reklamavelika2015a

ct1

Danas je u Općoj bolnici Našice svečano u rad pušten novi 64-slojni CT uređaj. Podsjećamo, kako u Našicama više od deset mjeseci djelatnici nisu raspolagali s CT uređajem jer se stari pokvario i popravak je bio preskup, ravnateljstvo bolnice Našice pokrenulo je inicijativu o nabavci novog uređaja. Intezivno je ukazivano na ovu problematiku svima odgovornima jer Općoj bolnici Našice gravitira oko sedamdeset tisuća ljudi. Nakon što se u cijeli proces nabavke vrlo važnog uređaja uključila cijela zajednica od ministra, gradonačelnika, župana, ravnatelja bolnice i drugih s veseljem možemo reći kako je najmoderniji 64-slojni CT uređaj napokon u našičkoj bolnici. Cijena mu je oko 3 milijuna kuna, a zajednički je financiran od strane Osječko – baranjske županije i Ministarstva zdravstva. Nakon desetak dana instalacije i obuke osoblja započeli su prvi pregledi pacijenata. S ovim modernim uređajem postiže se znatno brža i kvalitetnija dijagnostika širokog raspona bolesti i bolesnih stanja te omogućuje i efikasnije liječenje svih korisnika bolnice Našice.

Uređaj je svečano pustio u rad ministar zdravstva Milan Kujundžić, a nazočni su bili domaćin ravnatelj Opće bolnice Našice, Hrvoje Šimić, dožupan Osječko - baranjske županije Goran Ivanović, gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić, potpredsjednici skupštine Osječko – baranjske županije Ivica Čeme i Goran Đanić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica Stjepan Pintarić, predsjednik upravnog vijeća bolnice Josip Matek i mnogi drugi uvaženi gosti.

Ravnatelj bolnice Hrvoje Šimić izrazio je veliko zadovoljstvo te među ostalim zahvalio svima koji su doprinijeli da ovaj vrlo vrijedan uređaj ponovno bude u Našicama.

ct3

„Danas je vrlo lijep dan za našičku bolnicu. Nakon gotovo deset mjeseci rada bez CT-a, što je gotovo nezamislivo u današnje moderno vrijeme zdravstva, od prije desetak dana počeo je raditi najmoderni 64-slojni CT uređaj. On će uvelike doprinijeti svim modernim mogućnostima liječenja, ranog otkrivanja i dijagnosticiranja bolesti i bolesnih stanja koja se događaju svima nama. Možemo reći da smo ovih desetak mjeseci izuzetno teško funkcionirali, ali zahvaljujući strpljenju, znanju i volji svih djelatnika našičke bolnice i isto tako velikom strpljenju svih pacijenata kojima je ova dijagnostička pretraga bila potrebna uspjeli smo prebroditi taj period. Zahvaljujući suradnji i povezanosti s KBC-om Osijek upravo to krizno razdoblje odradili smo na opće zadovoljstvo bez ikakvih posljedica. Mislim da je to ono što je najvažnije jer svaki nedostatak ovakvog uređaja može biti nezgodan ako ne i koban. Vrijednost CT uređaja je oko 3 milijuna kuna, financirali su ga Osječko – baranjska županija kao naš osnivač u iznosu od milijun kuna i s 2 milijuna kuna iznosa koji je osiguralo Ministarstvo zdravstva.” - rekao je ravnatelj Hrvoje Šimić te je naglasio kako je u sedmom mjesecu potpisan ugovor o funkcionalnom povezivanju našičke i osječke bolnice.

„To sve omogućava brže djelovanje pogotovo u nekakvim kriznim hitnim stanjima što je najvažnije za naše pacijente. Zahvaljujem se vodstvu KBC-a Osijek kao i ministru koji je donio dobru odluku o povezivanju. Uskoro krećemo u integraciju našeg radiološkog sustava pa će našička bolnica sa svim modernim uređajima koje ima, digitalni rendgen i najnoviji mamograf koji stiže uskoro zajedno s CT-om umrežiti u sustav da se spriječi dupliranje pretraga te da se omogući što brže i kvalitetnije djelovanje. Uskoro u našoj bolnici u sklopu funkcionalnog povezivanja kreće s radom i neurokirurška vaskularna ambulanta, a isto tako i nefrološka koja već dobro funkcionira.” - rekao je ravnatelj Hrvoje Šimić.

