reklamavelika2015a

zupanija1
Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) održala je danas (26. listopada 2017. godine) informativnu radionicu o mogućnostima dodjele bespovratnih sredstava i financijskih instrumenata. Na otvaranju radionice u Velikoj vijećnici dvorca Mailáth u Donjem Miholjcu sudionike su pozdravili gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić, član Uprave HAMAG-BICRO-a Mario Turalija i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić. Cilj radionice bio je slavonskim poduzetnicima približiti i učiniti lakše dostupnima bitne informacije o sredstvima koja im stoje na raspolaganju. Agencija je ovom prigodom s poduzetnicima podijelila i iskustva u vrednovanju i provedbi projekata iz EU fondova kako bi im se olakšao proces prijave i provedbe njihovih projekata. 
- HAMAG-BICRO djeluje 20 godina, a uloga Agencije postala je značajno veća ulaskom u Europsku uniju i mogućnošću korištenja EU fondova. Trenutno imamo u provedbi 556 ugovora iz EU fondova, čija ukupna vrijednost iznosi 3,38 milijarde kuna od čega bespovratna sredstva čine 1,24 milijarde kuna. Od toga slavonski poduzetnici u pet županija imaju 123 projekta ukupne vrijednosti 382,6 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva čine 165,3 milijuna kuna. Cijela Osječko-baranjska županija ima 41 projekt ukupne vrijednosti 113,2 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva čine 57,4 milijuna kuna. Želja nam je razvijati s poduzetnicima partnerski odnos - rekao je Mario Turalija. 
zupanija2
Župan Ivan Anušić izrazio je zadovoljstvo zbog organiziranja radionice jer drži da se „upravo se na ovaj način ispunjava svrha postojanja institucija, jer su one tu kako bi se sve relevantne informacije našim poduzetnicima učinile dostupnima i kako bi im pomogli u šumi birokracije s kojom se u svom poslovanju susreću.“ 
- Ako želi uspješno i inovativno voditi tvrtku poduzetnik danas mora biti i rukovoditelj i radnik, ali i računovođa, informatičar, projekt manager. Zato su edukativne radionice poput ove dobrodošle svakom tko se bavi poduzetništvom. Natječaja i projekata je sve više, pa je ponekad poduzetnicima teško filtrirati one koji su njima zanimljivi i koji mogu unaprijediti njihovo poslovanje. Poduzetnici su se danas upoznali i sa zamkama koje su moguće tijekom izrade projektnih prijava i ono najvažnije, upoznati su s tijekom provedbe projekta i nakon što ugovore potpišu – rekao je Anušić. 
Na radionici su predstavljeni aktualni otvoreni pozivi u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ u financijskom razdoblju 2014. – 2020., a koje vrednuje i provodi HAMAG-BICRO. Ujedno su najavljeni pozivi iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ prema indikativnom godišnjem planu, a koji će biti objavljeni do kraja godine. Temeljem prikupljenog iskustva kroz funkciju Posredničkog tijela razine 2 (PT2), HAMAG-BICRO je upoznao poduzetnike s najčešćim pogreškama koje se događaju prilikom izrade projektnih prijava te s pojedinim fazama tijekom provedbe projekta nakon potpisa ugovora. Također, poduzetnicima su prezentirane mogućnosti financiranja putem financijskih instrumenata. 

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.