reklamavelika2015a

mamo1a
 

Danas je u Općoj županijskoj bolnici Našice pušten u rad novo nabavljeni najsuvremeniji digitalni mamograf.

 

Uređaj je vrijedan 1.1 milijuna kuna, a nabavu je financirala Osječko - baranjska županija.

mamo3

Na svečanom puštanju u rad mamografa bili su Ivan Anušić župan Osječko – baranjske županije, Josip Miletić gradonačelnik grada Našica, Hrvoje Šimić ravnatelj Opće županijske bolnice Našice, Ivica Čeme i Goran Đanić potpredsjednici skupštine Osječko -baranjske županije, Stjepan Pintarić predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica, Josip Matek predsjednik Upravnog vijeća Opće županijske bolnice Našice.

mamo7

Ivan Anušić župan Osječko-baranjske županije o nabavi mamografa i suradnji s bolnicom je istaknuo.

mamo5

Županija je prepoznala problem dotrajalog našičkog mamografa koji je nakon 23 godine prestao raditi te se koristio uređaj iz Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije. Milijun i sto tisuća kuna Osječko baranjska županija je izdvojila za kupovinu novog mamografa. Nadam se da će jako puno života spasiti i da će se koristi za prevenciju. U Općoj županijskoj bolnici Našice svi programi i projekti koji je Županija radila samostalno ili u suradnji s Ministarstvom zdravstva su vrlo kvalitetni i financijski vrijedni. To je iz razlog što je uprava proaktivna, ima inicijativu i želju da razvija još kvalitetniji sustav, tako će da ih Županija i dalje pratiti.„

Josip Miletić gradonačelnik Grada Našica o nabavi ovog vrijednog uređaja je rekao.

mamo4

Zahvaljujem županiji i županu i ravnatelju bolnice što su uspjeli opremi našu bolnicu s digitalnim mamografom. Kao što znamo do sada se koristio dotrajali uređaj koji je otkazao poslušnost i ovom prilikom je nabavljen novi, Meni kao gradonačelniku Grada Našica je izuzetno važno podizanje standarda za naše građane. U protekloj godini je bilo također nekoliko investicija u bolnici i zbog toga čestitam ravnatelju na svemu onome što smo zajedno uspjeli napraviti kako bi bolnica upravo bila servis svima onima kojima je potrebno. Uvjeren sam da će u budućnosti ova korisna ulaganja se i nastaviti s energetskom obnovom i sa svime onim što planiramo zajedno napraviti.”

Hrvoje Šimić ravnatelj Opće županijske bolnice Našice o radu bolnice je istaknuo.

mamo9

2017. godina je bila jedna od najuspješnijih u povijesti ustanove koja datira od 1970. godine. Uz digitalni mamograf, nabavljen je i suvremeni 64-slojni CT uređaj, a novu opremu dobili su i bolnički odjeli, gdje je to bilo najpotrebnije. Osim u opremu, ulagalo se i u uređenje prostora za ugodniji boravak pacijenata i rad djelatnika, ali i u kadrove. Osječko-baranjska županija i Ministarstvo zdravstva u 2017. uložili su oko 10 milijuna kuna u opremu. Ne ulažemo samo u opremu i prostore, nego i u djelatnike, a što je najvažnije Bolnica ima 28 specijalizanata i 41 specijalistu. Velikih projekta bit će i u ovoj godini i uskoro očekujemo novih 15 do 20 milijuna kuna ulaganja.”

Doktor Željko Crnković, rukovoditelj Odjela za radiologiju o važnosti novog uređaja je između ostalog izjavio.

mamo6

Na Odjelu za radiologiju godišnje se pregleda oko 3500 žena od čega polovica u sklopu Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke. S obzirom da je nabavljen najsuvremeniji digitalni mamograf pregledi će biti brži, kvalitetniji i ugodniji, sa manje zračenja. Zahvaljujući ovom uređaju povećat će se broj pregleda na godišnjoj razinu, i smanjiti lista čekanja. Trenutno se na mamografski pregled se čeka oko mjesec dana. Ovaj suvremeni mamograf vrlo je bitan jer će pomoću njega kod mnogih žena rak dojke rano biti otkriven, što je vrlo važno za efikasno liječenje i smanjenje smrtnosti.”

mamo8
bricks2016

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.