15/01/2020

Zimsko vrijeme, osim ako ne pokaže svoje zube, uskoro će početi jenjavati. Doba viših temperatura i svježeg zraka pobudit će u vama želju za novim hobijem, a zašto to ne bi bio biciklizam. Volite vrijeme provoditi na biciklu ili ste više natjecateljski tip koji voli pomicati svoje granice? Volite pričati o bicikizmu, lisicama ili orlovima? Onda je ovo mjesto za vas!

Biciklistički klub Našice odlučio je na vrijeme okupiti novu ekipu koja će zajedno sa starim članovima krenuti u upoznavanje našičkog krajolika, idealnog upravo za ovaj sport. Uz to moći ćete sudjelovati u organizaciji biciklijada koje okupe više stotina sugrađana, a smijeha i dobrih priča tamo ne nedostaje. Uz to bit ćete dio velikog broja humanitarnih akcija, kao onih nedavno pokrenutih „Bicikl pod bor” i „ReBICIKLiraj”. Biciklisti mole sve zainteresirane da im se jave na e-mail bknasice@gmail.com i postanu dio biciklističke obitelji!

VEZANI TEKSTOVI
12/01/2020

Akcija “ReBICIKLiraj” je nastala sasvim spontano, kada su članovi BK “Našice” kontaktirali prijatelje tražeći kako prikupiti novce za akciju “BICIKL POD BOR”, jedan od njih je ponudio stari bicikl svoga sina koji već duže vrijeme stoji u podrumu jer ga je sin prerastao.

Pomislili su zašto ne bi organizirano prikupili takve bicikle, osposobili ih i poklonili onima kojim je to potrebno, ponajprije djeci. Članovi su strastveni biciklisti i misle da svatko treba osjetiti taj užitak vožnje. Između ostalog, poslali su upite u neke institucije koje rade s djecom i dobili  informaciju i okvirni broj djece kojima bi dobro došli ti bicikli, a već su stigli i prvi dječji bicikli.

Do sada su skupili 20ak komada, velika većina će biti popravljana, a neki će biti iskorišteni za dijelove. Akcija će trajati do proljeća, a nastavit će se svake godine u zimskim mjesecima. Ako imate stari bicikl kojem želite pokloniti novog vlasnika javite im se putem Facebooka ili na telefon 091/613-8171.

VEZANI TEKSTOVI
17/10/2019

Biciklistički klub Našice po deveti put organizira memorijalni biciklistički maraton posvećen braniteljima i poginulima grada Vukovara i Republike Hrvatske, a održat će se pod pokroviteljstvom udruge branitelja iz Domovinskog rata INA-naftaplin KVIN, Grada Našica te u suradnji sa DVD Našice. Maraton je u dužini od 200km i zahtjeva dobru fizičku spremu.

 

Plan vožnje:

  • 06.45 – okupljanje i paljenje svijeća kod Uskrsle Hrvatske
  • 07.00 – polazak
  • 09.00 – pauza u Osijeku
  • 12.00 – groblje tenkova
  • 13.00 – Ovčara
  • 13.15 – povratak
  • 15.00 – ručak u Osijeku
  • 19.00 – planirani povratak

Foto: arhiva

VEZANI TEKSTOVI
15/10/2019

Utrkom u Požegi, našički biciklisti završili su natjecanje u Slavonsko brdsko – biciklističkoj ligi GIANT. Na vrlo zahtjevnoj i zanimljivoj kružnoj stazi, naši biciklisti su osvojili dobra mjesta. U Sport kategoriji, Matija Zubaj osvaja 1. mjesto. U kategoriji Junior, Patrik Elijaš završava na 6. mjestu, a u kategoriji Master B, Tihomir Šatrović završio je na 3. mjestu.

Međutim, aktivnosti naših biciklista ne završavaju ovom utrkom. Već za vikend, 20.10.2019. našički biciklisti 9. godinu zaredom obilježit će Dan pada grada Vukovara memorijalnim maratonom “Sjećanje na Vukovar 2019” u dužini od preko 200 km. Ovom prilikom pozivamo sve koji su spremni odvesti maraton da nam se pridruže.

VEZANI TEKSTOVI
02/10/2019

Jučer su se natjecatelji Međunarodne biciklističke utrke „CRO Race 2019” provozali centrom grada Našica oko 13 sati. Sa startom u Osijeku u 11:50 sati, prošli su kroz Osijek, Košku, Našice, Požegu, Pakrac i Lipik. Promet su, neposredno prije dolaska biciklista u Našice, preusmjeravali policijski službenici PP Našice, na raskrižjima u Martinu, u Našicama, te u Markovcu Našičkom. Biciklistički klub Našice osigurao je siguran prolazak biciklistima uz volontere Crvenog križa Našice, a u sigurnosti prolaska sudjelovali su i policijski službenici. Bicikliste su s radošću dočekali građani navijajući za njih.