Kao što smo već spomenuli svečano je otvorio u rad CT ministar zdravstva Milan Kujundžić koji je rekao.

ct2

„Ovo je bila nasušna potreba, jer bolnica akutnog tipa kao ova u Našicama, ne može u današnje vrijeme funkcionirati bez CT-a. S druge strane, vrlo je važno da 60 do 70 tisuća ljudi koji gravitiraju ovoj bolnici, neće morati ići u Osijek raditi CT tako da je to dvostruka korist. U cijelom ovom slučaju uvijek prije svega treba razmisliti o prevenciji. Prevencija je ono čime se može napraviti puno, zaustavljajući štetne čimbenike, pa će na taj način biti manje bolesnih.”

O ovom vrlo važnom danu i događaju za sve našičane bio je prisutan i Gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić.

ct5

„Našička bolnica je perspektivna, a s novim CT-om dobivamo kvalitetnije bolničke preglede upravo u našem gradu. Investicija je kao što znamo oko 3 milijuna kuna što nisu mala sredstva, pa se ovom prilikom zahvaljujem svima koji su sudjelovali u nabavci ovog uređaja. Tu prije svega želim zahvaliti našem županu gospodinu Ivanu Anušiću kao i ministru zdravstva gospodinu Milanu Kujundžiću na svemu onome što su učinili napravili kako bi našička bolnica dobila CT. Mi u našičkoj bolnici imamo vrlo kvalitetne ljude koji mogu vršiti sve medicinske pretrage i zahvate, a ovaj CT uređaj će im posao uvelike olakšati. Ovo je veliki dan za našićku bolnicu i nadam se da će se ovakva uspješna ulaganja u naš grad i naše ljude i dalje nastaviti.” - rekao je gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić

U Našicama za vrijeme puštanja u rad CT uređaja bio je predstavnik županije dožupan Osječko - baranjske Županije Goran Ivanović koji je također izrazio veliko zadovoljstvo.

ct4

„Našice su bile deset mjeseci bez CT uređaja pa je ovo danas velik dan za našićku bolnicu. Zdravlje nema cijenu, stoga ova cijena od 3 milijuna kuna koliko ovaj uređaj košta nije puno. Učešće županije je milijun kuna i smatramo da su to dobro potrošeni novci. Treba pohvaliti sve liječnike koji ovdje rade u našičkoj bolnici i njihovog ravnatelja Hrvoja Šimića koji su u ovih deset mjeseci uspjeli raditi bez CT-a uz pomoć Kliničkog bolničkog centra Osijek.” - rekao je među ostalim vrlo zadovoljno dožupan Goran Ivanović.

Za kraj ovog svečanog čina i vrlo važnog dana za cijelu našičku okolicu o radu bolnice rekao je ravnatelj Hrvoje Šimić.

ct6

„Moramo naglasiti da iz našičke bolnice u deset mjeseci nije otišao niti jedan liječnik, niti jedna medicinska sestra. Imamo dobru popunjenost kadrova, a i nismo u nedostatku domaćih specijalizanata. Što je vrlo važno reći nemamo najave odlazaka specijalizanata što je izuzetno bitno. Smatram da je za takav odnos zaslužan i menadžment bolnice kao i cijela pozitivna priča koju provodimo u bolnici. Uskoro krećemo i u otvaranje srednje medicinske škole, a svi mladi kadrovi koji budu željeli ostati u Našicama će imati mogućnost nastavničkog zvanja u ovoj ustanovi i daljnje znanstveno napredovanje kroz medicinski fakultet, odnosno fakultet dentalne medicine. Imamo 23 specijalizanta, a raspisano je još 15 specijalizacija od prije 3-4 dana i očekujemo u roku od godine dvije i jednu veliku generacijsku promjenu i potpuno drugačije stanje u našičkoj bolnici. Vjerujemo kako ćemo riješiti problem prekovremenih sati, zadovoljiti zakon o radu i osigurati kvalitetniji život svim djelatnicima, a naravno samim time i kvalitetniju uslugu.”

bricks2016

 

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.