24/08/2019

VEZANI TEKSTOVI
23/08/2019

U našičku bolnicu je pristigla donacija iz njemačkog grada Verla. Donacija se sastoji od raznih ortopedskih pomagala, namještaja te potrošnog medicinskog materijala. Zanimljivost je da je donaciju organizirala gospođa Susanne Grund, kojoj je ovo već četvrta donacija našoj bolnici u zadnjih šest godina. Prva velika donacija ove naše bivše pacijentice, realizirana je 2013.godine, a nakon toga se suradnja redovito održava i obnavlja u skladu sa mogućnostima i potrebama.

VEZANI TEKSTOVI
19/08/2019

Danas je dan za lijepe vijesti iz Opće županijske bolnice Našice. Tako smo ponovo bili u posjetu odjelu ginekologije te smo i ovoga puta uspjeli fotografirati naše nove sugrađane.

Ovog puta su s nama mama Matea Sečak i kćerka Iris.

Redakcija TV Našica želi sreću u budućem životu s njihovim novim članovima obitelji. Ukoliko obitelj ili prijatelji žele fotografije u visokoj rezoluciji (original) neka se slobodno jave na naš službeni email tvnasice@gmail.com.

VEZANI TEKSTOVI
03/08/2019

Danas je dan za lijepe vijesti iz Opće županijske bolnice Našice. Tako smo ponovo bili u posjetu odjelu ginekologije te smo i ovoga puta uspjeli fotografirati naše nove sugrađane.

Ovog puta su s nama mama Sanja Verner i kćerka Nora

te mama Tena Kubaša i kćerka Sara.

Redakcija TV Našica želi sreću u budućem životu s njihovim novim članovima obitelji. Ukoliko obitelj ili prijatelji žele fotografije u visokoj rezoluciji (original) neka se slobodno jave na naš službeni email tvnasice@gmail.com.

VEZANI TEKSTOVI
02/08/2019

Međunarodni tjedan dojenja

Prvi tjedan u kolovozu tradicionalno se obilježava kao Međunarodni tjedan dojenja, a Opća županijska bolnica Našice tom je prigodom organizirala dva predavanja. Cilj ovog tjedna je osnažiti majke, ali i cijele obitelji na dojenje, s naglaskom kako je majčino mlijeko najbolja hrana za dijete.

Predavanja su se održala u društvenoj prostoriji, a na njima se okupilo dvadesetak trudnica i majki te nekoliko medicinskih djelatnika. Osim ravnatelja bolnice Hrvoja Šimića, pomoćnice ravnatelja za sestrinstvo Zvjezdane Gvozdanović, ovom obilježavanju prisustvovale su i gošće Dragica Pavlović, magistra sestrinstva, voditeljica tima za promicanje dojenja Osječko – baranjske županije i pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Doma zdravlja Osijek, te Zorica Kovač, mag. med. techn., IBCLC savjetnica za dojenje koja je ujedno održala predavanje „Osnaživanje očeva u podršci dojenja”.

Ravnatelj bolnice istaknuo je da je ovo događanje još jedno u nizu kojim se želi rad bolnice podići na višu razinu, uz konstantna ulaganja u prostor, opremu i djelatnike.

„U našoj bolnici redovito se obilježavaju prigodni datumi te se na svaki način pokušavaju slijediti najsuvremenije smjernice Ministarstva zdravstva i Svjetske zdravstvene organizacije.” – rekao je o ovom događaju ravnatelj bolnice, Hrvoje Šimić.

„Unatrag nekoliko desetljeća stopa dojene djece u Hrvatskoj opada, no ne samo ovdje, nego i u cijelom svijetu. Svjetska zdravstvena organizacija i UNICEF, ali i brojne druge organizacije, budući da je dojenje jedini prirodni način prehrane, i ono najbolje za dijete, krenuli su u niz aktivnosti. Sukladno tome ovo je 29. Međunarodni tjedan dojenja koji se osim u Hrvatskoj obilježava u cijelom svijetu. Svake godine pod nekim drugim sloganom, a ove je to „Osnažimo roditelje – omogućimo dojenje”. U ovom procesu bitna je uloga svih nas, i zdravstvenih djelatnika, pojedinca, obitelji, cijele društvene zajednice, politike i medija kako bismo osnažili roditelje. Također, bitna je potpora i poslodavaca, važno je da se žene ne vraćaju ranije na posao, jer optimalno je da žene doje isključivo 6 mjeseci, do godinu dana sa dohranom, a onda dok god to majka ili dijete želi.” – rekla je Dragica Pavlović, magistra sestrinstva, voditeljica tima za promicanje dojenja Osječko – baranjske županije i pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Doma zdravlja Osijek.

