reklamavelika2015a

cementara2

U upravnoj zgradi Nexe grupe d.d. u Zoljanu župana Ivana Anušića i gradonačelnika grada Našica Josipa Miletića dočekao je predsjednik Uprave Nexe grupe d.d. Ivan Ergović sa suradnicima. Županu su prvo predstavljeni uspješni poslovni rezultati Nexe grupe nakon restrukturiranja kompanije, a zatim je predstavljen projekt ulaganja u kogeneracijsko postrojenje.

Ovim projektom je predviđena izgradnja postrojenja za proizvodnju električne energije od biomase i proizvodnju paleta. Predviđeno je da se projekt realizira u industrijskoj zoni u Našicama.

cementara3

Također predstavljen je i projekt izgradnje hotela u Feričancima i sportsko - rekreacijskog centra u Feričancima u suradnji s Općinom Feričanci.

Ivan Ergović predsjednik Nexe grupe d.d. o nakon sastanka je između ostalog izjavio.

cementara1

„Mi smo građevinski sektor i naša osnovna djelatnost je proizvodnja građevinskih materijala i kroz tu svjetsku globalnu krizu koja je najviše pogodila građevinski sektor naravno da je Nexe grupa imala određenih poteškoća. Mi smo pozvali gospodina župana da mu prezentiramo kako smo uspješno završili proces restrukturiranja. On je uključivao i financijsko i operativno restrukturiranje i kroz te procese smo značajno smanjili naše troškove. Prije svega na energetskoj učinkovitosti jer je energija glavni resurs koji mi trošimo kod proizvodnje građevinskih materijala. Poslije financijskog restrukturiranja Nexe grupa se ponovo vratila u proizvodnju u nekim pogonima i 100%. Sada je trenutak kada se stvaraju pretpostavke i za neke nove investicije koje će uključiti neke nove proizvode i investicije u daljnju energetsku učinkovitost kao što je na primjer loženje kućnog otpada koji se može zbrinjavati najučinkovitije u tvornici cementa. Mi smo jedan takav pogon završili i on bi trebao krenuti krajem godine s radom. Da nismo radili i na razvoju novih proizvoda i tržišta ne bi uspjeli do kraja. S obzirom da su u Hrvatskoj građevinske aktivnosti znatno smanjene sada ostvarujemo dosta prihoda od izvoza. Također osim ovih naših osnovnih poslovnih aktivnosti cilj nam je da pomognemo lokalnoj zajednici i zaposlimo mlade ljude.

U sklopu naše obiteljske tvrtke „Osilovac” koja je nekada bila u sastavu Nexe grupe mi u Feričancima smo razvili naš brend Feravino. Ulažemo znatna sredstva u tehnologiju vinarije, ali pored toga želimo od Feričanaca u suradnji s lokalnom zajednicom stvoriti jednu poželjnu turističku destinaciju. Planiramo raditi i smještajne i druge turističke objekte kroz koje bismo doveli ljude u Feričance pa i u Slavoniju.

cementara4

Naša županija i naš župan pričaju i rade u dijelu razvoja kontinentalnog turizma i mi smo to prepoznali te smo ga htjeli upoznati šta mi ovdje sve radimo. Imamo potporu projekata kroz dozvole, i sve ono što treba županija napraviti, a i zajednički cilj nam je da malo poguramo našu vladu da i oni nam pomognu u onom segmentu kojem budu mogli. Međutim, treba naglasiti da je naša vlada rekla kako im je Slavonija prioritet te da će biti u Slavoniji sjednica vlade. To znači da je fokus na Slavoniju i mi smatramo kako je to vrlo važno jer smo došli u situaciju da smo od jedne bogate regije došli u regiju koja je jedna od najsiromašniji te da nam ljudi odlaze iz Slavonije.”

Župan Ivan Anušić je nakon posjete Nexe grupi između ostalog izjavio.

cementara5

„Drago nam je čuti da se ovako veliki gospodarski subjekt kao što je Nexe grupa oporavlja. Saznali smo da Nexe grupa ima jako velike planove za budućnost, da planira razvijati svoje poslove i povećati broj zaposlenih. Osječko - baranjska županija će koliko god može pomoći i na samoj sjednici vlade Republike Hrvatske biti će određene teme i određena pitanja o kojima smo ovdje raspravljali. Nexe grupa kao odgovoran gospodarski subjekt sudjeluje u razvoju lokalne samouprave i zajedno s gradonačelnikom Grada Našica i načelnikom Općine Feričanci razvijaju projekte koji će podići cijeli našički kraj. Imamo 4 vinogorja na području naše županije, jedno takvo je u Feričancima i zbog svega vjerujem kao će se veliki i bitni projekti ovdje razvijati. Mi kao županija ćemo se uključiti i pomoći i to ne samo kroz projekte Nexe grupe nego i kroz projekte Općine Feričanci. Ako ovako nastavimo raditi, mislim da će se već nove vizure općine Feričanaca, novi sadržaji, novi zaposleni i novi gospodarski zamah vrlo brzo i vidjeti." - rekao je župan Ivan Anušić te spomenuo i problem drvne sirovine koji je potreban za rad elektrana na biomasu.

„Drvna sirovina kojom istočna hrvatska obiluje je jedan od potencijala koji smatramo i ja osobno i vlada kako nije dovoljno iskorišten. Ne radi se dovoljno na tome da se finalizira taj proizvod, pa da ga takvog izvozimo, nego radimo samo na principu da se trupci sijeku i izvoze. S puno drvoprerađivača smo razgovarali o tom problemu, a izmjena zakona o poljoprivredi će propisati novi način raspolaganja drvnom sirovinom. Na sjednici vlade u Osijeku, koja će biti uskoro vjerujem kako ćemo saznati puno više. Uvjeren sam kako bi se kroz drvnu industriju na području istočne Hrvatske moglo otvoriti 30.000 novih radnih mjesta, kada bi se s drvom i drvnom sirovinom radilo kako treba.” - naglasio je za kraj župan Ivan Anušić.

bricks2016

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.