CRO Race je peto izdanje biciklističke utrke kroz Hrvatsku, koja će trajati do 6. listopada. Glavni organizator petog izdanja ove utrke je tvrtka Top Sport Events, na čelu koje je Vladimir Miholjević, proslavljeni hrvatski biciklist.

Pobjednik prve etape utrke Cro Race je slovenski biciklist, Marko Kump, član momčadi Adria Mobil. Drugo mjesto zauzeo je Jevgenije Gidič iz momčadi Astana, Kazahstan. Treće mjesto pripalo je Rumunju, Euardu-Michaeelu Grosu, članu francuskog kluba Delko Marseille. Kumpu je ovo druga etapna pobjeda hrvatskog nacionalnog Toura, gdje je prvu etapu osvojio 2015. godine. Hrvatski predstavnik, Josip Rumac, iz momčadi Androni Giocattoli, zauzeo je deveto mjesto. Osim 24-godišnjeg Josipa Rumca, u utrci su sudjelovala još dva Hrvata, 40-godišnji Radoslav Rogina iz slovenske momčadi Adria Mobil, te 20-godišnji Viktor Potočki iz momčadi Ljubljana Gusto Santic.

Druga etapa započinje danas, od Slunja do Zadra, a biciklisti će proći kroz NP Plitvička jezera i PP Papuk.

VEZANI TEKSTOVI
01/10/2019

U namjeri promocije Republike Hrvatske kao turističke destinacije, organizator „Top sports event“ d.o.o. iz Viškova, po prvi puta organizira biciklističku utrku „CRO Race“, koja će se voziti u vremenu od 1. do 6. listopada 2019.godine. Utrku koju će, između ostalih, prenositi izravno i televizijski kanal „Eurosport“ odvija se u natjecateljskoj atmosferi po uzoru na najpoznatije natjecateljske biciklističke utrke. Biciklistička utrka „CRO Race“ planirana je kroz 6 etapa od kojih 1. etapa kreće kontinentalnim djelom Hrvatske 1. listopada 2019. godine iz Osijeka, dionicom Osijek – Našice – Bektež – Kutjevo – Pleternica – Požega – Pakrac – Lipik, u ukupnoj dužini od 205 kilometara.

Start utrke u Osijeku je na Trgu Ante Starčevića u 11,50 sati te se kreće itinererom Ulicama:

– Županijska,

– Hrvatske Republike,

– Stjepana Radića,

– Europske avenije,

– Franje Kuhača,

– Trg svetog Trojstva, Franjevačka,

– Franje Kuhača,

– kneza Trpimira,

– Vukovarska,

– Ivana Gundulića,

– Dubrovačka

– Andrije Hebranga

– Antuna Kanižlića,

te Josipa Jurja Strosmayera, nastavno Ulicom bana Josipa Jelačić kroz Višnjevac, kao i Ulicama nova Dalmacija, Osječka i Bizovačka kroz Josipovac, te nastavno državnom cestom DC-2 kroz mjesto Samatovci (Osječkom ulicom), a potom kroz Bizovac (Ulicom kralja Tomislava, Cret Bizovački (Ulicom Matije Gupca),Topoline-Normanci (Kolodvorskom ulicom), Koška (Ulicom Nikole Šubića Zrinskoga i Matije Gupca), Niza (Kolodvorskom ulicom), Breznica Našićka (Osječkom ulicom), Jelisavac (Ulicom Ivana Brnjika Slovaka), a potom na kružnom toku se skreće u desno na DC-515 i ide se do Velimirovca gdje se skreće u lijevo na DC-53 do Našica, prolazi se Ulicom Vatroslava Lisinskog do Ulice J.J. Strossmayera, a potom se nastavlja Trgom dr. Franje Tuđmana, Ulicom kralja Tomislava, do kružnog toka, nastavno DC-53, Našičkom ulicom kroz mjesto Zoljan, dalje ulicama Tajnovac i Nikole Tesle pokraj tvrtke „Našice cement“ d.o.o., kroz Gradac Našički do Krndije dolazi se na područje PU požeško – slavonske oko 13,45 sati.

Navedena utrka sa startom na Trgu Ante Starčevića vozit će se navedenom trasom do Ulice Bana Josipa Jelačića u Višnjevcu (do drugog kružnog toka) u revijalnom tempu, gdje će (oko 12,15 sati) od strane sudaca utrke dati znak za start, kada će se nastaviti natjecateljski dio utrke.

Kako je organizacija ovako velikog sportskog događaja izuzetno zahtjevna, a sigurnost svih sudionika u prometu prioritet, prometnice na trasi održavanja biciklističke utrke privremeno će biti zatvorene za promet. Državne ceste zatvarat će se na desetak minuta, a prilazi gradskim središtima na 20 do 30 minuta, te će na zato predviđenim mjestima promet biti preusmjeren na obilazne pravce.

Na prometnicama koje obuhvaćaju trasu utrke također će biti obustavljen promet javnog mjesnog prijevoza putnika. Kako se ne bi stvarale dodatne gužve u prometu, građane obavještavamo, a ujedno i molimo, na pridržavanje privremene prometne signalizacije, kao i na poštivanje znakova i uputa policijskih službenika koji će osiguravati navedenu sportsku manifestaciju na području Županije osječko – baranjske, a i daljnjim trasama.

