratora ustupljeno respiracijskom centru KBC Osijek u svrhu liječenja najtežih pacijenata oboljelih od Covida. Uz vrhunski centralni razvod plinova koji može opskrbiti 104 postelje kisikom, spremni smo za sve izazove ove pandemije ali razmišljajući istovremeno o budućnosti te dovršenju već započetog projekta otvaranja respiracijskog centra u našoj bolnici, čim pandemija završi. Trenutno je na Covid odjelu Opće županijske bolnice Našice na liječenju 14 pacijenata oboljelih od ovog virusa te još 4 u izolaciji. Do sada je izliječeno 479, a preminulo su 104 pacijenta sa ovom dijagnozom. – izjavio je  ravnatelj OŽB Našice Hrvoje Šimić, dr. med., spec. fizikalne medicine i rehabilitacije

11/03/2021

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 318 uzoraka od kojih je 21 bio pozitivan na koronavirus.

Četiri novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka, dvije su iz Našica, a po jedna je s područja Antunovca, Belog Manastira, Erduta, Ernestinova, Darde, Donjeg Miholjca Đurđenovca, Kneževih Vinograda, Koške, Magadenovca, Marijanaca, Petrijevaca, Podravske Moslavine, Valpova i Vladislavaca.

Na bolničkom liječenju nalazi se 55 osoba oboljelih od COVID-19, i to 48 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 11 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 7 pacijenata s tim oboljenjem.

Preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus u dobi od 87 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 891 osoba.

Policijski službenici proveli su 21 provjeru osoba u samoizolaciji i 146 nadzora ugostiteljskih objekata, a nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 40 nadzora provođenja epidemioloških mjera, najviše u ugostiteljskim objektima, pri čemu su utvrdili pet nepravilnosti te izrekli naloge za njihovo otklanjanje.

10/03/2021

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 363 uzorka od kojih su 35 bili pozitivni na koronavirus.

Najviše (13) novopozitivnih osoba imaju prebivalište na području Osijeka, po 4 su s područja Našica i Valpova, 3 iz Belišća, po dvije iz Čepina, Darde, Donjeg Miholjca, Đakova i Marijanaca, a jedna novopozitivna osoba je iz Bizovca.

Na bolničkom liječenju nalaze se 54 osobe oboljele od COVID-19, i to 48 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 12 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 6 pacijenata s tim oboljenjem.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 876 osoba.

Policijski službenici proveli su 16 provjera osoba u samoizolaciji, a kršenje te mjere utvrdili za tri osobe (dvije iz Osijeka i jedna iz Belišća). Obavili su i 174 nadzora ugostiteljskih objekata, a nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 64 nadzora provođenja epidemioloških mjera (34 u ugostiteljskim objektima, 12 u prodavaonicama, po 4 u pekarnicama i na benzinskim crpkama, 3 u trgovačkim centrima, a ostalo u drugim objektima). Pri tomu su utvrdili dvije nepravilnosti te izrekli naloge za njihovo otklanjanje.

07/03/2021

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 239 uzoraka od kojih je 9 bilo pozitivno.

Tri novopozitivne osobe imaju prebivalište u Osijeku, po dvije u Valpovu i Belišću te po jedna u Popovcu i Marijancima.

Na bolničkom liječenju nalazi se 61 osoba oboljela od COVID-19, i to 46 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 11 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 15 pacijenata s tim oboljenjem.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se nalaze 972 osobe.

Policijski službenici provjerili su poštivanje mjere samoizolacije za 16 osoba i utvrdili su dva kršenja. Riječ je o državljaninu Republike Srbije i državljaninu Hrvatske s boravištem u Srbiji koji su zatečeni na GP Batina kako krše tranzit kroz RH. Policijski službenici su obišli i 106 objekata vršeći nadzor i nisu zatekli nepravilnosti.

06/03/2021

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 258 uzoraka od kojih je 25 bilo pozitivno.

11 novopozitivnih osoba ima prebivalište u Osijeku, dvoje u Valpovu te po jedno u Našicama, Belišću, Belom Manastiru, Đakovu, Čepinu, Donjem Miholjcu, Đurđenovcu, Ernestinovu, Marijancima, Petrijevcima, Erdutu i Petlovcu.

Na bolničkom liječenju nalazi se 58 osoba oboljelih od COVID-19, i to 45 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 11 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 13 pacijenata s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata preminule su dvije COVID pozitivne osobe s područja Osječko-baranjske županije u dobi od 54 i 75 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se nalazi 986 osoba.

Policijski službenici provjerili su poštivanje mjere samoizolacije za 12 osoba, od kojih su dvije provjere bile prema dojavi i utvrđena su dva kršenja na području Osijeka. Obišli su i 183 objekata vršeći nadzor i nisu zatekli nepravilnosti.