Još jedno predavanje pod nazivom „Dojenje – zrcalo društvene svijesti” držala je mlada prvostupnica primaljstva Maja Dernaj, koja je potvrdila povećan broj rođenih beba u našičkoj bolnici.

„Cilj je osvijestiti cijelo društvo koliko je zapravo dojenje važno jer majčino mlijeko je doista najsavršenija hrana koja je dostupna živim bićima. Proizvodi se i dostavlja bez ikakvog zagađenja i prirodni je izvor najveće moguće hranjive vrijednosti. Mislim da svi skupa kao cijela populacija trebamo podržati dojenje kako bi doprinijeli zdravlju sljedećih generacija.” – rekla je Maja Dernaj, prvostupnica primaljstva.

VEZANI TEKSTOVI

Opća županijska bolnica Našice - prvi puta održana obrana diplomskog rada

Budući da Opća županijska bolnica Našice niz godina djeluje kao nastavna baza Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek, dana 24. srpnja 2019. godine u OŽB Našice održana je obrana diplomskog rada i to po prvi puta u povijesti naše ustanove.

U uredu ravnatelja bolnice pred Povjerenstvom za ocjenu i obranu diplomskog rada koje su činili: Hrvoje Šimić, dr. med., spec. fizikalne medicine i rehabilitacije, ravnatelj OŽB Našice, predsjednik povjerenstva te članovi predstojnica Katedre za sestrinstvo i palijativnu medicinu doc. dr. sc. Štefica Mikšić i rukovoditelj Centra za hitnu medicinu OHBP OŽB Našice dr. sc. Denis Klapan, dr. med., spec. kirurg, sub. spec. digestivne kirurgije i kirurške onkologije, polaznik Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Mario Gašić bacc. med. tehn., glavni tehničar Centra za objedinjeni hitni bolnički prijem, pristupio je i obranio diplomski rad te time stekao naziv magistra sestrinstva.

Time je u OŽB Našice broj magistara sestrinstva povećan na 5 uz koje je zaposleno i 37 prvostupnika sestrinstva te 158 medicinskih sestara/tehničara srednje stručne spreme. OŽB Našice podržava školovanje i stručno usavršavanje medicinskih sestara/tehničara, naših zaposlenika, kako bismo i dalje nastavili podizati razinu kvalitete zdravstvenih usluga, sve na zadovoljstvo pacijenata kao i zaposlenika bolnice.

VEZANI TEKSTOVI


U sklopu ravnomjernog razvoja svih službi i djelatnosti Opće županijske bolnice Našice, nabavljeno je novo dostavno vozilo te hladnjaci za bolničku kuhinju.

Dosadašnje vozilo je bilo dotrajalo i nesigurno, a s obzirom da je to vozilo koje se svakodnevno koristi za raznovrsne zadatke od prikupljanja krvnih uzoraka i svakodnevne dostave krvi i krvnih pripravaka iz KBC Osijek te sve druge dostavne potrebe ustanove, bila je nužna nabavka novoga. Vozilo je nabavljeno iz decentraliziranih sredstava Osječko – baranjske županije te manjim dijelom iz sredstava koja su dobivena prodajom starog vozila.

Također su nabavljeni i novi hladnjaci za bolničku kuhinju. Radi se profesionalnim ugostiteljskim hladnjacima ,a dosadašnji su bili u upotrebi zadnjih 30-tak godina!

Vrijednost ovih investicija je oko 160 tisuća kuna. Uz stalna ulaganja u kadrove, prostor, medicinsku i ne medicinsku opremu, vodi se računa i o ravnomjernom razvoju svih službi u ustanovi, kako bismo u svim segmentima bili u stanju pružiti što kvalitetniju uslugu.

Ravnatelj OŽB Našice, Hrvoje Šimić

VEZANI TEKSTOVI
09/07/2019

Bolnica dermatolog

Od nedavno je u Općoj županijskoj bolnici sa radom započeo i specijalist dermatolog te naši pacijenti više ne trebaju putovati radi pružanja ove zdravstvene usluge u udaljene ambulante. Radi se o nastavku dobre suradnje sa Kliničkim bolničkim centrom Osijek, a u sklopu ugovora o funkcionalnom povezivanju dviju ustanova.

