reklamavelika2015a

med
Svečano proglašenje rezultata XXII. ocjenjivanja kvalitete sortnih vrsta meda u Hrvatskoj, XVI. ocjenjivanja pakovina meda i pića, proizvoda za poboljšanje zdravlja na bazi meda i suvenira te XIII. ocjenjivanja kvalitete pića od meda i na bazi meda održano je jučer, 7. listopada 2017. godine, u HGK Županijskoj komori Osijek.
Čestitke predstavnicima Županijske komore Osijek i Županijskom savezu pčelara Osječko-baranjske županije kao organizatorima ovog najvećeg nacionalnog ocjenjivanja meda te najboljim pčelarima i proizvođačima proizvoda od i na bazi meda izrekao je zamjenik župana Goran Ivanović. Svima je poželio uspješan rad, a potrošače je podsjetio kako je domaći med iznimne kvalitete. 
Ukupni pobjednik ovogodišnjeg ocjenjivanja meda je Pčelarstvo Trupković iz Novog Sela Rok za bagremov med, koji je dobitnik i šampionske titule za bagremov med, dok su šampion kestenovog meda Ivica Kompes iz Kravarskog, a šampion kaduljinog meda je OPG Nikica Depikolzvane iz Krka. Mikica OS d.o.o Osijek je dobitnik najvišeg priznanja u kategoriji pakovine meda,
Obrt Radovan Petrović iz Velike Gorice ima najbolje ocijenjenu pakovinu proizvoda za poboljšanje zdravlja na bazi meda, a najbolje ocijenjeni suvenir ima Mikica OS d.o.o.. U kategoriji kvalitete pića od meda i na bazi meda najbolje ocjenjena je domaća rakija medovica Ivana Miličevića iz Pleternice. 
Uoči dodjele priznanja održan je stručni skup na komu je između ostaloga upozoreno i na zabrinjavajući porast uvoza meda. U Hrvatskoj je trenutno oko 11.000 pčelara koji godišnje proizvedu 7.000-8.000 tona meda. 

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.