reklamavelika2015a

zupan2

Prioritet je kanalizacija, poslovna zona i javna rasvjeta

 

Na poziv općinskog načelnika Marka Kneževića, župan Ivan Anušić sa suradnicima danas je posjetio Općinu Feričanci.

U općinskoj vijećnici održan je radni sastanak na kojem su bili i zamjenika načelnika Ivan Kapraljević, predsjednik Općinskog vijeća Marin Benić i njegov zamjenik Tomislav Gregurić, a nazočili su i pojedini općinski vijećnici te djelatnici Jedinstvenog upravnog odjela na čelu s pročelnikom Ivanom Matulićem.

zupan1

Načelnik općine Feričanci Marko Knežević nabrojao je projekte koji su u provedbi ili su u planu, a na popisu prioriteta je završetak izgradnje kanalizacije, komunalno opremanje poslovne zone te obnova postojeće i izgradnje nove javne rasvjete. U Općini Feričanci se nadaju da će dobiti financijsku pomoć ili lobističku potporu Županije i za otvaranje ljekarne, izgradnju parkirališta kod groblja te nogostupa u centru Feričanaca, ali u naselju Vučjak Feričanački, gdje treba urediti i fasadu na društvenom domu. Općina bi htjela da započne i rekonstrukcija nerazvrstane ceste u vinogradskom predjelu Goveđa glava kojom bi se modernizirale i dvije feričanačke ulice. Općinskom vodstvu su potrebna sredstva i za uređenje fasadne ovojnice na vatrogasnom domu u Valenovcu, a očekuje i asfaltiranje tucaničke ceste od naselja Valenovac do spoja s državnom cestom. Nakon sastanka načelnik Marko Knežević je rekao:

"Pomoć očekujemo najviše za kanalizaciju, zonu i javnu rasvjetu. Županija je i do sada bila partner Općini Feričanci i nadam se da će suradnja biti još bolja te da će nastaviti sufinancirati većinu investicija na području općine. Nadamo se da će Općina Feričanci biti i važan kotačić projekta Slavonija." – kazao je načelnik Knežević te istaknuo da mu je drago da je župan odabrao Općinu Feričanci kao jednu od prvih za posjetu na početku svog mandata.

zupan3

Župan Ivan Anušić pohvalio je Općinu Feričanci, istaknuvši da je dobro da je aktivna, da lobira i traži sredstva, jer samo tako će ostvariti investicije.

Također župan je rekao da mu je sviđa ta nova energija te kako zasigurno ima mnogo posla i zajedničkih projekata za Županiju i Općinu Feričanci u budućem razdoblju. Obećao je da će Županija pomoći svim projektima za koje ima stavke u proračunu te će poticati Općinu da i dalje razvija zacrtane projekte.

"Neki projekti su konkretizirani i bit će sufinancirani već u ovoj godini, a neki u sljedećoj. One projekte koje Općina ima sama Županija će kao i do sada pomagati. Za projekte koji se rješavaju preko natječaja na nacionalnoj razini i preko EU fondova nudimo administrativnu i logističku potporu. Znamo da projekti EU su sustav koji ne dopušta nikakve pogreške, koji ima svoj početak i svoj kraj, svoj smisao te smo iz tog razloga spremni pomoći Općini Feričanci." – kazao je župan Anušić. Istaknuo je da mu je drago da Općina Feričanci ima želju, volju i inicijativu te će kao takva imati dobar tretman od Županije, jer svojom inicijativom gradi budućnosti.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.