reklamavelika2015a

gradonacelnici1

Danas (12.10.2017. godine) u restoranu Ribnjak u Ribnjaku kod Našica održana je 8. Koordinacija gradonačelnika i načelnika.

Domaćin i pokrovitelj skupa je bio gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić, a na koordinaciji je održano stručno predavanje u organizaciji tvrtke Libusoft Cicom d.o.o.

Tvrtka Libusoft Cicom d.o.o. je informatička tvrtka iz Zagreba, koja prvenstveno razvija rješenja i pruža konzultantske usluge općinama, gradovima i županijama.

Na koordinaciji se okupio veliki broj gradonačelnika, načelnika i pročelnika upravnih odjela u gradovima i općinama.

gradonacelnici2

Na početku predavanja sve nazočne je pozdravio gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić koji je izrazio veliko zadovoljstvo tolikim brojem gostiju te je istaknuo kako će ovaj ovaj skup svima biti jedna dobra prilika za razmjenu iskustava i ideja. Gradonačelnik Našica je također naglasio kako je vrlo važno da u budućnosti upravo od gradonačelnika i načelnika dođu kvalitetne inicijative, te kako će upravo ovo okupljanje pomoći na koje se sve načine to može napraviti.

Teme skupa su bile:

- Provedba Odluke Ustavnog suda o obvezi plaćanja komunalne naknade za državnu imovinu, predavač dr. sc. Teodor Antić, glavni tajnik, Ustavni sud RH

- Status (i sudbina) pročelnika kao glavnih operativaca i nositelja procesa u lokalnoj samoupravi, predavač dr. sc. Teodor Antić, glavni tajnik, Ustavni sud RH

- Status uvođenja poreza na nekretnine i aktualnosti u komunalnom i vodnom gospodarstvu, predavač Vedran Vukobrat, dipl.iur., LIBUSOFT CICOM d.o.o.

- Usklađivanje podataka o objektima (nekretninama) u cilju obuhvata svih nekretnina na području JLS, predavač Mladen Kolarek, ing.geod., LIBUSOFT CICOM d.o.o.

- Projekcija prihoda od komunalne naknade, GeoBI financijske analize, predavač Mladen Kolarek, ing.geod., LIBUSOFT CICOM d.o.o.

- Prekršajna odgovornost čelnika za pravodobnu i potpunu naplatu gradskih/ općinskih prihoda, predavač Vedran Vukobrat, dipl.iur., LIBUSOFT CICOM d.o.o.

- Unutarnje ustrojstvo jedinica lokalne samouprave kao prepreka uspješnom razrezu i naplati javnih davanja, predavač Vedran Vukobrat, dipl.iur., LIBUSOFT CICOM d.o.o.

- Kontroling naplate prihoda JLS/iČelnik, predavač Marko Ignjatović, mag.oec., LIBUSOFT CICOM d.o.o.

- Odgovornost čelnika u JLP(R)S kroz najčešće utvrđene nepravilnosti u nalazima državne revizije, predavač Maja Štargl, dipl.oec., LIBUSOFT CICOM d.o.o.

Marko Ignjatović pomoćnik direktora tvrtke Libusoft Cicom d.o.o. je o predavanju između ostalog rekao.

gradonacelnici3

"Svrha ovih koordinacija je da pročelnicima i gradonačelnicima približi i da neka rješenja za operativna pitanja s kojima se svaki dan susreću. Kako Libusoft ima veliki broj korisnika po cijeloj Hrvatskoj pola županija, pola gradova i trećinu općina sva ta iskustva koja prikupljamo od naših korisnika želimo kroz ovakve koordinacije našim dragim načelnicima i gradonačelnicima prenijeti. Predavači na koordinaciji su ljudi koji su radili u lokalnoj samoupravi i nisu klasični predavači profesorskog tipa već su to i iskustva iz prakse i njihova znanja koja su imali u radu lokalne samouprave koja su još dalje kroz dodatna školovanja i nadograđivali i njima je jako drago što ta svoja iskustva sada mogu prenijeti dalje."- rekao je Marko Ignjatović koji je također naglasio da su dosadašnje povratne informacije o prijašnjim predavanjima jako dobre. Istaknuo je da ako danas načelnik, gradonačelnik čuje jednu dobru stvar koja mu može pomoći u radu neki detalj oko komunalne naknade, upravljanja imovinom, upravljanja financijama, nešto vezano uz javnu nabavu on tu informaciju može upotrijebiti za boljitak funkcioniranja jedinice lokalne samouprave i samim time građani i cijela zajednica će dobiti više.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.