reklamavelika2015a

krv1

Jučer je (20.09.2017.) u gradskoj vijećnici Grada Našica održano svečano uručivanje javnih priznanja Grada Našica dobrovoljnim darivateljima krvi.

Prijem je organizirao gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić, a bili su nazočni kao domaćini i predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica Stjepan Pintarić, pročelnici i djelatnici Gradske uprave i naravno kao uvaženi gosti dobrovoljni darivatelji krvi i predstavnici Crvenog križa Našice.

Tako je jučer dodijeljeno 12 zahvalnica, 3 nagrade Grada Našica i 3 nagrade za životno djelo.

Zahvalnice su dobili: Katica Bijuklić, Marija Rogač, Katica Šplajt, Branko Belošević, Siniša Dundović, Tomislav Kerovec, Ivan Medved, Mirko Mohila, Filip Olivari, Dejan Perasić, Dražen Resler i Nikola Zebić.

Nagrade Grada Našica dobili su Jasna Resler, Marija Janković i Zdravko Kolarić.

Nagradu za životno djelo dobili su Ivica Horvat, Zlatko Prole i Miroslav Čavarović.

krv3

Igor Feldi ravnatelj Gradskog društva crvenog križa Našice je na kraju svečanosti izjavio:

krv4

"Hvala vama darivateljima što odvajate svoje vrijeme i svojom humanošću i dobrovoljnošću spasili ste mnoge ljudske živote. Ljudi koji su predloženi za nagradu Grada Našica zajedno su skupili preko 1180 doza krvi, što je nešto više od 580 litara krvi. Ako jedna doza spašava tri ljudska života to je preko 3300 života. Hvala vam što ste svojim nesebičnim činom obogatili naš crveni križ i naš grad i našu zajednicu. Također bih pozvao sutra na akciju dobrovoljnog darivanja krvi, koja se odžava srednjoj školi Isidor Kršnjavi Našice i to ujutro od pola 9 do 16 sati i u Stipanovcima od 17 do 21 sat. Krv je naravno i dalje vrlo važna i potrebna jer još nema pripravka koji ju može nadomjestiti."

Jedan od nagrađenih darivatelja Zlatko Prole je između ostalog izjavio.

"Trideset godina dajem krv i u tih 3 desetljeća sam uspio dati 101 put. Vrlo mi je drago što sam pomogao, pošto svaka doza krvi, koliko znamo, pomaže za tri čovjeka, što onda po tome govori kako je to pomoglo, a možda i spasilo čak tri stotine ljudskih života. Taj humani čin čovjeka prema čovjeku je po meni najveće što čovjek može učiniti za drugog čovjeka. Dok god budem bio u stanju to nastaviti činiti, to će mi biti veliko zadovoljstvo i prioritet."

krv2

Nagrade i zahvalnice predao je gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić koji je naglasio veliku važnost ovog humanog čina naših sugrađana.

"Danas smo imali svečani prijem članova crvenog križa i dobrovoljnih darivatelja krvi. Ovom prilikom, želim iskazati veliku zahvalnost na njihovoj bezrezervnoj i humanoj djelatnosti darivanja krvi. To je nešto što je iznimno važno jer su upravo oni, svojim nesebičnim činom spasili mnoge živote. Koliko smo mogli čuti, današnji darivatelji koji su nagrađeni, sve ukupno su dali preko 1100 doza krvi što je nemjerljivo jer to život znači. Ova naša mala simbolika, koju mi kao Grad možemo učiniti, je prvenstveno želja da im se zahvalimo te da možda i potaknemo druge na ovakvu humanost. Još jednom, čestitam svim dobitnicima nagrada Grada Našica, a posebno onima koji su krv dali preko 100 puta. Ovo je jedna lijepa tradicija koju Grad čini i nastaviti će je činiti i u budućnosti. Još jedanput zahvaljujem svima onima koji su darivali krv i koji bezrezervno daju sebe u spašavanje novih života." - rekao je gradonačelnik Josip Miletić, koji je u nastavku napomenuo:

"Osim ovih nagrada Grad će sutra povodom proslave 21. rujna Dana pobjede nad tzv. JNA i Dana hrvatskih branitelja Grada Našica uručiti još dvije nagrade koje su također vrlo važne. To je nagrada za životno djelo profesoru tjelesnog odgoja gospodinu Mirku Kruljcu, ali i isto tako vrlo značajnu nagradu za ratnu bolnicu Našica. Nadam se da će sutra biti na zakazanoj proslavi i brojni gosti koji će svjedočiti svemu ovome što je u Našicama do sada napravljeno. Posebno zahvaljujem svima koji su sudjelovali u radu ratne bolnice u ono doba kada je to bilo najpotrebnije."

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.