Podsjećamo da je uz sve postojeće redovne djelatnosti, još od prije u našičkoj bolnici dostupna usluga vaskularnog kirurga i neurokirurga, a u našoj su ustanovi zaposleni, na pola radnog vremena, subspecijalist nefrolog te specijalist nuklearne medicine u ambulanti za bolesti štitnjače. Naručivanje se obavlja prema ranije danim preporukama.

ravnatelj OŽB Našice ,
Hrvoje Šimić, dr.med.spec.fizijatar

VEZANI TEKSTOVI
02/07/2019

Izmjena načina naručivanja pacijenata u Općoj županijskoj bolnici Našice

Svi upisi za preglede, pretrage ili zahvate mogu se ostvariti kroz Bolničku jedinicu za centralno naručivanje pacijenata, koja se nalazi na ulazu bolnice, na sljedeći način:

  1. osobno uz  OBAVEZNO predočenje uputnice i  nalaza liječnika specijaliste s indiciranom zdravstvenom uslugom (ukoliko ga imate) svaki radni dan od 07:00 do 15:00 sati
  2. putem druge osobe uz OBAVEZNO predočenje uputnice i  nalaza liječnika specijaliste s indiciranom zdravstvenom uslugom (ukoliko ga imate)
  3. putem telefaxa broj 031/613-826, na način da šalju OBAVEZNO preslik uputnice i preslik nalaza liječnika specijaliste s indiciranom zdravstvenom uslugom (ukoliko ga imate) i broj telefona/mobitela radi kontakta o terminu pregleda/pretrage
  4. elektronskom poštom narucivanje@obnasice.hr, u privitku OBAVEZNO​ dostaviti skeniranu uputnicu liječnika primarne zdravstvene zaštite i skenirani nalaz liječnika specijaliste s indiciranom zdravstvenom uslugom (ukoliko ga imate) i broj telefona/mobitela radi kontakta o terminu pregleda/pretrage.

Izabrani liječnik primarne zdravstvene zaštite može izvršiti narudžbu pacijenata na specijalistički pregled/dijagnostičku pretragu putem e-naručivanja. Ako uputnice šaljete faxom ili e-mailom, obavezno navedite broj telefona/mobitela na koji Vam možemo javiti termin pregleda/pretrage. U protivnom, vašu narudžbu nećemo moći izvršiti! Ovaj način naručivanja primjenjuje se od 08. srpnja 2019. godine.

Važna napomena:

Djelatnici na šalteru ne mogu naručiti pacijenta za bilo kakav specijalistički pregled ili dijagnostički postupak samo na osnovu telefonskog poziva, bez predočenja uputnice i specijalističkog nalaza. Za sve informacije u svezi narudžbi, odjavi narudžbe ili slobodnim terminima možete se obratiti Bolničkoj jedinici za centralno naručivanje pacijenata na telefon: 031/488-762 radnim danom od 11:00 do 13:00 sati.

VEZANI TEKSTOVI
22/06/2019

U Općoj županijskoj bolnici Našice predstavljeni su novi specijalisti i uži specijalisti bolnice, tako je doktorica Gordana Škorić specijalist otorinolaringologije stekla zvanje uže specijalistice iz područja audiologije, doktorica Sanja Dubovina stekla je zvanje uže specijaliste iz intenzivne medicine, doktorica Kristina Bračun – Crnković zvanje uže spcijaliste iz fetalne medicine i opstetricije – perinatologije. Doktorica Marina Hlavati kao jedini specijalist neurolog stekla je zvanje uže specijalistice iz područja epileptologije dok je doktor Denis Klapan stekao je status uže specijalizacije s područja onkološke kirurgije. Jedina specijalizacija tiče se doktorice Marine Kuncinam – Đuroković koja je nedavno započela s radom na odjelu psihijatrije.

“Ovo je još jedan značajan dan za našičku bolnicu u proteklih nekoliko mjeseci. Današnjim danom potpisani su ugovori o radu sa šestero naših liječnika, od kojih je nazočno četvero, dok je dvoje na zasluženom godišnjem odmoru. Radi se o pet novih užih specijalizacija i jednoj specijalizaciji. Čestitam im svima na trudu i želji za napredovanjem. Bolnica uz sva ostala ulaganja u prostor, medicinsku i nemedicinsku opremu ulaže i u ono što je najbitnije, i podržava, daljnji razvoj i napredak kadrova.” – rekao je ravnatelj Hrvoje Šimić te najavio raspisivanje natječaja za nove specijalizacije u rujnu.

U ime novih subspecijalista napredovanje u zvanju, koje ujedno znači i bolju kvalitetu medicinske usluge, komentirao je doktor Klapan.

“Ove specijalizacije pohvalne su i za samu kvalitetu bolnice i mislim da će time usluga biti još i veća, samim time što su kolege uspjele dobiti, uz požrtvovan svoj rad, takav naziv. Dakako, ovim se daje i jedan plus samom radu s pacijentima, jer ovime pacijenti koji nama gravitiraju ne moraju ići u specijalizirane ustanove. Drago mi je da je čitava bolnica prihvatila takav način edukacije te da smo ovim nazivima donekle, u punom sastavu, ravnopravni s velikim bolnicama. Od sada ćemo moći obavljati jedan veći medicinski posao.” – rekao je doktor Denis Klapan.

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print