reklamavelika2015a

zupanija1
Uz pitanje „Gdje su naši najmiliji?“ i apel „Pomozite da ih pronađemo!“, središnje obilježavanje Međunarodnog dana nestalih osoba za cijelu Hrvatsku održat će se 30. kolovoza 2017. godine u Osijeku. Manifestacija se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, pokroviteljstvo Ministarstva hrvatskih branitelja te uz supokroviteljstvo i potporu Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, Grada Zagreba, Hrvatskog crvenog križa i ICRC-a. 
zupanija2
Organizatori - Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, Zajednica udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata Hrvatske i Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – već su danas (25. kolovoza) počeli pripreme, u čemu imaju potporu Županije pa ih je na Trgu Ante Starčevića u Osijeku obišao župan Ivan Anušić. Naglasio je kako je žalosno i nedopustivo da se još uvijek ne zna sudbina oko 1.500 nestalih hrvatskih branitelja i civila, a istovremeno smo svjedoci da druga strana ne pokazuje nikakav interes za prosljeđivanje informacija, pa čak i da osobe koje raspolažu s tim informacijama to prešućuju i slobodno šeću Hrvatskom. 
"Očekujemo dolazak u Osijek oko 170 članova obitelji nestalih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava iz cijele Hrvatske. Nadamo se da će naš apel ubrzati rješavanje pitanja nestalih osoba, odnosno da će nakon njega barem nekomu proraditi savjest, a institucije Republike Hrvatske zauzeti još snažniji stav prama Srbiji koja ima informacije o nestalim osobama." – kazala je Ljiljana Alvir, predsjednica SUOZNHB-a. zupanija3

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.