VEZANI TEKSTOVI
30/09/2019

U subotu su članovi biciklističkog kluba Našice vozili utrku “Put šarana XCO” predivnim virovitičkim trailovima oko ribnjaka. Još jednom se BK Bor pokazao kao odličan domaćin, učinili su sve da se natjecatelji osjećaju ugodno tako da ni kiša nije pokvarila doživljaj.

Sa prvim startom u 12:00 krenuli su Tiho i Matija. Bez obzira na ranu nezgodu i pad Matija Zubaj uspio je doći do svoje prve pobjede u 2019. godini u Sport kategoriji, a Tiho Šatrović je u kategoriji Master B završio na 5. mjestu. U 14h bio je drugi start. Patrik Elijaš u kategoriji Junior završava četvrti, a u najbrojnijoj kategoriji od 22 vozača u Masterima A, Antun Umiljanović dolazi na solidno osmo mjesto, dok Ivan Adžić, u istoj kategoriji, nakon duge borbe uzima treće mjesto.

Nema odmora, već idući vikend na osječkoj Kopici biciklistički klub Našice čeka predzadnje kolo lige.

VEZANI TEKSTOVI
28/09/2019

Dana 01.10.2019. godine u Osijeku s početkom u 11,50 sati započinje međunarodna biciklistička utrka pod nazivom „CRO Race 2019“. Prva etapa utrke kretat će se itinerarom Osijek – Koška -Našice – Požega – Pakrac – Lipik.

Kako međunarodna biciklistička utrka prolazi i kroz sami centar grada Našica, od raskrižja Ulice Vatroslava Lisinskog i Ulice kralja Petra Krešimira IV, pa do raskrižja ulica kralja Tomislava i Petra Preradovića što obuhvaća i Trg dr. Franje Tuđmana, dana 01.10.2019. godine od jutarnjih sati pa do prolaska međunarodne biciklističke utrke u gore navedenim ulicama i trgu, bit će onemogućeno korištenje parkirališta odnosno parkiranja vozila na parkirna mjesta i odlazak parkiranih vozila sa istih.

Nadalje, Policijski službenici će dana 01.10.2019. godine neposredno prije prolaska međunarodne biciklističke utrke, vršiti preusmjeravanje prometa na raskrižjima u Martinu na raskrižju državne ceste br. 2 i državne ceste br. 53, u Našicama na raskrižju Ulice kralja Petra Krešimira IV i Ulice Vatroslava Lisinskog, u Markovcu Našičkom na raskrižju državne ceste br. 515 i Ulice Radničke i na raskrižju državne ceste br. 2 i br. 515.

Stoga, zamoljavamo sve sudionike u prometu na dodatan i povećan oprez, poštivanje postavljene prometne signalizacije, te na pridržavanje uputa policijskih službenika i redara angažiranih oko sigurnosti utrke.

VEZANI TEKSTOVI
25/09/2019

Članovi biciklističkog kluba Našice, u nedjelju 22.09. sudjelovali su na biciklističkom maratonu u sklopu SBBL lige koji je ujedno bio i Prvenstvo Slavonije u maratonu. Start je bio na jezeru Petnja pokraj Slavonskog Broda, u dužini od 60km s 1600m visinske razlike.

Jedna od zanimljivosti je da se maraton vozio kroz rodnu kuću hrvatskog pjesnika Dragutina Tadijanovića. Za našičane nastupa 5 natjecatelja. U kategoriji Sport, Matija Zubaj zuzima 3. mjesto, u kategoriji Junior, Patrik Elijaš završava na 5. mjestu, u kategoriji Master A, Ivan Adžić završava na 4. mjestu, a Antun Umiljanović na 7.mjestu, dok u kategoriji Master B, Tihomir Šatrović osvaja 4. mjesto. Sljedeća utrka je u subotu 28.09. u Virovitici.

VEZANI TEKSTOVI
18/09/2019

I ove godine, 01.10.2019 (utorak), kroz naš grad prolazi međunarodna utrka ”Cro Race 2019.” , čiji je start prve etape u Osijeku, a cilj u Lipiku. Ovdje ćemo moći vidjeti neke od najboljih ekipa World toura, od kojih je nekima ovo i prvo sudjelovanje.

Pošto je sama organizacija utrke vrlo zahtjevna, na našem području postoji potreba za volonterima koji bi ”osiguravali” stazu. Jedini uvjet je da je osoba punoljetna. Svakome je osiguran obrok, kao i službena majica Cro Race-a. Svi zainteresirani se mogu javiti do nedjelje, 22. 09. 2019. na mail Biciklističkog kluba Našice: bknasice@gmail.com ili na broj telefona 091/796-7787 – Antun Umiljanović ili 098/639-280 – Ivan Adžić.

VEZANI TEKSTOVI
image_pdfimage_print