reklamavelika2015a

podgorac2a

Danas je u Podgoraču potpisan ugovor između Općine Podgorač i Veterinarske stanice Našice o sufinanciranju umjetnog osjemenjivanja krava i junica.

Također ugovor je potpisan i sa Veterinarskom stanicom Đakovo. Ugovori su zaključeni na godinu dana za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2018. godine. Općina je u proračunu za 2018. godinu osigurala 70.000,00 kuna za ovu namjenu.

Danas su ugovore potpisali Goran Đanić načelnik Općine Podgorač i Darko Damjanović direktor Veterinarske stanice Našice.

Goran Đanić načelnik Općine Podgorač o ovom projektu potpore poljoprivrednicima je između ostalog izjavio.

„Ova 2018. godina dokaz je razvoja poljoprivrede i poljoprivredne proizvodnje na području Općine Podgorač. U općinskom proračunu za 2017. i 2018. godina su osigurana sredstva za ovu mjeru za razvoj stočarstva na području Općine Podgorač. Ovo već devastirano stočarstvo jedino na ovakve načine još može djelomično opstati. Mi se nadamo da će to bar nešto malo ublažiti posljedice devastacije stočarstva. Ovo nisu neke velike financijske mjere, ali sigurno svaka kuna koja dođe dobra je. Nadamo se da će stočari i poljoprivrednici pratiti i druge programe Osječko – baranjske županije i Ministarstva poljoprivrede i uključiti se u njihove natječaje te osigurati financijska sredstva za razvoj poljoprivredne proizvodnje. Ovo nisu jedine mjere imamo i drugih mjera, ali ovo su sad mjere za koje smo u mjesecu siječnju potpisali ugovore s veterinarskim stanicama Našice i Đakovo.”

Darko Damjanović direktor Veterinarske stanice Našice o ovoj važnoj mjeri za razvoj stočarstva je istaknuo.

podgorac2

„Općina Podgorač već dugi niz godina sufinancira umjetno osjemenjivanje goveda i svinja. To je mjera pomoći u dosta teškoj situaciji u našem stočarstvu, a naročito u govedarstvu i svinjogojstvu. Osim što je to jedna od mjera pomoći našem stočarstvu, to je jedna mjera unapređenje stočarstva jer se radi o elitnim i prvoklasnim sjemenima bikova i nerasta.”

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.