reklamavelika2015a

zup3Od 1. siječnja 2018. godine Osječko -baranjska županija osigurat će besplatnu prehranu za učenike svih osnovnih škola čiji je osnivač.

U projekt želi uključiti i osnovne škole kojima je osnivač Grad Osijek, pa bi ovim u Hrvatskoj jedinstvenim projektom bilo obuhvaćeno ukupno 72 škole s 21.500 učenika. Na taj način osigurat će se kvalitetna prehrana djece u školama, a namirnice će se nabavljati od lokalnih OPG-ova te tako pomoći rad i razvoj domaćih proizvođača. Nova županijska uprava na čelu sa županom Ivanom Anušićem temeljito priprema projekt, pa je to bila tema danas, 4. rujna 2017. godine, u Osijeku održane mjesečne koordinacije župana s gradonačelnicima i načelnicima. 

zup2
- Ove godine u osnovne škole upisano je 414 učenika manje nego prošle godine, a tako će vjerojatno biti i nagodinu. Takve trendove možemo promijeniti samo ozbiljnim i kontinuiranim radom, projektima kojima ljudima donose sigurnost i povjerenje u bolje sutra. Projekt besplatne prehrane je jedan od projekata kojima želimo mijenjati postojeće stanje. Osječko - baranjska županija je spremna u cijelosti provesti ovaj projekt, no očekujem da se u njega uključe općine i gradovi, što pojedini već rade – rekao je župan Anušić. Dodao je kako će u narednih mjesec dana stručne službe Županije detaljno razraditi financijske i organizacije detalje projekta. Vjeruje da će se većina općina i gradova uključiti u projekt te sufinancirati prehranu učenika jer drži da nitko ne može ignorirati projekt u komu se osigurava zdrava prehrana djece i razvoj domaće proizvodnje. 

zup1
Nazočni načelnici i gradonačelnici također su pozvani da se uključe u dodatno subvencioniranje kamate na kredite iz projekta „Pomoć u realizaciji projekata sufinanciranih iz EU programa“. Naime, Županija subvencionira 2 posto tih kamata, pa bi dodatno sufinanciranje znatno pomoglo neprofitnim subjektima da osiguraju sredstva za vlastito pred financiranje EU projekata

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.