reklamavelika2015a

zupan3
Potpisivanjem ugovora o javnoj nabavi učinjen je zadnji preduvjet da Klinički bolnički centar Osijek do kraja 2017. godine dobije prijeko potreban linearni akcelerator, jedan od izuzetno važnih uređaja za liječenje osoba oboljelih od zloćudnih bolesti. Ugovor su danas (29. kolovoza 2017. godine) u Ravnateljstvu KBC-a u Osijeku potpisali ministar zdravstva dr. sc. Milan Kujundžić i Boris Šimić, direktor tvrtke Eurokontakt d.o.o. koja je nakon javnog poziva odabrani ponuditelj. Nazočni su bili i državni tajnik Ministarstva zdravstva Željko Plazonić, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, ravnatelj KBC-a dr. sc. Željko Zubčić, zamjenik ravnatelja dr. Vlatko Kopić i drugi.
zupan1
Klinički bolnički centar Osijek trenutno raspolaže samo s jednim linearnim akceleratorom, i to starim sedam godina, a služi za potrebe više od 800 pacijenata pa se svakoga dana koristi i po 80 puta. Kako kaže ravnatelj KBC-a Osijek dr. sc. Željko Zubčić, uređaj je ove godine bio čak 40 dana u kvaru, što izuzetno pogađa pacijente u korištenju terapija. Kako je medicinski standard jedan takav uređaj na 300-400 pacijenata, ova nabava je bila prijeko potrebna. Zahvaljuje stoga ministru i Ministarstvu zdravstva što je prepoznalo potrebe KBC-a i njegovih pacijenata. 
zupan2
"Vrijednost linearnog akceleratora je gotovo 14 milijuna kuna, rok isporuke je 90 dana, pa će do kraja ove godine biti isporučen i instaliran, a osoblje obučeno za rad. U skladu sa stanjem opreme, potrebama i izvršenosti posla te financijskim mogućnostima nastavljamo daljnje opremanje zdravstvenih ustanova, pa dakako i ostalih odjela KBC-a Osijek." – rekao je ministar Kujundžić. 

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.